:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Relais & Châteaux
KASTEEL WITHOF
In Collection Relais & Châteaux 2007 verwelkomt Relais & Châteaux en Relais Gourmands 21 nieuwe leden, waarmee hun internationale uitstraling nog toeneemt. De "Guide 2007" staat namelijk in het teken van de voortgezette internationalisering van Relais & Châteaux en de uitbouw van Relais Gourmands. Deze nieuwe adressen vergroten de waaier aan vestigingen van de keten. Ze combineren luxe, rust, gezelligheid en gastronomie.
Tussen deze nieuwkomers vinden we het Kasteel Withof in Brasschaat terug, de enige Belgische nieuwkomer trouwens.
In de Antwerpse voorstad, centraal gelegen in een schitterend park met vijver en kruidentuin, beleeft Kasteel Withof, opgetrokken in 1902 in een sobere, neoclassicistische stijl, een terechte revival. Kasteel Withof kiest voor hedendaagse decoratie en biedt de extreme luxe en verfijning van een hotel uit de topklasse. Kamers met het comfort van de mooiste vakantiebestemmingen. Voor gastronomen stelt chef Peter Coucquyt de smakelijkste gerechten samen, gecombineerd met een keuze van 2500 wijnen uit 40 landen!
Zes kamers (55 tot 65m²) met uitzicht op vijver of kruidentuin wachten op de bezoekers. Twee verblijven bieden zelfs een privé terras. Walda Pairon zorgde bij de inrichting voor een persoonlijke, warm en eigentijdse kleurentoets. Een half flesje champagne Pol Roger staat steeds complimentary op de kamer te wachten. Vrij gebruik van Nespressomachine en minibar zijn eveneens standaard. Liefhebbers van een aromatisch tasje thee hebben de keuze uit o.m. een aantal primeurs waarvan de selectie tijdens het jaar uiteraard voortdurend verandert. De chefpatissier van het restaurant zorgt elke morgen voor knapperende broodjes en zoets op basis van vers gerold bladerdeeg.
In de kamers vinden de gasten o.m. een kussenmenu, volwaardig echt linnen, dikke knuffel handdoeken en de volledige verzorgingslijn van Bvlgari voor dames én heren. Uiteraard beschikken alle kamers over gratis internettoegang en is het gehele gebouw uitgerust volgens de strengste veiligheidsvoorwaarden.
In de lounge kunnen gasten wegdromen bij zachte pianomuziek of zich verdiepen in een boeiend boek uit de privé bibliotheek. De barman waakt over een collectie unieke rum, oude maderas en uitgelezen portos met in totaal meer dan 700 likeuren en sterke dranken. In het restaurant kan je kiezen voor een twee gangen lunch waarmee chef Peter Coucquyt en zijn keukenbrigade de toon zetten. Uiteraard is er naast de suggesties à la carte, ook een fijnproevers menu met vier bereidingen waarbij de sommeliers een formule met drie aangepaste wijnen voorstellen.
Na de lunch of het diner vormt de loungebar andermaal een rustpunt waar men heerlijk kan genieten van een tasje koffie of thee. Voor de sigarenliefhebbers is er een gans aparte selectie met ruim 120 variëteiten.
www.relaischateaux.com/withof
|