:-8)
Wasschappelse blokjes:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Over de geschiedenis van het blokjes bakken is niet zoveel bekend. Wanneer u aan een willekeurige Westkappelaar informatie vraagt, krijgt u steevats te horen het was er altijd al, er was niets anders.
De blokjes, zoete snoepjes die voornamelijk uit suiker bestaan, werden alleen in het weekend genuttigd omdat het zo bewerkelijk was om ze te maken. Het recept en de manier van bakken ging vroeger over van moeder op dochter die het al jong geleerd kreeg, een traditie die helaas is uitgestorven.
World of drinks houdt de traditie en het oude ambacht in stand evenals de bijpassende klederdracht.
Voor blokjes gebruik je alvast 300 gr suiker, 25 gr roomboter, ½ borrelglas azijn, 1.5 borrelglas water, 1 maggieblokje en een eetleper keukenstroop.
Andere toppers zijn de koffielikeur op je gemakje die je voor een irish koffie gewoon aan de koffie toevoegt en mengt, nadien wordt de slagroom simpelweg bovenop je drankje gedropt. De Schouwse boerenpap is een advokaatachtige bereiding die met verse eieren, suiker en inmaakbrandewijn wordt klaargemaakt en nadien met het lepeltje wordt gegeten. RVH. www.worldofdrinks.nl
|