Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
05-10-2014
42 kilometer lopen ...amaai
We hadden gisteren een middagdienst. Dus , tegen de avond wat tijd om eens iets anders te doen dan koken.
Maar terwijl wij 's middags aan het koken waren, was er eentje uit het gezin zich heel hard aan het uitsloven. Effe marathonneke lopen. In Brussel.
Zaterdag was hij al in Brussel. Mentaal voorbereiden en er zeker van zijn dat hij tijdig aan de start is.
En ze zijn vertrokken...eem massa...en in die massa is er een goed getrainde en gemotiveerde Bram bij. 42 km en luttele meters....amper 3 jaar geleden had hij moeite om mij te volgen. Ondertussen heeft hij de Galabier op gelopen, aan verschillende zware en minder zware wedstrijden meegedaan, en dan nu...een marathon.
4 uur en minuten... een twintigtal dacht ik...om dan een...Boltje... te doen. En met reden..want voor het eerst heeft Bram de marathon gelopen en helemaal uit gelopen..
Terwijl ze in Brussel een hele afwerkten, was er hier in Mazarron een halve...
En dus na de middagshift, tijd voor een zondagse ontspanning.
Maandag is Yanneke jarig, en daar ze graag op restaurant gaat, zouden we naar de Puerto vertrekken , Ze wist er niets van, en onder het mom dat ik nog een hemd nodig had, zijn we rond 6 uur vertrokken. Wassen, kleren aan en juuu. Jaja..ons muis ligt nog altijd met de voet in het gips..Dinsdag , als alles goed is verlopen, mag ze er normaal uit.
En wij natuurlijk ook op ons Paas best... Alleez Pasen duurt nog wel efkes , maar toch eens wat anders aantrekken dan een short en een t-shirt.
Ondanks dat er toch wolken boven de Puerto hangen, is de temperatuur zalig. Zondagavond, de dagjesmensen zijn naar huis aan het trekken, dus echt druk is het niet meer.
En daar zitten ze dan se ..Familie effe eens genieten. In ons favoriete restaurant. Casa del Mar , bij Eric en Sophie . Rasechte Fransen uit Nice . Zeer lekkere keuken en vooral verzorgd.
Yanneke aan het dessert..appeltaart.. gemaakt door Sophie...
En ons Yetteke geniet van een chocolade taart.. Doch, ze heeft het allemaal niet op gekregen..dus kon de papa ook eens proeven.
En zie hier ...goed kijken naar het voorhoofd van deze ongeluksvogel.
Er komt een vriendin van school voorbij. De kids buiten spelen...In een speelparkje gooit de broer van Yetteke haar vriendin met stenen...en ..patat natuurlijk tegen hare kop..Blauw en een gigantische buil..
En op het eind van de avond waren we allemaal content.. Vooral Yanneke..ze vond het zalig ...De laatste keer op haar 11 jaar op restaurant..
Een hele week heeft het geduurd. Niet dat we er constant last van hadden, maar we hebben het geweten. Regen, af en toe...Veel bliksem en donder... Hier en daar ondergelopen straten.. Af en toe opklaringen... Kortom , een week slecht weer.
Nu, slecht weer is niet het juiste.. De tempereaturen waren nog goed. 24 tot 28 graden. We hebben nog steeds iedere dag kunnen zwemmen...maar toch, eind september kunnen we er ons aan verwachtten...de aankondiging van de herfst... een week slechter weer.
Maar sinds vandaag is ze volledig terug. De zon...En ze geeft heel wat warmte.. De UV straling is hoog...dus ..een beetje oppassen.
Er zijn wel nog heel wat wolken, maar de lucht is niet grijs en de zon komt er meer door dan de voorbije week. Aangenaam.
Gisterenavond hebben we de laatste wolkbreuk gehad. In Murcia zelf heeft het lelijk huis gehouden. Bij ons aan de finca was het weer een portie water dat ook alweer zeer snel weg was. In de Puerto de Mazarron hadden ze iets minder geluk. Daar kwam al het water van de helling naar het rond punt, met als gevolg de volgende foto's.
Wel grappig ...op het net circuleerd een filmpje waar een kerel aan het zwemmen is , rond hrt ronde punt.
Maar...het zal je auto maar wezen ...
En iedere morgen , voor de dag begint doen we het. Altijd buiten op het terras, of, indien felle regen, binnen.
Een tasje koffie met een koekje.
De kinderen zijn afgezet aan de school en de werkdag kan beginnen.
Even op adem komen, want va 10 voor zeven tot half 10 is er al heel wat gedaan..Kinderen oproepen, ontbijten, wassen, naar school brengen, winkelen.....
Dus de koffie is een moment van...pffff effe maar.
Het ligt er ook allemaal aan hoe het de vorige avond was...Late klanten of niet.
Gisteren namen we afscheid van onze Tatou en Tata...Jean en Eva... Ze vertrokken terug naar Belgie voor 3 weken.. En bij die gelegenheid, lagen we ook wat later in ons bed.
De zomer is voorbij, alles is goed dor door de droogte, dus ons Clauke is aan het opruimen geslagen in de tuin. En als de remork vol is, moet deze naar de groencontainer.
Van de groencontainer naar de Mallants of Vanierschot van Spanje..stenen kopen om...eindelijk...aan de badkamer te beginnen..
Clauke blij, kindjes blij, en de hondjes blij...hoewel die daar niets mee te maken hebben.
Het slechter weer heeft ook sporen nagelaten...vuile vensters.
Voor de vensters hangen er vliegenhorren. Door het stof,zand, worden die vuil, en al er dan ook nog regen op komt, dan kan je bijna niet meer door de vensters kijken.
Hoe lost Clauke dat op!!! De sprits op de ramen....
En nadat alles weer proper is , kunnen we weer heel helder door de ramen en horren kijken...
Ondertussen geniet onze Max ook van de zon...waarom niet he.
Na al die arbeid...zwemmen... Het water is ideaal om te zwemmen... baantjes trekken ...23 graden.
En ja ...ze is terug..... de zon
Hij is weg....de Jean
en ik ben terug.... Maar er valt ook niet altijd iets te beleven..
En nog dit...gelukkig is na de storm de rust terug...
Kerstmis is nog ver weg, maar toch zal ik vandaag , tijdens mijne aankoop en bestel ronde , de bestellingen plaatsen voor die culinaire hoogdag.
5 Uur , en dat voor een maandagmorgen , opstaan is vroeg. Ik ben niet door de wekker wakker geworden, maar wel door de bliksem en de weerlichten boven de bergen richting Puerto en Aguilas. Nog pikkedonker. Tasje koffie, tanden poetsen, scheren, kakske doen... en dan weg. Neen hoor, ik ben niet de enige die zo vroeg op pad is. Je komt regelmatig dezelfde mensen tegen die naar hun werk vertrekken en dezelfde chefs van andere restaurants en/of winkels . Meson El Saladillo iets verder dan onze finca is al open. De lichten branden en er zijn al mensen die om hunne cafe solo met cognac komen.
Op weg naar El Paraton. Eerst de patattenboer. Bewust en op vraag...geef ik geen adressen en namen vrij...Geen toeristen over mijne vloer en geen niet professionelen. Dat willen de Spaanse boeren en /of leveranciers niet.
Spaanse patatten zijn over het algemeen goeie patatten, maar om kroketten en frieten te maken, zijn ze niet goed. Deze brave man heeft er die uit Frankrijk komen. Niet dat we iedere dag frieten of kroketten maken, neen, maar om purees te maken,zijn deze ook heel lekker.
Dan verder naar mijne poelier.
Je zou eerst denken dat je aan een boerderij komt met grote varkensstallen. Inderdaad, het waren varkensstallen, maar het loopt er vol van kippen, haantjes en kalkoenen. Ze lopen binnen, los, en niet buiten. Er zitten wel wat vossen in de buurt, en dat is voor de poelier met zijn pluimvee geen fijn gezelschap.
Voederbakken van flessen gemaakt, kost niets en de kippen hebben ook eten. Vandaag lopen de dieren los, ik duidt er verschillende aan die ik wil, ze worden met een kleuren spuitbus gemarkeerd en binnen 2 dagen haal ik alles op , gepluimd en geslacht...
Dan naar Alhama... de slager
Ondertussen is het al licht geworden, maar de zon is er nog niet echt..Grijze dag..Wat heeft hij vandaag te bieden en wat zijn de suggesties voor de feestdagen..??
Runds , schaap, maar vooral veel varkensvlees. En dan moet jezelf een beetje inventief zijn. Het zijn geen traiteurs zoals in Belgie. Wil je bv. blinde vink, cordon bleu of weet ik meer...zelf maken. Maar het vlees is enorm vers en lekker. Soms denk ik dat hij zijn vlees rechtstreeks bij El Pozo haalt... Maar nee hhor, hij slacht het zelf. Steak , spiering en gebraad mag ik zelf snijden. Ze snijden de steak veel te dun, het gebraad veel te klein en de spiering halen ze niet uit de schouder.
Dan nog vlug een marktje meepikken om verse groenten en vervolgens op naar ....de Puerto
Nog effe dit...niet al de foto's zijn van vandaag , maar ik heb er wat uit het archief gehaald.
Vollop bezigheid. De boten zijn binnen de vis is uitgeladen en in ijsbakken overgeladen...en dan is het keuren en bieden.
Niet bieden zoals in een vismijn...Gewoon bieden en hopen dat ze een goede prijs geven..
Kleine tonijn... kost wat geld, maar is dan ook overheerlijk. Gisteren stond het hier trouwens nog op de kaart. Tonijn met parmesaanpuree en gefrituurde pastinaak.
En hier mijne favoriet ...Lotte... een veel te mooie naam voor een lelijke vis.... Of zoals ze zeggen Monkfish...Zeeduivel
Deze vis hebben de Engelsen graag...1 centrale ruggegraat...kan ook doorgaan voor haai. Het vlees smaakt hetzelfde en ziet er even zo uit.
En dan vlug naar huis.... ontbijten, ondertussen doet Clauke de kids naar school en dan begint de dag.....