:-8)
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Le Château la Commanderie
In de regio Saint Emilion zorgen Magali en Thibault De Coster, met Le Château La Commanderie en Le Clos des Jacobins, voor twee erg bijzondere wijnen.
Château La Commanderie is een Saint Emilion Grand Cru wijn en wordt bekomen door een mix van 85% Merlotdruiven en 15% Cabernet Franc, geteeld op een domein van zowat 6ha. Vlakbij de percelen van de wereldbekende Pomerol genieten de wijnstronken hier van een rotsachtige bodem gemengd met gekleurd zand waardoor de wijn een uitzonderlijk compleet en fijn raffinement meekrijgt.
De kelders bevinden zich temidden de wijngaarden waar de fermentatie gebeurt in betonnen kelders om nadien het rijpingsproces af te ronden in eiken vaten. Château La Commanderie biedt een dieprode, elegante wijn die een olijke binding maakt met rood fruit en evenwichtige smaaktoetsen uitspreidt. De afdronk is erg aangenaam en loopt uit in een mooie fruitigheid.
Le Clos des Jacobins is een Saint Emilion Grand Cru classé, geteeld op een domein van 8.5 ha bestaande uit 75% Merlot, 23% Cabernet Franc en 2% Cabernet Sauvignon. Sinds de 17de eeuw biedt deze wijngaard die geniet van een kalkachtige ondergrond die door erosie werd verrijkt, mooie vruchten aan mede door zijn zuidgerichte ligging.
Sinds in 2004 de chai volledig werd gerenoveerd, kan de maturatie en de rijping plaatsvinden in houten thermogeregulariseerde kuipen. De wijnen Clos des Jacobins genieten sinds 1955 van de erkenning Grand Cru classé.
De mooie donkerrode kleur geeft in de neus een fruitig aroma, in de mond zorgt hij voor een prettige kruidigheid, is complex en tegelijkertijd evenwichtig. Le Clos des Jacobins is onbetwistbaar een wijn van grote kwaliteit met lange bewaarcapaciteit en maakt hem derhalve bijzonder aantrekkelijk voor wijnliefhebbers . RVH.
|