:wink::-8)
Vermeiren Princeps lanceert eigen speculoospasta xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Quasi simultaan met de komst van Sinterklaas en de eindejaarsfeesten lanceert Vermeiren Princeps een eigen speculoospasta in warenhuizen en buurtwinkels. Deze speculoosproducent uit Bornem heeft al een sterke merkbekendheid met een uitgebreid gamma van ambachtelijk gemaakte speculooskoekjes die opvallen door hun schotse hoeken en kanten en de typische ribbels.
Nu is er dus een eigen speculoospasta, bereid op basis van hetzelfde authentieke speculaasrecept waarmee Vermeiren Speculoos sinds 1919 naam en faam maakt. Voor de speculoospasta werd alvast de authentieke smaak van het koekje behouden, met enkel de beste natuurlijke grondstoffen (echte blonde kandijsuiker en ruwe rietsuiker) en kruiden. Het deeg wordt behoedzaam gekneed, en na een nachtje rust wordt het deeg omgevormd tot het gekende Vermeirenkoekje en langzaam gebakken aan hoge temperatuur. Voor het maken van smeerpasta worden de koekjes vermalen tot een fijn poeder. Daaraan worden zuiver plantaardige oliën en vetten toegevoegd om de pasta smeerbaar te maken. De productie gebeurt op een puur ambachtelijke manier. En net zoals voor Vermeiren speculooskoekjes, worden in de speculoospasta geen stropen, zout of dierlijke vetten toegevoegd, noch bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen.
Steven Vavedin, sales director Vermeiren Princeps: Met onze eigen, authentieke en smaakvolle speculoospasta zetten we de dynamische productontwikkeling van de laatste jaren verder. Als tweede belangrijkste fabrikantenmerk in speculoos rekenen we op de brand awareness en onze naambekendheid om er ook mee te scoren als alternatieve lekkernij op de dagelijkse boterham. De markt voor speculoospasta is momenteel booming en het ziet er naar uit dat het product een vaste waarde wordt in de categorie van smeerbaar boterhambeleg.
./.
Ingrediënten Vermeiren Speculoospasta: tarwebloem, kandijsuiker (Candico®), ongeharde plantaardige oliën en vetten, ruwe rietsuiker, sojameel, invertsuiker, rijsmiddel, natriumwaterstofcarbonaat, kaneel, nootmuskaat. Voor de bereiding van de speculoospasta worden plantaardige vetten (palmvet, koolzaadolie), echte kandijsuiker (Candico®) en sojalecithine toegevoegd. RVH.
www.vermeirenprinceps.be. Speculoospasta verkrijgbaar bij Colruyt, Match, Spar, Prima, natuurvoedingswinkels, pompshops,
Adviesprijs 2,59 euro/350 gr. in glazen bokaal, 10 maanden houdbaarheidsdatum.


|