:wink:
Wintergroenten in de kijker bij EXKi xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In oktober is het tijd voor de pompoen!
De afgelopen maanden heeft EXKi, de specialist in kwalitatieve snelrestauratie, haar klanten seizoensgroenten laten herontdekken door middel van allerlei originele recepten tijdens de campagne Groente van de maand. Ook de komende maanden gaat deze campagne door met heerlijke herfst- en wintergerechten.
Zoals altijd werkt EXKi met seizoensgroenten die in de buurt gekweekt zijn. Dit jaar wilde het Belgische restaurant voor zijn tiende verjaardag nog verder gaan. Iedere maand wordt een lokale, biologische seizoensgroente in de kijker gezet. In maart werd van start gegaan met de wortel, tevens symbool van het EXKi-netwerk. De groente van de maand wordt op diverse en originele manieren bereid volgens recepten van Frank Fol 'De Groentekok®. In soep, salades of op een broodje laat ze al haar aromas los. Zo kan bovendien de ecologische voetafdruk verminderd worden, en dat is een van de doelstellingen van EXKi. Met dit initiatief wil EXKi aantonen dat het best mogelijk is om het hele jaar rond lokale ingrediënten te eten.
EXKi verbindt zich ertoe om seizoensgroenten te gebruiken uit de geïntegreerde landbouw en vaak zelfs biologische groenten. De hoofdrolgroente is in topvorm zijn wat smaak en voedingswaarde betreft.
Na zomergroenten zoals onder andere courgette, selderij en tomaat, is het in oktober de beurt aan de pompoen. In november volgt nog de pastinaak en in december de champignion. Dé gelegenheid bij uitstek om lekkere winterrecepten te proeven waar je je aan kunt opwarmen tijdens de koude wintermaanden die weer voor de deur staan! RVH.
www.exki.be

|