Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
18-11-2012
luie zaterdag----vervolg
We zouden er een luie zaterdag van maken. Het weer zat
goed, een 24° en blakende zon. Na het ontbijt zijn Bram, Sabeth en de kinderen
naar de Mercadonna gereden. Inkopen doen. Iedere keer als ze komen, hebben ze
een extra valies mee die ze vullen met cava en olijven. Vorige keer hadden ze
samen 50 kilo aan producten mee. Ondertussen heb ik het zwembad gekuist. Er zat
veel zand in. De afgelopen dagen had het goed gewaaid en wat geregend en zo
komt er dan wel wat vuil in het water.
Er wordt wat gespeeld met de kinderen, veel gepraat en
lekker in het zonnetje gezeten. Na de tapas besluiten we naar de Puerto te
gaan. Sabeth wil wat schoenen kopen en een kleine wandeling maken. Het is er
zalig. Op het hoogste punt van Mazarron Puerto, staat een Christusbeeld. Het is
er gezet, dag op dag 42 jaar voor de geboorte van Bram. Dat we daar nog nooit
op gelet hadden. Van op het hoogste punt heb je prachtige vergezichten over da
zee, de haven en Puerto de Mazarron.
Na de wandeling heeft Sabeth ons ferm getrakteerd op een
lekkere pint bier. Ze heeft schoenen gevonden, en we zijn terug naar huis
gereden. Even hebben we nog stil gestaan om te kijken naar een voetbalwedstrijd
van de zwarte pieten die hier zijn gebleven. Ze kunnen niet allemaal mee op het
schip naar Antwerpen hé.
En dan moest er natuurlijk nog gekookt worden.
Spaghetti
con scampi
Carne con
patattas y tomato
Buidelpannekoekje
met kriekjes
Weer een
leuke dag, iet wat een luie dag maar waarom niet hé
Gezelschapsspelletjes spelen. Bram is er altijd al zot van geweest , en zijn zus kan het ook niet laten....en soms spelen ze wel eens vals , die twee..
Ik ga de heel interessante blog pas morgenvroeg schrijven. Ron 5 à 6 uur.Het is hier vandaag en vanavond zo druk dat ik echt geen tijd heb.Morgen meer. Slaapwel als je er aan toe bent
Vanmorgen, ben ik om 7 uur vertrokken naar de luchthaven
van Alicante. Onze gasten zouden er landen om 8.15 uur. Van thuis tot Murcia
was het weer wat miezerig. Nochtans hadden ze vandaag een mooie dag voorspeld.
Eens Murcia voorbij zag ik aan de horizon de rode bol, die we hier zo graag
zien, opduiken. Prachtig. Aangekomen aan de vlieghaven was het al zowaar 22° en
volle zon. Dat belooft. Het vliegtuig was al geland, ze zullen de wind in de
rug gehad hebben denk ik. Maar het heeft toch nog tot kwart voor 9 geduurd voor
onze gasten uit de aankomsthal kwamen. Brede glimlach, maar ze zagen er toch
wat moe uit.
En wie zijn nu onze gasten? Normaal schrijf ik geen namen
op de blog van gasten en neem ik ook geen fotos, maar voor dit hoog bezoek
maak ik graag een uitzondering.
Bram en Sabeth ons gezin is weer voor enkele dagen compleet.
Zewaren wel heel
vermoeid want ze zijn van 3 uur al onderweg. Na een tasje koffie thuis zijn ze
dan ook even gaan rusten. Rond half 3 waren de kinderen thuis van school en ze
waren in de wolken om hun grote broer en hun, schoon, zusje terug te zien . Het
was weer van augustus geleden. Overladen met cadeautjes. Die broer en zus toch.
En wij , wij kregen onze portie pickles van D&L .
We gaan ze vandaag en de andere dagen eens ferm
verwennen. Trouwens het gewone leventje gaat door en wat schaft de pot vandaag.
Witloofsoep met
gerookte worst.
Escalope limona
piccata
Tiramisu met
exotisch fruit
Morgen een nieuwe dag en voor de rest nu .slaap wel.
Voor dag en dauw heb ik een biscuit gebakken. Uit die biscuit heb ik rondhes gehaald om vanavond te gebruiken in mijn Tiramisu.
Zonsopgang richting vliegveld Alicante
Grote broer en schone zus , samen met de 2 zussen
Een grote kerel met 2 kleine oogjes. Jan natuurlijk, om je vader te bezoeken is het altijd een beetje reizen..
Zoals wij vroeger met de zoon deden, doet de zoon nu met de zussen. Gezelschapsspelletjes..
Het was vandaag echt een leuke voormiddag. Het weer zit
weer mee en de temperatuur voor half november is, voor ons dan toch, heerlijk.
Nog steeds in T-shirt in de namiddag en een trui in de voormiddag is net iets
te veel.
Spaanse les. We hebben het over de eetgewoonten van de
Spanjaard en het soort eten. Mijn God, wat eten die mensen
Of het lekker is? Dat zouden we snel ervaren. Om half elf
zijn we naar een hotel restaurant gewandeld met heel de klas. We zouden er gaan
ontbijten. Nu ontbijten is niet het juiste woord. Als ze hebben ontbeten rond 7
à 8 uur s morgens, dan gaan ze meestal nog een snack eten rond 11 uur om
daarna rond 2 half 3 een volledige maaltijd te eten. Wij gingen die snacks of
tapas of Pincho of racion uit proberen bij Pedro in Mazarron.
Eerst chips op tafel, met flessen wijn, tinto(rood) en
rosado(rosé) water en een grote karaf bier. Dus voor elk wat wils. Dan volgde
er een geroosterd broodje met tomaat en andere groentjes met een typisch
worstje van Mazarron. Daarna een toastje met een soort tonijn sla gevolgd door
een broodje met tortilla de patatas. Een aardappelpannenkoek.
Het was lekker, maar voor mij, als ik dit iedere dag moet
doen, na het ontbijt van 7 uur en voor het middagmaal van half 3 ..Na een jaar
kunnen ze me rollen. Je drinkt daarbij dan ook nog een glas of twee wijn, en
dan moet je weer terug gaan werken .!!!????. Maar voor één keer was het wel
eens fijn. We hebben daardoor ook de andere leerlingen wat beter leren kennen.
Dan winkelen geblazen voor de gasten morgen en de
volgende dagen te verwennen. We zullen weer bezig zijn. Het zal morgenvroeg
vroeg dag zijn wan ze landen al om 8.15 uur in Alicante en ik moet ze gaan
afhalen.
We zullen ons zeker niet vervelen, het komende weekend.
Er staan feesten in Bolnuevo op het programma en gelukkig hebben de kinderen
maandag geen school. Maar we schrijven er over en houden jullie op de hoogte.
En vandaag op het menu
Longaniza
fresca
Patatas con
hierbes y ajo
Judia verda redonda
En nu maar raden en wie weet watertanden. Poepsimpel gerechtje maar het is hoe je het uitlegd hé ..
s'Morgens rond half elf ..Bier , wijn en vettige hapjes. Wat kan het leven toch zwaar zijn.
Weet je wat ons Clauke hier doet? Hoera...eten en veeeeel....
En onze juf, in 't blauw, die dronk ferm wat glazen wijn en ze moest nog les geven aan Duitse mensen....Spaans voor beginners daar...Ein, zwei trinken....
Heel onze klas. Pakistanie, Schotten, Fransen, Engelsen, Walen en die twee van Berkenbos
En wat
doe je dan weer ..met zo een weer..een heerlijk weer.. Het zonneke schijnt, het
is T-shirt weer en dan gaan we buiten werken. Het water van het zwembad is 19°.
Gaan we nog zwemmen? Ja hoor, we durven nog. Erin, zwemmen, zwemmen, zwemmen en
dan er vlug uit en in de badjas. IJsberen hé.
Met zo
een weer gaan we opruimen en kuisen. Vrijdag komen er gasten en het moet in
orde zijn. De gasten worden afgehaald in Alicante en dan moet de auto van
binnen en van buiten toch een beetje blinken. Claudia neemt de binnenkant voor
haar rekening. Ondertussen ga ik het zwembad opkuisen. De vloer rond het bad,
de stoelen en de tafel, en de ligstoelen. Alles wordt gekuist, gedroogd en dan
voor de komende winter(maanden dan toch) onder een zeil ingepakt.
Toen we
zo goed als klaar waren, stopte er bij ons een wagen met Belgische nummerplaat.
Mensen die van, ongeveer San Javier, naar hier kwamen om ons te bezoeken.
Mensen uit Bredene. Mensen die iedere dag de blog volgen.
Dat is
heerlijk om zo een bezoek te krijgen. Heel onverwacht. Van zo ver. En dan naar
hier komen om in het echt te zien hoe de slofjes van Claudia, en het
vogelhuisje en onze finca eruit zien. En het eerste wat ze zeiden tegen mij,
was;Niet stoppen met schrijven hé.
Dus Annick,
weer een motivatie erbij hé. En zoals Peter in een commentaar het beschreef..
Je
kunt er van op aan dat jullie blog de betere soap is die elke dag trouw en
verslavend gevolgd wordt. Bij elk ontbrekend dagverslag vragen velen zich al
stil af of er misschien iets mis is. Zelfs een, voor jullie, onbelangrijk
schrijven wordt met gezonde interesse gevolgd.
Het zonnetje scheen vandaag, en dan zetten we onze
verwarming vollen bak. Hé zou je denken. Ja, de chaufage gaat aan. We zetten
gewoon de vensters open en de zon doet de rest .Goedkoop hé. En ik kan zeggen
dat het heel wat graden scheelt.
Vandaag is het normaal de sluitingsdag. Maar
vermits we vraag hadden voor mensen die wilden lunchen, kon dit natuurlijk met
veel plezier. We begrijpen eigenlijk nog altijd niet dat de blog zo een impact
heeft. We krijgen regelmatig, onverwacht bezoek van mensen die in de buurt een
huis hebben en dan ook nog de blog lezen. We krijgen zeer geregeld mails van
mensen die ons oppeppen om door te gaan met de blog. Mensen die zeggen dat het
zo makkelijk leest. Mensen die ons adviseren om het uit te geven in boekvorm.
Alleen, het verhaal is geschreven vanaf oktober 2011, maar hier in de finca
wordt het verhaal ook verteld van hoe het ontstaan is en dat was al in
september 2008. Misschien zet ik het ooit nog wel eens op de blog. Als er
interesse voor is natuurlijk. Bedankt aan al de lezers en als jullie zouden
langskomen om het eens in het echt mee te maken! Den eerste is altijd van ons. Samen
met het verhaal.
Bedankt..
De verwarming wordt aan gestoken. Het zonnetje schijnt. Ze hangt lager in de winder dan in de zomer. Dus schijnt ze vol op tegen de ramen. De ramen gaan open en de warmte komt binnen..Moderne chaufage.
Mooi opgekuisd. Tafel en stoelen en de ligzetels mooi onder een bache. Hopelijk niet voor lang...
Tafeltje gedekt voor de lieve mensen die kwamen lunchen..
Een
Engelse mevrouw vertelde ons aan de schoolpoort dat ze dit de laatste 4 jaar
niet meer had meegemaakt.
Normaal
zou het overdag gemakkelijk 26°C moeten zijn maar vandaag is het echt rotweer.
Af en toe regen, grijze lucht en veel, heel veel wind. En het ergste van alles is,
amper 13°C. Op het hoogtepunt van de dag was het aan de Puerto wel 17°C, maar
hier op onze berg is het verdikke koud.
Wat
doen we dan? Naar school gaan om het Spaans onder de knie te krijgen. Dat zijn
de wekelijkse bezigheden op dinsdag en donderdag. In kookboeken lezen en op het
internet naar mooie gerechten zoeken. Daar ik alles opschrijf in een boek, wat
ik ooit al heb gekookt, zou ik eigenlijk perfect een mooi kookboek kunnen
uitgeven. En dat dan samen met een TV programma. Maar helaas, ik ben geen BV en
ook gene SP. Heb geen connecties met de VRT of de VTM. Dus blijft het maar bij
het proeven van de plaatselijke bevolking. En die zeggen toch dat het goed is.
Wat
doet ons Claudia met zulk een weer? Die is altijd bezig om iets extra aan de
finca buen gusto te geven. Vandaag heeft ze zelfs voor de gasten die vrijdag
gaan komen, mocassins gemaakt. Je moet het maar doen hé. Maar één ding is
belangrijk. Altijd zorgen dat je dat ietsje meer hebt en geeft. En zo is mijn
vrouwke. Altijd dat ietsje meer. Daar ben ik trots op.
Daar er
veel wind staat vandaag zijn er verschillende appelsienen van de boom gevallen.
Vinden we dat erg? Neen, want zij die vallen zijn rijp. 4 per dag. Het is een
gezond tussendoortje en heel vers. Natuurlijk zijn onze meiden ook nog altijd
in voor een gimmick.
Over
onze kids en de tijd van het jaar gesproken. Ze hebben ons vandaag een zeer
grote onthulling gedaan over de Sint. Ik ga er niets over schrijven, maar je
zal begrijpen dat het kinderlijke en de fantasie rond 6 december , nu voorgoed
verleden tijd is. Dat deed toch effe raar hoor.
Dag
Sint.. Welkom Kerstman..en hier in Spanje ..Driekoningen. Wat eten we vandaag?
Echt een Spaans gerecht..Eigenlijk is het origineel Ecuadoriaans, maar zij vonden het wat minderwaardig. De Spanjaarden hebben het overgenomen sedert de Spaanse bezetting en... Het werd weeral zeer gesmaakt. Menestra de lentejas ...Linzenschotel ... met zilvervliesrijst en merluza Verandering van spijs We gaan af en toe de wereld rond met ons eten.
Ons twee grieten die grappen met de schil van een sinaasappel. Hebben wij dit vroeger ook gedaan? Tuurlijk...
Recht van de boom....
Schoentjes voor de Buen Gusto gasten.... Ons Clauke die werkt er toch aan hé. Wat zou ik beginnen zonder haar ???
Hier moest nu nog een smaak en geur knopje op uw computer staan hé..
Enkele
dagen geleden heb ik bemoedigende woorden geschreven naar vrienden die al meer
dan een jaar iedere dag de blog schreven over hun avontuur. Na een jaar waren
er voor hen momenten dat ze echt niet meer wisten wat te schrijven. Zaterdag
hadden we een prachtige dag, zondag regen en vandaag alweer regen. Ik denk
zowaar dat we in het regenseizoen gekomen zijn. En als het regent en je moet
verplicht de ganse dag binnen zitten, wat schrijf je dan? En wil je nog wel schrijven?
Ja, Annick ik begrijp je wel hoor.
Kan ik
schrijven dat het regent en dat we daarom grote kuis aan het doen zijn? Heeft
onze lezer daar interesse voor?
Wel,
Deze morgen zagen we dat het regende. De kinderen moeten naar school; wij naar
de winkel om inkopen te doen voor het eten dat we klaar zullen maken en daarna
grote kuis.
Claudia
heeft de B&B onder handen genomen want vrijdag hebben we gasten die tot
dinsdag blijven. Zeer speciale gasten. Onze Bram en Sabeth. En ja, voor hen
moet het ook in orde zijn hé.
Ik doe
grote kuis in de keuken. Het is zoals toen in Heusden. We haalden daar een
groen duim van het ministerie van voeding, omdat alles piek fijn in orde was.
En die duim willen we zeker ook hier hebben. Dus ..grote kuis.
Ondertussen
maak ik de voorbereidingen voor de lunch en het diner. Voor de lunch is het een
Quiche en als diner houden we het op iets typisch Vlaams. Hespenrolletjes met
witloof en puree en een heerlijke kaassaus. Vlaamser kan het niet. Maar dat
kennen ze hier niet en toch zijn ze er zot van.
Ik hen
een site op het internet gevonden, die het weer voorspeld. Deze site vertelde
dat het om 9 uur en om 11 en om 14 en om 16 uur zou regenen. Claudia zou haar
was ophangen. Ik vertelde haar dat ze best om 10 uur de was zou hangen. En ja
hoor om 11 uur was die al droog en rond kwart na 11 begon het te druppen. Om 14
en om 16 uur heeft het geregend. Fantastische site dus.
Het is
nu half 6 en de zon schijnt volop zoals de site heeft voorspeld. Morgen wordt
het 18° en overmorgen 20. We mogen niet klagen hé.
Uitleg moet ik er zeker niet bij geven hé. El stukje en elk detazil moet worden gepoetst. Ik heb ook een strenge meesteres .
Maar terwijl ze me mijne rug trekken, heb ik al wel een quiche gemaakt, brood gebakken en de menu voor vanavond voor bereid en dan nog de keuken op gekuisd. Een vrouw kan 2 dingen tegelijk eggen ze ; maar ne man...!!!!
Als lunch vandaag een vegetarisch quichke ..op aanvraag. Je kan zien..Hier wordt gekookt naar de behoefte van de klant
En krijg ik ook een stukske...???
Het weer is vandaag weeral niet zo denderend. Toch weer iets beter dan gisteren. Maar eens de zon er doorkomt, dan zijn de uitzichten en de ver gezichten fenomenaal mooi. Het blijft je imponeren..
Wanneer de zon eigenlijk moet gaan slapen, komt ze toch nog eens vlug piepen..
Geen konijn op het menu maar wel hespenrolletjes met witloof, kaassaus en aardappelpuree Zot zijn ze er van Daarom ook een oer Vlaams recept