:!::-8)
Wist u DAT? Paaseieren !xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De gewoonte om eitjes aan te bieden gaat terug tot de oudheid. In vele culturen zijn eieren het symbool van vruchtbaarheid en een nieuw begin. Vele eeuwen later houden we deze traditie dus nog steeds in ere.
Ongeveer 5 000 jaar geleden schonken de Perzen al eieren... Dat waren dan wel kippeneieren, om geluk te brengen en de lente te vieren! De Romeinen, die eieren ook als geluksbrengers beschouwden, braken eieren op de eerste dag van de lente om de lucht te zuiveren.
Het is pas vanaf de 13de eeuw dat de eerste beschilderde eieren hun intrede deden in Europa. Aanvankelijk werden kippeneieren rood gekleurd, vervolgens versierd en dan weggeschonken aan het einde van de vasten als symbool van het einde van de ontberingen van de winter.
Vanaf de Renaissance werden de kippeneieren aan de Europese hoven vervangen door gouden eieren. Ze werden versierd met kostbare metalen, stenen en zelfs met schilderijen van gevierde kunstenaars, en kenden hun hoogtepunt met de beroemde Fabergé-eieren aan het Russische hof aan het einde van de 19de eeuw.
Vandaag schenken wij met Pasen chocolade eieren. Ze zijn heerlijk en brengen jong en oud in vervoering. Deze traditie leeft in vele landen, maar is nog relatief jong. De eerste vormgegoten eieren verschenen in de loop van de 19de eeuw, dankzij de betere bewerking van de chocoladepasta en het gebruik van de eerste vormen in vertind en verzilverd ijzer. Neuhaus zet die heerlijke traditie al sinds vele jaren voort. RVH.
De nieuwe collectie zal beschikbaar zijn vanaf half maart in alle Neuhaus winkels.

|