Foto
Foto
Inhoud blog
  • Bloggen.be stopt ermee
  • 26 Jaar lief en leed
  • De Dennse dog
  • Autorijschool
  • La Azohia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    djdf1
    www.bloggen.be/djdf1
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Vive la France maar ondertussen al Spanje

    Beste lezer, Welkom op onze blog Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011 Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan . Veel leesgenot ERIC
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle maan

    De Spaanse les was interessant en zeer vlug om. Wat hebben we gedaan? Bingo, of zoals wij vroeger zeiden..Kien. We speelden bingo om zo op een vlotte manier de getallen te leren kennen en ze ook uit te spreken. De inzet was 1 € per man en de winnaar was..de juf. Om half 11 heeft ze de euro’s opgehaald en zijn al de leerlingen van dat geld een koffie gaan drinken. Wij niet. Op Camposol is het markt en Claudia en ik hebben op die markt flyers uitgedeeld. De reservaties komen ondertussen met mondjesmaat binnen. We hebben al verschillende mensen over de vloer gehad vandaag, die uit nieuwsgierigheid eerst eens kwamen kijken.

    Ook moeten we onze eetgewoonte een beetje aanpassen. Voorheen aten we warm rond 7 uur in de winter en om half 9 tijdens de vakantie en in de zomer. Maar nu hebben we iedere avond rond en vanaf 6 uur gasten. Gemiddeld komen ze rond 7 uur . Dus eten we nu een warme maaltijd rond 3 uur. Eigenlijk niet echt ongezond. Ontbijten om 7 uur, om half 12 een boterhammetje en om 3 uur warm. En ’s avonds, proeven Claudia en ik nog en daar hebben we genoeg mee. De kinderen eten nog een boterham of een fruitje voor het slapengaan.

    Voor de rest is er eigenlijk geen groot nieuws. Op het menu staat vandaag

    Aperitief avec rilette de sardines

    Cape Merlon avec tartaar maison

    Poulet roule avec du jambon

    Sorbet au citron

    Alles in het Frans vandaag omdat we Franse gasten hebben.

    Morgen weer wat anders en dan in het Engels want dan komen er enkel Engelsen.

    In bijlage ook wat foto’s van de opkomende volle maan en de verlichting van Clauke haar landingsbaan.

    Update

    Het is nu kwart voor 10 en de service zit er voor vandaag weer op. Door de drukte heb ik vergeten foto’s te nemen .Enkel van het aperitief hapje .Ik beloof dat ik morgen beter mijn best zal doen.

    De foto's zijn deze keer niet je dat .Ik moet het boekje van mijnen portrettentrekker nog eens nalezen.



                                                                       Aan de ene kant gaat de zon onder



                                                                       Daar tussen branden de lampjes aan ons Clauke hare vogel nest

                                                                      En aan den andere kant verschijnt ...Yanneke ...maan



                                                                       UFO ..landingsbaan

                                                                       Wat een faar die maan

                                                                       Dit is ons aperitief hapje . Morgen meer..Als ik er aan denk

    29-11-2012 om 21:53 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gieren ...of zoiets

    En we hebben het gefixt. De deur is bij geschaafd en gaat weer helemaal dicht. Vandaag staat er wat meer wind dan anders. Ondanks de middag temperaturen van 22°C voelt het wel wat kouder aan. Het schaafmachien kan je aansluiten aan een stofzuiger of een zak. Wij schaven in open lucht en die attributen heb je dan niet nodig. De deur uitgehaald en klaar gezet om te schaven. Claudia houdt de deur vast en ik schaaf…Natuurlijk tegen de wind in en al het schaafsel over ons heen. Claudia boos en ik, dommerik, zie gene steek meer omdat alles in mijn ogen kwam. Maar als de wind niet wil draaien, dan draaien wij wel ..Slim toch..

    Terwijl we aan de deur bezig waren, zagen we plots 3 grote vogels op ons land ,neerstrijken. Vlug de kodak erbij halen, maar ze vlogen al weg. Ik heb nog enkele foto’s kunnen maken, van ver, maar je ziet het nog. Ik ben er bijna zeker van dat het gieren waren. In de Siërra Nevada leven er. Ik heb gelezen dat ze soms naar de Pyreneeën trekken. Als dat zo is, dan kwamen ze even rusten op ons land. Tja, hadden ze gewild hadden ze ook in ons Claudia hare vogel bungalow kunnen logeren. Die is toch groot genoeg.

    Gisteren zijn we de flyers gaan ophalen bij de post, en in de late namiddag zijn we er al zo een 250 gaan verdelen in de Country club. Dat is geen club voor cowboys, neen het is een urbanisatie waar veel Engelsen, Duitsers en Nederlanders wonen. Hier en daar ook nog een Belg en een Spanjaard.

    We kregen opmerkelijke reacties.

    In juli hebben we op onze gevel aan de straatkant in het groot “Finca Buen Gusto “ geschilderd. Nu komen we van de mensen te weten dat er al maanden over gepraat wordt. Wat is dat? Wie woont daar? Wat doen ze daar? Eigenlijk wel grappig dat we dit horen. Morgen is het eerst school en daarna gaan we naar Camposol. Ik heb me laten vertellen dat er zo een 600 huizen staan. We gaan ze zeker niet allemaal doen, want er is de tijd niet voor. Er zijn boekingen in het restaurant en er moet gekookt worden. Maar op donderdag is er een kleine markt op Camposol en we zullen er zeker bij zijn.

                Vandaag is het onze rustdag. En we eten een gewone spaghetti…lekker



                                                                    Eerst zagen we er twee.Het is wel van zeer ver getrokken.Volgens wat we hebben opgezocht zou het gaan om de monniksgier....

                                                                      En dan waren ze opeens met 3

                                                                                                               En toen waren ze weg. En konden we ons deurke verder afwerken.Resultaat...ze gaat weer open en toe. Open ging al , maar toe...

                                                                                                               En de patatten...ze groeien alsmaar verder.Nochtans spreken ze voor het weekend van lichte nachtvorst.Jaja,...Door de dag gemiddeld 20 ° en 's nachts afkoelen tot 5 en zelfs tot 0.Hopelijk bevriezen de patatten niet.

                                                                       Flyers uitdelen op de Country Club. In de brievenbussen. Aan de mensen persoonlijk afgeven en achter de ruitenwissers. Hier mag dat nog.

    28-11-2012 om 18:05 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flyers-tafellakens en schaafmachien

    Onze flyers zijn aangekomen. Bij de boekhouder is alles in orde. De reservaties komen binnen. Dus het zit voorlopig in de lift.

    Vandaag hadden we uitzonderlijk een middagshift. 2 Koppels die van Torrevieja kwamen. Via de kinderen kenden ze onze Finca en alzo hadden ze gevraagd om te komen eten. De chauffeur rijdt niet zo graag in den donkere naar huis terug. Maar voor ons echt geen probleem. Ze hebben(hopelijk) genoten.

    De temperaturen zakken in Mazarron Toch volgens het weerbericht in Spanje Het zou maar 15°zijn. In werkelijkheid was het 22°C. Een heerlijk weertje om lampjes in de tuin te zetten. Claudia heeft lampjes op zonne energie geplaatst in ..heel de oprit van onze finca. Ik hoop maar, dat er ’s avonds geen vliegtuig over komt. Hij zou wel eens kunnen denken dat we een landingsbaan hebben gemaakt.

    Tussen de middag en de avond shift, hebben we wat tijd om andere dingen te doen. Claudia maakt tafel lakens. Haar passie. Naaien.( mijn ook )

    Samen met Yanneke spelen we een spel. Levensweg. En ons Yetteke die studeert via, en op haar pc ..Como.. Of te geschiedenis en aardrijkskunde en biologie en natuurwetenschappen. Onder één naam ..Como..

    Al bij al weer een heerlijke drukke winterdag…Hoor mij nu; 22°C en dan zeg ik winterdag. Tot op heden hebben we nog altijd geen verwarming moeten aansteken. We zijn wel voorzien. We hebben een gaskachel en enkele elektrische convectoren. Maar tot nu …niet gebruiken. Onze pergola staat pal op de zuiderkant. Nu staat de zon vrij laag en krijgen we alle warmte binnen. In d zomer staat onze rode bol vrij hoog en dan blijft het koel.          Ideaal dus.

    Er is één probleem. Het is wat kouder aan het worden en wat gebeurd er als het kouder wordt? Houten ramen en deuren zetten uit door het vocht. Onze wc deur van het restaurant, hebben we open gedaan en …..we kregen deze niet meer dicht. Vanmorgen zijn we naar Fons van Jefke Peeters geweest. Grapje. In Berkenbos, Heusden, was Fons van Jefke Peeters een ijzerwinkel. Ze verkochten nagels, en kastrollen en alles wat een mens nodig had. In Mazarron is er de Molinero. Hij heeft alles. We vroegen een schaaf om de deur een beetje af te schaven. Eerst gaf hij ons een schaaf, die met de hand te bedienen was. Merk..’Stanley’ Beter kunde niet hebben..Tja, dat is waar…Maar 9 € meer en heb je een elektrisch toestel. Dus….Skill.

    Morgen gaan we de deur bij schaven en zal ze zeker …in de winter..terug sluiten.

     



                                                                     Een proffesioneel schaafmachine. Ons Clauke al content zijn. Ze maakt van al het hout dat ze in de campo vindt, meubels en ander dingen. Nu kan het geschaafd worden, en kan het dus professioneel afgewerkt worden... Niks beter dan een tevreden vrouw

                                                                     En terwijl ik de gebruiks aanwijzing van het schaaf toestel in studeer, maakt ons Claudette , samen met ons Yanneke de tafel lopers

                                                                                                             Kijk, de deur . Ze gaat niet meer dicht

                                                                     Onze flyers...1000 stuks. We zullen nogal mogen uit delen de volgende dagen.



                                                                     Neen, geen sigater of sigaar in mijn mond..Maar het is de klink van de deur die toevallig op de foto staat en precies zorgt dat ik op de foto een sigaret in mijn mond heb. Gelukkig , sinds 2000 hen ik  een sigaret of sigaar of wat dan ook wat doempt, niet meer aan geraakt.



                                                                                                             De tafel lopers



                                                                     En dan ....VENKEL....Zeer zeldzaam in Spanje .Maar , we hebben het gevonden...

    27-11-2012 om 20:43 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De omgekeerde wereld

    Weeral maandag

    Het weekend is zo snel voorbij, maar eigenlijk de week ook. Het vliegt. Misschien betekent dat, dat we ons in het geheel niet vervelen. Deze morgen was het tijd om grote inkopen te doen. We hebben geen colruyt of Van Zon waar je veel horeca producten in het groot kan kopen, maar we hebben wel een Makro. Niet in Mazarron, maar wel in Murcia. 57 Km rijden en dan zijn we er. De verbinding is zeer goed, en dan ben je er ook vlug. Ze hebben er alles, en dat is soms wel een beetje verleidelijk. Dat en dat en dit en dees heb ik eigenlijk nog nodig. Maar gelukkig heb ik een ‘ Mujer’ die me tegen houdt.

    Thuis gekomen, is het weer werkendag. Er moeten voorbereidingen getroffen worden voor nieuwe klanten en bezoek van gasten. Eigenlijk is het hier de omgekeerde wereld. Claudia heeft lampen op zonne- energie mee gebracht, om de weg naar onze finca te verlichten. Ze heeft nog wat onkruid weg geschupt en ik, heb gekookt. Natuurlijk. Voorbereidingen voor straks en morgen. Ik zal niet iedere dag de gerechten fotograferen want soms herhalen we de gerechten. We moeten iedereen kans geven om alles te proeven hé. Wanneer ik een nieuw gerecht maak, zal ik het op de blog zetten.

    Wij eten nog steeds heel gewoon. Als tapa’s eten we nog steeds iedere dag ons verse tas soep en daarna is het een gewone worst met aardappelen en verse rode kool. Inderdaad ja, ik wil elke dag vers. Ook al is er wat werk aan, verse rode kool kost bijna niets en je hebt er zo smakelijk van gegeten. Maar het duurt wel enkele uren eer het gaar is en op smaak is gebracht. Het dagelijks brood wordt nog steeds om de 3 dagen gebakken.

    Claudia past ook nog iedere avond het menu aan op ons bord. De klanten weten bij het binnenkomen van de finca, wat ze te eten krijgen, en wat het kost. Verplicht in Spanje. Je moet presenteren wat je aanbiedt, met de prijzen erbij.

    Een kleine moeite. En omdat het geschrift van ons Clauke mooi is, mag zij het schrijven.

    Maar goed dat de blog niet met de balpen wordt geschreven. Je zou mijn doktersgeschrift niet kunnen lezen.

     



                                                                       Schuppen in een dikke training of joggingpak. Ja , het mag gezegd. We stoefen soms met ons mooi weer. Vandaag was het bewolkt eb er stond een beetje wind. Het was maar 20°C en dat voelen we. Een dikke training of jogging is dan gepast.





                                                                       En binnen aan het fornuis is het veeel warmer. Op de voorgrond van de foto zie je hoe het deeg van het brood is gerezen.Onder de wit blauw gestreepte handdoek.







                                                                       En dan de dagelijkse bezigheid. Eerst ishet zo..."Hey shatteke , wat hebde gij gekookt vandaag????" En daarna schrijft ons Clauke het allemaal op het bord.

                                                                       Dit gerecht is voor ons gezin. Aardappelen met rode kool en worst. Zou dit ook op de kaart kunnen???Reactie aub.

                                                                       Dit is voor morgen

    26-11-2012 om 20:43 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen maar .....Updates....

    UPDATE

    Zo zou een krant beginnen als er iets heel belangrijks gebeurt. Sinds we hier wonen hebben we nog nooit een ongeval gezien. Maar daarstraks is er een 500 meter van bij ons een vrachtwagen gekanteld. Geen foto’s ..Neen neen, ik ben geen ramptoerist. Hopelijk alleen maar blikschade. Claudia zat buiten in de tuin en kwam me roepen omdat ze een hels lawaai hoorde. Nog geen 5 minuten later was de politie er en ook de hulpdiensten. Snelle jongens die Spanjaarden. En dan nog en tweede UPDATE..Helaas hebben we vandaag 4 mensen moeten weigeren in het restaurant, omdat het vol zit. Een luxe probleem. Hopelijk blijft dit zo.

    Maar de dag is anders wel heerlijk begonnen. De kinderen waren vroeger wakker dan anders en we hebben dan ook iets vroeger ontbeten. Pistolet met kaas en hesp en een spiegelei en siroop. Het kon precies niet op. Maar lekker. Het is zoiets van ons gezinnetje. Lekker anders doen onder elkaar.

    Claudia moest nog wat stof hebben om de tafels van het restaurant wat op te frissen. Dus wij naar de markt in de Puerto. Heerlijk weer. Dus na het marktbezoek hebben we staan genieten in de haven van de voorbij varende boten. Glaasje wijn gaan drinken en dan naar huis voor de tapa’s. Lekker buiten in de zon. Caprichos a la Romana of wel inktvisringen, kipkroketjes en ook nog churro’s met bloemsuiker. Daarbij een lekker glaasje cava.

    Vandaag eten we ravioli en niet zomaar ravioli. Vanmorgen heb ik een vulling gemaakt daar ik de ravioli en tortellini zelf zal maken. Een vulling van kipgehakt met ham en parmezaankaas. Een ei eronder om het geheel daarna enkele uren te laten opstijven in de koelkast. Dan het pastadeeg. De kinderen hebben me werkelijk goed geholpen om de pasta bladen uit te rollen. Ben benieuwd. Er is zoveel werk aan. Hopelijk wordt het ook echt geapprecieerd. Een artisanaal boerenbroodje erbij en een lekker glas wijn. De buikjes zullen geweldig gevuld worden.

    UPDATE weeral….Het werd dus enorm gesmaakt . Alleen maar positieve reacties. En wat motiveert een kok ?... Goede kritiek en blije gezichten



                                                                       Lekker in het zonnetje ' tapa's '

                                                                       Wat een eer , beste lezer. Je kan zo mee kijken in de geheime kamer , die keuken noemt. Hoe maak ik pasta !!!













                                                                                                               En dan mijn artisanaal gebakken boerenbroodje . Alles aan 12,50 € . Drie gangen menu en alles zelf klaar gemaakt. Waar kan je voor deze prijs dat nog vinden ?



    25-11-2012 om 20:28 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderoppas

    Niet alleen ’s avonds kan je bij ons komen eten, je kunt ook komen lunchen. Je kunt bij ons een pint komen drinken of een koffie. Je kunt bij ons ook je kinderen achterlaten als ouders moeten werken op zaterdag of, alleen ergens naar toe moeten. Als je het maar goed op voorhand vraagt, vinden wij van Finca Buen Gusto, altijd wel een oplossing.

    Vandaag hadden we 2 Engelse zusjes. Van 11 tot 5. Natuurlijk is dit voor Yanneke en Yetteke leuk. Ze kunnen ravotten en moederke spelen met de poppen. Wat spreken ze dan tegen Engelse kinderen…Spaans. Als lunch hebben we een zeer traditionele croque gemaakt. Daarna nog een ijsje en een chocolade koekje ging er ook nog wel in. Ze moeten het maar vragen. Iets te kort komen? Neen hoor.

    We zijn nu al ver in november en vandaag is het de eerste keer dat ik er even ben blijven bij stilstaan. We lopen nog steeds in T-shirt en korte broek. Moet gezegd, vanaf 11 uur tot een uur of 6. Ervoor en erna is het wel een fleez en een lange broek of joggingpak. Alleen dat al, het betere weer, de zon, de warmte, dat maakt je toch wel blij hoor. Het is niet te beschrijven dat we dit mogen hebben. Je leeft nog steeds buiten. Gezonde lucht. Je hebt door die extra vitamines meer zin in van alles. In de tuin werken, nieuwe gerechten koken, lopen, fietsen…Het kan nog allemaal zonder je zorgen te maken van wat moet ik nu in godsnaam aan trekken om geen kou te hebben.

    Vandaag heb ik winterkolen, vers, ingevroren. Eerst gesneden natuurlijk en dan in porties in de vriezer. Witte kool, boerenkool en rode kool. Je kunt er heerlijke gerechten van maken. Ook heb ik geëxperimenteerd met aardappelen. Ik heb eerst droge puree gemaakt met een ei en een beetje bloem, en heb dan van de puree wafeltjes gebakken. Het is weer eens wat anders en het oogt op een bord heel professioneel. Ja , we zijn dan ook professioneel bezig hé.

    Wat eten we vandaag als hoofdgerecht?

     

                                          Aardappelwafels

    met een stoofpotje van witte kool en kalfsstukjes

     

    Ik had het stoofpotje in een vormpje gedaan om een zogezegd torentje te maken, maar helaas , het torentje is in elkaar gevallen. Maar toch, het werd gesmaakt en dat is toch het belangrijkste hé.



                                                                                                               De lunch voor de kinderen. Je zal denken ...is het dat? Neen hoor, ze kunnen altijd bij vragen.



                                                                       Kids die hier komen spelen, genieten echt en zijn gelukkig. Zo hoort het ook. Kinderen moeten in hun kindertijd onbezorgd opgroeien. En wij zijn daat verantwoordelijk voor.

                                                                       Ze hebben van alles in elkaar geknutseld en zijn op het einde van de dag over gegaan tot verkoop van hun spullen in een echt winkeltje.Ja, wij kunnen niet anders dan iet te kopen hé.



                                                                       Wafels met een stoofpot van witte kool en varkens stoofsel...Die wafels zijn dus echt wel gemaakt van aardappelen.

    24-11-2012 om 19:44 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje bakken en gekke bekken

    Er valt vandaag weinig nieuws te rapen in de finca buen gusto.

    Claudia heeft weer in de tuin gewerkt en ..ik ook hoor. Maar ik heb weer wat gekookt. We hebben onverwacht bezoek gekregen van Nederlanders , die eigenlijk voor 1 december kwamen boeken. Het beloofd. Waarschijnlijk zal het druk worden. Tijdens de tapa’s worden er een soort koekjes gegeten. Het zijn kleine broodjes die wat hard gebakken zijn. Onze kinderen zijn er dol op. Die broodjes kan je voor alles gebruiken. Met de soep, de tapa’s of….om gekke bekken te trekken.

    We hebben vandaag echte Belgische frietjes gebakken met vol au vent en een slaatje. Echt een typisch Belgisch frituur gerecht . Voor de kinderen een bicky. Zij die het niet kennen, een hamburger met een broodje en daar lekkere sausjes bij.

    We hebben voor de finca een zeer grote faar of groot licht gekocht en geïnstalleerd. Vanaf nu kan je in den donkere onze finca van kilometers ver zien. Nu kunnen ze er niet meer langs rijden.

    Een kort berichtje maar hier gaat alles zijne gang en… het is nog altijd schoon weer.

     





                                                                       de enige serieuze foto.... mijn tapa's broodjes





                                                                       En ik zat er bij en keek er naar en maakte foto's

                                                                       Zo ziet het er 's avonds uit in volle verlichting.





    23-11-2012 om 20:45 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkruid

    Enkele dagen geleden, belden we met de papa van Claudia. Hij wist ons te vertellen dat hij zijn tuin winterklaar had gemaakt. Nu kunnen we met bepaalde fierheid zeggen dat Fons een tuin uit de duizend heeft. Het is een tuin van zowat 50 are en in het voorjaar, zomer of najaar kan je er moeilijk een sprietje onkruid vinden. Onze bompa werkt er dan ook elke dag in.

    Toen we hier aan onze finca kwamen, keken we over een tuin van 2 hectare. Een boomgaard, en een groot land waar wat dor gras op stond. Heel de maanden mei, juni, juli, augustus, september en een beetje van oktober bleef alles onkruid vrij. Yes, wat een geluk. Geen of bijna geen onderhoud aan die tuin.

    We zijn nu voorbij half november en Claudia vooral, is al een maand onkruid aan het trekken.

    Ze heeft op verschillen plaatsen, waar steentjes liggen, een worteldoek gelegd. En het moet gezegd, dat helpt. Op de andere plaatsen, in het zicht van het restaurant en het huis, moet alles met de hand verwijderd worden. Vermits het mooi weer is, korte broeken weer, doen we het nu maar. Ze voorspellen een tijdje geen regen. We trekken het onkruid, en zullen er dan azijn over gieten. Azijn ja. Claudia wil zoveel mogelijk biologisch werken. Nu, azijn is ook wel wat chemisch, maar we eten het ook, dus zal het zo geen kwaad kunnen. Maar…. Waar halen we azijn?. In de winkels hebben ze wel wijnazijn, notenazijn en azijn van van alles en nog wat. Helaas hebben we tot nu nog steeds geen gewone witte azijn gevonden. Niet in de Aldi, Lidl, consum of mercadonna….

    Het meeste onkruid is nu uit de tuin Ik ben vroeger gestopt met werken, want er moet gekookt worden. En of dat niet werken is?

     Vandaag eten we?

     

    vol au vent con mariscos
    puré de papas
    acelga

    Vertaald is dit een koninginnenhapje met vis of zeevruchten, met een puree van snijbiet.

    Het werd zeer gesmaakt.En als alles achteraf is opgeruimd en afgewassen, is er nog wat tijd om onder een dekentje te genieten . Even maar en dan is het beddenbak. Morgen is het vrijdag en het weekend begint. Hier is dit al vanaf 2 uur in de namiddag.Dus...rust is nu nodig.



                                                                       Claudia heeft tijdens het onkruid wieden een dikke steen willen verleggen. Die kerel is gewoon op haar pinkske gevallen. Gevolg...bloeduitstorting. Blauw. Gelukkig niet gebroken. Dus eigenlijk voor die taaie madam van mij , niets aan de ..pink.. en maar doorwerken... 't Is een harde hé



                                                                       Zie je al dat groen achter mij!! Gelukkig hoef ik dit niet allemaal uit te trekken.

                                                                       Zij helpen....niet..Ze maken van het onkruid "heksensoep" Zo vader zo dochters hé. Van niets iets lekkers koken....

                                                                       Vis vol au vent met snijbiet puree

                                                                                                               En zo eindigd de dag...moe gewerkt en dan onder het ..snoopy dekentje...

    22-11-2012 om 20:35 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatico

    Woensdag en dat betekend dat er geen gasten komen omdat we woensdag even rusten. Denk je..

    Woensdag sluiten we normaal, maar hebben we aanvraag, dan koken we. Maar woensdag dient dan eigenlijk om te poetsen. Heel de woning, de B&B, omdat de gasten weg zijn en het restaurant. Dat is Claudia hare winkel. Ik loop dan toch maar onder de voeten. Woensdag betekend ook dat we de voorbereidingen voor de rest van de week doen. Er worden soepen gemaakt, althans de basissen en die worden dan diepgevroren. Daar we veel met pasta werken, worden sausen op voorhand gemaakt en eventueel ook de pasta’s. De ravioli gerechten proberen we zelf te maken. Er wordt getest met producten en gerechten. Dus woensdag is toch een werkendag. Maar dan enkel tijdens de schooluren.

    Gisteren schreef ik over de likor 43.

    Puur Spaans
    Licor 43 is een echte Spaanse likeur waarvan het geheime recept is ontstaan in 300 voor Christus, in de nederzetting Cartagena. Cartagena was in die tijd beroemd om haar zoete drankjes. Het recept van deze drank, Liquor Mirabilis (wonderlikeur), is altijd bewaard gebleven. En tot op de dag van vandaag geheim gehouden door de makers. Er zitten maar liefst 43 natuurlijke ingrediënten in, waaronder citrusvruchten en aromatische planten. Daar dankt Licor 43 ook haar naam aan: ‘Cuarenta Y Tres’ (drieënveertig in het Spaans). Duidelijk, eerlijk, puur.

    Puur Natuur

    Toen Columbus op reis ging om nieuwe wereld te ontdekken, ging naast de onvermijdelijke rum ook een fles Liquor Mirabilis mee. Inmiddels is ook de rest van de wereld veroverd. Tot op de dag van vandaag wordt Licor 43 uitsluitend in Cartagena gemaakt. Daarna huwt de likeur 12 maanden op vaten alvorens deze gebotteld wordt. Nog steeds wordt de
    Likeur volgens geheim recept gemaakt, nog steeds van puur natuurlijke ingrediënten

    Wij hebben deze likeur leren kennen als ‘aziatico’. Geconcentreerde melk, likeur 43 en koffie met daar bovenop wat kaneelpoeder.

    Rond de aziatico bestaat een anekdote. De makers in het dorp Albujon noemde het in eerste instantie "Russisco" genoemd naar de zware wodka drinkende Russen. Maar in de tijd van de dictator Franco, was de russisco gelijk aan communisme, vandaar dat de naam geëvolueerd is naar “ aziatico “. Spanje had minder contacten met Azië en vooral China. Ondanks Mao en andere dierbaren in dit extra communistisch werelddeel wisten de inwoners van Albujon niets van China af.Na al die jaren is het altijd aziatico gebleven.

    Er werd ons ooit gezegd dat een aziatico met een, senseo toestel, maken, niet zou gaan. Maar we moesten, wij, niet zijn en we proberen gewoon. En ja hoor. Het kan, 2 tegelijk en het schuimt perfect. Alleen moeten we nog de juiste glazen hebben. We zijn na 2 stuks maken gestopt, want na het proeven sta je al bijna op je hoofd.

     



                                                                       Ik zou en moest de tatoo van Yetteke op de blog zetten.   Voila , den tatoo van Yetteke.

                                                                       Dit blijft er over van een avond restaurant gang. Afwas , afval en morgen nog veel werk

                                                                       Dus kuisen

                                                                       En mise en place voor de volgende keren.

                                                                                                               En dit is hij dan , den Aziatico

    21-11-2012 om 17:44 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan Cartagena
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cartagena.

    Cartagena is een stad en havenplaats in het oosten van Spanje, in de regio Murcia, aan de Middellandse Zee. De stranden worden de Costa Cálida genoemd. De haven van Cartagena is één van de belangrijkste havens van het land.

    De stad is in de 3e eeuw v. Chr. gesticht door Hasdrubal de Schone, een legeraanvoerder uit Carthago. De stad werd Qart chadast (Nieuwe Stad) genoemd, net als Carthago. Het 'Nieuwe Stad' noemen van een nieuwe stad is een heel algemeen verschijnsel, getuige de aanwezigheid van diverse plaatsnamen als 'Napoli', 'Neustadt', 'Villeneuve' en 'Newtown'.

    En daar zijn we gisteren met Bram en Sabeth naar toe geweest.

    Een heerlijke voormiddag. Lekker warm en ideaal om aan de haven en in de stad te wandelen. De zon was van de partij en we waren met zijn allen goed gemutst. Eerst de indrukwekkende mooie haven bezocht. Er lagen vele schepen. Zeiljachten n hele oude en ook nog enkele moderne exemplaren. Mijnenvegers van de marine en moderne jachten van, waarschijnlijk, steenrijke mensen. En dan, opeens uit het niets, een duikboot. Dat is verschieten. Zo wat hadden we nog nooit in het echt zien varen. De matrozen stonden mooi in rij op het dek opgesteld. Ze vaarden door de havengeul naar de open zee. Ieder jaar, einde mei, doen ze hier een reddingsoefening op zee. Internationale marine schepen doen mee aan een reddingsoefening. Een onderzeeër zal op 100 meter diepte een noodsignaal uitzenden, en de boten moeten dan een reddingsoperatie uitvoeren. De bemanning moet gered worden. Naar het schijnt een levensgevaarlijke opdracht. Ik had er heel toevallig, enkele dagen geleden, een documentaire van gezien op Discovery channel.

    En dan het stad in. Voorbij het gemeentehuis en het museum waar ook het amfitheater achter schuilt. Veel volk voor een maandag. Al de winkels open. Daar kwamen de dames voor een stukje voor.Maar Bram en ik hebben constant met ons hoofd naar boven gericht gelopen. De gebouwen zijn zo mooi en oud.Het is fijn te zien dat de oude architectuur, ondanks de moderne winkels, zo mooi gebleven is.

    Na het bezoek aan Cartagena, terug naar huis. Nog dit. Cartagena is de producent van de likeur 43. Deze wordt veelal gebruikt in een ‘aziatico ‘ Het is een glas met een deel geconcentreerde melk, de likeur en daar koffie op. Als het geschonken wordt zie je effectief 3 kleuren. Wit , oker, en bijna zwart. De bedoeling is dat je alles door elkaar roert en warm opdrinkt. Niet te veel, want je staat er vlug van op uwe kop.

    Als lunch wilden de gasten vegetarische pasta in het zonnetje aan het zwembad.

    En dan moest er weer gekookt worden.

    Soepje van het wit van prei met garnaaltjes en gebakken gamba’s

    Gevulde aardappel met gekruid gehakt en een romig kaassausje

    Wafels met ananas en mango met een bolletje citroensorbet.

     

    Het is nu alweer dinsdag. Vanmorgen heb ik de gasten naar Alicante gebracht. Al vrij vroeg scheen de zon en zat het weer zeer goed mee. Van Alicante recht naar Mazarron om naar de les te gaan en dan inkopen doen.

    Het is weer leeg in huis en alles begint terug op een normaal ritme te lopen. Iedere keer is het toch weer even wennen aan de stilte en de kalmte als de gasten weg zijn. Maar geen nood. Werk genoeg, en op weg naar de nieuwe gasten.

     



                                                                       De vissers zijn vanmorgen vroeg teruggekeerd van zee.Nu is het de netten repareren.

                                                                       Een moderne grote zeiljacht. Sailing for Jesus.

                                                                       Een foto van onze kinderen. Het zonnetje scheen zeer fel in de ogen en ons Yetteke kon ze maar niet openhouden.

                                                                       En dan...gelukt!!! Alhoewel nu pitst Yanneke ze weer dicht

                                                                                                               Stien Struis....of Claudet Smal. Al bij al staat ze als een echte piraat aan de kade.

                                                                       Vervolg van het verhaal.... Maar goed dat ze ooit heeft geturnt. Door tegen het schip te leunen, dreef deze verder weg van de kade en moest Clauke in spagaat....



                                                                       En toen was er de duikboot





                                                                                                               Kijk goed....iemand zonder een hoofd.

                                                                       lunchen in de zon aan de oever (kant) van ons meer ( zwembad)



                                                                      Gevulde aardappel

                                                                       wafel met exotische vruchten

    20-11-2012 om 17:33 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wonder van Bolnuevo

    Het wonder van Bolnuevo

     

    De feiten datum terug naar een tijdperk waarin iedere inwoner van Mazarron zijn blik naar de zee wierp. De oevers werden constant aangevallen door Berber piraten. Zij kwamen aan land en plunderde en vernielden alles wat ze op hun weg tegenkwamen

    Bewoners van het dorp bereidden hun voor op een aanval en lieten de klokken van de kerk luiden. Op een avond gebeurde er weer zo een aanval. De klokken begonnen te luiden en vanuit de kapel verscheen een sterk licht. De piraten keerden verschrikt terug naar zee en verdwenen. Daags nadien vonden ze in de kerk het beeld van de Maagd op de grond, met een natte mantel vol zoutwater en een lamp waarvan de olie opgebrand was. Het beeld van de Onbevlekte Ontvangenis lag met het hoofd naar de zee gekeerd.

    Er werd een dossier geopend over al deze gebeurtenissen, en vele getuigen die beweerde te hebben gezien dat een meisje die vluchtte naar de Moorse piraten, de Maagd was. Een jaar later, verscheen op het strand witte bloemen, een signaal van het wonder verricht door de Maagd die sindsdien als als de beschermer van Mazarrón wordt vereerd. Het feest is over twee weekends. In het eerste weekend voor 15 november, draagt men het beeld van de Maagd, van Bolnuevo, naar Mazarron. Het weekend nadien gaat op zondag het beeld terug naar Bolnuevo. Daar wordt het beeld, symbolisch, terug in de zee gedragen. Zo herdenkt man ieder jaar het wonder van Bolnuevo.

    Er zijn rond dit feest veel dingen te doen. Kermis voor de kinderen, en de laatste zaterdag is er ook heel wat voor de jeugd. Optredens op het strand. De jeugd blijft dan ook op het strand, in tentjes, slapen. Op zondag deelt de gemeente sardienen uit die je dan op BBQ”s kan bakken.

    Wij werden uitgenodigd door Marcel en Trini. Marcel en Trini wonen in Bolnuevo. Helaas, in Bolnuevo goot het water. Wij waren nochtans met de zon vertrokken. Bolnuevo ligt tegen een bergflank en eindigt aan de zee. Het water gutste van de flanken. Mensen hun BBQ gingen uit en een merendeel sloeg op de vlucht. Het was soms erg en soms wel grappig om te zien. Maar gelukkig zaten wij droog. Trini had zeer lekkere hapjes gemaakt. We kregen nog gezelschap van Marcel en Heleen. De gesprekken waren weer vlot, de drank lekker en wat moet je dan meer. Rond 5 uur schoon de zon weer en was het aangenaam warm. We zijn naar het strand gewandeld, hebben over de kermis gelopen en zijn in een plaatselijke bar nog een koffie gaan drinken.

    De dag was weer snel voorbij, maar het was er weer eentje om te onthouden.

    Bedankt Trini en Marcel



                                                                                                                      Het beeld van de Maagd wordt in zee gedragen , nadat ze het hebben gedragen van Mazarron tot Bolnuevo. Exact weet ik niet hoeveel km het is , maar de stoet vertrekt om 7 uur in Mazarron en komt rond 11 uur aan in Bolnuevo.



                                                                       Op visite bij Marcel en Trini. Marcel en Heleen waren er ook. Altijd leuk.OOk voor de kinderen.





                                                                       De feestelijkheden op de wandel boulevard van Bolnuevo



                                                                       In Belgie op de kermis leggen ze zand op straat,in de piste van de pony's. Hier leggen ze platen op het zand. Een beetje de omgekeerde wereld.

                                                                       Strandhutjes en overal puin en vuurtjes.Dat is wat de jeugd achterlaat na een nacht van plezier en vertier









                                                                       Kermis voor de durvers







    19-11-2012 om 08:24 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luie zaterdag----vervolg

    We zouden er een luie zaterdag van maken. Het weer zat goed, een 24° en blakende zon. Na het ontbijt zijn Bram, Sabeth en de kinderen naar de Mercadonna gereden. Inkopen doen. Iedere keer als ze komen, hebben ze een extra valies mee die ze vullen met cava en olijven. Vorige keer hadden ze samen 50 kilo aan producten mee. Ondertussen heb ik het zwembad gekuist. Er zat veel zand in. De afgelopen dagen had het goed gewaaid en wat geregend en zo komt er dan wel wat vuil in het water.

    Er wordt wat gespeeld met de kinderen, veel gepraat en lekker in het zonnetje gezeten. Na de tapa’s besluiten we naar de Puerto te gaan. Sabeth wil wat schoenen kopen en een kleine wandeling maken. Het is er zalig. Op het hoogste punt van Mazarron Puerto, staat een Christusbeeld. Het is er gezet, dag op dag 42 jaar voor de geboorte van Bram. Dat we daar nog nooit op gelet hadden. Van op het hoogste punt heb je prachtige vergezichten over da zee, de haven en Puerto de Mazarron.

    Na de wandeling heeft Sabeth ons ferm getrakteerd op een lekkere pint bier. Ze heeft schoenen gevonden, en we zijn terug naar huis gereden. Even hebben we nog stil gestaan om te kijken naar een voetbalwedstrijd van de zwarte pieten die hier zijn gebleven. Ze kunnen niet allemaal mee op het schip naar Antwerpen hé.

    En dan moest er natuurlijk nog gekookt worden.

    Spaghetti con scampi

    Carne con patattas y tomato

    Buidelpannekoekje met kriekjes

     

    Weer een leuke dag, iet wat een luie dag maar waarom niet hé



                                                                      Gezelschapsspelletjes spelen. Bram is er altijd al zot van geweest , en zijn zus kan het ook niet laten....en soms spelen ze wel eens vals , die twee..

                                                                      Zonder commentaar...



                                                                       De haven







                                                                      Heel de familie bij elkaar

                                                                      Vader , moeder en al zijn jung





                                                                       Genieten van een Margaritta of zoiets.

                                                                       Of was het dan toch zo gene goeie?

                                                                                                              OOOhhh , niet echt zo ne goeie

                                                                                                              Mijn pint wel hoor..

                                                                       De zwarte pieten die niet in Antwerpen zijn

                                                                      Linguinni con scampi

                                                                       Carne con patattas y tomato

                                                                      Beursje gevulde pannekoek met kriekjes

    18-11-2012 om 08:14 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorry
    Beste lezer,

    Ik ga de heel interessante blog pas morgenvroeg schrijven. Ron 5 à 6 uur.Het is hier vandaag en vanavond zo druk dat ik echt geen tijd heb.Morgen meer.
    Slaapwel als je er aan toe bent


    17-11-2012 om 21:06 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog bezoek

    Vanmorgen, ben ik om 7 uur vertrokken naar de luchthaven van Alicante. Onze gasten zouden er landen om 8.15 uur. Van thuis tot Murcia was het weer wat miezerig. Nochtans hadden ze vandaag een mooie dag voorspeld. Eens Murcia voorbij zag ik aan de horizon de rode bol, die we hier zo graag zien, opduiken. Prachtig. Aangekomen aan de vlieghaven was het al zowaar 22° en volle zon. Dat belooft. Het vliegtuig was al geland, ze zullen de wind in de rug gehad hebben denk ik. Maar het heeft toch nog tot kwart voor 9 geduurd voor onze gasten uit de aankomsthal kwamen. Brede glimlach, maar ze zagen er toch wat moe uit.

    En wie zijn nu onze gasten? Normaal schrijf ik geen namen op de blog van gasten en neem ik ook geen foto’s, maar voor dit hoog bezoek maak ik graag een uitzondering.

    Bram en Sabeth…ons gezin is weer voor enkele dagen compleet.

    Ze  waren wel heel vermoeid want ze zijn van 3 uur al onderweg. Na een tasje koffie thuis zijn ze dan ook even gaan rusten. Rond half 3 waren de kinderen thuis van school en ze waren in de wolken om hun grote broer en hun, schoon, zusje terug te zien . Het was weer van augustus geleden. Overladen met cadeautjes. Die broer en zus toch. En wij , wij kregen onze portie pickles van D&L .

    We gaan ze vandaag en de andere dagen eens ferm verwennen. Trouwens het gewone leventje gaat door en wat schaft de pot vandaag.

    Witloofsoep met gerookte worst.

    Escalope limona piccata

    Tiramisu met exotisch fruit

     

    Morgen een nieuwe dag en voor de rest nu….slaap wel.



                                                                       Voor dag en dauw heb ik een biscuit gebakken. Uit die biscuit heb ik rondhes gehaald om vanavond te gebruiken in mijn Tiramisu.



                                                                       Zonsopgang richting vliegveld Alicante

                                                                      Grote broer en schone zus , samen met de 2 zussen



                                                                       Een grote kerel met 2 kleine oogjes. Jan natuurlijk, om je vader te bezoeken is het altijd een beetje reizen..



                                                                       Zoals wij vroeger met de zoon deden, doet de zoon nu met de zussen. Gezelschapsspelletjes..

                                                                       Witloofsoepje met gerookte worst

                                                                       Kalfslapje of escalope limona piccato.

                                                                       Tiramisu met exotisch fruit



                                                                       En om af te sluiten een drankje van het huis.

    16-11-2012 om 22:23 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op schoolreis......te voet door Mazarron..

    Het was vandaag echt een leuke voormiddag. Het weer zit weer mee en de temperatuur voor half november is, voor ons dan toch, heerlijk. Nog steeds in T-shirt in de namiddag en een trui in de voormiddag is net iets te veel.

    Spaanse les. We hebben het over de eetgewoonten van de Spanjaard en het soort eten. Mijn God, wat eten die mensen…

    Of het lekker is? Dat zouden we snel ervaren. Om half elf zijn we naar een hotel restaurant gewandeld met heel de klas. We zouden er gaan ontbijten. Nu ontbijten is niet het juiste woord. Als ze hebben ontbeten rond 7 à 8 uur ’s morgens, dan gaan ze meestal nog een snack eten rond 11 uur om daarna rond 2 half 3 een volledige maaltijd te eten. Wij gingen die snacks of tapas of Pincho of racion uit proberen bij Pedro in Mazarron.

    Eerst chips op tafel, met flessen wijn, tinto(rood) en rosado(rosé) water en een grote karaf bier. Dus voor elk wat wils. Dan volgde er een geroosterd broodje met tomaat en andere groentjes met een typisch worstje van Mazarron. Daarna een toastje met een soort tonijn sla gevolgd door een broodje met tortilla de patatas. Een aardappelpannenkoek.

    Het was lekker, maar voor mij, als ik dit iedere dag moet doen, na het ontbijt van 7 uur en voor het middagmaal van half 3…..Na een jaar kunnen ze me rollen. Je drinkt daarbij dan ook nog een glas of twee wijn, en dan moet je weer terug gaan werken….!!!????. Maar voor één keer was het wel eens fijn. We hebben daardoor ook de andere leerlingen wat beter leren kennen.

    Dan winkelen geblazen voor de gasten morgen en de volgende dagen te verwennen. We zullen weer bezig zijn. Het zal morgenvroeg vroeg dag zijn wan ze landen al om 8.15 uur in Alicante en ik moet ze gaan afhalen.

    We zullen ons zeker niet vervelen, het komende weekend. Er staan feesten in Bolnuevo op het programma en gelukkig hebben de kinderen maandag geen school. Maar we schrijven er over en houden jullie op de hoogte.

    En vandaag op het menu

    Longaniza fresca

    Patatas con hierbes y ajo

    Judia verda redonda

    En nu maar raden en wie weet watertanden.
    Poepsimpel gerechtje maar het is hoe je het uitlegd hé ..

     



                                                                                                              s'Morgens rond half elf ..Bier , wijn en vettige hapjes. Wat kan het leven toch zwaar zijn.

                                                                       Weet je wat ons Clauke hier doet? Hoera...eten   en veeeeel....

                                                                       En onze juf, in 't blauw, die dronk ferm wat glazen wijn en ze moest nog les geven aan Duitse mensen....Spaans voor beginners daar...Ein, zwei trinken....

                                                                       Heel onze klas. Pakistanie, Schotten, Fransen, Engelsen, Walen en die twee van Berkenbos

    15-11-2012 om 18:22 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogbezoek

    En wat doe je dan weer ..met zo een weer..een heerlijk weer.. Het zonneke schijnt, het is T-shirt weer en dan gaan we buiten werken. Het water van het zwembad is 19°. Gaan we nog zwemmen? Ja hoor, we durven nog. Erin, zwemmen, zwemmen, zwemmen en dan er vlug uit en in de badjas. IJsberen hé.

    Met zo een weer gaan we opruimen en kuisen. Vrijdag komen er gasten en het moet in orde zijn. De gasten worden afgehaald in Alicante en dan moet de auto van binnen en van buiten toch een beetje blinken. Claudia neemt de binnenkant voor haar rekening. Ondertussen ga ik het zwembad opkuisen. De vloer rond het bad, de stoelen en de tafel, en de ligstoelen. Alles wordt gekuist, gedroogd en dan voor de komende winter(maanden dan toch) onder een zeil ingepakt.

    Toen we zo goed als klaar waren, stopte er bij ons een wagen met Belgische nummerplaat. Mensen die van, ongeveer San Javier, naar hier kwamen om ons te bezoeken. Mensen uit Bredene. Mensen die iedere dag de blog volgen.

    Dat is heerlijk om zo een bezoek te krijgen. Heel onverwacht. Van zo ver. En dan naar hier komen om in het echt te zien hoe de slofjes van Claudia, en het vogelhuisje en onze finca eruit zien. En het eerste wat ze zeiden tegen mij, was;”Niet stoppen met schrijven hé”.

    Dus Annick, weer een motivatie erbij hé. En zoals Peter in een commentaar het beschreef..

     

    Je kunt er van op aan dat jullie blog de betere soap is die elke dag trouw en verslavend gevolgd wordt. Bij elk ontbrekend dagverslag vragen velen zich al stil af of er misschien iets mis is. Zelfs een, voor jullie, onbelangrijk schrijven wordt met gezonde interesse gevolgd.

    Het zonnetje scheen vandaag, en dan zetten we onze verwarming vollen bak. Hé…zou je denken. Ja, de chaufage gaat aan. We zetten gewoon de vensters open en de zon doet de rest….Goedkoop hé. En ik kan zeggen dat het heel wat graden scheelt.

    Vandaag is het normaal de sluitingsdag. Maar vermits we vraag hadden voor mensen die wilden lunchen, kon dit natuurlijk met veel plezier. We begrijpen eigenlijk nog altijd niet dat de blog zo een impact heeft. We krijgen regelmatig, onverwacht bezoek van mensen die in de buurt een huis hebben en dan ook nog de blog lezen. We krijgen zeer geregeld mails van mensen die ons oppeppen om door te gaan met de blog. Mensen die zeggen dat het zo makkelijk leest. Mensen die ons adviseren om het uit te geven in boekvorm. Alleen, het verhaal is geschreven vanaf oktober 2011, maar hier in de finca wordt het verhaal ook verteld van hoe het ontstaan is en dat was al in september 2008. Misschien zet ik het ooit nog wel eens op de blog. Als er interesse voor is natuurlijk. Bedankt aan al de lezers en…als jullie zouden langskomen om het eens in het echt mee te maken! Den eerste is altijd van ons. Samen met het verhaal.

     

    Bedankt..

     



                                                                       De verwarming wordt aan gestoken. Het zonnetje schijnt. Ze hangt lager in de winder dan in de zomer. Dus schijnt ze vol op tegen de ramen. De ramen gaan open en de warmte komt binnen..Moderne chaufage.



                                                                       Mooi opgekuisd. Tafel en stoelen en de ligzetels mooi onder een bache. Hopelijk niet voor lang...

                                                                                                               Tafeltje gedekt voor de lieve mensen die kwamen lunchen..

    14-11-2012 om 18:24 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotweer

    Een Engelse mevrouw vertelde ons aan de schoolpoort dat ze dit de laatste 4 jaar niet meer had meegemaakt.

    Normaal zou het overdag gemakkelijk 26°C moeten zijn maar vandaag is het echt rotweer. Af en toe regen, grijze lucht en veel, heel veel wind. En het ergste van alles is, amper 13°C. Op het hoogtepunt van de dag was het aan de Puerto wel 17°C, maar hier op onze berg is het verdikke koud.

    Wat doen we dan? Naar school gaan om het Spaans onder de knie te krijgen. Dat zijn de wekelijkse bezigheden op dinsdag en donderdag. In kookboeken lezen en op het internet naar mooie gerechten zoeken. Daar ik alles opschrijf in een boek, wat ik ooit al heb gekookt, zou ik eigenlijk perfect een mooi kookboek kunnen uitgeven. En dat dan samen met een TV programma. Maar helaas, ik ben geen BV en ook gene SP. Heb geen connecties met de VRT of de VTM. Dus blijft het maar bij het proeven van de plaatselijke bevolking. En die zeggen toch dat het goed is.

    Wat doet ons Claudia met zulk een weer? Die is altijd bezig om iets extra aan de finca buen gusto te geven. Vandaag heeft ze zelfs voor de gasten die vrijdag gaan komen, mocassins gemaakt. Je moet het maar doen hé. Maar één ding is belangrijk. Altijd zorgen dat je dat ietsje meer hebt en geeft. En zo is mijn vrouwke. Altijd dat ietsje meer. Daar ben ik trots op.

    Daar er veel wind staat vandaag zijn er verschillende appelsienen van de boom gevallen. Vinden we dat erg? Neen, want zij die vallen zijn rijp. 4 per dag. Het is een gezond tussendoortje en heel vers. Natuurlijk zijn onze meiden ook nog altijd in voor een gimmick.

    Over onze kids en de tijd van het jaar gesproken. Ze hebben ons vandaag een zeer grote onthulling gedaan over de Sint. Ik ga er niets over schrijven, maar je zal begrijpen dat het kinderlijke en de fantasie rond 6 december , nu voorgoed verleden tijd is. Dat deed toch effe raar hoor.

    Dag Sint.. Welkom Kerstman..en hier in Spanje ..Driekoningen.

    Wat eten we vandaag?

    Echt een Spaans gerecht..Eigenlijk is het origineel Ecuadoriaans, maar zij vonden het wat minderwaardig. De Spanjaarden hebben het overgenomen sedert de Spaanse bezetting  en... Het werd weeral zeer gesmaakt.
    Menestra de lentejas ...Linzenschotel ... met zilvervliesrijst en merluza
    Verandering van spijs
    We gaan af en toe de wereld rond met ons eten.

     

     



                                                                       Ons twee grieten die grappen met de schil van een sinaasappel. Hebben wij dit vroeger ook gedaan? Tuurlijk...



                                                                       Recht van de boom....

                                                                       Schoentjes voor de Buen Gusto gasten.... Ons Clauke die werkt er toch aan hé. Wat zou ik beginnen zonder haar ???



                                                                       Hier moest nu nog een smaak en geur knopje op uw computer staan hé..

    13-11-2012 om 20:18 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grote kuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele dagen geleden heb ik bemoedigende woorden geschreven naar vrienden die al meer dan een jaar iedere dag de blog schreven over hun avontuur. Na een jaar waren er voor hen momenten dat ze echt niet meer wisten wat te schrijven. Zaterdag hadden we een prachtige dag, zondag regen en vandaag alweer regen. Ik denk zowaar dat we in het regenseizoen gekomen zijn. En als het regent en je moet verplicht de ganse dag binnen zitten, wat schrijf je dan? En wil je nog wel schrijven? Ja, Annick ik begrijp je wel hoor.

    Kan ik schrijven dat het regent en dat we daarom grote kuis aan het doen zijn? Heeft onze lezer daar interesse voor?

    Wel, Deze morgen zagen we dat het regende. De kinderen moeten naar school; wij naar de winkel om inkopen te doen voor het eten dat we klaar zullen maken en daarna …grote kuis.

    Claudia heeft de B&B onder handen genomen want vrijdag hebben we gasten die tot dinsdag blijven. Zeer speciale gasten. Onze Bram en Sabeth. En ja, voor hen moet het ook in orde zijn hé.

    Ik doe grote kuis in de keuken. Het is zoals toen in Heusden. We haalden daar een groen duim van het ministerie van voeding, omdat alles piek fijn in orde was. En die duim willen we zeker ook hier hebben. Dus ..grote kuis.

    Ondertussen maak ik de voorbereidingen voor de lunch en het diner. Voor de lunch is het een Quiche en als diner houden we het op iets typisch Vlaams. Hespenrolletjes met witloof en puree en een heerlijke kaassaus. Vlaamser kan het niet. Maar dat kennen ze hier niet en toch zijn ze er zot van.

    Ik hen een site op het internet gevonden, die het weer voorspeld. Deze site vertelde dat het om 9 uur en om 11 en om 14 en om 16 uur zou regenen. Claudia zou haar was ophangen. Ik vertelde haar dat ze best om 10 uur de was zou hangen. En ja hoor om 11 uur was die al droog en rond kwart na 11 begon het te druppen. Om 14 en om 16 uur heeft het geregend. Fantastische site dus.

    Het is nu half 6 en …de zon schijnt volop zoals de site heeft voorspeld. Morgen wordt het 18° en overmorgen 20. We mogen niet klagen hé.

     



                                                                       Uitleg moet ik er zeker niet bij geven hé. El stukje en elk detazil moet worden gepoetst. Ik heb ook een strenge meesteres .

                                                                                                               Maar terwijl ze me mijne rug trekken, heb ik al wel een quiche gemaakt, brood gebakken en de menu voor vanavond voor bereid en dan nog de keuken op gekuisd. Een vrouw kan 2 dingen tegelijk eggen ze ; maar ne man...!!!!

                                                                       Als lunch vandaag een vegetarisch quichke ..op aanvraag. Je kan zien..Hier wordt gekookt naar de behoefte van de klant

                                                                                                               En krijg ik ook een stukske...???

                                                                       Het weer is vandaag weeral niet zo denderend. Toch weer iets beter dan gisteren. Maar eens de zon er doorkomt, dan zijn de uitzichten en de ver gezichten fenomenaal mooi. Het blijft je imponeren..

                                                                       Wanneer de zon eigenlijk moet gaan slapen, komt ze toch nog eens vlug piepen..

                                                                       Geen konijn op het menu maar wel hespenrolletjes met witloof, kaassaus en aardappelpuree Zot zijn ze er van  Daarom ook een oer Vlaams recept

    12-11-2012 om 19:49 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapenstilstand

    Zondag 11 november. Wapenstilstand. In Spanje wordt dit niet herdacht. Maar toch zie je hier veel papieren roosjes op de kleding gespeld. Het zijn geen Spanjaarden die dit dragen, maar wel de Engelsen. Van jong tot oud, zelfs aan de nummerplaten van de auto’s heb ik er al gezien. De roosjes zijn eigenlijk de klaprozen. Hetzelfde als ze in Ieper laten dwarrelen aan de Menenpoort terwijl ze de Last Post spelen. Ja, die Engelsen hebben dan ook zeer hard gevochten in die eerste wereldoorlog. Voor hen is het een echte feestdag

    Gisteren was het zo een mooi weer, vandaag hebben we gewoon het tegenovergestelde. Het is zowat 10° minder dan gisteren en we hebben af een toe een bui. Tijd om andere dingen te doen. Al het papierwerk nog eens op orde stellen, en dan voor de volgende weken en dagen menu’s samen stellen. We hebben ook een folder ontworpen om uit te delen. Nu we officieel mogen starten, mogen we ook reclame gaan maken. Voordien kon dat niet want als je hier niet in orde bent, mag je je aan een boete verwachten als je reclame maakt. Op het foldertje moet dan ook staan ‘vanaf 1 december ‘. Folder is per 1000 ondertussen besteld en die zullen we de volgende dagen gaan uitdelen. We weten weer wat doen.

    De kinderen zijn namiddag gaan spelen op Camposol bij hun Engelse vriendjes. We zijn een heel stuk van de namiddag dan ook alleen thuis. Juist zoals vroeger toen ze naar de chiro gingen op zondag namiddag. Het kot voor ons alleen. Claudia wat gestudeerd en ik gekookt en ondertussen naar de koers gekeken. Een zeer luie zondag. Straks moeten we de meiden gaan halen en de ouders hadden eerder al gezegd om een pint te blijven drinken.

    Bon we zijn terug en gelukkig niet te zat. We hadden een zeer interessant gesprek met Dave en Kate. We konden zelfs afspreken om een beurtrol te doen om de kids naar en van school te brengen. Dat spaart ons wat tijd en benzine uit. Want elke dag kost het ons toch 7 €. Enkel om van en naar school te rijden. Maar al bij al, de kinderen hebben hun zeer geamuseerd. De familie waar ze verbleven houden namelijk erg van dansen. Dus was het een namiddag dansen. En nu is het afwerken van de gerechten geblazen. Het wordt een gegrilde tonijnmoot met tagliatelle.

    Ondertussen is weer wat later geworden. Ik schrijf de blog namelijk op verschillende tijdstippen van de dag. De afwas is gedaan en van de gerechten is er geen gram meer over. Timing zat goed en de hoeveelheid was perfect berekend. We kunnen er weer tegen aan tot morgen vroeg.

    En…. Het is gestopt met regenen..

     



                                                                       De blauwe lucht van gisteren verdwijnt stilletjes over en achter de berg. Ze noemen het een wolken tsunamie . Dat betekend regen. En inderdaad het heeft gegoten vandaag.



                                                                       Tonijn, de biefstuk van de zee, naast een bedje van tagliatelle. Het werd weeral gesmaakt. Alles op.Dus voor de varkentjes ...helaas geen afval

                                                                                                          Onze flyer die we straks massaal zullen verspreiden

                                                                                                          De foto van gisteren. Als je zeer goed kijkt, zie je een rode cirkel rond de boom. Probeer de foto te kopieren en dan kan je hem vergroten . Zo zie je de baas van de olijfgaard glimlachen.

    11-11-2012 om 20:36 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orloff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Opstaan, de luiken van de ramen openen en dan geen wolkje aan de lucht te bespeuren. Al de ingrediënten voor een prachtige dag. Het ontbijt klaar maken en om 9 uur de kinderen wakker maken. Ja, het is zaterdag en wel geen school, maar als ze tot de middag zouden slapen, hebben ze niets van hun dag. Zoals iedere morgen wordt er besproken wat de plannen van de dag zijn. We gaan genieten van de buitenlucht. Een beetje in de tuin werken, zwembad stofzuigen en poetsen en nog wat bomen snoeien. De kids hebben een heuse speeltuin voor hun poppen gemaakt. Die gaan ze vandaag verder in orde stellen. Maar eerst gaan Yetteke en ik winkelen. Straks gaan we een klassieker klaar maken. Orloff gebraad. Dat kennen ze hier dus echt nog niet. Ik ben bij de slager een groot stuk varkensgebraad gaan kopen. Hij wou die meteen in stukken snijden, maar ik riep het uit van dat echt niet te doen. Hij keek me aan alsof er iets los was in mijn hoofd, maar ik legde hem uit dat dit een oer gerecht was en dat ik daarom een volledig stuk nodig had.

    Een deel van de voormiddag diende om wat was op te hangen buiten en wat te prullen. We hebben wat gesnoeid, meer worteldoek gelegd en dan…Le moment suprême…Hot dog gemaakt.

    Zuurkool kan je hier kopen, worsten natuurlijk ook, maar ze hebben een soort braadworst en als je die bakt in frietvet, dan smaakt hij en ziet hij eruit als een echte lange frikadel of zoals we ook zeggen nen hamburger. Mosterd, mayonaise en curry ketchup en augurkjes. En dat op smullen op het terras in de zon. Wat wil je nog meer.26°C. Je zou voor minder.

    Vandaag kreeg ik een foto toe gestuurd van gasten die we eerder in de B&B hadden. Ze hadden een foto genomen van een regenboog en zonder het te weten stond er een foto van één van onze olijfbomen bij. Zie je hem lachen? Toen we de foto zagen zijn we met z’n allen naar de plek gelopen waar we dachten dat de foto genomen is. En ja, de olijfboom met een brede schuine glimlach. Alleez, we zijn blij dat die bomen tevreden zijn dat we ze verzorgen. Het is al een oude boom en wie weet is het misschien den burgemeester van onze gaard hé.

    Zoals eerder geschreven, Orloff gebraad. Met een championne sausje en gebakken patatjes en witloof …

    Het werd gesmaakt …meer …Maar ja , voor 12,5€ een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert, kan het echt niet …MEER..

    Belangrijk te onthouden voor vandaag. 3 Dagen regen en miezerig weer. Vandaag volop zon. Dat is genieten en herademen. Juist alsof het heeeeel lang geleden is . Maar 3 dagen geen zon is lang hé

                                                                      Heldere blauwe hemel. Het is 3 à 4 dagen bewolkt geweest en miezerig en nu zijn we zo blij als een klein kind met een blauwe hemel. Dat bewijst nog maar eens dat een mens de zon nodig heeft.

                                                                      Je weet nog wel dat ik patatten geplant heb. Wel , half novemver, 26°C en ze komen uit.

                                                                                                               Hot Dog!!!!

                                                                      Hmmmmmm

                                                                       En maar smullen in ons topje op ons terrasje

                                                                       De kids maken een speeltuin voor de poppen met schommels en wip wappen en een heuse parking voor de auto's die d kinderen vervoeren.. Paramount park bij Finca Buen Gusto

                                                                       En wij werken in de tuin

                                                                      Voor vanavond, Orloff gebraad met gebakken patatjes in de schil en witloof. En darbij een championnensausje

    10-11-2012 om 20:50 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 21/03-27/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Alle begrip
  • Dat was het dan.....
  • jammer
  • Ventilator
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    leon10
    www.bloggen.be/leon10
    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs