:-8)
Etapes du Bon Goût
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De « Etapes du Bon Goût » (Huizen van Goede smaak) werden in 1972 gesticht om de betere restaurants te promoten en hadden als doel zich bij een ruimer publiek kenbaar te maken, maar tevens om een nieuwe generatie chefs aan te trekken. Bovendien werd een eigen paspoort gecreëerd waardoor het trouwe publiek zich bij diverse leden kon presenteren met een leuke attentie als extraatje. Het getrouwheidspaspoort geeft bij 10 bezoeken aan 10 verschillende leden, recht op een bonus van 50. Het is tevens het bewijs dat de leden van de vereniging best een ommetje waard zijn. De leden hadden tevens als doel het beroep bij de leidende instanties te verdedigen.
35 jaar na de oprichting blijven de doelstellingen van de vereniging nog steeds actueel en de gids 2007 verwijst andermaal naar een vijftigtal huizen die volmondig aan het credo van de Huizen van Goede Smaak beantwoorden. Deze restaurants werden geselecteerd uit de beste huizen van de Benelux en, nieuw voor 2007, ook het Noorden van Frankrijk.
De nieuwe leden 2007 zijn: Herbert Robbrecht in Vrasene, De Watermolen te Kasterlee, LImpératif in Maisières nabij bergen, Dimitri in Quaregnon, LEveil des Sens in Montigies-le-Tilleul, La Frairie in Perwez en A lHuîtrière in Rijsel (Lille).
De Huizen van Goede Smaak promoten eveneens de actie Jonge Gastronomen. Alle deelnemende leden bieden de jongeren van maximum 28 jaar een menu aan (aperitief, wijnen, water en mokka inbegrepen) voor de aantrekkelijke prijs van 48 all-in. Dit menu wordt het hele jaar door aangeboden en elke restaurateur houdt één of meerdere diensten per week beschikbaar om de jonge gastronomen te verwennen en hen de gastronomie te laten ontdekken.
|