Woensdag en dat betekend dat er geen gasten komen omdat
we woensdag even rusten. Denk je..xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Woensdag sluiten we normaal, maar hebben we aanvraag, dan
koken we. Maar woensdag dient dan eigenlijk om te poetsen. Heel de woning, de B&B,
omdat de gasten weg zijn en het restaurant. Dat is Claudia hare winkel. Ik loop
dan toch maar onder de voeten. Woensdag betekend ook dat we de voorbereidingen
voor de rest van de week doen. Er worden soepen gemaakt, althans de basissen en
die worden dan diepgevroren. Daar we veel met pasta werken, worden sausen op
voorhand gemaakt en eventueel ook de pastas. De ravioli gerechten proberen we
zelf te maken. Er wordt getest met producten en gerechten. Dus woensdag is toch
een werkendag. Maar dan enkel tijdens de schooluren.
Gisteren schreef ik over de likor 43.
Puur Spaans
Licor 43 is een echte Spaanse likeur waarvan het geheime recept is ontstaan in
300 voor Christus, in de nederzetting Cartagena. Cartagena was in die tijd
beroemd om haar zoete drankjes. Het recept van deze drank, Liquor Mirabilis
(wonderlikeur), is altijd bewaard gebleven. En tot op de dag van vandaag geheim
gehouden door de makers. Er zitten maar liefst 43 natuurlijke ingrediënten in,
waaronder citrusvruchten en aromatische planten. Daar dankt Licor 43 ook haar naam
aan: Cuarenta Y Tres (drieënveertig in het Spaans). Duidelijk, eerlijk, puur.
Puur Natuur
Toen Columbus op reis ging om nieuwe wereld te ontdekken, ging naast de
onvermijdelijke rum ook een fles Liquor Mirabilis mee. Inmiddels is ook de rest
van de wereld veroverd. Tot op de dag van vandaag wordt Licor 43 uitsluitend in
Cartagena gemaakt. Daarna huwt de likeur 12 maanden op vaten alvorens deze
gebotteld wordt. Nog steeds wordt de
Likeur volgens geheim recept gemaakt, nog steeds van puur natuurlijke ingrediënten
Wij
hebben deze likeur leren kennen als aziatico. Geconcentreerde melk, likeur 43
en koffie met daar bovenop wat kaneelpoeder.
Rond de aziatico
bestaat een anekdote. De makers in het dorp Albujon noemde het in eerste instantie
"Russisco" genoemd naar de zware wodka drinkende Russen. Maar in de
tijd van de dictator Franco, was de russisco gelijk aan communisme, vandaar dat
de naam geëvolueerd is naar aziatico . Spanje had minder contacten met Azië
en vooral China. Ondanks Mao en andere dierbaren in dit extra communistisch
werelddeel wisten de inwoners van Albujon niets van China af.Na al die jaren is
het altijd aziatico gebleven.
Er werd ons ooit
gezegd dat een aziatico met een, senseo toestel, maken, niet zou gaan. Maar we moesten,
wij, niet zijn en we proberen gewoon. En ja hoor. Het kan, 2 tegelijk en het
schuimt perfect. Alleen moeten we nog de juiste glazen hebben. We zijn na 2
stuks maken gestopt, want na het proeven sta je al bijna op je hoofd.
Ik zou en moest de tatoo van Yetteke op de blog zetten. Voila , den tatoo van Yetteke.
Dit blijft er over van een avond restaurant gang. Afwas , afval en morgen nog veel werk
Dus kuisen
En mise en place voor de volgende keren.
En dit is hij dan , den Aziatico
|