:roll::-8)
Brussels Airlines
start samenwerking met Belgische sterrenchefs
Vanaf volgende maand
laat Brussels Airlines haar passagiers op intercontinentale vluchten
kennismaken met regionale gerechten van de hand van gerenommeerde Belgische
sterrenchefs. De chefs stellen zelf een volledig menu samen op basis van
streekproducten uit hun regio. De culinaire reis van Brussels Airlines door het
Belgische gastronomische landschap vangt deze winter aan in West-Vlaanderen bij
topchef Geert Van Hecke.
Al jaren levert
Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn.
Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt bijvoorbeeld een selectie van
Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met
Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.
Vanaf november gaat
Brussels Airlines nog een stap verder. Bij de start van het winterseizoen,
wordt aan boord van alle intercontinentale vluchten naar de States en
Afrika Belgische topgastronomie
geserveerd onder de naam Belgian Star Chefs. VP Customer Experience Anne
Tricot: We gaan samenwerken met bekende Belgische sterrenchefs die een
volledig menu op basis van regionale specialiteiten samenstellen en onze
passagiers zo het beste uit hun regio aanbevelen.
Het Belgian Star
Chefs menu wordt aangeboden aan alle
Business Class passagiers die vanuit Brussels Airport naar een lange
afstandsbestemming van Brussels Airlines vliegen. Elke 4 tot 5 maanden wordt
een menukeuze van een andere Belgische sterrenchef geïntroduceerd. De spits
wordt afgebeten door de provincie West-Vlaanderen en Geert Van Hecke die het
zeer geprezen Brugse restaurant De Karmeliet (*** Michelin) uitbaat en al 30
jaar een begrip is in de culinaire wereld. Vandaag stelde hij zijn eerste
Belgian Star Chefs menu voor de maand november voor.
Geert Van Hecke koos ondermeer
als voorgerecht voor gerookte paling uit Damme geserveerd met
dragon-yoghurtsaus en venkelpuree. Als hoofdgerecht stelt hij Noordzeegarnalen
naar een Brugs recept met curry van zoete aardappelen en gestoomde
sluimererwten voor. Ook de bier- en kaaskeuze is 100 procent West-Vlaams: Damme
en Brugse Apero Kaas en Brugge Tripel.
Volgende lente is een
andere regio aan de beurt in het Belgian Star Chef programma: de Business Class
passagiers zullen dan kunnen genieten van een fijnproeversmenu uit de provincie
Luxemburg. We willen de volgende jaren onze Belgische en internationale
passagiers laten proeven van het beste dat de alom gewaardeerde Belgische
keuken te bieden heeft en ons meer dan ooit positioneren als culinaire
ambassadeur voor België, legt Anne Tricot uit.
Naast de Belgian Star
Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee
andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet,
zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, ...).

|