:!:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Belgische finale van de 6de Délifrance Wereldbeker van de Sandwich
Op 22 januari jl. heeft Délifrance zijn vijf finalisten in het Constant Vanden Stock Stadion verzameld voor de Belgische finale van de 6de Délifrance Wereldbeker van de Sandwich.
Onder het voorzitterschap van Mr. Philippe Stenuit, chef-kok van SODEXHO in het Europees Parlement, heeft de Jury de 1ste prijs toegekend aan Mevrouw Sophie Delmeire van de Tatie Croûtons snack in Waterloo, voor haar sandwich Le Millefeuille. Deze bestaat uit een Pan Bagnat Délifrance belegd en op smaak gebracht met fetakaas, zwarte olijven, provencaalse kruiden, raapolie, gegrilde pepers en plakjes lamsfilet pur, het geheel overdekt met jonge slablaadjes en een streepje balsamische azijn. De beslissing van de Jury stoelde op 4 criteria: gastronomie, verbruiksgemak, voedingswaarde, productiekost.
De Millefeuille heeft niet alleen binnen de Jury voor eenstemmigheid gezorgd, hij wist ook heel wat mensen in het publiek te verleiden. Voor de eerste maal in de geschiedenis van de wereldbeker werd het publiek immers uitgenodigd om de recepten te proeven en te evalueren en op de creatie van hun keuze te stemmen. Sophie Delmeire heeft zo een mooie dubbel behaald door ook de Publieksprijs in de wacht te slepen, ex æquo met het recept voor de Pan César (Maxi Pan Bagnat Délifrance, Italiaanse rauwe ham, provolone, parmezaan, gemarineerde tomaat, aubergine, tapenade van gedroogde tomaten, roquette, zout, peper, basilicum, olijfolie, mosterd, azijn) van Natacha Van Ende ( Au Croc en Bouche snack in Tilff).
Délifrance, een merk dat beschouwd wordt als een referentie op het vlak van snacking, legt de nadruk op de grensoverschrijdende dimensie van het evenement door 12 landen uit te nodigen om deel te nemen aan de internationale finale op 7 maart 2007 tijdens de European Sandwich & Snack Show in Parijs. Elke kandidaat wordt verkozen tijdens een finale in zijn land en verdedigt de kleuren van dat land door met een origineel en creatief recept voor de dag te komen. Onder die 12 nationaliteiten vinden we Frankrijk, Italië, België, Ijsland, Libanon, Nederland, Noorwegen, Portugal, Singapoer, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Op 7 maart a.s. zal Sophie België vertegenwoordigen tijdens de internationale finale. De sterkste troeven van haar Millefeuille zijn ongetwijfeld de creativiteit en de evenwichtige en vernuftige smaakverdeling. Haar creatie heeft dus alle kans om de Jury te verleiden. Laten we niet vergeten dat Sophie Delmeire tijdens de vorige uitgave van de competitie (in 2005) al een 3de plaats veroverde met haar creatie 5ème Avenue. Bovenop de publiciteit en de bekendheid die de prijs biedt, wordt de winnaar beloond met een Charme & Gastronomie-weekend in de streek van Biarritz.
|