:-8)
Delifrais lanceert nieuwe kaas Bornems Paterkexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas wordt al sinds mensenheugenis in de regio Bornem geproduceerd en binnenkort vinden we onder die rijke waaier van streekkazen een mooie nieuweling, het Bornems Paterke. Dit stevige ronde kaasje is gemaakt met alle respect voor het ambacht en met Bornem abdijbier als smaakmaker. Een must voor wie kwaliteit omarmt!
Met 48 procent vet en Bornems bier in zijn recept is dit een kaas die aansluit op onze eeuwenoude abdijcultuur. Abdijen waren duizend jaar geleden al veilige thuishavens waar niet alleen de Heer werd geloofd, maar ook de innerlijke mens werd verzorgd. De monniken werkten op het land, cultiveerden gevarieerde kruidentuinen en staan nog altijd en bovenal bekend om hun formidabele bieren en kazen. Op die traditie wilde Peter Vermeren van Delifrais voortbouwen met de hulp van de kaasmakers van de Vierhoekhoeve, die bedreven zijn in kaasbereidingen met bier.
De Vierhoekhove is een familieboerderij waar nog volgens de ambachtelijke traditie wordt gewerkt, met dagverse rauwe melk van de eigen koeien. Als bier voor het Bornems Paterke werd bruin Bornem abdijbier gekozen. Het resultaat is een heerlijke kaas van ongeveer een halve kilo, met fijne toetsen van hop en mout. U kunt deze nieuwe streekkaas ontdekken op de Dag van de Klant, 22 september, in Delifrais. Apropos, wanneer u gaat proeven: kaasvetten verteren beter in combinatie met bier dan met wijn. Probeer er eens een lekker Bornem abdijbier bij.
DeliFrais is een delicatessenzaak waar echte liefde voor lekker eten het verschil maakt. Hier zijn de kazen precies à point gerijpt, hier beent de zaakvoerder en kok Peter Vermeren nog zelf de hammen uit. Artisanale kwaliteit, streekproducten en terroir zijn sleutelwoorden voor Peter Vermeren.

|