Opstaan, de luiken van de ramen openen en dan geen wolkje
aan de lucht te bespeuren. Al de ingrediënten voor een prachtige dag. Het
ontbijt klaar maken en om 9 uur de kinderen wakker maken. Ja, het is zaterdag
en wel geen school, maar als ze tot de middag zouden slapen, hebben ze niets
van hun dag. Zoals iedere morgen wordt er besproken wat de plannen van de dag
zijn. We gaan genieten van de buitenlucht. Een beetje in de tuin werken,
zwembad stofzuigen en poetsen en nog wat bomen snoeien. De kids hebben een
heuse speeltuin voor hun poppen gemaakt. Die gaan ze vandaag verder in orde
stellen. Maar eerst gaan Yetteke en ik winkelen. Straks gaan we een klassieker
klaar maken. Orloff gebraad. Dat kennen ze hier dus echt nog niet. Ik ben bij
de slager een groot stuk varkensgebraad gaan kopen. Hij wou die meteen in
stukken snijden, maar ik riep het uit van dat echt niet te doen. Hij keek me
aan alsof er iets los was in mijn hoofd, maar ik legde hem uit dat dit een oer
gerecht was en dat ik daarom een volledig stuk nodig had.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Een deel van de voormiddag diende om wat was op te hangen
buiten en wat te prullen. We hebben wat gesnoeid, meer worteldoek gelegd en
dan
Le moment suprême
Hot dog gemaakt.
Zuurkool kan je hier kopen, worsten natuurlijk ook, maar
ze hebben een soort braadworst en als je die bakt in frietvet, dan smaakt hij
en ziet hij eruit als een echte lange frikadel of zoals we ook zeggen nen
hamburger. Mosterd, mayonaise en curry ketchup en augurkjes. En dat op smullen
op het terras in de zon. Wat wil je nog meer.26°C. Je zou voor minder.
Vandaag kreeg ik een foto toe gestuurd van gasten die we
eerder in de B&B hadden. Ze hadden een foto genomen van een regenboog en
zonder het te weten stond er een foto van één van onze olijfbomen bij. Zie je
hem lachen? Toen we de foto zagen zijn we met zn allen naar de plek gelopen
waar we dachten dat de foto genomen is. En ja, de olijfboom met een brede
schuine glimlach. Alleez, we zijn blij dat die bomen tevreden zijn dat we ze
verzorgen. Het is al een oude boom en wie weet is het misschien den
burgemeester van onze gaard hé.
Zoals eerder geschreven, Orloff gebraad. Met een
championne sausje en gebakken patatjes en witloof
Het werd gesmaakt
meer
Maar ja , voor 12,5 een
aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert, kan het echt niet
MEER..
Belangrijk te onthouden
voor vandaag. 3 Dagen regen en miezerig weer. Vandaag volop zon. Dat is
genieten en herademen. Juist alsof het heeeeel lang geleden is . Maar 3 dagen
geen zon is lang hé
Heldere blauwe hemel. Het is 3 à 4 dagen bewolkt geweest en miezerig en nu zijn we zo blij als een klein kind met een blauwe hemel. Dat bewijst nog maar eens dat een mens de zon nodig heeft.
Je weet nog wel dat ik patatten geplant heb. Wel , half novemver, 26°C en ze komen uit.
Hot Dog!!!!
Hmmmmmm
En maar smullen in ons topje op ons terrasje
De kids maken een speeltuin voor de poppen met schommels en wip wappen en een heuse parking voor de auto's die d kinderen vervoeren.. Paramount park bij Finca Buen Gusto
En wij werken in de tuin
Voor vanavond, Orloff gebraad met gebakken patatjes in de schil en witloof. En darbij een championnensausje
|