Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
30-12-2012
30 december
Er zijn geen foto's vandaag. We zijn wat bezig geweest. Vandaag een middagshift. Tijdens de dag zijn er heel wat mensen afgezakt naar de finca. Om iets te drinken , om een babbeltje te slaan en om te reserveren. De telefoon heeft ook niet stil gestaan. Op het laatste moment nog boekingen voor oud jaar. Nu , terwijl ik dit schrijf, is de zaak vol. We vertrokken vanmorgen nog met 10 mensen, nu , na 19 uur zit alles vol. 24 personen. En we gaan er nen lap op geven. Voor ons Clauke en mezelf, zal het werkendag zijn.Maar we klagen zeker niet. Vandaag , voor onze middagshift, kregen we zeer aangenaam bezoek. Marcel, Heleen en hun kids, kwamen even langs om goeie dag te zeggen. Daar maken we dan zeker tijd voor. Het is natuurlijk anders dan dat we niets te doen hadden. Dan konden we tijd maken en iedereen ontvangen. Nu kunnen we nog altijd iedereen ontvangen, maar is de tijd soms iets korter, omdat ik dan weer telkens naar de keuken moet. Al bij al, het is zeer leuk om bezoek te krijgen. En wat er ook in de finca te doen is. Vrienden zijn altijd welkom en in de mate van ...maken we altijd tijd. Voor de rest , vandaag een heerlijke dag, een beetje wind, maar volop zon. Zeer leuke en tevreden mensen in het restaurant. ...Wat een leven...
We hebben het vandaag eens niet over eten. Het is te zeggen. Lekkere hot dog met franfurter worst en zuurkool, stond op ...onze ...menu en straks nog frieten met steak. Maar eten in het restaurant is er vandaag niet bij. Geen boekingen. Iedereen wacht op oudjaar. Nochtans, morgen hebben we het weer druk en maandag is het, voor oudjaar, vol. En dan dinsdag op 1 januari zitten we weer goed gevuld vanaf 2 uur. Het zullen korte nachten worden. Vanmorgen ben ik alleen in Totana gaan winkelen. Alles indoen voor de komende dagen. Als ik dit maandag nog moet doen, dan is het veel te druk in de winkels. Vandaag was het rustig. Claudia is rond 11 uur naar de markt getrokken met de dames des huizes. Ondertussen kreeg ik bezoek van onze Jef. En dan tetteren we over alles en nog wat. Hij is nog 2 maanden hier, maar ik weet al dat ik bompa en bomma Spanje, zoals de kinderen hen noemen, zal missen. Marc, Wendy en Amy zijn in deze periode ook in Spanje. Het zal jullie lezers waarschijnlijk niets zeggen, maar voor mij is dat belangrijk. Marc is bakker. Nu bak ik al meer dan 15 jaar het dagelijks brood. Kneden met de hand en dan doet het rijzen en de oven de rest. Mark heeft mijn brood geproefd en gekeurd. Hij heeft me enorm goede tips gegeven. Ik liet het brood 45 minuten rijzen, terug kneden en in de bakjes doen en dan weer 45 minuten rijzen. Dan de oven voorverwarmen op 100 graden en daarna het brood voor 45 minuten op 200 graden bakken. Het brood lukte altijd vrij goed. Maar bij het snijden viel de korst er soms af. FOUT zei Marc. Heel goeg kneden. 10 tot 15 minuten laten rijzen en dan in de bakjes doen. 45 minuten laten rijzen en de oven ondertussen op 200 graden voorverwarmen. Het brood 30 minuten laten bakken ...en klaar. Dit is natuurlijk minder werk, minder tijd en alles sneller klaar. Ik heb het vandaag zo gedaan.. en...Goeie tips Marc . Het is heel goed gelukt. Smaak is goed. Brood is niet te vast en..de korst blijft er goed rond... Je ziet het , je bent nooit te oud om te leren. Zo hebben we ook al een hele tijd last van vogels die hun tegen de ramen van het restaurant komen spiegel. En dan ook nog vogels die aan de rand van het zwembad komen om te drinken. Dat ze drinken is niet erg, maar dat ze dan heel wat ..poep..achterlaten is niet zo een zicht. Je moet nepslangen leggen..leerden we van iemand. Claudia heeft vandaag nepslangen gekocht. Er ligt er eentje aan het zwembad en er ligt er eentje bij de ramen. En ....geen vogels meer. Vandaag dus gene service. Gisteren hebben we er trouwens 2 gedaan. Dus tijd om mijn druivelaars te snoeien. Teveel groen geeft te weinig druif. De kinderen kregen vandaag bezoek van 3 meisjes uit Mol die hier in Camposol logeren. Voor hen is dit natuurlijk een leuke tijd om te ravotten en te spelen. En om Nederlands te praten op kinderniveau. Voor de rest...Het zonneke schijnt nog iedere dag , het weer is zacht en we zijn nog steeds gelukkig.
En voor ons Sabeth.....Feliz Cumpleaños
Spelen met Vlaamse kinderen. Nintendo is niet echt Vlaams , maar toch..
4 broodjes van elk 773 gr. Ze zijn , dank zij Marc, zeer goed gelukt. Merci voor de tips Marc.
Een slang aan het venster
En eentje aan het zwembad. Zie die zwarte puntjes..Geen zicht al die vogel poep.
Sylvain de slang , kijkt hoe ons Clauke de poep afhaald van de soep. Poep op de stoep. Het zou een hit kunnen zijn voor Sam Gooris
Gisteren echt geen tijd gevonden om de blog te schrijven. We zijn 's morgens naar het gemeentehuis geweest om ons eindelijk in te schrijven in de gemeente Mazarron. Natuurlijk hadden we niet al de nodige papieren. We moesten papieren van het kadaster hebben en de paspoorten van de vorige eigenaars. Dus een maat voor niets. Dan naar de vroegere eigenaar. Die had die papieren natuurlijk niet bij de hand. Hij beloofde ons dat hij de nodige documenten in de late namiddag zou brengen. Er moest nog gewinkeld worden en dan koken. We hadden een late shift en voor vandaag was of is er een verjaardagsfeest gepland. We maken steppengras. Claudia is expert in het maken van de saus. Je ziet wel he dat ze niet alleen in de tuin haar manneke kan staan, maar , en in de tuin, in het restaurant en in de keuken. Ik heb het toch getroffen hoor. Om 7 uur ben ik aan de mise en place begonnen. Ik heb een biscuit taart gemaakt voor de jarige en de genodigden. Rond half 9 is Yetteke opgestaan en heeft ze samen met Clauke , de patatjes geschild. Dan was het tijd om de flinterdunne frietjes te snijden. Na het ontbijt zijn we terug naar het gemeentehuis gereden. Nu waren de papieren wel in orde. De vroegere eigenaar had ze gisteren nog gebracht. Een man van zijn woord. En na een 3 kwartier, want de beamte kom maar met 2 vingers typen, was alles in orde. Thuis gekomen zijn mijn 3 vrouwen, de afval en de aardappelschillen,naar de schapen gaan brengen. De boer heeft hun toegand verschaft tot de stallen. Het was ook mooi om zien. Enkele schapen hadden vannacht gelammerd. Natuurlijk kunnen ons Yetteke en Yanneke dan niet van die snoezige diertjes afblijven. Maar het is ook schattig. Om 2 uur zat de keet weer vol. Steppengras . Geen voorgerecht, daar het anders toch wel een beetje teveel zou worden. Het was trouwens op vraag van de jarige. Maar we hadden een leuke en vlotte service. Straks om 8 uur is het opnieuw koken en werken. We geven dan een heel andere menu. Tja, zo 2 maal per dag wat anders serveren is een beetje vermoeiend. Maar al bij al, we doen het graag, en we vinden het niet erg. Toevallig hebben we morgen geen gasten. Vele Engelse mensen van Camposol , zijn in deze periode terug naar Engeland. Dan hebben we tijd om te winkelen en om met de kinderen bezig te zijn. Winkelen is noodzakelijk want zondag hebben we gasten en maandag moet alles klaar gemaakt worden voor het oudjaar diner. En om maandag nog te gaan winkelen !!... Iedereen wacht tot het laatste moment . Niet!!!!
Oud brood en afval van groenten, wordt aan de schapen gegeven.
Pasgeboren lammetjes
Yetteke met de boer
en dan de taart . Helaas schiet er geen stukje van over. Maar dat zal betekenen dat het goed is zeker...
Om de een of andere reden zijn gisteren niet al de foto's op de blog geraakt. Hier dus nog wat foto's van ons en de zaal en de speciale kerstboom met oranje ballen.
Zalig Kerstmis. Via allerhande netwerken zoals twitter en facebook, hotmail en skype, worden de kerstwensen geschreven. Mooi.
Voor ons was het gisterenavond een echte familie avond. Lekker eten, mooie films op tv en vooral pakjes. We doen het al enkele jaren op de volgende manier. Ieder koopt voor ieder. Ongeveer voor 5 . Wij kopen voor de kinderen echt wat ze nodig hebben. En kost het meer dan 5 , dan is het maar zo. Natuurlijk kost het altijd meer. Maar ja. De Sint komt niet in Spanje, de Kerstman wel.
Vandaag is het al vroeg werkendag. Om 3 uur beginnen we aan ons 1ste kerstfeest hier in Spanje. We hebben 16 gasten. De tafels zijn gedekt, en alles wat we al op voorhand kunnen klaarmaken, is klaar. Vanmorgen dacht ik dat we een witte Kerst hadden. Alles zag wit van de mist. Gelukkig is de mist boven op onze berg weg getrokken en het zonneke schijnt weer.
Ondertussen zijn al de gasten gelukkig en voldaan naar huis. Iedereen was zeer tevreden en dat stemt ons echt gelukkig. De afwas is gedaan, alles opgeruimd en Claudia en ik gaan nu, in de zetel, op ons gemak een pizza eten. Zelf gemaakt. Nog vlug gedaan tijdens de mise en place. Want voor de rest hebben we vandaag maar ene pistolet gegeten.
Onderstaand een pak fotos van onze kerst. De pakjes, de gedekte tafels in het restaurant, ik aan het werk en de kinderen die groot worden. Vooral ons Yanneke. Die is echt een juffrouwke aan het worden. Kerst aan een kerstboom en Kerst aan een palmboom..
Gisteren is het er niet van gekomen. We hadden een zeer rare dag. Om 14 uur hadden we gasten voor de lunch. Tijdens de lunch kwamen er gasten op het terras een pintje drinken. Bij ons was het in de zon, 274 graden. Ze kwamen van de puerto, waar het amper 14 graden was. Die mensen vertrokken om 17 uur en om 18 uur hadden we alweer gasten voor het diner. Deze mensen werden bediend en tegen het dessert kwamen er alweer gasten. Belgen die de andere dag terug naar België zouden vertrekken. Ze hadden nood aan een babbel en, zonder we het wisten, was het alweer 22.30 uur. Dus daarom gisteren geen blog.
Vandaag hadden we alweer bijna prijs. Ik mocht vandaag mensen, onze vrienden, gaan afhalen aan de vlieghaven van Alicante. Normaal zou ik rond half 8 vertrekken, maar er was behoorlijk veel mist. Dus was het verstandig om rond 7 uur te vertrekken. Ons Yetteke wilde graag mee. Dus, ook zij was rond 7 uur klaar om mee te gaan. De mist was zeer hardnekkig. Doch, na een 20 tal km gereden te hebben loste de mist helemaal op. We kwamen op tijd aan de vlieghaven en hadden nog tijd om een ontbijtje te nemen. Yetteke en ik, samen op restaurant om te ontbijten. Leuk.
Na we de vrienden aan hun huis hadden afgezet, was het tijd om te gaan winkelen. Yetteke is mijne sous chef en doet alles mee. Winkelen, uitladen, wegzetten en patatjes schillen. Yanneke is de sous van de maître. Ze helpt mee de tafels te dekken en de servetten te plooien. Je merkt het, iedereen heeft hier zijn taak.
Vandaag was het echt hard werken. Eten klaar maken voor morgen. Soep koken, het vlees bereiden, het dessert prepareren enz.
Ondertussen nog 4 broden gebakken voor gasten die graag van ons brood willen kopen, en nog een heerlijk bezoek gehad van Jef en Marie. Er zijn nog boekingen binnengekomen voor het eindjaar en zo zijn we bezig. Om half 7, vanavond, hebben we de short afgelegd voor het restaurant, en zijn we aan ons Kerst avondmaal begonnen. We hebben sinds jaren een traditie. Ribbekes met penne a la rabiate.
En dan straks pakjes open doen
Vrolijk kerstfeest aan al de lezers
En vrolijk kerstfeest aan al de rest
Ons Yetteke is mijnen master junior chef. Die kan al zo goed helpen in de keuken.. Ze spreekt er al over om later de finca buen gusto over te nemen. Toekomst verzekerd..
Yanneke doet samen met de mama ook haar best. Maar ze zal het later wel over een andere boeg gooien. Horeca is niet echt haar ding.
Kestavond is traditioneel aan onze kerstboom en aan de poef. Ribbekes met penne