Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
10-01-2016
En dan was het bijna nieuwjaar
Ik vertel het niet op de dag zelf . Het nieuwe jaar is nu al 10 dagen bezig.
Zoals december was is ook het nieuwe jaar begonnen. Heel zacht weer, weinig wind en door de dag temperaturen van rond de 25 graden,
Dus ten huize Buen Gusto is het vollop genieten en natuurlijk ook hard werken.
Voor een Vlaming misschien niet dadelijk een traditie met oudjaar, maar we hebben dit geleerd van de Nederlanders die we mochten kennen toen we nog een chalet in de Ardennen hadden.
Oliebollen.
Hier eten ze een variant op de smoutebollen namelijk churos
Tijndens het tapas uur , zo rond 2 uur in de namiddag , begonnen we met de bak van een aantal bollen, die we dan buiten gezellig oppeuzelden.
En de chef zag dat het smaakte ...
Het was voor ons een aangename pauze tussendoor . Op nieuwjaarsdag hadden we weer een drukke service en moesten de voorbereidingen gedaan worden.
Na de bollen terug aan het werk.
Ieder jaar vieren we met het gezin , oudjaar.
Normaal bakken we ribbekes op de bbq met daar dan penne bij en een arabiata sausje.
Maar door de vele voorbereidingen, hebben we het deze keer anders gedaan. Veel hapjes aan het haardvuurtje.
Eerder schreef ik dat het weer zacht en warm was. Tegen de avond , als de zon achter de bergen zakt, kan je een vest gebruiken en het vuur aansteken. De temperatuur zakt tot zo een 12 graden.
Voor ons echt koud.
Het vuur dan maar aan, en daar we geen rook in ons gezicht willen, de wind zat verkeerd, heb ik een buis op de stoof gezet.
Verschillende hapjes hebben we soldaat gemaakt.
Op een gezapig tempo, want de avond was nog lang en er waren hapjes genoeg.
En dan valt de avond.
De zon achter de bergen die een rode gloed achter laat...Mooi
En maar gaas geven die van ons.
We luisteren muziek vie de ipad en de iphone , en ons zotte trien zingt opera ...
Helaas hebben we middernacht...zoals altijd ... niet gehaald.
Rond 11 uur was onze pijp en vuur uit en zijn gaan slapen.
Van het vuurwerk hebben ik en de honden niets geweten...Ons Clauke heeft wat knallen gehoord .
Allereerst wens ik al de bloglezers een gelukkig nieuwjaar.
En, wat deden wij tijdens deze feestdagen...?
Een kort verslag , waarschijnlijk in 2 delen.
Kerstavond en Kersmis .
Kerstavond begon voor mij al heel vroeg in de ochtend. De mise en place voor het grote feest. De zaal zit voor Kerstdag vol en dan moet er heel wat aan voorbereiding gedaan worden.
s'Morgens vroeg , nog voor we naar de winkel alle spullen halen, wordt er al het een en ander gedaan.
Claudia heeft ook al vroeg in de morgen de zaal gezet. Alle tafels gezet en mooi gedekt.
Kerstmis is dus een periode waar we hard mogen werken.
Bij al de gerechten worden er kleine grijze broodjes geserveerd. En die moeten gebakken worden natuurlijk.
Deeg kneden, laten rijzen, en afbakken. Je bent daar direct al enkele uurtjes mee bezig.
Ook onze kinderen hebben meegeholpen. Ze hebben menu kaartjes gemaakt , die we op tafel zetten.
Een 6 gangen menu met alle wijnen en koffie inbegrepen
En dan is er nog de Kerstavond.
We hebben vrienden uitgenodigd , en die komen al tegen 6 uur .
We houden het zeer rustig, met wat hapjes en later op de avond de pakjes...Dat is voor de kids wel het allerbelangrijkste.
Daar we veel moeten koken hebben we het voor de avond wat eenvoudig gehouden.
Kippenboutjes- bouletjes-pizza- inktvisringen , wat brood erbij en cava natuurlijk
Ook hebben we lekkere witte en rode wijn ...
Voor af te sluiten doen we er nog een kleine eenvoudige paella bij.
We hebben het ook niet te lang getrokken. Tot 11 uur