:!::-8)
BELGISCH KAMPIOEN COCKTAIL EN FLAIR DOOR NAAR PORTO RICO
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De 38ste Nationale Wedstrijden van de UBB Unie van de Bartenders in België vonden plaats in Hotel BLOOM! te Brussel. De 25 beste bartenders van België streden om de titel van Belgisch Kampioen cocktail creatie 2008. En drie Belgische flairtenders om de titel Belgisch Kampioen Flairtending 2008.
Nicolas Everrard van het Hotel Conrad Brussels kreeg de meerderheid van stemmen met zijn cocktail Fancy Rescue en werd Belgisch Kampioen cocktail creatie 2008. Op de tweede plaats eindigde Tom Bosschaerts van Food J in Antwerpen, de derde plaats ging naar Michel Van Hecke van het Hilton Brussels City.
Laurent Winderickx (Bar at Home) won voor de tweede opeenvolgende keer de titel van Belgisch Kampioen Flairtending 2008. Flairtending is het creëeren van een cocktail en tegelijkertijd jongleren met de flessen op muziek.
De cocktail fancy rescue van Belgisch kampioen Nicolas Everarrd bevat: 1 cl Bubble-gumsiroop van Monin, 6 cl Cranberrysap van Caraïbos, 4 cl Aardbeiensap van Caraïbos, 2 cl Grand Marnier, 2 cl Perziklikeur van Marie Brizard en 2 cl Vodka Greygoose.
De creatie Mata Hari van Tom Bosschaerts bestaat uit 0.5 verse citroensap, 1 cl Suikersiroop van Monin, 7 cl Passievrucht nectar van Caraïbos, 2 cl Grand Marnier en 3 cl Vodka Greygoose orange.
Voor zijn cocktail Tendance opteerde Michel Van Hecke voor 1 cl Amandelsiroop van Monin, 1 cl vers citroensap, 6 cl Cranberrysap van Caraïbos, 4 cl Vodka Smirnoff Black en 3 cl Grand Marnier, plus ietwat Poudre d argent.
De cocktail van Belgisch Kampioen Flair 2008, Laurent Winerickx bevat 2 cl Sirop de Kiwi Monin, 2 cl Jus de Lime Caraïbos, 7 cl Jus de pomme Caraïbos, 2 cl Grand Marnier en 3 cl Vodka Greygoose.
Beide laureaten, Nicolas Everrard en Laurent Winderickx verdedigen de kleuren van de UBB en van België in hun specialiteit tijdens de wereldkampioenschappen IBA International Bartender Association- in Porto Rico die plaatsvinden van 5 tot 10 oktober aanstaande. RVH.
|