Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
04-05-2020
De laatste persing
Van ergens einde december tot nu hebben we ervan genoten.
Om de 4 dagen plukken persen en drinken.
We hebben er maar 2, maar ik durf niet te zeggen dat er meer dan 900 stuks aan hangen.
Geloof het of niet ...900 is veel en toch is het zo.
Alles begint dus met plukken. Natuurlijk....lijkt ook logisch.
Vanzelf komen die kerels niet op het aanrecht te liggen.
Per 15 stuks.
1liter sap is van ongeveer 13 tot 15 appelsienen. Het hangt er een beetje vanaf hoe dik ze zijn.
En terwijl we nog plukken, zorgt de natuur al voor nieuwe bloemetjes
Elk bloemetje dat aangeraakt wordt door een bijtje, wordt een vrucht.
Is dat niet iets wat we leerden in de lagere school in de jaren 60...
Ik zat namelijk bij de broeders , en van gemeenschap hebben , of al de andere woorden die ze vandaag gebruiken, was nog geen sprake.
De bloemetjes en de bij...daar ging de schooltelevisie over,
En de natuur is snel.
Terwijl wij het niet zo snel op krijgen, de appelsienensap, groeien er alweer nieuwe...
Groene welliswaar en niet te vergewissen met limoenen.
Of hoe die bloemetjes en die bijtjes van kapiet geven .
En nu maar weer wachten tot ergens laat december.
Ondertussen kunnen we genieten van andere vruchten , zoals nespiros...Maar dat is voor de volgende keer