Het was vandaag echt een leuke voormiddag. Het weer zit
weer mee en de temperatuur voor half november is, voor ons dan toch, heerlijk.
Nog steeds in T-shirt in de namiddag en een trui in de voormiddag is net iets
te veel. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Spaanse les. We hebben het over de eetgewoonten van de
Spanjaard en het soort eten. Mijn God, wat eten die mensen
Of het lekker is? Dat zouden we snel ervaren. Om half elf
zijn we naar een hotel restaurant gewandeld met heel de klas. We zouden er gaan
ontbijten. Nu ontbijten is niet het juiste woord. Als ze hebben ontbeten rond 7
à 8 uur s morgens, dan gaan ze meestal nog een snack eten rond 11 uur om
daarna rond 2 half 3 een volledige maaltijd te eten. Wij gingen die snacks of
tapas of Pincho of racion uit proberen bij Pedro in Mazarron.
Eerst chips op tafel, met flessen wijn, tinto(rood) en
rosado(rosé) water en een grote karaf bier. Dus voor elk wat wils. Dan volgde
er een geroosterd broodje met tomaat en andere groentjes met een typisch
worstje van Mazarron. Daarna een toastje met een soort tonijn sla gevolgd door
een broodje met tortilla de patatas. Een aardappelpannenkoek.
Het was lekker, maar voor mij, als ik dit iedere dag moet
doen, na het ontbijt van 7 uur en voor het middagmaal van half 3
..Na een jaar
kunnen ze me rollen. Je drinkt daarbij dan ook nog een glas of twee wijn, en
dan moet je weer terug gaan werken
.!!!????. Maar voor één keer was het wel
eens fijn. We hebben daardoor ook de andere leerlingen wat beter leren kennen.
Dan winkelen geblazen voor de gasten morgen en de
volgende dagen te verwennen. We zullen weer bezig zijn. Het zal morgenvroeg
vroeg dag zijn wan ze landen al om 8.15 uur in Alicante en ik moet ze gaan
afhalen.
We zullen ons zeker niet vervelen, het komende weekend.
Er staan feesten in Bolnuevo op het programma en gelukkig hebben de kinderen
maandag geen school. Maar we schrijven er over en houden jullie op de hoogte.
En vandaag op het menu
Longaniza
fresca
Patatas con
hierbes y ajo
Judia verda redonda
En nu maar raden en wie weet watertanden. Poepsimpel gerechtje maar het is hoe je het uitlegd hé ..
s'Morgens rond half elf ..Bier , wijn en vettige hapjes. Wat kan het leven toch zwaar zijn.
Weet je wat ons Clauke hier doet? Hoera...eten en veeeeel....:twisted:
En onze juf, in 't blauw, die dronk ferm wat glazen wijn en ze moest nog les geven aan Duitse mensen....Spaans voor beginners daar...Ein, zwei trinken....
Heel onze klas. Pakistanie, Schotten, Fransen, Engelsen, Walen en die twee van Berkenbos
|