:wink:
Culinaire BVs koken voor Center Parcsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gène Bervoets en Frank Fol verklappen keukengeheimen tijdens doe-weekend
Center Parcs De Vossemeren wordt tijdens het weekend van 9 t/m 12 oktober ingepalmd door kokende BVs. Gasten kunnen twee dagen lang al doende allerlei Vlaamse keukengeheimen ontdekken van bekende koks. Frank Fol laat zien dat je met groenten ongelofelijk lekkere dingen kan doen, Gène Bervoets is de gastheer van dienst en tal van andere culinaire gezichten delen hun kookkunsten met de gastronomische weekendgasten.
Met Jean-Pierre Wybauw is ook de wereldspecialist chocolade maken van de partij en toont Marc Clement de gasten de geheimen van het moleculair koken. Zij krigen nuttige tips over wijnen uit de hele wereld van topsommeliers Danny Vanderschueren en François Huysmans. Het hele culinaire gebeuren mag rekenen op de supervisie van Paul Gelders, directeur van Gault-Millau en jurylid van het televisieprogramma Mijn Restaurant.
Center Parcs wil haar gasten op een ontspannen manier laten kennismaken met tal van onbekende facetten uit de Vlaamse keuken aangezien de klemtoon vooral ligt op producten van eigen bodem. Samen met de chefs bereiden de kooklustigen zelf diverse gerechten. Gène Bervoets was jarenlang het gezicht van het culinaire reisprogramma Gentse Waterzooi en kruidt de gerechten met een flinke portie humor en plezier.
Topchef Frank Fol kookte al gezond en bijzonder lekker voor de ministerraad en Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen in Peking in 2008. Astronaut Frank De Winne heeft in het ruimtestation ISS nl. legumaise, gecreëerd door meesterkok Fol, aan boord. Koken is dus ook een beetje science fiction. Marc Clement maakt tijdens het weekend met gebruik van stikstof verrassende espumas en na een doe-sessie bij meester-chocolatier Jean-Pierre Wybauw kunnen de deelnemers thuis op een prettige manier blokjes, rotsjes of truffels maken.
De gasten steken niet alleen de handen uit de mouwen, er blijft ook tijd genoeg om te genieten van het park en haar faciliteiten, zoals ontspannen in de Nature & Spa en het ontdekken van de Discovery Bay. Iedereen die het gastronomische Center Parcs-weekend reserveert, maakt bovendien kans op een uitgebreid diner in het Mechelse sterrenrestaurant Folliez.
Het gastronomisch weekend kan uitsluitend worden geboekt in combinatie met een weekendverblijf in De Vossemeren, vanaf 27 euro per persoon per nacht.
www.centerparcs.be/keukengeheimen
Reserveren kan telefonisch: +32 (0)70 - 220 330 (o.v.v. actiecode 5021).
|