:-8)
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
TROPHÉE INTERNATIONAL DES CALVADOS NOUVELLE VOGUE
Vorige maand vond de 13de editie van de Trophées Internationaux des Calvados Nouvelle Vogue plaats te Bagnoles de lOrne in Normandie
Meer dan honderd professionele barmannen en leraren reisden af naar Bagnoles de lOrne voor de finale van de internationale wedstrijd waar cocktails gemaakt moeten worden met uiteraard calvados. Naast vanzelfsprekend Franse bar professionals waren ook diverse andere Europese landen present zoals Duitsland, België, Luxemburg, Finland, Zwitserland, Zweden, Groot Brittannië, Nederland, Denemarken, Italië en Estland.
Michel Van Hecke (Hilton Brussels City Centre) Luc Colemans (Horeca Magazine) Cédric Van Zanten (instituut Emile Gryson) verdedigden de kleuren van de UBB in verschillende categoriën: Internationale Professionals, journalisten en leerlingen, vergezeld van Youri Neirinck (leraar van het instituut Emile Gryson) en Serge E. Guillou (président UBB)
Cédric Van Zanten verraste de Belgische delegatie met het behalen van de eerste prijs voor leerlingen met zijn cocktail: CAP ORNE.
Deze cocktail bestaat uit Calvados 3cl, Liqueur Godiva 3cl, Southern Comfort 1cl, Verse room 2cl en Sirop dorange sanguine Monin 1 part.
Michel Van Hecke behaalde de 4de plaats bij de professionele barmannen met zijn cocktail: TRANQUILITY.
De samenstelling: Calvados 4cl, Curaçao bleu Marie Brizard 1cl, Sirop dorgeat Monin 1cl, Jus crystal CaraÏbos 4cl en Cidre fermier 4cl. RVH.

|