:-8)
Oesters uit Zeelandxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Oesters zijn een échte Zeeuwse delciatesse. Ze worden gekweekt in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er zijn twee soorten te koop: Zeeuwse oesters en Zeeuwse platte oetsers. Door gespeciliseerde kweekmethoden zijn de oesters van zeeuwse bodem van topkwaliteit.
De twee soorten verschillen aanzienlijk van elkaar. De Zeeuwse platte oester is zeldzaam, groeit traag en plant zich moeilijk voort, pas na ongeveer zes jaar is hij volgroeid.
De Zeeuwse oester daarentegen komt in grote getale in de Oosterschelde voor en kan binnen twee jaar volwassen zijn.
De Zeeuwse oesters kunnen zowel rauw als gegrild geserveerd worden. Zeeuwse platte oesters hebben zon verfijnde smaak, dat het zonde is om ze verder te bereiden. De platte oesters worden daarom vrijwel altijd rauw gegeten. Steek de oesters open en serveer ze, het liefst op ijs, met een snufje peper en een paar druppels citroensap. RVH. www.zeeuwseoesters.nl
|