Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
28-04-2013
Terras in gebruik
Je kijkt wat raar op als je het niet meer echt gewoon bent.
Het regent al enkele dagen, er is veel wind en de temperaturen zakken.
Met moeite is het terras af geraakt.
Het is ingewassen, maar nog niet echt gepoetst. Er zit dus nog overal cementsluier op.
Het muurtje moet nog worden geverfd, maar ook dat kan niet, door het slechte weer.
Daar we gisteren, zaterdag, vrij veel volk over de vloer kregen, wilden we per se dat de tafels en stoelen op het terras stonden.
De leverancier had beloofd om ze vrijdag rond 6 uur te brengen...en....
Wonder boven wonder...hij was er.
Iedereen is ingezet.
Clauke en Yetteke hebben buiten alles netjes op zijn plaats gezet en Yanneke en ik hebben werk geleverd in de keuken.
Inderdaad....deze keer omgekeerd.
Yanneke in de keuken en Yetteke bij de mama.
En dan Internationaal gezelschap.
Fransen, Belgen Italianen Engelsen en Spanjaarden.
Ik bewonder Clauke in de zaal. Zij past haar aan iedereen aan en spreekt zo goed als het kan, iedereen aan in zijn eigen taal.(wat ne zin)
Rond 2 uur zijn ook onze gasten voor de B&B aangekomen.
Via Peter en Esmeralda , hadden we wat spullen besteld ,en daar ze met de auto kwamen , zijn we nu weer wat chips en sambal rijker.
Bij de verjaardag van Yetteke had Annick , haar meter, centjes gegeven. Peter heeft voor haar in België spellen voor de Wii gekocht en mee gegeven aan onze gasten. Maar ook van Peter en Eske, had ze een bon gekregen om een spelletje.
In naam van Yetteke moest ik schrijven dat alles goed is aangekomen en dat ze allemaal nen hele dikke kus en knuffel krijgen.
En wij....nu verder en op naar beter weer...
Hoewel , ze voorspellen niet echt wat bijzonders.
Voila se , het staat er.
Vanaf volgende week kunnen ze dan hier of binnen ook een spagetti, ne croque of ne pannekoek krijgen. Zonder te reserveren. En wie weet breiden we dat nog uit naar frieten met vol au vent.
Het terras is eindelijk af. De meubels zijn geleverd en morgen wordt alles op zijn plaats gezet.
De voorbije 2 dagen is het weer hier ontzettend slecht geweest. Veel wind en veel regen.
Je kan beter in België wonen,
Grapje.
Vandaag is de dag begonnen met enkele stortbuien. Daarna ging de hemel open, en hebben we toch een mooie dag gekregen, De temperaturen waren de afgelopen dagen ook niet dat, maar tja het kan niet altijd zonneschijn zijn hé.
De bloemen en de planten moeten ook wat hebben.
Morgen zeker een update van het terras.
Het is klaar voor de zomer en wij zijn er ook klaar voor.
Deze morgen heb ik eindelijk ons Clauke kunnen overhalen om een toertje te gaan lopen.
Altijd spannend.
De wil is er wel altijd, maar de goesting, das wat anders. Een 6 tal kilometers met mijne chou langs de kust. Heerlijk. Kopje leeg en vol energie terug aan de dagtaak.
Vandaag een middaglunch.
Er komen Belgen van Alicante hier eten. 130 km rijden om bij de Finca Buen Gusto een lunch te nuttigen.
Respect, hoedje af en .ook een beetje een pluim voor ons zelf.
Een teken dat ze ons wel willen leren kennen.
En dat allemaal door de blog.
Het is niet de eerste keer dat er van zover mensen naar hier komen. Daarom is mijn ego en ons Clau haren ego steeds gestreeld.
En rond 2 uur kwamen onze gasten aan bij de finca.
Wat een verrassing.
Anita en Norbert Poelmans...
Voor sommige lezers onbekend, maar een begrip in Koersel.
We hebben er ooit een auto gekocht en kunnen genieten van een service om U tegen te zeggen.
Norbert herkende me niet tot ik vertelde wie ik was.
Ook een verrassing om te horen dat Anita een zus van Anja is. Vroegere , zeer fijne vrienden uit Stal, die we door een spijtig misverstand , helaas uit het oog zijn verloren.
Deugd doet het om op een gewone doordeweekse dinsdag nog eens een Koersels dialect te klappen.
En weet je wat deze fijne mensen ook nog te vertellen hadden?
We zien er in het echt , veel jonger en beter uit dan op de blog foto's.
Tijdens hun bezoek hebben we nog Frans en Engels moeten praten, niet te vergeten , nog wat Spaans , want ook die boekingen komen vlot binnen.
Clauke en ik zijn oprecht trots dat we zoveel , internationale , gasten over de vloer mogen ontvangen.
Het was een dag die begon om 7 uur deze morgen, en...hij was ook weer zo om.
Wat gaat de tijd hier toch snel.
De eerste gasten op ons terras , de echte terras meubels zijn er nog niet, dus , maar improviseren.
Maar de sfeer zat goed, de zon was er en de nodige moppen.
Gisteren mochten we een half volle zaal Spaanse gasten verwelkomen, en 's avonds een verjaardagsfeestje verzorgen.
Tussendoor moeten we zelf nog eten.
Dus een drukke dag.
Ik ben daarom blij dat we vandaag vrij zijn.
Niet vrij en niets doen, neen , verder aan het vloerke werken, administratieve bezigheden zoals post en bank,en meubels zoeken voor op het terras. Strijk moet gedaan worden.
Kinderen wat helpen met hun huiswerk,en nog wat eten koken voor het gezin. Dus, een dag is te kort.
Op vraag van sommige lezers schrijf ik over de hele gewone dingen.
Eerst dacht ik dat , heel gewone dingen, niet interessant genoeg waren om te schrijven. Doch , na gesprekken met lezers , is dit gewone dingen wel interessant.
Het geeft een idee van dagdagelijkse bezigheden en ons leven hier in de Finca.
Nog enkele dagen en dan kunnen we genieten van ons terras.
Hopelijk, want het weer is toch niet echt dat.
Het regent wel niet, maar er staat veel wind en het is maar , uit de wind en in de zon, 28 graden.
Grapje...
22 23 graden, is het gemiddelde voor dit seizoen, maar voor ons toch iets te fris..
Als er moet gewerkt worden, dan is er weinig ruimte om culinaire hoogstandjes. Maar ne lekkere servela met echte verse frieten, is hier heel hoge culinaire dingens
Met veel sausjes en wat gezonde sla...Morgen moeten we het er maar gaan aflopen hé
Het vloerke ligt er. Voor de helft al ingewassen...Morgen verder doen. Al is er weinig yijd voor omdat het restaurant open is... We zullen wel zien.