:wink::-8)
Bart Decroos van restaurant Berto is beste viskok.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de 20ste maal reeds bekroont de VLAM, de professionele kok die het lekkerste en origineelste gerecht weet klaar te maken met de vis van het jaar, ditmaal de tongschar.
Na een voorselectie uit de ingestuurde recepten, selecteerde de vakjury vijf finalisten die tijdens een nationale horecawedstrijd naar de gunst van publiek en jury dongen. De finalisten waren Kevin Grispen van restaurant De Fakkels uit Sint-Truiden, Anke Van Camp van restaurant Hofke van Bazel uit Bazel, Bart Decroos van restaurant Berto in Waregem, Ivan Menten van restaurant De Farmasie in Vosselaar en Stefaan De Proft van restaurant Le Saisonnier in Opwijk.
De jury, voorgezeten door meesterkok Guy Van Cauteren en samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurantverenigingen, nl Meesterkoks van België, de jeunes Restaurateurs dEurope, Les Disciples dEscoffier, Euro-Toques, Etapes du Bon Goût en Traditions & Qualité, beoordeelde de prestaties.
De jury koos uiteindelijk voor een bereiding van tongscharfilet met ossenstaart onder korst van Oud Brugge, crème van butternut, eekhoorntjesbrood, coulis van tuinbonen, schuim van vadouvan en krokant van algen, een bereiding die de culinaire creativiteit van Bart Decroos rijkelijk tentoonspreidt. RVH.
www.vlam.be


|