:wink:
NIEUWE COCKTAILS MET OF ZONDER ALCOHOL, OM TE ETEN OF TE DRINKEN, VOOR OF NA DE FEESTEN
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Crystal Lounge in het Sofitel Brussel La Louise is een fijne, luxueuze bar waar men graag een glaasje komt drinken of één van de rijkelijke cocktails degusteert. Onlangs werden er twee bijzondere cocktails toegevoegd aan de kaart: de Pina Colada revisited en de Crystal Green Mojito.
De Pina Colada revisited bevat de gekende elementen ananas en kokosnoot, maar wordt bijzonder door de geflambeerde rum. Een tweede nieuwe verrassing op de kaart is een alcoholvrije cocktail met anti-oxidanten ; een detox cocktail ideaal na de feestdagen. De cocktail samengesteld uit een zacht mengsel van groene thee, komkommer en limoen wordt opgefrist met gember en muntblaadjes. Een gezonde en frisse cocktail !
Crystal Green Mojito, zonder alcohol
Ingrediënten:10 cl groene thee, ½ limoen, 8 muntblaadjes, 2 cl komkommersiroop, enkele stukjes gember
Bereiding: De thee in een theepot laten trekken, giet de stukjes limoen, munt, gember en de komkommersiroop in een long drink glas, mengen. Vul het glas met crushed ice. Leng het mengsel aan met koude groene thee, mengen. Leg op de bovenlaag nog wat munt en voeg een mengstokje en een rietje toe.
Pina Colada revisited, om te eten
Ingrediënten:
In een vergiet : 10 cl ananassap, 4 cl slagroom
In het cocktailglas: 4 cl ananassap, 2 cl de cocosliqeur, 1cl cocossiroop
Om te branden: 4 cl rum
Bereiding: Giet het ananassap en de slagroom in het vergiet. Sluit dit af en plaats een gascartouche bovenop. Verwarm de rum en giet deze in een inox recipient. Vul het glas met ijsblokjes en giet het ananassap, de kokoslikeur en kokosiroop erin. Schenk nadien de cocktail in een glas. Giet daar bovenop de kokosmoes en bestrooi deze met geraspte en geroosterde kokosschilfertjes. Bedien de cocktail met een koffielepel en twee kleine rietjes. RVH.
Sofitel Brussels Le Louise, Guldenvlieslaan 40, 1050 Brussel, Tel 02 541 22 00

|