:-D
Een yoghurt bij het ontbijt
voor een goede start van de dag
In tegenstelling tot wat veel mensen
denken, is calcium niet enkel noodzakelijk in de groeifase of voor ouderen.
Calcium draagt inderdaad levenslang bij tot een goed onderhoud van het beendergestel
en van de tanden. Daarnaast draagt het ook bij tot andere minder bekende maar
belangrijke aspecten zoals een normale spierfunctie, neurotransmissie,
bloedstolling, de stofwisseling en een normale werking van de
spijsverteringsenzymen
Calcium kan enkel aangebracht
worden via de voeding.
Melkproducten zijn hier de belangrijkste bron dankzij hun hoge absorptiegraad
van calcium of biodisponibiliteit. De officiële nationale aanbeveling legt
900 mg vast als dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium voor een volwassene.
Een portie volle yoghurt, 125 gr, brengt al gemiddeld zon166 mg aan. De
consumptie van yoghurt is onderontwikkeld in België met slechts één vierde
potje per dag. Deze consumptie aanmoedigen kan een overheerlijke manier
zijn om het tekort aan calcium te verhelpen. Waarom niet als ritueel bij het
ontbijt dat ons idealiter 25% van onze dagelijkse energie geeft?
Om tot de 3 à 4 aanbevolen
dagelijkse melkproducten te komen zijn yoghurts een uitgelezen oplossing en dit
dankzij hun variëteit, hun lekkere smaak maar ook dankzij de goede
verteerbaarheid van lactose. Met het Breakfast gamma biedt Danone aangepaste
oplossingen aan om van een evenwichtig ontbijt een plezierig en gezond ritueel
te maken.
Danone Breakfast, voor elk wat
wils
Danone vervolledigt haar
breakfast-gamma en stelt zijn nieuwe vloeibare yoghurt voor: het 750 ml-pack
Danone Breakfast met aardbei om zo te drinken of om over uw ontbijtgranen te
gieten. Ontdek een heel andere manier om ontbijtgranen en vruchten te
combineren en laat uw verbeelding de vrije loop!
Kies voor Danone yoghurt om mee
te nemen: een smakelijke yoghurt met aardbeien en een topper van lekkere
maïsvlokken. De granen worden heel gemakkelijk meteen aan de yoghurt
toegevoegd. Een ontbijt uit het vuistje op kantoor wordt samen met een stuk
fruit en een drankje een nieuwe en vooral evenwichtigere smaakbeleving.

|