Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
02-11-2014
Allerzielen ....en in zee zwemmen
Allerzielen en in zee zwemmen , moet zeker nog kunnen. 23 graden zee water is 3 graden meer dan in ons zwembad , en daar zwemmen we ook nog iedere dag .
Half 11 deze morgen...en wijle weg... naar zee
Zoals ik gisteren al schreef.....voor een avondshift in het restaurant te verzorgen , hoef ik pas rond 4 uur te beginnen... tijd zat om 2 menu's klaar te maken. 1 menu voor ons en 1 menu voor de klanten.
Opstaan... chillen met een tas koffie op het terras..een wandeling met de dogs en dan ontbijten.
Tanden poetsen, wassen, afwassen en dan vertrekken naar zee....
Op het strand van Bolnuevo aangekomen, zagen we een hele hoop gekleurde stenen liggen...Is het van een spel of...???? In ieder geval hebben onze kids alles verzameld en in de rugzak gelegd.
Straks gaan we hier , uit natuursteen , een huisje bouwen om de fietsen in te zetten. Die stenen gaan we daarin verwerken.
Zwempakken aan en dan maar spelen in het najaarszonneke
2 sisters....love ... voor altijd 1 hartje
En onze voddere ...bij elk moment dat hem kan...lezen he ... verdiepen in de psychologie van de mensheid... Al 10 jaar een fervente hobby
Wat is een mens? Hoe gebruikt ..en misbruikt ..hij/zij zijn brein...??
Maar met deze 2 kunnen we ons ook nog ferm amuseren.. We hebben heerlijk , heel ver gezwommen. Helaas geen foto, want als we zwemmen kunnen we helaas geen foto's trekken
Het was in ieder geval zalig... het water voelde heel zacht aan, weinig golven en qua temperatuur ...zaaaalig.
En dan speciaal voor onzde Bram
Hij heeft al heel wat sportieve uitdagingen aangegaan en overwonnen. Na de marathon van Brussel vertelde hij dat hij ging trainen voor een triathlon ,of een kwart of een halve...ik weet het niet meer...In ieder geval, hier zou hij kunnen trainen.
Ze kwamen hier voorbij met een 10 tal personen ...al wandelend. Dan gingen ze zwemmen.... zwemmen ...zwemmen een heel ver zemmen
Er was er al eentje die het zwemmen moest opgeven...krampen in het achterbeen... en tja ..dan kan je niet verder..alleen tevoet.
Terwijl die mannen aan het zwoegen waren..lag ons Clauke in de zon..te ..zwoegen... Genieten dus
Na het zwemmen, de fiets op
En daarna lopen.... ikke niet ,, lopen heb ik pas rond 5 uur gedaan , samen met ons Yanneke ,,, en dan zwemmen in het zwembad...Jaja beste lezer...we sporten nog hennig veel
En die van ons blijven zich maar amuseren....
En ons ..moe ...zag dat het goed was....
Morgen maken we , als de kids aan de school zijn afgezet, een mountenbike tocht en eindigen in een zwempartij op dezelfde plaats
Bloemen op het graf van je geliefde ..'s morgens, en ..'s avonds bruin gekleurd van het vriezen....
1 november,,,, regen... zelfs sneeuw... vrieskou...en ooit eens zon .
We hebben vandaag ook aan onze dierbaren gedacht, We hebben aan de finca een gedenksteen staan voor al die we dierbaar zijn en helaas verloren zijn. Begin september waren we in Belgie en hebben we al de graven bezocht, Gelukkig stonden de kruisjes die we ooit erop gezet hebben, er nog.
Hier is het echt anders.
Als we een dik jaar geleden 's avonds klanten hadden, dan was ik al van 's morgens in de weer. Gelukkig voor mij en voor mijn lieve gezinsleden,is dit voorbij. Klanten om 8 uur ...dan begin ik rond 5 uur . Enkel als er een speciaal dessert is, maak ik die 's morgens al. en zo ook is het met soep.
Dus ...vandaag ...strandwandeling.
Eerst de sandalen uit en de voetjes tegen elkaar.....
En dan gratis een voetverzorging aan het strand... wandelen door de branding en over kleine steentjes...Den eelt is zo van uw voeten
Bolnuevo...het strand en de zandsculpturen... blijft een mooi zicht.
Alvorens die grote pint bier op een terras...de voetjes van zand ontdoen en de sandalen terug aan.
Al voor de 2de keer organiseren we een ...horror menu op 31 oktober
Daar het aanbod van Halloweenparty's en etentjes , hier en rond Mazarron heel groot is, is ons restaurantje toch weer goed gevuld.
Iedere morgen denk ik anders wel dat het weer Halloween is. Als Yanneke pas uit haar bed komt merk ik de eerste minuten geen verschil tussen ..echt of geschminkt....Grapje natuurlijk..Ik denk dat we er allemaal wel onfris uitzien als we net uit bed komen.
Gisteren hebben we al wat voorbereidingen getroffen, vandaag is het afwerken.
Als aperitief serveren we vleermuizenbloed met mummie worstjes, Een beetje knutselwerk, maar
Dit is het resultaat.
Het is de eerste keer dat ik het maak, dus moesten we zelf ook eens proeven he.
Het restaurant is er klaar voor... de recepten zijn klaar...dus kunnen we beginnen.
Eerst het aperitief en het hapje..
Dan de pompoensoep met de heksenvinger.
Als hoofdgerecht ...een stuk uit de ribben en de hersenen van Dracula....
En tot slot het graf van Frankenstein als dessert.
Je kan dan altijd zeggen wat je niet lust. Of je vegetarisch bent, Glutenvrij.. Diabetisch,allergisch voor het een of het ander..geen vis of wel..kortom, je kan hier niet uit een menu kaart kiezen, maar je kan eigenlijk alles kiezen..
Lees dit bericht van enkele topchefs
Bij velen is het een modegril veroorzaakt door Facebook"
Chefkok Eric Swaghoven (l) van Valuas in Venlo vindt dat het steeds ingewikkelder werken wordt in de keuken.
Koen Verheijden.
Kunnen we steeds minder hebben? Of lijden we massaal aan een modeziekte?
De voedselallergie is alom en drijft veel chefs en keukenbrigades tot waanzin. "Een aantal gasten heeft echt een ziekte.
Maar bij veel anderen is het denk ik een modegril, veroorzaakt door sociale media als Twitter of Facebook", en "Soms lijkt het alsof ik twintig tafels vol patiënten heb in plaats van cliënten", vertellen koks.
Domino's komt binnenkort met een glutenvrije pizza. Fabrikant Roquette ontwikkelde bloem op basis van algen. Ook nieuw op de markt: Beyond Eggs, plantaardige eieren. En de onlangs gelanceerde glutenvrije kroket van Valuas' meesterkok Eric Swaghoven blijkt een doorslaand succes.
Big business
Kortom: de opmars van de voedselallergie blijkt big business. Maar die massaal groeiende intolerantie van ingewanden vormen ook hét hoofdpijndossier van vrijwel alle chefs. Want zij moeten zich achter de stoof in steeds meer bochten wringen vanwege extreme dieetwensen.
Hierdoor moeten alle restaurants vanaf half december ook per gerecht de mogelijke allergische reacties verplicht op de menukaart melden.
"Nog geen tien jaar geleden gaf één klant op een avond aan dat hij of zij iets niet mocht. Nu lijkt het soms alsof ik twintig tafels vol patiënten heb in plaats van cliënten. Ik kan bijna niks normaal serveren", vertelt een topchef die anoniem wil blijven uit vrees voor reacties van zijn klandizie.
Hype
De Nederlandse tweesterrenkok Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden herkent het probleem. Hij moet tegenwoordig zo veel ingrediënten schrappen en zo vaak improviseren dat hij zich regelmatig de vraag stelt: 'wat blijft er van mijn creatie over? Ook qua smaak?' Frustrerend want: 'Een brioche zonder noten, meel en boter kun je toch eigenlijk geen brioche meer noemen?'
"Gasten die echt iets hebben en mij vooraf e-mailen over hun restricties neem ik natuurlijk serieus. Het is ontzettend vervelend wanneer je fysiek wat mankeert. Maar er zijn ook veel mensen die aan tafel plotseling gaan opsommen waar ze allemaal niet tegen kunnen. En dat wordt steeds extremer en merkwaardiger." Soms bijna onwerkbaar. Velen verwarren intoleranties met wat zij niet lusten: "ik wil geen radijs, komkommer, tomaat, wortels."
Het lijkt wel een hype waardoor je interessanter bent. "Zo heb ik een keer voor iemand een compleet boter- en melkvrij negengangendiner moeten maken. Aan het eind daarvan werd wel een Irish
coffee besteld.
Toen ik zei dat het gerecht boordevol melk zat, kreeg ik als antwoord: 'ach, ik vind dat zo lekker, wat maakt het uit.'"
Service
Ook chefkok Eric Swaghoven van Valuas in Venlo - een ster - vindt dat het steeds ingewikkelder werken wordt in de keuken. "Een aantal gasten heeft echt een ziekte. Maar bij veel anderen is het denk ik een modegril, veroorzaakt door sociale media als Twitter of Facebook. Een duidelijke tendens. Hoe dan ook, het is niet hun probleem, maar ons probleem. Wij zijn een serviceverlenend bedrijf, wij moeten zorgen dat iedereen blij de deur uitgaat. Dit is dus een nieuwe tak van sport."
Bij ons , tot nu toe geen probleem
1 glutenvrij...iedereen glutenvrij...1 no fish...iedereen no fish enz....
Ondertussen is het al wel geweten dat ik zelden over klanten schrijf... Maar vandaag toch voor 1 keer
Bezoek uit Heusden Berkenbos...of te ,,,bezoek uit Benidorm.
Paco.... door bijna iedereen gekend... Cafe chez Paco... Idool... X factor... kortom ... een fijn mens , goede zanger en ... knuffelkerel.
Rob en Linda,,,, beste vrienden van... zowaar de mama en papa van... fijne mensen.... hart op de juiste plaats..... En , die kregen we op bezoek...
Speciaal uit Benidorm. Goed 2 uur rijden . Zondag had Rob gebeld dat ze gingen komen.. Proeven van ons Buen Gusto eten en,,wat bijpraten. exact 3 jaar geleden zijn we uit Heusden vertrokken, en zolang was het geleden dat we Rob en Linda nog zagen. Paco hebben we bezocht tijdens ons bezoek aan Belgie in september.
Paco is hier in de buurt met zijn fanclub. Hij wist me te vertellen dat het al voor de ..meer dan 20ste keer was. Dus dat wil zeggen, vanaf zijn 11de levensjaar trekt hij al met volle bussen naar Spanje.... Whaaw,... wie doet hem dat na.
En die blijft maar lachen en er goed uit zien... Super man... respect..
Samen met Linda en Rob en ons Clauke... Glaasje fris en glaasje Cava.....bijpraten.
Genieten op het terras ....
Het was voor ons een geweldig weerzien ... hopelijk komen ze ooit snel terug...
Na de lunch is het sport tijd.
Eerst met de ..dogs ...wandelen. dan enkele toertjes lopen....gevolgd door zwemmen...jaja... zwemmen... 28 oktober al reeds,,, en we zwemmen nog.... en tot slot ...zelf wat eten.
Deze boy kan niet wachten en staat met zijne riem reeds aan de poort te wachten.... Alleez..sussen...waar blijven jullie??