:-8)
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Te oud voor Joepie, te jong voor Libelle. Maar zoals de Nederlandse filosoof Johan Cruyff zegt: elk nadeel heb zijn voordeel.
De Belgische meesterkoks organiseren voor de zevende maal, de week van de Jongeren. Hof te Rhode sluit zich bij deze actie aan en zet op 24, 25 en 28 september de deuren open voor jongeren van 18 tot 25 jaar. Voor 35 euro per persoon, krijgt men een volledig menu aangeboden, koffie en wijnen inbegrepen.
Als aperitief is er keuze uit Champagne, Kir met braambessenlikeur, Ambachtelijk geperst appelsap met munt of sinaasappelsap. De smaakmakertjes bestaan uit een sushi van blue finn-tonijn met een schuimpje van wasibi, gegrilde sint jacobsvrucht met een romige puree van aardpeer en limoen; cannelloni gevuld met gehakt van gambas en artisjok, een kuikentje met gebakken banaan, maniok, puree van zoete aardappel en fruitpepper en een slaatje en parel van krab en zeekraaltjes.
Het menu zelf omvat een trio van de fijnste Noorse vissen in een open ravioli met fijne zeegroenten en een soepsausje van strandkrabben, een langzaam gegaarde parelhoenfilet geglansd met honig en mosterd, een krokant aardappeltaartje met groentefantasietjes en een yakitorisaus. Afsluiten doet men met een bord met nagerechtfantasieën, mokka, thee en Callebautsnoepjes. De aangepaste wijnen komen uit Touraine in de Loirestrek.
Bij gans de presentatie is meesterkok Felix Alen het sprekend menu, hij geeft tekst en uitleg en bij de producten en hun bereiding zodat de fijnproevers in spe volop van dit lekkers kunnen genieten. Reserveren is absoluut noodzakelijk. (tel 013-333 609). Ook 25 plussers zijn welkom op deze degustaties, zij betalen evenwel 72 euro per persoon. RVH.
|