Foto
Foto
Inhoud blog
  • Bloggen.be stopt ermee
  • 26 Jaar lief en leed
  • De Dennse dog
  • Autorijschool
  • La Azohia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    onzenatuur
    www.bloggen.be/onzenat
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Vive la France maar ondertussen al Spanje

    Beste lezer, Welkom op onze blog Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011 Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan . Veel leesgenot ERIC
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella van Finca Buen Gusto

    Je mag Spanje niet verlaten als je geen paella gegeten hebt..............zeggen ze.

    In vele variaties kan je overal in Spanje paella eten. Vers, uit den diepvries , vacuum verpakt of zelfs 4 dagen oud... uit de frigo.Ze durven het allemaal aan te bieden.

    Op vraag mocht ik gisteren een BuenGusto paella maken. Ik heb er mijn methode voor, rekening houdend met bepaalde ingredienten die sommige klanten wel of niet lustten.



    We starten met vis te bakken in de pan. Na het bijna gaar bakken, haal ik de vis eruit en leg er de varkenscarbonade in.



    Al de ingredienten.



    De vis en calamares zijn gebakken. In dit aanbaksel wordt dan het varkensvlees gelegd .



    Dan is het de buurt aan de kippenblokjes . Kruiden met Kerkuma zodat deze al een wat gele kleur krijgen.





    Ondertussen zijn de gasten aangekomen en genieten van een aperitief. Nu begint het echte werk. Het vlees, kip en de vis heb ik al op voorhand gebakken, omdat het anders te lang duurt. En het moet goed zijn, daar we de klanten toelaten om te zien hoe de paella wordt gemaakt.Het is een belevenis die je tijdens de vakantie niet al te snel meemaakt.



    Voorheel waren de groenten reeds gesneden, dus deze worden nu gestoofd in de pan. Rode en groene paprika, ui, look en cougette.




    En terwijl alles staat te pruttelen, wordt er flink getetterd en gelachen. De risottorijst wordt meegebakken met de groenten. Er wordt kippenbouillon overgegoten tot alles onder staat.

    Wanneer de rijst bijna gaar is, doen we al de , voordien gebakken producten, er bij. De vis, het vlees, mosseltjes, erwten .

    De paella wordt dan afgewerkt met gamba's en de voorgebakken kippenboutjes.


    Voila en klaar is ..kee...paella Buen Gusto.

    Je kan deze dus nog heel anders maken met vele andere ingredienten, maar zo hebben we het deze keer gedaan.



    Nog even onder zilverpapier laten rusten, tijd dus om wat op te ruimen en dan...bikken.



    Genoeg voor iedereen. We starten op zo een avond met een aperitief en een hapje. Een voorgerecht doen we niet, omdat we vele malen terug kunnen gaan naar de paellaschotel

    Maar ook gisteren was het weer veel te veel.



    En smullen maar....


    06-08-2014 om 13:25 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe je op een iets rustigere maandag..?

    Het is hier de laatste dagen en eigenlijk weken al wat geweest.

    s'Morgens opstaan, naar de vroegmarkt en de winkel..Voorbereidingen voor de avondshift...s'Middags klanten voor spaghetti en croques ...effe zwemmen en dan beginnen aan de avond.

    En ze blijven hangen... Regelmatig zien we de klok op 2 uur staan...Amaai, vermoeiend en druk, maar ons hoor je echt niet klagen. Het mag , nu het vakantie is , wel tegen 300 per uur gaan.. Als we dood zijn , kunnen we nog lang genoeg rusten....

    Het is daarom ook dat ik de blog wat heb verwaarloosd. Maar zeg zelf...Als je niets beleefd, wat moet je dan elke dag schrijven..?

    Vandaag is het iets rustiger. We hebben wel enkele tafels, maar niet zoals de voorbije dagen. Dus is er tijd voor wat anders ook.



    s'Morgens vroeg , als de zon nog in het oosten staat en het nog maar 27 graden is, dan is het tijd om verse vijgen te plukken. We gaan ze vandaag en morgen gebruiken bij het voorgerecht.

    Vijgen met spek en geitenkaas, uit de oven.





    Altijd een beetje voorzichtig werken , zodat je de vijgen niet stuk nijpt. Ik moet ook wat opletten. Een vijg, als je die afknipt, geeft een melkachtige sap. Ik heb al ondervonden , als ik die sap op mijn handen of armen krijg, dat het dan verschrikkelijk begint te jeuken. Een allergische reactie veronderstel ik.



    Ons Clauke haar dagelijks werk betaat uit de planten en bloemen water geven. Of wel vroeg in de morgen, ofwel rond 7 uur 's avonds. Maar dat lukt dan meestal niet omdat de klanten komen .







    En dan is het tijd om brood te bakken. Ook weer een bijna dagelijks item . We geven huisgemaakt brood bij de voorgerechtjes en de spaghetti.

    Cereform..bestaat uit heel veel verschillende soorten granen en mais ,alsook rijst. Kneden wordt nog altijd met de hand gedaan. Een kwartiertje rijzen en dan in de bakjes doen



    Elk brood weegt ongeveer 850 gr. als we het deeg in de bakjes doen. 45 minuten laten rijzen en dan in een voorverwarmde oven van 200 graden een half uur bakken.



    Na het rijzen in de bakjes krijgen de broden al de vorm van hoe ze er zullen uitzien als ze gebakken zijn.



    Terwijl de broden in de oven zitten is het tijd om de spaghettisaus te maken.

    Wanneer deze klaar is, gaan die , afgekoeld, in bakjes van 500cc . 1 Portie dus.







    Na 30 minuten kunnen de broden uit de oven en zijn dan weer lekker klaar om opgegeten te worden.





    De spaghettisaus is klaar, de broden zijn klaar...en dan effe papierwerk doen. Al de facturen sorteren, berekenen, de daginkomsten natellen en alles verzamelen om straks naar de boekhouder te doen.


    Je ziet...toch nog veel te doen op een rustige maandag.


    04-08-2014 om 19:10 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 21/03-27/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Alle begrip
  • Dat was het dan.....
  • jammer
  • Ventilator
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    achturencultuur
    www.bloggen.be/achture
    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs