Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
17-02-2013
Den eerste BBQ
Daar is de lente , daar is de zon .
Gisteren zijn we opgestaan met enorm veel mist. Rond een uur of 2 was de mist opgeklaard, en brachten we de namiddag in volle zon. We hadden een leuke middag shift en rond 4 uur zijn we met ons volledig gezinnetje gaan fietsen. Eerst naar de warm waterbronnen en dan een bezoek bij Jef en Maria. Na een zeer lange tijd hebben we nog eens een lekkere Leffe gedronken en zowaar een donkere Westmalle. 2 van die mannen en het werd tijd dat we naar huis reden,om te eten. Ik voelde het al ferm. Gelukkig waren we met de fiets want anders is het toch niet verantwoord.
Vandaag was het markten. Het is hier volop lente en de groenten op de vroeg markt zien er erg fris uit. Kleinere paprika's , courgettes en heerlijke frisse aardbeien. Je kan er zoveel mee doen in de keuken. De klanten zullen echt verwend worden. Ik heb er zelfs rode ajuin gevonden.
En na de markt een gezellige afsluiter aan de Puerto met een heerlijke tas koffie,
We hebben vandaag ook onze eerste BBQ gedaan. Binnen enkele weken gaan we workshops geven rond BBQ en slaatjes. Maar eerst moeten we alles zelf uitproberen hé.
Als voorgerecht een spies van kleurrijke paprika's , met aardappels in de schil en gamba's,
Dit werd geserveerd met een pittige andalouse saus en vers gebakken brood,
Als hoofdgerecht een slaatje van verse komkommer met rode ajuin, balsamicoazijn en olijfolie,aardappelsalade en daarbij een originele lekkere gemarineerde worst,
Zoals eerder gezegd....Geen foto's van klanten, maar we hebben er eerst zelf van geproefd.
Het was weer een heerlijk weekend en een gezellige dag vandaag.
De bloesems zijn al vol op aanwezig op onze amandelbomen, sommige cactussen hebben bloemen en onze geraniums bloeien vrolijk....en de pisbloemen staan weelderig in het veld.
Maar..... Het groen van de voorbije maanden is stilletjes dor aan het worden. Met andere woorden, het gaat naar de zomer toe,
Een spiesje van gamba's, aardappel, kerstomaatjes en groene en rode paprika
De BBQ op temperatuur brengen en dan..... Bakken Wij zijn , voor de service, proefkonijnen. Het was vandaag bewolkt en mistig. Wel was het windstil,maar rond 5 uur was het toch iets te fris om in een topje te eten.Dan maar een fleeske aan hé. Na het buiten eten zouden we het hoofdgerecht ,binnen, nuttigen.Yanneke heeft alvast de servietten geplooid en aan elke tafel een naamkaartje gelegd , samen met een wensbootje. Na het voorgerecht een originele zelfgemaakte lekkere worst. En die pruts van ons is al aan het likkebaarden. Ist eten nog nie gerieed? Worst met aardappelsalade en een vinaigrette van komkommer. Zomerse gerechte zou je denken, maar hier is het zowaar al de tijd ervoor.
Yanneke had naamkaartjes gemaakt. Ik moest dat kaartje zeker op mijne kop zetten zodat iedereen zeker wist dat ik den Eric was. We spelen het spel maar mee hé Pisbloemen in het veld
De dag voor Valentijn, zijn we druk bezig geweest. In een eerder blog artiekel heb je kunnen zien dat Clauke de servietten gestreken en geplooid had. Op die zelfde dag hebben we ook ...samen...gekookt. Jaja, mijn princes kan ook koken hoor. Ze heeft de saus gemaakt voor het voorgerecht van de avondshift voor Valentijn. Na de strijk en na het maken van de saus was het dan ook tijd om te aperitieven.En dat doen we met een cava. Valentijnsdag is voor ons begonnen met een jogging van bijna 7 kilometer. Niet tegenstaande we een zeer drukke dag tegemoet gaan, moeten we toch eerst het kopje leeg maken.En dat doen we met een run. Om 14 uur krijgen we de Nederlandse club, met 24 man, op bezoek. De zaal en de tafels moeten daarvoor geschikt worden. Echt een werkje voor ons Clauke. Ik ben ondertussen druk aan het koken. En maar goed, want van de zaal heb ik echt geen verstand. Wat eten de Nederlanders... We begonnen met...Bubbels uit duizend en één nacht met een amuse (roereihapje) Gevolgd door een romige tomatensoep. Als hoofdgerecht een varkenshaasje met een krokant sjalottenkorst. En we eindigden met een liefdesappelcrumble. Om 14 uur zouden we starten. Maar eer de laatste binnen was , was het al ruim over half 3. We hadden op voorhand gezegd dat we om 5 uur zouden sluiten. De avondshift begon al om 7 uur en alles moest nog afgewassen worden en de tafels moesten ingedekt worden. Het was echt werken tegen de tijd. Na de middagshift moest ik koken voor de volgende. Clauke afwassen, tafels indekken, zaal anders inrichten enz... Om kwart voor 7 waren we klaar en ons Clau zei me dat ze haar wat ging opfrissen....En dan....Kwam de eerst klant al binnen. Kortom...Alles is dan nog zeer vlot en relaxt verlopen. We hadden omstreeks 11 uur gedaan, Alles was dan opgeruimd en konden we zelf heel even van een glaasje cava genieten. Onze kids lage dan al enkele uren in dromenland en ik moet zeker ook nog schrijven..Op die drukke momenten weten ze hun wel stil te houden en hun te gedragen..Goed zo meiden. Voor de avond hadden we een speciaal menu met 6 gangen, dranken inclusief. Bij het afhandelen van de rekening, had Claudia nog een speciaal geschenkje voor de koppels. Een mooi doosje chocoladepralines. Vandaag is de drukte weer voorbij en hebben we een normale dag. Enkele tafels voor de lunch. Heel gemoedelijk en gezapig.Zelfs ook nog wat tijd over om mijn hobby uit te voeren. Weet je nog dat ik 40 dagen geleden grand manier heb opgezet, samen met limoncella...En vandaag wordt deze gefilterd en in flessen gedaan. Ik moest vlug zijn. Tijdens de middaglunch waren er al mensen die er weet van hadden en die vroegen me om een glaasje. Het zal weer allemaal snel op zijn. Dus Annick, met de fiets van Indonesia.....? Je zal door moeten trappen als je nog wat wil proeven...
Dat ge mij zo op de foto durft te zetten. Met ne cava en mijn voeten op tafel..
Valentijn, ook voor ons Yetteke. Ze is tot over haar oren verliefd op Edu. Ze heeft een echte liefdesbrief geschreven, met snoepjes versierd en met kusjes op het blad gezet.
Voor de lunch, papieren tafellakens en papieren servietten in de vorm van een harje. Voor het diner waren het witte stoffen tafellakens met stoffen servietten. bloemmen en kaarsjes. Tja , de menu wa ook meer dan de lunch en de klant moest er ook wat meer voor betalen. Dus .. Het mocht ook wat meer zijn hé Limomcella wordt gezeefd
Deze ...grand marnier , wordt straks ook op flessen getrokken. De eerst fles Al enkele dagen is de wind gaan liggen en is het behoorlijk , lekker, warm. Ook de kinderen genieten , samen met hun poppen, van het mooie weer.
Deze foto's zijn genomen door een klant, tijden de valentijnslunch.Ik heb ze via de mail doorgekregen en ben zo vrij ze te posten op de blog. Je weet het, normaal zet ik geen foto's van klanten op de blog, maar dit is nu een uitzondering, en de foto's zijn niet ddor mij gemaakt.
Er valt niet zoveel nieuws te rapen in het zonnige Spanje. Alles gaat zijn gangetje. Het is bijna Valentijn en Claudia is al bezig met het restaurant in te richten. Maar eerst nog dit. Vorige vrijdag brachten we 's morgens de kinderen naar school. Voor we de weg op gaan, passeren we de vuilbakken van El Saladillo. Daar deponeren we onze vuilzakken, en zijn dan weer vlug weg. Nu stond er naast de vuilcontainer een afgedankt kastje. 3 schuiven, waarvan de handvaten afgevreten waren door honden. Ook het bovenblad van de kast was aangevreten door één of ander huisdier. Ik zei nog tegen Claudia: "Kun je daar niets mee doen?". Ze deed de moeite om te komen kijken, maar haar antwoord was negatief. Die vrijdag namiddag is ons Clauke de kast gaan halen. "Wie weet waarvoor het kan gebruikt worden!" Ze zit dan eerst een halve dag te piekeren over dat kasje en opeens komt het gewoon...ideeën. De foto's , van wat het is geworden, krijg je nog wel, maar ik verklap al dat het echt iets nuttigs is geworden. Vandaag en morgen is het een gewone, aangename dag in het restaurant.Maar donderdag 14 februari, dan zijn het een ander paar mouwen. We zullen uit ons pijp moeten komen, zowel 's middags en 's avonds. Claudia heeft al wat decoratie materiaal gemaakt en is bezig geweest om de servietten te plooien. Van de gerechten zullen we zeker foto's nemen. Het zal weer lekker zijn. Marc, Wendy en Amy zijn ook weer in het land. Ze hadden voor ons lekkere siroop mee en andalouse saus. Ik had via hen ook gehakt kruiden besteld. Je kan hier alle soorten gehakt vinden, doch deze is niet gekruid. Dus , met wat ze bij hadden kan ik weer enkele jaren verder. Van harte bedankt MWA om de moeite te doen ,om alles weer mee te brengen. En ja , na bijna 4 maanden stil te zitten qua sport..zijn we terug beginnen te joggen. Weet je wat het is, wanneer je een nieuwe onderneming start, is het in het begin moeilijk om je in te richten en de tijd te vinden om je nog te ontspannen. Maar gelukkig, we hebben de tijd weer gevonden.