Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
26-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 februari 2012
25 februari 2012

1. Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija voor de hele wereld

"Lieve kinderen! In deze tijd, vraag Ik u in het bijzonder: Bid met het hart. Kleine kinderen, u praat veel, maar bidt weinig. Lees en denk na over de Bijbel, en dat de woorden die er in geschreven staan voor u 'leven' zouden mogen zijn. Ik moedig u allen aan en hou van u, zodat u in God de vrede en het levensgeluk zou vinden. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

www.bloggen.be/medjugorje

2. Marija Pavlovic in maart naar Libanon, Paus Benedictus XVI in september naar Libanon

Libanon

De Maagd Maria zal dicht bij haar Moederland verschijnen als zienster Marija Pavlovic een bezoek aan Beiroet in Libanon zal brengen op 10 en 11 maart 2012. Oorspronkelijk was voorzien dat Marija Pavlovic op 17 en 18 maart, naar Desio, Italië zou gaan èn eveneens naar Libanon, maar ondertussen werd het programa aangepast. Het bezoek zal doorgaan in het "Forum de Beyrouth" in Karantina, aldus organisator Michel Hissab aan Jacob Marschner van Medjugorje Today. Er worden zo'n honderdduizend katholieke bezoekers verwacht voor de verschijning van de Hemelse Moeder aan Marija Pavlovic in Beiroet.

Ook zal de paus in september een bezoek aan het land brengen. Dit op uitnodiging van de Libanese Premier, Najib Mikati. Dit werd op 7 februari jl. bekend gemaakt door Fouad Twal, de Aartsbisschop van Jeruzalem en lid van de Congregatie voor de Oosterse [Katholieke] Kerken. Het zou de tweede buitenlandse reis worden voor de Heilige Vader, na zijn bezoek aan Mexico en Cuba van 23 tot 29 maart 2012. Benedictus XVI zou onder meer Beiroet en Bkerke, de site van de Maronitische katholieke patriarchaat, aandoen tijdens zijn reis.

Deze reis is niet zonder risico's. Het is de eerste maal dat in het Midden-Oosten een Pauselijk bezoek wordt verwacht, na de opstanden tijdens de "Arabische Lente" van vorig jaar. Sindsdien is de rust nog steeds niet teruggekeerd en heeft het geweld zich vooral verspreid naar Syrië, een buurland van Libanon. De Paus is vooral bezorgd over het lot van de Christenen in de door de Moslims gedomineerde landen.

Assisi

Marija heeft een druk bezet schema. Zo was ze op 18 februari in Assisi, Italië voor de "Nationale Conferentenie van het Apostolaat van de Goddelijke Barmhartigheid. Terwijl er minstens priesters op het podium stonden, had zij het over de nood aan bekering, gebed en boete. Marija vertelde dat Onze Lieve Vrouw heel rustig was tijdens Haar verschijning.

Marija had het over een vrachtwagenchauffeur die ze had ontmoet en die steeds de anderen in het verkeer verwenste. De zienster vertelde hem: "U moet de mensen niet verwensen, maar zegenen!" Na zijn bekering te Medjugorje zegt hij steeds tegen de andere bestuurders: "God zegent u."

Riva

Het daaropvolgende weekend, op zondag 26 februari 2012, was Marija in Riva, aan de oevers van het Gardameer in Noord-Italië. In de overvolle conferentiehal van de Sint-Jozefskerk in Riva, vertelde Marija dat alles in het leven gemakkelijker wordt als men de Hemel centraal plaatst in ons leven. De Moeder Gods was opgewekt. Mensen vanuit de hele streek rond het Gardameer waren er aanwezig en vele bezoekers stonden er lang in de wachtrij voor een biecht. "Ons leven moet totaal afgericht zijn op de Hemel. Het Paradijs moet steeds centraal staan in onze levens. Op die wijze wordt alles gemakkelijker: het vasten, het vergeven, alles," aldus Marija volgens het Italiaanse blog, "Il Viandate Cattolico." In haar getuigenis waren er eveneens anekdotes over miraculeuze genezingen te Medjugorje. Over de verschijning zei ze: "Het doet deugd als de Madonna glimlacht. Vele malen is ze bedroefd, maar vandaag had Zij een stralende glimlach."


Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

3. Medjugorje: Alle zes zieners gehoord door de Commissie.

Verdict verwacht tegen eind 2012. Kardinaal Ruini gehoord door de Paus

Andrea Tornielli,
Vaticaanstad, 25 februari 2012

Nog zes à zeven maanden te gaan en tegen het einde van het jaar zal de Internationale Commmissie naar het Onderzoek van de verschijningen te Medjugorje, voorgezeten door Kardinaal Ruini, haar werk afsluiten met een verklaring die zal worden voorgelegd aan de Congregatie voor de Geloofsleer en uiteindelijk aan Benedictus XVI zelf. Deze morgen werd de Kardinaal in audiëntie ontvangen door de Paus om de vooruitgang van het onderzoek te bespreken.

Toen Ratzinger de werkgroep oprichtte, begin 2010, zei de directeur van het Vaticaanse persagentschap dat "de Commissie zelf geen beslissingen neemt, noch een uiteindelijke verklaring aflegt, maar dat het voorziet in de resultaten van haar onderzoek, haar stem [in technische termen] voor de Congregatie], die daarop de passend beslissingen zal nemen."

Tijdens het begin van de verschijningen te Medjugorje werd een Bisschoppelijke Commissie opgericht, die daarop de bevoegdheden doorgaf aan de Bisschoppelijke Conferentie van Joegoslavië die er niet in slaagde om te verklaren of de verschijningen al dan niet bovennatuurlijk van aard waren. Alles werd in 1991 afgesloten met de verklaring: "non constat de supernaralitate," wat betekent "dat er geen bovennatuurlijke dingen werden vastgesteld." Dit is de gangbare, voorzichtige uitdrukking, wanneer de bisschoppen verschijningen noch kunnen goedkeuren, of ontkennen omdat er onvoldoende aanduidingen zijn om "ja" te zeggen. Ook was er geen bewijs dat het "oplichterij" betrof, zoals de bisschop van Mostar, buiten de aanvangsperiode van zes maanden, steeds heeft beweerd. Dit uitstel van verdicht, dat openstond voor verdere ontwikkelingen, was noch "ja," noch "nee." In feite zegt deze verklaring eerst dat het bovennatuurlijke "bestaat," maar hier is een negatief aspect aan verbonden dat bevestigt "dat er niets bovennatuurlijks waar te nemen valt."

Daarop vroegen de bisschoppen van Bosnië en Herzegovina aan de Congregatie voor de Geloofsleer om de zaken over te nemen. Zes kardinalen maken deel uit van deze Commissie:

  • Kardinaal Ruini als voorzitter,
  • De Salesiaanse aartsbisschop Angelo Amato, als Prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen,
  • Jozef Tomko als Emeritus Prefect voor de Congregatie van de Evangelisatie van de Volkeren [voorheen Propaganda Fide],
  • Vinco Puljic, Aartsbisschop van Sarajevo,
  • Josip Bozanic, Aartsbisschop van Zagreb,
  • Julian Herranz, Voorzitter Emeritus van de Pauselijke Raad voor de Wetteksten.
Samen met hen maken theologen en deskundigen in de Mariologie eveneens deel uit van deze Comissie.

Zoals geweten, was de Bisschop van Mostar, onder wiens beboegdheid de parochie Medjugorje valt, en zetelde ten tijde van het begin van de verschijningen, een grote tegenstander van de verschijningen. Harde woorden werden hierbij niet geschuwd, net als door Ratko Peric, de opvolger van zijn voorganger Pavao Zanic. Bovendien is het geweten dat Ratko Peric in geen enkele Mariaverschijning gelooft. Recentelijk nog, toonden bepaalde documenten die ontdekt werden in de archieven van de Geheime Dienst onder het Joegoslavische communistische regime, de negatieve invloed op de geestelijke autoriteiten uit die tijd aan.



De Commssie, onder leiding van Ruini, heeft op dit ogenblik alle zieners in het geheim ontboden te Rome. De vergaderingen gingen door in een zaal van de Congregatie voor de Geloofsleer, waar de archieven van de werkgroep worden bewaard. Afspraken werden tijdig gemaakt zodat allen aanwezig konden zijn. Sedert juni van vorige jaar zijn de zieners in de volgende volgorde gehoord en ondervraagd: Ivanka, Vicka, Mirjana en Marija en onlangs Ivan en Jakov.

In een recente publieke verklaring kondigde Kardinaal Vinko Puljic aan dat het onderzoek zou voltooid zijn tegen eind 2012. Voor het ogenblik is het niet mogelijk om te zeggen wat het uiteindelijke verdict zal zijn. De zieners maakten een goede indruk op de leden. Maar de uitkomst zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde zijn als deze van 1991: "het bovennatuurlijke is niet zeker, zonder openlijk een standpunt voor of tegen in te nemen."

De verschijningen, die begonnen op 24 juni 1981, gaan nog steeds dagelijks door voor drie van de zieners: Ivan, Marija en Vicka. Twee andere zieners krijgen nog één keer jaarlijks een verschijning: Ivanka op 25 juni, de officiële verjaardag van de verschijningen. Mirjana krijgt elke tweede van de maand een boodschap door voor hen die Gods liefde nog niet hebben ontdekt, alsook op haar verjaardag: 18 maart. De Moeder Gods heeft verklaard dat deze data niet toevallig zijn en dat, eens de geheimen zullen aanvangen, de betekenis van die data duidelijk zal worden. Maria, die zichzelf "De Koningin van de Vrede" noemt, begon haar verschijningen in deze parochie die geleid wordt door Franciscaanse broeders en Medjugorje, dat tot op vandaag nog steeds niet gemakkelijk te bereiken valt, heeft reeds miljoenen pelgrims aangetrokken en dit ondanks de openlijke afkeuringen van de Bisschoppen van Mostar.

In 1988 verklaarde de toenmalige Secretaris van de Congregatie voor de Geloofsleer, Tarcisio Bertone, dat de bedevaarten zijn toegelaten, maar dat de gebeurtenissen, in afwachting van een definitieve beslissing, niet als authentiek worden aanzien. Vele mensen hebben intussen getuigd dat ze het geloof hebben herontdekt en, na hun terugkeer uit Medjugorje, volledig van standpunt zijn veranderd.

Bron: Vatican Insider

Vertaling: Chris De Bodt

4. Volgend jaar scheert asteroïde rakelings langs de aarde

Volgend jaar zal een asteroïde rakelings langs onze planeet scheren. Op 15 februari 2013 zal 2012 DA14 op 29.000 km passeren. Dat is dichter dan geostationaire satellieten rond de Aarde. Die draaien een baan op zowat 35.700 km hoogte.

Het hemellichaam is tussen 40 en 95 meter groot. Het is ontdekt door de Spaanse sterrenwacht La Sagra. Astronomen overal ter wereld houden 2012 DA14 nu in het oog om de precieze grootte en traject te weten te komen. De planetoïde maakt deel uit van een klasse asteroïden waarvan vele potentieel met ons in botsing kunnen komen.

Wetenschappers volgen ook een asteroïde die in 2040 een bedreiging zou kunnen voor onze planeet. Dat meldt de gezaghebbende website space.com. Het gaat om planetoïde 2011 AG5 die ongeveer 140 meter groot is. Het hemellichaam kan in 2040 zo dichtbij onze planeet komen dat sommige wetenschappers een discussie willen opstarten over een manier om het ding af te wenden, aldus de webstek.

5. Nieuwe site toont "Lam Gods" in 100.000 pixels

Dankzij een nieuwe website over het altaarstuk "De Aanbidding van het Lam Gods" van Hubert en Jan Van Eyck is het mogelijk om vanuit je luie zetel in te zoomen op elke centimeter van het wereldvermaarde kunstwerk uit 1432. Voor het eerst kan er ook een kijkje worden genomen onder het verfoppervlak. De website zelf telt 100 miljard pixels. U kan het retabel nu ook bezichtingen in onze links "overige virtuele bezoeken." Wegens de pixelgrootte is, het vooral bij oudere PC's of bij een zwak routersignaal, wel wat wachten tot de site is opgeladen, maar dit wachten wordt ruimschoots beloond.

Het altaarstuk werd professioneel in extreem hoge resolutie gefotografeerd, zowel onder gewoon licht als onder infrarood. Daarna werden de foto's digitaal geassembleerd om gedetailleerde beelden te bekomen die het mogelijk maken het veelluik microscopisch te bestuderen.



De opnames zijn nu beschikbaar op een interactieve website, "Closer to Van Eyck, Rediscovering the Ghent Altarpiece", op http://closertovaneyck.kikirpa.be. Voor het eerst kunnen wetenschappers, conservatoren en kunstliefhebbers aan de hand van infrarood reflectogrammen (IRR) en röntgenbeelden onder het verfoppervlak kijken.

Daarnaast biedt de gebruiksvriendelijke site zij-aan-zij vergelijkingen van eenzelfde paneel aan en kan iedereen elk detail bestuderen. Zelfs de wijze waarop Van Eyck een gotisch raam van de Vijdkapel laat reflecteren in de edelsteen op de borstspeld van een van de zingende engelen is te bekijken.

Gecoördineerd door professor in de kunstgeschiedenis Ron Spronk is de website een samenwerkingsproject van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), Lukasweb en de Vrije Universiteit Brussel. Het werd gefinancierd door de Getty Foundation met steun van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

http://closertovaneyck.kikirpa.be


10-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 februari 2012
10 februari 2012

1. Florida
 

Miami Beach: Eigenaardige wolkenformatie op Superbowl Sunday: een voorteken voor een tsnuami?

2. Christchurch: meer dan zeshonderd vogels vallen dood neer.

Nieuw Zeeland, 10 februari 2012. De gemeenteraad van Christchurch laat de dood van meer dan zeshonderd vogels onderzoeken die zijn gevonden langs de oever rond het waterzuiveringsstation van de stad. In samenwerking met "The National Institute of Water & Atmospheric Research and Fish & Game" wordt gezocht naar de doodsoorzaak. Ook langs andere oevers, in het oosten van de stad, werden dode vogels gevonden. De eerste diagnose wijst er op dat de vogels gestorven zijn van botulisme.

3. Scott's angel


Vlak voor hij een ingewikkelde en gevaarlijke operatie moest ondergaan, werd er een foto genomen van de jongen. Zijn familie bad veel voor hem. Bij het bekijken van de foto bevond zijn engelbewaarder zich naast hem [Spirit Digest]


02-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 februari 2012

2 februari 2012

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, Ik ben met u voor zo'n lange tijd en reeds zo lang wijs Ik u op Gods aanwezigheid en Zijn grenzeloze liefde, waar Ik voor u allen van wens dat u ze komt te kennen. En u, Mijn kinderen? U blijft doof en blind. Terwijl u naar de wereld rondom u kijkt, wilt u niet zien waar deze naartoe gaat zonder Mijn Zoon. U neem afstand van Hem en Hij is de bron van alle genaden. U luistert naar Mij terwijl Ik tot u spreek, maar uw harten zijn gesloten en u hoort Mij niet. U bidt niet tot de Heilige Geest om u te verlichten. Mijn kinderen, de trots is aan het heersen. Ik wijs u op de nederigheid. Mijn kinderen, herinner dat enkel de nederige ziel zuiverheid en schoonheid uitstraalt, omdat deze de liefde van God kent. Enkel de nederige ziel komt de Hemel toe, omdat Mijn Zoon er zich in bevindt. Dank u."

"Opnieuw smeek Ik u om te bidden voor hen die Mijn Zoon heeft gekozen, deze zijn uw herders."

Zoals gebruikelijk hebben de verschijningen aan Mirjana met Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis steeds plaats in Italië. Vandaag vond de verschijning, net als twee jaar geleden, plaats in de Palavesuvio sporthal te Napels. Er waren minstens 15.000 aanwezigen.

www.bloggen.be/medjugorje

2. Medjugorje/Napels, 2 februari 2012

Terwijl u op datum van 2 februari jl. naar de opname kan kijken van de verschijning aan Mirjana te Napels van donderdag jl., was er in Napels noch een ander fenomeen waar te nemen. Het pulseren van de zon is iets dat op diverse plaatsen uitzonderlijk wordt waargenomen, maar als het pulseren steeds gebeurt in Medjugorje of tijdens een verschijning van Maria aan Mirjana Dragicevic, dan is er meer aan de hand. Afgelopen donderdag was het voor de zoveelste maal dat de zon begon te pulseren, ditmaal in Napels ... tijdens de verschijning van de Moeder Gods aan Mirjana Dragicevic.

Na afloop van de verschijning was het eerste wat de menigte waarnam opnieuw het fenomeen van het pulseren van de zon.

Een vrouw die enkel haar voornaam Alessandra wou prijsgeven getuigde tegenover journalisten van "Il Mattino," een lokale krant: "Toen ik naar de zon keek, zag ik iets wat ik nog nooit heb waargenomen. Ik kon direct en zonder enige bescherming van een zonnebril naar de zon kijken. Ook voelde ik geen enkele irritatie aan mijn ogen en daarna konden we gewoon zien, zonder verblind te zijn. De zon was okergeel en draaide tegen de richting van de klok rond. Het was alsof de zon danste. De mensen zijn vrij om het niet te geloven, maar ik verzeker u dat het zo was." Er was ook een getuigenis van een zekere Giovanni: "Ik zweer het, ik heb het met mijn eigen ogen gezien." En dan is er nog de onderstaande video van het gebeuren.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today


25-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari 2012

25 januari 2012

1. Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! Ook vandaag roep Ik u op om uw harten te openen en naar Mijn oproep te luisteren. Opnieuw wens Ik u dichter tot Mijn onbevlekte Hart te brengen, waar u toevlucht en vrede zult vinden. Open uzelf voor het gebed tot het een vreugde wordt voor u. Door het gebed zal de Almachtige u een overvloed van genade schenken en zult u mijn uitgestrekte handen worden in deze rusteloze wereld die naar vrede verlangt. Kleine kinderen, wees met uw leven getuigen van het geloof en bid dat het geloof elke dag mag groeien in uw harten. Ik ben met u. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

www.bloggen.be/medjugorje

2. Koekelberg lanceert altijddurende aanbidding

25 januari 2012

KOEKELBERG (RKnieuws.net) - Op 26 maart, de dag waarop men dit jaar het feest van de Aankondiging van de Heer (Maria Boodschap) viert, gaat monseigneur André-Jozef Léonard voor in een viering in de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg. Deze viering zal de lancering zijn van altijddurende aanbidding in de basiliek. Dat is ononderbroken gebed – 24 uur op 24 – tot het heilig Sacrament, in de vorm van een geconsacreerde hostie, uitgestald in een monstrans.

Sinds haar oprichting was de basiliek van Koekelberg bestemd als een plaats voor zulke altijddurende aanbidding. Daarvan getuigen diverse glasramen in de op vier na grootste kerk ter wereld. Met dit nieuwe initiatief krijgt dat aspect nu eindelijk concreet gestalte.

"Het gaat erom de Kerk, de stad, het land, de wereld, dag en nacht in gebed voor de Heer te brengen", aldus Anne Van Daele, parochieassistente in Ganshoren. "In dat ononderbroken bidden vertrouwt men het leven toe aan Jezus. Bidden zonder ophouden is ook een uitnodiging die Jezus tot zijn leerlingen richtte. Jezus zelf bad vaak ’s nachts alvorens belangrijke beslissingen te nemen, bijvoorbeeld bij de keuze van zijn apostelen. Overal waar deze gedurige aanbidding wordt opgestart, ontvangt de Kerk grote genaden."

Maar hoe start men nu zoiets op? "In de eerste plaats gebeurt dat uiteraard in nauw overleg met de bisschop, die dit ten volle steunt. Verder stellen we vertrouwen in Gods genade en hulp, want dit is een project dat de menselijke mogelijkheden en inzichten ver overstijgt."

Om mensen aan te zetten zich hier daadwerkelijk voor te engageren, komen missionarissen van de Heilige Eucharistie uit Frankrijk speciaal naar Brussel. Van 4 tot 14 februari zullen ze meermaals onderricht geven in de basiliek en preken in een aantal Brusselse parochies. Deze missionarissen leggen zich nagenoeg uitsluitend toe op het aanmoedigen van de eucharistische aanbidding in parochies en bisdommen.

3. Valt de euro reeds tijdens eerste trimester van 2012?

“22 maanden van hysterie van een dreigende Europese financiële ineenstorting, begonnen in Griekenland in maart van 2010, zal uiteindelijk tot het einde van de euro leiden,” Aldus de stichter van het Trend Research Institute, Gerald Celente.

De hysterie van de vreselijke mogelijkheid van een Europese ineenstorting en de enge implicaties ervan voor de wereldeconomie zal eindigen met het ineenstorten van de euro tegen 1 april, als de gebeurtenissen zich eindelijk zullen schikken naar een onvermijdelijke realiteit. Er zullen beschuldigingen komen van de “angstige verkopers” en het volk zal zich vlug keren in een volgende voorspelbare reactie op de crisis, met een verontwaardiging en een opstand tegen deze die er verantwoordelijk voor waren.

“‘Ik zou zeggen dat, sedert ik mij nu meer dan 30 jaar met dit soort werk bezighoud, dat ik nog nooit zo bezorgd geweest ben zoals nu,” vertelt Celente aan ABC Australië.

In Celente’s laatste voorspelling, “De Eerste Grote Oorlog van de 21ste Eeuw: voorbereiden, overleven en heersen,” schildert hij een zwart beeld voor 2012, waarbij hij een oorlog tussen de klassen ziet die zich reeds aan het voorbereiden is in meer dan een dozijn landen: van Tunesië, Egypte, Jemen, Syrië, Bahrein en Qatar tot Groot-Brittannië, Griekenland en Italië en die zich eventueel kan uitbreiden tot Oost-Europa en Centraal Azië en nog heviger in de Verenigde Staten.”

“Wat de wereld tot nu toe heeft gezien is enkel een economisch en sociaal voorteken van de hoofdbankiers, waarbij men op goed geluk af de schade probeert te beperken om een algemene financiële crisis te voorkomen, sinds de aanvang ervan in de Verenigde Staten en de val van Bear Stearns in 2008.”

Als de Europese Unie wankelt door het teveel aan schulden tegen de achtergrond van een lawine van meer schuld, zal de Europese domino, andere domino’s doen vallen, waarbij een algemene depressie van ‘s werelds grotere economieën onvermijdelijk zal zijn.

“Als u in Griekenland leeft, bevindt u zich in een depressie. Als u in Spanje leeft, bevindt u zich in een depressie, net als in Portugal of Ierland,” zegt Celente. “Woont u in Litouwen, moet u zich naar de bank haasten om uw geld af te halen en de aanval op de banken gaat door. Dit zijn tekenen van een depressie. In Hongarije en het grootste gedeelte van Oost-Europa, Roemenië, Bulgarijë zijn er reeds vele depressies bezig.

En een Chinees op een wit paard, die komt om de zaak de redden, is hoogst onwaarschijnlijk. China heeft een inwonersaantal van 1,3 miljard met miljoenen problemen…Als de Europeanen en Amerikanen nog veel onzin blijven verkopen, zullen de Chinezen er gauw staan om hun onzin aan hen te verkopen,” aldus Celente.

Hij vervolgt met uit te leggen dat China dan waarschijnlijk de invoer van goederen uit landen met luxe producten, tijdens de “ecomische expansie” van de uitvoer, zal vertragen, wat dan zal leiden tot een gevaarlijke spiraal van dalende tewerkstelling en een instortende economische activiteit, een scenario dat sterk wordt doorgeschemerd door “Dow Theory letters” auteur Richard Russell, in zijn laatste brief aan de investeerders. Ook Russell verwacht zich aan een ernstige depressie in de Verenigde Staten, met een werkloosheid van 25 procent als deze op haar diepste punt zal komen.

“Alles is zowat aan elkaar verbonden,” verduidelijkt Celente. “China zal absoluut geen geld meer hebben om de verliezers tegemoet te snellen en men zal in een situatie terechtkomen waarin een gokker zijn vroegere schulden niet meer zal kunnen afbetalen en daarbij dan nog de slechte gewoonte heeft om nieuwe leningen aan te gaan om nog meer te kunnen gokken. De Chinezen hebben zowat hun eigen problemen.”

Hoe erg zal de volgende crisis in de wereldeconomie zijn? Heeft Russell het bij het rechte eind? Celente denkt dat een vergelijking met de algemene depressie van de jaren dertig de beste is … U kunt ook luisteren naar Christine Lagarde, het nieuwe hoofd van het Internationale Monetair Fonds, of eerder de “Internationale Maffia Federatie,” zowat het laatste reddingsmiddel, maar zelfs zij beweert dat wat we nu doormaken gelijkenissen vertoont met de crash van 1929, “De Grote Depressie”, geldoorlogen, handelsoorlogen en … wereldoorlogen.

“Na de paniek die uitbrak in 2008 gingen de economische teruggang en de depressies door, en tussendoor, de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten dalen nu nog meer dan tijdens de Grote Depressie. De inbeslagnemingen blijven stijgen en bij mensen boven de veertig, die hun werk verliezen, duurt het gemiddeld meer dan 40 weken om ander werk te vinden en dan nog het soort werk waarbij ze maar een fractie van het geld verdienen, vergeleken met hun vorig inkomen.

En, zoals de geschiedenis ons leert bij ernstige economische crisissen in de maatschappij, is dit een uitgelezen aangelegenheid voor de politieke leiders om fanatiek nationalisme te promoten om het boze volk in te tomen. Die zoektocht naar politieke veiligheid leidt gewoonlijk tot oorlog.”

“En dan kijkt u naar de handelsoorlogen waar ze nu reeds over praten,” zegt Celente. “En, zoals ik reeds zei: als deze toenemen, bent u reeds aan het begin van een grote oorlog. En dan komen ze af dat ze Irak en Afghanistan goed hebben afgehandeld en voor je het weet denken ze er aan om Iran te bombarderen. Hebt u de nieuwe presidentskandidaten voor de Verenigde Staten al bezig gehoord, met uitzondering van Ron Paul? Allen willen ze ten oorlog trekken tegen Iran. U kunt zo zien waar we naartoe gaan.

Er bestaan psychopaten die meer problemen teweegbrengen dan antwoorden aan te bieden om deze op te lossen, door nog meer geweld en criminaliteit te gebruiken bovenop het reeds bestaande geweld en criminaliteit.”

Celente zegt dat de start van een algehele ineenstorting en een oproep tot oorlog reeds kunnen beginnen “tijdens de eerste trimester van 2012,” als de Europese crisis verergert tot het punt van de inzinking. “Er nu zal er geen uitweg meer bestaan van bail outs,” zegt Celente vastberaden.

“De opbouw van de sociale onrust, onheil en een mogelijke burgeroorlog kan reeds worden waargenomen, wat zal leiden tot een andere trend in 2012: redden wat er nog te redden valt of een uittocht uit de Verenigde Staten.”

“Onlangs is er nog een wet gestemd in de Verenigde Staten, de National Defense Authorization Act [NDAA],” zegt hij. “Deze wet verleent de president het recht om elkeen tot terrorist en tegenstander van de regering te verdenken, waarbij de militairen zonder enige aanleiding mijn huis kunnen binnenvallen om mij te arresteren en te verdenken, zonder recht op een proces, zonder bijstand, jury en een rechter. Als ze willen, kunnen ze me zelfs doden, martelen of me uit het land zetten.”

Het advies van Celente is dan ook om zo vlug mogelijk te Verenigde Staten te ontvluchten, alvorens er een “bankstop” komt [een voorspelling van hem] waarbij de banken maanden zullen dicht blijven. Of er reeds een soort samenzwering bestaat om de dollar te devaluren, is momenteel nog niet duidelijk, naar een tot wet verheven NDAA, de bereidheid voor FEMA-kampen [Federal Emergency Management Agency] en geplande TSA [Transportation Security Administration of het Department of Homeland Security] controle punten laten uitschijnen dat de Verenigde Staten een crisis tegemoet gaan die tot eenzelfde burgeroorlog zal leiden als deze van 1861-1865.

Bron: Dominique de Kevelioc de Bailleul, 4 januari 2012

Vertaling: Chris De Bodt

4. Staat er ons op 20 maart een economische nachtmerrie te wachten?

De tekenen die ons waarschuwen zijn overal rondom ons. Alles wat we moeten doen, is onze ogen openen en ernaar kijken. Bijna alle dagen zijn er vooraanstaande stemmen in de financiële wereld die ons vertellen dat er een indrukwekkende economische crisis op komst is en dat we ons moeten voorbereiden op het ergste. Afgelopen woensdag was het de Wereldbank zelf die ons een waarschuwing gaf om koude rillingen van te krijgen. In een absoluut alarmerend rapport, waarin de Wereldbank de algehele schuld had herbekeken, voorziet ze voor 2012 een heel scherpe daling en waarschuwde ze Europa dat ze op de rand van een vernietigende financiële crisis staat en verklaarde tevens dat de rest van de wereld “zich beter op het ergste zou voorbereiden.”

Men zou dergelijke aankondigingen eerder op het een of andere onheilspellende blog verwachten, waar men al jaren waarschuwt voor een komende financiële ineenstorting, want dit is absoluut niet het soort taal dat men hoort vanuit de luxe-burelen van de Wereldbank. Blijkbaar zijn de dingen zo slecht gegaan dat niemand nog poogt om dit te ontkennen. Andrew Burns, de hoofdschrijver van het rapport, zegt dat “als de heersende crisis nog erger wordt, we nog in een slechtere toestand zouden kunnen terugkomen als de laatste: een escalatie van de schuldencrisis zal ook niemand sparen. Het groeitempo van de ontwikkelde landen en de ontwikkelingslanden zou kunnen resulteren in een val die even erg of nog erger zou zijn dat de economische val van 2008/2009.” Burns zegt ook dat “er niet genoeg de nadruk kan opgelegd worden op de belangrijkheid van een risicoplanning." Met andere woorden zegt Burns dat de tijd is gekomen om ons voor te bereiden op het ergste en dit niet alleen op bancair niveau, maar eveneens op individueel niveau. Maar uiteraard is het niet enkel de Wereldbank die voor dergelijke dingen waarschuwt. De stemmen die in koor waarschuwen voor een volgende financiële crisis lijken elke dag toe te nemen.

Enkele van deze stemmen staan in een artikel van Bloomberg, met als titel “Apocalypse how? 12 voorspellingen.” Wat volgt zijn enkel een aantal voorbeelden uit dat artikel… John Mauldin, Voorzitter van de Millenium Wave Advisors: “We hebben kanker en deze kanker is de schuldencrisis.” Mark Spitznagel van Universa Investments: “Te veel slechte beleggingen zijn aangehouden en de geschiedenis toont ons een onvermijdelijke val, die begon in 2000.” Michael Panzer van Financial Armageddon: “de fundamentele vooruitzichten zijn nu nog slechter dan een aantal weken geleden, gezien het ontbreken van positieve ontwikkelingen in Europa en de groeiende bewijslast dat de economieën van de grote landen uit de wereld er snel op achteruitgaan.” Wanneer de crisis er onvermijdelijk zal komen, zullen er allerlei mensen beginnen in het rond te verkondigen dat ze het elke dag reeds hadden voorspeld, maar u moet helemaal geen genie zijn om te zien wat er op ons afkomt. Het enige wat u hoeft te doen is uw ogen te openen en te kijken naar de rode, knipperende waarschuwingslichten.

Waar moeten we nu allen naar uitkijken?

20 maart is de sleuteldatum waarop onze ogen moeten gevestigd zijn. Dat is de dag dat Griekenland ofwel zijn Europese schuldenlast zal aflossen of er zal aan verzuimen. Griekenland heeft de mogelijkheid niet om dat zonder hulp te kunnen doen. Als Griekenland het IMF en de Europese Unie er kan van overtuigen om een volgende geplande financiële reddingsoperatie (bailout) vrij te geven en als Griekenland een tevredenstellende overeenkomst kan bereiken met de private obligatiehouders, dan kan de volgende Griekse financiële verzuiming nog “ordelijk” verlopen. Maar, als er iets verkeerd gebeurt, zou de schuldaflossing in chaos kunnen uitmonden.

Op dit ogenblik verwacht iedereen in de financiële wereld een Grieks verzuim of iets dergelijks… Edward Parker, managing director van de Fitchs Sovereign and Supranational Group in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, verklaarde nog pas geleden dat een Grieks schuldenverzuim onvermijdelijk is: “Het zal geschieden. Griekenland is failliet en zo zal de schuldenaflossing niet gebeuren.” Moritz Kraemer, het hoofd van de S&P’s Europese ratingseenheden, deed de volgende uitspraak op Bloomberg Television afgelopen maandag: “Griekenland zal heel spoedig onderuit gaan. Of er uiteindelijk een oplossing uit de bus zal komen uit de harde onderhandelingen, kan ik niet zeggen.” Richard McGuire, een strateeg bij de Nederlandse Rabobank, zei onlangs nog op CNBC het volgende: “Mensen vragen zich dikwijls af of Griekenland zijn schulden zal kunnen aflossen. Dit is een verkeerde interpretatie want Griekenland stevent reeds af op een faillissement.” Diane Swonk, de hoofdeconomist van de Mesirow Financial in Chicago zegt dat het schuldenverzuim door Griekenland ordentelijk zal verlopen, maar dat deze situatie op elk ogenblik kan veranderen: “Het ziet er naar uit dat de markt een Grieks verzuim zal aanvaarden als onvermijdelijk en daarom zal het ook een ordentelijk verzuim zijn. Maar dan kan in een vingerknip veranderen.”

Maar of er nu een faillissement komt of niet, de realiteit is dat Griekenland zich reeds in een volslagen economische depressie bevindt. Twintig procent van de Griekse detailhandelaars zijn reeds onderuit gegaan. De werkloosheidsgraad voor jongeren onder de 24 jaar bedraagt op dit ogenblik 39 procent. Talrijke Grieken proberen, samen met hun geld, uit het land te geraken, nu het nog kan. Het pessimisme inzake Griekenland heeft zijn hoogste punt ooit bereikt. Michael Fuchs, de afgevaardigde leider van Angela Merkels politieke partij, maakte recentelijk de volgende opmerking: “Ik denk niet dat Griekenland, onder de huidige voorwaarden, kan gered worden.” En uiteraard is Griekenland niet het enige economisch aftakelende land van Europa op termijn. Zo kent Italië een veel grotere economische activiteit en als Italië volledig zou ineenstorten, betekent dit een absolute nachtmerrie voor de hele wereld. Op dit ogenblik voorziet de Bank van Italië een betekenisvolle achteruitgang van de Italiaanse economie voor 2012.

Wat volgt is een verklaring die pas door de Bank van Italië is vrijgegeven: “De onzekerheid die de middellange vooruitzichten van de Italiaanse economie omringen … zijn uitzonderlijk hoog en worden onmiddellijk gelinkt aan de schuldencrisis van de eurozone. De werkloosheid onder de Italiaanse jongeren staat nu op haar hoogste graad en bijna alle sectoren van de Italiaanse economie vertonen tekenen van productievermindering. En er kijkt nog een andere probleem om de hoek in de Italiaanse schuldencrisis. Zoals ik gisteren schreef zal de groeiende schuldenlast in 2012 toenemen tot 23,1 procent van Italië’s Bruto binnenlands product. Oorspronkelijk werd er gehoopt dat de Europese economische problemen zich zouden beperken tot een klein aantal landen, maar nu wordt het duidelijk dat de crisis veel groter is. Maar dit is niet het geval, integendeel.

Trends voorspeller Gerard Celente verklaarde onlangs op ABC Australia dat het grootste deel van Europa reeds wezenlijk een economische depressie ervaart: “Woont u in Griekenland, bevindt u zich midden een depressie, als u in Spanje, Portugal of Ierland woont, zit u midden een depressie,” zei Celente. “Woont u in Litouwen, dan rent u naar de bank om uw geld af te halen, terwijl de ren op de banken aanhoudt. Het is een depressie. In Hongarije heerst er een depressie, alsook in een groot gedeelte van Oost-Europa zoals in Roemenië en Bulgarije. En heel wat landen zakken nog dieper weg in de depressie.” Het onrustwekkende nieuws uit Europa lijkt in golven op ons af te komen. Hier volgen er een reeks voorbeelden: De fabrieksactiviteit in de eurozone daalt nu reeds voor de vijfde maand op rij. De Duitse economie is tijdens het vierde kwartaal van 2011 ingekrompen. Dit is eveneens het geval voor wat Spanje betreft. Slechte leningen en een hoge werkloosheid stellen het land nu reeds voor een lange termijn in de problemen.

Maar laat ons de schuld niet alleen op Europa steken. De eerste crisis van 2008/2009 is er gekomen door de Verenigde Staten en de huidige economische problemen in Europa zullen zich nu ook uitbreiden naar de Verenigde Staten. De wereldeconomie is vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. De financiële crisis die in Wall Street begon liep uit tot vernietigende gevolgen voor de economie over de hele planeet en hetzelfde zal er gebeuren bij een komende grote financiële crisis. Alleen…nu bevinden de Verenigde Staten zich in een veel zwakkere positie dan ooit. Het schuldenprobleem is enorm toegenomen sinds de laatste crisis.

Tijdens 2008 overschreed de nationale schuldenlast er de kaap van 10 biljoen dollar. Minder dan vijf jaar later is dit reeds uitgegroeid tot 15 biljoen dollar. De vraag is nu wat we de volgende keer moeten doen, als er opnieuw een grote aantal banken in faling gaan en de werkloosheid de lucht inschiet. Sommigen zeggen dat het socialisme de oplossing is, maar de waarheid is dat de VS reeds een socialistisch welvarend land is. Of u het nu gelooft of niet, maar bijna de helft van alle Amerikanen woont in een huisgezin dat de ene of andere vorm van regeringsbijstand krijgt. Tijdens de volgende grote crisis zal het aantal mensen die afhankelijk zal zijn van de staat, nog hoger liggen. Als u niet wilt eindigen met volledig van de regering afhankelijk te zijn, zou u allemaal deze waarschuwingstekens moeten in het oog houden en deze tijd aanwenden om u voor te bereiden op de moeilijke tijden die zullen komen.

Als de Wereldbank ons vertelt om het beste te hopen, maar ons voor te bereiden op het slechtste, dan weet u hoever we staan. Ongelukkiglijk genoeg gelooft de grote meerderheid van de bevolking enkel in wat ze willen geloven. Zij willen niet inzien dat er een nog grotere economische crisis op komst is, en als deze uitbreekt zullen ze er niet op voorbereid zijn en nog grotere onbezonnen dingen doen. Als er zich bovendien tijdens deze periode alweer een grote wereldramp voordoet, zoals er de laatste jaren al een aantal geweest zijn, dan is de zaak helemaal verloren.

En zo wordt het voor onze lezer stilaan tijd, nu dat alle hoofden in dezelfde richting beginnen te staan, om zich voor te bereiden op het eerste geheim van Medjugorje, waarover Mirjana Dragicevic zeer formeel is: “Het eerste geheim van Medjugorje zal de macht van satan breken.” Alle macht van de wereld ligt bij het geld.

Bron: Michael Snyder

Vertaling: Chris De Bodt

4. Amerikanen in de ban van Maya's

Bunkers en huisdieren worden gebouwd uit vrees voor 21 december 2012

Duizenden Amerikanen hebben ruimtevaartorganisatie NASA al gecontacteerd met vragen over het einde van de wereld. Zij wensten hun familie dit jaar geen 'Gelukkig Nieuwjaar', maar bestelden bunkers die bestand moeten zijn tegen asteroïde-inslagen en overwogen om hun huisdieren te doden, zodat die niet moeten afzien, wanneer de apocalyps een feit wordt op 21 december. De Franse regering vreest zelfs voor een massazelfmoord in een dorpje in de Pyreneeën, waar veel magnetische straling zou zijn.

Op 21 december 2012 eindigt de 5.125 jaren tellende Mayakalender. Voor sommigen hét teken dat die dag de wereld zal vergaan. De Maya's stonden immers bekend voor hun buitengewone astronomische observaties en hun wiskundige kennis. Als zij het niet nodig vonden om hun kalender verder uit te werken na december 2012, moeten ze toch wel een reden gehad hebben?

De vrees voor een ramp is bij sommigen zo groot, dat de NASA er een hele pagina aan wijdt op zijn website. NASA kreeg al meer dan vijfduizend vragen van ongeruste Amerikanen. Enkelen vroegen de organisatie of ze zichzelf, hun familie en hun huisdieren al moesten doden om lijden te voorkomen.

Tot voor kort was de enige bekende Mayatekst waarin 21 december 2012 expliciet wordt vermeld, geschreven op een monument in Zuid-Mexico. De steen is trouwens zo beschadigd, dat de tekst niet eens volledig gelezen kan worden. De inscriptie lijkt te vermelden dat op 21 december 2012 de god Bolon Yokte' K'uh zal neerdalen op aarde. Maar over die oorlogsgod is verder amper iets bekend.

Enkele weken geleden vonden archeologen een tweede bewijsstuk in een ruïne bij Comalcalco: een 1.300 jaar oude steen waarin een fragment gekerfd was. De steen ligt momenteel in het Mexicaanse Instituut van Antropologie en Geschiedenis.

"Niets erg zal gebeuren met de aarde in 2012", aldus de NASA op zijn website, als een ouder die zijn bange kinderen moet geruststellen. "Onze planeet is al meer vier miljard jaar oud en geen enkele serieuze wetenschapper is ongerust." Toch volstaat dat niet om duizenden cynici gerust te stellen.

David Morrison, wetenschapper bij NASA, zegt dat hij dagelijks tientallen e-mails krijgt van "bijzonder ongeruste" mensen. Een jonge vrouw uit Denemarken mailde hem onlangs: "Ik ben een zwangere vrouw met een dochtertje. Gisteren overwoog ik om mijn tweejarig dochtertje, mijn ongeboren baby en mijzelf te doden, uit angst voor december 2012. Ik ben doodsbang om het einde van de wereld mee te maken."

Een dertienjarige Amerikaanse mailde hem: "Ik overweeg zelfmoord te plegen. Ik ben doodsbang. Ik wil niet meer leven. Ik eis een uitleg." Een derde persoon schreef: "Ik ben zo bang. Mijn enige vriend hierin is mijn kleine hond. Moet ik haar nu al in slaap laten doen opdat ze niet zal afzien als de aarde vergaat?"

De Amerikaanse zakenman Robert Vicino is gespecialiseerd in het bouwen van luxebunkers op geheime locaties. "Wat als de voorspellingen kloppen", vraagt hij zich (wellicht een beetje opportunistisch) af op zijn website. "Aan welke kant van de deur wil je staan wanneer de wereld vergaat?" Volgens hem hebben al meer dan 5.000 Amerikaanse gezinnen bunkers besteld en wordt hij nu zelfs veel gevraagd in Europa.

Een van Vicino's klanten, Steve Cramer, legt uit: "Wij zijn niet gek. Dit zijn beangstigende tijden. Mijn familie wil overleven. We moeten voorbereid zijn." Jason Hodge, vader van vier, noemt zichzelf nu al "een toekomstige overlever": "Een bunker is een investering voor het leven. Ik wil een plaats hebben waar ik mijn familie naar toe kan brengen als dat worst-case scenario uitkomt."

Maar niet alleen in de VS zijn mensen ongerust. In de Pyreneeën verzamelen believers van over de hele wereld zich in het piepkleine dorpje Bugarach, waar de magnetische krachten blijkbaar uitzonderlijk sterk zijn. Het zijn die krachten die de mensen zouden beschermen tegen de apocalyps. Sinds het begin van vorig jaar hebben de 200 dorpsbewoners daar al 20.000 bezoekers ontvangen. De Franse overheid is bezorgd dat daar plannen gemaakt worden voor een massale zelfmoordpoging.


02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 januari 2012

2 januari 2012

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, met moederlijke zorg kijk Ik in uw harten en zie ik deze in pijn en lijden. Ik zie een gewond verleden en een onophoudelijk zoeken. Ik zie Mijn kinderen die ernaar verlangen om gelukkig te zijn, maar niet weten hoe. Open uzelf tot de Vader. Dat is de weg naar het geluk, de weg waarop Ik u wens te leiden. God de Vader laat Zijn kinderen nooit alleen, zeker niet in pijn en wanhoop. Als u dit begrijpt en aanvaardt zult u gelukkig zijn. Uw zoektocht zal eindigen. U zult lief hebben en geen angst lijden. Uw leven zal hoop en waarheid zijn, dat Mijn Zoon is. Ik smeek u: bid voor hen die Mijn Zoon heeft gekozen. Oordeel niet want u zult allen worden geoordeeld."

Mirjana voegde hieraan toe dat Onze Lieve Vrouw heel vastbesloten was vandaag.

http://www.bloggen.be/medjugorje

2. Medjugorje: 2011 breekt alle records

Record aantal hosties uitgedeeld in 2011

Tijdens 2011 heeft voor de eerste maal in de dertigjarige geschiedenis van de verschijningen te Medjugorje het aantal uitgedeelde hosties het aantal van twee miljoen overschreden, om precies te zijn 2.027.900. Sedert 1985, vanaf de parochie de statistieken is beginnen bijhouden, heeft het jaargemiddelde inzake uitgedeelte hosties het miljoen overschreden [1.039.783]

Eén ding valt hierbij op: hoe meer de tegenstanders hun best doen om Medjugorje af te breken, hoe meer bedevaarders er naar Medjugorje gaan. Een teken dat de zieners van Onze Lieve Vrouw te Medjugorje veel geloofwaardiger overkomen dan de [steeds dezelfde] argumenten van de tegenstanders.

En de stijgende trend zal zich tijdens het jaar 2012 ongetwijfeld voorzetten. Enkel tijdens de aanzet van de militaire conflicten in Joesgoslavië, 1991 en de Bosnische oorlog die duurde van 1992 tot 1995 verminderde dit aantal. Maar tegen 1994 zag men reeds terug een stijging en sindsdien is deze niet meer afgenomen. Ondanks de oorlogen en alle laster van de tegenstanders blijft Medjugorje branden als een vuurtoren die van over de hele wereld is waar te nemen.

3. Vladimir Poetin onder Stalin in het geheim gedoopt

Het nieuws was al gekend. Het staat ondermeer in Wikipedia, maar hier volgen meer details. De Russische premier Vladimir Poetin heeft zaterdag in de kathedraal van Sint-Petersburg de middernachtmis ter ere van het orthodoxe kerstfeest bijgewoond. Ter gelegenheid daarvan maakte hij bekend dat hij tijdens het bewind van Stalin daar in het geheim gedoopt werd.

Na de dienst vertrouwde Poetin aan journalisten toe dat "deze kathedraal speciaal is voor mij, omdat ik er gedoopt werd". Vervolgens kwam de onthulling op zijn website terecht.

De moeder van de Russische eerste minister nam de kleine Vladimir indertijd samen met een buurman in het geheim mee om hem te laten dopen. De vrouw was immers bang van de reactie van Poetins vader, die lid was van de communistische partij en dus officieel atheïst was. Poetin werd geboren in 1952, een jaar voor de dood van Stalin. Poetin, die niet vaak over zijn privéleven en de familiegeschiedenis praat, liet ook weten dat de begrafenisplechtigheid voor zijn ouders eveneens in die kathedraal plaatsvond. De Russische premier, een voormalig lid van de KGB, de geheime dienst tijdens het Sovjettijdperk, spreekt openlijk over zijn geloof sinds hij de politiek inging. Hij ontmoet vaak orthodoxe geestelijken.

President Dimitri Medvedev en zijn vrouw woonden de misviering voor het orthodoxe kerstfeest bij in de kathedraal in Moskou. De dienst werd geleid door de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill. De geestelijke riep de regering zaterdag overigens op om meer begrip te hebben voor het massaprotest tegen de fraude bij de parlementsverkiezingen in december die gewonnen werden door Poetin.

4. Christenvervolging ergst in Noord-Korea

Nog altijd worden nergens ter wereld christenen zo hevig vervolgd als in Noord-Korea. Dat zegt de organisatie Open Doors, die elk jaar een Ranglijst Christenvervolging samenstelt.

Noord-Korea staat voor het tiende jaar op rij bovenaan. Het communistische land houdt 50.000 tot 70.000 christenen vast in strafkampen omdat ze weigeren de leiders als goden te aanbidden, zegt Open Doors. De organisatie verwacht dat de nieuwe leider Kim Jong-un de lijn van zijn overleden vader voortzet.

De andere landen in de top-10 zijn moslimlanden. Afghanistan staat op twee. Sudan en Nigeria zijn sterk gestegen.

5. Noorwegen: 20 ton dode haring stelt wetenschappers voor een raadsel

De stank viel nog wel mee, vond Jan-Petter Jorgensen (44). Hij liet, zoals wel vaker, zijn hond Molly uit op het strand bij Kvaenes, in het noorden van Noorwegen. Voor deze keer had Jorgensen zijn camera meegenomen, aangezien het strand sinds Oudejaarsavond is bedekt met een tapijt van zo'n twintig ton haring. Deskundigen zijn verbijsterd, aldus het Noorse Instituut voor Mariene Onderzoek dinsdag.

Volgens lokale media is eind december ongeveer 20 ton vis aangetroffen op een strand in het noorden van het land. "We hebben vaker haringen zien stranden, maar nooit zoveel", aldus bioloog Ole Kristian Berg van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie in Trondheim.

‘Volgens hem zijn ze misschien door andere vissen of zeedieren aan land gejaagd. Maar ze kunnen ook het slachtoffer zijn geworden van het getijde of een hoog gehalte aan zoet water daar in de zee,’ zegt hij.

Het aanspoelen van de tienduizenden vissen stelde zowel wetenschappers als omwonenden voor een raadsel: ‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren, vroegen ze zich af. En, hoe gaan we dit opruimen voordat het écht gaat stinken?’

Allicht tot opluchting van de plaatselijke bevolking stak de natuur een helpende hand toe: de meeste vis is inmiddels met de getijden weer in zee gespoeld. Voor wetenschappers blijft het nog gissen. Was het de zware storm die op Eerste Kerstdag langs de Noorse kusten raasde? Of een te hoog gehalte zoet water, veroorzaakt door een in zee uitmondende rivier?

Waarschijnlijker is dat de haringen het strand op zijn gejaagd door koolvissen, orka's of andere zeezoogdieren, meent professor Ole Kristian Berg van de universiteit in Trondheim.

Wetenschappers blijven zoeken naar een realistische reden en onderzoeken momenteel de vissen in de hoop het mysterie op te lossen.

De lokale bevolking heeft intussen andere zorgen: hoe kan de 20 ton dode haring opgeruimd worden, voordat de stank ondraaglijk wordt?

De dood van duizenden merels in het Amerikaanse Arkansas met Nieuwjaar, vormt ook al een raadsel voor de wetenschappers. Hier denkt men dat de dieren zich dood schrokken naar aanleiding van het vuurwerk, waarmee de overgang van oud naar nieuw wordt gevierd.

6. Nigeria: Boko Haram dreigt met nieuw geweld tegen de Christenen

De radicaalislamitische sekte Boko Haram heeft de Nigeriaanse christenen een ultimatum gesteld. Als ze niet binnen de drie dagen het noorden van het land hebben verlaten, zal opnieuw geweld gebruikt worden. Dat meldt een woordvoerder van Boko Haram in een mail aan de pers.

De dreiging richt zich in het bijzonder tegen christenen uit het zuiden die in het islamitisch gedomineerde noorden leven - vooral in de deelstaten Yobe en Borno. Na de bomaanslagen op kerken tijdens Kerstmis had president Goodluck Jonathan in het weekeinde de noodtoestand afgekondigd in vier regio's van het noorden, waar de sekte bijzonder actief is. Bovendien sloot hij de grenzen met de buurlanden.

De gespannen situatie in het noorden van Nigeria heeft al geleid tot vluchtelingenstromen. De afgelopen twee weken zouden reeds meer van 90.000 christenen uit het door geweld verscheurde noorden naar het christelijk gedomineerde zuiden zijn gevlucht.

In Nigeria, met 150 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land van Afrika, dreigt nu een conflict langs de religieuze scheidingslijn. De Nigeriaanse bevolking telt ruim 40 procent christenen en 40 procent moslims. Boko Haram, dat de Westerse cultuur en het christendom radicaal afwijst, terroriseert al jaren de christenen in het noorden van het land.

Kerstaanslagen

Volgens de Nigeriaanse bisschoppenconferentie zijn er bij de aanslagen op Nigeriaanse kerken met Kerstmis niet "ten minste 40 doden" gevallen, zoals in een officiële balans werd gemeld, maar zowat 200 doden. Dat meldt het Vaticaanse persagentschap Fides.

De bisschoppen eisen dat de overheid kordaat optreedt tegen de islamitische sekte Boko Haram, die de aanslagen heeft opgeëist. Zij hebben president Goodluck Jonathan inmiddels opgeroepen raad te vragen aan buitenlandse specialisten in het kader van terrorismebestrijding.

Noodtoestand uitgeroepen

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan heeft de noodtoestand uitgeroepen in de vier regio's die het meest gebukt gaan onder het geweld van de islamistische sekte Boko Haram.

De Nigeriaanse president kondigde op televisie aan dat hij de noodtoestand uitroept in vier regio's in het noorden van het land. Daar wordt ook de grens gesloten. Volgens de president gaat het om een tijdelijke maatregel om het geweld van Boko Haram tegen te gaan.

De sekte wordt ervan beschuldigd achter een reeks aanvallen te zitten. De voorbije weken werd de ganse regio opgeschrikt door bomauto's. Zo werden op Kerstmis verschillende bomaanslagen gepleegd in kerken. Daarbij lieten minstens 200 mensen het leven.


01-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoblok
Volgende boodschappen van Maria

25 februari: Maandelijkse boodschap aan Marija Pavlociv voor de hele wereld

Gebeden:

Uw dagelijkse gebeden vindt u hier

Elke dag van het jaar kunt u invallen bij het gebed "365 dagen met mijn engelbewaarder." [druk op deze link voor trimester 1] [druk op deze link voor trimester 2] [druk op deze link voor trimester 3] [druk op deze link voor trimester 4] [Henk]

Bid dagelijks het twaalfjarig gebed dat de Heer heeft doorgegeven aan de Heilige Birgitta van Zweden. De genaden zijn enorm. Hou vol! [druk op deze link]




 

Bijlagen:
2012 kerstmarkten t.v.v. straatkinderen Congo.pdf (255.4 KB)   
Nicky Eltz en Maria Simma - Get us out of here.pdf (948.4 KB)   
Zuster Emmanuel Maillard spreekt met Maria Simma.pdf (131.3 KB)   


30-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 december 2011
30 december 2011

1. Verschijning aan Ivan en zijn gebedsgroep van 30 december

Op de erg koude avound van 30 december 2011 verzamelden er zich duizenden bedevaarders voor de verschijning van Onze Lieve Vrouw op de Podbrdo aan Ivan. Hier volgt Maria’s boodschap van die avond:

"Lieve kinderen, uw moeder zegent u met vreugde. Wees de uitdragers van Mijn boodschappen in deze vermoeide wereld. Verwelkom mijn boodschappen met verantwoordelijkheid. Lieve kinderen, bid samen met mij voor de plannen die moeten worden verwezenlijkt. Vooral deze avond roep ik u op om te bidden voor de eenheid van de Kerk en Mijn priesters. Lieve kinderen, bid, bid, bid. Als Moeder bid ik voor u en kom ik bij Mijn Zoon tussen voor ieder van u. Ook vandaag dank ik u om aan mijn oproep gevolg te hebben gegeven en om mijn boodschappen te aanvaarden en ernaar te leven."

Onze Lieve Vrouw bad een tijd over ieder van ons en zegende ons met Haar bijzondere Moederlijke Zegen. Maria zegende alle religieuze artikelen die hiertoe werden meegebracht. Dan bad Onze Lieve Vrouw in het bijzonder voor u, de aanwezige zieken. Hierop schonk Ivan al onze noden en voornemens aan Haar. Voor beval hij Haar de zieken aan. Daarop spreidde Onze Lieve Vrouw Haar handen en bad over ons, waarop ze ons in het verlichte kruisteken verliet met de woorden: "Ga in vrede, Mijn lieve kinderen."

Vertaling: Chris De Bodt


25-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december 2011: Kerstmis
25 december 2011: Kerstmis

Maandelijke boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! Ook vandaag breng Ik, in Mijn armen, Mijn Zoon Jezus tot u, zodat Hij u Zijn Vrede kan schenken. Bid, kleine kinderen, en getuig, zodat in elk hart niet de menselijke, maar de Goddelijke Vrede, die niemand kan vernietigen, de overhand zou krijgen. Het is die vrede die God in het hart brengt van hen die Hij liefheeft. Door uw doopsel bent u allen, op een bijzondere wijze geroepen en geliefd. Getuig daarom en bid zodat u Mijn uitgestrekte handen kunt zijn voor deze wereld die smacht naar God en vrede. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Jaarlijkse boodschap aan Jakov Colo op Kerstmis:

Na zijn laatste dagelijkse verschijning op 10 september 1998, vertelde Onze Lieve Vrouw aan Jakov dat hij enkel nog een jaarlijkse verschijning zou krijgen en dit elk jaar op 25 december, Kerstmis. De verschijning begon om 15.30 uur en duurde 11 minuten. De Heilige Maria gaf de volgende boodschap door:

"Lieve kinderen, vandaag wens ik u op een bijzondere wijze mee te nemen en over te geven aan Mijn Zoon. Kleine kinderen, open uw harten en laat Jezus toe om in u te worden geboren, omdat u enkel op deze wijze, kleine kinderen, bekwaam zult zijn om uw nieuwe geboorte te ervaren om zo, samen met Jezus in uw harten, u te begeven op de weg van de redding. Dank om aan Mijn oproep gevolg te hebben gegeven."

Chris De Bodt
www.bloggen.be/medjugorje



05-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 december 2011
5 december 2011

1. Banneux in rouw

Mariette Beco, de vrouw aan wie de Maagd Maria in de eerste maanden van 1933 acht maal verschenen zou zijn, is overleden in het rusthuis "Maison de la Vierge des Pauvres" in Banneux. Ze werd 90. De zienster was een beroemdheid in het kleine dorpje in de Ardennen.


Maison de la Vierge des Pauvres

Korte tijd na de verschijningen van de Maagd Maria, die zich aan Mariette Beco als de Maagd der Armen voorstelde, werd een kapel opgericht op de plaats van de verschijningen. In 1947 erkende de bisschop van Luik, Kerkhofs, officieel de verschijningen. Daaop volgde in 1952 de officiële erkenning van de authenticiteit van de verschijningen. In 1985 trok paus Johannes-Paulus II naar Banneux, waar hij met Beco een ontmoeting had in een sacristie.


Ouderlijk huis van Mariette Beco


Naast het ouderlijk huis, de kapel van OLV van Banneux, op de plaats waar zij voor de eerste maal aan Maria verscheen

Mariette Beco was gehuwd en moeder van drie kinderen. Sinds enkele weken verbleef ze in een rusthuis. Vandaag de dag is Banneux een bedevaartsoord, waar zich een bron van water met geneeskundige kracht en een opvanghuis voor zieken bevinden.

Mariette Beco wordt woensdag om elf uur begraven.

Chris De Bodt

2. Vr. Jozo Zovko gaat ten dienste staan van de mensen in Zagreb

De wereldbekende Medjugorje priester Vr. Jozo Zovko verlaat Oostenrijk voor Kroatië. Vanaf deze maand nog, ofwel vanaf volgend jaar zal hij wonen in het Franciscaner klooster te Zagreb. Vr. Jozo heeft alle gebruikelijke rechten van een priester maar heeft aanvaard om niet vover Medjugorje te spreken in het openbaar en dit tot de Vaticaanse Commisie haar werk heeft voltooid.

Het zal lang geleden zijn dat Vr. Jozo opnieuw zijn Franciscaanse broeders uit Kroatië zal kunnen begroeten die hem aldaar komen opzoeken.

"Na een verblijf van bijna drie jaar, eerst op het eiland Badija en nadien in Oostenrijk, zal de priester uit Medjugorje spoedig worden
overgeplaatst naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië," aldus een welingelichte bron aan Medjugorje Today. Vr. Jozo heeft met vreugde de uitdaging, die waarschijnlijk deze maand al zal plaatsvinden, aanvaard.


Klooster op het eiland Badja

Alhoewel Vr. Jozo over alle priesterlijke faciliteiten beschikt voor het vieren van de Eucharistieviering en voor de uitdeling van de Heilige Sacramenten, zoals elke andere priester, heeft hij de wens van zijn oversten aanvaard om geen interviews te geven, noch publiekelijk te spreken over Medjugorje en de boodschappen van de Heilige Maagd en dit tot de Vaticaanse Commissie een definitief standpunt heeft ingenomen.

"Vader Jozo ziet niet dit als een straf, maar zegt eerder dat hij de toestand begrijpt. Hij zij niet dat hij er gelukkig om was, maar begrijpt het. Hij weet dat dit de beste houding is," aldus een bron aan Medjugorje Today.

Gekend voor zijn ongebruikelijk charisma, geïnspireerde en profetische preken, werd Vr. Jozo druk bezocht door de Medjugorje-bedevaarders sedert het begin van de jaren '80. De laatste drie jaren werd er maar weinig meer vernomen over de wereldbekende priester.

Uitgeblusd door het vele werk, verzocht en verkreeg Vr. Jozo een sabbatjaar van Zijn Orde in februari 2009. Vr. Jozo hielp er zes maanden meewerken aan de heropbouw van een Franciscaans klooster op het eiland Badja, nabij de Kroatische kust. Hij hielp ervan om samen met de werkers te zijn en ook van het kweken van groenten in de prachtige kloostertuin.

Maar tijdens de harde winter wordt er aldaar niet voortgebouwd en het klooster was nog niet uitgerust met verwarmde kloosterkwartiers. Met het beetje comfort en de strenge koude kon hij zich niet niet toeleggen op enig ander werk en daarom ging hij einde zomer 2009 naar het Franciscaanse klooster te Graz, Oostenrijk, waar hij nuttiger werk kon verrichten. Eémaal de koude verdwenen was, vertrok hij dan opnieuw naar Badija.


Klooster te Graz

En alhoewel Vr. Jozo tijdens het hoogseizoen op het vasteland verbleef, bracht dat de bedevaarders niet terug tot hem. Deze drie jaren van publieke stilte deden hem heropleven:

"Hij wou zijn medebroeders in het klooster van Graz, die hem telkens warm begroetten, niet storen en zo deed hij er alles aan om uit de belangstelling te blijven. Hij vierde samen met de broeders de Heilige Mis maar gebruikte deze bijzondere tijd om te bidden en verdiepte zich verder in de theologie, waar hij nu nog meer plezier aan beleefde dan tijdens zijn jonge jaren. Hij genoot van van de Kerkgeschiedenis de Christelijke mystici en nog vele overige onderwerpen," aldus Medjugorje Today

Bron: Medjugorje Today

Vertaling: Chris de Bodt

3. Derde zienster voor de Vaticaanse Commissie

Na Ivanka Ivankovic en Vicka Ivankovic was het op 25 november 2011 de beurt aan Mirjana Dragicevic om te worden ondervraagd door de Vaticaanse Commissie. Een van Kroatië's grootste kranten, Vernici List, zegt dat ze geen kennis hebben van de inhoud van Mirjana's getuigenis, maar rapporteerde dat het deze keer vooral de beginjaren waren, waarvoor de Commissie een bijzondere aandacht had.

Mirjana heeft getuigd voor de Vaticaanse Commissie voor Medjuorje, zegt de Kroatische krant, volgens bronnen die nauw betrokken zijn bij het werk van de Commissie.

Thans is de Vaticaanse Commissie voornamelijk geïnterresseerd in de algemene omstandigheden bij de aanvang van de verschijningen. Vercerni List zegt dat het geen verder nieuws heeft over de inhoud, maar dat haar getuigenis heeft plaatsgevonden op Vrijdag 25 november.

Aldus was Mirjana de derde zienster die voor de Commissie verscheen, na Ivanka Ivankovic [begin juni] en Vicka Ivankovic [begin oktober].

De Vaticaanse Commissie werd op 17 april 2010 opgericht en zal haar ondervindingen overmaken aan de Paus langs de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer.

Medjugorje Today volgt de berichtgeving over de ondervraging van Mirjana.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

 


02-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 december 2011
2 december 2011

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Mirjana voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, zoals een moeder ben Ik bij u, zodat Ik u kan helpen, met Mijn liefde, gebeden en voorbeeld, opdat u een zaad zou worden voor de toekomst, een zaad dat zal uitgroeien tot een stevige boom die zijn takken verspreidt over de hele wereld. Smeek uw Vader om uw nalatigheden tot op heden te vergeven, zodat ook u een zaad voor de toekomst, voor de liefde kan worden. Mijn kinderen, enkel een zuiver hart, vrij van zonde, kan zichzelf openen en enkel eerlijke ogen kunnen de weg zien waarheen Ik u wens te leiden. Als u zich hiervan bewust wordt, zult u zich bewust worden van de God van Liefde en zal het u als een gave worden geschonken. Dan zult u het als een gave aan anderen schenken, als een zaad van liefde. Dank u!


Chris De Bodt
http://www.bloggen.be/medjugorje

25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 november 2011
25 november 2011

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

"Lieve kinderen! Vandaag wens Ik u hoop en vreugde te geven. Alles wat rondom u is, kleine kinderen, leidt u naar wereldse dingen, maar Ik wens u te leiden naar een tijd van genade, zodat u, door deze tijd, allen dichter tot Mijn Zoon moge komen, zodat Hij u kan leiden naar Zijn Liefde en het eeuwige leven, waar elk hart naar smacht. U, kleine kinderen, bid en dat deze tijd voor u er een mag zijn van genade voor uw ziel. Dank om aan Mijn oproep gevolg te hebben gegeven."

Chris De Bodt
http://www.bloggen.be/medjugorje



21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november 2012
21 november 2012

1. Tweeduizend gelovigen klommen met Ivan mee naar de top van de Scalambra

De vergelijkingen met Medjugorje waren duidelijk en velen namen op 21 november plaats op een berg met een kruis op de top, een berg die ons doet denken aan de Kruisberg van Medjugorje. Ivan was op 21 november 2011 namelijk aanwezig in Palestrina, Italië, waar de parochiepriester vergelijkbare ervaringen heeft als de gedaanteverwisseling van Jezus op de berg Tabor. Ivan’s twee boodschappen verwijzen beide naar de voorbereiding op Kerstmis.


Ivan tijdens de verschijning van 21/11 op de Scalambra

Ondanks de bittere koude, op 21 november, maakten zelf rolstoelpatiënten de 1.400 meter lange klim naar de top van de Scalambra, boven de stad Palestrina, 35 kilometer ten oosten van Rome, Italië. Ze volgden in de voetstappen van Medjugorje ziener Ivan Dragicevic, en met vijf gebedsplaatsen op de helling en het Kruis op de top, kwamen de herinneringen aan Medjugorje zo naar boven.

Vooral tijdens de beginjaren, het eerste decennium van de verschijningen, beklom Ivan samen met zijn vrienden en dikwijls met de medeziensters Vicka Ivankovic en Maria Pavlovic nogal dikwijls Medjugorje’s Kruisberg. Er vonden vele verschijningen plaats en leden van Ivans gebedsgroep vertellen nog altijd verhalen over grote en mindere grote wonderen.


Het Kruis van de Scalambra, treffend met het kruis op de Kruisberg te Medjugorje

Ook was er zowat dezelfde "sfeer" aanwezig, toen Ivan in zijn schaduw tweeduizend mensen meebracht op zijn beklimming van het Ernicigebied tijdens de namiddag van 21 november. Voor een publiek in een treffende religieuze stilte, veranderde Ivan in een toestand ban contemplatie en net na het bidden van het tweede gedeelte van de Heilige Rozenkrans lichtten zijn ogen op terwijl er een grootste glimlach verscheen op Zijn lippen, toen Onze Lieve Vrouw tot Hem sprak, volgens de nieuwssite "Ecco La Notizia."


Tweeduizend mensen die samen met Ivan de Scalambra beklommen,
waar een ander opvallend kruis, de herinneringen aan Medjugorje oproept

"Toen Jezus zich samen met Zijn apostelen, Petrus, Jacobus de Meerdere en Johannes op de Taborberg bevond, onderging Zijn gelaat een verandering. Vandaag kunnen we zeggen dat we iets gelijkaardigs meemaakten. Op het gelaat van Ivan merkten we de vreugde van zijn intieme ervaring van het visioen van de Hemelse Moeder, die op dat ogenblik aan hem verscheen," vertelde Vr. Primo aan Ecco la Notizia.

"Zeker hebben we allen de vreugde op zijn gelaat ervaren. De Madonna heeft zeker bijzondere genaden aan onze harten geschonken. Met deze genade en met de kracht van de Heilige Geest, die zich alsmaar uitbreidde in ons, na de prachtige ervaringen van geloof en gebed, vroeg de Heer ons om teug te keren en getuigenis van het geloof te geven, door er in ons dagelijkse leven naar te verwijzen," voegde de parochiepriester hieraan toe.


De Maagd Maria en het Kruis op de Scalambra

Er zich van bewust zijnde of niet, herhaalde Vr. Primo de boodschap van Maria die ze op 24 juni 1986 doorgaf toen er zich minstens dertigduizend mensen hadden verzameld op de Kruisberg om er de vijfde verjaardag van de verschijningen te gedenken: "U bevindt zich op een Tabor. U ontvangt genaden, sterkte en liefde. Draag ze in uw familie en in uw huizend uit. Aan ieder van u geef Ik Mijn bijzondere Zegen. Volhard in de vreugden van het gebed en de verzoening," maakte toen deel uit van Maria’s boodschap.

Volgens Ivans beschrijving van de verschijning van 21 november, kwam de Maagd Maria "heel, heel vreugdevol en gelukkig." Zij bad voor de Paus en voor alle aanwezige mensen alvorens een boodschap te geven rond de adventsperiode:

"Lieve kinderen, opnieuw doe ik een oproep naar de tijd van genade die komt. Bid in uw families, hernieuw uw familiegebed en bid voor uw parochie, voor uw priesters, bid voor de roepingen in de Kerk. Dank u, kleine kinderen, omdat u aan Mijn oproep gehoor hebt gegeven."

24 uren eerder, tijdens Ivans verschijning van 20 november 2011 in Casale Monferrato, meer noordelijk gelegen in Italië, lag het accent van de boodschap ook al op de Adventsperiode:

"Lieve kinderen, vandaag verheug ik mij met u. Mijn hart verheugt zich en is er volledig van gevuld. Ook vandaag, bij deze Adventstijd, roep Ik u op om uw huis te versieren, maar vooral uw hart. Laat het licht van Mijn kleine Zoon uw hart binnentreden. Lieve kinderen: bid, bid, bid! Dank u lieve kinderen om aan mijn oproep gehoor te hebben gegeven," was Maria’s boodschap, volgens Ivan.


Ivan in Casale Monferrato

Tijdens de ochtend van 8 december, zal de Italiaanse zender TG1 [TeleGiornale 1] een samenvattende documentaire uitzenden, voorzien van commentaar, van de gebeurtenissen op de Scalambra. Het is een zender die vooral in nieuws voorziet over de gebeurtenissen in eigen land. Regelmatig zijn er opnamen te zien op RAI 1, en op RAI News 24, over geheel Europa, en ook op Raitalia voor de overzeese kijkers.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

2. Het bekeringsverhaal van Thierry Bizot [Nederlands ondertiteld]


Met dank aan Veerle


20-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 november 2011
20 november 2011

Pauselijke kapelaan omhelst Medjugorje

De verschijningen van Maria in Medjugorje zijn een kans en een grote hoop die God biedt hoop aan vele stuurloze mensen en de komst van de pauselijk Kapelaan en voorzitter van Pauselijke Academie van de Onbevlekte Ontvangenis sprak tot de vijfduizend mensen die zich hadden verzameld voor een gebedsontmoeting met zienster Maria Pavlovic, eergisteren op 20 november 2011.

De steun kwam dan nog uit het hartje van Rome, toen Mgr. Giacomo Martinelli zich richtte tot vijfduizend gelovigen in de sporthal van Varese, zo’n 55 kilometer ten noorden van Milaan, Italië, op zondag.


Marija Pavlovic in de Varese Sporthal, 20 november 2011

Monsignor Martinelli is voorzitter van de Pauselijke Academie van de Onbevlekte Ontvangenis en dit al sinds 1997. Zijn band met Rome begon in 1994. "De verschijningen van Onze Onbevlekte Lieve Vrouw in Medjugorje, zijn een mogelijkheid die God biedt aan de vele stuurloze mensen vandaag, het is de komst van de hoop, een kans om hun reis van geloof opnieuw te hervatten voor de mensen in een land dat ongelukkiglijk links werd gelaten met ernstig sociale en familiale en familiale gevolgen en menselijk falen," verwijzend naar de Bosnische burgerloog uit de jaren negentig, aldus het plaatselijk nieuwsagentschap "Varese News."

De gebedsontmoeting in Lombardije duurde de hele dag en werd bijgewoond door de zienster uit Medjugorje, Maria Pavlovic. Om 17.40 uur kreeg ze er haar dagelijkse boodschap van de Maagd Maria, aldus de krant uit Milaan, "Il Giorno." De verschijning duurde tien minuten, langer dan gewoonlijk. Normaal krijgt zij verschijningen die om en bij de drie minuten duren.

Bron; Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

Opmerking: Medjugorje Today is intussen zowat een zegen geworden voor de lezers over Medjugorje. Jacob Marschner, afkomstig uit Denemarken, is als freelance journalist voor Spirit Daily reeds actief bezig met Medjugorje sedert 1999. Ook richtte hij de Deense Medjugorje-site "medjugorje.dk" op. Een aantal maanden geleden besloot hij om het nieuwsagentschap Medjugorje Today op te richten, een soort "Reuters" en "Associated Press" rond de bedevaartplaats. Tot verleden jaar had niemand gehoord over Medjugorje Today, maar vandaag vertalen Medjugorje-sites uit diverse landen, zijn buitengewoon interessante artikels rond de bedevaartplaats. Zijn inzet zorgt ervoor dat de mensen, naast de gewone verslaggeving, reeds een aantal heel opmerkelijke en nauwelijks gekende verhalen rond de bedevaartplaats hebben vertaald. Regelmatig zal u hier artikels vinden van hem [deze week volgen er nog twee] en gaan we ook zijn "Medjugorje-biografie" voorstellen aan onze lezers. Van Medjugorje Today zult u ongetwijfeld nog veel horen de komende tijd.


17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november 2011
17 november 2011 - 2

Op 17 november 2011 woonden Ivan Dragicevic en Marija Pavlovic de jaarlijkse gebedsdag bij in de St. Stefansdom te Wenen. De Eucharistieviering werd voorgedragen door Kardinaal Christoph Schönborn. Alles werd live uitgezonden op MaryTV en Katnet. Enthousiaste kijkers hebben ondertussen vier vertalingen rondgestuurd. Vandaag zetten we alles op een rij:

1. Karinaal Schönborn en Medjugorje: een groots gebeuren

Bestaan er eigenlijk wel woorden die in voldoende mate de grootsheid van het gebeuren kunnen beschrijven dat kardinaal Schönborn, aartsbisschop van Wenen, op dit ogenblik in Europa onderneemt?

Zijn die daden met ook maar iets anders vergelijkbaar in de moderne geschiedenis van de Katholieke Kerk?

Om het optreden van Kardinaal Schönborn ten volle te begrijpen, is het van belang te weten wie hij is. Kardinaal Schönborn, aartsbisschop van Wenen is een man van formaat binnen de Katholieke Kerk. Voormalige student en huidige boezemvriend van Paus Benedictus XVI doet hij thans onder meer dienst als lid van de Congregatie voor de Geloofsleer. Eerder dit jaar was hij het eerst aangestelde lid van de nieuwe Pauselijke Raad voor de Promotie van de Nieuwe Evangelisatie. De jonge kardinaal wordt in brede kringen erkend als "papabile", wat wil zeggen dat hij gezien wordt als iemand die ooit Paus zou kunnen worden. Als editoriaal directeur van de Katholieke Catechismus, het officiële boek van de geloofsleer van de Katholieke Kerk, geniet hij wereldwijd diep respect.


Kardinaal Christoph Schönborn

Het gewicht dat een Kardinaal Schönborn in de weegschaal legt en zijn onberispelijke katholieke geloofsbrieven spreken voor zichzelf. Binnen die context is het zonder meer buitengewoon te noemen dat hij vanaf de daken verkondigt, of beter gezegd, vanuit de binnenkant van de grote St Stefanuskathedraal te Wenen, Oostenrijk, dat de Gezegende Moeder Gods op een nooit eerder vertoonde wijze nu op aarde verschijnt aan zes "zieners" en dat hij de katholieke gelovigen dringend vraagt daar aandacht aan te besteden.

Door zijn initiatief vandaag verleent de Oostenrijkse Aartsbisschop ontegensprekelijk steun aan de stelling dat de Gezegende Maagd Maria Zichzelf openbaart aan de wereld en dat Haar tegenwoordigheid op aarde glashelder bedoeld is om aan te tonen dat God werkelijk bestaat.

Kardinaal Schönborn benadrukt eveneens dat de Heilige Moeder belangrijke boodschappen van vrede brengt voor een wereld die maar weinig vrede kent. Haar boodschappen van vrede gaan vergezeld van een dringende en niet aflatende smeekbede gericht tot de hele mensheid om zich met God te verzoenen.

In een buitengewoon gebeuren te Wenen, Oostenrijk, droeg Kardinaal Schönborn de mis op met in zijn onmiddellijke buurt een man die verklaart de Heilige Maagd Maria te zien en met Haar te spreken. Zijn naam is Ivan Dragicevic. Ivan is één van de zes zieners die zeggen de Maagd Maria te zien. Die zes mensen bevinden zich midden in het centrum van een mysterieus fenomeen dat over de ganse wereld bekend staat als "Medjugorje". Ivan is een Kroaat en afkomstig van Medjugorje, een klein dorp gelegen in Bosnië-Hercegowina. Sedert juni 1981 krijgt hij dagelijks verschijningen van de Heilige Moeder.

Ivan was in Oostenrijk op uitnodiging van Kardinaal Schönborn, niet alleen om de mis bij te wonen, maar om de verschijning binnen de St Stefanuskathedraal te beleven met de Kardinaal eveneens erbij als getuige.

De verschijning duurde ongeveer acht minuten en nadien droeg Kardinaal Schönborn de mis op waarbij hij Medjugorje in zijn homilie vermeldde en zijn spijt uitdrukte dit jaar het jaarlijks jeugdfestival niet te hebben kunnen bijwonen.

Het hele gebeuren van de verschijning en de mis werden rechtstreeks via de plaatselijke televisie uitgezonden evenals via het internet. De editoriale directeur van de Catechismus van de Katholieke Kerk en boezemvriend van de Paus daar life op TV, geduldig en eerbiedig binnen de grootse setting van de St Stefanuskathedraal te zien zitten, terwijl de ziener in extase gaat en in contact komt met de Heilige Moeder die letterlijk vanuit het hiernamaals komt, is adembenemend.

Velen vragen zich echter af wat Kardinaal Schönborn bezielt zulk een high profile platform te verschaffen aan een bovennatuurlijk fenomeen, terwijl de Katholieke Kerk haar officiële erkenning voor het gebeuren nog dient te geven? Waarom die uitnodiging aan de ziener? Tenslotte heeft het Vaticaan nog maar net een speciale commissie geïnstalleerd om de authenticiteit van Medjugorje te bepalen.

Wordt Kardinaal Schönborn, sleutelfiguur van de Pauselijke Raad voor de Promotie van de Nieuwe Evangelisatie, bij het nemen van dit huidige initiatief dat in wezen vooruit loopt op de Vaticaanse Commissie voor Medjugorje, gedreven door een aanvoelen van speciale hoogdringendheid? Welk zijn de beweegredenen van de man? Heeft hij het gevoel dat de tijd voor de zwaar beproefde Kerk in Europa begint te korten?

Slechts weinigen zullen betwisten dat de Katholieke Kerk onder vuur ligt en wereldwijd in crisis is. De Katholieke Kerk in Europa is verpletterd door de schandalen van seksueel misbruik. Oostenrijk werd bijzonder hard getroffen en zag een verontrustende exodus van veel van haar leden. Bovenop die problemen is er nu in Oostenrijk een groeiende beweging, geleid door rebellerende priesters, die ongehoorzaamheid promoot. Naast andere omstreden eisen, willen zij de Eucharistie laten opdragen door leken indien er geen priester beschikbaar is. De verantwoordelijkheid voor het zoeken van oplossingen voor al die problemen in Oostenrijk moet natuurlijk gedragen worden door Kardinaal Schönborn. Doch in plaats van te midden van die crisis extra vergaderingen te plannen, nieuwe commissies te installeren of externe consulenten in te huren, stuurt die aartsbisschop een uitnodiging aan Ivan Dragicvic van Medjugorje om naar zijn Kathedraal te komen en te bidden.

Dat is niet niks. Dat is geen randgebeuren. Dit gaat niet om het houden van één of andere belofte, niet om een PR stunt. De uitnodiging aan een ziener om een verschijning van de Heilige Maagd te beleven binnen de muren van een grote Europese kathedraal in een periode waarin een kolossale storm woedt binnen in de Katholieke Kerk, is een groot gebeuren. Een nooit eerder vertoond gebeuren.

Via zijn stoutmoedige en beslissende daad wil Kardinaal Schönborn de wereld klaarblijkelijk in niet mis te verstane woorden vertellen, dat de Kerk in moeilijkheden verkeert en dat de beste manier om daaruit te komen niet te vinden is in nog meer vergaderingen en commissies, maar in gebed. In het zich richten tot het Onbevlekt Hart van de Heilige Maagd Maria om Haar voorspraak te vragen in deze tijd van hoge nood. De woorden van Onze Lieve Vrouw van Fatima mogen niet vergeten worden: "uiteindelijk zal Mijn Hart triomferen". Alles wijst erop dat Kardinaal Schönborn die woorden ernstig ter harte neemt.

In tegenstelling tot de Amerikaanse bisschoppen die maar blijven verder doen met wat de Kerk in de politieke arena verziekt – dringende meetings met president Obama, persverklaringen en papers met verduidelijkingen van standpunten naar de New York Times sturen – kiest Kardinaal Schönborn een andere weg om de schade te herstellen. Kardinaal Schönborn overstijgt het niveau waarbij enkel wereldse oplossingen gezocht worden voor de problemen waarmee de Katholieke Kerk geconfronteerd wordt. Schönborn zoekt niet naar advocaten en rechtbanken om het geloof te beschermen, maar de grote Kardinaal begrijpt dat de oplossing alleen vanuit de hemel kan komen. De Katholieke Kerk kan alleen heropgebouwd worden door ons gebed, onze nederigheid tegenover God en door de tussenkomst van het bovennatuurlijke dat ons geopenbaard wordt door de aanwezigheid van Onze Lieve Vrouw die hier vandaag op aarde is om ons de weg terug naar Haar Zoon te tonen.

Bron: Ministryvalues: Stephen K. Ryan

2. Homilie van Kardinaal Schristoph Schönborn

Geloofd zij Jezus Christus, Hvalen Isus i Marija

Dierbare broeders en zusters, hier in de Dom, en langs de TV en radio met ons verbonden, Broeders; priesters, diakens, lieve broeders en zusters [in het Pools en het Kroatisch]

Er is een moment als de bedevaarders naar Jeruzalem gaan, en dat is een zeer vreugdevol moment, zoals ook als men naar Santiago de Compostella gaat en van uit de Monte Gosso (de berg van vreugde), na honderden of soms duizenden kilometers, eindelijk het doel ziet van de bedevaart. Hetzelfde als men van op de Olijfberg afdaalt en voor het eerst Jeruzalem ziet. Dat is de plaats waar de bedevaarders in gejuich uitbarsten en de psalm zingen : "Hoe blij was ik toen men mij riep : Wij gaan op naar het huis van de Heer. Zo staan dan onze voeten in uw poorten, Jeruzalem. Jeruzalem, gij grote stad, zo sterk gebouwd. Naar u komen alle volkeren …"

Vandaag is dit zulk een moment. Zoals op de Monte Gosso, op de Olijfberg. Zo is het hier in de Dom. Ik kijk naar de kathedraal en als ik u allen hier zie, broeders en zusters, vanuit de pastorij, kunnen we ons alleen maar verheugen. Ik verheug me, toen mij me zei : we gaan samen op naar de berg van de Heer, ja, ik verheug me : we gaan samen op bedevaart naar de Moeder Gods, die naar ons toe komt, die bij ons is, om bij de Heer te komen, die naar ons toekomt, die bij ons is.

En dan breekt Jezus in tranen uit, voor de leerlingen onbegrijpelijk, nu, aan het einddoel van de reis. In het zicht van Jeruzalem breekt Jezus in tranen uit, Hij weent. De tranen van Jezus …

We staan hier voor een oude icoon van Maria, de beminde icoon uit Maria Poch. Waarom is ze hier ? Omdat ze geweend heeft, het wonder van de tranen in 1697 in het oosten van Hongarije. Stromen van tranen uit haar ogen. Soldaten zijn gekomen, hebben de icoon meegenomen ze hebben ze uiteen gehaald om het bedrog te zoeken … ze vonden enkel hout, dat beschilderd was. Ze weende, ze weende …

Tranen van Jezus, tranen van de Moeder Gods …

Waarom weende Jezus over Jeruzalem?

"Omdat ge het moment niet hebt erkend, het moment van dat ge bezocht werd, het moment van de genade, omdat ge niet herkend hebt wat u vrede brengt, wat u geluk brengt."

Broeders en zusters, hoe is het met Jezus vandaag? Weent Hij over ons, over Oostenrijk, over Europa?

Weent de Moeder Gods?

Broeders en zusters, de zonde, de zonde is de reden waarom Jezus weent, zonde is de reden waarom Maria weent. "Ach, had ge maar erkent wat uw vrede brengt, wat uw geluk !" Zonde is ongeluk, maar wordt als geluk verkocht. Ge overtuigt uzelf dat zonde geluk is en zo blijft ze verborgen voor uw ogen.

Hoe pijnlijk als we niet meer zien wat ons geluk is, en wat ons echt vrede brengt ! De vrede, die God ons wil geven, omdat Hij ons gelukkig wil zien. De genade, waarmee Hij ons wil beladen, ons geven.

Broeders en zusters, zullen we ons, bij het Evangelie, dat de Kerk ons vandaag voorhoudt, zullen we ons de vraag stellen : "Heer, ben ik vandaag een oorzaak van uw tranen? Ben ik de oorzaak van uw wenen? Ben ik er de oorzaak van dat U weent? Zijn wij, Christenen, de oorzaak voor u om tranen te storten, beleeft Ge vreugde aan mij, of ben ik voor U een reden voor droefheid en pijn?" We moeten ons deze vraag stellen!

Heeft Jezus vreugde met mijn leven? Kan de Gospa zich over mij verheugen?

Jezus is niet bij de tranen gebleven, hij blijft niet bij de tranen over ons, hij bleef niet staan bij de tranen, die Hij stortte over onze zonden. Hij is de berg afgedaald en is naar Jeruzalem gegaan. Hij is de stad binnen getrokken, in deze geliefde stad, met de tempel, dat huis van zijn Vader. En, in plaats van bij zijn tranen te blijven, heeft Hij zijn leven gegeven. Hij ging naar de olijfberg en heeft alles, alles op zich genomen, onze ganse schuld, al ons falen, de zonde van de Kerk, de zonden van de wereld en heeft ze mee opgenomen op het kruis.

Daarom mogen wij niet blijven staan en mogen wij niet ophouden ons af te vragen : "Wat is er met onze zonden?" Maar moeten we verder gaan en de Heer vragen: "Wat hebt U met onze zonden gedaan? Hoe hebt Ge ze veranderd?" Ge hebt ons van onze zonden verlost, van onze zonden, Ge hebt ons nieuw leven gegeven.

De lezing uit het boek van de Makkabeeën. De Kerk houdt van dit boek, omdat het heel goed onder ogen brengt wat de eerste Christenen beleefd hebben, wat veel Christenen in Communistische landen beleefd hebben, bittere vervolging, marteling.

Toen vroeger Koning Antiochus de Joodse godsdienst wilde uitroeien en enkel een staatsgodsdienst toelaten, een cultus, zoals Lenin, zoals Stalin, zoals Hitler. Niets anders mocht daarnaast nog bestaan. Velen zijn afgevallen, ze hebben zich aan de tijd aangepast. "Ge moet toch met uw tijd meegaan!" We moeten toch modern zijn! We moeten toch afstand nemen van die oude lasten!" Zo hebben velen zich aangesloten bij heidense gebruiken en geofferd aan de goden. Ze werden "modern, werkelijk mee met hun tijd."

Maar enkelen hebben "nee" gezegd. "We blijven bij het geloof van onze voorvaderen, we blijven bij het geloof dat God ons geopenbaard heeft, we blijven bij het verbond dat Hij met ons gesloten heeft." Ze riskeerden hun leven.

Twee dagen geleden hoorden we de lezing over de oude Eleazar, 87 jaar, die liever zijn leven gaf dan een slecht voorbeeld te geven aan de jeugd. We hoorden over het voorbeeld van de moeder en haar 7 zonen, die allen de marteldood stierven uit trouw aan het geloof.

Als we ons afvragen: "Hoe staat het met het geloof bij ons? Hebben we ons zo sterk 'aangepast' dat we plat onder de deur kunnen doorgeschoven worden, zonder profiel, zonder karakter, zonder ellebogen, zonder kracht …? Want ja, we moeten modern zijn , we moeten toch in de mode blijven, ons aanpassen, aanpassen aan de tijd …"

"De Kerk moet modern zijn, opdat ze zou kunnen aanvaard worden door de mensen van deze tijd." Maar, wat moeten we opgeven om aanvaard te worden en zal de wereld ons aanvaarden als we volledig "aangepast" zijn? Is het niet juist het tegenovergestelde?

De geschiedenis van de Kerk leert ons dat de geschiedenis van de Makkabeeën, die trouw bleven aan hun geloof, die zich niet aangepast hebben, die het verbond met God trouw gebleven zijn, dat zij juist de dragers van hoop geworden zijn voor de anderen. Natuurlijk, ten prijze van grote offers! et getuigenis van het geloof in onze buurlanden in de Communistische tijd, in de Nazi-tijd, de geloofsgetuigen in deze tijd.

Broeders en zusters, een voorbeeldje: In een middelbare school in Wenen ging ik op bezoek, ik bezocht het godsdienstonderricht. In de gang sprak me een leerling aan : "Herr Kardinal, ik ben gelovig, maar ik ben zeer eenzaam hier." Dat is de situatie van veel jonge Christenen vandaag bij ons. Dat vraagt moed, het vraagt sterkte, het vraagt voorbede, zodat jonge mensen, in een omgeving, waarin het vanzelfsprekend is dat men zich aanpast, dat men leeft "zoals iedereen", stand houden in het geloof en leven volgens het geloof.

Tegenwoordig moet men heldenmoed hebben, zoals in de tijd van de Makkabeeën. Deze jongeman heeft niemand geslagen om zijn geloof te betuigen, zoals Mattatias deed. Dat is niet de weg van de Christen. [Hier verwijst de Kardinaal naar de lezing van de dag: Makk. 2:15, waar Mattatias een ontrouwe Jood neerslaat op het afgodenaltaar].

Maar het is duidelijk dat de Hemel ons daartoe wil sterken. Het is duidelijk dat de Moeder Gods haar kinderen in het geloof wil versterken. Ze wil hen bemoedigen om voor het geloof op te komen en in het geloof sterk te staan.

Als de Moeder Gods in deze tijd zo sterke tekens geeft, tekens van haar bekommernis voor ons, van haar moederlijke zorg voor ons. Als ze ons als "kinderen" aanspreekt, als "lieve kinderen", dan wil ze ons daarvoor bemoedigen, versterken.

Ik kon dit jaar niet bij de jongerendagen zijn in Medjugorje. Ik was daar met mijn hart, bij zoveel jongeren, of bij de 2 miljoen, die naar Madrid gegaan zijn, in de hitte van de zomer, niet aan het strand [waarschijnlijk achteraf ook wel], maar om met de H. Vader samen te zijn, naar hem te luisteren, met hem te bidden. Dat is de Hoop, en daarover verheugt zich de Heer, en daarover verheugt zich Gospa, daarover storten zij geen tranen!

Maar, ondanks dat, hebben we nood aan het getuigenis van de tranen van Jezus. "Heer, als U mij aankijkt en als ik naar U kijk … Ik weet dat ge reden hebt om over mij te wenen, maar, ik weet ook dat U gekomen bent om mij, om ons, van onze zonden te bevrijden. Gij zijt voor onze zonden gestorven en Ge wilt ons tonen welk een gewicht de zonde heeft. Het kostte U het leven.

We zijn zo belangrijk voor U, dat we u het leven mochten kosten, opdat wij zouden leven.

De Gospa verlangt dat haar geliefde kinderen gelukkig zouden zijn en dat we toch zouden erkennen wat er ons vrede brengt. Zo dikwijls spreekt ze over "vrede". Ze is de "Koningin van de vrede". Ze wil dat we zouden vrede hebben, eerst in ons en dan rondom ons.

En als de Heer zijn offer vernieuwt in ons midden, dan geeft Hij zich voor ons, voor ieder van ons en dan kunnen we Hem vragen : "Geef me de genade, dat ik voor U reden zou zijn van vreugde. Toon mij hoe ik Uw vreugde kan zijn. Uw Moeder, toont ons, hoe we voor U vreugde kunnen zijn". Ze toont ons de weg naar de vrede! Amen.

3. Ivans getuigenis van 17/11/11

Het getuigenis start met het bidden van het Onze Vader en een Weesgegroet en een Eer aan de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Koningin van de vrede, bid voor ons.

Eminenties, kardinaal, lieve priesters en lieve vrienden in Christus. Ik ben waarlijk verheugd dat ik bij u ben en u mag delen wat de Gospa ons gezegd heeft. Ik mag delen en jullie overbrengen waartoe de Moeder Gods u roept. Begin dat te leven waartoe de Moeder Gods u roept. Zij komt naar ons toe als Moeder en Lerares. Deze avond gaan we naar school, wij mogen van haar leren, we mogen naar haar luisteren om betere mensen te worden.

Dit is het waarom Ze nu al 30 jaar in eenvoudige woorden en op een eenvoudige manier tot ons spreekt, opdat wij het zouden kunnen verstaan én leven.

In het begin van de verschijningen vertelde de Gospa ons: "Lieve kinderen, Ik ben gekomen om te zeggen dat God bestaat. Daarom moeten jullie kiezen voor Hem. Geef God de eerste plaats in jullie leven en in jullie families. In Hem zal je vrede, bescherming en veiligheid vinden. Jezus zegt in het Evangelie: Komt allen tot Mij die uitgeput en vermoeid zijt, en Ik zal u vrede en kracht geven."

We zijn deze avond naar Jezus gekomen om in Hem vrede te vinden. We komen vandaag naar de Mis, centrum van ons leven. Nu, zijn ondertussen dertig jaar voorbij, dertig jaar van genade.

Dertig jaar geleden heeft de Gospa aan de deur van mijn hart geklopt. Zij heeft mij gekozen als haar instrument, een instrument in haar en in Gods hand. Voor mij en voor mijn leven en voor mijn familie is dit een grote vreugde, maar zeker ook een grote verantwoordelijkheid. Ik weet dat God mij veel gegeven heeft maar ook dat Hij ook veel van mij verlangt. Ik ben mij bewust van de verantwoordelijkheid die ik draag, in het bewustzijn van deze verantwoordelijkheid leef ik elke dag.

Ik wil niet gezien worden als een heilige, als een volmaakte mens, want dat ben ik niet. Ik probeer een beter mens te worden, ik probeer een heilige te worden, dit is mijn wens, mijn verlangen. Dit is een diep verlangen in mijn hart.

Ik ben niet op één nacht bekeerd omdat ik de Gospa zie. Die ommekeer is een proces, een weg, een reis doorheen het leven. Ik moet dit iedere keer opnieuw willen en beslissen. Ik moet mij iedere dag veranderen. Ik moet beslissen om iedere dag in te gaan tegen de zonde, tegen het kwade. Ik moet ervoor kiezen om mij te openen voor de vrede, voor de genade, voor de Heilige Geest en om dit alles in mij te laten groeien. Ik moet kiezen om Christus in mijn leven toe te laten en om Hem en in zijn Woord aan te nemen en om zo te leven en te groeien in heiligheid.

Dertig jaar lang stel ik dagelijks de vraag: Moeder, waarom ik? Waarom is het mij? Moeder, was er niet iemand beters dan ik? Moeder ben ik wel bekwaam om de weg te gaan die jij werkelijk wilt? Niet één dag is die vraag niet aanwezig in mij. Eens was ik alleen met de Gospa en ik vroeg haar: Moeder, waarom heb je mij gekozen? En ze lachte en zei: Mijn geliefd kind, je moet weten dat ik nooit de besten kies. Daarna heb ik haar die vraag nooit meer gesteld.

Gedurende die dertig jaar heeft Ze mijn naam ingeschreven in de school van liefde, van vrede en van gebed. Ik moet een goede leerling worden in deze school. Ik moet het huiswerk dat Onze Lieve Vrouw mij geeft, zo goed mogelijk maken. Ik vraag me al dertig jaar af: Moeder, waarom ik? Waarom heb je het niet aan iedereen verteld? Iedereen zou je geloofd hebben. Weten jullie waarom? Ik zou deze avond niet bij jullie zijn, ik zou meer privacy hebben, meer tijd voor mezelf.

We moeten de genade toelaten en intreden in alle plannen die God met ons heeft; we moeten ons ervoor openen en ze vervullen. We moeten Gods plannen kennen en aannemen. Bid daarvoor! Geloof me, het is niet gemakkelijk om iedere dag met de Gospa samen te zijn en met haar te spreken. Het is niet gemakkelijk om iedere dag met haar te zijn, om met haar te zijn in het paradijselijk licht en om haar te zien, en om daarna terug te keren naar de normale wereld.

Als jij de Gospa één seconde zou zien, weet ik niet of voor jou het leven in de wereld nog interessant zou zijn. Zo groot is haar liefde, zo groot is haar schoonheid.

Wat zijn de belangrijkste zaken waartoe Onze Moeder ons roept, wat zijn de belangrijkste boodschappen van Onze Lieve Vrouw. Jullie weten dat de Moeder Gods ons vele boodschappen gegeven heeft, ik mag de allerbelangrijkste eruit halen: Vrede ; Ommekeer, terugkeren naar God ; Bidden met het hart ; Vasten ; Boete ; Sterk geloof ; Liefde ; Vergeving ; Eucharistie ; Biecht ;

Boodschap van hoop

Doorheen de boodschappen leidt Onze Lieve Vrouw ons.

Bij het begin van de verschijningen stelde Ze zich voor als de Koningin van de vrede. Haar eerste woorden waren: lieve kinderen, ik kom omdat Mijn Zoon mij gezonden heeft om u te helpen. Vrede… alleen vrede, alle vrede… moge de vrede komen over heel de wereld. Lieve kinderen, vrede moet er onder de mensen zijn, zoals bij God. Dit waren haar eerste woorden.

Doorheen deze woorden kunnen we zien wat de grootste wens is van de Gospa: vrede! Wie kan het beter weten dan de Moeder?

Bekijk hoe belangrijk de vrede is in deze zeer vermoeide wereld. Zie hoe noodzakelijk de vrede is voor onze vermoeide families, voor de vermoeide jonge mensen, voor de vermoeide Kerk.

Maria komt naar ons als Moeder van de Kerk, om ons te sterken. Zij zegt: Lieve kinderen, als jij sterk bent, zal de Kerk sterk zijn; als jij zwak bent, zal de Kerk zwak zijn. Jullie zijn mijn levende Kerk, jullie zijn de longen van mijn Kerk. Moeder komt naar ons, Zij wenst ons te helpen, Zij wil ons bemoedigen en oprichten. Zij wil de tranen van onze gezichten afwissen, Zij wil ons leiden op een weg van hoop, Zij wil terug hoop brengen in onze vermoeide wereld omdat onze wereld zonder hoop is, omdat we God verlaten en verbannen hebben, omdat we andere dingen in zijn plaats gezet hebben.

Maar de Moeder komt naar ons en Ze brengt ons een goddelijk medicijn, dat ons geneest van onze ziektes. Zij wil onze ziekten genezen, Ze wil een pleister zijn op onze wonden, en dit met heel veel liefde, moederlijke warmte en tederheid.

Zij komt naar ons en Zij wilt ons naar haar Zoon brengen. Alleen haar Zoon is de echte en ware vrede. In een boodschap zei de Gospa: Lieve kinderen, vandaag als nooit te voren, heeft de wereld een toekomst geschapen zonder God. De crisis van onze tijd is een teken van onze tijd. De grootste crisis die we hebben is een crisis van geloof in God, een afstand van God. We willen alleen gaan naar de toekomst, zonder God. Maar de Gospa roept ons op om alleen met God naar de toekomst te gaan.

De Gospa zegt: niets kan aan de wereld vandaag de vrede geven. De wereld kan de vrede niet geven, je zal zeer vlug ontmoedigd worden. De vrede is alleen in God, dit is waarom je moet kiezen voor Hem. De Gospa komt naar ons en Ze zegt: Lieve kinderen, jullie zijn gestopt met bidden in jullie families. Ouders bidden niet meer met hun kinderen. Families jullie hebben geen tijd meer voor elkaar, ouders hebben geen tijd meer voor hun kinderen, en kinderen niet meer voor hun ouders; een vader heeft geen tijd meer voor zijn vrouw en een moeder niet meer voor haar man. Er is geen liefde meer in de families, er zijn geen waarden meer in de families, in het huwelijk. Er zijn zoveel mislukte vermoeide families. Er is een moreel verval. Maar Moeder roept ons op: Lieve kinderen, bid terug in de families. Bid samen met het gezin. Zet God terug op de eerste plaats in jullie families. Alleen met God en alleen door te bidden in de families kunnen we verwachten dat de wereld een betere plaats wordt en dat de families opnieuw genezen, dat de samenleving geneest dat vriendschap geneest. We hebben nood aan genezing in onze families en in onze samenleving; en dan zal er meer liefde zijn. Dit is waarom Onze Lieve Vrouw ons oproept tot meer gebed, tot veel bidden. Ze komt tot ons omdat ze ons uit onze duisternis wilt leiden naar het licht. Zij wilt ons de weg van de hoop tonen. De Gospa zei: Lieve kinderen, als je geen vrede hebt in je hart, als de mensheid geen vrede heeft, dan is vrede onmogelijk in de wereld. Dit is waarvoor Ik je roep. Lieve kinderen, spreek niet over vrede, maar start met het leven in vrede; spreek niet over bidden, maar start een leven van gebed. Lieve kinderen alleen met de terugkeer van het gebed in je hart en in families, kunnen families ook spiritueel genezen. De wereld en de families hebben nood aan een ‘spirituele healing’. De wereld is ziek in een spirituele betekenis. Zij komt naar ons toe en wilt ons helpen. Wij leven in een tijd van economische recessie; maar de echte recessie is niet de economische maar de spirituele recessie. Moeder komt naar ons om ons een nieuwe weg te tonen. Zij wilt ons een nieuwe weg uit de spirituele recessie tonen. Zij wil de zondige mensheid uit deze recessie leiden, zij is een moeder die heel bezorgd is, bezorgd voor onze redding. Daarom zegt Zij: Ik ben met u, Ik kom om u te helpen zodat vrede mogelijk wordt maar Ik heb je nodig, Ik heb ‘jou’ nodig. Ik kan vrede brengen samen met jou. Daarom beslis voor het goede, vecht tegen de zonde en het kwade, verdedig je tegen het kwade.

Onze Moeder spreekt heel eenvoudig, meerdere keren herhaalt Ze het en Ze geraakt het niet moe. Ik kies ook elke dag, ik heb me deze avond vernieuwd, ik ben het zelf nooit moe geworden. Iedere dag herhaalt de Gospa het, opnieuw en opnieuw zonder het beu te worden. Alle moeders hier aanwezig, hoe dikwijls moeten jullie tegen jullie kinderen zeggen: wees goed, wees braaf, leer…duizend en duizend keren. Ik hoop dat je het nog niet moe geworden zijt. Is er deze avond een moeder aanwezig die kan zeggen: ik ben gelukkig ik zeg leer, en ik moet het nooit meer herhalen. Die moeder bestaat niet. Elke moeder moet het telkens weer herhalen, zodat de kinderen het niet vergeten. Zo ook doet de Gospa het nu al dertig jaar met ons. Zij herhaalt het opdat wij het niet zouden vergeten. Zij brengt geen angst, zij komt niet om ons te bestraffen, zij kondigt het einde van de wereld niet aan, zij spreekt niet over de tweede komst van Jezus. Zij wilt wel zeggen: Jezus schenkt zichzelf iedere dag aan ons in de eucharistie. Kom naar de mis. Moge de mis het centrum van ons leven worden. In het begin van de verschijningen waren we met ons zes samen en we knielden voor de Gospa. Zij zei ons: lieve kinderen, als je zou moeten kiezen tussen morgen naar de mis gaan of naar Mij komen, dan moet je kiezen om Mij niet te ontmoeten en om naar de mis te gaan. De Heilige Mis is een gaan naar Jezus. Jezus geeft zichzelf aan jou in de mis, je moet je openen voor Hem, jezelf geven aan Hem, je moet Hem aannemen. Dit is waarom de Gospa ons zo dikwijls roept om zo dikwijls naar de mis te gaan, zodat de mis het centrum wordt van ons leven.

De Gospa roept ons op om één keer in de maand te biechten, om te knielen voor een kruis en voor de deur van het sacrament en Ze roept ons om naar de aanbidding te gaan. Speciaal de priesters roept de Gospa op om Jezus te aanbidden en om aanbiddingen te organiseren.

De Gospa roept ons om de rozenkrans te bidden in de families, de Bijbel te lezen in onze families. Moge de Bijbel ook op speciale wijze zichtbaar zijn in jullie de families, lees de Bijbel. Door de Heilige Schrift te lezen, zal Jezus opnieuw geboren worden in je hart, in jullie families. Moge dit ook spirituele kennis geven in je leven.

De Gospa roept ons ook op om te vasten de woensdag en de vrijdag én om boete doen.

In een boodschap zei de Gospa: Lieve kinderen, wanneer je zou weten hoeveel Ik van je hou, je zou wenen van vreugde. Zo groot is de liefde van de Moeder. In waarheid zeg ik jullie, na iedere ontmoeting met de Gospa, kan ik onmogelijk met mijn eigen woorden doorgeven, hoeveel Zij van ons houdt, hoe Zij ons de boodschappen geeft, Ze richt zich tot ons allen, al haar kinderen. Dit is de reden als ze een boodschap geeft dat Ze zegt: Mijn lieve kinderen. Zij houdt van al haar kinderen, we zijn allemaal nodig en noodzakelijk voor haar. Daarom zegt Ze iedere keer: dank dat u mijn boodschap opnieuw beantwoord hebt.


Ivan Dragicevic en Marija Pavlova tijdens de rechtstreekse uitzending van MaryTV

Een van de belangrijkste boodschappen is zeker: haar oproep om te bidden met het hart. Zo dikwijls herhaalt Ze deze woorden: lieve kinderen: bid... bid... bid. Niet mechanisch, niet op een mechanische wijze, niet uit traditie maar wel bid met het hart. Je moet niet bidden met de verwachting dat je graag zou hebben dat het rap gedaan is, of om je plicht gedaan te hebben. De Gospa zegt: bid met het hart, met liefde en voor liefde, bid met heel je wezen. Zo kan je komen tot een ontmoeting met Jezus Christus. Dit gebed wordt een vriendschap met Hem, je wordt een vriend van Hem. Door te bidden met het hart worden we gevuld met vreugde, vrede. Moge gebed vreugde worden voor jou.

Lieve kinderen, de boodschappen met liefde aanvaarden, betekent ze in praktijk brengen. De Gospa roept ons op tot het aanvaarden van de boodschappen met liefde en dan worden we bekwaam om ze te leven. De Gospa roept ons naar de school van het gebed. En van deze school van het gebed moet je weten dat ze doorgaat iedere dag, er zijn geen weekends en er zijn geen vakanties. Als je beter wilt bidden, bid altijd meer. Dit is een persoonlijke beslissing, beter bidden is een genade die gegeven wordt aan wie meer bidt.

Dikwijls zeggen we nu: we hebben geen tijd, we hebben geen tijd voor families, we hebben geen tijd voor de kinderen, we hebben geen tijd om naar de mis te gaan. Daartegenover zegt de Gospa: lieve kinderen, je moet niet altijd zeggen, ik heb geen tijd. Het probleem is niet de tijd maar het probleem is de liefde. Als je van iets houdt lieve kinderen, heb je er altijd tijd voor. Als je er niet van houdt, vind je nooit tijd. Zonder liefde is er geen vrede mogelijk en kan je niet bidden. Die boodschap in liefde aanvaarden schenkt je leven.

Doorheen de jaren wekt de Gospa ons op om te ontwaken uit de spirituele coma waarin de wereld verkeert, en zij wil ons versterken in ons bidden en in ons geloven.

Ook deze avond ontmoet ik Onze Lieve Vrouw in jullie aanwezigheid. Ik zal voor iedere van jullie bidden, voor jullie noden en intenties, voor jullie families. Open je hart voor jouw Moeder. Keren we terug naar Haar en gaan we bij haar zitten. Laat ons veiligheid, zekerheid, geborgenheid vinden bij Haar. Zij zal als een moeder bidden voor elk van ons.

De schoonheid van de Gospa is niet te beschrijven: zij draagt een zilveren kleed, een witte voile, blauwe ogen, ze heeft roze lippen, zwart haar, ze staat op een wolk, en ze draagt een kroon met sterren.

Ik moet het herhalen, Het is voor mij zeer moeilijk, onmogelijk om met mijn woorden haar te beschrijven. Eens vroegen wij haar: waarom ben Jij zo mooi, moeder? Zij zei: Ik ben zo mooi omdat Ik bemin. Als je begint met beminnen, zal je mooi worden en mooi zijn.

Ik hoop dat we vandaag kiezen voor de liefde, dat we vandaag kiezen om een beter mens te worden, dat we kiezen om zo te leven zoals Maria het ons vraagt.

Moge deze avond in waarheid een spirituele vernieuwing voor ons worden, de tijd waarin we leven is een tijd van verantwoording afleggen. Dit is waarom we met zorg ingaan op de oproep van Onze Lieve Vrouw.

Laat ons in deze verantwoordelijkheid aannemen wat Jezus ons zegt. Laat ons beslissen om mee te werken met God in de families. Laat ons beslissen om te bidden voor de Kerk, voor de priesters, bijzonder voor roepingen voor de Kerk. Laat ons geen uiterlijke tekenen zoeken, maar zelf een levend teken zijn, het teken van een levend geloof. Laat ons kiezen voor de vrede. Laat ons kiezen voor God.

Lieve vrienden, moge het zo zijn.

Dank jullie allen, moge God jullie allen zegenen, Moge de Gospa verder meegaan op je weg.

4. Ivans beschrijving van Maria's boodschap van 17/11/2011

Ik wil graag dit moment afsluiten met u kort te vertellen wat de Gospa deze avond zei. De ontmoeting met de Gospa is moeilijk te beschrijven. Geloof me, ik probeer nu al dertig jaar de goede woorden te vinden en ik heb ze nog niet gevonden.

Het is moeilijk om de ontmoeting met haar te beschrijven. Ik sta hier voor jullie, maar ik ben nog met haar samen, ik ben nog in deze avondlijke ontmoeting met haar. Na iedere ontmoeting met de Gospa heb ik enkele uren nodig om terug naar deze wereld te komen, om terug de aarde onder mijn voeten te voelen. Wanneer de Gospa komt, brengt ze een deel van het paradijs met haar mee en dit is waarom ik toch probeer deze ontmoeting met de Gospa wat dichter bij jullie te brengen.

Voor iedere ontmoeting met de Gospa bereiden we onszelf voor door het bidden van de rozenkrans. Doorheen dit gebed bewegen we ons naar deze ontmoeting. Wanneer ik de rozenkrans met jullie bad, en het uur 18u40 naderde, kon ik haar aanwezigheid sterker en sterker voelen. De moment dat de Gospa kwam was de moment dat ik knielde en begon te bidden, en wanneer ik stopte en wanneer jullie mijn stem niet meer konden horen. Het eerste teken van haar komst is een licht dat schijnt. Ik kan niet beschrijven welk licht het is, er is geen equivalent in deze wereld, het is een paradijslijk licht. Wanneer de Gospa komt kan ik niets zien rondom mij, voor of achter mij; ik voel niets meer, noch tijd, noch de plaats waar ik ben.

Deze avond kwam de Gospa heel gelukkig en vreugdevol tot ons. Zij begroette ons allen met haar moederlijke groet: "Geloofd zij Jezus Christus, mijn dierbare kinderen." Daarna bad zij met geopende handen in het bijzonder over alle priesters die hier aanwezig zijn. Daarna heb ik al jullie allen op een bijzonder wijze aanbevolen bij de Gospa. Hierop heeft Zij met open handen over allen gebeden die hier aanwezig zijn. Dan heeft Zij ons gezegend met haar moederlijke zegen. Zij zegende ook alle dingen die je meebracht voor de zegening. Ik heb vandaag op bijzondere wijze gebeden voor dit aartsbisdom en voor alle noden van dit bisdom. Daarna heb ik al jullie noden, jullie families, jullie intenties, de intenties die je in je hart meebracht naar deze plaats aanbevolen aan de Gospa. Dan bad de Gospa voor alle aanwezige zieken en ik heb alle zieken aan haar toevertrouwd. Daarna is de Gospa naar ons toegekomen met een woord: "Lieve kinderen, ook vandaag roep ik u op tot het gebed. Op bijzondere wijze wanneer satan oorlog wil, roep ik jullie opnieuw op, kleine kinderen: bid... bid... dat God jullie de vrede kan geven. Wees een apostel van de vrede. Wees drager van Gods vrede in je hart. Ik ben met u en ik bid voor Gods aangezicht voor elk afzonderlijk. Wees niet bang en wees niet angstig, want diegene die bidt hoeft niet bang te zijn van het kwade en die heeft geen haat in het hart. Dank dat u ook nu mijn oproep beantwoord hebt." Toen heb ik een Onze Vader en een Eer aan God gebedenn waarop de Gospa over ons allen bleef bidden. Tenslotte vertrok Zij naar de hemel in een teken van licht en van het kruis: "Ga in vrede. God houdt van u, kinderen."

Het belangrijkste van deze ontmoeting met de Gospa is dat we hier biddend samen waren, samen in gebed, vol van de Heilige Geest. Wat is er mooier dan zo de advent te starten? Ik hoop dat we in deze Geest de vernieuwing die we deze avond mochten starten, verder zetten thuis; ik hoop dat wat in deze geest gestart is dat we het in onze families verder zetten; ik hoop dat we deze nieuwe evangelisatie die we hier begonnen zijn verder zetten in onze families en met onze families

De Gospa roept ons op om zaaiers te worden van het goede zaad. Moge dat zaad in de goede aarde vallen en veel goede vruchten voortbrengen. Moge het zo zijn.

Onze bijzondere dank gaat uit naar de mensen die deze teksten hebben vertaald

2. Ontrent de geheimen [voor uw eigen oordeel]

We kunnen onze lezers alvast andermaal bevestigen dat al onze aandacht gaat naar 13 november 2012. In ons document "Op naar de geheimen 3" kunt u lezen hoe het voornamelijk de gegevens zijn die Onze Lieve vrouw heeft vrijgegeven te Garabandal die naar die datum leiden. Bovendien is er een bijkomend gegeven en dat is de maandelijkse boodschap die Maria aan Marija Pavlovic heeft doorgegeven op 25 augustus 1991:

"Lieve kinderen! Vandaag nodig Ik u uit om te bidden, nu zoals nooit hiervoor, nu Mijn plan zich begint te verwezenlijken. satan is sterk en wenst Mijn plannen van vrede en vreugde weg te wissen door u te laten denken dat Mijn Zoon niet standvastig is in Zijn beslissingen. Daarom roep Ik u op, lieve kinderen, om nog beter te bidden en te vasten. Ik roep u op tot negen dagen van zelfverzaking, zodat met uw hulp, alles wat Ik wens te verwezenlijken door de geheimen, die Ik begonnen ben in Fatima, volbracht kan worden. Ik vraag u om nu, lieve kinderen, het belang van Mijn komst en de ernst van de situatie te willen begrijpen. Ik wens alle zielen te redden en ze aan God voor te stellen. Laat ons daarom bidden opdat alles wat Ik begonnen ben zich volledig zou volbrengen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Deze boodschap is cruciaal, want hier bevestigt Onze Lieve Vrouw de eerdere woorden van Johannes Paulus II dat Medjugorje de voortzetting is van Fatima. Fatima staat bekend om haar verschijningen die telkens plaatsvonden op de dertiende. De laatste verschijning gebeurde er op 13 oktober 1917, de dag dat ook het zonnewonder plaatsvond in Fatima. Als Medjugorje de voortzetting is van Fatima, is het zeker niet onlogisch dat de datum van het eerste geheim zou vallen op 13 november 2012. Er valt zelfs nog meer te zeggen hierover, alhoewel ik moet toegeven dat het te voorbarig is, om dit te kunnen bevestigen en ook omdat bijna iedereen denkt dat het tiende geheim zou kunnen plaatsvinden in het jaar 2018, 70 jaar na de onafhankelijkheid van Israël en dit naar aanleiding van gegevens in de Bijbel die verwijzen op één levensjaar nadat Isräel opnieuw zou worden herenigd. In Bijbelse termen komt een levensjaar overeen met 70 jaren. Ongetwijfeld zullen vele ogen gericht zijn op Israël en niet onterecht: Israël zal wel degelijk een hoofdrol spelen in de verdere ontwikkelingen nadat de geheimen zich zullen openbaren.

Maar ook hier kan Fatima ons naar een heel ander jaar leiden. Als 13 november immers het vervolg is Fatima, is het zeker niet onlogisch dat de datum van 13 april kan verwijzen naar de afsluiting ervan, vermits de verschijningen te Fatima begonnen op 13 mei. Het is geweten dat de planetoïde Apophis in het jaar 2029 op 13 april de aarde heel dicht zal naderen [aanvankelijk werden de inslagkansen geschat op 2,4% door de NASA]. Apophis heeft een diameter van ± 320 meter in haar lengte. Maar hier eindigt het verhaal niet, en zowel de Verenigde Staten en Rusland zijn het erover eens dat, door de dichte nadering van de planetoïde, ook haar baan kan afwijken door de zwaartekracht van de Aarde. Een aantal jaren nadien zou deze afwijking heel erntige gevolgen kunnen hebben, want geloof het of niet, op precies dezelfde dag, 13 april van het jaar 2036, is Apophis er terug en kan een afwijking van de baan van Apophis zorgen voor een inslag op aarde. En alhoewel de Amerikanen geen inslag verwachten, is Rusland heel wat minder optimistisch. Rusland is momenteel zelfs bezig met een programma om op Apophis een ruimtetuig vol met kernernergie te laten inslaan.

En nog eindigt het verhaal van Apophis niet, want in 2036 valt Pasen op 13 april. Bovendien is er de naam Apophis, die een wel heel uitzonderlijke betekenis heeft:

De betekenis van Apophis

Apophis of Apepi is in de Egyptische mythologie een reusachtige slangendemon. Hij is het meest algemeen bekend onder de Griekse naam Apophis. Apophis gold als tegenspeler van de zonnegoden Aton en Ra, en was als zodanig symbool van de donkere machten. Apophis probeerde bij zonsopkomst en zonsondergang de zonnegod op te slokken als die 's nachts door de onderwereld reisde. Als Apophis daar in zou slagen kwam de zon niet meer op en dan zou de wereld levenloos worden. Gelukkig beschermde Seth de zonnegod en verjoeg het monster. Het bloed van de gewonde demon kleurde de hemel rood als bewijs van de overwinning van Aton.


De slangengod Apophis in de graftombe van Ramses I

De god is voor het eerst gezien op wanden in het Middenrijk. De god werd als vruchtbaarheidsgodheid aanbeden in tijden van paniek en armoede [als de Nijl niet overstroomde]. In het Nieuwe Rijk wordt deze godheid het meeste uitgebeeld op wanden bij farao's.

Apophis wordt afgebeeld als een grote, kronkelende slang. Het kronkelen zou benadrukken dat de slang zeer groot was. Verschillende soorten slangen hebben model gestaan voor deze god. Altijd is Apophis afgebeeld in een verwarde toestand en vechtend met Ra of een andere god, waarbij hij dan meerdere messen in zijn lijf heeft.

De antigod werd niet vereerd in tempels in een stad, maar werd wel afgebeeld in tempels, waar hij bestreden werd door verschillende goden. De god heeft een eigen boek, het "boek van Apophis", waarin verschillende magische spreuken stonden die Apophis konden vernietigen.

Ook in het Boek der doden staat een spreuk ter bestrijding van deze god. In de late tijd werden spreuken in tempels opgenoemd om de wereld [Egypte] te beschermen.

Onze Lieve Vrouw van Guadalupe

Onze Lieve Vrouw van Guadalupe wordt jaarlijks herdacht op 12 december. Onze aandacht gaat hier vooral naar de Tilma van Juan Diego, waarop men duidelijk kan zien dat satan wordt verpletterd door de voeten van Maria. En dan is er ook nog de betekenis van de naam Guadalupe. Hoewel de betekenis van de "Guadalupe" niet met zekerheid kan worden verklaard, zijn de meeste geleerden het erover eens dat het hoogstwaarschijnlijk een verbastering van het "Nuatl" [de taal die destijds werd gesproken door de indianen van Mexico] Coatlaxopeuh, dat wordt uitgesproken als "quatlasupe", wat lijkt op Guadalupe.


Onze Lieve Vrouw van Guadaloupe

Dit woord betekent "degene die de slang vernietigt", waarbij "Coa" staat voor slang, "tla" voor die, en "xopeuh" voor vertrappen. De slang zou dan slaan op Azteekse goden als de slangengod Quetzalcoatl en de uit slangen bestaande Godin Tonantzin, die door de christelijke religie verslagen zouden worden. De Spaanse missionarissen hebben er uiteindelijke "Guadalupe" van gemaakt, als verwijzing naar het beeld van de Zwarte Madonna van Caceres, Guadalupe in Spanje. Uiteraard is er ook de verwijzing naar Genesis 3,15, waarin de slang voor de satan staat.

Terug naar de geheimen

Wat hierboven vermeld staat is, zoals u zelf kunt lezen, enkel speculatief, maar nadat u de uiteenzetting van het volledige verhaal hebt gelezen, zult u het er mee eens zijn dat het een hypothese is waar zeker rekening mag mee worden gehouden, omdat er teveel "toevalligheden" in het verhaal staan, die eigenaardig genoeg doen denken aan de overwinning van Maria op satan, wat Maria ook te Medjugorje bevestigt: "Uiteindelijk zal Mijn Onbevlekt Hart triomferen."

Om te eindigen keren we terug naar onze oorspronkelijke vraag: welke gebeurtenis kan leiden tot de waarschuwing? Het gaat hier om iets dat we niet mogen vrijgegeven. Ik ben de eerste om eerlijk te zijn tegenover onze lezers, maar ik kan en mag de gebeurtenis niet vrijgeven: onze diepste eerbied gaat allemaal naar Jezus en onze Hemelse Moeder: het vrijgeven ervan is iets wat die eerbied volledig zou teniet doen. Het is wel medegedeeld aan een aantal mensen die mijn diepste vertrouwen genieten.

Chris De Bodt

13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november 2011
13 november 2011

1. Medjugorje/Corridinia: Vicka straalt het uit bij haar dertiende minuten durende verschijning

Afgelopen 13 november duurde de verschijning aan Vicka Ivankovic meer dan 13 minuten, bij haar eerste publieke terugkeer, na vijf maanden afwezigheid door een opgelopen schouderwonde. De video van Icak's ontmoeting in Corridona, Italië, was de langstdurende openbare verschijning aan Vicka? Toegegeven, haar publieke verschijningen zijn zeldzaam.

Vicka heeft steeds de meeste aandacht getrokken toen de jonge zienertjes nog simultane verschijningen hadden, in het begin van de jaren '80. Haar extraverte karakter en energiek, gebaren, glimlach en uitstraling zijn daar zeler niet vreemd aan. Zij was zowat het buitenbeentje van de zieners in die tijd.


Vandaag was het niet anders, een video van Vicka's verschijning op 13 november in Corridonia, Italië, toont ons een 13 minuten lange verschijning, veel langer dan de recente openbare verschijningen aan haar medezieners, Ivan en Marija. Er zijn er zelfs die zich gewagen aan een vijftien minuten durende verschijning, omdat de aanvang van de verschijning ontbreekt bij het opnamemateriaal.

Het is de eerste maal sedert lange tijd dat een bijna volledige verschijning op pellicule wordt gezet. Gewoonlijk vinden haar dagelijkse verschijingen plaats in de privé-sfeer. De veschijning in Corridonia was de derde publieke verschijning dit jaar. De eerdere twee vonden plaats in Dublin, Ierland.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: documentaire




02-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 november 2011: Allerzielen
2 november 2011: Allerzielen

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen, de Vader heeft u niet aan uzelf overgelaten. Onmetelijk is Zijn liefde, de liefde die mij tot u brengt, om u te helpen Hem te kennen, zodat, door Mijn Zoon, ieder van u Hem "Vader" kan noemen, met de volheid van het hart, dat u één volk kan zijn in Gods familie. Vergeet echter niet, Mijn kinderen, dat u niet enkel voor uzelf in deze wereld bent, en dat Ik u niet enkel naar hier roep voor uw eigenbelang. Zij de Mij volgen denken aan hun broeders in Christus, zoals ze zichzelf zien en zij kennen het eigenbelang niet. Dat is waarom Ik wens dat u het licht van Mijn Zoon bent. Dat u al diegenen die er niet toe gekomen zijn om de Vader te kennen, aan hen allen die ronddolen in de duisternis, wanhoop, pijn en eenzaamheid, zou mogen verlichten, dat u voor hen de weg zou verlichten en dat u met uw leven hen de liefde van God kan tonen. Als u uw harten opent, zal Ik u leiden. Opnieuw vraag ik u: bid voor uw herders. Dank u."


www.bloggen.be/medjugorje 

2. Medjugorje: Herstelde Vicka herneemt haar normaal leven

Nu Vicka genezen is van haar pijnlijke schouderwonde, die ze bijna vijf maanden, in juni, geleden heeft opgelopen, toen een te enthousiaste bedevaarder, haar bij de begroeting bijna onvrijwillig van het balkon had getrokken, zal zij voor de eerste maal terugkeren naar haar normale openbaar leven voor een gebedsdag in het Italiaanse Corridonia.

Medjugorje zienster Vicka Ivankociv is voldoende genezen van haar schouderwonde om haar normale openbare taken met getuigenissen, zoals ze dat reeds dertig jaar dagelijkse verschijningen doet, te hernemen. Op 13 november zal ze aanwezig zijn op een Medjugorje-gebedsdag in Corridonia, zo'n 40 kilometer ten zuiden van Ancona, Italië.

Terwijl Vicka in Corridonia zal zijn, zullen er ook nog twee andere zieners in Italië zijn die dag Ivanka Ivankovic zal in Montelaguardia, nabij Perugloia spreken en Marija Pavlovic in Rovereto.

Het is een eerder ongewoon gebeuren dat drie zieners, in het bijzonder op die dag [de laatste dag van de verschijning te Garabandal] in Italië zullen zijn. 13 november is het vervolg van Fatima, waar de laatste verschijning op 13 oktober plaatsvond. Medjugorje is het vervolg op Fatima. Ondertussen is aan een bijkomende voorwaarde voldaan voor 13 november 2012. Een absolute voorwaarde is dat de waarschuwing wordt voorafgegaan door een bisschoppensynode [woorden van Maxima Gonzalez, de moeder van Conchita Gonzelez, die het gehoord had van haar dochter]. Ook valt 13 november 2012 gelijk met een totale zonsverduistering. De waarschuwing zal dus plaats vinden, kort na een bisschoppensynode. Deze gaat door tijdens de drie laatste weken van oktober en zal afsluiten op 28 oktober 2012. Deze synode zal als thema "de evangelisatie" hebben.

Er zijn mensen die zullen denken: "maar in het evangelie van Mattheüs, staat dat niemand dag, noch uur zal kennen." Dit is echter geen verwijzing naar de eerste geheimen. Dit is eerder een verwijzing naar de laatste geheimen, zoniet enkel het laatste geheim. Laat we bidden dat Maria, zoals beloofd aan Vicka, zolang mogelijk onder ons zou mogen blijven na het derde geheim, zodat ze ons kan leiden.

Bron: Medjugorje Today, met uitzondering van twee laatste paragrafen.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Aan reeks overstromingen komt geen einde

Italië en vooral de Ligurische kust worden niet gespaard door de natuurelementen. Na de zware overstromingen van vorige week zette nu een gigantische wolkbreuk een groot deel van de havenstad Genua blank. De balans is heel zwaar met doden, vermisten en zwaargewonden. Ook de materiële schade is amper te overzien.

In het westen van Colombia zijn minstens 14 mensen omgekomen bij een aardverschuiving die werd veroorzaakt door aanhoudende regen. Er zouden nog tientallen mensen vermist zijn in Manizales, zo'n 300 kilometer ten westen van de hoofdstad Bogota.

De zware onweerswolken boven Italië zakken vandaag verder af naar het zuiden. Nadat ze de voorbije dagen lelijk huishielden in het noordwestelijke Genua, heeft het noodweer nu ook in Napels een eerste dodelijke slachtoffer geëist. Een man kwam er met wagen en al onder een vallende boom terecht, melden de lokale autoriteiten.

In het zuiden van Frankrijk zijn zo'n 2.300 mensen geëvacueerd vanwege de hevige regenval en de daaruitvolgende overstromingen. Een bejaard koppel overleefde het noodweer niet. Man en vrouw kwamen om door CO-vergiftiging toen ze hun kelder trachtten leeg te pompen. In totaal verkeren nog twaalf departementen in risiconiveau oranje.

In Thailand zijn al 500 mensen omgekomen als gevolg van de overstromingen die het land al drie maanden teisteren. Woensdag was nog sprake van 427 slachtoffers, maar de tragische regeringsbalans tikte sindsdien aan tot 506.

In het Aziatische land Myanmar zijn deze week al ruim 100 mensen omgekomen als gevolg van overstromingen. Dat heeft een anonieme Birmaanse functionaris gemeld.

Op krokodillenboerderijen in de Mekong-delta in het zuidwesten van Vietnam worden talloze dieren ondergebracht in de woningen van de eigenaars, om te verhinderen dat de krokodillen kunnen ontsnappen wegens de overstromingen.

Na hevige regenval zijn in de Mexicaanse deelstaat Tabasco minstens 120.000 mensen door overstromingen getroffen. Het zou om de ergste watersnood gaan sinds 1955. Het wassende water heeft twaalf gemeenten overstroomd en zware materiële schade veroorzaakt. Sinds het begin van de maand is het waterpeil in de Rio Grijalva zo sterk gestegen als nooit tevoren.

In Dublin is het noodplan in werking gesteld nadat hevige regenval de Ierse hoofdstad blank zette. Volgens de weerdienst viel er op 24 uur tijd evenveel regen als normaal in een maand. In de Wicklow-bergen wordt een agent vermist nadat hij door het wassende water zou zijn meegesleurd.


Zondvloed Genua


Zondvloed Genua


Thailand


Zuid-Frankrijk

4. Wereld staat aan de vooravond van een nieuwe recessie

Een nieuwe recessie kan zwaardere gevolgen hebben voor de wereldwijde werkgelegenheid dan de crisis van 2008. Dat zegt het internationaal arbeidsbureau [ILO].

In het maandag verschenen World of Work-rapport waarschuwt de organisatie voor een sterke toename van de werkloosheid als er zich opnieuw een recessie voordoet. De vangnetten en stootkussens die de gevolgen na de Lehman-crisis beperkt hielden, zijn nu grotendeels afwezig. Dat lukt nu niet meer, doordat de overheden geen geld meer hebben, waarschuwt Raymond Torres van de ILO-studiedienst. Sterker nog: de overheden moeten zelf personeel afdanken om hun begrotingen onder controle te houden. Omdat de arbeidsmarkt altijd met zes maanden vertraging reageert op economische ontwikkelingen, is de impact van de nieuwe groeivertraging nog beperkt gebleven. Maar in twee derde van de ontwikkelde economieën, waaronder België, is de arbeidsmarkt al aan het verslechteren.

In de komende twee jaar zullen er wereldwijd 80 miljoen nieuwe banen gecreëerd moeten worden om werkloosheid terug te brengen tot het peil van voor de crisis. De ontwikkelde economieën moeten er daarvan 27 miljoen voor hun rekening nemen. Maar zoals het er nu naar uitziet, zal maar de helft van dat aantal effectief gecreëerd worden. Daardoor zal het nog tot 2016 duren voordat de effecten van de crisis op de werkloosheid volledig zijn weggewerkt. Een hogere werkloosheid doet de binnenlandse vraag dalen, wat het herstel van de economie bemoeilijkt. Zo dreigt een vicieuze cirkel te ontstaan.

De financiële gezondheid van de economie krijgt in veel landen voorrang op de sociale gezondheid, zo waarschuwt Torres. Dat kan perverse effecten hebben: de banken zijn veel minder scheutig geworden met krediet, waardoor bedrijven minder kunnen investeren en dus minder nieuwe banen kunnen scheppen.

"We moeten dringend in een andere versnelling schakelen," schrijft Torres. In de studie wordt ook gewaarschuwd voor een groeiend gevaar van sociale onrust. Het risico daarop is in 40 procent van de 119 bestudeerde landen toegenomen. De G20-vergadering van deze week in Cannes schept een mogelijkheid om de problemen gecoördineerd aan te pakken, aldus het rapport.

De ILO plaatst ook vraagtekens bij het beleid van loonmatiging dat in een aantal ontwikkelde landen is gevoerd in de drie decennia voorafgaand aan de crisis. In driekwart van de landen waarvoor voldoende gegevens beschikbaar zijn, daalde het deel van het bbp dat aan lonen wordt besteed. Het idee dat loonmatiging juist voor meer werkgelegenheid zorgt, wordt meer en meer aangevochten, aldus het rapport. Het lijkt erop dat het ‘uitgespaarde’ geld niet is besteed aan extra investeringen die de werkgelegenheid aanwakkeren, maar deels aan dividenden. Tegelijk zorgde de loonmatiging ervoor dat de binnenlandse vraag minder snel groeide dan mogelijk was. De werknemers hadden immers relatief minder te besteden. In vele landen bemoeilijkt ook het belastingstelsel een snelle groei van de werkgelegenheid. In plaats van vooral inkomens uit arbeid te belasten, zouden vermogen of milieu-effecten een interessante alternatieve belastingbasis kunnen vormen, oppert het rapport.

5. Een niet te missen afsluiter voor vandaag




31-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 oktober 2011
31 oktober 2011

1. Maria in de hemel waar te nemen tijdens een Medjugorje-gebedsdag in Italië

Een mysterieuze lichtgevende figuur is sinds de verschijning ervan aan de hemel kort voor de aanvang van een Medjugorje-gebedsdag, die werd gehouden in het Italiaanse Jesolo, een beetje ten noordoosten van Venetië, op 16 oktober 2011, het gespreksonderwerp geworden. De burgemeester, bisschoppen en priesters manen aan tot voorzichtigheid. In afwachting van een nadere verklaring, twijfelt een Italiaanse priester er niet aan: "Het is zonder twijfel de Maagd Maria!"


Jesolo-foto van de Madonna

Rond 8.20 's morgens waren er een aantal wachtenden buiten de multi-hall Palaturismo toen plots hun aandacht gevestigd werd op een figuur aan de hemel. Ondertussen werd het Heilig Sacrament binnengedragen in het Palaturismo. Pater Pétar uit Medjugorje was de gastheer.


Jesolo, Palazzo del Turismo

We zagen allen een soort verschijning als een wolk, maar daarop werd het helder en was er nergens nog een wolk te bespeuren. Het was de Madonna van Medjugorje die verschenen was in Jesolo om ons te beschermen, vertelde een jongeman die liever wenst anoniem te blijven aan de plaatselijke krant Nuova Venezia.

Ik denk dat Onze Lieve Vrouw van Medjugorje wenst erkend te worden, ook door de Kerk, en dat dit de reden is waarom het visioen te zien was, vertelde de organisator Gianluca Franzo aan de krant. "Ik merkte een vreemde gedaantevorm op in de lucht. Het was nog een beetje duister, maar op mijn 55ste heb ik nog nooit zo'n diagonale stapelwolk, dat een grijs Mariabeeld vormt, zoals dit, waargenomen. Aanvankelijk dacht ik dat het Onze Lieve Vrouw was die ons ter hulp kwam. Ook verheugde het me dat ik niet de enige was die dit alles heeft waargenomen aan de hemel, schreef ooggetuige Nadia Tonon op Facebook op 24 oktober.

"Tegen dan hadden zowel de aanwezige bisschoppen als priesters opgeroepen om dit met de grootste omzichtgheid te benaderen, vertelde de burgemeester Francesco Calzavara, in een update over het verhaal, aan Nuova Venezia. Overige sceptici klasseerden de foto als een montage, terwijl nog anderen denken aan resten van de komeet Elenin, die zich dicht bij de aarde bevond tegen midden oktober," schrijft de Italiaanse fotograaf Daniel Milot op zijn blog.


Francesco Calzavara, burgemeester van Jesolo

Alhoewel de theorie over de komeet zeker wordt verworpen, kon de foto Gianfranco Marcon, een plaatselijke fabrikant van lenzen die ooit nog samenwerkte met de NASA, niet overtuigen: "Er waren geen kometen of meteorieten in die dagen, maar ik kan het niet geloven dat het Onze Lieve Vrouw is die werd gefotografeerd. Denk er aan dat wat u kunt zien dikwijls het resultaat is van ingevingen en overmatige emoties, omdat foto's zowat alles kunnen weergeven," is zijn verklaring aan Nuova Venezia.

Fotograaf Daniel Miot was aanwezig in de multi-hall toen het schouwpsel zich buiten afspeelde. Later keerde hij terug naar de plaats. "De foto werd genomen door een jongen," kreeg hij te horen van de organisatoren: "Ik heb de plaats waar de foto werd genomen bekeken en er is niets wat een weerspiegeling kan veroorzaken, zoals een raam of iets dergelijks. Ook kunnen mogelijke invloeden van het camaramateriaal worden uitgesloten. Er werd geen flits gebruikt, dat dikwijls een voorwerp te lang blootstelt aan het licht, en het kan ook geen vlek of vuil zijn dat zich op het objectief bevind, zoniet zou dit hebben geresulteerd in een donkere en zwarte figuur. De uitleg van een meteoriet wordt nog het minst aanvaard, want zij laten een spoor na met een verschillende intensiteit aan licht," schrijft Daniel Miot op zijn blog.

Hij besluit met "volgens mij is het oprecht, dat er iets verscheen aan de lucht." Tot ditzelfde besluit kwam eveneens Eerwaarde Massimo Rastrelli, een Jezuïet uit Napels, die de gebedsdag bijwoonde. "Hij blijft bij zijn besluit dat de Madonna naar Jesolo kwam om er een teken tot geven aan de gemeenschap," aldus Nuova Venezia.


Eerwaarde Massimo Rastrelli

Het meest overtuigende bewijs echter voor de authenticiteit van de verschijning is dat ze door meerderen werd waargenomen. Dit sluit met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid alle mogelijke veronderstellingen van sceptici uit.

Bron: Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: duizelingwekkende cijfers

Een kroatische priester gaf aan alle aanwezigen op de "Medjugorje Peace Conference" te Irvina, CA in de Verenigde Staten, een live-update mee. Dertig jaar verschijningen te Medjugorje bracht volgende bewegingen met zich mee: 540.000 priesters, bisschoppen, kardinalen en overige religieuze hebben ondertussen Medjugorje bezocht. De priester zei: "het werkelijke aantal is nog hoger, aangezien het hier enkel gaat om religieuzen die zich ter plaatse lieten inschrijven. Enkel God kent de werkelijke cijfers."

In totaal werden er 27 miljoen Heilige Communies uitgedeeld en staat de teller van de bewezen en gedocumenteerde genezingen te Medjugorje op 532. Het aantal roepingen van priesters, onmiddellijk verbonden met Medjugorje, bedraagt 520, waaronder 85 Amerikanen, 36 Duitsers en 11 Ierse priesters.

Het meest recente jongerenfestival werd bijgewoond door 525 priesters en 450 priesters woonden het avondgebed en de Heilige Mis bij.

Eerwaarde Joseph Grbes, OFM, is geboren te Rama, Bosnië-Herzegovina. Hij voegde zich bij de Orde der Franciscanen in 1986 en studeerde in Bosnië-Herzegovina, Engeland en de Verenigde Staten. Voor het ogenblik is hij pastoor in de Kroatiche H. Hiëronymusparochie in Chicago, terwijl hij verder nog studeert voor zijn post-graduaat theologie aan de "Catholical Thelogical Union" te Chicago. Hij was een jongeman toen de verschijningen in 1981 begonnen en hij bestudeerde alle boodschappen van Maria tijdens deze dertig jaren en moedigt eveneens iedereen aan tot een dringende bekering en tot vrede.

Vertaling: Chris De Bodt

3. Medjugorje: De IIPG [International Internet Prayer Group] [Deel 106]

Rafaelmarie, California

Dag 8, vrijdag 25/6/2001

Blijkbaar was ik geld aan het uitsparen want, alvorens ik naar Medjugorje kwam, had ik gehoord van "Mothers Village," het liefdadigheidswerk van Vader Svet. Zo wou ik na de Engelstalige Mis de rest aan Zijn liefdadigheidswerk schenken. Ik ging naar de Heilige Jacobuskerk en vroeg aan mijn Engelbewaarder om mij naar hem te leiden. Ik keek de hele tijd rond, maar kon hem niet vinden. Toen ik naar de sacristie ging, waar men kan betalen om een Mis te laten opdragen voor iemand of voor een bijzondere intentie. Er stond een lange rij wachtenden. Ik was erg moe en had geen zin om zo’n lange tijd in de rij te gaan staan. Zo nam ik een pauze door op een stoel naast de Zuster, die de inschrijvingen deed, te gaan zitten, alvorens in de rij te gaan wachten.

Toen ik daar aan het rusten was, kwam de volgende gedachte bij mij op: "Wat als ik in de rij ga wachten om dan van de Zuster te moeten vernemen dat men daar geen schenkingen kon doen voor Mother’s Village?" Ik vroeg dus aan haar of dit de juiste plaats was, alvorens in de rij te gaan staan. Ze zei: "wacht, ik zelf even bellen." Ik voelde me hierdoor wat verveeld en vertelde dat ik haar niet wou onderbreken. Daarop gaf ze de telefoon door aan mij en aan de andere kant hoorde ik de stem van Vr. Svet. Nu voelde ik me pas echt verveeld, omdat ik Vr. Svet’s tijd niet wou ontnemen, omdat ik wist dat Hij het heel druk had omwille van de verjaardag van de Verschijningen.

Ik vertelde Vr. Svet: "Het spijt me, Vader, want ik wens niet veel van uw tijd te ontnemen omdat ik weet dat u het erg druk heb, maar ik wou een gift schenken voor uw liefdadigdheidswerk." Hij zei met te wachten en hing op. Ik wou oprecht niet de aandacht trekken op mezelf en zou het liever anoniem hebben gegeven, omdat ik weet dat u op deze wijze meer gezegend wordt door God. Tot mijn verbazing en verveling, stond Vr. Svet daar enkele minuten later voor mij en deed me teken om samen met hem naar een kleine kamer te gaan binnen de sacristie, waar we alleen zouden zijn.

Ik verontschuldigde mij bij Vr. Svet door hem te vertellen dat ik de gekke kerel was die hij kende van de Medjugorje bijeenkomst in Irvine, Californië. Hij antwoordde: "was het niet voor de gekke kerels, we zouden niet zoeel goeds doen binnen de Katholieke Kerk." Hij zei eveneens iets wat met diep trof alvorens we gingen neerzitten. Hij zei: "satan zit echt verveeld met u." Ik was op zo’n opmerking helemaal niet voorbereid. Ik antwoordde: "Wel Vader, dat is omdat hij mij ook erg veel verdriet heeft aangedaan." Ik vroeg hem of hij reischecks aannam en hij antwoordde bevestigend. Daarop stelde hij mij wat vragen en ik weet echt niet hoe ik hier ben uitgekomen, maar ik heb hem het hele verhaal van mijn [her]bekering verteld, dat te lang is om hier neer te schrijven.

Bron: IIPG

Vertaling: Chris De Bodt

4. Fin du Monde présent et mystères de la vie future [aflevering 215]

Negende Lezing: Over het mysterie van het Lijden in verband met het later leven.

Deel 1

Deze wijzen zullen er nog aan toevoegen: Welke sterveling heeft ooit oog in oog het lijden aanschouwd met haar harde en sombere trekken, of met haar een lijfgevecht aangegaan zonder dat ze het al gauw zou zegenen als een hemelse gave. Zoals het hardste metaal verslapt en smelt in het vuur, verandert het lijden de edele zielen en wekt in hen een deugd op die hen raakt, hen herstelt, hen bovennatuurlijk maakt en verzacht.

Kijk naar de arme, die lange tijd verlegenheid en ontreddering voelde. Eens rijk geworden zal hij er wijs en matig mee omgaan, zijn harde ervaring heeft hem geleerd wat arm zijn betekent en schaars brood te eten of te leven op aarde als een zieke en onbekende zwerver. Zie de staatsman, de machtige en gevreesde prins: als hij, alvorens de troon te bestijgen, de angst en bitterheid van de verbanning heeft meegemaakt, als hij langdurig ondankbaarheid en smaad heeft geproefd, zal hij, minder dan een ander, verblind worden door de grootheid en de praal van het vorstenschap, hij zal respectvol en barmhartig neerkijken op een misdeelde en sombere onderdaan. Hij weet dat de nobele gedachten en een verheven hart schuilen onder gehavende kleren als onder purper, hij herkent weer dat ook hij lang als banneling, vluchteling, onbekende en belasterde dwaalde. Zie nog de priester: als hij door zijn melancholische blik of zijn vroegtijdige aftakeling en zijn gelaten glimlach beschouwd wordt als vaak lijdend, wordt hij met meer respect en tederheid behandeld, de afgestotene zal zich met meer vertrouwen tot hem richten en geloof hechten aan de troost van zijn ziel die barmhartig en vaderlijk wordt gesteunt. 

Ten slotte, is deze door vele tegenslagen beproefde man een verlaten en duister iemand? In plaats van hem te misprijzen zien we in zijn lijden een glorierijke uitzuivering van zijn bestaan: een heimelijk gevoel zegt ons dat hij een bevoorrecht wezen is, zorgvuldig door de goddelijke hand voorbereid voor meer dan tijdelijke taken. We bewonderen in hem een stralender edelheid dan deze van het bloed, de edelheid van een onaantastbaar ondergaan lijden…

Bron: Abbé Arminjon

Vertaling: [Broeder Joseph]

5. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 98]

Oproep tot deelname aan de Eucharistie

Omvat door onze tabernakels, geofferd op onze altaren, gaat onze Verlosser door met het offeren van zichzelf aan de Vader als zoenoffer tot kwijtschelding van de zonden van de hele mensheid, in de hoop dat vele mensen van goede wil zich zouden verenigen met Hem, één met Hem door te delen in zijn offer, zodat zij zich samen met Hem kunnen offeren als zoenoffer aan de Vader, in Hem maar ook in de ledematen van zijn Mystiek Lichaam, dat de Kerk is. Het is de Oproep van de Boodschap: "Allerheiligste Drievuldigheid, Vader, Zoon en Heilige Geest, ik aanbid U diep, ik offer U het allerdierbaarste Lichaam en Bloed, Ziel en Godheid van Jezus Christus, tegenwoordig in alle tabernakels van de wereld, tot eerherstel van de smaad, heiligschennis en onverschilligheid waardoor Hij wordt beledigd. En door de oneindige verdiensten van Zijn allerheiligste Hart en van het Onbevlekt Hart van Maria bid ik U om de bekering van de arme zondaars. En door de oneindige verdiensten van Zijn allerheiligste Hart en Onbevlekte Hart van Maria, smeek ik U om de bekering van de arme zondaars." [Boodschap van de Engel]

En welke zonden zijn dit? Zij zijn al de beledigingen en ontheiligingen, de onverschilligheid en de ondankbaarheid van hen die Hem onwaardig ontvangen, van hen die Hem beledigen, van hen die Hem niet kennen, en van hen die Hem wel kennen, maar Hem de rug toekeren en Hem niet beminnen. Zij zijn de meest liefdeloze en hardste van al de Judassen die samen met Hem hun hand in de schotel steken, waarna ze weggaan en Hem verraden in ruil voor hun eigen verdoemenis, en aldus voor henzelf vruchteloos blijven met betrekking tot de vruchten van de Verlossing die Christus volbracht en aan de Vader offerde.

In gebedsvolle stilte, in de eenzaamheid van onze kerken, offert Hij zichzelf zonder ophouden aan de Vader als slachtoffer voor ons: vergeten, veracht, mishandeld, nederig en arm, Hij blijft een gevangene in onze tabernakels. En de Boodschap blijft ons oproepen het slachtoffer op onze altaren te offeren aan de Allerheiligste Drievuldigheid tot eerherstel van al onze zonden waardoor Hij is beledigd.

Vertaling: Chris De Bodt

6. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 11]

Hoofdstuk 1: Het gebeurde in Fatima en in Rome ...

Het is duidelijk, als men een gevolgtrekking mag maken, omdat het even ernstig en verontrustend is. Wat kan er echter nog meer vreesaanjagend zijn dan wat er reeds in het tweede deel voorspeld werd [te weten : De Bolsjewistische revolutie, de Tweede Wereldoorlog, verschrikkelijke kerkvervolgingen, de vernietiging van vele naties] ? In de loop van de 20e eeuw vond in feite het meest immense bloedbad van Christenen plaats, zoals nog nooit gezien was in de 2000 jaar oude geschiedenis van de Kerk. Niet alleen door totalitaire regimes als het Communisme of het Nazisme, niet alleen door Islamitische regimes, maar ook door wereldlijke vrijmetselarij [10].

Uit de opgelegde stilte rond het Derde Geheim werd er afgeleid dat er iets kon gebeuren dat nog erger was. Om deze reden heeft het zo genoemde Derde Geheim van Fatima de ganse laatste helft van de twintigste eeuw beheerst als een apocalyptische nachtmerrie. Zijn profetische waarde was bovendien bevestigd door het feit dat alles uitgekomen was, wat de Madonna op 13 juli 1917 had voorspeld in het tweede deel van het Geheim. Inderdaad, zoals reeds gezegd werd [en wat ik nogmaals wens te herhalen], was er voorspeld : De Russische Revolutie, de Tweede Wereldoorlog en verschrikkelijke genociden [te beginnen met de Shoah], de planetaire uitbreiding van het Communisme en het grootste martelaarschap van Christenen in de tweeduizendjarige geschiedenis van de Kerk [11] Daarom, en dat is de vraag, wat kan er in het "derde deel" staan dat meer verontrustend is? Wat is er zo onuitsprekelijk dat het de Heilige Stoel er toe aanzet dit deel achter slot en grendel te bewaren?

Vertaling: Dr. Guy Claes

7. Heilige Rita van Cascia [dee1 6]

Als patrones van de hopeloze gevallen wordt de Heilige Rita van Cascia in de mooie film, over de prachtige vrouw die in Italië leefde tijdens de veertiende eeuw, onsterfelijk gemaakt. Vittoria Belvedere en Martin Crewes, combineren die prachtig verhaal met vele ingrediënten: drama, liefde, verraad, tragedie, oprechte vergiffenis, en sterk geloof. Op 14-jarige leeftijd werd zij uitgehuwelijkt. Zij wilde echter kloosterlinge worden maar was zo gehoorzaam dat ze niet tegen de wil van haar ouders in ging. Haar echtgenoot was een bruut, doch ze stelde zich niet teweer en bad slechts voor zijn zielenheil. Nadat deze man vermoord werd zwoeren haar beide zoons bloedwraak. Maar Rita bad tot God dat ze liever had dat haar zoons zouden sterven dan hun snode plannen uitvoeren. Haar beide zoons stierven inderdaad, waarna Rita vrij was om tot het klooster toe te treden, het Maria Magdalenaklooster te Cascia Zij voelde zich sterk aangetrokken tot het lijden van Christus. Vanaf Goede Vrijdag 1422 werd ze door een doorn gestigmatiseerd, een wond die niet meer zal helen. Een tweede mirakel vond plaats tijdens haar ziekbed in 1447, toen ze aan een verwante die haar bezocht vroeg om een roos voor haar te plukken. Hoewel het winter was, vond deze toch een roos en bracht die aan Rita. Kort daarop stierf zij. Dit is de reden dat op 22 mei, haar sterfdag, aan Rita gewijde rozen bij de zieken worden gebracht. Tien jaar later werd haar lichaam opgegraven en het bleek nog geheel intact te zijn. Het werd opgebaard in een glazen sarcofaag in de kerk van Cascia.



8. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus
[Aflevering 125]

Hoofdstuk 6. De nieuwe kapelanen. Benoîte in Embrun

Jean Javelly, vicaris generaal.

Deze priester wordt dikwijls verward met zijn gelijknamige oom die provoost was van het Kapittel van de kathedraal in Embrun en vertegenwoordiger van de clerus. Beide waren afkomstig uit Avignon en de neef, zoon van Louis, werd in de parochie Saint-Agricol gedoopt. Zijn oom deed hem in augustus 1630 als prebende genietend kanunnik in Embrun benoemen, maar omdat er een andere kandidaat werd voorgesteld duurde het twee jaar vooraleer het Parlement van Parijs een uitspraak over het geschil deed. Jean Javelly bekleedde dus zijn zetel in 1633.

Hij was een uitstekend priester, doctor in de Godgeleerdheid en in Burgerlijk en Kerkelijk recht aan de universiteit van Valence. Hij had Rechten gedoceerd in Avignon en er zo een reputatie opgebouwd dat hij naar Rome werd gestuurd om de belangen van het Graafschap te behartigen. Hij werd er op prijs gesteld door de familie Barberini waaraan paus Urbanus VIII en de kardinaal legaat van Avignon toebehoorden. Bij zijn terugkeer in het Graafschap weigerde hij het bisdom van Chalon-sur-Saône en werd hij juridisch raadgever van de aartsbisschop van Arles, zijn vriend Mgr. Jaubert de Barrault. Koning Lodewijk XIII legde in 1632 een klacht neer bij de paus opdat een gerecht de bisschoppen van Albi, Uzès, Nîmes en Lodève zou veroordelen om de hertog van Orléans tegen de koninklijke overheid te hebben gesteund. De paus zond als commissarissen de aartsbisschop van Arles en de bisschoppen van Saint-Flour, Saint-Malo en de hulpbisschop van Tours. Dit gerecht zetelde in de zomer van 1633: de twee beschuldigden werden uit hun bisschoppelijk ambt gezet en hun kerkvoogdij werd afgenomen. De overigen werden vrijgesproken.

Het is bij die gelegenheid dat Jean Javelly, juridisch raadsman van Mgr. Jaubert die dit gerecht voorzat, oordeelkundige en tactvolle kwaliteiten vertoonde waardoor hij de bijnaam kreeg van ‘het orakel van heel de Provence’. Toen benoemde Mgr. Jaubert hem to vicaris-generaal en later tot hulpbisschop met recht van opvolging. De paus benoemde hem tot apostolisch protonotarius. Javelly weigerde de opvolging bij het overlijden van de aartsbisschop in 1643 en nam zijn intrek in Embrun in 1648 nadat zijn oom in de herfst overleden was en hem een huis naliet naast het college van de Paters Jezuïeten. Hij krijgt het rectoraat over de kathedraalkapel Saint-André in 1651 en wordt afgevaardigde in Arles voor de belangen van het kapittel van Embrun in 1665, en later in Marseille en Avignon.

Vertaling: Broeder Jozef

9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [aflevering 158]

Hoofdstuk 3: Van Jezus' doop tot na Zijn vasten

Jezus te Mizpa en in het dorp, bij de aanverwanten van Jozef

Hier heeft ook Israël zijn strijdkrachten verzameld om de stam Benjamin te bestrijden en te bestraffen wegens de dodelijke mishandeling en verkrachting van de vrouw van de reizende leviet. Deze schanddaad geschiedde bij een boom. De plaats was nog door een muur omringd en werd door niemand benaderd. Ook heeft Samuel zijn ambt als rechter te Mizpa uitgeoefend en hier stond het Essenerklooster, waarin Manahem woonde, die de jeugdige Herodes het koningschap voorspelde. De Esseen Karot had het gebouwd. Omstreeks honderd jaar voor Christus heeft hij geleefd. Deze getrouwde man uit het gewest van Jericho was van zijn vrouw met haar goedvinden gescheiden en beiden hadden, hij voor de mannen en zij voor de vrouwen, Essenerverenigingen gesticht. Zij hadden ook nog een ander klooster nabij Bethlehem gesticht, waar hij gestorven is. Hij was een zo heilig man geweest dat hij bij Christus' dood als een van de eersten uit zijn graf was opgestaan en verschenen is.

Hier in de stad waren zeer vele herbergen en het was aanstonds bekend, telkens als er een vreemdeling in de stad gekomen was. Jezus was nauwelijks in de herberg of Hij werd door vele mensen omringd. Men leidde Hem naar de synagoge waar Hij de Wet verklaarde. Er waren daar ook bespieders, wie het niet om de waarheid te doen was. Zij wilden Hem uithoren en bekentenissen uitlokken, daar zij gehoord hadden dat Hij óók de heidenen tot het Rijk Gods wilde brengen. Zij hadden vernomen op welk een wijze Hij bij de herders over de drie koningen gesproken had. Doch Jezus leerde hier zeer beslist en zei dat de tijd van de Belofte nu vervuld was, dat allen die door de doop herboren worden, die geloofden in Hem, de Gezondene van de Vader, en die zijn geboden onderhouden [ook de heidenen] het Rijk deelachtig zouden worden. Zijn volgelingen zouden erfgenamen worden van zijn Rijk. "De Belofte," zei Hij, zal zich verwijderen van de Joden die niet geloven, en zich wenden tot de heidenen."

Ik heb moeite om mij uit te drukken, maar Hij zei dat Hij wel wist dat zij alleen gekomen waren om Hem te bespieden, maar zij mochten Hem gerust te Jeruzalem gaan verklikken en daar vertellen welke leer Hij hier [in verband met de heidenen] verkondigd had.

10. Het Sacrament van Genezing [deel 9]

3. De vruchten van dit sacrament

Een bijzondere gave van de heilige Geest. De eerste genade van dit sacrament is een genade van troost, van vrede en bemoediging om de moeilijkheden te overwinnen die eigen zijn aan een toestand van ernstige ziekte of aan de broosheid van de ouderdom. Deze genade is een gave van de heilige Geest die het vertrouwen en het geloof in God vernieuwt en wapent tegen de bekoringen van de duivel, een bekoring van ontmoediging en angst voor de dood. Deze bijstand van de Heer door de kracht van zijn Geest wil de zieke leiden tot de genezing van zijn ziel, maar ook van zijn lichaam, indien dit de wil van God is. Bovendien, 'als hij zonden heeft begaan, zal het hem vergeven worden' [Jak. 5,15].

De vereniging met het lijden van Christus. Door de genade van dit sacrament ontvangt de zieke de kracht en de gave om zich inniger te verenigen met het lijden van Christus: hij wordt in zekere zin geconsacreerd om vrucht te dragen door de gelijkvormigheid met het verlossend lijden van de Heer. Het lijden, gevolg van de erfzonde, ontvangt een nieuwe zin: het wordt deelname aan het verlossingswerk van Jezus.

Een kerkelijke genade. De zieken die dit sacrament ontvangen, 'dragen bij tot het welzijn van het Volk van God' door 'zich vrijwillig aan te sluiten bij het lijden en sterven van Christus'. Door de viering van dit sacrament spreekt de kerk in de gemeenschap van de heiligen voor de zieke ten beste. Door de genade van dit sacrament draagt de zieke op zijn beurt bij tot de heiliging van de kerk en het welzijn van alle mensen, voor wie de kerk lijdt en zichzelf aan God de Vader opdraagt door Christus.

Een voorbereiding op de laatste overgang. Wordt het sacrament van de ziekenzalving toegediend aan allen die aan ernstige ziekten of gebreken lijden, in sterkere mate is zij bestemd voor wie op het punt staan dit leven te verlaten, zodat men het ook sacramentum exeuntium [sacrament van de stervenden] heeft genoemd. De ziekenzalving voltooit wat met het doopsel was begonnen: de gelijkvormigheid met de dood en verrijzenis van Christus. Zij voltooit de heilige zalvingen die als bakens heel het christelijk leven markeren. Die van het doopsel had in ons het nieuwe leven bezegeld; die van het vormsel had ons gesterkt voor de strijd van het leven. Deze laatste zalving omgeeft het einde van ons aardse leven met een stevig schild met het oog op de laatste strijd, voordat we het huis van de Vader binnentreden.

Anne Van Der Sloten

11. Jezus' tijdgenoten [aflevering 344]

Lucas de Evangelist

Wie was Lucas?

Vandaar zijn enorme interesse in de niet-joodse volken. Matteus, Marcus en Johannes waren joden. Alle vier evangelisten hebben alles wat zij geschreven hebben opgetekend als informatie van oor- en ooggetuigen. Matteus en Johannes waren leerlingen van Jezus, Marcus was de tolk van Petrus en in zijn evangelie klinkt het getuigenis van Petrus door, terwijl Lucas twee jaar lang verklaringen van oog en oorgetuigen heeft verzameld toen zijn vriend Paulus in de gevangenis van Caesarea zat.

Lucas is altijd bij Paulus gebleven. Hij was de beste vriend van de apostel. Hij is hem altijd trouw gebleven. In de laatste brief die we van Paulus hebben, de tweede brief aan Timotheüs, schrijft hij "Ze hebben mij allemaal verlaten. Alleen Lucas is nog bij mij." [II Tim. 4 : 11] Reken maar dat Paulus een enorme steun gehad heeft aan zijn vriendschap, tot in Jeruzalem toe als Lucas Jacobus en de oudsten van de Jeruzalemse gemeente gaat bezoeken en Paulus meegaat [zie Hand. 21 : 18]. Lucas is buitengewoon precies in zijn weergave. Als scheepvaartdeskundige is hij ongeëvenaard. Maar dan ineens komen we in de volgende hoofdstukken die ‘wij-vorm’niet meer tegen. Lucas gaat nu in z’n eentje op stap, zonder de apostel. Hij zal in die tijd veel informatie verzameld hebben en aantekeningen gemaakt. Pas in hoofdstuk 27 komt die ‘wij-vorm’ weer terug. Dat is dus na twee jaar als Paulus al ondervraagd is door Felx, Festus en Agrippa. In Hand. 27 : 1 gaat Lucas als betalend medepasagier met Paulus mee: "En toen het beslist was dat wij naar Italië zouden afvaren, vertrouwde men Paulus en enige andere gevangene toe aan Julius…"

Zijn nauwkeurige mededelingen over scheepvaart en scheepvaartverbindingen tonen aan dat hij zijn beroep vooral in zeesteden heeft uitgeoefend. Lucas kende de zeekaarten en was zeer goed op de hoogte van de indeling der Romeinse provincies. Waarschijnlijk zal hij ook enkele reizen meegemaakt hebben als scheepsarts. In vroegere tijden maakte niemand voor zijn plezier een zeereis, hij deed het alleen als zijn beroep dit van hem eiste. Lucas had een uitstekende Griekse opvoeding genoten. Van de drie Griekse hogescholen Athene, Alexandrië en Tarsus kwam alleen de laatste in aanmerking. Tarsus lag niet zo ver van Antiochië vandaan, waar hij is opgegroeid. Mogelijk is hij voor het eerst in aanraking met het evangelie gekomen door Griekse Cyprioten [Hand. 11 : 20]. Het is opvallend hoe vaak de plaats Antiochië voorkomt in zijn boeken. Je zou haast kunnen zeggen ‘bij ons in Antiochië’.

Vertaling: Broeder Joseph

12. Bijzondere reeks: De Valstrik van de Opname: Een katholieke Visie [7/9]

Elementaire zaken van de katholieke leer over de laatste dagen

Christus zal oordelen over de levenden en de doden, en de Duivel en zijn bondgenoten zullen eindelijk overwonnen worden.

"De triomf van God over de opstand van het kwaad zal de vorm aannemen van Het Laatste Oordeel na de laatste kosmische beving van deze wereld, die voorbijgaat." [677 en zie ook 1038-1041]. In vorige hoofdstukken hebben we opnieuw een aantal Bijbelpassages bekeken die deze waarheid bevestign. Als de God-Mens die de dood en de duivel overwon, is enkel Jezus waardig om de aarde te beoordelen en een definitieve halt toe te roepen aan haar verdorvenheid. Jezus verkondigt dat Hij "Zijn engelen zal uitzenden, die allen die tot zonde verleiden en ongerechtigheid bedrijven …. bijeen zullen brengen om hen in de vuuroven te werpen." en dat Hij de veroordeling zal uitspreken: "Gaat weg van Mij, vervloekten, in het eeuwig vuur!" [1034].

Aan het einde der tijden, zal Gods Koninkrijk komen, en alle dingen zullen hernieuwd worden.

"De schrift noemt deze mysterieuze hernieuwing die de mensheid en de wereld zal transformeren, de nieuwe hemel en nieuwe aarde. Het zal de definitieve verwezenlijking zijn van Gods plan om ‘alles in Christus onder één hoofd te brengen, alle wezens in de hemelen en alle wezens op aarde’ [1043]. Niet enkel de mensheid, maar ook het heelal zal geperfectioneerd worden. Er zal geen verdriet of zonde meer zijn, geen pijn of ziekte, geen dood of verval. De heiligen zullen samen met Christus regeren, verheerlijkt in lichaam en ziel, in het aanschijn van God tot in de eeuwigheid. [1044-1045]. Maar we weten niet wanneer precies deze transformatie zal plaatsvinden [1048].

Vertaling: Mario Lossie

13. Profetieën: Heilige Johannes Damascenus [676-749]

Profetie 5

Hij zal niet komen voor ons, maar initieel voor de Joden, ook niet voor Christus’ belang en daarom zal hij de antichrist worden genoemd.

Vertaling: Chris De Bodt


28-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 oktober 2011
28 oktober 2011

1. Moslim mysticus voorzag Medjugorje reeds één jaar op voorhand

Een Soefi mysticus, Hasan Shushud, voorspelde reeds één jaar voor de verschijningen begonnen, Medjugorje in detail. "Als Maria en haar plannen vlug zullen worden aanvaard, zal het lijden kortstondig zijn. Als Rome daarentegen, Maria niet benaderd met de nodige vastberadenheid, een oprechte aanvaarding tijdens de tijd dat God Rome de tijd en de vrijheid om te kiezen toelaat, dan zal God andermaal vrede, vreugde en liefde vergeefs hebben aangeboden en zal de mensheid de gevolgen voelen van satans plan," aldus Hasan Shushud in 1980.

Wij, Soefi’s, zijn er ons bewust van geworden dat Maria uitsluitend boodschappen meegeeft binnen het netwerk van de Rooms Katholieke Kerk. Daarom hebben wij, de Soefigemeenschap, voor een lange tijd gebeden voor Rome, omdat het antwoord dat Rome zal geven, een antwoord zal zijn dat eveneens geldt voor de hele mensheid.


Hasan Shushud, Moslim Soefi

"Als Maria en haar plannen vlug zullen worden aanvaard, zal het lijden kortstondig zijn," zei Hasan Shushud in 1980 over onze huidige tijd. De vermaarde Soefi mysticus schreef meerdere boeken, waarvan "The Master of Wisdom in Central Asia," gepubliceerd werd in het Engels.

"Spoedig zal er een unieke Mariaverschijning beginnen. De plaats hiervoor werd reeds lang geleden uitgekozen en wij, Soefi’s hebben gebeden opdat alles goed zou gaan. De plaats is voorbereid voor een verschijning die anders zal zijn dan alle voorgaande verschijningen en dit, zonder dat er zich iemand van bewust is. Maria zal dichter tot de aarde komen dan ooit daarvoor. Velen zullen Haar zien, Haar horen en Haar aanraken."

Volgens Inger Jenson, een Deense bedevaartgids met ervaring, die Medjugorje reeds meer dan honderd maal heeft bezocht, zijn dit enkele van de woorden die ze heeft gehoord, toen ze de Moslim Soefi mysticus Hasan Shushud heeft bezocht tijdens de zomer van 1980, een jaar alvorens de verschijningen begonnen in Medjugorje.


Inger Jensen, Deens bedevaartverantwoordelijke

Ook was Inger Jensen stomverbaasd toen zij hem hoorde schatten waar de verschijning zou plaatsvinden: "de plaats bevindt zich ten westen van Istanboel en de afstand tussen deze plaats en Istanboel zal korter zijn dan tussen Istanboel de Turkije’s oostelijke grens. Het is een geografisch gebied met een natuur en klimaat dat sterk lijkt op dat van Turkije, maar de plaats ligt niet in Turkije," vertelde Shushud aan Inger en haar groep.

De afstand tussen Istanboel en Dogubzyazit, het meest oostelijke gelegen punt van Turkije, is 1289 kilometer. De afstand tussen Istanboel en Mostar, de dichtst bijgelegen stad op zo’n 25 kilometer van Medjugorje, bedraagt 955 kilometer.


Turkije en de buurlanden, kortere afstand tot Medjugorje

Een langdurige en beslissende verschijning voorspeld

Toen Medjugorje dit jaar de dertigste verjaardag van de verschijningen vierde, kwam Hasan Shushud’s voorspelling van een langdurige en beslissende verschijning, eveneens uit, evenals zijn voorspelling dat vrede het centrale thema zou zijn rond de verschijning:

"U zult zien dat Maria zal lijden, wachten en hopen en zal blijven oproepen voor vrede en dit voor een heel lange tijd. Tijdens deze periode zal satan de mogelijkheid krijgen om zijn plannen van goddeloosheid, chaos, lijden en dood ten uitvoer te brengen,’ zei Hasan Shushud tegen Inger Jensen.

In de voorbije jaren kwam Maria’s lijden en wachten dikwijls tot uiting in de boodschappen aan zienster Mirjana Dragicevic.

"Maria heeft een vastberaden en een eerlijk ja-woord nodig voor Haar plannen en dit zal aanvankelijk niet gebeuren. Daarom zal Maria gedwongen worden om te wachten, om haar standpunten meer toe te lichten, om hulp te verlenen om hiertoe te komen. Tijdens deze periode, terwijl Maria zal lijden omwille van de afwijzing, zullen er aardbevingen gebeuren zoals er nooit hiervoor hebben plaatsgevonden. De stormen en onweersbuien zullen erger worden. Er zullen overstromingen zijn en meer fatale, besmettelijke ziekten. Het egoïsme, het materialisme en het geweld zullen maatschappijen doen ontaarden," ging Hasan Shushed verder.

"Als Maria en haar plannen vlug zullen worden aanvaard, zal het lijden kortstondig zijn. Als Rome daarentegen, Maria niet benaderd met de nodige vastberadenheid, een oprechte aanvaarding tijdens de tijd dat God Rome de tijd en de vrijheid om te kiezen toelaat, dan zal God andermaal vrede, vreugde en liefde vergeefs hebben aangeboden en zal de mensheid de gevolgen voelen van satans plan," herhaalt Inger Jensen Hasan Shushud woorden uit 1980.

Terwijl het inderdaad nogal verrassend kan klinken dat Shushud, een Moslim, bleef de nadruk leggen op de positie van de Katholieke Kerk als beslissend voor het lot van de komende allesomvattende verschijning, wat er voor Shushud zelf niets controversieel aan:

"Wij Soefi’s weten dat Maria enkel boodschappen geeft als ze verschijnt binnen de netwerk van de Roomse Katholieke Kerk. Daarom hebben wij Soefi’s voor Rome gedurende een hele lange tijd gebeden. Omdat het antwoord dat Rome aan Maria zal geven, een antwoord zal zijn dat eveneens bepalend zal zijn voor de hele mensheid."

"En zo weten we dat God aan de Katholieke Kerk een grote verantwoordelijkheid heeft toevertrouwd om Maria te aanvaarden. Een door God gegeven gezag aan deze Kerk betekent dat een "neen" tegen Maria, eveneens een "neen" betekent voor de hele mensheid. De deur blijft voorlopig gesloten. Dit betekent eveneens dat, als de Kerk Maria in oprechtheid aanvaard, de mensheid haar eveneens zal aanvaarden. Dan wordt de deur geopend voor Gods hulp, langs Maria."

"Om deze reden, hebben wij Soefi’s onophoudelijk gebeden voor Rome," zei Hasan Shushud volgens de Deense bedevaartverantwoordelijke.

Sedert 17 maart 2010 worden de gebeurtenissen te Medjugorje onderzocht door een Vaticaanse Commissie, onder de voorzitterschap van Kardinaal Camillo Ruini, met als doel de Paus toe te laten om "ja" of "neen" te zeggen.

Inger Jensen heeft persoonlijk de drie bladzijden tellende getuigenis van haar ontmoeting aan een hooggeplaatste Kardinaal overhandigd, vertelt ze aan Medjugorje Today.

Shushuds woorden zijn gelijkaardig aan Maria’s boodschappen

De reden voor de komst van Maria leunt dicht bij de uitleg van Hasan Shushud en de woorden van Maria’s boodschappen zoals ze aan ons de zieners te Medjugorje worden doorgegeven. Net zoals de Maagd aan Mirjana Dragicevic in 1982, heeft Shushed twee jaar eerder verklaard dat de macht van satan enorm is toegenomen tijdens de twintigste eeuw.

In 1887 had Paus Leo XIII een heel belangrijk visioen, toen hij zag dat satan een uitgebreide macht zou verkrijgen over de twintigste eeuw. In 1982 bevestigde een boodschap aan Mirjana dit visioen van de Paus. Hasan Shushud vertelde aan Inger Jensen net hetzelfde in 1980.


Paus Leo XIII

"satan stond voor Gods troon en vroeg de toelating om gebruik te maken van al zijn krachten, om zo de mensheid van God te onttrekken [...] God verleende aan satan honderd jaren voor zijn nieuw plan. En aldus bevond de twintigste eeuw zich onder satans macht," zei Hasan Shushud in een weerklank van de woorden aan Mirjana en een gelijkaardig visioen aan Paus Leo XIII gegeven in 1887.

"In het begin van die eeuw, werkte satan vooral aan het 'onderricht' van mensen door psychologen en psychiaters. Van deze groep wist satan dat ze aan de mensen zouden vertellen dat hijzelf niet bestaat en dat alles wat de mensen daarvoor als kwaad aanschouwden, absoluut geen kwaad was, maar enkel het resultaat van een gebrek aan ontwikkeling. Terwijl de mens veel kennis verwierf, terwijl het intellect van de mensen meer volwassen werd tijdens de plaatsvindende ontwikkeling, zal hij voor zichzelf uitmaken wat goed is."

"Na deze periode kon satan zijn plan nog meer vrijuit verspreiden omdat hij zichzelf nu kon verbergen achter de leugen dat hij niet bestond. Het was alsof satan zich achter een schild bevond. Daarop begon hij de families te vernietigen, alsmede alle meegekregen morele wetten," voegde Hassan hieraan toe.

"satan wenst de families te vernietigen. Het gezin bevindt zich in een crisis. "Bid!" vertelde de Maagd Maria aan de zienster uit Medjuorje, Ivanka Ivankovic, op 25 juni 1995. Tijdens de eerste dagen van de verschijning vertrouwde Onze Lieve Vrouw aan Ivanka ook een gebed toe met een bijzondere oproep tot gebed voor de families van de wereld. Ook ziener Ivan Dragicevic heeft dikwijls gejammerd over de huidige morele staat van de wereld.

Hasan Shushud vervolgde in 1980

"Nu heeft satan reeds een hele tijd gewerkt aan zijn plan om de mensheid te laten geloven dat God niet bestaat en hij was hierin uiterst succesvol. Kijk naar de Joden: gedurende vele eeuwen bleven ze samen verbonden door hun godsdienstige beleving, maar zelfs vele Joden zijn nu ongelovig geworden. Over de hele planeet verliezen mensen hun geloof in God."

"Spoedig zal satans werk uitbreiden naar de buitenwereld, omdat de kinderen en de jongeren zijn spelletjes zullen beginnen spelen. Beelden van hem zullen zichtbaar zijn in de straten. Ook zullen tijdens de volgende twee decennia het egoïsme, het materialisme en het geweld nog vlugger toenemen dan u zich kunt voorstellen," zei de Soefi mysticus in woorden die later hun weerklank zouden vinden in Haar boodschap van 25 september 1991:

""Lieve kinderen! Vandaag nodig Ik u in het bijzonder uit tot gebed en verzaking. Nu meer dan ooit wenst satan zijn schaamteloze aangezicht aan de wereld te laten zien door zoveel mogelijk mensen te willen verleiden naar de weg van dood en zonde. Help daarom Mijn Onbevlekte Hart, lieve kinderen, zodat Het triomfeert in deze wereld vol met zonden. Ik smeek u allen om gebed en opofferingen te doen voor Mijn intenties zodat Ik het meest nodige kan voorstellen aan God. Vergeet uw verlangens, lieve kinderen, en bid voor wat God verlangt en niet voor wat u verlangt. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven."

Maria heeft vele soldaten nodig voor de strijd. Elk van hen zal precies op tijd zijn taak krijgen toegewezen. Elkeen is gekozen voor een kleine taak. Een detail en, wanneer al deze details worden samengevoegd, zullen deze een mooi patroon vormen," ging Hassan verder in 1980. Een aantal jaren later haalde Maria hetzelfde thema aan in de boodschappen van Medjugorje, waar ook Marija Pavlovic zorgvuldig heeft aan meegewerkt.

Hasan Shushid bevestigde de leidende rol van de Maagd Maria om de mensheid terug tot God te brengen. In het voorspellen van Maria’s grote aantal individuele "geroepenen" met als doel miljoenen mensen te verenigen in een Hemelse mozaïek of patroon, kwamen er nog meer woorden van Hasan voor in de boodschappen van de Maagd Maria te Medjugorje.

"Maria zal de strijd tegen satan lijden en, in samenwerking met de aartsengel Michael, de mensheid terug tot God brengen. Maria heeft vele soldaten nodig voor de strijd en ik herhaal nogmaals dat elk van hen zal precies op tijd zijn taak krijgen toegewezen. Elkeen is gekozen voor een kleine taak. Een detail en, wanneer al deze details worden samengevoegd, een mooi patroon zullen vormen. Deze soldaten, voor het merendeel vrouwen, zullen van over de hele wereld komen. Van bij hun vroegste kinderjaren zullen ze worden voorbereid voor "hun" bijzondere, kleine taak, dikwijls zonder dat ze er zich bewust van zijn," aldus Hasan Shushud in 1980.

"Lieve kinderen! Ook nu wens Ik u vanaf vandaag op te roepen om een nieuw leven te leiden. Lieve kinderen! Ik wil dat u begrijpt dat God ieder van u heeft gekozen met het oog op de verwezenlijking van Zijn groot plan voor de redding van de mensheid. U hebt er geen idee van hoe groot uw aandeel is in Gods ontwerp. Bid daarom, lieve kinderen, zodat u zou weten wat Gods plan voor u is. Ik ben met u zodat u bij machte zou zijn om dit alles tot vervulling te brengen. Dank om aan Mijn oproep gehoor te hebben gegeven," zei Maria op 25 januari 1987 in een boodschap die door deskundigen erkend werd als een hoeksteen binnen het Medjugorje corpus.

Hasan Shushud had de verschijningen zeer precies voorspeld, toen ze in 1981 begonnen te Medjugorje. "Deze plaats is voorbereid voor een verschijning die totaal verschillend zal zijn van alle vorige verschijningen en dit zonder dat er zich iemand van bewust is," vertelde hij aan Inger Jensen.

"Lieve kinderen! Door deze boodschappen die Ik u geef, nodig Ik u reeds jaren uit. Kleine kinderen, door Mijn boodschappen wens Ik een mooie mozaïek in uw harten te maken, zodat Ik ieder van u aan God kan voorstellen als een authentiek beeld," zei de Maagd Maria op 25 november 1989.

Hoe de boodschappen van de Maagd Maria, op zichzelf een Hemelse mozaïek zullen vormen, die vatbaarder is, en enkel zal worden begrepen door gebed, is een steeds terugkerend thema in de interviews die van ziensters Marija Pavlovic worden afgenomen.


Hasan Shushud [rechts]

Zieners benadrukken om onbevreesd te zijn

In 1980 was Hasan Shushud al overtuigd van Gods uiteindelijke overwinning door de Maagd Maria, net zoals de Medjugorje zieners dit waren sedert de vroegste dagen van de verschijning. En, zoals de zieners later zouden doen, riep ook Shushud op tot vertrouwen en onbevreesdheid:

"Wat er ook moge gebeuren, vrees niet! Uiteindelijk zal God overwinnen. Dit zegt de Bijbel, maar ook de Koran. Zij die dicht bij God en Maria blijven, zal alle nodige hulp worden verschaft. Het heeft geen belang welke tegenspoed ze moet doorstaan: ze hebben niets te vrezen," zei Hasan Shushud volgens Inger Jensen.

Dit weerspiegelt dicht de door Mirjana Dragicevic dikwijls herhaalde woorden dat alle mensen die naar de boodschappen van de Maagd Maria leven en God als hun Vader zien en de Maagd Maria als hun Moeder, niets te vrezen hebben van de geheimen die de Maagd Maria haar heeft toevertrouwd.

Het soefisme

Het soefisme is een mystieke traditie die zijn oorsprong terugvindt in de vroege Islam. Een aanhanger van het soefisme heet een "soefi," hoewel sommigen deze titel slechts wensen te gebruiken voor iemand die de doelen van het soefisme bereikt heeft. De soefi's vormen mystieke broederschappen of zusterschappen.

Soefi komt vermoedelijk van het Arabische "soef," dat wol betekent. De eerste soefi's droegen grove wollen kleding als blijk van hun soberheid en armoede. Als beschrijvende term verschilt het weinig van "derwisj" [Oudperzisch voor soefi] en "fakir" [Oudhindi voor soefi]. Hoewel het woord sterk lijkt op het Griekse woord "sophia" [wijsheid], is er geen linguïstisch verband. Een andere veronderstelling is dat de naam afkomstig is van het Arabische woord "soefa," dat bank betekent, en is afgeleid van het feit dat naast de ingang van de moskee van de profeet in Medina altijd wel een groepje arme gelovigen op een bank zat. Vanwege het feit dat deze mensen voortdurend in de nabijheid van de profeet verkeerden, hadden enkele van hen een uitgebreide kennis van de islamitische leer. Een andere mogelijkheid van de oorsprong van de naam is het woord "safā, wat puurheid betekent. De soefi Abu Ali al-Rudhabari combineerde beiden met de uitspraak "De soefi is degene die wol draagt over puurheid."

Vermoedelijk waren er in de zesde eeuw al soefi's. Zij trokken rond door verschillende delen van het Midden-Oosten en in India. Rond de achtste waren er diverse scholen of ordes gevestigd.

Als religieuze beweging kenmerkt het soefisme zich als een wisselwerking van religieuze en spirituele invloeden. Eén precieze definitie van het soefisme is dan ook niet te geven.

Soefi's geloven dat de Koran en de strikte regels van de sharia uiterlijke regels zijn en dat er diverse stadia van [innerlijke] nabijheid tot God bestaan. Een van de symbolen die dit symboliseert is de roos. De doornen van de roos, die de roos beschermen, staan voor de regels van de sharia. De stam van de roos symboliseert het innerlijke pad, ook wel "tariqa" genoemd. De bladeren van de roos staan symbool voor "marefa," waarbij de soefi innerlijke kennis van God ervaart. De geur van de roos staat voor het ervaren van de werkelijkheid [haqiqa] zoals deze is.

Bekend zijn ook de dansende derwisjen uit de Turkse stad Konya. Door in het rond te tollen bereiken zij een bepaalde extase en zo proberen zij tot God te komen. De orde werd gesticht door de volgelingen van de Perzische soefidichter Jalal ad-Din Rumi uit de dertiende eeuw. Een andere soefigroep is de "Qalandariyah" die graag experimenteerden met bewustzijnveranderde middelen. De "Idrisiyya," een Soefi-stroming die opgericht werd door Ahmad Ibn Idris al-Fasi, was vooral actief in Noord-Afrika en Jemen.

Een bijzondere beweging binnen het soefisme, is het "Univeseel Soefisme," zoals dit door Hazrat Inayat Khan naar Europa en Amerika gebracht werd. Zijn boodschap van harmonie, liefde en schoonheid beperkt zich niet tot één religie, maar omarmt alle wereldreligies. Tijdens erediensten, zoals deze bijvoorbeeld in de soefietempel in Katwijk aan Zee worden gehouden, worden zeven kaarsen ontstoken, één voor het hindoeïsme, één voor het boeddhisme, één voor het zorastrisme, één voor het jodendom, één voor het christendom, één voor de islam en één voor allen die het licht van de waarheid in de duisternis van menselijke onwetendheid hebben hoog gehouden. Deze vorm van soefisme beoogt geen nieuwe religie te zijn, geen nieuwe dogma's te vormen, maar beoogt eenheid tussen alle mensen en beoogt respect voor eenieders religie en cultuur.

Binnen het soefisme bestaan tientallen scholen, tariqats genaamd. Sommige zijn internationaal, andere lokaal actief. Inmiddels is in elke grote stad in Nederland en België wel een vertegenwoordiger van een soefibroederschap te vinden.

Het Soefisme begon als een zuiver individuele mystieke ervaring en groeide uit tot een maatschappelijke beweging met grote aanhang onder het volk. Onder de Seldjoekse en Ottomaanse sultans waren er zelfs derwisj-opstanden, die soms een serieuze bedreiging vormden voor de gevestigde orde. Om deze gevaren af te wenden, verkregen enkele derwisj-orden goedkeuring en een voorkeursbehandeling. Dat geldt bijvoorbeeld voor de orde der Mewlewi's, bekend als de dansende derwisjen, in de Ottomaanse staat, die in de loop van de zestiende eeuw in de gratie kwam en waarvan het hoofd vanaf 1648 optrad bij de troonsbestijgingsplechtigheden van de nieuwe sultan en met name bij het omgorden met het zwaard van Osman, de bezegeling van de troonsbestijging. De Mewlewi-orde werd in de 13e eeuw opgericht door een van de grootste soefi-dichters, Djalal al-Din-Runi [1207-1273], in Konya. De Mewlewi's waren van alle orden de meest conformistische en haar volgelingen waren merendeels stedelingen uit burgerlijke of hogere kringen.

Terwijl de "oelama" betrokken raakten bij het regeringsapparaat bleven de soefi's deel uitmaken van het volk en behielden zodoende de invloed en het respect dat de oelama vaak kwijtraakten. Ondanks zijn populaire en mystieke karakter oefende het soefisme langzaam ook invloed uit op de islamitische intellectuelen. Door een van de grootste middeleeuwse islam-filosofen, Mohammed Ghazali [1059-1111], werden de leerstellingen van het soefisme opgenomen in de officiële islamitische leer. Zijn werken hadden een enorme invloed op de verdere ontwikkeling van de islamitische wetenschappen.

Sommige Soefi-doctrines en praktijken bleven verdacht, met name de onverschilligheid van enkele soefi-leraren ten aanzien van de handhaving van de geloofsovertuiging en de wet en soms zelfs ten aanzien van de barrières tussen 'de ware Islam' en andere geloven.

Bron: Jakob Marshner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: De IIPG
[International Internet Prayer Group] [Deel 105]

Rafaelmarie, California

Dag 8, vrijdag 25/6/2001

Ik nam er genoegen mee dat ik haar reeds had gezien bij één van de Conferenties te Irvine, Californië. Ik vertelde Vicka toen vlug om voor mijn familie te bidden en tegelijkertijd gaf ik haar ook een kleine foto van mijn familie. Daarop gaf ik haar een dikke knuffel en een kus op haar wang. Ze moest gewoonweg glimlachen en ze schudde met haar hoofd [dit was nog voor de tijd dat ze gehuwd was]. Toen ze later wegging voelde ik zo’n grote vreugde en zo’n grote vrede! Ik had iets dergelijks nog nooit eerder gevoeld. Het was alsof ik mij in de Hemel bevond. Mijn vreugde was zo groot dat mijn stem veranderde! Mijn grootste zorg was toen dat ik niet wist hoe ik dit aan iedereen moest vertellen met een hese stem. Ik vertelde dit hele verhaal aan Ana en aan Mirjana, Vicka’s oudste zus. Na het bezoek aan het Cenacolo, zo rond 10 uur, trokken we naar Mirjana’s huis voor een gesprek. Toen we daar aankwamen was er reeds aanzienlijk veel volk.

Vóór Mirjana naar buiten kwam, waar het volk zich verzamelde, merkte ik een witte wolk op in de vorm van onze Koningin van de Vrede. Andere bedevaarders maakten opmerkingen over deze witte wolk, die blijkbaar nog andere heilige vormen aannam.

Uiteindelijk kwam Mirjana naar buiten en tegen die tijd was het reeds erg warm. Het kon misschien al een uitputtende week zijn geweest, daar buiten staan wachten in de hitte was echt een marteling. Toen Mirjana zag dat er zoveel volk was, ging ze naar het balkon, omdat we haar anders amper konden zien.

Na haar gesprek, was er een soort van vragen en antwoorden, en het spijt me om dit te moeten zeggen, maar veel van de vragen waren dwaas. Zo was er een vraag of Mirjana haar kinderen naar het Bosnische leger zou brengen. Mirjana legde toen gewoon uit dat haar kinderen beiden meisjes waren. Er waren nog andere vragen bij, die vermoedelijk zo stom waren, dat ik ze me niet meer kan herinneren. Blijkbaar bestaan er mensen die op bedevaart gaan naar Medjugorje, gewoonweg om in de problemen te komen met de overheden. Het deed mij denken aan Jezus die dikwijls ondervraagd werd door de Hogepriesters en Fariezeeërs, niet voor de antwoorden, maar om een middel te kunnen vinden om Hem te beschuldigen. Na het gesprek met Mirjana, woonden we, zoals elke dag de Eucharistieviering bij. Tijdens de weekdagen beginnen de Engelse missen zo rond 10 uur en de Kroatische mis rond 7 uur ’s avonds. Er was heel veel volk aanwezig: zo’n 133.000 mensen en dit omwille van de drieëntwintigste verjaardag van de verschijningen. Er was zoveel volk aanwezig om de Kroatische Mis te willen bijwonen, dat men besloot om de Mis buiten de Heilige Jacobuskerk te houden, en zelfs daar was er amper plaats. Indien u wou gaan zitten, moest u naar de banken gaan die in het grasperk stonden. De Mis werd rond 18.40 uur onderbroken om de mensen er op attent te maken dat de Zieners nu hun verschijningen hadden. Ondertussen was er stilte en klonk er engelachtige muziek.

Bron: IIPG

Vertaling: Chris De Bodt

3. Fin du Monde présent et mystères de la vie future [aflevering 214]

Negende Lezing: Over het mysterie van het Lijden in verband met het later leven.

Deel 1

Vooraleer te praten over de voordelen van het lijden en de wonderbare gaven die ze de ziel bezorgt is het niet overbodig het filosofisch begrip te herhalen.

Sint Thomas beschrijft het lijden: Het kwaad dat afstoot, is de hindernis die de ziel belet haar eigenschappen te ontwikkelen of de vrije ontplooiing van het lichamelijke en gevoelig leven. De pijn is een indruk die de ziel raakt en afkeer verwekt, ofwel wanneer de geest de waarheid die ze nastreeft niet kan bereiken, ofwel wanneer de wil wordt afgewend van het goede dat ze wenst. Zowel het lijden van de geest als van het lichaam is een indruk die afstoot voor degene die ze ondergaat, misvormt in zekere mate, brengt afbraak en mindering teweeg. In de geest heet het kwaad of de hindernis falen, zorg, ziekte. Maar welke eigenschappen en vele vormen het lijden ook kan vertonen, ze is essentieel een misnoegen, een dissonantie, een gebrek aan evenwicht en harmonie in de intellectuele faculteiten en de gevoelige organen van het lichaam. Kortom, het lijden is een belemmering voor de normale levensbeweging, zoals vreugde een passende manier is die de volledige ontplooiing bevordert.

De heidense filosofen, slechts beïnvloed door redelijke verlichting, hadden in zekere mate de voordelen de prijs van het lijden ontwaard.

Ze bekeken lijden als de beste school waar de mens gevormd wordt in de lastige wetenschap van zichzelf en voorbereid wordt om eens de grote plichten van het menselijk bestaan te vervullen.

"O wee," zeiden ze, "het kind van de rijkdom, gefascineerd door luxe en slapheid, de mens die de wereld toelachte en nooit begrenzing of misnoegen voor zijn verlangens onderging. Als er in die mensen, door voorspoed bedorven, er wat gevoeligheid overblijft, er nog ingewanden van vlees en bloed zitten en er nog een mensenhart klopt zal het maar zijn ten voordele van hun hebzucht en om hun ongebreidelde passies te bevredigen! O wee de volkeren wanneer dergelijke mensen de macht in handen krijgen. Als Tiberius en Nero zullen ze de kwaal van de mensheid betekenen, heel de aarde zal voor hun ogen staan als een prooi bestemd voor hun onmetelijke hoogmoed en hun meest brutale verlangens".

Bron: Abbé Arminjon

Vertaling: [Broeder Joseph]

4. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 97]

Oproep tot deelname aan de Eucharistie

Maar de Tegenwoordigheid van Christus op het altaar is niet het enige levensvoedsel, Hij biedt ook Zichzelf als Zoenoffer voor onze zonden aan de Vader aan. Eigenlijk is de Mis een onbloedige vernieuwing van het kruisoffer, het is Christus geofferd als slachtoffer voor onze zonden onder de gedaante van brood en wijn. Het kruis, waar Hij zijn leven gaf voor ons, is het grootste bewijs van zijn liefde en Hij koos ervoor om ons met eigen handen de levende herinnering als teken van zijn liefde te geven, door de instelling van de Eucharistie tijdens het laatste avondmaal dat Hij met zijn apostelen deelde: Terwijl zij aten nam Jezus een brood, sprak het zegengebed uit, brak het brood en gaf de leerlingen ervan met de woorden: "Neem, eet, dit is mijn lichaam." En hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en gaf hun de beker met de woorden: "Drink allen hieruit, dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden." [Math.26,26-28]

Jezus gaf ons zijn Lichaam en dan Zijn bloed waarvan Hij zegt dat het voor velen is vergoten. Het woord 'velen' betekent niet alsof Jezus niet gestorven is voor allen, maar, zoals ik velen heb horen zeggen, moet het woord begrepen worden in de betekenis van de taal van het volk in die tijd: velen stonden tegenover één, zo is het, één die sterft voor velen. Om deze reden verrechtvaardigde de hogepriester Kajafas de noodzaak van de dood van Jezus: "U ziet niet in dat het in uw eigen belang is wanneer één mens sterft voor het volk en niet onze hele natie ten onder gaat." [Joh.11,50]

Christus gaf werkelijk zijn Bloed voor de hele mensheid, voor allen, zonder uitzondering. Maar het is ook waar dat niet iedereen geïnteresseerd is, of zich inspant om de prijs van de verlossing door Jezus Christus in hun leven te aanvaarden, waardoor ze zichzelf uitsluiten van de Verlossing. Hoe kunnen wij niet denken aan de velen die niet weten, of die niet willen gevoed worden door zijn Lichaam en Bloed? Wat zal met hen gebeuren? "Waarachtig, waarachtig, Ik zeg het u, als zij niet het Vlees eten van de Mensenzoon en zijn Bloed niet drinken, is er geen leven in u." [Joh.6, 53] Dit is het antwoord dat Jezus geeft in verband met diegenen die zichzelf niet waardig willen vinden voor de gave die Hij ons aanbiedt, namelijk de gave van zijn Lichaam en Bloed, waarlijk en echt aanwezig in het Sacrament van de Eucharistie.

Vertaling: Chris De Bodt

5. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 10]

Hoofdstuk 1: Het gebeurde in Fatima en in Rome ...

Het was een boodschap die gericht was aan de Kerk en de ganse mensheid en was uniek in de 2000 jaar oude Christelijke geschiedenis. Dit is een element waaruit men moet besluiten dat er duidelijk iets totaal verschillend is aangaande het tijdperk waarin we leven, misschien een "apocalyptisch" keerpunt in de geschiedenis van de mensheid. Die boodschap, die een reeks verschrikkelijke profetieën bevat, ernstige vermaningen en dringende verzoeken, was door de Madonna gegeven bij de verschijning van 13 juli 1917. Ze kan in drie delen worden verdeeld, bedoeld voor drie opeenvolgende tijdperken.

Alles begon die dertiende juli, toen de H. Maagd, omdat de kinderen gevraagd hadden hoe lang ze zouden leven, de aarde verliet en hen de hel toonde. Lucia beschreef wat ze toen zag [Dit visioen is het eerste deel van het geheim] :

Na deze laatste woorden [8] opende Ze [O. L. Vrouw van Fatima] nogmaals haar handen, zoals Ze de twee vorige maanden gedaan had. De lichtstralen schenen in de aarde door te dringen en we zagen als een zee van vuur. In dit vuur waren er duivels en zielen, die een menselijke vorm hadden, zoals doorschijnende brandende gensters, zwartgeblakerd of brons gepolijst, ronddrijvend in de vuurgloed, dan weer omhoog geworpen in de lucht door de vlammen, die uit henzelf te voorschijn kwamen samen met grote wolken rook, dan weer langs alle zijde terugvallend, zoals vonken in een groot vuur, zonder gewicht of evenwicht, midden krijsen en kreunen van pijn en wanhoop. Dit vervulde ons met ontzetting en we beefden van vrees. De duivels waren te herkennen aan hun angstaanjagende en afstotelijke gelijkenis op verschrikkelijke en onbekende dieren, zwart en doorschijnend. Dit visioen duurde maar een ogenblik. Hoe kunnen we onze lieve hemelse Moeder ooit dankbaar genoeg zijn, die ons in de eerste verschijning reeds had voorbereid door ons te beloven dat ze ons zou meenemen naar de Hemel. Zo niet waren we zeker gestorven van vrees en angst.

Hier begint dan het tweede deel van het Geheim:

Ge hebt de hel gezien waar de zielen van de arme zondaars naartoe gaan. Om hen te redden wil God in de wereld de devotie instellen tot mijn Onbevlekt Hart. Als er gedaan wordt wat ik u zeg, zullen vele zielen gered worden en zal er vrede zijn. De oorlog loopt op zijn einde, maar als de mensen niet ophouden met God te beledigen, zal er een ergere uitbreken tijdens het pontificaat van Pius XI. Als ge een nacht zult zien, verlicht door een onbekend licht, weet dan dat dit het grote teken is dat God u geeft dat Hij de wereld gaat straffen voor zijn misdaden door oorlog, hongersnood en vervolgingen van de Kerk en de Heilige Vader.

Om dit te voorkomen, zal ik komen om de toewijding aan mijn Onbevlekt Hart te vragen van Rusland en de eerherstellende communies op de eerste zaterdagen. Als mijn verzoeken verhoord worden, zal Rusland zich bekeren en er zal vrede zijn. Zo niet, dan zal het zijn dwalingen over de wereld verspreiden, en zo oorlogen en vervolgingen tegen de Kerk veroorzaken. De goeden zullen gemarteld worden, de H. Vader zal veel te lijden hebben, verschillende naties zullen vernietigd worden. Op het eind zal mijn Onbevlekt Hart triomferen. De H. Vader zal Rusland aan Me toewijden, het zal zich bekeren en er zal een periode van vrede gegeven worden aan de wereld. In Portugal zal het dogma van het geloof steeds bewaard blijven, enz … Zeg dit aan niemand. Aan Francesco, ja, je mag het hem vertellen."

Waar Lucia schreef : "In Portugal zal het dogma van het geloof steeds bewaard blijven, enz …" [9] onthulde de Madonna het derde deel van Haar boodschap, dat evenwel niet samen met de andere twee mocht bekend gemaakt worden. De tekst bleef geheim tot in juni 2000. Als de eerste twee delen van het Geheim reeds verschrikkelijke taferelen onthulde [het eerste eschatologisch, het tweede historisch] waarom werd dan het derde deel tientallen jaren verborgen ? Deze vraag is wel duizend keer gesteld.

Vertaling: Dr. Guy Claes

6. Heilige Rita van Cascia [dee1 5]

Als patrones van de hopeloze gevallen wordt de Heilige Rita van Cascia in de mooie film, over de prachtige vrouw die in Italië leefde tijdens de veertiende eeuw, onsterfelijk gemaakt. Vittoria Belvedere en Martin Crewes, combineren die prachtig verhaal met vele ingrediënten: drama, liefde, verraad, tragedie, oprechte vergiffenis, en sterk geloof. Op 14-jarige leeftijd werd zij uitgehuwelijkt. Zij wilde echter kloosterlinge worden maar was zo gehoorzaam dat ze niet tegen de wil van haar ouders in ging. Haar echtgenoot was een bruut, doch ze stelde zich niet teweer en bad slechts voor zijn zielenheil. Nadat deze man vermoord werd zwoeren haar beide zoons bloedwraak. Maar Rita bad tot God dat ze liever had dat haar zoons zouden sterven dan hun snode plannen uitvoeren. Haar beide zoons stierven inderdaad, waarna Rita vrij was om tot het klooster toe te treden, het Maria Magdalenaklooster te Cascia Zij voelde zich sterk aangetrokken tot het lijden van Christus. Vanaf Goede Vrijdag 1422 werd ze door een doorn gestigmatiseerd, een wond die niet meer zal helen. Een tweede mirakel vond plaats tijdens haar ziekbed in 1447, toen ze aan een verwante die haar bezocht vroeg om een roos voor haar te plukken. Hoewel het winter was, vond deze toch een roos en bracht die aan Rita. Kort daarop stierf zij. Dit is de reden dat op 22 mei, haar sterfdag, aan Rita gewijde rozen bij de zieken worden gebracht. Tien jaar later werd haar lichaam opgegraven en het bleek nog geheel intact te zijn. Het werd opgebaard in een glazen sarcofaag in de kerk van Cascia.


7. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 124]

Hoofdstuk 6. De nieuwe kapelanen. Benoîte in Embrun

Barthélémy Hermitte.

Zijn herkomst is moeilijk te bepalen ondanks nieuwe onderzoeken. Hij zou kunnen geboren zijn in een gehucht van Monclar [Alpes de Haute-Provence] in december 1640 en zou dan een tijdje notaris geweest zijn in de omgeving van La Bréolle vooraleer in het klooster te treden. Ook misschien zou hij geboren zijn in Queyriès want een geestelijke met die naam kreeg de kleine orden toegediend in september 1664 als zoon van Barthélémy en Jeanne Pons. Als het gaat over Queyrières in de streek van Briançon zou hij streekgenoot zijn van M. Peytieu en dat zou de keuze van de twee jonge priesters, bijna dertig, om de ploeg van directeurs op Laus te worden. Als het over de notaris gaat is het de bekwaamheid die Hermitte vertoonde in het tijdelijk beheer van Laus te begrijpen.

Hij wordt zelden vernoemd in de documenten over Laus en tekent talrijke notariële akten. Hij liet enkele Mémoires na die M. Gaillard heeft gebruikt maar die later verdwenen zijn. Van streek gebracht door de brand en de plundering van de gebouwen op Laus in september 1692 toen hij Benoîte naar Marseille vergezelde, kwam hij zijn emoties nooit te boven en stierf op Laus in de zomer 1693.. Benoîte had een groot vertrouwen in hem en hij verleende een kostbare hulp bij het biechten aan M. Peytieu.

Waar werden deze buitengewone directeurs begraven? Misschien onder de vloer van het heiligdom naast Mgr. Depéry. Meer waarschijnlijk in het oude kerkhof van de Paters onder de huidige kapel, de Biechtstoel van de Mannen genoemd, rechts van de kerkpoort.

Vertaling: Broeder Jozef

8. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [aflevering 157]

Hoofdstuk 3: Van Jezus' doop tot na Zijn vasten

Jezus te Mizpa en in het dorp, bij de aanverwanten van Jozef

10 oktober. Heden morgen verliet Jezus de spelonk en zij trokken in de richting van Betlehem, rond de andere zijde van de berg en het dorp om en namen aan de overzijde, buiten het dorp bij afgezonderd liggende huizen, hun intrek in een herberg. Zij verkwikten zich daar en wasten hun voeten.

De mensen waren hier goed en leergierig. Jezus hield een toespraak over de boetvaardigheid, de nabijheid van de zaligheid en de navolging. Ook deze mensen vroegen Hem waarom zijn Moeder toen de verre reis van Nazareth naar Bethlehem ondernomen had, aangezien zij het tehuis zo goed had kunnen hebben. Dan sprak Jezus van de Belofte [en van de profeten die zijn geboorte te Bethlehem voorspeld hadden]. Hij zegde dat Hij te Bethlehem in armoede onder de herders geboren moest worden, daar Hijzelf een herder was die de kudde moest verzamelen. Daarom wandelde Hij nu ook het eerst door deze herdersgewesten, nadat zijn hemelse Vader getuigenis van Hem had gegeven.

Van hier trok Hij naar de zuidzijde van Bethlehem. Ruim drie uren verder, doorkruiste hij een stuk van het herdersdal, waar dit zich zuidwaarts wendde en draaide hij om de westzijde van Bethlehem en liet het huis van Jozefs ouders rechts en kwam ‘s avonds in de thans kleine stad Mizpa [Masfa], die weinige uren van Bethlehem verwijderd ligt. Mizpa kon men van zeer ver zien. Er brandden vuren in ijzeren korven op de grote wegen om de stad. Deze had muren en torens en hier liepen grote banen voorbij. Deze stad was lange tijd een voorname bedevaartplaats geweest. Judas, de Makkabeeër, had hier een lang en plechtig gebed voer de strijd uitgesproken en God de smadelijke vervolgingsmaatregelen der vijanden en Zijn eigen beloften voor ogen gesteld en ook de priesterklederen voor het volk ten toon gelegd. Dan zijn hun voor de stad vijf engelen verschenen die hun de zege beloofden.

9. Jezus' tijdgenoten [aflevering 342]

Lucas de Evangelist

Wie was Lucas?

Dat Lucas arts was, en de reisgezel is geweest van Paulus blijkt uit deze teksten. [Kol 4: 14]: de geliefde geneesheer Lucas laat u groeten en [2 Tim. 4,11]. Hierdoor wordt het begrijpelijk hoe de Heilige Lucas [feestdag 18 oktober] de patroonheilige is geworden van de artsen en hoe het komt dat vele ziekenhuizen naar hem genoemd worden. Lucas was niet alleen arts. De traditie zegt dat hij ook een schilder was en dat hij de eerste was die van Maria en Christus een afbeelding maakte.

Het werd een lange reis: van Antiochië door Syrië en Cilicië [Hand. 15,41], naar Derbe en Lystra, Macedonië, Filippi, Tessalonica, Berea, Athene, Korinthe, over Caesarea terug naar Antiochië. Deze eerste christenen waren meestal bekeerde heidenen. Paulus wordt gezien als de Apostel die de heidense cultuur gekerstend heeft.

De derde reis begon in Antiochië en eindigde in Jeruzalem. Onderweg naar Jeruzalem verbleven Lucas en Paulus te Caesarea, in het huis van de apostel Filippus [Hand. 21,8]. Aangekomen te Jeruzalem ging Paulus met zijn gezellen naar de apostel Jakobus. Jakobus begroette hen en verhaalde wat God door zijn dienstwerk onder de heidenen had tot stand gebracht [Hand. 21,18].


De reizen met Paulus en de contacten met de overige apostelen maken van Lucas een belangrijk en waardevol getuige over het leven en de persoon van Jezus. Wat hij van hen gehoord heeft over Jezus wil hij nu ook bekend maken aan een breder publiek. Lucas gaat daarbij eerlijk te werk. In het begin van zijn evangelie geeft hij toe dat hij geen ooggetuige is geweest van alles wat hij zal schrijven. Maar zijn informatie is wel betrouwbaar omdat ze afkomstig is van echte ooggetuigen [o.a. de apostelen Filippus en Jakobus].

"Reeds velen hebben getracht de gebeurtenissen te verhalen die onder ons hebben plaatsgevonden aan de hand van gegevens, welke ons werden overgeleverd door mensen die van het begin af aan ooggetuigen waren en in dienst van het woord zijn getreden. Vandaar, edele Teofilus, dat ook ik besloot ... voor u een ordelijk verslag te schrijven, met de bedoeling u te doen zien, hoe betrouwbaar de leer is waarin gij onderwezen zijt" [Lc 1: 1-3].

Lucas was de enige niet-jood van de vier evangelisten. Hij was een christen uit de heidenen, de enige evangelist die geen jood was, maar waarschijnlijk een Griek, beter bekend met de Egeïsche Zee dan met Palestina. Hij gebruikt de stijl van de Griekse geschiedschrijvers, waarbij opvalt dat hij de titels van de overheidsdienaren juist hanteert [hij noemt de magistraten in Efeze bijvoorbeeld Asiarchen].

Vertaling: Broeder Joseph

10. Bijzondere reeks: De Valstrik van de Opname: Een katholieke Visie [6/9]

Elementaire zaken van de katholieke leer over de laatste dagen

De doden zullen opstaan.

"Het christelijke Credo of de belijdenis van ons geloof in God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest en in Zijn scheppend, verlossend en heiligmakend handelen, vindt zijn hoogtepunt in de verkondiging van de verrijzenis van de doden aan het eind der tijden, en in het eeuwig leven." [988]. "Wat is ‘verrijzen?" Bij de dood worden lichaam en ziel gescheiden, en gaat het lichaam van de mens tot ontbinding over. In de verrijzenis wordt aan het lichaam een onvergankelijk leven geschonken door herenigd te worden met de ziel. [997].

Toen Jezus opstond uit de doden met Zijn eigen lichaam  [Hij had nog de littekens van Zijn kruisiging, die de apostelen konden aanraken] ervaarde Zijn lichaam geen ‘aards leven’ meer [999]. Het was een ‘verheerlijkt lichaam’ [997] dat op zodanig wijze was getransformeerd dat het nieuwe vaardigheden bezat, zoals doorheen fysische hindernissen gaan. Maar het behield z’n vorige vaardigheden, zoals de mogelijkheid om te eten.

Wanneer wij verrijzen, "zal Christus ons nederige lichaam veranderen om zoals Zijn verheerlijkte lichaam te worden, een "geestelijk lichaam." [999]. "Hoe dit precies gebeurt, gaat onze verbeelding en begrip te boven; het kan slechts in geloof benaderd worden" [1000]. "Maar het zal zeker op de laatste dag, op het einde van de wereld gebeuren, in nauwe verbondenheid met de terugkomst van Christus" [1001].

Vertaling: Mario Lossie

11. Profetieën: Heilige Johannes Damascenus [676-749]

Profetie 4


Derhalve zullen de Joden die de Heer Jezus Christus niet als God hebben aanvaard, ook als was Hij de Zoon van God, de misleider die zal zeggen dat Hij God is, aanvaarden. Daarom zal hij zichzelf God noemen, zoals de engel die Daniël onderrichtte zei: “hij zal niet verhalen van de goden van zijn voorvaders.” En de Apostel: “laat niemand u misleiden door eender welk middel, want eerst moet de opstand komen en de zoon der verdoemenis, die zal worden vereerd en boven alles zal worden verheven, terwijl hij tegengesteld is aan God, en zo zal hij zetelen in de tempel van God.”


Vertaling
: Chris De Bodt


27-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober 2011
27 oktober 2011

1. Medjugorje: Marija Pavlovic verwijst naar Maria, terwijl er velen vrezen voor een algehele ineenstorting

Met ons economisch- en veiligheidssysteem dat blijkt ineen te storten, is de beste oplossing om u tot Maria te richten om u te helpen, vertelde zienster Marija Pavlovic aan een publiek van 3.000 mensen in Miami, Florida, op 24 oktober 2011. Ze legde eveneens de nadruk op de korstondige tijd van ons verblijf hier op aarde en dat het gedrag van elke persoon er zal over beslissen waar de eeuwigheid zal worden doorgebracht.

Terwijl de plaatselijke media druk verslag uitbracht over het verloop van de orkaan Rina, drong Marija Pavlovic er maandagavond bij de aanwezigen op aan om zich tot Maria te wenden in tijden van crisis en verandering.

"Marija, die in het Italiaanse sprak, zei dat, met deze tijden van verandering, wanneer de economie en de veiligheid, waar we afhankelijk van zijn, blijken ineen te storten, het ideaal is om Maria om hulp te vragen in gebed, en voor haar tussenkomst te vragen bij God," raportteerde about.com over Marija's toespraak naast de Kerk van de Heilige Agnes in Key Biscane.

Marija legde eveneens de nadruk op de kortstondige tijd van ons verblijf hier op aarde en de belangrijkheid om aan de betekenis van ons eigen leven, binnen de eeuwige dimensie, waarde en zin te geven. Ze benadrukte eveneens de belangrijkheid om elke dag te bidden en een Bijbel in huis te hebben.

"Ons gedrag bepaalt onze eeuwigheid. Ik ben verantwoordelijk voor mijn daden, maar u bent verantwoordelijk voor uw eigen daden," zei Marija.

Bron: Jacob Marschner, Medjugorje Today

Vertaling: Chris De Bodt

2. Medjugorje: De IIPG [International Internet Prayer Group] [Deel 104]

Rafaelmarie, California

Dag 8, vrijdag 25/6/2001

Nog vóór het ontbijt ging ik terug naar de eerste Verschijningsplaats die Joe en ik hadden gevonden en bad ik er de twintig tientjes van de Rozenkrans, als een vorm van afscheid voor onze Gezegende Moeder. Bij het beëindigen van de Droeve Mysteries begon ik te wenen. Ik liet alle pijnen uit mijn lichaam gaan en ze leken allemaal van mij af, op de grond te vallen. De Droeve Mysteries suisden door mijn hoofd en daarna voelde ik mij vrij.

Het Witte Kruis, dat staat op de plaats van de allereerste verschijning, was licht gebogen. Na het beëindigen van mijn Rozenkrans trok ik het recht en daarna ging ik naar beneden voor het ontbijt.

Na het ontbijt die morgen, nam onze reisgids, Snezzy, ons mee naar het Cenacolo. Zoals ik reeds heb verteld komen hier jonge mensen met drugsproblemen om Jezus te vinden en om te genezen. Het is een mooie plaats, die zonder twijfel is gemaakt door de inspanningen van de jonge mensen zelf.

Hier verzamelden we allen op een overdekte ontmoetingsplaats, waar een mooi beeld staat van Onze Gezegende Moeder met de kleine Jezus en een bronzen beeld van Pater Pio.

Twee jongemannen kwamen langs en begonnen te spreken over hun verloren levens, vóór ze naar het Cenacolo kwamen. Dit was erg bewogen. Ik zal nooit vergeten dat één van hen zei dat bidden zowat alles was wat ze deden en toch was hun leven vervuld van vreugde door deze eenvoudige levenswijze. Ook vertelden de jongelingen over hun stichtster van het Cenacolo, een Zuster, maar ik ben haar naam vergeten [Zuster Elvira, n.v.d.r.]. Ze beschreven hoe zij werkelijk voor hen zorgde draagde en haar over hen bekommerde en hen soms behandelde met onbuigzame liefde, opdat ze de moed zouden opbrengen om daar te blijven. De jongens eerbiedigen haar waarachtig en houden oprecht van haar. Toen schonken de mensen giften voor de levensbelangrijke onderneming.

Na het gesprek gingen we opnieuw langs de kapel en zagen opnieuw die prachtige wandschildering van de Verrezen Christus. Binnenin de Kapel was er een ander gesprek aan de gang. Het leken mij Italiaanse bedevaarders. Toen werd aan de gehele groep de kans geboden om kunstwerk van deze jonge mensen te kopen, uit hun winkel. Dat was het einde van ons bezoek.

Ik had nog steeds de droom om Vicka te kunnen zien, maar ik wist dat ze in verwachting was van haar tweede kind. Ik begreep daarom dat dit niet mogelijk was. Een aantal bedevaarders toonden mij echter haar ouders huis, vanwaar ze gewoonlijk tot de bedevaarders praat. Iets verderop is er een grote winkel waar ze roomijs verkopen. Ik vond het gewoon machtig om te kunnen zien waar Vicka woonde. Tussendoor, en ik weet niet om welke reden, maar de verkoper van de roomijs weigerde om ons geld aan te nemen. Dit was een kleine zegening. Terzijde nu. Toen ik door Ana aan Vicka’s zus, Mirjana, werd voorgesteld, gaf ze mij een dikke knuffel en een kus op de beide wangen! Ik raad dat ze wist hoezeer ik er naar verlangde om haar zus te kunnen zien en dit was haar manier om dit goed te maken. Het maakte alles meer dan goed! Ik gaf haar later een hele kleine Rozenkrans, met één tientje, dat ik onderweg had gevonden, om aan Vicka te geven. De reden waarom ik Vicka zo graag had gezien was, omdat ik een grote nood had aan haar in het begin van mijn bekering.

Bron: IIPG

Vertaling: Chris De Bodt

3. Fin du Monde présent et mystères de la vie future [aflevering 213]

Negende Lezing: Over het mysterie van het Lijden in verband met het later leven.

Voor de tijd dat Jezus Christus het kruis aanvaardde was het een smadend teken, een middel van vervloeking en schande, maar eens Hij op dit pijnlijk hout werd gelegd, gelaten en gloeiend van liefde zoals de bruidegom op het huwelijksbed neergaat, werd het kruis ontdaan van alle schande en werd dit het vertrekpunt van schitterend herstel, het embleem van koningschap en grootheid, de prijs voor genie en moed, de vruchtbare stimulans van heldhaftige strijd, de bron van de meest onuitsprekelijke vreugde en de meest stevige en waarachtige troost. "O zacht kruis, met de ledematen van de Heer getooid," riep Sint Andreas uit, "lang verwacht kruis, zorgvuldig geliefd, steeds opgezocht, omarm me om me terug naar mijn goddelijke Meester te brengen en zo, door jou ontvangen te worden door mijn verlosser". En zie, nu overschrijdt de strenge praal van de Calvarie onmetelijk alle geneugten en verheerlijkingen van de Tabor en, in de voetsporen van Stephanus, hun leider, hebben ontelbare generaties martelaren en heiligen meer zachtheid ervaren onder de stenen uit de stroom die hen troffen dan onder een regen van parfums en rozen.

Dat is de hoogverheven en prachtige doctrine die we samen zullen uiteenzetten in deze laatste lezing.

Het is begrijpelijk dat de filosoof, onder uitsluitende invloed van natuurlijk inzicht, morrelt bij zijn beproeving en gebruik maakt van zijn lijden om Hemel en Voorzienigheid te vervloeken, of met stoïcijns misprijzen uitroept: ‘Lijden, ik misprijs je en je bent maar een ijdel woord’. Maar wij als christenen, verlicht vanaf hogerop, verheffen onze blik naar de hemelse toekomst waarvan de huidige tegenspoed maar een voorbereiding en een waarborg is. Zei onze Meester niet dat het lijden het portaal is waar we door moeten om het rijk van glorie te bereiken [Lk 24,26]. – Laten we ze aanvaarden als het getuigenis van de tedere voorspellingen van die God die ons maar laat deel hebben in zijn verdriet en doodstrijd om ons waardig maken van de eeuwige kroon die hij ons voorbereidt.

Om ons onderwerp in zijn geheel te behandelen bekijken we het lijden vanuit het drievoudig standpunt: natuur, genade en glorie.

Aangaande de natuur is het lijden voor de mens een principe van waardigheid en morele kracht. Voor de genade is ze de basis van onze inlijving in het goddelijk leven van Jezus Christus. Voor de glorie is het lijden een principe en een bron van hoop.

Bron: Abbé Arminjon

Vertaling: [Broeder Joseph]

4. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 96]

Oproep tot deelname aan de Eucharistie

De Levende Jezus is aanwezig in de Eucharistie. Ik zei de levende Jezus, want Hij verrees uit de dood door zijn goddelijke kracht om nooit meer te sterven en Hij blijft voor altijd bij de Vader en de Heilige Geest. Waarlijk, de Zoon van God heeft macht over dood en leven. Hierom heeft de Vader mij lief omdat Ik mijn leven geef, om het ook weer terug te nemen. Niemand neemt mijn leven, Ik geef het zelf. Ik ben vrij om het te geven en om het weer terug te nemen: dat is de opdracht die Ik van mijn Vader heb gekregen." [Joh. 10,17-18]

Dus Jezus Christus verrijzenis uit de dood is ons leven en onze verrijzenis: zij die leven in Hem, zullen verrijzen met Christus zoals Hij beloofde: "Ik ben het brood dat leven geeft," zei Jezus. "Wie tot Mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in Mij geloofd zal nooit meer dorst hebben. Dit is de wil van mijn Vader: dat ieder die de Zoon ziet en in Hem gelooft, eeuwig leven heeft, en dat Ik hen op de laatste dag uit de dood zal opwekken." [Joh.6, 35-40] Het is door het geloof dat wij Jezus Christus zien: wij weten dat Hij de woord van God is, wij geloven in Zijn woord, in Zijn Kerk. Wij willen het pad volgen dat Hij voor ons plande zodat wij door Hem tot de Vader kunnen komen, en door Hem, zullen wij verrijzen op de laatste dag. Ja, als wij gevoed worden door het brood van Zijn Tafel en drinken van Zijn beker, zullen wij leven in Hem. Wij worden één met Hem door te delen in zijn Lichaam en Bloed in de Eucharistie.

Vertaling: Chris De Bodt

5. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 9]

Hoofdstuk 1: Het gebeurde in Fatima en in Rome ...

Hier is dan wat er gebeurde op die 13e oktober 1917. Het volstaat te refereren naar wat Avelino de Almeida van "O Século", een seculier dagblad uit Lissabon, overkwam. Hij was die 13e oktober zelf naar die afgelegen plaats gegaan, waar 70.000 mensen verzamelden. Hij was gegaan om die dag aan de kaak te stellen als een van de meest kolossale klerikale ontgoochelingen, die ooit werden gezien. Op 15 oktober echter verscheen er een artikel, getekend door Almeida, de uitgever, zelf die zelfs in de titel verwees naar iets heel anders : "Buitengewone dingen ! Het was alsof de zon op de middag danste in Fatima."

De journalist, die duidelijk onder de indruk bleef van deze gebeurtenissen, waar hijzelf ooggetuige van was, beschreef deze minuten op 13 oktober als volgt : "Van af de weg waar de wagens stonden en waar duizenden mensen verzameld waren, die de moed niet hadden het terrein over te steken, dat ten gevolge de regen gans in modder was, zag ik een immense menigte zich naar de zon keren, die op haar hoogtepunt door de wolken brak. Ze geleek op een zilveren schijf en men kon er zonder problemen naar blijven kijken. Ze verbrandde de ogen niet en verblindde niet, alsof het een eclips was. Dan hoorde men een luide kreet en het volk rondom begon te schreeuwen : "Mirakel ! Mirakel ! Wonder ! Wonder !" Voor mijn ogen was het volk in vervoering en verbazing [...] terwijl de zon op en neer bewoog, in eigenaardige en abrupte bewegingen, buiten alle wetten van de fysica." Het getuigenis van Alvelino de Almeida, waarvan geweten was dat het van een leek kwam, liet een grote indruk na en irriteerde de antiklerikalen rondom hem. Ze vielen hem ruw aan in andere publicaties. Hij bleef echter bevestigen wat hij had gezien.

Natuurlijk was dit gebeuren ook verschenen in andere dagbladen, die reporters hadden gezonden. Zoals bij voorbeeld "O Dia". Het was bovendien gezien in de dorpen van de omtrek, zelfs op plaatsen die vele kilometers verder lagen en de getuigenissen verschenen in diverse bladen. Zo waren er zeer belangrijke getuigenissen, als deze van de dichter Alfonso Lopez Vieira, die het fenomeen gezien had van uit zijn eigen huis in San Pietro de Moal op 40 kilometer van Fatima. [7] Dit sensationeel publiek wonder scheen voor velen een ongehoord en schokkende Goddelijke verwittiging voor de eeuw van atheïsme, geloofsafval en antichristelijke haat. Het was die eeuw, die de pausen "satanisch" genoemd hadden in haar meest onmenselijke uitingen van geweld. Het zonnewonder had een enorme geloofwaardigheid gegeven aan Fatima en aan de boodschap, die aan de drie kinderen was toevertrouwd.

Vertaling: Dr. Guy Claes

6. Heilige Rita van Cascia [dee1 4]

Als patrones van de hopeloze gevallen wordt de Heilige Rita van Cascia in de mooie film, over de prachtige vrouw die in Italië leefde tijdens de veertiende eeuw, onsterfelijk gemaakt. Vittoria Belvedere en Martin Crewes, combineren die prachtig verhaal met vele ingrediënten: drama, liefde, verraad, tragedie, oprechte vergiffenis, en sterk geloof. Op 14-jarige leeftijd werd zij uitgehuwelijkt. Zij wilde echter kloosterlinge worden maar was zo gehoorzaam dat ze niet tegen de wil van haar ouders in ging. Haar echtgenoot was een bruut, doch ze stelde zich niet teweer en bad slechts voor zijn zielenheil. Nadat deze man vermoord werd zwoeren haar beide zoons bloedwraak. Maar Rita bad tot God dat ze liever had dat haar zoons zouden sterven dan hun snode plannen uitvoeren. Haar beide zoons stierven inderdaad, waarna Rita vrij was om tot het klooster toe te treden, het Maria Magdalenaklooster te Cascia Zij voelde zich sterk aangetrokken tot het lijden van Christus. Vanaf Goede Vrijdag 1422 werd ze door een doorn gestigmatiseerd, een wond die niet meer zal helen. Een tweede mirakel vond plaats tijdens haar ziekbed in 1447, toen ze aan een verwante die haar bezocht vroeg om een roos voor haar te plukken. Hoewel het winter was, vond deze toch een roos en bracht die aan Rita. Kort daarop stierf zij. Dit is de reden dat op 22 mei, haar sterfdag, aan Rita gewijde rozen bij de zieken worden gebracht. Tien jaar later werd haar lichaam opgegraven en het bleek nog geheel intact te zijn. Het werd opgebaard in een glazen sarcofaag in de kerk van Cascia.


7. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 123]

Hoofdstuk 6. De nieuwe kapelanen. Benoîte in Embrun

Jean Peytieu

Door een nauwe bestudering van die bundels is het mogelijk, dankzij de soorten papier, de verscheidene geschriften, de gebruikte inkten en pennen, de volgorde van opstellen te bepalen. Behalve de eerste bundel die kleine feiten uit de kinderjaren van Benoîte tot aan het visioen van Pindrau aanhalen, geven alle andere bundels sommige feiten weer die tenminste van 1686 dateren en de laatste drie niet voor 1688 voorvallen. Het is dus vanaf de zomer 1685, toen zijn leven in gevaar kwam, dat hij het nuttig oordeelde alle feiten te bundelen vanuit losse bladen met nota’s en ze te verzamelen volgens onderwerp en zonder chronologische volgorde. Daarna vervolledigde hij sommige hoofdstukken en liet pagina’s onafgewerkt.

Het geheel kreeg de titel: "Mémoires historiques," een verdiend opschrift want hun auteur is zeer nauwkeurig over namen en data en geeft trouw de zin van de aangegeven woorden weer als het niet letterlijk kan.

Als genuanceerd auteur munt M. Peytieu uit bij het aanhalen van de spirituele sfeer van de bedevaart en de houding van Benoîte bij de gebeurtenissen. Zijn enig goed gestructureerd schrift is het bekende gedetailleerd verslag samengesteld op vraag van Mgr. de Genlis in de winter 1671-1672: een klein meesterwerk qua presentatie is het een verstandig pleidooi voor de bedevaart waarvan hij de vruchten aangeeft en tegelijk een discreet en bewonderend getuigenis van de deugd van de Ziende. Deze eminente directeur is zo gewaardeerd door de bisschoppen van Gap en zijn naaste buren dat ze niet aarzelen hem priesters toe te vertrouwen die terug op het rechte pad dienen gezet. Door zijn oprechtheid en zijn gezond verstand is hij een geprezen getuige van de gebeurtenissen op Laus die zoveel willekeurige of vijandige commentaar opleverden. Voor Benoîte is hij een onontbeerlijke steun en een voorzichtige raadgever, alsook voor de pelgrims die aan hem een verlichte en steeds beschikbare biechtvader hadden. Zijn overlijden op 19 maart 1689 was een zware klap voor de bedevaart en het begin van zware beproevingen voor de vrienden van Laus.

Vertaling: Broeder Jozef

8. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [aflevering 156]

Hoofdstuk 3: Van Jezus' doop tot na Zijn vasten

De spelonk bij Efraïm, waarin Maria op haar vlucht gerust had, werd later rust- of verblijfplaats van Maria genoemd en door de pelgrims bezocht, zonder dat men nauwkeurig haar geschiedenis kende. Later woonde daar slechts arm en banaal volk.

Jezus vertelde hierover aan de leerlingen, die met een primitief toestel of apparaat vlam verkregen en een vuurtje aangelegd hadden. Om op die primitieve wijze vuur te verkrijgen wordt een stuk hout in een ander snel rondgewreven of gedraaid. Hij sprak hun over de heiligheid van deze plaats. Ook had zich hier dikwijls een profeet opgehouden om te bidden. Het zal wel Samuel geweest zijn. David had hier in het gewest de schapen van zijn vader gehoed, in deze spelonk gebeden en door engelen bevelen van God ontvangen. Hij kreeg hier ondermeer in zijn gebed de opdracht om tegen Goliath te gaan strijden. Ik weet niet meer alles wat ik hier gebeuren zag.

Ik zag dat de H. Familie op haar vlucht hier zeer uitgeput en terneergeslagen aankwam, dat de H. Maagd buitengewoon bedroefd was en weende. Zij leden gebrek aan alles, want op hun vlucht vermeden zij alle steden en openbare herbergen en volgden omwegen. Hier was het hun zesde rustplaats en zij brachten er een gehele dag door. Ook kregen zij hier grote genaden tot hun verkwikking. Er ontstond een bron in de spelonk en er kwam een wilde geit tot hen die zij molken en zij ontvingen ook troost van een engel.

Jezus sprak tot de leerlingen over de grote vermoeienissen welke zij en al zijn volgelingen te verwachten hadden. Hij weidde uit over de bezwaren die zijn H. Moeder en Hij op hun reis door dit gewest hadden verduurd en over de barmhartigheid van zijn hemelse Vader en over de heiligheid van deze plaats. Hij zegde hun ook dat hier eens een kerk gebouwd zou worden en Hij zegende deze spelonk, als wijdde Hij de kerk bij voorbaat in. Zij aten hier enige vruchten en kleine broden, die de leerlingen bij zich hadden.

9. Het Sacrament van Genezing [deel 8]

3. Hoe wordt dit sacrament gevierd?

Zoals alle sacramenten is de ziekenzalving een liturgische gemeenschapsviering, of zij nu in familieverband, in een ziekenhuis of in een kerk, voor een enkele zieke of voor een groep gehouden wordt. Het is heel passend dat zij plaatsvindt tijdens een eucharistieviering, die de gedachtenis van het Pasen van de Heer is. Indien de omstandigheden er aanleiding toe geven, kan de viering van het sacrament voorafgegaan worden door het boetesacrament en gevolgd worden door het sacrament van de eucharistie. Als sacrament van het Pasen van Christus zou de eucharistie altijd het laatste sacrament van de aardse pelgrimstocht moeten zijn in de vorm van het 'viaticum' [reisvoedsel] voor de 'overgang' naar het eeuwig leven.]

Woord en sacrament vormen een ondeelbaar geheel. De viering wordt geopend met een woorddienst, voorafgegaan door de schuldbelijdenis. De woorden van Christus en het getuigenis van de apostelen wekken het geloof van de zieke en van de gemeenschap op om de Heer de kracht van zijn Geest te vragen.

De viering van het sacrament behelst voornamelijk de volgende elementen: 'de presbyters van de gemeente' [Jak. 5,14] leggen de zieken in stilte de handen op. Zij spreken in het geloof van de kerk een gebed over de zieken uit. Dit is de epiklese die eigen is aan dit sacrament en vervolgens geven ze de zalving met de olie die, zo mogelijk, door de bisschop gezegend is. Deze liturgische handelingen geven aan, welke genade dit sacrament aan de zieken verleent.

Anne Van Der Sloten

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 341]

Lucas de Evangelist

Wie was Lucas?

Lucas komen we tegen in de Tweede brief van Paulus aan Timoteüs. Paulus spreekt daar over zijn aanstaande executie en hij voelt zich in de steek gelaten, alleen Lucas is nog bij mij. Vanaf Troas dus heeft Lucas Paulus vergezeld. Misschien hebben ze elkaar ontmoet in het huis van Carpus. [II Tim. 4:13] In Hand. 16: 6 schrijft Lucas nog over ‘zij’, maar vanaf Hand. 16: 10 is het voortaan ‘wij’!! Paulus heeft Lucas dus in Troas ontmoet. In Troas krijgt de apostel het gezicht van die Macedoniër "Kom over en help ons" en vanaf Troas is Lucas dus meegereisd met Paulus.

Hij was de beste vriend en reisgenoot van Paulus. Er was een hechte relatie tussen Paulus en Lucas. Uit 2 Tim. 4,11 blijkt dat alleen Lucas nog maar bij Paulus was in de periode van diens laatste gevangenschap. Aan zijn taal en spreekstijl kunnen we afleiden dat Lucas een geleerd man was: zijn moedertaal was Grieks en waarschijnlijk was hij arts van beroep, wat hij nuttig aanwendde tijdens de scheepsreizen. Hij was de enige evangelist met een wetenschappelijke opleiding. Lucas vergezelde Paulus op zijn tweede en derde zendingsreis om de 'Blijde Boodschap' te verkondigen aan de heidenen. De plaats van vertrek en aankomst van de tweede zendingsreis was Antiochië te Syrië, de thuishaven van Lucas: Na enige dagen zei Paulus: "Laten we nog eens de broeders gaan bezoeken in alle steden waar we het woord des Heren verkondigd hebben, om te zien hoe het hun gaat." [Hand. 15,36]

Vertaling: Broeder Joseph

11. Bijzondere reeks: De Valstrik van de Opname: Een katholieke Visie [5/9]

Elementaire zaken van de katholieke leer over de laatste dagen

Door de eeuwen heen hebben sommige Christenen onterecht beweerd dat de 1000-jarige heerschappij van Christus reeds aan de gang was, en bewerkstelligd werd door een bepaalde groep religieuze fanatiekelingen op een bepaalde geografische plaats. Deze ‘millennialisten’, zoals men hen noemt, hebben een speciale status opgeëist door hun verbinding met dat gerealiseerde "koninkrijk"; één die leidt tot excentrieke, twijfelachtige, of zelfs immorele praktijken: totaal vegetarisme, de afkeuring van het huwelijk en voortplanting, beweringen van bizarre, persoonlijke openbaringen, polygamie, seksuele promiscuïteit, militaire overwinningen, het vermoorden van hun tegenstanders, enz... De Kerk veroordeelt deze valse beweringen en de tragische gevolgen waartoe ze leiden.

Het Joodse volk zal Jezus Christus erkennen als hun Messias, voordat Hij terugkomt.

We hebben slechts aanwijzingen van deze opmerkelijke ontwikkeling in de Bijbel, in de Evangeliën en Het Epistel van de H. Paulus aan de Romeinen. "De komst van de verheerlijkte Messias wordt op elk ogenblik van de geschiedenis uitgesteld, totdat Hij wordt erkend door ‘heel Israël’ waarover ten dele ‘de verharding gekomen is’ in de vorm van ‘het ongeloof’ ten opzichte van Jezus...[...] Het binnengaan van ‘het volledig aantal van de Joden’ in het Messiaanse heil, in het voetspoor van het ‘volledig aantal van de heidenvolken’ , zal het volk van God de mogelijkheid geven ‘de volheid in Christus’ tot stand te brengen, waarin God alles in alles is." [674].

Vertaling: Mario Lossie

12. Profetieën: Heilige Johannes Damascenus [676-749]

Profetie 3


En zo is het eerst nodig dat het Evangelie wordt verkondigd aan alle ongelovigen, zoals de Heer zei. Dan zal hij komen ter overtuiging van de goddeloze Joden, want de Heer zei tot hen: “Ik ben gekomen in de naam van de Vader en u hebt mij niet aanvaard, maar als er een andere zal komen in zijn eigen naam, zult u hèm wel aanvaarden.” En de apostelen: “omdat ze de liefde der waarheid niet aanvaarden, zal de God hen een dwaling zenden, zodat ze de leugen zouden geloven om zo te worden gered, en dat allen zullen veroordeeld worden die de waarheid niet wilden aanvaarden en toegegeven aan de ongerechtigheid en zonde.


Vertaling
: Chris De Bodt


26-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober 2011
26 oktober 2011

1. Medjugorje: De IIPG
[International Internet Prayer Group] [Deel 103]

Rafaelmarie, California

Op onze weg naar het dorp kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer overwinnen en vroeg aan Anna wat er zo grappig was aan haar en Ivan. Ooit was Ana heel corpulent en Ivan had haar verteld dat als zo in die toestand bleef, ze nooit geen pijn zou voelen bij het zitten op de rotsen, vanwege al dat vet. Ik zei bij mezelf: "Ivan is ongereserveerd. Hij is net als ons, buiten dat hij beter kan bidden en het voorrecht bezit om Onze Heilige Moeder te zien." Daarop vroeg ik mij af: "Zou Bernadette, of één van de zienertjes van Fatima net hetzelfde zeggen tegen Ana, zoals Ivan zojuist deed?"

Toen we in het dorp aankwamen waren we allemaal aan het praten over de Verschijning en ook al was het reeds laat, niemand van ons wou gaan slapen. Ana bracht een kruik water en we zaten allemaal buiten rond een tafel te kijken naar het mooie zicht van de mensen die nog van de Verschijningsheuvel kwamen met hun zaklantaarns aan, als een rivier van licht!

Ik dacht meer na over Ivan en waarom hij rechtover mij zat. Later werd het mij duidelijk dat hij voor mij aan het bidden was. Misschien dacht onze Gezegende Moeder dat Ik veel hulp nodig had voor mijn redding. Ik veronderstel dat ik een groot zondaar moet zijn geweest, in de hoogste nood voor het gebed, een hard geval omwille van mijn trots.

Wat was de boodschap? Ivan zei dat Onze Heilige Moeder van ons verlangde dat we in het bijzonder aandacht zouden verlenen aan de volgende openbare boodschap. Al bij al dacht ik bij mezelf dat deze openbare boodschap voor mij was bedoeld. Onze Lieve Moeder liet me niet alleen toe om voor Haar beeld te gaan staan tijdens de verschijning van dinsdag, Zij verlangde eveneens van mij om naast Haar te zijn bij deze Verschijning. Het was Haar wijze om mij duidelijk te maken dat ik belangrijk was voor Haar, dat ik mijn geloof niet zou verliezen, welke Kruisen Haar Zoon ook zou beslissen om op mijn weg te plaatsen. Zij zou mij helpen deze te dragen. Dit was voor mij een krachtige en onvergetelijke boodschap waarmee Onze Heilige Moeder mij heeft gezegend. Dank u, Mama!

De volgende dag zou onze laatste volledige dag worden van ons verblijf te Medjugorje. De morgen daarop zouden we Medjugorje verlaten, op weg naar Split.

Bron: IIPG

Vertaling: Chris De Bodt

2. Fin du Monde présent et mystères de la vie future [aflevering 212]

Negende Lezing: Over het mysterie van het Lijden in verband met het later leven.

Jezus Christus kon onder ons verschijnen in zijn heerlijkheid en zijn goddelijke praal, in de luister van zijn opperste majesteit. Hij oordeelde het eerbaarder voor zijn glorie en nuttiger voor het heil van de mensheid om zich te tonen met een doornenkroon, met een bebloed purper gekleed, het gelaat vertrokken en de doodsangst op de lippen, met de bloedende littekens van de nagels op handen en voeten.

Door één te worden met het lijden heeft Jezus Christus er waarschijnlijk niet alle scherpe kanten van afgerond, maar hij heeft gedeeltelijk de bitterheid van ontnomen, er het venijn uit verdelgd. Hij heeft de kelk van zijn bloed vruchtbaar gemaakt. Als het bronzen serpent door Mozes in de woestijn opgetrokken plaatst hij zich te midden van de wereld als een onuitputtelijk middel van barmhartigheid, leven en gezondheid. Door deze verandering blijven zijn goddelijke wonden, als steeds bruisende bronnen, eeuwig openstaan voor alle verdwaalde en vervallen zielen die hunkeren om te verzaken aan hun sensuele en grove verlangens, blij zich weer te kunnen overgeven aan de vreugde van het offer in de eer van de onschuld.

Wie zou hier niet de diepe raadgevingen van de oneindige Wijsheid bewonderen! De mens was verdwaald in het geneugteparadijs en zal opstaan in de breuk van de Calvarie. Hij weigerde naar God te gaan via de weg van het hemelse geluk en Jezus Christus zal hem een betere en veiligere weg openen: deze van het kruis. "Hemel en aarde waren gescheiden. Het kruis heeft hen verenigd." Het heil ligt in het kruis, dat de kracht en de vreugde van de geest bevat, en dat de bijkomende deugd en de overvloed aan heiligheid inhoudt.

Bron: Abbé Arminjon

Vertaling: [Broeder Joseph]

3. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 95]

Oproep tot deelname aan de Eucharistie

Enkel wanneer wij ons op deze wijze hebben voorbereid mogen wij het Lichaam en Bloed van Jezus Christus ontvangen, in het vertrouwen dat dit Sacrament een bron is van leven, kracht en genade, wat ons aangenaam maakt in de ogen van God, die in ons zijn eniggeboren Zoon ziet, verenigd met ons door deze volledige eenwording en verlatenheid van zijn eigenste Zelf op ons en dit uit liefde.

Dit is hoe de Heilige Matheus beschrijft hoe Jezus zichzelf aan ons toevertrouwt: "Toen ze verder aten, nam Jezus een brood, brak het en gaf het aan zijn leerlingen met de woorden: Neem, eet, dit is mijn lichaam. En hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en gaf hun de beker met de woorden: drink hier allen uit, dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van de zonden." [Math. 26: 26-28]

Als wij zien dat Jezus Christus ons verzekert van Zijn werkelijke aanwezigheid van Zijn Lichaam en Bloed, levend in de Hemel, waar ook het geconsacreerde brood en wijn aanwezig zijn. Hij zegt: "dit is" Hij zei niet "dit was", noch "dit kan worden," noch, "dit zal worden". Wat Hij zei was "dit is". Elk moment, overal, zijn het geconsacreerde brood en de wijn het Lichaam en Bloed van Jezus Christus en dit blijft zolang als het brood en de wijn bewaard zijn. De woorden van Jezus Christus, waarlijk God en waarlijk Mens, verduidelijken dit en het woord van God voldoet aan wat het betekent.

Vertaling: Chris De Bodt

4. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 8]

Hoofdstuk 1: Het gebeurde in Fatima en in Rome ...

Dat wachten op de ongehoorde uitdaging, zonder gelijke in de geschiedenis, vergrootte de nieuwsgierigheid en de belangstelling van het volk. Er was bijgevolg die 13e oktober een immense menigte samen gestroomd aan de Cova da Iria. Er waren veel ongelovigen, veel journalisten, die klaar waren om verslag uit te brengen en de draak te steken met de grote ontgoocheling van het volk en de sensationele ontmaskering van de kinderen. Het script was reeds klaar: Het volksbijgeloof zou belachelijk gemaakt worden en aan de kaak worden gesteld en het geloof van de eenvoudige mensen zou een daverende opdoffer krijgen. De ouders van de kinderen waren doodsbang omdat ze er voor vreesden dat, als er niets gebeurde, Lucia, Jacinta en Francisco zouden gelyncht worden door de menigte, die zich bedrogen zou voelen.

Alleen de drie kinderen bleven kalm. En wat er inderdaad gebeurde, was het meest sensationele openbare mirakel dat ooit gebeurd is en des te meer omdat het gebeurde voor de ogen van de moderne media. Het gaf en geeft, volgens talrijke getuigenissen van vijanden van de Kerk, op wereldvlak een planetair bewijs, dat geen enkel wonder ooit gegeven heeft. Bovenal omdat het een vooraf aangekondigd wonder is, waarvoor de aan de Kerk vijandige krachten de Madonna zelf hadden uitgedaagd.

De Madonna was echter zachtjes ingegaan op de uitdaging, die aan haar gericht was. Misschien omdat er een buitengewone tijd aangebroken was voor de Kerk en voor de wereld. Misschien omdat het gevaar dat de Kerk en de wereld bedreigde, uitzonderlijk was en is. En ze komt juist naar Fatima om dat immense kwaad af te wenden. Daarom wilde ze een onbetwistbaar bewijs geven van haar aanwezigheid, zo dat niemand zou kunnen zeggen dat hij de gave van het geloof niet heeft of dat "men het kan geloven of niet geloven". Hier hebben we te maken met feiten, waarvoor geen geloof nodig is, enkel de ogen en bij zover dat het feit voor iedereen te zien was en dat zelfs Hollywood deze buitengewone gebeurtenis in 1952 vereeuwigde in de film "Het wonder van O. L. Vrouw in Fatima."

Vertaling: Dr. Guy Claes

5. Heilige Rita van Cascia [dee1 3]

Als patrones van de hopeloze gevallen wordt de Heilige Rita van Cascia in de mooie film, over de prachtige vrouw die in Italië leefde tijdens de veertiende eeuw, onsterfelijk gemaakt. Vittoria Belvedere en Martin Crewes, combineren die prachtig verhaal met vele ingrediënten: drama, liefde, verraad, tragedie, oprechte vergiffenis, en sterk geloof. Op 14-jarige leeftijd werd zij uitgehuwelijkt. Zij wilde echter kloosterlinge worden maar was zo gehoorzaam dat ze niet tegen de wil van haar ouders in ging. Haar echtgenoot was een bruut, doch ze stelde zich niet teweer en bad slechts voor zijn zielenheil. Nadat deze man vermoord werd zwoeren haar beide zoons bloedwraak. Maar Rita bad tot God dat ze liever had dat haar zoons zouden sterven dan hun snode plannen uitvoeren. Haar beide zoons stierven inderdaad, waarna Rita vrij was om tot het klooster toe te treden, het Maria Magdalenaklooster te Cascia Zij voelde zich sterk aangetrokken tot het lijden van Christus. Vanaf Goede Vrijdag 1422 werd ze door een doorn gestigmatiseerd, een wond die niet meer zal helen. Een tweede mirakel vond plaats tijdens haar ziekbed in 1447, toen ze aan een verwante die haar bezocht vroeg om een roos voor haar te plukken. Hoewel het winter was, vond deze toch een roos en bracht die aan Rita. Kort daarop stierf zij. Dit is de reden dat op 22 mei, haar sterfdag, aan Rita gewijde rozen bij de zieken worden gebracht. Tien jaar later werd haar lichaam opgegraven en het bleek nog geheel intact te zijn. Het werd opgebaard in een glazen sarcofaag in de kerk van Cascia.


6. Benoite, de herderin van Notre-Dame du Laus [Aflevering 122]

Hoofdstuk 6. De nieuwe kapelanen. Benoîte in Embrun

MM. Peytieu en Hermitte, de twee kapelaans door de nieuwe vicaris generaal van Embrun Jean Javelly benoemd, komen in Laus aan rond maart 1669. We stellen deze drie personages samen voor.

Jean Peytieu

De notariële akte van 16 april 1676 bij notaris Tanc van Remollon leert ons dat Jean Peytieu, zoon van Jean en kleinzoon van Bonnet, is geboren in Villard-Saint-Pancrace nabij Briançon rond 1640. Deze akte stelt zijn broer Joseph aan als procurator van de onroerende goederen die Jean in Villard bezit met de opdracht ze te bebouwen en de vruchten te bewaren.

Na zijn klerikale studies krijgt hij de graad van doctor in Godgeleerdheid, misschien in Avignon, en komt dan terug naar Embrun bij M. Lambert en hoort daar al de geruchten rond Laus: hij zal er gewag van maken in zijn eerste verslag aan de nieuwe aartsbisschop. We hebben gezien dat hij naar Laus kwam kort na Pasen 1665 en de diepe indruk die hij er aan overhield.

Zijn wankele gezondheid tijdens de studies was verbeterd en de diocesane overheid dacht aan die doordachte priester om de nieuwe ploeg directeurs te leiden dat in dienst van de bedevaart moest komen, daar de jonge priester Lombard de kwaliteiten niet bezat om degelijke verantwoordelijkheid te dragen.

Hij neemt zijn intrek in het dal van Laus met zijn confrater Barthélémy Hermitte in de Vasten 1669 en begint er aan een twintig jaar lang ambt dat zeer vruchtbaar zal zijn voor de zielen. Er zal er zijn krachten verbruikend in de biechtstoel en de talrijke moeilijkheden van een definitieve vestiging van de bedevaart. Hij had de verdienste, ondanks de last van zijn werkzaamheden, een zeker aantal feiten over het leven van de bedevaart op te tekenen en later in zes bundels te verzamelen die gelukkig bewaard bleven en waarvan alleen de eerste pagina verloren ging.

Vertaling: Broeder Jozef

7. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [aflevering 155]

Hoofdstuk 3: Van Jezus' doop tot na Zijn vasten

9 oktober. Zesde rustplaats der H. Familie op haar vlucht naar Egypte. Bij Jezus' terugkeer van Anim deden enige van die mannen Hem uitgeleide. Hij keerde langs een andere [meer westelijke] weg terug [in tegenovergestelde richting van de weg van zijn vluchtende ouders],en kwam tegen de avond bij een plaats die aan twee zijden van een gebergte lag en tussen de twee delen van deze plaats liep een uit het oosten komend, wild dal met diepe verscheurde kloven. Deze plaats of het gebergte had een naam als Efraïm of Efron. De richting van het gebergte was naar Gaza toe. De bergrug loopt in die richting en een uur verder vindt men thans op het gebergte nog een ruïne met de naam Taiyibeh, wat de Arabische vertaling is van Efraïm.

Jezus was door het gewest Hebron gekomen. Ook lag er ver, doch zichtbaar van op zijn weg, een verwoeste stad met een toren, waarvan de naam als Malaga klonk. Niet verder dan een uur van hier was het bos Mambre, waar een engel aan Abraham de belofte van Isaak bracht. Ook vindt men daar de dubbele spelonk die Abraham van Efron, de Hetiet, aankocht als familiegraf. Ook het slachtveld, waar David Goliath versloeg, was niet zo ver van hier. Dit slachtveld was het dal tussen Socho en Azeka, vier uren ten noordwesten van hier.

Jezus' begeleiders waren teruggekeerd en Hij ging nu om de ene zijde van de tweedelige stad en zijn leerlingen, aan wie Hij dit gewest als de plaats der ontmoeting aangewezen had en zij troffen Hem aan op de holweg in het wilde dal. Zich uit dit diepe ravijn wegwendend, leidde Hij hen in een spelonk die zeer wild en moeilijk toegankelijk, maar zeer ruim was. Hier brachten zij de nacht door. Hier had de Heilige Familie op haar vlucht naar Egypte haar zesde rustplaats gehad. Later op 18 oktober vulde A.C. Emmerich dit verhaal aan als volgt.

8. Het Sacrament van Genezing [deel 7]

2. Voor wie is het sacrament bestemt en wie dient het toe?

In geval iemand ernstig ziek is ...

De ziekenzalving 'is niet uitsluitend het sacrament van wie in het uiterste Levensgevaar verkeren. De geschikte tijd om het te ontvangen is ook reeds dan aanwezig, wanneer een gelovige tengevolge van ziekte of ouderdom in levensgevaar geraakt'.

Wanneer de zieke na de zalving weer beter wordt, kan hij in geval van een nieuwe ernstige ziekte het sacrament opnieuw ontvangen. Tijdens dezelfde ziekte kan dit sacrament herhaald worden, wanneer de toestand verergert. Het is gepast de ziekenzalving te ontvangen, voordat men een zware operatie ondergaat. Dit geldt ook voor oudere mensen, wanneer zij duidelijk zwakker worden. '

... Laat hij de presbyters van de gemeente roepen

Enkel de bisschoppen en presbyters zijn de bedienaars van de ziekenzalving. De zielzorgers hebben tot taak de gelovigen in te lichten over de weldadige werking van dit sacrament. Gelovigen moeten zieken aansporen beroep te doen op een priester om dit sacrament te ontvangen. Zieken dienen zich er in een goede gesteldheid op voor te bereiden, geholpen door hun zielzorger en door heel de kerkelijke gemeenschap, die uitgenodigd wordt de zieken op bijzondere wijze met haar gebed en broederlijke aandacht te omringen.

Anne Van Der Sloten

9. Jezus' tijdgenoten [aflevering 340]

Lucas de Evangelist

Wie was Lucas?

Lucas is [naast Marcus] een van de twee evangelisten die niet behoorde tot de kring van de twaalf apostelen. Hij was wel de vriend en metgezel van de heilige Paulus. De traditie zegt dat Lucas afkomstig zou zijn uit Antiochië, aan de Orontes, in Syrië en van heidense afkomst is. Troas lag dicht bij Troje. Hier heeft Lucas de apostel Paulus ontmoet met wie hij als geen ander veel gereisd heeft.

Als we ervan uitgaan dat de schrijver van Handelingen dezelfde was als de arts Lucas en dat deze ooggetuige was van de gebeurtenissen waarbij hij het woord "wij" gebruikt, kunnen we het volgende reconstrueren over zijn levensloop: Lucas sloot zich rond het jaar 50 aan bij het gezelschap van de apostel Paulus, toen deze te Troas door een droom de overtuiging kreeg dat hij zijn zendingswerk moest voorzetten in Macedonië. Nadat ze overgestoken waren, predikte het gezelschap in Filippi. Daar werden ze flink tegengewerkt. Paulus en Silas belandden zelfs in de gevangenis, die echter door een aardbeving instortte. Paulus en Silas zetten de zendingsreis voort in Macedonië en Griekenland. Het lijkt er op dat Lucas in Filippi was gebleven, mogelijk om de jonge gemeente daar te ondersteunen. Een jaar of zeven daarna kwam Paulus weer door Filippi. Hij had het plan om naar Jeruzalem te gaan. Opnieuw ging Lucas met hem mee. Per schip voeren ze naar Caesarea en vandaar vertrokken ze naar Jeruzalem, waar ze de Apostelen ontmoetten.

Vervolgens werd Paulus bijna gelyncht door een opgewonden, misleide menigte, gearresteerd en gevangengezet te Caesarea. Lucas had in deze tijd ruim de gelegenheid gehad om getuigen te spreken, wiens getuigenissen hij verwerken zou in zijn Evangelie en in de eerste hoofdstukken van Handelingen. Na twee jaar was er nog geen zicht op een eerlijke berechting en ging Paulus in beroep bij de keizer. Dat was toen Nero nog onder de invloed stond van zijn leermeester Lucius Annaeus Seneca en nog niet de wreedaard was die hij later zou worden. Het schip waarmee Paulus en Lucas naar Rome voeren, leed schipbreuk. God overtuigde Paulus dat hij behouden te Rome zou aankomen, want hij moest voor de keizer staan. In Italië werden Paulus en zijn reisgenoten hartelijk opgevangen door de gelovigen. Hij kreeg huisarrest, maar dat weerhield hem er niet van om van huis uit te evangeliseren. Hier eindigt het boek Handelingen.

Vertaling: Broeder Joseph

10. Bijzondere reeks: De Valstrik van de Opname: Een katholieke Visie [4/9]

Elementaire zaken van de katholieke leer over de laatste dagen

De Kerk zal lijden onder de grote tribulatie die voorspeld werd door haar Heer.

“Voorafgaand aan de Tweede Komst van Christus moet de Kerk een periode van beproeving ondergaan die het geloof van vele gelovigen zal schokken.” [675]. “De Kerk zal enkel in de heerlijkheid van het koninkrijk binnentreden via deze laatste Pasen, wanneer Ze Haar Heer zal volgen in Zijn dood en verrijzenis” [677].  We hebben een aantal Bijbelpassages onderzocht die deze leer bevestigen. In tegenstelling tot de leer van de Opname, zullen Christenen niet gespaard worden van de grote tribulatie.

De eindoverwinning van Christus op aarde zal niet gebeuren door een geleidelijke verbetering in de geestelijke toestand van de wereld. 

“Het koninkrijk zal niet tot stand komen door een historische triomf van de Kerk op grond van een steeds verdere vooruitgang, maar door een overwinning van God op het kwaad dat zich voor de laatste strijd heeft opgemaakt. Met die overwinning zal de bruid van Christus uit de hemel neerdalen” [677]. Deze verklaring sluit de eindtijdverwachtingen van bepaalde Reformatietradities uit. Vooral Calvinisten onderrichten vaak dat de Kerk, door de Heilige Geest, een geleidelijke verbetering van de werelds’ geestelijke gesteldheid zal bereiken, met als hoogtepunt de terugkeer van Christus naar de aarde. Maar deze misverstane opvatting biedt enkel valse hoop.

De eindoverwinning van Christus zal niet in de geschiedenis komen, maar erbuiten. 

“De misleiding van de Antichrist tekent zich al in deze wereld af, telkens als men beweert de messiaanse verwachting in de geschiedenis in vervulling te doen gaan. Deze verwachting kan alleen maar buiten de geschiedenis langs de weg van het eschatologisch oordeel in vervulling gaan: zelfs in haar gematigde vorm heeft de kerk deze vervalsing van het komende koninkrijk onder de naam van chiliasme verworpen.” [676]

Vertaling: Mario Lossie

11. Profetieën: Heilige Johannes Damascenus [676-749]

Profetie 2


Men zou moeten weten weten wanneer de antichrist zal komen, want de vleesgeworden Zoon van God van de volmaakt God en tegelijkertijd de volmaakt mens omdat hij ook God was en zo zal hij, die op een ongewone en bijzondere wijze op de wereld zal komen, de antichrist zijn, en dit zal geschieden bij de voltooiing van de wereld.


Vertaling
: Chris De Bodt



Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content