Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
02-06-2013
De eerste BBQ voor het restaurant
Stofke gekocht, patroon opgespeld, uitgeknipt en overlockt om daarna alles aan elkaar te naaien.
En het kleedje is klaar.
Weer een creatie van ons actief Clauke.
Vandaag hadden we voor het eerst een BBQ feest.
17 personen.
Alles op de BBQ.
2 soorten voorgerecht.
Sardienen of een saté van scampi met een huisgemaakte tartaar en een vinaigrette van rucola
Hoofdgerecht, 3 stukken vlees met pasta en aardappelsla
Dessert
Pannekoek met ijs en aardbei collie
Het begon rond half 2 en was gedaan rond 7 uur . Hard gewerkt...
Maar het was een geslaagde dag.
Dus vanaf nu tot ergens in oktober , zullen we onze restaurant gasten meer gaan verwennen mat BBQ
Met het voorbeeld in de hand...
Het stofje en de zonnebril is anders ... maaaaaaaar
De Engelse toeristen hebben vakantie en we hebben het geweten.
De hele week is het vrij druk geweest en dinsdag was het...top..
We kunnen in het restaurantje 24 mensen aan tafel laten plaatsnemen. Doch dinsdag waren er , om 14 uur, 30 mensen te gast. Clauke en ik hebben wat moeten improviseren.
Maar , na dat de groep gegeten en gedronken hadden, hebben we geëvalueerd.
Het ging perfect. Clau en ik zijn al echt op elkaar ingespeeld. Het ging vlot en gestructureerd.
We zijn echt fier op ons eigen.
's Avonds hadden we weer 8 gasten en dat was echt ontspannend werken.
Gisteren mochten we Hugo Sockmans en gezelschap ontvangen. De vaste lezer van de blog zal zeker weten over wie we het hebben.
We kregen groeten van tante Ivonne en nonkel Armand uit België
21 mei , de verjaardag van nonkel Armand...dus , bij deze....nen gelukkige nonkel. Ook al is het iets te laat.
Vandaag hadden we een drukke lunch...Maar daarna niks... toch vandaag niets meer.
Heerlijk ontspannen dus.
Na 16 uur aan het zwembad een hapje eten, daarna ravotten in het zwembad
En echt ravotten hé.
Spelen met de bal, zwemmen, elkaar plagen en vooral veel lachen.
Heerlijk ontspannen.
Het moet wel eens kunnen, want er staat ons weer een druk weekend te wachten.
We gaan stillekes aan beginnen met de BBQ
Zondag is het generale repetitie.
Een verjaardagsfeest voor 17 personen.
Voorgerecht op de BBQ, hoofdgerecht natuurlijk ook en dessert zal gemend op de BBQ zijn en in de finca.
Maar later foto's en tekst hier over.
Ondertussen hebben we heel veel geluk in de Finca.
Ze zeggen...Als er zwaluwen aan je huis een nest maken, dan brengt dat geluk
2 Nesten zijn ze aan de balken van het terras van de B&B aan het maken.
Hopelijk ....dubbel geluk.
Zo maken ze een nest.
Eerst vliegen ze over het zwembad. Ze nemen een duik in het water .
Dan landen de zwaluwen in de wei en mengen het water met zand.
Tussen het werken is er altijd wel wat tijd om andere dingen te doen dan ...eten maken,sporten, zwemmen of effe niksen.
Claudia heeft haar vroegere hobby terug opgenomen.
Toen Bram en Sabeth laatst hier waren, heeft ze enkele boeken van knipmodegekregen.
Momenteel is ze al patronen aan het tekenen en uit aan het knippen.
Het zal een zomerjurkje worden.
En dat is hier nodig .
De kinderen hebben nog een week school tot 14 uur.
Vanaf maandag is het school van 9 tot 13. Ze hebben wel geen pauze , zodat de lesuren overeen komen met de gewone lesdagen.
Verder is het in de finca ook rustig.
Buiten al ons werk, zijn de kinderen wat stiller als anders.
Reden!
Iedere dag hebben ze tamelijk veel huiswerk en moeten ze volop studeren voor de examens.
Je merkt echt aan de kids dat ze moe zijn.
School moe.
Op tijd in hun bed , goed ontbijten naar school, even ontspannen en dan weer studeren.
Nog enkele weken en het is voorbij. Dan zal de bom barsten en zal er terug veel leven in zitten..
En maar goed.
De zomer is er, dus zoeken we nieuwe frisse gerechten.
Lente sla ,met gefrituurde pasta en kwartelei. En natuurlijk nog veel meer.
Voor de rest is er niet veel nieuws
Het weer is goed en dat is al belangrijk.
We zijn druk bezig en kijken al een beetje uit naar morgen.
Hugo Stockmans komt nog eens af...
Leuk om bij te praten.
Patronen tekenen en uitknippen
Dit zal het worden.
En hij bakte gewoon verder...kwartelei
Lentesla.
gebakken merlijn en koud laten worden.
Tomatenblokjes met ajuinsnippers en bieslook
Veldsla in een marinade van verschillende olie's en vooral balsamico
gefrituurde pasta.
En dan nog fijngemalen hazelnoten en marinade over de vis