:roll:
CATERING IN DE TREIN: EUROSTAR VERNIEUWT zijn eerste reisklasse xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
o Business Premier: Michelinsterrenchef Raymond Blanc stelt de nieuwe menus voor en staat nu ook in voor het ontbijt
o Standard Premier: een nieuwe formule vanaf eind april
Vanaf 25 april start Eurostar met de nieuwe zomermenus in Business Premier in het kader van de samenwerking met Michelinsterrenchef Raymond Blanc. Elk menu bestaat zoals vroeger uit een voorgerecht, een warme of koude schotel naar keuze, een dessert en kaasbordje (enkel s avonds), dit alles aangevuld met passende drank als wijn en champagne. Nieuw deze zomer zijn de seizoensgeïnspireerde gerechten gebaseerd op de familierecepten van xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />de chef. Raymond Blanc heeft ook een nieuwe ontbijtformule samengesteld. Naast een warme schotel wordt ook een lichte optie voorgesteld aan de reizigers, met bijvoorbeeld muesli en een fruitsalade.
Sinds vorig jaar heeft Raymond Blanc zich enorm ingezet bij de lokale leveranciers in
België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om zijn eigen toets aan te brengen in de menus. De gerenommeerde chef wil namelijk zijn passie voor seizoensgebonden en lokale producten die geteeld worden met respect voor het milieu delen. Zo wordt elk menu dat in de trein geserveerd wordt, samengesteld door de leverancier in het land van vertrek van de trein.
Culinair directeur Raymond Blanc zegt over de samenwerking: Ik ben vereerd om samen te kunnen werken met Eurostar en de lokale teams om de herkomst van de producten die we gebruiken te bespreken. We werken nauw samen met de verschillende leveranciers om de vooringenomenheden rond catering in de trein te veranderen. De nieuwe Business Premier zomermenus focussen op heerlijke lokale en seizoensgebonden producten. »
Naast deze nieuwe menus voor Business Premier, heeft Eurostar het ontbijt en de avondmenus in Standard Premier herdacht, op basis van feedback van klanten. Vanaf eind april krijgen alle reizigers in Standard Premier één koude schotel in plaats van twee lichte opties. Ze hebben de keuze tussen een vlees- of vegetarische optie. De maaltijd wordt aangevuld met een dessert en wijn of frisdrank naar keuze.
Eurostar werd in 2012 als eerste vervoersmaatschappij lid van de Sustainable Restaurant Association (SRA) met zijn catering in de trein. Het bedrijf mag nu ook trots aankondigen dat het een ster heeft gekregen van deze organisatie voor het engagement voor lokale en seizoensgebonden producten. Eurostar werkt nauw samen met lokale leveranciers in de drie landen om zo ook zijn CO2-uitstoot te verminderen via het Groene Reis-programma. De SRA telt leden uit de restaurantsector die strenge criteria respecteren in verband met duurzaamheid.
|