:-8)
Barman Hilton Brussels City is Belgisch Kampioen xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Cocktail Creatie 2011 met cocktail Grincot
Hector De La Rosa van Hilton Brussels City heeft de National Cocktail Competition van de Union of Belgiums Bartenders gewonnen. Hij haalde het van 27 andere deelnemers met zijn cocktail Grincot. Hector zal nu onze driekleur verdedigen op het wereldkampioenschap van de International Bartender Association dat doorgaat in Warschau begin november.
De beste bartenders van het land streden tijdens de 50ste editie van de nationale wedstrijd van de Unie van Bartenders in België om de prestigieuze titel Belgisch Kampioen Cocktail Creatie 2011. De deelnemers moesten een eigen cocktail creëren, waarbij er slechts 15 minuten voorbereidingstijd voorzien was. In een tijdspanne van 6 minuten moesten de deelnemers, onder het waakzame oog van de jury, de cocktail bereiden.
De jury beoordeelde de creatie op techniek, smaak en presentatie. Daarbij werd extra gelet op de netheid en de handelingen tijdens het bereiden, maar ook op de exotische geur en de kleur van de cocktail. De jury keek toe op de strikte naleving van het recept en de originele toetsen die de barmannen toevoegden om hun cocktail te laten uitblinken.
Winnaar Hector De La Rosa van Hilton Brussels City verraste de jury met zijn Grincot, een frisse cocktail op basis van komkommer, limoen, kiwi en met Grand Marnier en Absolute Pears als alcoholische toets. Zijn creatie blonk uit in techniek en presentatie en leverde hem het maximum van 30 punten op voor de unieke smaak.
Hector De La Rosa: Ik heb me weken voorbereid thuis en toen ik de komkommersiroop toevoegde, wist ik het. Dit was gewoon perfect. Ik ben heel blij dat
de jury mijn frisse creatie zo smaakte.
Op 5 november neemt Hector in Warschau deel aan het wereldkampioenschap cocktails maken, georganiseerd door de International Bartender Association. RVH.
|