Een
Engelse mevrouw vertelde ons aan de schoolpoort dat ze dit de laatste 4 jaar
niet meer had meegemaakt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Normaal
zou het overdag gemakkelijk 26°C moeten zijn maar vandaag is het echt rotweer.
Af en toe regen, grijze lucht en veel, heel veel wind. En het ergste van alles is,
amper 13°C. Op het hoogtepunt van de dag was het aan de Puerto wel 17°C, maar
hier op onze berg is het verdikke koud.
Wat
doen we dan? Naar school gaan om het Spaans onder de knie te krijgen. Dat zijn
de wekelijkse bezigheden op dinsdag en donderdag. In kookboeken lezen en op het
internet naar mooie gerechten zoeken. Daar ik alles opschrijf in een boek, wat
ik ooit al heb gekookt, zou ik eigenlijk perfect een mooi kookboek kunnen
uitgeven. En dat dan samen met een TV programma. Maar helaas, ik ben geen BV en
ook gene SP. Heb geen connecties met de VRT of de VTM. Dus blijft het maar bij
het proeven van de plaatselijke bevolking. En die zeggen toch dat het goed is.
Wat
doet ons Claudia met zulk een weer? Die is altijd bezig om iets extra aan de
finca buen gusto te geven. Vandaag heeft ze zelfs voor de gasten die vrijdag
gaan komen, mocassins gemaakt. Je moet het maar doen hé. Maar één ding is
belangrijk. Altijd zorgen dat je dat ietsje meer hebt en geeft. En zo is mijn
vrouwke. Altijd dat ietsje meer. Daar ben ik trots op.
Daar er
veel wind staat vandaag zijn er verschillende appelsienen van de boom gevallen.
Vinden we dat erg? Neen, want zij die vallen zijn rijp. 4 per dag. Het is een
gezond tussendoortje en heel vers. Natuurlijk zijn onze meiden ook nog altijd
in voor een gimmick.
Over
onze kids en de tijd van het jaar gesproken. Ze hebben ons vandaag een zeer
grote onthulling gedaan over de Sint. Ik ga er niets over schrijven, maar je
zal begrijpen dat het kinderlijke en de fantasie rond 6 december , nu voorgoed
verleden tijd is. Dat deed toch effe raar hoor.
Dag
Sint.. Welkom Kerstman..en hier in Spanje ..Driekoningen.
Wat eten we vandaag?
Echt een Spaans gerecht..Eigenlijk is het origineel Ecuadoriaans, maar zij vonden het wat minderwaardig. De Spanjaarden hebben het overgenomen sedert de Spaanse bezetting en... Het werd weeral zeer gesmaakt. Menestra de lentejas ...Linzenschotel ... met zilvervliesrijst en merluza Verandering van spijs We gaan af en toe de wereld rond met ons eten.
Ons twee grieten die grappen met de schil van een sinaasappel. Hebben wij dit vroeger ook gedaan? Tuurlijk...

Recht van de boom....
Schoentjes voor de Buen Gusto gasten.... Ons Clauke die werkt er toch aan hé. Wat zou ik beginnen zonder haar ???

Hier moest nu nog een smaak en geur knopje op uw computer staan hé..
|