:-8)
Pierre Marcolini schakelt over op de zomertijd
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Stel: het is een koude, druilerige winterdag. Je bent urenlang buiten op stap geweest,
door weer en wind, tot je uiteindelijk thuiskomt. Je schenkt een dampende kop koffie in, maar toch heb je het gevoel dat er iets ontbreekt
Juist!
Een lekkere, smeuïge bonbon, dé ideale begeleiding bij je kopje koffie. De meesten van ons zullen deze situatie zeker en vast herkennen. Echter, bij het aanbreken van de lente gebeurt er iets vreemds: onze liefde voor chocolade lijkt dan plotseling in een soort van zomerslaap terecht te komen en onze consumptie van deze lekkernij komt nagenoeg volledig tot stilstand
Door deze vaststelling vroeg Pierre Marcolini zich af of het niet mogelijk zou zijn de zon en chocolade met elkaar te verzoenen. Het resultaat van deze poging is de gloednieuwe Pastelcollectie, die uitgaat van een erg eenvoudig basisidee: de binnenkant van de bonbons is fruitig, suikerarm en licht gezouten, terwijl de buitenkant gemaakt is van een geraffineerde witte, melk of zwarte chocolade. Op deze manier krijgt het geheel een milde, zachte structuur.
Elke bonbon weegt slechts vijf gram en is versierd met een kleurrijke pasteldecoratie. Men kan ze in de koelkast bewaren en onmiddellijk degusteren, dus zonder dat ze op kamertemperatuur hoeven te komen. Hierdoor smelten ze langzaam in de mond en komen de smaken geleidelijk vrij tot zich een heuse smaakexplosie voltrekt. Het pastelgamma beschikbaar in doosjes van 9 of 36 stuks, bestaat in diverse parfums:
Een delicieus parfum van limoen in een kleedje van witte chocolade. Ook de versie met zwarte chocolade vertoont een harmonieus evenwicht tussen de fruitige smaak van de vulling en de amandeltoetsen van de krachtige chocolade.
Een bedwelmende passievrucht in een kleedje van witte chocolade. De versie met zwarte chocolade valt op door zijn evenwichtige smaakpatroon.
Een parfum van mango, dat uitsluitend beschikbaar is met witte chocolade.
Een yuzu, die tevens uitsluitend beschikbaar is met een witte chocolade.
Pierre Marcolini heeft ook een collectie kant-en-klaar-cornettos samengesteld, Ice Dream heeft gekregen. De cornettos zijn aan de binnenkant bekleed met een laagje zwarte chocolade uit Ghana en Ecuador en zijn beschikbaar in volgende smaken:
Een combinatie van mokka-ijs en vanille-ijs, bekleed met pistachenoten.
Een combinatie van ijs van zwarte chocolade uit Cuba en vanille-ijs, bekleed met stukjes meringue.
Karamelijs in combinatie met een karamelsaus en een fudge van droge vruchten.
Een combinatie van ijs van amandelmelk en een frambozensorbet, bekleed met stukjes meringue.
Een combinatie van vanille-ijs en aardbeiensorbet, bekleed met stukjes kokosmeringue.
Aan de collectie Verboden voor minderjarigen , overheerlijke makarons die geïnspireerd zijn op s werelds meest bekende cocktails en ook een beetje alcohol bevatten
wordt de Daiquiri toegevoegd. De succesvolle versies Rum Kokos, Limoncello, Cuba Libre en Mojito van vorig jaar krijgen dus een denderende nieuwkomer.
De Daiquiri, naast de mojito die andere favoriete cocktail van Ernest Hemingway, bestaat uit frisse limoensmaken in combinatie met het rijke, brede aroma van een uitstekende Cubaanse rum. RVH.
|