Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
19-12-2015
Frituurheimwee
Het einde van het jaar is in zicht, en de feesten naderen.
Niet anders is het bij ons in de finca.
Kerstdag zit al enkele maanden vol , en er dan ook nog die groepsfeesten van campeerders, wandelaars, golfclubs en zo verder.
Dinsdag begint het ....Eerste feestje
Dan woensdag weer een feest
Donderdag hebben we gesloten en vrijdag is de grote dag. De finca zit vol vanaf 14 uur.
Tussendoor moeten we natuurlijk ook nog een menu voor ons gezin maken. We kunnen maar moeilijk elke dag mee eten van de menu... Mijn 3 wekelijkse loop zou dan voor niets geweest zijn..
Mijn 15 kg minder sinds 10 januari zou enorm vlug terug aan mijnen buik hangen....
Gaan we gezond doen..????
Als ik nu naar een frituur zou gaan, zou ik pertinent kiezen voor ne loempia met warme currysaus.... Helaas helaas ...in Mazarron geen frituur.
Dan maar zelf maken.
We kunnen die loempia daarna in de vriezer steken en bij die drukke dagen bereiden met wat rijst en currysaus. Vlug klaar , in de oven gebakken loempia...dus niet te vettig, en met gezonde groenten erin..
Filiodeeg...2 vellen op elkaar ... het eerste vel insmeren met olijf olie (uit onze boomgaard) en het 2de vel erop leggen.
We hebben op voorhand kip en groentjes gewokt. Kipreepjes, sojascheuten, ajuin, groene paprika , wortel,sojasaus en lekkere kruidenmix.Dat blijft natuurlijk geheim.
De groenten leggen we op het deeg .. Het deeg leggen we in de vorm van een ruit voor ons.
En dan de boel oprollen... eerst de punt van het deeg die naar u wijst...over de groenten leggen.
Een papje maken van bloem en water om het deeg in te smeren zodat alles goed plakt.
Daarna de 2 zijkanten plooien over de ingepakte groenten en alweer insmeren met het papje.
Het overblijvende uiteinde , mee oprollen zodat je een echte loempia krijgt.
Al de loempias op een ovenschaal leggen en nog eens insmeren met olie.
De oven op 200 graden voorverwarmen om daarna de loempia een 20 tal minuten te laten garen.
SMAKELIJK.
December en door de dag is het hier in het zonneke nog een slordige 24 graden...
Ik schrijf nu bijvoorbeeld nog steeds in korte broek.
Onze tuinmadam Clauke heeft aardbeiplantjes gekregen uit Belgie en geplant.
Resultaat... de eerste aardbeien hangen aan het plantje en zijn rijp.
teke
Yetteke heeft de eer om de eerste te plukken en te eten.
Normaal gaat die eer naar de koning van het land...maar mijn prinses ... is meer waard.....
Heimwee naar een frituur...mijn gedacht...volgende keer zal ik schrijven hoe je lange hamburgers maakt of...frikadellenworst of....