:roll:
Chef koks in Culinaire Raad Holland America Line brengen innovatief culinair programmaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De alom geprezen Culinaire Raad van de Holland America Line kwam op 4 oktober jl. bijeen voor haar jaarlijkse bijeenkomst aan boord van de MS Eurodam in New York. De Culinaire Raad bestaat uit topkoks uit New York en Chicago. Ook chef kok Jonnie Boer van het Nederlandse sterrenrestaurant De Librije maakt deel uit van xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />de raad. De topkoks kwamen bijeen voor het bespreken van de huidige culinaire trends, het uitwisselen van hun eigen ervaringen en het creëren van ideeën voor de keuken van Holland America Line voor het aankomende seizoen.
Na de bijeenkomst werd een interactieve kookdemonstratie gehouden in het grensverleggende state-of-the-art Culinary Arts Center. Holland America Lines top chef en voorzitter van de Culinaire Raad, Rudi Sodamin, en de raadsleden Jonnie Boer, David Burke, Jacques Torres en Charlie Trotter gaven elk een demonstratie van het bereiden van een van hun specialiteiten. Tijdens een gastronomische lunch in het elegante Pinnacle Grill restaurant serveerden de topkoks hun spectaculaire gerechten.
Sodamin serveerde gegrilde in limoen gemarineerde- Sint-Jakobsschelpen, Burke een parfait van zalm en tonijn tartaar, Jonnie Boer kwam met een kabeljauw met een reductie van citroen gras, Trotter bood een lamslende aan met artisjokken en een rode wijn Kalamata-olijven saus, en Torres sloot de rij met een chique Esterel Cake gegarneerd met een laag verse frambozen.
In het kader van het innovatieve culinaire programma van Holland America Line, worden recepten van deze topkoks van de Culinaire Raad gebruikt aan boord van alle Holland America Line cruises.
Nl.hollandamerica.com
|