:!::-8)
DOBBEL PALM, sinds 1947 dé
klassieker onder de eindejaarsbieren, op de markt
Brouwerij PALM maakt er een
erezaak van om op het einde van het jaar hét feestbier Dobbel PALM aan te
bieden! Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde in 1947 Dobbel PALM, het was
bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren.
Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de
feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de
eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet samen
met zijn brouwers deze mooie traditie nog steeds verder zegt Peter Buelens
pr-manager van Brouwerij PALM.
Dobbel PALM is een
amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken
mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7%
hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen aldus Buelens.
DE AMBERMOUTEN VAN PALM: De
unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken
met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke
voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de
specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM
hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.
DE PALM-GISTEN: Gist bepaalt
in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft Brouwerij PALM
een rijke collectie van verschillende giststammen aangelegd die elk een eigen
fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3
verschillende giststammen die een nadrukkelijke fruitigheid geven.
|