Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
23-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adso, de monnik [10de eeuw]

Adso, de monnik [10de eeuw]

 

Profetie 1

 

Sommigen onder onze leraren zeggen zeggen dat een Koning der Franken het volledige Romeinse Rijk zal bezitten. Deze Koning zal de grootste en de laatse zijn van alle monarchen. Na zijn koninkrijk met voorspoed te hebben geleid, zal hij op het einde naar Jeruzalem komen, waar hij zijn kroon en scepter zal neerleggen op de Olijfberg. Dit zal het einde en het verdwijnen van het Romeinse Rijk zijn, waarop onmiddellijk daarna de antichrist zal komen.

 

Profetie 2

 

De antichrist zal geboren worden uit Joodse ouders, uit de stam van Dan, maar zijn moeder zal geen maagd zijn, zoals velen zullen geloven. Zoals de Heilige Geest in het hart van Maria kwam, zo zal de duivel binnendringen in de moeder van de antichrist. Zijn duivelse macht zal hem altijd ondersteunen. Zijn geboorteplaats zal Babylon zijn, maar hij zal grootgebracht worden in Bethsaida en Corozain.

 

Profetie 3

 

Na zijn onderwijs door kwaadaardige geesten, zal hij naar Jeruzalem geen en zijn zetel plaatsen in de tempel, die hij zal herstellen. Hij zal zich overgeven aan de ritus der besnijdenis en beweren dat hij de zoon is van de Almachtige God.

 

Profetie 4

 

Zijn eerste volgelingen zullen koningen en prinsen zijn en zijn invloed zal zich verder uitbreiden van zee tot zee en dit merendeels door geweld en een overtuigende welsprekenheid. Hij zal vele tekenen en mirakelen verrichten. Zij die in hem geloven zullen een gemarkeerd worden met een kenteken op het voorhoofd.

 

Profetie 5

 

Gedurende drie en een half jaar zal hij de overmacht hebben en aan het einde van deze periode zal hij Enoch en Elias doden, die hem eerder tot tegenstanders waren door het ware geloof te verkondigen. Kort daarna zal Christus verschijnen en de antichrist zal gedood worden door de aartsengel Michael.

 

Profetie 6

 

Tegen de gelovigen zal hij opkomen op drie manieren: door terreur, door giften en door wonderen. Aan zijn volgelingen zal hij goud en zilver in overvloed schenken, maar zij die hem niet gewillig zullen zijn zal hij overwinnen met angst, en zij die hij niet zal kunnen overwinnen door de angst, zal hij willen verleiden door tekenen en wonderen.

 

Profetie 7

 

Hij zal ook de vernietigde tempel, die Solomon bouwde voor God, restaureren in haar vroegere staat. Hij zal zichzelf besnijden en liegen dat hij de Zoon van de Almachtige God is. Daarna zal hij zijn boodschappers en verkondigers zenden over de hele wereld.

 

Profetie 8

 

Daarna zullen alle Joden zijn kudde worden, maar in de plaats van hun messias zullen ze de duivel ontvangen…Bij zijn komst naar Jeruzalem zal hij zich laten besnijden en tot Joden zeggen dat hij hun beloofde messias is, die voor hun voorspoed is gekomen om hen te verzamelen en te verdedigen die overal verspreid zijn.

 

Profetie 9

 

Dan zullen de twee grote profeten, Enoch en Elia, naar de wereld gezonden worden, die de geloven van goddelijke wapens tegen de opdracht van de antichrist, zullen voorzien. Zij zullen worden aangemoedigd en klaar staan om tegen hem ten strijde te trekken. Maar nadat hij onderricht zal volbracht zijn, zal de antichrist heropstaan en hen afslachten en na drie dagen zullen ze worden opgenomen tot de Heer.

 

Profetie 10

 

De dokters, zoals Paus Gregorius de Grote heeft gezegd, zullen ook onderwijzen dat de Aartsengel Michael hem zal vernietigen op de Olijfberg, waar hij in zijn paviljoen zal zetelen, op dezelfde plaats waar de Heer ten Hemel is opgestegen.

Vertaling: Chris De Bodt


22-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Johannes Damascenus [676-749]

Heilige Johannes Damascenus [676-749] 

 

Profetie 1

 

En toen Hij naar de Hemel steeg, rees Jezus op naar het Oosten en op die wijze verheerlijkten zijn apostelen Hem. Op dezelfde wijze zoals ze Hem naar de Hemel hebben zien stijgen, zal hij opnieuw komen, of zoals de Heer gezegd heeft: “Als een oplichtende komeet die komt uit het oosten en zelf tot in het westen scheen, zo zal de komst van de Mensenzoon zijn.” En zo verheerlijken we Hem, wachtend op Hem, naar het Oosten toe. Bovendien is dit een ongeschreven traditie der apostelen, omdat zij ons veel ongeschreven dingen overleverden.

 

 

 

 

Profetie 2

 

Men zou moeten weten weten wanneer de antichrist zal komen, want de vleesgeworden Zoon van God van volmaakt God en tegelijkertijd volmaakt mens omdat hij ook God was en zo zal hij, die op een ongewone en bijzondere wijze op de wereld zal komen, de antichrist zijn, en dit zal geschieden bij de voltooiing van de wereld.

 

Profetie 3

 

En zo is het eerst nodig dat het Evangelie wordt verkondigd aan alle ongelovigen, zoals de Heer zei. Dan zal hij komen ter overtuiging van de goddeloze Joden, want de Heer zei tot hen: “Ik ben gekomen in de naam van de Vader en u hebt mij niet aanvaard, maar als er een andere zal komen in zijn eigen naam, zult u hèm wel aanvaarden.” En de apostelen: “omdat ze de liefde der waarheid niet aanvaarden, zal de God hen een dwaling zenden, zodat ze de leugen zouden geloven om zo te worden gered, en dat allen zullen veroordeeld worden die de waarheid niet wilden aanvaarden en toegegeven aan de ongerechtigheid en zonde.

 

Profetie 4

 

Derhalve zullen de Joden die de Heer Jezus Christus niet als God hebben aanvaard, ook als was Hij de Zoon van God, de misleider die zal zeggen dat Hij God is, zullen aanvaarden. Daarom zal hij zichzelf God noemen, zoals de engel die Daniël onderrichtte zei: “hij zal niet verhalen van de goden van zijn voorvaders.” En de Apostel: “laat niemand u misleiden door eender welk middel, want eerst moet de opstand komen en de zoon der verdoemenis, die zal worden vereerd en boven alles zal worden verheven, terwijl hij tegengesteld is aan God, en zo zal hij zetelen in de tempel van God.”

 

Profetie 5

 

Hij zal niet voor ons komen voor ons, maar initieel voor de Joden, niet voor Christus’ belang en daarom zal hij de antichrist worden genoemd.

 

Profetie 6

 

Eerst moet het Evangelie in alle landen verjondigd zijn, en dan zal de boosaardige worden geopenbaard: zijn komst zal in overeenstemming zijn met de werkwijze van satain, in alle macht en misleidende wonderen, in alle bekoringen voor hen die zullen vergaan: die de Heer zal doden met de woorden van Zijn mond en de komst van Zijn schittering.”

 

Profetie 7

 

Aldus zal de duivel geen mens worden zoals de belichaming van de Heer. God heeft dit verboden. Maar een man zal geboren worden uit hoererij en alle werken van satan in hem ontvangen, want God zal de duivel toelaten om in hem t everblijven, want Hij [God] voorziet het toekomstige verderf van zijn wil.

 

 

 

 

 

Profetie 8

 

En zo zal hij, zoals gezegd, uit “hoererij” geboren worden en ongemerkt worden grootgebracht, maar dan zal hij plots opkomen, revolteren en heersen. Tijdens het eerste gedeelte van zijn heerschappij, of eerder van zijn tirannie, zal hij voor het merendeel de heilige uithangen, maar eens hij volledig zeggenschap zal hebben, zal hij de Kerk van God vervolgen en al zijn verdorvenheid onthullen. “Hij zal komen in tekens en bedriegelijke wonderen,” of in veinzerij die onecht is.

 

Profetie 9

 

En hij zal al diegenen, wiens bedoelingen rusten op een rottende en onstabiele fundering, verleiden en hen afstand doen nemen van de levende God, “zelfs in die mate dat hij, waar mogelijk, uitverkoren zal binnennemen.”

 

Profetie 10

 

En Enoch en Elia de Thesbiet zullen worden gezonden en ze zullen het hart van de vaders veranderen in harten van kinderen, of de synagoge veranderen naar onze Heer Jezus Christus en het onderricht van de apostelen. En ze zullen door hem worden vernietigd.

 

Profetie 11

 

Dan zal de Heer uit de Hemel komen op dezelfde wijze als de heilige apostelen Hem naar de Hemel zagen opstijgen, de volmaakte God en de volmaakte mens, in alle glorie en macht, en hij zal de onrechtvaardige, de zoon der verdoemenis, met de geest van Zijn mond vernietigen. Dat niemand dus verwacht dat de Heer vanop de aarde zal komen, maar vanuit de Hemel, zoals Hijzelf ons verzekerd heeft.

 

Profetie 12

 

En zo zullen onze zielen, verenigd met onze lichamen, die onvergankelijk en onverdorven zullen worden, opnieuw opstaan en voor de vreselijke, rechterlijke zetel van Christus staan. En de duivel en zijn volgelingen, en de antichrist en de respectloze zondaars zullen overgelaten worden aan het eeuwige vuur, neen, geen materialistisch vuur zaals wij kennen, maar door het vuur dat enkel God kent.

Vertaling: Chris De Bodt


21-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Odilia van de Elzas [660-720]

Heilige Odilia van de Elzas [660-720]

 

Profetie 1

 

Aanhoor, o aanhoor, mijn zusters en broeders: Ik zag wouden en bergen trillen. Er zal een tijd komen, dat er een oorlog zal uitbreken, verschrikkelijker dan alle andere oorlogen tesamen; die ooit de mensheid hebben bezocht. Een vreselijke strijdman zal de aanstichter ervan zijn en zijn tegenstanders zullen hem de antichrit noemen.

 

Profetie 2

 

Alle natiën op aarde zullen elkaar bevechten in deze oorlog. De vechters zullen opstijgen tot in de hemel om de sterren te nemen en ze op de steden te werpen, om de gebouwen in lichterlaaie te zetten en enorme vernietigingen te veroorzaken.

 

Profetie 3

 

Tussen de grote strijders liggen er oceanen en de monsters der zee, beangstigd door alles wat er op en onder de zee gebeurt, zullen naar de diepte vluchten.

 

Profetie 4

 

Gevechten uit het verleden zijn enkel schermutselingen vergeleken met de gevechten die zullen plaats vinden, omdat de aarde rood zal zijn, zelf de lucht, het water en de lucht, daar er bloed zal vloeien in alle richtingen.

 

Profetie 5

 

De aarde zal trillen van de gewelddadige gevechten. Hongersnood en pest zullen zich verenigen met deze oorlogen. De landen zullen schreeuwen: “vrede, vrede,” maar er zal geen vrede komen.

 

Profetie 6

 

Driemaal zal de zon rijzen over de hoofden van de strijders, zonder dat ze deze zullen waarnemen. Maar daarna zal er vrede heersen en allen die de vrede gebroken hebben zullen hun levens verliezen.

 

Profetie 7

 

Op één dag zullen er meer mensen worden gedood dan de catacomben van Rome ooit hebben geherbergd. Pyres zal opstaan…groter dan de grootste stad en de mensen zullen de hoogste bergen beklimmen om God te loven en niemand zal nog oorlog willen voeren.

 

Profetie 8

 

Vreemde tekenen zullen er aan de hemelen verschijnen: beide hoornen van de maan zullen zich bij het kruis verenigen…. “Gelukkig zullen diegenen zijn die deze oorlog zullen overleefd hebben, daar de geneugten van het leven opnieuw zullen beginnen en de zon opnieuw zal schitteren.”

 

Profetie 9

 

Wee hen die, tijdens deze dagen, de antichrist niet zullen vrezen, omdat hij de vader is van hen die geen weerstand bieden aan misdaden. Hij zal nog meer moorden en vele mensen zullen tranen laten over zijn slechte gewoonten.

 

Profetie 10

 

Mensen zullen in opstand komen tegen elkaar en op het einde zullen ze opnieuw orde willen invoeren. Sommigen zullen dit proberen, maar ze zullen hier niet in slagen, wat alles nog slechter zal maken dan tevoren.

 

Profetie 11

 

Maar als de dingen op hun hoogtepunt zijn en als de handen van de mensen niets meer kunnen doen, zal het in Zijn handen worden gegeven, die een straf doet neerdalen, zo hevig als nooit tevoren gezien. God heeft reeds de vloed gezonden en Hij heeft geworden deze nooit meer over de wereld te zenden. Wat hij zal doen zal iets onverwacht en verschrikkelijk zijn.

Vertaling: Chris De Bodt


20-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Beda, de eerbiedwaardige [672-735]

Heilige Beda, de eerbiedwaardige [672-735]

 

Profetie 1

 

En dan zal er een koning komen met naam en een standvastige mening. Dezelfde zal de standvastige koning van de Romeinen en Grieken zijn en de Koning zelf zal voor ogen hebben wat de Heilige Schrift zegt.

 

Profetie 2

 

De koning der Romeinen zal voor zichzelf aanspraak maken op het hele koninkrijk van de landen en zal hiervoor alle eilanden en steden verwoesten en alle tempels der valse goden vernietigen. Alle heidenen zal hij oproepen om zich te laten dopen en het Kruis van Christus zal boven alle tempels rijzen.

 

Profetie 3

 

Want hij (de antichrist) zal werken met verbazingwekkende wonderen en vuur laten dalen vanuit de hemel. En de doden zullen opstaan … Hij zal de doden doen opstaan, niet waarlijk, want de duivel zal binnentreden in het lichaam van sommige doden en door hen spreken, alsof hij in leven lijkt.

 

Profetie 4

 

Dan zullen de meest glorierijke personen voorgaan, Enoch en Elias, om de komst van de Heer te verkonden, en hen zal de antichrist slachten, en na drie dagen zullen ze weer opstaan.

 

Profetie 5

 

Het teken van het noodlot: op aarde zal het klam van het zweet zijn, vanuit de hemel zal de koning komen om voor altijd te regeren. Om middernacht, tijdens het uur dat de engel Egypte zal verwoesten, en als de Heer de hel zal beroven, op datzelfde uur zal hij Zijn verkozenen voor deze wereld bevrijden.

 

Profetie 6

 

Vuur zal uit de aarde, de zee en de licht komen en de bronnen zullen droog liggen zodat de blijvende vlam zal verteren. Deze zal van de bergen neerkomen en vanuit de diepten opstijgen in de valleien. Uit de hemel zal zowel vuur als zwavel stromen.

 

Profetie 7

 

Zolang het Colloseum zal standhouden, zal ook Rome standhouden en als Rome valt, zal de wereld vallen.


19-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Columba van Ierland [521-597]

Heilige Columba van Ierland [521-597]

 

Profetie 1

 

Luister gij, tot ik dingen vertel die zullen gebeuren in de laatste jaren van de wereld. Een grote slachting zal geschieden, het recht zal met de voeten getreden worden, er zal slecht geschieden op alle vlakken en groot lijden zal de overhand krijgen. De tijd zal komen dat er geen barmhartige werken meer zullen geschieden en vele onrechtvaardige wetten zullen worden uitgevaardigd. De waarheid zal niet meer in hen verblijven.

 

Profetie 2

 

De eigendommen van de Kerk zullen geplunderd worden en er zullen voortdurend spottende opmerkingen over elkaar gemaakt worden in het lezen en schrijven. Zij zullen de daden van nederigheid beschimpen.

 

Profetie 3

 

Er zullen tijden komen van duistere kwellingen, van schaarste en koningen zullen verslaafd worden aan de leugen. Nog gerechtigheid, noch afspraken zullen door de afstammelingen van Adam worden nagekomen. De harten zullen van steen worden en aan grote armoede lijden en ontdaan zijn van elk medelijden. De mensen van de clerus zullen pleegvaders worden, als gevolg van de verachtelijke tijden. De kerk zal aan banden gelegd worden door alle machtigen van die tijd.

 

Profetie 4

 

Rechters zullen zich schuldig maken aan onrechtvaardigheden, onder de maatregelen van de machtige, gewelddadige koningen. Het gewone volk zal valse leerstellingen aannemen. Oh, hoe jammerlijk zal zijn hun toestand zijn! De wetenschappers zullen aan de basis liggen van gemopper en schraal van geest worden. De ouderen zullen rouwen in diep verdriet voor rekening van kommervolle tijd die zal heersen.

 

Profetie 5

 

De kerkhoven zullen rood worden gekleurd door de toorn die bezit zal krijgen over de zondaars! Oorlogen en woordenstrijd zal er onder elke familie heersen. Voorbeeldige mensen zullen in de armoede ondergedompeld worden en het volk zal ongastvrij worden voor hun gasten. De stem van de parasieten zal hen meer bekoren dan de melodie van de harp, aangeraakt door de vingers der wijsheid.

 

Profetie 6

 

Ten gevolge van het wijd verspreid zijn van zondevolle praktijken, zal de nederigheid geen vruchten voortbrengen. De wetenschappers zullen niet worden beloond, beminnelijkheid zal er niet meer zijn onder de bevolking. Welslagen en gastvrijheid zullen niet bestaan, maar krenterigheid en armoede zullen hun plaats innemen. De verandering van de rede zal slechts de helft van het gebladerte voortbrengen en de gebruikelijke festiviteiten van de Kerk niet langer bijgewoond. Alle mensenklassen zullen vervuld zijn van haat en vijandigheid tegenover elkaar. De mensen zullen niet meer met genegenheid met elkaar omgaan tijdens de grote seizoenfeesten. Zij zullen verstoken leven van gerechtigheid en oprechtheid, van kleinsaf tot jong tot jong tot oud.

 

Profetie 7

 

De clerus zal op een verdwaald spoor raken door de verkeerde uitleg van hun voordrachten, de relieken van de heiligen zullen als waardeloos worden beschouwd, waarbij zij geen hulp meer kunnen bieden.

 

Profetie 8

 

Elk ras van de mensheid zal goddeloos en verdorven zijn. Jonge vrouwen zullen schaamteloos worden en de oudere mensen lichtgeraakt. Het gezin zal amper nog bestaan en amper nog vruchten voortbrengen. Echtgenoten zullen moordenaars worden en de jongeren zullen nog amper krachtdadigheid krijgen: ze zullen de grijzen van haar verachten en er zullen geen waarden meer zijn waardoor het moraal kan in banen geleid worden. Huwelijken zullen voltrokken worden zonder getuigen.

 

Profetie 9

 

De laatste jaren van de wereld zullen woelig worden en de gebruiken van de meerderheid van de mensen zullen verdwijnen vanaf ze van hun hartelijke gewoonten zullen afstappen en dit alleen om zichzelf eer te kunnen toeëigenen. Zij zullen elkaar als belachelijke wezens beschouwen. De bezitters van overvloed en weelde zullen vallen door de vermenigvuldiging van hun leugens. Hebzucht zal bezit nemen van elke gulzigaard en wanneer ze voldaan zijn, zal hun arrogantie geen banden kennen.

 

Profetie 10

 

Tussen moeder en dochter zal er toorn en bitter sarcasme zijn. Buren zullen verraderlijk worden, koud en vals van hart tegenover elkaar. De adel zal onwillig zijn en waardeloze schenkingen hoog houden. Bloedverwanten zullen koud worden tegenover elkaar. Kerkelijke bezittingen zullen eigendom worden van leken. Zo is de beschrijving van hoe de mensen zullen leven in de tijden die moeten komen: onbillijkheid en onrechtvaardigheid zal veel succes kennen onder het mensenras.

 

Profetie 11

 

De bomen zullen het gebruikelijke aantal vruchten niet langer dragen, de visindustrie zal niet langer productief zijn en de aarde zal niet langer de overvloed afgeven. Schraal en guur weer en hongersnood komen er aan en de vissen zullen de rivieren verlaten. De mensen zullen worden onderdrukt door de schaarste aan voedsel, wat tot velen hun dood zal leiden. Vreselijke stormen en orkanen zullen hen treffen. Ontelbare ziekten zullen er dan heersen. Versterkingen zullen beperkt gebouwd worden tijdens deze tijden van ontzettend gevaar.

 

Profetie 12

 

Dan zal er een grote gebeurtenis. Ik laat niet na het te vermelden: oprechtheid zal er het motief van zijn en als u waarlijk niet echt heilig bent, bestaat er een geen droevigere gebeurtenis.

 

Profetie 13

 

Ik kan na de dood van Conn niet enig ding waarnemen dan een eenzelvigheid onder zijn verwante kringen, tot de zoon van Ruadt uit de nauwe vallei verschijnt. De duur van zijn Koninklijke heerschappij zal maar kort zijn. Na de onberispelijke en onschuldige zoon van Ruadh zal Cathbarr van Cruachin de macht naar zich toetrekken en, hoewel er vele bedrieglijke handelingen zullen geschieden tijdens zijn heerschappij, zal hij de vriend van de hele kerk zijn.

 

Profetie 14

 

Na de regeling van een lange en bloedige heerschappij over Ierland door Engeland, zal het gewaad van de dood afdalen en zullen de roeiende wielen komen. Er zullen honderden afdelingen in de vloot zijn en elk ervan zal honderd man bevatten. Het geschut zal zijn krachten verspreiden over de zee en het land en zal aardhopen met verminkte botten opwerpen. Zij zullen aan de vijand een harde, vleesverscheurende oorlogsverloop toebrengen, tot zo’n graad dan nauwelijks iemand hen zal kunnen ontsnappen. De vloot van roeiende voertuigen zal voor twee en een half jaar blijven.

 

Profetie 15

 

Deze vloot die over de zee vaart zal uit tien grote schepen bestaan, duizend kleinere schepen, duizend boten, duizend aanvoerende boten en duizend kleinere boten. De thuishaven van de vreemde vloot zal behoren tot een land dat naar het westen kijkt. Zo’n grote verzameling van mensen hebben elkaar nooit eerder ontmoet in het oosten en het westen en nooit meer zal er monsterbijeenkomst zijn zolang Ierland een door de zee omgeven eiland is.

 

Profetie 16

 

De adel zal tot een nederig leven gebracht worden vóór de grote oorlog die tegen hen zal worden afgekondigd van over de zeeën, waardoor het uitzinnig trotse ras zal worden onderworpen. De vijanden van de Engelsen zullen hun activiteiten verhogen, zij die in het oostelijke en westelijke deel van de wereld verblijven, zodat ze zich zullen inlaten in een gevecht op de omschreven zee, waardoor de Engelsen zullen worden verslagen.

 

Profetie 17

 

Een vloot uit een vreemd land zal komen, bemand door de afstammelingen van Golimh van de met goud geborduurde gewaden. Zij zullen de Galliërs van de schepen verslaan en de vastgehouden mensen bevrijden. Deze vloot, die vanuit het oosten zal komen, zal niet worden verhinderd door de machtige oceaan. Door de onstuimigheid van de harde winden , zal de vreemde verschijning ervan worden gekenmerkt door ontvlamde monden. Zij zullen zich in een hevig gevecht werpen en het mag een wonder genoemd worden mocht er geen wederzijde afslachting zijn bij de strijd van zij die van ginds gekomen zijn om de knoop te ontwarren.

 

Profetie 18

 

Nadat de Engelsen in deze zeeslag zijn verslagen, zullen ze geteisterd worden uit alle windstreken en, zoals een drachtig hert, omsingeld door een hoop vraatzuchtige honden, zal de toestand van de Engelsen onder hun vijanden zijn. Nadien zullen de Engelsen gekrompen zijn tot een slecht volk en elke hindernis zal opgeworpen worden voor hun toekomstige welslagen, omdat ze niet, of eerder, totdat ze niet de rechtschapenheid en gerechtigheid naleven, zal hun macht immer worden afgenomen. Er zal hen drie waarschuwingen worden gegeven alvorens hun uiteindelijke val: het afbranden van de Toren van hun grote koningen, de vuurzee rond de haven van de Engelsen en het afbranden van de schatkamer waar hun goud zich bevindt.

 

Profetie 19

 

De Heilige Columba van Ierland [de eveneens de hongersnood en de mislukking van de oogst van aardappelen, tijdens de jaren 1845-50 voorspelde, besloot haar profetieën met een belofte van voorspoed en de vernietiging van Ierland:

 

Dit nieuwe Ierland zal een voorspoedig Ierland zijn en groot zal haar vermaardheid en macht zijn en er zal op de hele en wijde oppervlakte van de aarde geen land zijn zoals dit mooie volk … Zeven jaren voor de laatste dag zal de zee Ierland overspoelen door een overstroming … alsook het klooster in Iona van mijn hart, Iona van mijn liefde. In plaats van de stemmen van monniken, zal het geloei van de koeien weerklinken, maar als de wereld het einde nadert, zal Iona opnieuw zijn wat het was.


18-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Ceasarius van Arles [470-542]
Heilige Ceasarius van Arles [470-542]

Profetie 1

Spoedig zal de stad door een verschrikkelijke straf bereikt worden. Hierbij zal een paus betrokken zijn. Maar een andere paus zal, door zijn grote waardigheid, nog een meedogenlozer vijand stoppen en deze overtuigen om de schade, die aan de Heilige Stad is veroorzaakt, te herstellen. O gemene troepen van verschillende naties! Door oorlog, hongersnood, pest en een plotse vloed zal de stad er verlaten bijliggen, zoals een hut van een tuinman. De schandelijke oorlog beroert de stad en Gallië. Vlucht, vijand. Een krachtige leider zal alle delen treffen met zijn voortreffelijke hamer en zal aan een bekende keizer de eer van de overwinning van de Arabieren laten. Door een steekwonde zal de vrome vader van het volk sterven. Ik zie het.
 
Profetie 2

Als de gehele wereld, maar op een bijzondere wijze Frankrijk en vooral de provincies van het Noorden en het Oosten en boven alles deze van Lotharingen en Champagne [de regio van de belangrijkste slagen van Wereldoorlog II], ten prooi zullen vallen van de grootste ellenden en beproevingen, dan zullen de provincies bijstand krijgen van een prins die verbannen was in zijn jeugd en die de kroon van lelies zal heroveren. De lelie is eeuwenlang het heldensymbool geweest van de Franse koningen.

Profetie 3

De koning van Blois zal opstaan tegen de pauselijke tiara. Deze prins zal zijn gebied uitbreiden over de hele wereld.

Profetie 4

O zoetste vrede! Uw vruchten zullen zich vermenigvuldigen tot het Einde der Tijden.

Profetie 5

Deze prins zal zijn domein uitbreiden over de gehele wereld. Tegelijkertijd zal er een grote Paus zijn, die voortreffelijk zal zijn in de vroomheid en volmaakt zal zijn op alle gebied. Deze Paus zal de Grote Monarch, een grote rechtschapen man, aan zijn zijde hebben, die een telg zal zijn van het heilige ras van de Franse koningen. Deze Grote Monarch zal de Paus bijstaan in de hervorming van de hele wereld. Vele prinsen en naties die in dwaling en goddeloosheid leven, zullen bekeerd worden en een voortreffelijke vrede zal er heersen tussen de mensen voor vele jaren omdat de toorn van God zal worden afgewend door berouw, boete en goede werken. Er zal één wet zijn en één geloof, één doopsel en één godsdienst. Alle naties zullen de Heilige Stoel van Rome erkennen en eer brengen aan de Paus. Maar na een aanzienlijke tijd zal de vurigheid bekoelen en zonde komen. Het moreel verval zal groter zijn dan ooit en deze zal over de mensheid de laatste en wreedste vervolging van de antichrist en het einde van de wereld brengen.

Profetie 6

Er zal een grote verandering komen en een groot bloedvergieten zoals in de tijden der heidenen: De universele Kerk en de hele wereld zullen het verval bewenen en van de meest gevierde stad, de hoofdstad, de meesteres van Frankrijk gevangen nemen. De altaren en de tempels zullen worden vernietigd en de heilige maagden zullen, na vele misdaden te hebben ondervonden, naar hun kloosters vluchten. De priesters van de Kerk zullen hun preekstoelen achterlaten en de Kerken zelf zullen worden beroofd van hun wereldse bezittingen.

Vertaling
: Chris De Bodt

17-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Ephraïm, de Syriër [±306-373]
Heilige Ephraïm, de Syriër [±306-373]

Profetie 1

En het koninkrijk der Romeinen zal boven de volkeren worden verheven en haar dominantie vestigen op aarde en dit tot het einde en er zal niemand zijn die er zal aan weerstaan. Nadat het kwade zich vervolgens zal vermenigvuldigd hebben en alle schepselen onteerd zullen zijn, zal de goddelijke gerechtigheid verschijnen en het volk volledig vernietigen en voortkomend uit het verderf zal de man van de zonde worden onthuld op aarde, de verleider der mensen en de verstoorder van de hele wereld. Daarna zal de Heer vanuit de glorierijke hemel zijn vrede vestigen.

Profetie 2

Laat ons leren, mijn vrienden, in welke vorm de schaamteloze slang op aarde zal komen. Daar de Verlosser, in zijn wens om de hele mensheid te redden, geboren was uit een Maagd en in menselijke gedaante de vijand vernietigde met de heilige macht van zijn goddelijkheid, zal de vijand, die weet dat de Heer opnieuw in de glorie van Zijn goddelijkheid opnieuw zal uit de hemel neerdalen, hierover nadenken en de gehele mensheid verleiden alsof het zijn komst is.

Profetie 3

In oprechte waarheid zal hij geboren worden uit een onteerde vrouw en zo zal hij, als een geslepen dief, allen misleiden. Eerst zal hij nederig en vriendelijk zijn en de woorden van de onrechtvaardigen haten. Hij zal alle afgoden omverwerpen en de vroomheid eren. Hij zal het opnemen voor de armen, uitmuntend zijn in eerlijkheid en om alles goed te ordenen. Hij zal allen genoegdoen.

Profetie 4

In het verzoenen zal hij sluw zijn, zodat hij spoedig zal geliefd worden door alle volkeren. Hij zal noch geschenken aanvaarden, noch in toorn spreken. Hij zal niet nors zijn, maar zelfs opgewekt. En in dit volledig welgeplande schema zal hij de wereld verleiden voor zo lang hij zal regeren. En vele volkeren en landen zullen zijn grote waarden, eerlijke daden en macht aanschouwen en hem met grote vreugde kronen, waarbij ze tegen elkaar zullen zeggen: "nooit is er zo’n goede en rechtvaardige gekomen."

Profetie 5

En de schaamteloze zal zo de macht grijpen en zijn duivels naar alle hoeken van de wereld zenden om aan iedereen te verkondigen dat er een grote koning in glorie is verschenen. De volkeren zullen zich verzamelen en zullen komen om hun god te aanschouwen en de massa zal zich aan hem vastklampen en hun eigen God verloochenen. Zij zullen hun vrienden om de zoon des verderf te eren en de een na de andere zal vallen omdat zij zullen elkaar vernietigen met het zwaard.

Profetie 6

Hij zal zijn mirakelen verheerlijken en zijn voortekenen uitvoeren, de misleider. Hierbij zal hij allerminst in waarheid deze dingen volbrengen, op zulke wijze dat hij [de tiran] bergen zal verwijderen, maar dit alles valselijk en niet in waarheid, terwijl de meerderheid zal toekijken en vele landen en volkeren hem zullen bewonderen om zijn illusies.

Profetie 7

Opnieuw zal dezelfde draak zijn handen uitstrekken en de meerderheid der reptielen en vogels verzamelen. Op eenzelfde wijze zal hij zich begeven over de oppervlakte der diepten, die als droge gronden zullen verworden. Maar hij zal deze dingen veinzen... De bliksems zullen zijn medewerkers zijn en zijn komst aankondigen en de demonen zullen zijn macht instellen en de prins der demonen zal tot zijn volgelingen behoren. Naar verafgelegen landen zal hij de leiders van zijn bende sturen die zijn waarden en genezingen zullen overbrengen.

Profetie 8

Broeders, in die tijden zal er een groot conflict heersen onder de mensen, maar vooral onder de gelovigen, wanneer er tekenen en wonderen zullen gschieden die in grote overvloed door de Draak zijn vervaardigd, waanneer hij zichzelf opnieuw zal openbaren tot dod in angstwekkende fantasieën die door de lucht vliegen en daarbij alle demonen zal tonen, onder de vorm van engelen. Zij zullen in terreur voorbij de tiran vliegen, want hij heeft luid geschreeuwd en ook zijn systeem vervanderd om opophoudelijk de mensen in angst te brengen.

Profetie 9

Dan zal er geen regen meer stromen uit de hemelen en de aarde zal niet langer vruchten dragen, de bronnen en rivieren zullen uitdrogen en gewassen zullen niet langer uitkomen, het gras zal niet langer groeien. De vissen en de monsters van de zee zullen sterven en een vreselijke stank teweegbrengen met een angstaanjagend gebrul. En in vrees zal er gejammer en gekerm zijn van alle levenden die de meedogenloze verwarring zullen zien die hen bij dag en nacht zullen doen lijden ... en niemand zal nog voedsel vinden om zich te voeden, want er zullen onbuigzame leiders van het volk in elke plaats worden aangesteld en zij die het zegel van de tiran zullen dragen, zullen een beetje voedsel kunnen kopen.

Profetie 10

Maar voor deze dingen zullen geschieden zal de Heer Elias en Enoch zenden die bewondering en eerbied zullen afkondigen voor het menselijke ras en openlijk aan allen de kennis van God zullen afkondigen om hen te hoeden om de valsaard te gehoorzamen en te geloven door angst en geschreeuw. En ze zullen zeggen: "Oh, een misleider der mensen is hij, laat niemand in hem geloven." Maar zij die aan de twee profeten zullen gehoorzamen en in hun woorden zullen geloven, zullen niet talrijk zijn.

Profetie 11

De nog resterende heiligen zullen worden gevonden en, van zodra ze van de komst van de man der verdrukking zullen horen, zullen ze in haast en spoed naar de woestijnen, bergen en grotten vluchten om er zich in angst te verbergen. Ze zullen as en aarde over hun doden strooien en behoeftig zijn en met grote nederigheid dag en nacht wenen. En God, de allerheiligste, zal hen aanhoren en Zijn genade zal hen naar de aangeduide plaatsen brengen.

Profetie 12

En zij die in het oosten van de aarde zullen verblijven, zullen met grote angst vluchten naar het westen en zijn die onder de ondergang van de zon zullen verblijven zullen in vrees vluchten naar waar de zon zal opkomen.

Profetie 13

Op het einde zal God, onze Heer en de onvergankelijke Bruidegem, in oplichtende bliksems uit de hemel komen met een niet in te beelden glorie. En in de aanschouw van Zijn Glorie zullen de geesten der engelen en aartsengelen, omgeven door adembenemend licht, meekomen.

Profetie 14

Mijn geliefde broeders, hoe zullen we dan dit alles moeten doorstaan, wanneer de brandende rivier, ontketend als een verwoestende oceaan, de heuvels en bergen zal opslorpen en met hen de hele wereld met al zijn hebben? Dan, mijn geliefden, zullen met dat vuur de rivieren en de zeeën opdrogen en de lucht zal verontrust worden, de sterren zullen uit de hemel vallen, de zon zal worden opgeslokt, de maan zal niet langer zijn en de hemel zal worden opgerold zoals een perkamenten rol.

Profetie 15

En wanneer de zoon des verderfs voor eigen roem de wereld naar zijn hand zal hebben gezet, zullen Enoch en Elias gezonden worden om de slechte het zwijgen op te leggen.

Profetie 16

De man van het kwade zal zich voorbereiden en Jeruzalem binnentreden. Hij zal Sion opbouwen en vestigen en zichzelf tot God uitroepen. Dan zal hij de tempel binnentreden en er zetelen alsof hij god is, zoals de apostel heeft geschreven.

Vertaling: Chris De Bodt

16-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Berkenboomprofetieën
De Berkenboomprofetieën

Juist zoals in de eerste en tweede wereldoorlog is Duitsland voorbestemd om een rol te spelen in de derde. Verschillende Duitse profeten hebben Westfalen genoemd als omgeving waar de uiteindelijke [eind-]strijd van de oorlog zal uitgevochten worden. Na de overgave van de Russische aanval op Europa zullen de overlevende aanvallers ontsnappen ongeveer zestig mijlen ten noordoosten van Keulen, afgebakend door de gemeenten Unna, Hamm, Soest, Werl, Holtum en Kirsch-Hemmard.

De oorspronkelijke "Berkenboomprofetieën" werden mondeling overgeleverd over de eeuwen heen. De naam "berkenboom" is waarschijnlijk een verkeerde vertaling van het Duitse "Kirch," kers. De oude Duitse letter K lijkt op de B. De vroegste geschreven beschrijving werd geregistreerd in 1431 door Eberhard Windecke, de gerechtshistoricus van Kaiser Sigismund. Het vertelt ons van een visioen van een vreselijk gevecht tussen twee "mannen" gedurende twee dagen.

In 1545 beschreef een kroniekschrijver van Lunen ook een visioen van een strijd op deze schaal. Een andere profetie uit 1701 werd opgetekend door Beykirch in zijn "Profetenstemmen" [1849]: "Er zal een tijd komen dat de wereld heel goddeloos geworden is. De mensen zullen heel zelfvoldaan zijn en er zal een algemeen verlies zijn van respect voor auroriteit en degenen die niet langer trouw zijn aan hun meesters of hun geloof, zullen regeren. Er zal een algemene opstand zijn van vader tegen zoon en de zoon tegen de vader."

Er zal een tijd komen dat er geen respect meer zal zijn voor het geloof van de Kerk en de school. Nieuwe boeken zullen geïntroduceerd worden. Er zal een tijd komen dat het katholieke geloof het gevoel zal geven van geheel overschaduwd te zijn en ze zullen proberen er komaf mee te maken. De mensen zullen houden van spel en het uitgaansleven en gefascineerd zijn door amusement. Dan zal het niet lang meer duren voor er een verandering zijn intrede doet. Er zal een vreselijke oorlog uitbreken... Aan de ene kant Rusland en het gehele noorden en aan de andere kant Frankrijk en het ganse zuiden onder één vorst. Deze ridder zal komen van de Midi. Hij draagt een witte mantel met knopen tot aan de voeten. Hij draagt een kruis op zijn borst en rijdt op een ezel. Deze ridder is zo uit één stuk dat niemand zelfs maar probeert hem te stoppen. Hij is ook een vredemaker. Groot is zijn sterkte. Hij slaagt erin om alle dansmuziek en overbodige kleding af te schaffen.

Het hoofd van het Duitse leger zal tegengehouden worden in een plaats waar men paardengetuig maakt.

De vijanden die vreemd zijn van Duitsland zullen op de vlucht slaan en zij zullen geen tijd hebben om voedsel mee te nemen voor onderweg.

De heidense volkeren van de noordse beer zullen komen om te strijden maar hun vijanden zullen nieuwe moed scheppen en strijden met de moed der wanhoop. Dan zal hun kracht gebroken worden. Hun kracht zal vernietigd worden en enkele mensen zullen moeten op hun tanden bijten om thuis het nieuws van hun ondergang te brengen.

De prins die de grote slag zal leveren zal naar de Mis gaan in Bremen. In Bremen zal hij rijden. Van daar zal hij met zijn telescoop de regio van de Berkenboom de vijand observeren. Daarna zullen ze naar Holtum gaan een streek nabij Werl... In Holtum staat er een kruis tussen twee linden. Voor deze linden zal hij neerknielen en hij zal lang bidden met uitgestrekte armen. Dan zal hij de soldaten, die in het wit gekleed zijn, leiden naar de vergadering. Hij zal blijven na een bloedbad. Hij zal de overwinnaar zijn. Aan een stroom die vloeit van west naar oost nabij Berdberg en Sondberg zal er het meest gemoord en gedood worden. Na het gevecht zal deze overwinnende meester, deze prins, de mensen verzamelen in de kerk van Schaffhausen nabij Werl en hen toespreken.

Een andere versie van deze profetie staat in "De vordering van de hemelse vernieuwing" van de Onbekende die verlicht werd. [Keulen, 1701]:

Vader zal tegen zoon opstaan en zoon tegen vader. Het dogma zal ontaarden; mensen zullen de katholieke Kerk ten val brengen. De mensen zullen liefhebbers worden van het genot. De echte gelovigen zullen niet meer gevonden worden en de onafhankelijke volkeren zullen tegen elkaar oorlog voeren voor een lange tijd. Tronen zullen omver geworpen worden, evenals koninkrijken. En doorheen dit proces zal het onaantastbare Oosten optrekken tegen het Westen met zware wapens. Dan bestaat er niet langer taal, land of geloof. Een oorlog zal volgen na een winter die geen echte winter was. Er zal een doodse sneeuw vallen. De bloemen zullen vroeg bloeien dat voorjaar en de koeien zullen tot hun knieën in het gras staan al tegen april. De eerste soldaten die komen zullen kersenbloesems dragen op hun helmen. De rogge zal al binnengehaald zijn als de oorlog uitbreekt, maar de tarwe nog niet. De soldaten zijn als dieren en zullen de tarwe eten op de velden.

Op het oostelijk veld nabij Gravenstein zullen de soldaten een rode koe doden. Ze zullen echter niet veel tijd hebben om ervan te eten.

De inwoners zullen vluchten van hun stad. Een jong meisje met een rode rok die de laatste is om de kleine beek over te steken zal neergeschoten worden. In het midden van Duitsland zullen ze elkaar ontmoeten. Dorpen en steden zullen vernietigd worden. Daarna zullen de mensen zich moeten verbergen in de bergen of in de bossen. In het lagergelegen Duitsland zal de strijd beslecht worden. Er zal een strijd zijn zoals de wereld er nog nooit gezien heeft. Deze strijd zal beginnen bij het "Berkenwoud" nabij Bodberg.

Drie dagen lang zullen ze vechten: overdekt met wonden zullen ze strijden tot ze in het bloed staan.

Aloïs Irlmaier

Aloïs irlmaier was een wichelroedeloper en een waterputgraver die leefde in Freilassing, Beieren. Hij was beroemd omwille van zijn zienerskwaliteiten. Na W.O.II zochten velen hem op om hem te raadplegen wegens zijn helderziendheid om familie en vrienden te localiseren.

Door zijn befaamdheid had hij enkele vijanden en werd hij belachelijk gemaakt en ervan beschuldigd een tovenaar te zijn. Na een rechtszaak zijn de beschuldigingen teniet gedaan: Irlmaier vertelde de rechter welke kleren zijn vrouw droeg die dag en wat ze aan het doen was. Hoewel hij haar nooit gezien had, bleek het helemaal te kloppen en de rechter liet hem vrij.

De toekomst verscheen aan Irlmaier als in een film, met enkel getallen die gesluierd waren, gecodeerd of niet volledig. Hij voorspelde zijn eigen dood in juli 1959. Zijn laatste woorden waren: "Ik ben blij dat ik nu kan gaan, dan moet ik niet meer meemaken wat ik zie." Hier zijn de weergaven van zijn buitengewone visioenen:

"De derde wereldoorlog komt als drie hooggeplaatste personen gedood zullen worden."

Aloïs Irlmaier

Als de inwoners van Beieren kaart spelen in Wirthaus zullen vreemde soldaten door de ramen en deuren kijken. Een pikzwarte colonne mensen zal uit het oosten komen. Alles zal tamelijk snel gaan. Vanuit de gouden stad [Praag] zal ze uitgaan. De eerste colonne gaat van het noordwesten van de blauwe waters van de Donau tot aan de Zwitserse grens. Nabij Regensburg zal er geen brug meer zijn over het water, maar meer ten zuiden van het blauwe water zullen ze niet komen. De tweede grote push zal komen van Saxen westwaarts tegen de Ruhr. De derde legerkolonne van het noordwesten zal westwaarts gaan over Berlijn. Het gaat allemaal heel snel. Van de Donau tot aan de kust zal het beheerst worden door de grijzen. Twee vluchtende groepen zullen de rivier oversteken; de derde zal omsingeld zijn door de vijand en verloren zijn. Munchen, Zuid-Beieren en Oostenrijk moeten geen angst hebben.

Het vijandelijke hoofdkwartier zal een klooster zijn met een rood dak, het altaar is noordelijk gericht [Freyung?].

Ik zie de aarde in vorm van een bal voor me, er vliegen enkel witte wolken. Tienduizend duiven rijzen op uit het zand [Afrika?] en vliegen over ons, maar ze vallen niet. Maar daar waar het hoofdkwartier van de anderen is, werpen ze zwarte dozen, 25 centimeter hoog: alles is daar weggeveegd.

Dan beweegt het naar het noorden en snijdt het derde leger af.

Dan regent het een gele stof in een lijn. De gouden lijn. De gouden stad, Praag, zal vernietigd worden: het begint daar. Het gaat verder in rechte lijn tot aan de zee aan de baai [Hamburg, Lubeck of Stetin].

De tanks rijden, maar deze die erin rijden zijn overdekt met de dood. Daar waar het valt, zal niets overleven. Geen bomen, geen bloemen, geen dieren, geen gras. Alles zal verdorren en zwart worden. De huizen zullen overeind blijven.

Wat het is weet ik niet en kan ik niet zeggen. Het is een lange lijn. Wie ze overschrijdt, sterft. De soldaten van het oosten kunnen niet naar het westen en die van het westen niet naar het oosten. De wind blaast de dodelijke wolk naar het oosten. Plotseling zullen de oostelijke legers ineenstorten. Ze gooien alles weg wat ze bijhebben en proberen naar het noorden te vluchten, maar niemand zal terugkeren.

Bij de Rijn zullen de dingen een einde nemen. Van de drie legers zal er geen enkele soldaat naar huis keren. Er zullen zoveel doden zijn: duizenden dode lichamen, zwart, het rottende vlees valt van de beenderen.

Dan komt er een enkel vliegtuig uit het oosten. Het gooit een "neutraliseerder" in het groot water bij Engeland. Dan verheft het water zich als uit één stuk zo hoog als een toren en valt terug neer. Het veroorzaakt een aardbeving en een enorme golf en alles zal overstromen. Bijna alles van Engeland en de Europese kust tot Berlijn zal zinken met uitzondering van een paar bergpieken.

Tegelijkertijd zal een nieuw land oprijzen dat vroeger bestond [Atlantis]. Drie grote steden zullen zinken. Eén door het water [Londen]. De tweede zal zinken [New York] en de derde zal uiteenvallen [Rome]. De stad met de ijzeren toren [Parijs] zal in brand gezet worden door zijn inwoners en zal gelijkgemaakt worden met de grond.

Ook in Italië zal het zeer slecht zijn. Alle priesters, uitgezonderd zes, zullen vermoord worden. De paus zal vluchten.

Diegenen ten zuiden van de Donau moeten geen angst hebben van de Russen. De volkeren tussen Watsman berg en Wendelstein moeten niet bezorgd zijn en zullen geïsoleerd worden.

Dan vliegt er vanuit "K" [Keulen?] een vlammende tong naar het noordwesten, westen en zuiden. Eén keer vliegt de tong kort en dan brandt er een stad ten noorden van Saurisel [nabij Berechtsgarten].

De inwoners van Munchen zal niet veel overkomen, maar er zal wel een beetje onrust zijn. Een grote hongersnood zal komen en zal de dieren van de boer nemen. De boer zal zich moeten verweren tot het uiterste want ze zullen hem zelfs zijn ondergoed willen ontnemen.

Tegelijkertijd zal er een grote man opstaan en op dat ogenblik zal de oorlog stoppen. Het duurt allemaal niet lang.

Het gebaarde volk van zeven maal "gisteren" zal uiteindelijk eindigen en hun vijand zal vluchten. Op de oever van de rivier zullen ze hun kamp opslaan en vechten met wanhoop. Daar zal hun macht vernietigd worden, gebroken, zo hard dat één in leven zal blijven om thuis het verlies te gaan rapporteren.

Ik zie drie dingen, zijn het drie dagen, drie weken of drie maanden, ik weet het niet.

In Rusland zal een nieuwe revolutie uitbreken en een burgeroorlog. De lijken zullen zo talrijk zijn, dat ze moeilijk te verwijderen zullen zijn van de straten.

Het Russische volk zal terug beginnen te geloven in Christus en het kruis zal terug vereerd worden.

De leiders zullen zichzelf doden en in het bloed zal de schande wegwissen. Ik zie een rode massa gemengd met gele gezichten. Ik zie een totale opstand en een verschrikkelijk slagveld en plundering. Dan zullen ze de het paaslied zingen en kaarsen branden voor afbeeldingen van Maria. Door de kracht van het gebed van de christenen, zal dit monster uit de hel sterven en zelfs jonge mensen zullen terug beginnen geloven in de maagdelijke moeder van God.

Het zal donker worden op een dag gedurende het jaar. Dan zal er een erge onweersbui losbarsten met bliksemschichten en donder en een aardbeving zal de aarde verschuiven. Ga dan niet buiten. Geen lichten zullen er branden behalve kaarsen. De mensenstroom stopt. Wie het stof inademt zal krampen krijgen en sterven. Open de ramen niet. Plak de ramen af met zwart papier.

Alle open waters zullen giftig worden en ook alle niet ingeblikt voedsel. Ook al het voedsel in glas zal eraan moeten geloven.

Buiten beweegt het stof. Vele mensen zullen sterven. Na 72 uren zal het gedaan zijn. Maar ik zeg het nog een keer: Ga niet buiten en kijk niet uit het raam. Laat de kaarsen branden, hou de wacht en bid. Er zullen meer mensen sterven in een wip dan in de twee wereldoorlogen samen.

Daarna zal de paus terugkomen en het eerste grote Te Deum zal gezongen worden in de dom van Keulen. Dan zal hij drie koningen kronen: een Hongaarse, een Oostenrijkse en een Beierse. De Beierse is een oude man met wit haar en hij draagt lederhosen. In het begin zal er hongersnood zijn, maar dan komt de Donau terug op haar niveau. Daarna zullen er zoveel kruideniers zijn langs de Donau zodat iedereen gevoed zal zijn.

In die tijd zal het klimaat veranderen. Het zal warmer worden en het zuiderse fruit en druiven zullen goed groeien in Beieren. Mensen zullen ernaar toe trekken, al diegene die willen, en iedereen kan leven waar hij wil en zo veel land bezitten als ze kunnen beheren. Het land ten noorden en ten oosten van de Donau zal hervestigd worden. Er zullen maar enkele mensen overblijven. Dan zullen de kooplieden zeggen: Koop mijn waren of ik word gek.

De worsten zullen op de borden dansen en er zal een overvloed zijn. Er zal een lange gelukkige tijd komen. Diegenen die het zullen beleven zullen erg gelukkig zijn...

Het jaar 1999 zal vernieling met zich meebrengen, gevolgd door vrede. Een duisternis van 72 uur zal de vrede voorafgaan. Het kan herfst zijn, want er zal sneeuw liggen op de bergen, maar nog niet op de vlakte. Het teken van het kruis zal in de lucht verschijnen. De oorlog zal zo vlug tot een einde komen als hij begon en een natuurlijk verschijnsel zal het beëindigen. De laatste strijd zal nabij Keulen zijn en zal door het Westen gewonnen worden.

De "grote stad" van de Verenigde Staten zal vernield worden door raketten en de Westkust zal bestormd worden door Aziaten maar ze zullen teruggeslagen worden...

De derde wereldoorlog zal komen, maar ik kan het jaartal niet zeggen. Het zal voorafgegaan worden door tekens in de lucht, die door miljoenen mensen zullen gezien worden. De oorlog zal beginnen op een regenachtige dag, kort voor de oogsttijd, wanneer de aren vol zijn. De oorlog zal beginnen na de moord op een vooraanstaande politicus in Tjecho-Slowakije of Joegoslavië. Een bestorming vanuit het oosten zal volgen..."

Kort voor zijn dood [29 juli1959] voegde Alois Irlmaier aan zijn testament volgende details toe ivm W.O. III: Er is niets veranderd. Werkelijk, de gebeurtenissen zijn dichterbij gekomen en ik kan ze zelfs beter zien. Ik zie twee hoogwaardigheidsbekleders die een derde zullen doden. Ze zullen er voor betaald zijn. Eén van de twee moordenaars is een kleine zwarte man, de andere is een iets grotere blanke man. Het kan in de Balkan gebeuren, maar ik ben er niet zeker van. Het jaar voor de oorlog zal het een vruchtbaar jaar zijn voor de oogst van groenten en veel goed fruit. Na de moord van de "derde" zal de oorlog uitbreken tijdens de nacht, zonder waarschuwing. Ik zie stof en drie cijfers: twee achten en een negen. Ik weet niet wat de cijfers betekenen, noch de tijd of de datum.

Johannes Lichtenberger

In 1488 publiseerde Johannes Lichtenberger, de hofastroloog van Frederick III, zijn populaire Encyclopedia Prognostico in Latino, die voorspellingen van de derde wereldoorlog bevatten, de grote keizer en de heilige paus:

Er zal een tijd komen dat de volkeren van de woestijn zich zullen verzamelen in de Germaanse landen en de cirkel van de aarde bestrijden. Zij zullen steden en rijken vernielen. Zij zullen uit heilige vaten drinken en priesters zullen gewurgd worden in heilige plaatsten. Maar ze zullen vernietigd worden nabij Keulen...

Er wordt gezegd in het Boek van de Frankische koningen dat het zal zijn van de Carolingers, dat is van het ras van koning Charles van Frankrijk, dat een keizer genaamd P zal opstaan in de laatste dagen. Hij zal een prins zijn en een monarch en hij zal de kerken van heel Europa hervormen. Na hem zal er geen keizer meer komen...

Daarna zal een kluizenaar opstaan, bekend om zijn grote heiligheid, zoals Joachim zegt in zijn Book of Concordance, "Een man met grote heiligheid verheven op de Romeinse troon als een apostel." God zal wonderen doen via hem; niemand zal zijn wetten gehoorzamen. Hij zal vele predikantsplaatsen en inkomens veroordelen en zal verordenen dat geestelijken leven van tienden en gaven. Hij zal opzichtige kledij verbieden en ongepaste koren en liederen. Hij zal de vrouwen bevelen geen juwelen en goud te dragen en verordenen het evangelie te prediken. Hij zal maar paus zijn voor een korte tijd. Na vier jaar zal deze zeer heilige man gelukkig naar God gaan.

Onmiddellijk daarna zal God drie andere heilige mannen doen opstaan, de ene na de andere. Zij zullen evenwaardig zijn in deugden en wonderen en de verordeningen en daden van hun voorganger bevestigen. Onder hen zal de Kerk vernieuwd worden. Zij zullen de "engelachtige pausen" genoemd worden.

Bernald Rembold

Bernard Rembold was een Duitse monnik die leefde van 1689 tot 1793. Hier is zijn profetie i.v.m de Berkenbomen:

Het begin van deze vreselijke bloederige tijd zal komen wanneer er een hevig gevecht zal zijn nabij Keulen. Het zal onmogelijk zijn deze vreselijke verwoesting te voorkomen: een ijzingwekkende oorlog en vernietiging zal niet afgewend kunnen worden. Mensen zullen in het bloed staan tot aan hun enkels. Uiteindelijk zal een buitenlandse koning opstaan en overwinning behalen voor de rechtvaardige kant. De overblijvende vijand zal zich terugtrekken tot aan de kleine berkenboom en daar zal de laatste strijd uitgevochten worden voor de rechtvaardige zaak.

De buitenlanders hebben de zwarte dood met zich mee gebracht. Wat gespaard zal zijn door het zwaard, zal vallen door de pest. Het land zal verlaten zijn en zonder eigenaar.

In die tijd zal Frankrijk verdeeld zijn. Het Duitse rijk zal een eenvoudige man uitkiezen om keizer te zijn, zij het voor een korte tijd. Zijn opvolger zal een man zijn naar wie de wereld heeft uitgekeken. Hij zal een Romeinse keizer genoemd worden en vrede geven aan de wereld. Hij zal Siegberg en Heisterbach herstellen. Hij is de grote keizer voorspeld door Holzhauser.

Op dat ogenblik zullen er geen joden zijn in Duitsland. De ketters zullen hun vergissing erkennen. Er zal een goed en gelukkige tijd volgen. God zal geprezen worden op aarde en er zal geen oorlog meer zijn... Dan zullen de gevluchte broeders en hun kinderen terugkomen en een leven leiden in vrede in hun land van herkomst.

Als de Duitse keizer vlucht voor zijn leven, zal een man die de kroon draagt voor hem de man zijn die de wereld lang verwacht heeft.

De profetie van Mayence

De profetie van Mayence is gedateerd op 1854 en geeft een gedetailleerde beschrijving van de ‘berkenboomoorlog’: "Wee u, grote stad. Wee u, stad van de ondeugd! Vuur en zwaard zal vuur en hongersnood brengen. Moed, gelovige zielen! De regering van de donkere schaduw zal niet de tijd hebben om zijn gemene spelletjes uit te voeren. De tijd van genade komt dichterbij. Een prins van de natie is in uw midden. Het is de man van de redding, de wijze, de onoverwinnelijke. Hij zal zijn ondernemingen tellen door zijn overwinningen. Hij zal de vijand uit Frankrijk verdrijven, hij zal marcheren van overwinning naar overwinning tot aan de dag van de goddelijke gerechtigheid. Die dag zal hij zeven verschillende soorten soldaten aanvoeren tegen drie van een kwart van Bouleau tussen Hamm, Woerl en Padenborn. Wee de volkeren van het oosten, u zal de noodkreten verspreiden en onschuldig bloed. Er zal nog nooit zo’n leger gezien zijn. De zon zal drie dagen opgaan zonder dat ze gezien wordt op de hoofden van de strijders omwille van de rook. Dan zal de aanvoerder de overwinning behalen. Twee van zijn vijanden zullen verslagen worden en de overblijvende van de drie zal naar het uiterste oosten vliegen."

De monnik van Werl

Een anonieme franciscaanse monnik van Werl nam zijn profetie op die hij ontving in 1701. Het werd de eerste keer gepubliceerd in 1849:

"Er za1 een vreselijke oorlog zijn. Aan de ene kant zullen er volkeren van het westen zijn, aan de andere kant die van het oosten. Zij zullen arriveren met een veelheid van soldaten. De oorlog zal gevochten worden gedurende lange tijd met onbesliste resultaten tot ze aan de Rijn komen. Daar zullen ze gedurende drie dagen vechten tot het water van de Rijn rood zal zijn. Dan zal de zaak beslecht worden in het gevecht van ‘de berkenboom’ waar witte, blauwe en grijze soldaten zullen vechten uit alle macht zodat massa’s zullen weggeveegd worden. Dan zal er vrede en rust zijn overal. De tijd zal komen dat er een algemene ontevredenheid en verachting zal zijn over de godsdienst. Mensen zullen niet meer gehoorzamen,wanneer er geen onderscheid meer zal zijn tussen rijk en arm, geloof dat de tijd dan gekomen is. Heel Noord-Europa zal oorlog voeren tegen het ganse zuiden geleid door een sterke keizer. Deze man zal de goddelijke orde binnen de Kerk, staat en familie herstellen en echte vrede brengen in de naties."

Wessel Eilert

Een andere Westfaalse ziener, een boer genaamd Wessel Dietrich Eilert [ook bekend als oude Jasper], laat ons meer details zien omtrent de ‘oorlog van de berkenboom’. Eilert leefde in Huckarde nabij Dortmund, Duitsland, van 1764 tot 1833. Zijn profetie werd gepubliceerd in 1848:

In het jaar dat de oorlog begint zal men de oogst van de maïs binnen kunnen brengen, maar niet die van de tarwe. Voor deze oorlog zal er een tijd zijn van algemene ontrouw. Mensen zullen het kwaad houden voor goedheid en eer, verraad voor beleefdheid. Er zal een algemene instorting zijn van de structuur van de gemeenschap. Deze oorlog zal in het oosten beginnen. De oorlog zal zeer vlug uitbreken. ´s Avonds zal men zeggen: "Vrede, vrede," maar er is geen vrede en ´s morgens zal de vijand al aan de deur staan en het oorlogsgeweld zal weerklinken. Het zal maar een paar dagen duren en diegenen die zich kunnen verbergen voor enkele dagen zullen veilig zijn. Ook het uittrekken zal vrij vlug gaan. Iemand gooit de wielen en rijtuigen in het water en de vluchtende vijand zal alles met hem meenemen. De mensen van de halve wereld zullen opstaan tegen mekaar. God zal de twee vijanden schrik aanjagen met al Zijn macht. Alleen enkele Russen zullen in staat zijn om naar huis terug te keren en hun zaken daar te behartigen. Het land zal veel van zijn bevolking verliezen zodanig dat vrouwen op het land zullen moeten werken en zeven meisjes ruziën om een man. De priesterstand zal zo zeldzaam zijn dat je zeven uren moet gaan om een mis te kunnen bijwonen.

De Polen zullen in het begin onder de voet gelopen worden. Maar dan zullen ze vechten tegen de invallers en ze zullen een koning krijgen. Frankrijk zal verdeeld worden in drie dagen. Spanje zal niet betrokken zijn, maar de Spanjaarden zullen wel tussen komen en helpen om terug orde op zaken te stellen met de kerken. Oostenrijk zal gespaard blijven; in feite zal het daar vrij goed zijn. De Romeinse stoel zal voor een tijdje leeg zijn. Dit zal geen kwestie zijn van godsdienstoorlog, maar allen die in Jezus Christus geloven zullen een gemeenschappelijke oorzaak hebben. Een eerste teken van deze tijd dat deze oorlog zal uitbreken zal een algemene onverschilligheid zijn ten opzichte van de godsdienst en een algemene corruptie op vele plaatsen. In die tijd zullen de gelovigen de naam krijgen van "onnozelaars" en de goddelozen zullen zich voordoen als mensen van het licht.

Er zal één geloof zijn dat alle geloven zal verenigen, behalve dat van de joden die hun gebruikelijke koppigheid zullen tonen. Aan de Rijn zal een kerk gebouwd worden door de wil van alle volkeren. Vanaf daar waar de volgende grote oorlog zal uitbreken is wat de mensen verondersteld worden van te geloven. Elk geloof zal gelijkwaardig zijn. Duitsland krijgt een nieuwe koning en dan volgt er een gelukkige tijd.

Antonius

Een Duitse immigrant Antonius genaamd, die geboren werd in 1820 in Keulen, profeteerde de derde wereldoorlog aldus:

"Ik zag een nieuwe oorlog in de Elzas. Plotseling van de Franse kant uit van Metz en Nancy, grote troepentranporten, waarna de oorlog begon. Deze duurde twee dagen en eindigde door de overwinning van de Pruisische [Duitse] aanvoerder. De Fransen volgden de Pruisen over de Rijn in vele richtingen. In een belangrijke slag nabij Frankfurt werden de Pruisen ernstig verslagen. Zij trokken zich terug tot Siegburg, waar ze op de Russen botsten. De Russen behandelden de Pruisen slecht. Het schijnt mij toe dat de Fransen de Pruisen hielpen. De strijd nabij Siegburg is nooit geëvenaard in verschrikking. Na verscheidene dagen bevrijden de Russen en de Pruisen zich en beginnen ze zich terug te trekken tot beneden Bonn op de westelijke oever van de Rijn. Er werd geschoten op Keulen: een kwart deel was niet geraakt. Kort daarna vertrokken ze en de mensen waren blij en klapten in de handen en hun gezichten glunderden."

Peter Schlinkert

Een andere vermelding van de ‘berkenboom’ verschijnt in een Duitse profetie van Peter Schlinkert [geboren in1730]. Gedurende de zevenjarige oorlog, had Schlinkert ook een visioen dat het leven van de hertog Clemens van Westfalen veilig stelde. Hij schreef dit in verband met ‘de berkenboom’:

Aan de berkenboom zullen de legers van het westen een vreselijk gevecht leveren tegen die van het oosten en na vele bloedige offers zullen ze zegevieren. De legers van het oosten zullen zich terugtrekken over de Haar en als de stedelingen Rune zullen zien in de Werler en Haar in brand zal staan moeten ze vlug vluchten naar het Armsberger woud. Een ander gevecht zal plaatsvinden nabij de Ruhrbrug nabij Obenheimer, maar daar zal alleen artillerie zijn. Een paar dagen later zal het laatste grote gevecht op Duitse bodem plaats hebben en dat nabij het dorp Schmerleck op de zogenaamde Lusebrink. De legers van het oosten zullen compleet verslagen worden en er zullen maar enkelen kunnen ontsnappen om thuis hun verlies te gaan melden. Er zal veel geweeklaag zijn.

Na deze dagen van ongeluk en miserie zal geluk en vrede weerkeren in Duitsland, hoewel de eerste jaren de vrouwen achter de ploeg zullen moeten lopen."

Broeder Anthony van Aix-la-Chapelle

In 1871 beschreef de Franse broeder Anthony van de finale strijd nabij Keulen en de afloop na de oorlog:

Op een dag zal er een oorlog uitbreken in de Elzas. Ik zag de Fransen in de Elzas met Strasbourg in hun achterhoede en ik zag Italianen met hen vechten. Opeens arriveerden grote troepentransporten van de Franse kant. Een tweedaagse strijd eindigde met de ondergang van het Duitse leger.

De Fransen achtervolgden de Duitsers tot over de Rijn in vele richtingen. In een tweede gevecht nabij Frankfurt verloren de Duitsers nogmaals en trokken zich terug tot Siegburg, waar ze een Russisch leger vervoegden. De Russen maakten gemene zaak met de Duitsers. Het leek mij toe dat het was alsof de Oostenrijkers de Fransen hielpen. Het gevecht bij Siegburg was nog vreselijker dan tevoren en zal nooit meer voorkomen. Na enkele dagen trokken de Duitsers en de Russen zich terug en kruisten ze elkaar beneden Bonn, naar de linkeroever van de Rijn. Gestadig teruggeslagen door hun vijanden trokken ze zich terug tot Keulen. Keulen was zodanig gebombardeerd dat slechts één vierde van de stad intact gebleven was. Voortdurend zich terugtrekkend bewogen de overlevenden van het Duitse leger richting Westfalen, waar de laatste strijd tegen hen was. De mensen waren verheugd omdat ze eindelijk bevrijd waren van de Duitsers.

Dan werd er een nieuwe keizer van ongeveer veertig jaar verkozen en hij ontmoette de Paus.

Ondertussen brak er in de regio die verwoest was door de oorlog een epidemie uit. Vele mensen stierven. Na de oorlog in Westfalen keerden de Fransen terug naar hun eigen land en vanaf toen was er vrede tussen de Fransen en de Duitsers. Industrie en zaken kenden een opbloei en vele kloosters werden gesticht. Alle gevangenen keerden terug naar huis.

Toen ik God smeekte dit vreselijke visioen weg te nemen hoorde ik een stem zeggen: "Duitsland moet vernederd worden op zo’n manier dat het nooit meer schade kan toebrengen aan de Kerk."

In het volgend jaar zullen de Russen oorlog voeren met de Turken en het laatste uit Europa halen en Constantinopel een afstraffing geven.

De nieuwe Duitse keizer zal zich klaar maken voor een nieuwe oorlog, maar de Duitsers zullen niet voorbij hun grenzen komen.

Toen mij later Frankrijk en Duitsland getoond werd, huiverde ik door de ontvolking die plaats had gehad.

Kort na de Russisch-Turkse oorlog zal ook Engeland bezocht worden door de oorlog.

Vertaling: Anne Van Der Sloten

15-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firmanius Lactantius, vroegchristelijke schrijver [260-325]
Firmanius Lactantius, vroegchristelijke schrijver [260-325]

Profetie 1

God schiep de wereld en de voortreffelijke eigenschappen ervan in een tijdspanne van zes dagen, zoals vervat in de geheimen van de Heilige Schrift. Hij zegende de zevende dag, waarop Hij rust nam. Dit is de sabbatdag die, in de taal van de Hebreeën, zijn naam kreeg door het getal zeven, het legitieme en volledige nummer. Want er zijn zeven dagen waarop de cycli der jaren zijn gebaseerd en er zijn zeven sterren die niet ondergaan en zeven lichten die planeten worden genoemd, waarvan wordt aangenomen dat hun verschillende en ongelijke bewegingen de verscheidenheid van omstandigheden en tijden veroorzaken. Daar alle werken van God zijn volbracht in zeven dagen, moet de wereld in haar huidige staat, verder gaan door zes jaren, dat is, zesduizend jaren. Want de grote dag van God wordt begrensd door een cyclus van duizend jaren, zoals de profeet aantoont die zegt: "In Uw zicht, O Heer, zijn duizend jaren als een dag." En terwijl God in deze zes dagen van schepping zo’n grote werken verrichtte, zo moeten Zijn godsdienst en waarheid werken tijdens deze zesduizend jaren, terwijl verdorvenheid de overhand krijgt en de regel wordt. En opnieuw: daar God Zijn werken had volbracht, rustte Hij op de zevende dag, die Hij zegende. Op het einde van deze zesduizend jaren moet alle kwaad van de aarde worden vernietigd en zal de rechtschapenheid voor duizend jaar regeren en zal er kalmte en rust zijn voor de werken die de wereld zolang heeft moeten ondergaan.

Profetie 2

Als het einde van de wereld nabij komt, zal de toestand van het menselijke handelen een grote verandering ondergaan en door de invloed van de verdorvenheid verslechteren, zodat onze tijden nu, waarin onrechtvaardigheid goddeloosheid zelfs tot de hoogste graad zijn toegenomen, gelukkig mogen worden geoordeeld en bijna als een gouden tijd in vergelijking met dat ongeneesbare kwaad. Want de oprechtheid zal zo verminderen, en goddeloosheid, gierigheid, verlangen en lust zullen in dergelijke mate vergroten dat, als er al een goede mens zou zijn dan, hij ten prooi zou vallen van de goddelozen en door hen van alle kanten zal worden gepest door de onrechtvaardigen, terwijl de goddelozen overvloed zullen kennen, maar de goeden zullen gekweld worden door alle laster en door armoede.

Profetie 3

Alle rechtvaardigheid en ook de wetten zullen worden vernietigd. Niemand zal dan iets bezitten, behalve wat verworven en verdedigd wordt door de hand: de schaamteloosheid en gewelddadigheid zal over alle dingen heersen. Er zal geen geloof meer zijn onder de mensen, noch vrede, noch vriendelijkheid, noch schaamte, noch waarheid en aldus zal er ook geen veiligheid meer zijn, geen regering, noch enige rust van het het kwade. Want de hele wereld zal in tumult zijn er overal zullen er oorlogen heersen. Alle naties zal bewapend zijn en elkaar tegenwerken. Buurlanden zullen met elkaar in strijd leven.

Profetie 4

Maar, omdat niet één persoon zou denken dat dit onmogelijk is, zal ik aantonen hoe het zal verlopen. Eerst zal het koninkrijk worden uitgebreid en zal de opperste macht, verspreid en verdeeld onder velen, afnemen. Dan zal er bestendige burgeronrust worden gezaaid en zal er ook geen gebrek zijn aan dodelijke oorlogen, tot er tegelijkertijd tien koningen zullen opstaan die de wereld zullen verdelen, niet om er over te regeren, maar om deze te verteren. Dan, bij de toename van hun macht tot een enorme omvang en na al het bewerken van de velden te hebben verlaten, wat de aanvang zal zijn van de omverwerping en de vernietiging, zal alles verwoest, gebroken en opgebruikt zijn.

Profetie 5

Dan zal er plotseling een zeer krachtige vijand opstaan tegen hem, vanuit de uiterste grenslijnen van de noordelijke streek, die, na drie van dat aantal te hebben vernietigd, zal beschikken over Azië en zal toegelaten worden om verbonden met anderen te sluiten en hij zal worden aangesteld als de prins van allen. Hij zal de wereld kwellen met een onverdraaglijke wreedheid. Hij zal de menselijke en goddelijke dingen vermengen en er respectloze en walgelijke dingen aan verbinden. Hij zal nieuwe ontwerpen in zijn borst bedenken zodat hij de regering voor zichzelf kan oprichten, de wetten kan veranderen en zijn eigen wetten kan vastleggen.

Profetie 6

Hij zal alles verontreinigen, plunderen, beroven en ter dood brengen. Nadat de naam zal gewijzigd zijn en de regering overgeplaatst, zal er verwarring en opschudding onder de mensen volgen. Dan zal er waarachtig een walgelijke en afschuwelijke tijd komen waarbij het leven voor niemand aangenaam zal zijn. Steden zullen volledig worden omvergeworpen en verdwijnen, niet enkel door het vuur, maar ook door het zwaard, maar eveneens door ononderbroken aardbevingen en watervloeden en door herhaaldelijke ziekten en hongersnood.

Profetie 7

De atmosfeer zal bedorven, onzuiver en dodelijk zijn, de ene keer door abnormale regen, de andere keer door de dorre droogte, eens bij koude en dan door uiterste hitte. De aarde zal geen vruchten meer schenken aan de mensen: geen veld, boom of wijnrank zal nog iets voortbrengen, want na de grote verwachtingen in hun bloei zullen ze falen in het voortbrengen van vruchten. Fonteinen zullen opdrogen, samen met de rivieren, zodat er onvoldoende voorraad zal zijn om te drinken. Het water zal veranderen in bloed of bitterheid en daarenboven zullen de dieren sterven op het land, de vogels in de lucht en de vissen in de zee.

Profetie 8

Bovennatuurlijke verschijnselen en tekenen aan de hemel zullen de geesten van de mensen in de war brengen, samen met de grootste verschrikkingen. Een trein van kometen, de duisternis van de zon, de kleur van de maan en het glijden van de vallende sterren. Ook zullen deze tekenen niet gebeuren op de gebruikelijke wijze, maar zullen er plots ongekende sterren, nog nooit gezien door menselijke ogen, verschijnen. De zon zal blijvend verduisterd zijn, zodat er bijna geen onderscheid meer zal zijn tussen dag en nacht en dan zal de maan veranderen, niet voor zo’n drietal uren, maar overdekt met blijvend bloed, zal zij buitengewone bewegingen maken zodat het voor de mensen niet gemakkelijk zal zijn om de koersen van de hemellichamen, noch de tijd te bepalen en er zal winter in de zomer zijn en zomer in de winter.

Profetie 9

Dan zullen de jaren verkorten, alsook de maanden. De dagen zullen niet lang duren en de sterren zullen in grote getale uit de hemel vallen, zodat de hemel donker zal zijn, zonder enig licht. De hoogste bergen zullen vallen en vlakten worden en de zeeën zullen onbevaarbaar worden.

Profetie 10

En omdat niets zal gebeuren zonder het slechte van de mensen op aarde, zal de trompet gehoord worden uit de hemel die de profetes op deze wijze zal voorspellen: de trompet uit de hemel zal zijn jammerklacht laten horen. En op dat bedroevende geluid zal de aarde hevig beven. Dan zal door de woede van God tegen de mensen die de rechtschapenheid niet wilden kennen, het zwaard en het vuur, de hongersnood en de ziekte regeren en boven alles zal er overal een hevige vrees zijn heersen.

Profetie 11

Pas dan zullen ze hun God aanroepen, maar Hij zal hen niet willen horen. Men zal naar de dood verlangen, maar deze zal niet komen, noch zal de nacht rust geven aan hun angst, noch zal de slaap hun ogen niet benaderen, maar angst en slapeloosheid zal de zielen van de mensen verteren en de levenden betreuren.

Profetie 12

Door dit en vele ander onheil zal er verlatenheid heersen op aarde en de wereld zal verminkt en verlaten zijn, wat geschreven staat in de verzen van de profetes. De wereld zal van zijn schoonheid ontdaan worden door de vernietiging van de mens. Want het menselijk ras zal zo verteerd worden dat er amper een tiende deel van hen zal overblijven. Van waar er duizend vertrokken, zullen er amper honderd overblijven. Ook van de gelovigen zullen twee derden verdwijnen en het derde deel, waar de echtheid van bewezen is, zullen overblijven.

Profetie 13

Maar ik zal nu meer volledig de wijze uiteenzetten hoe dit zal gebeuren. Wanneer het einde der tijden zal naderen, zal God een grote profeet zenden om de mensen tot de leer van God te richten, en hij zal de macht krijgen om wonderlijke dingen te verrichten. Waar de mensen hem niet zullen horen, zal hij de hemel sluiten waardoor de regen worden tegengehouden. Hij zal hun water in bloed veranderen en hen kwellen met dorst en honger en wanneer iemand het zou aandurven op hem te verwonden, dan zal er vuur uit zijn mond komen en deze man verbranden. Door deze wonden en krachten zal hij velen terugbrengen tot de verering van God.

Profetie 14

Als zijn werk zal zijn volbracht zal er een andere koning uit Syrië opstaan, geboren uit een kwade geest, de omverwerper en vernietiger van het menselijke ras, die alles zal vernietigen wat overbleef van het vorige kwaad, samen met hemzelf. Hij zal het opnemen tegen de profeet van God en zal overwinnen en hem afslachten en zal hem doen lijden door hem onbegraven te laten, maar na de derde dag zal hij terug tot leven komen, en terwijl allen dit wonder zullen aanschouwen zal hij in de hemel opgenomen worden.

Profetie 15

Maar deze koning zal niet enkel schandeloos zijn, hij zal ook een profeet van de leugen zijn en hij zal zich vestigen en zichzelf God noemen en zal bevelen om te worden aanbeden als de zoon van God en er zal hem macht worden verleend om tekenen en wonderen te verrichten, waardoor hij veel mensen zal verleiden om hem te aanbidden. Hij zal het vuur bevelen om uit de hemel te komen en de zoon uit haar baan halen en een beeld doen spreken en deze dingen zullen gebeuren op zijn woorden. Door zijn mirakelen zullen er zelfs vele wijze mensen door hem verleid worden. Dan zal hij pogen om de tempel van God te vernietigen en de rechtvaardigen te vervolgen en er zal verwarring en rampspoed heersen zoals er sedert het begin van de aarde geen geweest is.

Profetie 16

En velen die hen zullen geloven en zich met hem zullen verenigen zullen een merkteken krijgen zoals de schapen, maar zij die dit merkteken zullen weigeren zullen vluchten naar de bergen of worden gegrepen en worden gedood, of met verfijnde technieken worden gemarteld. Hij zal ook de rechtschapen mannen met de boeken der profeten oppakken en hen verbranden en er zal hem macht worden verleend om gedurende 42 maanden de wereld te verwoesten. Dat zal de tijd zal waarin de rechtvaardigen zullen worden uitgeroeid en de onschuld gehaat zal worden en waarin de boosaardigen de goeden als hun vijanden zullen tot prooi nemen. Noch wet, noch orde, noch tucht zullen gehandhaafd worden. Niemand zal eerbiedwaardigheid vertonen voor de ouderen, noch de plicht van medelijden willen erkennen. Alle dingen zullen met elkaar in verwarring worden gebracht en met elkaar worden vermengd tegen het goede en de wetten der natuur.

Profetie 17

En aldus zal de wereld er verlaten uitzien alsof er één grote plundering is geschied. Wanneer deze dingen zullen gebeuren, zullen de rechtschapen mensen en de volgers van de waarheid zichzelf scheiden van de boosaardigen en vluchten naar de eenzaamheid. En als hij hiervan zal horen, zal de goddeloze koning, aangestoken door woede, met zijn groot leger komen en alle krachten bij elkaar brengen en de bergen omsingelen waar alle rechtvaardigen zich zullen bevinden, zodat hij hen kan afslachten. Maar als deze rechtvaardigen zullen zien dat ze langs alle kanten ingesloten en belegerd worden, zullen ze God met luide stem aanroepen en om de hulp van de hemel vragen en Hij zal hen aanhoren en vanuit de hemel een grote koning zenden om hen te redden en te bevrijden en alle slechten met het vuur en het zwaard te vernietigen.

Profetie 18

De door de tiran onderdrukte wereld, zal niets vermogen tegen zijn dwingelandij, daar de hulpbronnen van de mensen ontoereikend zullen zijn om een tirannie van zo’n immense sterkte omver te werpen. Er zal zo’n grote ellende zijn dat er zonder een goddelijke tussenkomst geen uitzicht meer zal zijn. Daarom zal God, opgewekt door het onwaarschijnlijke gevaar en door het ellendige gejammer van de rechtschapenen, onmiddellijk een bevrijder zenden. Dan zal het midden van de hemel geopend zijn in het dode en de duisternis van de nacht, dat het licht van de afdalende God zichtbaar zal zijn over de hele wereld als een bliksem. Hierover sprak de profetes in de volgende woorden: wanneer Hij zal komen zal er vuur en duisternis heersen in het midden van de zwarte nacht.

Profetie 19

Dit is de nacht die gevierd zal worden door hen, in het uitzien naar de afrekening van de komende Koning en God. Deze nacht heeft een tweevoudige betekenis, omdat hij het leven zal ontvangen terwijl hij leed, en hierna omdat hij een het koningschap over de wereld zal ontvangen, omdat hij de Bevrijder, Rechter, Wreker, Koning en God is, die we allen Christus noemen, die, vóór Hij zal nederdalen het volgende teken zal geven. Plots zal er uit de hemel een zwaard vallen, zodat de rechtschapenen zullen weten dat de leider van de heilige oorlog op komst is. En hij zal nederdalen met een groep engelen in het midden van de nacht en een niet te blussen vuur zal Hem vóórgaan en de macht van de engelen zal in handen worden gegeven van de rechtschapenen om op te trekken tegen de vijand die hen omsingeld heeft en zij zullen worden afgeslacht van het derde uur tot de avond en het bloed zal vloeien zoals een krachtige stroom en wanneer al zijn troepen vernietigd zijn, zullen de goddelozen slechts bij enkelen kunnen ontsnappen, en zijn macht zal ophouden te bestaan.

Profetie 20

Nu is hij, die de antichrist wordt genoemd, maar hij zal zichzelf valselijk de naam Christus toeëigenen en hij zal vechten tegen de waarheid. Overwonnen, zal hij vluchten en zal hij dikwijls opnieuw de oorlog doen opflakkeren, maar dikwijls worden overwonnen, tot de vierde slag, wanneer alle goddelozen zullen worden afgeslacht, onderworpen en gevangengenomen. Hij zal tot het einde moeten betalen voor zijn misdaden. Maar ook andere prinsen en tirannen, die de wereld hebben gekweld, zullen met samen met hem aan de ketens worden gelegd en voor de koning geleid! Hij zal hen afkeuren en terechtwijzen, en hen confronteren met hun misdaden. Zo zullen de ongelovigen worden vernietigd en de goddeloosheid onderdrukt en zal de wereld, die jarenlang het voorwerp geweest was van dwalingen en dwaasheid en vreselijke slavernij moest ondergaan, tot rust komen.

Profetie 21

Niet langer zullen door mensenhanden gemaakte goden worden aanbeden, en de beelden uit onze tempels en kamers zullen worden verbrand in het vuur, samen met hun wonderlijke gaven, wat ook de profetes, in overeenkomst met de profeten, heeft afgekondigd dat het zal plaatsvinden. Maar stervelingen zullen de beelden stuk gooien en daarmee ook alle weelde. De profetes uit Eritrea zal ook een belofte doen: en de werken die door de handen van de goden zijn gemaakt zullen opgebrand worden.

Profetie 22

We hebben reeds eerder gezegd dat dit alles zal geschieden bij het begin van het gezegende rijk, wanneer de prins van de duivels zal geketend worden door God. Maar hij zal ook, wanneer de duizend jaren van het koninkrijk, wat zevenduizend wereldse jaren is, zullen beginnen eindigen, opnieuw worden losgelaten en uit de gevangenis gezonden worden, doorgaan en alle naties onder zich verzamelen die tot dan onder de rechtvaardigen vielen. Dan zal Hij oorlog voeren tegen de Heilige Stad en daar zal hij van over de hele wereld een ontelbaar aantal gezelschap verzamelen uit alle landen. Zij zullen de stad omsingelen en aanvallen.

Profetie 23

Dan zal de laatste woede van God over de naties komen en hen volkomen vernietigen. En eerst zal Hij de aarde met het grootste geweld dooreen schudden, en door de beweging van de aarde zullen de bergen van Syrië barsten en de heuvels zullen op Zijn aanwijzen vallen, alsmede de muren van alle steden. God zal de zon gedurende drie dagen doen stilstaan en alles in vuur laten zetten, een onuitstaanbare hitte en grote brand zal over de vijandige en goddeloze mensen komen, en regen van zwavel, hagelstenen en vuur zenden. Hun geesten zullen door de hitte smelten en hun lichamen zullen verbrijzeld worden door de hagel en ze zullen elkaar te lijf gaan met het zwaard. Op de bergen zullen de karkassen verspreid liggen en de vlakten zullen bedekt zijn met beenderen, maar het volk van God zal tijdens deze drie dagen verstopt zijn in grotten onder de aarde, tot de woede van God tegen alle naties en het laatste oordeel zullen volbracht zijn.

Profetie 24

Dan zullen de rechtschapenen uit hun verborgen plaatsen komen en alle dingen bedekt vinden met karkassen en benen. Maar het hele ras van de verdorvenen zal volkomen vernietigd zijn en er zal niet langer een natie zijn in deze wereld, maar enkel de natie van God. Dan zullen voor zeven opeenvolgende jaren de wouden niet worden aangeraakt, noch zal er hout worden gehaald van de bergen, maar de wapens van de landen zullen worden verbrand en zo zal er geen oorlog meer zijn, maar vrede en eeuwigdurende rust.

Profetie 25

Maar als de duizend jaren zullen afgelopen zijn, zal de wereld door God hernieuwd worden en zullen de hemelen worden samengevouwd en zal de aarde worden veranderd en God zal de mensen omvormen zoals Zijn engelen, en ze zullen wit zijn als sneeuw en ze zullen altijd ten dienste staan in het zicht van de Heer. Ze zullen offers brengen aan hun Heer en Hem voor eeuwig dienen. Tegelijkertijd zal die tweede en algemene verrijzenis plaatsvinden, waarbij de goddelozen zullen worden veroordeeld tot de eeuwige straf. Dat zijn diegenen die de werken van hun eigen handen hebben aanbeden, die de Heer en Vader niet willen kennen hebben of veronachtzaamd hebben. Hun God en zijn dienaren zullen worden overwonnen en veroordeeld tot de straf, samen met de hele bende goddelozen. En ze zullen om hun daden in het eeuwige vuur worden geworpen in het zicht van de engelen en de rechtvaardigen.

Profetie 26

Deze goddeloze man zal bevelen geven om hem als God te vereren en te aanbidden, want hij zal zeggen dat hij Christus is, alhoewel hij Zijn vijand is. Hij zal de kracht ontvangen om wonderen te verrichten, zodat het vuur uit de hemel zal vallen en de zon uit haar koers worden gehaald en het beeld dat hij zal maken, zal kunnen spreken. Door dergelijke "wonderen" zal hij velen verleiden om hem te aanbidden en om het teken op hun handen of voorhoofd te ontvangen. En diegenen die hem niet willen aanbidden, noch het teken willen aanvaarden zullen sterven in vernuftige martelingen. Zo zal hij bijna twee derden van hen vernietigen en het derde deel zal vluchten naar afgelegen plaatsen. Maar met een ondenkbare woede zal hij met zijn leger de bergen bestoken waar de rechtvaardigen heen zijn gevlucht. En wanneer dezen zichzelf zullen omsingeld zien, zullen ze met luide stem de hulp van God inroepen en God zal hen horen en zal hen een Bevrijder zenden.



Vertaling: Chris De Bodt


14-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Methodius van Olympus [overleden ca. 311]
Heilige Methodius van Olympus [overleden ca. 311]

Profetie 1

Een tijd zal komen dat de vijanden van Christus zich zullen verheugen: Wij hebben de aarde en al haar inwoners onderworpen en de Christenen kunnen niet ontsnappen uit onze handen. Dan zal er tegen hen een Roomse Keizer opstaan in een grote razernij. Door het zwaard zal hij de tegenstanders van het Christendom verpletteren. Dan zal er vrede heersen op aarde en de priesters zullen worden bevrijd van al hun angsten.

Profetie 2

In deze laatste periode zullen de Christenen de grote genade God die voorzag in de monarch, niet waarderen, een lange tijd van vrede, een prachtige vruchtbaarheid van de aarde. Zij zullen zeer ondankbaar zijn, een zondevol leven lijden, in trots, ijdelheid, onkuisheid, haat, hebzucht, vraatzucht en vele andere ondeugden, zodat de zonden van de mensen meer zullen stinken vóór God dan de pest. Velen zullen twijfelen of de Katholieke godsdienst de ware en enige reddende is. Zij zullen denken dat de Joden, die de Messias nog steeds verwachten, het bij het rechte eind hebben. Er zullen vele valse leren worden onderricht die de mensen in de war zullen brengen. De rechtvaardige God zal bijgevolg aan lucifer en al zijn duivels de macht geven om naar de aarde te komen om deze goddeloze schepselen te tarten.

Profetie 3

In de laatste dagen van de wereld zullen de Christenen ondankbaar worden voor de grote gunsten die ze zullen bekomen door de komst van de Grote Monarch, door een lange periode van vrede en voorspoed op aarde waarvan zij enkel zullen kunnen genieten onder zijn heerschappij. Velen zullen dan beginnen twijfelen of het Christelijke geloof het enige reddende geloof is en zullen denken dat de Joden het misschien bij het rechte eind hebben, omdat zij de Messias nog verwachten.

Profetie 4

Dan zal er plotseling rampspoed en verwarring komen tegen hen [de Moslims]. De koning van de Romeinen zal in woede uitbarsten tegen hen, ontwaakt als uit een dronken verdoving. Hij zal voorwaarts gaan tegen hen vanaf de Ethiopische Zee en het zwaard van de verwoesting brengen tot in Ethribus, hun thuisland en zal de vrouwen en kinderen van gevangennemen die wonen in het Land van Belofte [Israël]. De zonen van de koning zullen met het zwaard volgen en hen op aarde uitroeien. Vrees en huivering zal over hen, hun vrouwen en kinderen gaan, van alle kanten. Ze zullen over hun kinderen rouwen en wenen en met hen alle dorpen in de landen van hun vaders. Door het zwaard zullen ze worden overgeleverd aan de koning der Romeinen, in gevangenschap, dood en vertering.

Profetie 5

De koning der Romeinen zal zijn heerschappij zeven maal over hen brengen, evenveel als hun juk op de aarde woog. Grote verwarring zal hen aangrijpen en de rampspoed zal hen honger en dorst brengen. Zij, hun vrouwen en kinderen, zullen slaven zijn en hen dienen die hen eigenlijk hadden moeten dienen en hun slavernij zal honderd maal harder en bitterder zijn. De aarde die zij berooid hebben zal dan in vrede zijn. Elkeen zal naar zijn thuisland terugkeren en naar de erfenis van hun vaders. Elkeen die gevangen werd achtergelaten zal terugkeren naar wat van hen en hun vaders was en de mensen zullen zich vermenigvuldigen als sprinkhanen op het ooit verlaten land. Egypte zal verlaten zijn en Arabië zal in vuur staan, het land van Ausania zal afgebrand zijn en de zeeprovincies tot vrede gebracht. De volledige verontwaardiging en de woede van de koning van de Romeinen zal over hen gaan die de Heer Jezus Christus afzweren. Dan zal er rust over de aarde komen en zal er een grote vrede en rust over de aarde heersen zoals er nooit voorheen geweest is en ook nooit meer zal komen, daar het de uiteindelijke vrede is van het Einde der Tijden...

Profetie 6

Dan zullen de "Poorten van het Noorden" worden geopend en de kracht van die landen die Alexander het zwijgen oplegde, zal vandaar uitgaan. De hele aarde zal aan het schrikken gebracht worden bij het zien van hen. De mensen zullen angst hebben en de terreur ontvluchten door zich te verbergen in bergen, grotten en graven. Zij zullen sterven van schrik en velen zullen wegkwijnen uit angst. Er zal niemand zijn om de lichamen te begraven. De stammen die voort zullen gaan vanuit het noorden, zullen het vlees van de mensen en het bloed van de beesten drinken zoals water. Zij zullen smerige slangen, schorpioenen en alle soorten vuiligheid en de meest afschuwelijke beesten en reptielen, die over de aarde kruipen, opeten. Ze zullen de doden lichamen van de lastdieren eten en zelfs de ongeboren kinderen van de vrouwen. Zij zullen de kinderen van hun moeders ontnemen en verslinden. Ze zullen de aarde verworden en verontreinigen. Niemand zal het tegen hen kunnen opnemen.

Profetie 7

Na een week van jaren, als ze reeds de stad Jappa hebben veroverd [oude naam voor Jaffa, bij Tel Aviv], zal de Heer een van de prinsen van Zijn menigte zenden en hen in één moment verpulveren. Hierna zal de koning der Romeinen naar Jeruzalem verder gaan en er gedurende zeven en een half jaar leven. Als de tien en een half jaar voorbij zijn, zal de Zoon der Verdoemenis verschijnen.

Profetie 8

Hij zal geboren worden in Korazim, worden grootgebracht in Betsaïda en heersen in Kafarnaüm. Korazim zal zich verheugen omdat hij daar werd geboren, en ook Kafarnaüm omdat hij van daaruit zal regeren. Om deze reden geeft de Heer het volgende in het derde evangelie laten plaatsen: "Wee Chorazin, wee Betsaïda [...] En jij, Kafarnaüm, je denkt toch niet dat je tot in de hemel zult worden verheven? In het diepste van het dodenrijk zul je afdalen!" [Luc 10: 13 en 15]. Wanneer de zoon der verdoemenis zal komen, zal de koning der Romeinen naar Golgotha gaan, waar het hout van het Houten Kruis staat, waar Hij Zijn dood voor ons onderging. De koning zal de kroon van zijn hoofd nemen en het op het Kruis plaatsen en zijn handen uitstrekken naar de Hemel en het Koninkrijk der Christenen overdragen aan God, de Vader. Het Kruis en de koning zullen samen worden opgenomen in de Hemel. Dit is waarom het Kruis waar onze Heer Jezus Christus aan hing voor de gemeenschappelijke redding van allen, zal beginnen verschijnen voor zijn komst om de ongelovigen voor hun gebrek aan geloof te veroordelen. Dan zal de profetie van David: "In de laatste dagen zal Ethiopië haar handen uitstrekken naar God," worden vervuld. Deze laatste mensen die hun handen uitstrekken naar God zijn van het zaad van Chuseth, de dochter van Phol, koning van Ethiopië. Wanneer het Kruis opgestegen is naar de Hemel, zal de koning der Romeinen onmiddellijk de geest geven. Dan zal elk vorstendom en macht worden vernietigd die de Zoon der Verdoemenis zal laten blijken.

Profetie 9

Als de zoon der verdoemenis zal verschijnen, zal hij van de stam komen die Dan heet, volgens de profetie van Jacob. De vijand van de godsdienst zal een duivelse kunst aanwenden om valse mirakelen te verrichten, dingen die blinden zullen doen zien en verlamden zullen doen gaan en doven doen horen. Zij die door de duivel bezeten zijn, zullen worden bezweerd. Hij zal velen misleiden en, als hij het kon, zoals de Heer heeft gezegd, zelfs de gelovige uitverkorenen.

Profetie 10

De antichrist zal zelf Jeruzalem binnengaan, waar hij zichzelf zal tronen in de tempel, als een god, ook al is hij een gewoon iemand die afstamt van Dan, de stam waartoe ook Judas Iskariot behoorde.

Profetie 11

In die dagen zal de antichrist veel rampspoed brengen, maar God zal niet toelaten dat zij, die verlost zijn door het goddelijke Bloed, zullen worden misleid. Om deze reden zal Hij Zijn twee dienaars, Enoch en Elias zenden, die de wonderen van de antichrist onecht zullen verklaren, en hem zullen beschuldigen van opdringerigheid. Na de dood en de ondergang van velen, zal hij de Tempel in verwarring verlaten en velen van zijn volgelingen zullen hem afvallen en toetreden tot het gezelschap van de rechtvaardigen. De verleider zal, na het zien van deze schande en verachting, in woede ontsteken en deze heiligen van God ter dood brengen. Het is dan dat het teken van de Zoon der Mensen zal verschijnen en Hij zal op een wolk uit de Hemel nederdalen.

Vertaling: Chris De Bodt

13-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Hippolytus van Rome [170-236]
Heilige Hippolytus van Rome [170-236]

Profetie 1

De grote Frans Monarch, die het volledige oosten zal onderwerpen, zal tegen het einde van de wereld komen. Deze dingen zullen dan gebeuren: eerst geliefd en de andere week gescheiden en de gruwel der verschrikking zal zich dan beginnen manifesteren, en de twee profeten, voorbodes van de Heer, hun opdracht is beëindigd en de hele wereld zal uiteindelijk zijn wensdroom naderen: wat nog blijft is enkel de komst van Onze heer en Redder uit de Hemel, naar wie we in hoop hebben uitgekeken, die de vuurzee zal brengen en het juiste oordeel over hen die geweigerd hebben om in Hem te geloven.

Profetie 2

Christus is geboren onder de Joden en zo zal de antichrist opstaan onder de Joden. Christus toonde zijn vlees als een tempel en verrees op de derde dag, maar hij zal de tempel uit steen doen oprijzen in Jeruzalem.

Profetie 3

In alle eerbied zal deze misleider zichzelf laten voorkomen als de Zoon van God. Christus is Koning van de aarde en hemelse dingen en de antichrist zal zich koning maken van de aarde. De Redder zond zijn apostelen over de heel wereld, maar hij zal op eenzelfde wijze valse apostelen zenden. Christus verzamelde de verspreide schapen en zo zal hij evenzeer alle verspreide Joden verzamelen. Christus verscheen onder de vorm van een mens en zo zal hij ook verschijnen als mens.

Profetie 4

Maar velen die toehoorders zijn van de Heilige Schrift en dit in de hand dragen en het in gedachten houden en het begrijpen, zullen ontsnappen aan zijn oplichting. Omdat ze duidelijk door zijn bedrieglijke verschijning en zijn misleidend bedrog, zullen willen vluchten uit zijn handen en zich naar de bergen zullen begeven, om zich zo te verbergen in de grotten der aarde en zij zullen met tranen en een berouwvol hart, achter de Vriend van de mensen zoeken en Hij zal hen bevrijden uit hun lijden en met Zijn rechterhand zal Hij diegenen redden die hun smeekbeden tot Hem op een waardige en deugdzame manier hebben gericht.

Profetie 5

"Dan," zei Mozes, "is een welp van de leeuw," en door de stam van Dan te vernoemen, maakte hij duidelijk dan de antichrist uit deze stam zal voortkomen.

Profetie 6

Hij zal alle volkeren bij zich roepen, verspreid uit alle landen en hen tot zijn volk maken, alsof ze zijn kinderen waren en hen beloven om hun land te herstellen en hun koninkrijk en land opnieuw te vestigen, en dit omdat hij door hen zou worden aanbeden als hun God.

Profetie 7

En ook de kerken zullen jammeren met een grote smart, omdat noch de offerande, noch de bewieroking zal worden bijgewoond, noch een dienst, waardig voor God. Maar de tabernakels van de kerken zullen worden zoals de stal van de tuinman en het Heilig Lichaam en Bloed van Christus zal in die dagen nergens worden vertoond. De openbare diensten van God zullen nietig verklaard worden. De psalmen zullen niet meer worden gezongen, het lezen van de Schrift zal niet meer worden gehoord, want voor de mensen zal er duisternis en jammerklacht op jammerklacht komen en verschrikking na verschrikking.

Profetie 8

Tegen die tijd zal het zilver en het goud uit de straten verbannen worden en niemand zal het nog houden, want alle dingen zullen als een overtreding worden beschouwd. En allen zullen hevig verlangen om te vluchten en zich te verbergen maar ze zullen geen schuilplaats kunnen vinden voor de wreedheden van de vijand, maar als ze zijn merkteken dragen, zullen ze goedschiks worden herkend en als de zijnen worden verklaard.

Profetie 9

Buiten zal er vrees heersen, binnen zal er huivering zijn, zowel overdag als tijdens de nacht. In de straten en in de huizen zullen de doden liggen, in de straten en in de huizen zal er honger en dorst zijn. En de schoonheid van het gelaat zal verwelken, want hun uiterlijk zal zijn zoals de doden en de schoonheid van de vrouwen zal wegkwijnen en de verlangens van de mannen verdwijnen. Maar dan nog zal de genadige en goede God zijn mensen niet laten om te troosten. Hij zal deze dagen zelfs inkorten tot een periode van drie en een half jaar en hij zal deze dagen inkorten omwille van de overgeblevenen die zich verbergen in de bergen en de grotten, zodat de schare van al deze heiligen niet volkomen verloren zou gaan.

Profetie 10

Maar deze dagen zullen vlug voorbijgaan en het koninkrijk van de misleider en antichrist zal plotseling verdwijnen. En dan, op het einde, bij het knipperen van een ooglid, zullen de gebruiken van deze aarde voorbijgaan en de macht van de mensen zal tot niets worden herleid en alle zichtbare dingen zullen worden vernietigd.

Profetie 11

De antichrist zal bevelen om alle dingen die hem aan Jezus Christus herinneren te vernietingen, zoals de Heilige Grafkerk op de Calvarieberg en andere heilige plaatsen in Jeruzalem en het Heilig Land. Tijdens drie en een half jaar zal de antichrist regeren als een wereldkeizer die, onder de straf des doods, zal verhinderen om de Heilige Sacramenten uit te voeren, alsmede de Heilige Offerande van de Eucharistie. De mis zal in die tijd vooral opgedragen worden in de wouden en op geheime plaatsen, zoals ten tijde van de eerste Christenen.

Profetie 12

In die tijden zal er geen dauw uit de hemel komen, noch regen uit de wolken, noch zal de aarde enige vruchten voortbrengen. De zee zal een angstaanjagende stank over het land brengen omdat de rivieren zullen opgedroogd zijn en fris water van de Bergen zal er niet langer meer instromen. De pest zal zich over de wereld verspreiden en omdat er weinig mensen zullen zijn om de doden te begraven, zullen velen plaatsen bedekt zijn met lijken.

Profetie 13

Ontroostbare rouw, geschreeuw en gejammer zal overal verspreid zijn. De mensen zullen hen gelukkig achten die voor hen zijn gestorven. De levenden zullen de doden benijden. Uiteindelijk zullen de mensen de hulp van de antichrist inroepen, maar omdat hij hen niet zal kunnen helpen zal men er zich uiteindelijk bewust van worden dan hij god niet is. Wanneer ze eindelijk zullen begrijpen hoe groot hij hen heeft misleid zullen ze de hulp inroepen van Jezus Christus. De mensen zullen dan het goud en het zilver weggooien en zelfs niemand zal nog stoppen om het op te rapen. De Redder verrees en toonde Zijn Heilig Vlees als een tempel, maar hij, de antichrist zal een tempel van steen bouwen in Jeruzalem.

Vertaling: Chris De Bodt


12-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilige Ireneüs van Lyon [125-202]
Heilige Ireneüs van Lyon [125-202]

Profetie 1

Hij [de antichrist] zal zetelen in de Tempel van God alsof hij Christus is en zij die hem aanbidden op een dwaalspoor brengen. Wanneer hij zal komen, zal hij zich, volgens zijn eigen eensgezindheid, met zijn eigen persoon het afvallige toeëigenen en hij alles zal bereiken wat hij zal doen, volgens zijn eigen wil en keuze. Zo zal hij ook in de Tempel van God zetelen zodat zijn slachtoffers hem kunnen aanbidden als Christus. Dit zal geschieden door gebeurtenissen die zullen plaatsvinden in de tijd van de antichrist.

Profetie 2

Over de antichrist wordt getoond dat hij, als afvallige en plunderaar, ongerust zal om te worden aanbeden als God en dat hij, ook al is hij louter een slaaf, zal wensen om als Koning te worden uitgeroepen. Hij zal begiftigd zijn met alle krachten van de duivel. Hij zal niet als een rechtvaardige koning komen, noch als een gewettigde koning, gehoorzaam aan God. Hij zal komen als een goddeloze, onrechtvaardig en zonder wetten, als een uiterst zondige afvallige, als een plunderaar die zichzelf op een satanische afvalligheid zal toeleggen en alles opzij zal schuiven om de mensen ervan te overtuigen dat hijzelf God is.

Profetie 3

De antichrist zal de Joden misleiden tot zo’n omvang dat ze hem zullen aanvaarden als de messias en hem aanbidden.

Profetie 4

De leerlingen van de apostelen zeggen [uit mondelinge overlevering] dat zij [Elias en Enoch], wiens levende lichamen van deze wereld zijn opgenomen en in een aartsparadijs zijn gebracht, waar ze zullen verblijven tot het einde van de wereld.

Profetie 5

Ten tijde van zijn heerschappij zal de antichrist bevelen dat Jeruzalem zal worden herbouwd in haar pracht en hij zal er een grote en dichtbevolkte stad van maken, niet ondergeschikt qua pracht aan een andere stad in deze wereld en hij zal bevelen dat zijn paleis daar wordt gebouwd.

Vertaling: Chris De Bodt


11-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibeho, Rwanda
Rwanda en de Tweede Komst van de Heer

Als men wordt gedragen door een golf van genade bij het bezoeken van een plaats waar Maria is verschenen, lijkt dit een sterk teken dat van dit oord een ongebruikelijke kracht uitgaat. Zoiets is het geval te Kibeho in Rwanda.

Maar wat met de zieners? Zij blijven het voorwerp van een raadsel. Van de oorspronkelijk zeven [maar daarna een dozijn, gevolgd door een uitbarsting van zeventig zieners] zijn er tot op vandaag maar drie die de goedkeuring wegdragen van de plaatselijke bisschop en Rome. En zo moeten we voorzichtig blijven. Alhoewel, een aantal zieners had ervaring met gebeurtenissen die nog moeten komen en, zoals de lezer weet, staat het Vaticaan nooit bij onthullingen te springen om ze goed te keuren, wanneer ze nog moeten plaatsvinden. Er zijn genoeg voorbeelden de laatste tijd. Ik noem er maar drie: Garabandal, Medjugorje, Anguera ...

Eén van dergelijke gevallen betreft de ziener Emmanuel Segastashya die doodgeschoten werd tijdens de genocide van 1994. Segastashya is een uiterst fascinerend geval omdat Hij de eerste was die een ontmoeting had met de Heer, op 16 september 1982, terwijl hij de koeien oppaste en door een bonenveld ging. De jongen was niet gelovig opgevoed en was ongeschoold, een zwerver die geen enkel idee had over het Christendom. De Heer verscheen aan Emmanuel in een zwart kleed, in de plaatselijke klederdracht, in een onbeschrijfelijk licht. Hij leerde hem het Kruisteken, het Onze Vader, het Weesgegroet, de zonde, de liefdadigheid en het sacrament van de biecht aan, in zo’n omvang dat de tiener, uit een land van hutten uit modderstenen, langdurig kon spreken over deze onderwerpen.

Segastashya wekt ook nog belangstellling omdat hij voorzag dat de wereldgeschiedenis tot een climax zal komen, samen met de Tweede Komst. En dat is een territorium waar de Kerk heel omzichtig mee omgaat, zo omzichtig dat men zich afvraagt of dergelijke voorspellingen de beslissing van het bisdom heeft beïnvloed om Segastashya [die heel wat impressieve karaktertrekken had] tot op vandaag niet op te nemen in de goedgekeurde verschijning.

Informeel wordt van één van de goedgekeurde ziensters gezegd dat ze hetzelfde onderwerp heeft aangehaald en eveneens Jezus heeft gezien. De Kerk erkent enkel de verschijning van Maria, de Moeder van het Woord, te Kibeho.

Segastashya citeerde Jezus die zei: "Ik zal komen als een reiziger, maar als Ik voorbij een dove ga, zal hij horen. Als Ik voorbij een blinde ga, zal hij zijn ogen openen en zien. Als Ik voorbij een Moeder ga, zal ze vervuld zijn van vreugde. Hij die onder een brug ligt ... Ik zal hem vinden. Laat het niet gezegd zijn dat iemand op de top van een berg moet wonen, omdat God deze plaats misschien niet kan bereiken. Zelfs als u zich onder een heuvel bevindt, zal Ik u vinden."

Merkwaardig vertelde Jezus aan Segastashya dan hij spoedig zou sterven [wat gebeurde en niet kan worden ontkend]. Segastashya citeerde verder de Heer die zei: "Vertel de mensen dat er niet veel tijd over is. Ik zal spoedig terugkeren. Wees dus gehaast om goed te doen, want op een dag zal satan uit deze wereld verdwijnen en zult u nooit meer worden in verleiding gebracht. Haast u, er blijft niet veel tijd over. Wees niet bevreesd, maar heb geloof! Want hij die goed doet zal met Mij naar de Hemel gaan. Vandaag is de wereld vol van haat en u zult weten dat Mijn terugkeer nabij is, dat Ik onderweg ben, wanneer u de oorlogen van de godsdienst zult zien. Weet eveneens dat het niet makkelijk zal zijn om Mij te herkennen. Er blijft niet veel tijd over om u voor te bereiden op het Laatste Oordeel.

Omdat Emmanuel niet werd goedgekeurd, moet u deze boodschap ook in dat licht overwegen.

Terwijl de drie goedgekeurde zieners nooit hebben bevestigd dat de Heilige Moeder hen heeft verteld dat we de Tweede Komst nadert, blijft dit thema wel overeind omdat een andere zienster van de oorspronkelijke zeven, Agnes Kamagayu, de Tweede Komst openlijk blijft bevestigen.

Bij alle zieners was er een sterke waarschuwing over het jagen naar de rijkdommen van deze wereld, dat een enorme factor speelt in de huidige neergang van de wereld [Kibeho zelf is enorm armoedig, de reden waarom Maria deze plaats koos]. Emmanuel zegt dat zij die kozen voor wereldse zaken, hiervan spijt zullen krijgen, misschien eerder dan ze denken. De grote kracht: gebed uit het hart.

Van alle zieners te Kibeho is er één zienster die tot op vandaag nog verschijningen krijgt. Elk jaar op 15 mei in de kerk van Sint Rochus te Brussel. Zij woont in de Ambachtsliedenstraat 7 te 1050 Brussel. Haar naam: Valentine Nyiramukiza.

Het was ook op 15 mei in 1982 toen Onze Lieve Vrouw van Kibeho, tijdens een acht uur durende verschijning, verschrikkelijke scènes toonde van de komende genocide, een verschrikkelijke gebeurtenis die zou komen in de nabije toekomst: mensen die elkaar doodden, verlaten lichamen zonder dat iemand ze begroef, bomen in vuur, een open afgrond, een monster, "een rivier van bloed," en onthoofde mensen.

Op 6 april 1994 werd een vliegtuig met daarin de Rwandese president Juvénal Habyarimana en de president van Burundi Cyprien Ntaryamira neergeschoten tijdens de voorbereiding om te landen in Kigali. Beide presidenten stierven toen het vliegtuig neerstortte. Beide presidenten hadden plaats moeten nemen in het toestel van Rwanda omdat het toestel van Burundi "toevallig" stuk was geraakt. Eigenaardig was het feit dat een Burundees reeds plaats nam in het Rwandees toestel alvorens het defect werd gemeld. De moord op de Rwandese president was het startsein voor de aanvang van de genocide. De hel brak los.

Op 7 april 1994 gaf Roméo Dallaire, de leider van UNAMIR, opdracht aan tien Belgische VN-soldaten om de nieuwe president en voormalig minister-president, Agathe Uwillingiyimana, te beschermen. De soldaten werden echter onderschept en gegijzeld door Hutu-extremisten, waarna Agathe en haar man werden vermoord. Later die dag werden de Belgische soldaten dood gevonden. Van 6 april tot half juli 1994 kwamen, in een periode van ongeveer honderd dagen, tussen de achthonderdduizend en het miljoen Tutsi's [de stam van de zieners] en gematigde Hutu's om het leven.

De "Rivier van Bloed" verwijst naar de Kagera rivier. Talloze onthoofde lichamen werden gewoon in deze rivier gedropt. Velen onder hen waren vrouwen en kinderen, amper vijf à zes jaar oud. De Rusomo watervallen hadden op een bepaald ogenblik alleen maar een rode kleur van het bloed. Alphonsine Mumureke, aan wie Onze Lieve Vrouw het visioen over de "rivier van bloed" had getoond, vroeg aan Haar: "Stop! Stop! Alstublieft stop! Waarom vermoorden deze mensen elkaar? Waarom hakken ze op elkaar in?"

Chris De Bodt


10-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeleine Porsat [1773-1843]: 17 profetieën
Madeleine Porsat [1773-1843]: 17 profetieën

Zuster Madeleine Porsat, van de Orde der Clarissen, was een nederige dienares die leefde van 1773 tot 1843. Zij heeft heel helder de voorafgaande tekenen voorspeld van de crisis die ons bedreigt, de algemene verwarring die moet voorafgaan aan "de grote slag" en vooral de komst van Maria die voorafgaat aan de Tweede Komst van Jezus en het einde der tijden.

Profetie 1

Luister, mijn kinderen, naar wat Maria mij opdraagt om u mede te delen. Ziehier het einde der tijden. Ziehier het einde van het kwade en het begin van het goede. Het is geen gewone gebeurtenis, het is een groot tijdperk dat zal aanvangen, het derde tijdperk, na de Heer die ons heeft geschapen om Hem te kennen, van Hem te houden en Hem te dienen, na de Zoon die ons heeft gered. Nu zullen de Vader en de Zoon, om ons te troosten, Hun triomfantelijke Geest sturen, met zijn hemelse bruidegom Maria!

Profetie 2

Hier het grote mirakel. Maria komt uit de Hemel, vergezeld van een legioen engelen. De verkozenen op aarde staan, opgewekt door een soort spirituele stroom, op, om de gezanten van de Heer tegemoet te gaan. Hier het leger van de Heer: vele Heilige vrouwen en weinig Heilige mannen. En hier de wapenuitrusting van de Heer: geen geweren, geen zwaarden, geen grendels en geen honden van het hoenderhof! Geen enkele materiële kracht, geen enkele menselijke hulp. Andere tijden, andere wetten.

Profetie 3

Ik heb u zesentwintig jaar geleden de zeven inzinkingen, de zeven wonden en smarten van Maria aangekondigd die aan Haar triomf en ons herstel moeten voorafgaan:
  • Stormen en overstromingen
  • Zieken over planten en dieren
  • Cholera over de mensen
  • Opstanden
  • Oorlogen
  • Bankroet over de gehele wereld
  • Verwarring
De voorgaande ellenden zijn verzacht, dankzij Maria die de hand van Haar Zoon heeft weerhouden. Ziehier de zesde plaag: deze van het geld die haar dood tegemoet gaat omdat het wiel van de kar geen as, en daardoor ook geen vertrouwen, meer heeft.

Profetie 4

Tussen de zesde en de zevende plaag zal er geen rust zijn en zal alles vlug gaan. Heeft 1789 enkel Frankrijk ten val gebracht, dan zal dat wat komen zal de hele wereld ten val brengen. De zevende plaag zal uitdraaien op ellende en de wereld zal denken dat alles verloren en vernield zal zijn! Enorme ontreddering op de stormachtige zee. Alles wat zich niet op het Schip bevindt zal worden verslonden. Het schip zal in woelige storm bijna kantelen, maar, Petrus, heb vertrouwen! De ark zal heelhuids uit de storm komen die zal gaan liggen.

Profetie 5

Pius IX is de laatste Paus van de onderdrukte Kerk. Kruis van het Kruis [Pius IX in de profetieën van Malachias], aan hem de smart, maar ook de vreugde. Na hem de verlossing: Lumen in Coelo [Leo XIII in de profetieën van Malachias]: hij is het toeziend oog van Maria. Verder zei Madeleine nog dat Pius IX niet de laatste Paus is, maar de laatste Paus van een tijdperk. Denkt u dat Maria, die naar ons toekomst, het werk van Haar Zoon zal laten vernietigen? De Paus is de plaatsvervanger van God op aarde en ik elk bisdom, in elke parochie is er respectievelijk de Bisschop en de Pastoor, die Jezus Christus op de aarde vertegenwoordigen, zoals Maria staat voor de Goede godsdienstige Moeder. Ga naar uw priesters: het is God die hen heeft ingesteld. Maar tegenspoed, tegenspoed voor onstandvastigen, die de geest van de wereld volgen.

Profetie 6

In de Kerk zelf zal men denken dat alles verloren is. Maria komt! En hier de verwarring, de verwarring zelfs onder de priesters. Ondertussen is het aan de katholieke priesters dat men de absolutie en de zegen moet vragen. Maria is heel machtig, maar Zij kan ons de zonden niet vergeven. Dat is de taak van de priesters. Maria, in alles, vol van eerbied voor de priesters!

Profetie 7

Vele eersten zullen de laatsten zijn. De kinderen die zich niet met het kwade inhouden zullen de eersten zijn die hun Onbevlekte Moeder zullen horen en zien. Zij openen de weg voor Maria en kort daarop komen de heiligen en de goede vrouwen, de arme mensen en de rijken. Er zijn hooggeplaatsten die zich hovaardig voelen, maar onder hen zijn er ook die nederig zijn. Er zullen arme hoogmoedigen zijn die slechts met de laatste groep zullen aankomen.

Profetie 8

Alle mensen van goede wil zullen binnentreden. Voor God is alles mogelijk. Maria komt! Zij komt tot iedereen en aan iedereen zal zij het boek van hun geweten tonen. Het boek is niet geopend naar de wereld toe: dit is voorbehouden voor het laatste oordeel, maar naar ieders eigen ogen gericht. God zal deze eerste openheid van het geweten tot stand brengen door de zorgen van Maria, zachte Moeder! Het zal een geheimzinnig aanschouwing zijn, zonder echter de eigenliefde te kwetsen tussen de Moeder en haar kinderen. Het is de biechtstoel van Maria ...

Profetie 9

Maar welke verwarring! Welke afschuw van zichzelf! Welke wroeging! Welke smart wanneer iedereen in het aanschijn van de stralende zuiverheid van Maria, zijn eigen zwartheid zal aanschouwen! En welke tranen van boete om alles weg te wassen! De arme satan! Hij denkt allen tegen God verbonden te hebben, maar dat is buiten Maria gerekend. Zij zal hem treffen en hem met de hiel de kop verpletteren.

Profetie 10

Maria, o Mysterie, Maria komt tot voor de verloren kinderen en deze verloren kinderen zijn wij allen, de hele mensheid, en zij zegt: "Kom, Ik hou van u! Maria; Zouden de generaties mij gelukzalig verklaard hebben, zonder uw gelukkige erfzonde? Ik heb aan jou mijn glorie te danken, arm kind: ontvang van mij het heil!"

Profetie 11

satan is de geest van het kwade en zijn dienaren in de zichtbare wereld zijn de slechte mensen, de tegenstanders van Christus. Tijdens de tegenstand zal Maria de mens zoeken en hem de doorn van het kwade laten voelen. En zo zal de slechte mens, vermurwd, zich tot Maria en tot het goede keren en bevrijd worden van het kwaad. Vanaf dan zal de mens worden bevrijd van de bezetenheid van satan en opnieuw het kind van God worden. Een stuk ijzer uit de oven en komt er gezuiverd uit. Zo gebeurt het ook met de ziel in het vuur van de hemel. Vandaag biechten wij het kwade op, maar wij verjagen het kwade niet. Wij halen het slechte gras er uit, maar laten de wortels ervan steken. Wij blijven vastgeroest in de gewoonten van de vroegere mens.

Profetie 12

Maar, de Onbevlekte Maagd Maria wil ons absoluut gezuiverd zien, opdat onze werken puur zouden worden. Als de boosaardigen hun kinderen zullen weggerukt zien in de glorie van Maria, zullen zij hun kinderen met Haar laten meegaan en door Maria zullen ze tot God stijgen. En zo zal de Heer in zijn glorie zelfs de slechten optrekken. Ziet u dit veld, waar er tussen de slechte planten allerlei soorten verrotte granen staan, met ook enkele mooie korenaren: dat is de maatschappij die aangetast is door het kwaad. Wat ermee te doen? Men mag de mooie zielen niet laten verloren gaan. De mooie zielen zijn de mooie korenaren.

Profetie 13

En zo zal Maria de verkozen der aarde inzamelen. Wat de zielen van de slechten betreft, zal een grote gebeurtenis hen afschrikken, maar ten goede van hen. Daarna zal Maria de hele maatschappij veranderen in goede korenaren. Alles zal goed worden. De farizeeërs zullen de laatsten zijn. De grote schurken zullen echter eerst komen. De joden, die Jezus Christus in zijn vernedering niet hebben willen erkennen, zullen Hem erkennen in de glorierijke komst van Maria. Niemand kent het zicht van de Voorzienigheid op ons, want ook al was de Heilige Augustinus één der grootste zondaars, nadien was hij één der grootste lichten voor de kerk. Vraag het aan de Verloren Zoon! U ziet dat de Verloren Zoon op weg is naar zijn veroordeling, omdat hij niet wil terugkeren tot zijn Vader om Hem vergiffenis te vragen! Ja, maar Maria zal hem opheffen: een moeder!

Profetie 14

De Vredesduif zal tot ons komen uit de hemel, met een wit kruis op haar hart, en het teken van de verzoening en een zwaard van vuur tot beweging brengen, welke de liefde vertegenwoordigt. Zij zal gezeten zijn op een massief gouden troon, die de Ark van Noach uitbeeldt, daar Zij het einde van de zondvloed van het slechte zal komen afkondigen. Daar komt Zij, onze Moeder De Kerk bereidt alles voor, voor de glorierijke komst van Maria. De Kerk zal voor Haar een erewacht worden om de engelen tegemoet te gaan. De triomfboog is klaar. Het uur is niet veraf!

Profetie 15

Het is Haarzelf in hoogsteigen persoon! Maar Zij heeft Haar wegbereiders: de heilige apostolische vrouwen, die de wonden van het lichaam zullen genezen met de zonden van het hart. Het zal de heilige vrouw, het beeld van Maria, gegeven zijn, om mirakelen te verrichten. En dan zal Maria komen, om plaats te maken voor Haar Zoon in een triomfantelijke Kerk.

Profetie 16

Ziehier de Onbevlekte Ontvangenis van Gods Rijk, die de komst van Jezus Christus zal voorafgaan. Het is het Huis van God op de aarde, die zich zal zuiveren, om zo te kunnen voorzien in de ontvangst van Emmanuel. Jezus Christus kan in geen geval in deze krottenwereld komen! ... God zal Zijn Geest moeten zenden om het gezicht van de aarde te hernieuwen voor een andere schepping, om een waardig verblijf te worden voor de Godmens. En na het vuur beneden om alles te verbranden en door elkaar te schudden, komt het Vuur van Hierboven, de Liefde, om alles te verzengen en een ander aanzien te geven!

Profetie 17

Ik zie de nieuwe, geplande aarde: de afgronden zullen zich verheven en de bergen zullen vallen: er zullen nog slechts zachte heuvelen en mooie valleien zijn. Sedert ik ben zoals ik ben, zie ik nu voor mij slechts eenheid, vereniging en gemeenschap. De hele wereld zal elkaar liefhebben en allen zullen elkaar helpen: men is gelukkig. Er zal bijna geen industriële landbouw meer zijn, maar verfijnde landbouw, tuinen, mooie vruchten, overal bloemen. Met Maria is de hele natuur één bloembed in de heerlijkste geuren. Alles zal dienen ter ere van Maria in God.

Vertaling: Chris De Bodt

09-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waarschuwing
De Waarschuwing

Medjugorje-Garabandal: God schonk ons het vermogen om een onderscheid te kunnen maken

Inleiding


Net zoals de Heer aan iedere mens het vermogen heeft geschonken om een onderscheid te kunnen maken tussen het goede en het kwade, heeft Maria er ons in Medjugorje dikwijls op gewezen dat we een onderscheid moeten kunnen maken tussen de tekenen van deze tijd en wat er op zal volgen:
  • 24 juni 1981: Feest van de geboorte van Johannes De Doper: te Medjugorje beginnen de verschijningen
  • 29 augustus 2008: Herdenking van de moord op Johannes De Doper: te Medjugorje beschadigen vandalen het Mariabeeld op de Verschijningsberg. De linkerhand, en beschermende hand, van Maria wordt afgebroken.
  • 16 september 2008: Daags nadat de presidentskandidaat John McCain de legendarische woorden uitspreekt "Our economy is strong", stort de economie op "Black Tuesday" in elkaar.
  • 20 april 2009: Onze Lieve Vrouw heeft slechts aan één persoon op deze wereld de datum van de Waarschuwing medegedeeld, aan Mari-Loli Mazon te Garabandal. Op deze dag overlijdt Mari-Loli, na een lange en slepende ziekte. Hoewel Onze Lieve Vrouw haar nooit strikt heeft verboden om deze datum bekend te maken, doet Mari-Loli dit niet, omdat anders teveel geweten wordt. Onze Lieve Vrouw heeft immers aan Conchita Gonzalez de opdracht gegeven om de datum van het Grote Mirakel slechts acht dagen op voorhand bekend te maken, maar het is geweten dat het Grote Mirakel binnen het jaar na de Waarschuwing valt. Ook maakt Onze Lieve Vrouw aan Mari-Loli Mazon bekend dat de Waarschuwing zal samenvallen met een gebeurtenis die aanvangt met een letter "A". Ook vertelt Mari-Loli dat de Waarschuwing een innerlijke gebeurtenis betreft met een weerspiegeling van de staat van onze ziel.
  • 2 april 2009: In Medjugorje geeft Maria aan Mirjana Dragicevic de volgende ongebruikelijke boodschap door: "Lieve kinderen. Vandaag zegen Ik u op een bijzondere wijze en bid Ik voor u opdat u zou terugkeren op het juiste pad van Mijn Zoon, uw Redder, uw Verlosser, tot Hem die u het eeuwige leven schonk. Denk na over al het menselijke, over alles wat u verhindert om u op de weg te begeven naar Mijn Zoon, over de vergankelijkheid, de gebreken en de beperkingen, en denk dan aan Mijn Zoon, aan Zijn Goddelijke Oneindigheid. Veredel uw lichaam en vervolmaak uw ziel, door uw overgave en gebed. Wees klaar, Mijn kinderen. Dank u."
  • 20 april 2010: Precies één jaar na het overlijden van Mari-Loli Mazon gebeurt de ramp met het olieplatform "Deepwater Horizon." Na anderhalve maand staat men nog evenver als bij het begin, maar is de omvang van de ramp bijna niet meer te overzien. Een echte oplossing kan nog maanden op zich laten wachten. Gelovige mensen weten dat data één wijze is waarop God met de mensen spreekt. Ook mede door de boodschap van 2 april te Medjugorje, weten we nu dat hier geen toeval is mee gemoeid en dat deze gebeurtenis kan leiden tot de Waarschuwing.
  • Ondertussen vindt er binnen de Katholieke Kerk zowat de grootste zuivering uit de geschiedenis plaats
  • 2 mei 2010: Medjugorje, eerste verwijzing naar de Waarschuwing in haar boodschap aan Mirjana Dragicevic: "Lieve kinderen, vandaag vraagt de Goede Vader, via Mij, om u, met uw zielen vol van liefde, op te maken voor een geestelijk bezoek [Engelse versie] geestelijke reis [Kroatische versie]. Lieve kinderen, wees vol van genade, heb oprecht berouw over uw zonden en verlang naar het goede. Verlang hier ook naar in naam van hen die er niet toe zijn gekomen om het volmaakte van het goede te kennen. U zult God meer behagen. Dank u!"
  • 2 juni 2010: Medjugorje, tweede verwijzing naar de Waarschuwing in haar boodschap aan Mirjana Dragicevic: "Lieve kinderen, vandaag vraag Ik u, om door vasten en gebed de weg vrij te maken, langs dewelke Mijn Zoon in uw harten zal binnentreden. Aanvaard Mij als een moeder en een aankondigster van Gods liefde en Zijn wens om uw redding. Bevrijd uzelf van alles uit het verleden dat u tot last is en u een gevoel van schuld geeft, van alles dat u tot dwaling en duisternis bracht. Aanvaard het licht. Word herboren in de gerechtigheid van Mijn Zoon. Dank u."

Alles zal u worden getoond

Mijn geliefde kinderen, Jezus is voor u iemand van welwillendheid. Ik ben liefde, tederheid! Ik wil dat u verliefd bent op uw Redder. Er komt een tijd dat Ik Mij aan u zal tonen. Geloof Mij, Mijn woorden zijn waarheid, krachtig en vol licht. Zij borrelen uit uw binnenste. Weet dat alles dat in u is uitschreeuwt naar Mij. Als u hartstochtelijk verlangt naar Mijn Komst, weet Ik, Jezus, dat die tijd van wachten heel belangrijk voor u is en leg Ik in u genaden die u voorbereiden om Mij te zien, want zonder deze genaden zou u niet kunnen standhouden voor zoveel liefde. Zolang al zie Ik uit naar dat liefdesmoment bij ieder van u.

Zie, zo weiningen onder u zijn klaar voor deze gebeurtenis, want weinigen geloven erin en weinigen bereiden er zich op voor. Zij hebben het veel te druk met hun eigen bezigheden en zij vergeten hun geestelijk leven. Voor sommigen van Mijn kinderen is dat leven van onverschilligheid voorbij. Ja, want kinderen, net als u "ja" hebt gezegd tegen de Liefde, zult u genaden van Liefde ontvangen met heel uw wezen en met zo'n intensiteit, dat heel uw wezen zal worden omgevormd. Die dag zullen Mijn kinderen Mijn licht kunnen waarnemen dat in hen verschijnt.

Sommigen onder u kunnen getuigen dat zij God horen door inwendige woorden of door de inspiratie van de Heilige Geest en anderen kennen dan weer zo'n intense vreugde dat zij hun tranen niet meer kunnen bedwingen, terwijl er ook nog zijn die inwendige en uitwendige visioenen krijgen. Er zijn mensen die aanvaarden om te lijden voor de zielen en die zo'n sterke genaden van kracht en liefde ontvangen, dat hun pijnen hen niet kunnen verhinderen om vreugdevol te zijn. Weer anderen ruiken Hemelse geuren of zijn getuigen van Gods handelen: gezegende beelden en voorwerpen scheiden vocht af en soms verspreiden die de geur van rozen en wierook. Er zijn er ook die stemmen horen van dierbare overledenen die, ofwel bij Mij in de Hemel zijn, of zich nog steeds in het Vagevuur bevinden. Sommigen voelen de Hemel in hen, zijn getuigen van Hemelse tekenen of zien Mijn aanwezigheid, alsook die van Mijn Moeder bij hen. Ziet u, Mijn kinderen: dit alles is Mijn Goddelijke Wil, Mijn tekenen uit de Hemel.

Ik heb het Rijk van Mijn Vader op de aarde zoals in de Hemel aangekondigd. Deze tekenen kondigen u Mijn komst in heerlijkheid aan in de harten van Mijn kinderen: zie en begrijp. Het zijn u, de ongelovigen, de besluitelozen, de onverschilligen, die Mijn liefdesopwellingen ver van u afgooien.

Zij die wachten op Mijn komst in hen om dan hun "ja" uit te spreken zullen enkel de tijd van zuivering lijden, dat is waar. Maar hoe groot zullen de pijnen zijn voor de anderen, zij zullen zo'n spijt hebben dan zij gewacht hebben, want de vreugde die zij zouden hebben kunnen smaken, zal niet door hen gekend zijn. Zij die "neen" zeggen bij Mijn Komst en hun "neen" zullen volhouden voor de Liefde, zijn diegenen die ervoor kiezen om eeuwig te lijden.

Kijk rondom u, merkt u niet dat u in een wereld leeft die nog verderfelijker is dan Sodom en Gommora? Staat dat u aan? Indien ja, dan wil dat zeggen dat u er vrijwillig voor gekozen hebt om "neen" te zeggen tegen de Liefde. Indien u zo verder wenst blijven te leven, zonder iets te veranderen, zult u ontgoocheld zijn, want deze tijd die op drift is, zal vervangen worden door de tijd van Liefde.

Mijn kinderen, Ik die het Leven ben, Ik kan u niet verder laten leven met uw misvattingen. Men moet mij geloven als ik zeg dat Ik in u zal komen om al uw fouten te laten zien. Ik lach er niet mee! Ik ben God-Liefde. Ik heb uw wereld geschapen. Ik kan u dus niet bedriegen. Als u dus denkt u te kunnen verschuilen achter uw gewilde onwetendheid, dan bedriegt u uzelf, want ik kom in u om het u te bewijzen. Ja, ik kom, of u dat nu wilt of niet. U, die al zolang in zonde leeft, alles zal volbracht worden, laat dat heel duidelijk zijn.

Alles is klaar voor u allen, de kinderen van God: van alle rassen, talen, godsdiensten en alles naties, eenieder van u zal geroepen worden bij zijn eigen naam, want ik ken u allen. U zult Mijn Liefde zijn en u zult uw leven zien: niets zal worden overgeslagen. U zult de kleinste details van uw innerlijk en uiterlijk leven kennen en niets zal u bespaard blijven. Alle woorden die u gesproken hebt en alle gebaren die u gemaakt hebt, zij het goede of kwade, zullen gekend zijn: niets is zo machtig als mijn gerechtigheid.

Door dit schrijven wil ik u tonen dat u zich moet voorbereiden op een Grote Zuivering. Alle schade aangericht aan uw geest, lichaam, hart en ziel zal verlicht worden door het vuur van Liefde. Zoals het ijzer dat zich laat zuiveren door het vuur, zal alles in u komen wat u in uzelf bent.

Lees dit

De gevoelens van wrok, afgunst, begeerte, woede, frustratie, hoogmoed, gierigheid, angst, jaloezie, haat, superiorteit, hypocrisie, onverschilligheid, perversheid, egoïsme, van kwaadwilligheid en andere, die schadelijk geweest zijn voor uw ziel en die van uw naaste en die ingingen tegen de Liefde, zullen niet meer in u verborgen kunnen blijven. U zult weten wat ze met u hebben aangericht, of wat u anderen hebt aangericht en er het gewicht van dragen.

Uw kleinste gedachten tegen Mij, de Liefde, tegen uw naaste en tegen uzelf, zoals de gedachten van onzuiverheid, begeerte, vernietiging, wraak, gulzigheid, oordeel, ontrouw, valsheid, luiheid, ontucht en vele anderen gedachten die u hebben gevoed, zullen u getoond worden.

Al uw woorden, zelfs deze die enkel in uzelf zijn uitgesproken, die gericht waren tegen Mij, de Liefde, tegen uw naaste en tegen uzelf, zoals uw opmerkingen, oordelen, zwarte humor, leugens of heiligschennissen, uw beledigingen, onbeschaamdheden, de spot, het kwetsen en het pesten, valse meningen, laster, kritiek, meineed, dwaasheid, slechte onderscheidingen en andere: niets van dit alles zal voor u verborgen blijven en u zult niet kunnen zeggen dat u onschuldig bent aan deze feiten.

Al uw handelingen tegen Mij, de Liefde en tegen uzelf, zoals moorden, verkrachtingen, incest, verboden verkoop, illegale aankoop, fraude, pedofilie, overmatig seksueel genot, fysiek geweld, snoeplust, luiheid, overspel, heerszucht, manipulaties, complotten, opsluitingen, opstandigheden, verzet, liefdesweigeringen, ongehoorzaamheden, drankmisbruik, misbruik van medicijnen, drugsmisbruik, idolatrie, schandalen, immorele optochten, nalatigheden in verdelingen, handelingen tegen de natuur, handelingen tegen elk dierlijk wezen en hoeveel andere, alles wat van u is zal aan bod komen: u zult uw innerlijke ontdekken dat u al dit kwaad heeft laten doen.

De reden die u ertoe heeft gebracht om het kwade te doen door uw weigering om er u van Mij te verwijderen en waardoor u Mij, de Liefde hebt geweigerd, waardoor u uw naaste en uzelf hebt geweigerd om Mijn Liefde te geven, zal u getoond worden.

Ook de slechte invloeden van de televisie, radio, slechte films, duivelse muziek, wilde en smachtende dansen, ongezonde spelen, heimelijke plaatsen, plaatsen van losbandigheid, occulte wetenschappen, smokkel van verboden goederen, toverkunsten [en u weet, net als Ik, dat er nogal wat zijn], dat alles zult u kennen, want het zal niet mogelijk zijn om uw laagheid te verbergen.

Uw nalatigheid in de liefde voor uw naaste, dat de oorzaak was van uw lijden, u zult ze zien.

Weet dat u hebt bijgedragen in laagheden zoals het racisme, het atheïsme, uitsluitingen, gebrek aan medelijden, opstandigheden, meineed, samenzweringen: al dit zijn redenen om u liever te verbergen om niet te moeten zien dat u tekort geschoten hebt in uw liefde voor uw naaste.

Uw koude blikken, hoogmoedige, kleingeestige, snobistische, hatelijke blikken en andere, u zult ze tegenkomen.

U zult voor al diegenen staan die door uw schuld geleden hebben zoals: uw wederhelft, kinderen, ouders, broers, zussen, dierbaren, vrienden, leraars, werkgevers en collega's, de geaborteerde kinderen, de actieve leden van de Kerk, de religieuzen, uw broers en zussen van alle rassen, talen, naties en religies. Ja, u zult uw schaamte voelen, want ik zal ze voor u brengen door mijn machtige tegenwoordigheid, daar ik ze allen in mij draag.

U zult kennis nemen van alle vijandigheid tegenover mij, de Liefde en uw naaste.

U zult tegenover de schade staan die u hebt aangericht tegen uw naaste, door uw slecht gedrag.

U, die het plezier verkoos boven de liefde tegenover uw naaste, zal ik laten zien hoeveel u dezen die voor u hebben gebeden, hebt doen lijden, terwijl u zichzelf hebt belachelijk gemaakt.

U, die spreekt tegen de Kerk van Rome en alle kerken die er deel van uitmaken, uw aantal is veel groter dan u denkt, want waar Mijn Tegenwoordigheid is, is Mijn Kerk. U zult de gevolgen kennen van uw woorden, uw afwijzingen tegenover Mijn Kerken, die een geheel zijn van Mijn Koninklijke Woning.

U, die spreekt tegen mijn gewijde personen, u zult leren dat u, net zoals zij, leden bent van Mijn kerk en u zult alles zien wat u gedaan hebt tegen Mijn Mystiek Lichaam dat Ik ben, zij en u. Omdat u hen hebt willen verlagen tot uw niveau door hun menselijke fouten uitvoerig te beschrijven, zonder u er rekenschap van te geven dat u er deel van uitmaakt. U zult daaronder lijden, want u zult zien dat het Mystieke Lichaam bestaat uit mannen en vrouwen die hun leven gegeven hebben door God liefde te schenken. Deze mannen en vrouwen hebben alles verlaten om langs moeilijke wegen anderen hun hulp aan te bieden. Zij hebben de kinderen van God les gegeven zonder hun tijd af te wegen, zij hebben de kinderen van God verzorgd, zonder rekening te houden met hun eigen pijnen. Zij hebben de meest onfortuinlijken onbaatzuchtig geholpen.

U, Mijn gewijde zielen, u zult zelf staan tegenover al de woorden die u gesproken hebt en tegenover alle daden die u gesteld hebt in Mij, de Liefde, tegen uzelf en tegen uw naaste. U zult alle gevolgen van uw daden zien en alles zal u worden ontsluierd. Omdat u de oorzaak bent geweest van vele smarten, zult u verschrikkelijke emoties kennen, erger nog, u zult instaan voor al de beledigingen die u tijdens uw priesterschap, tegenover Mij, de Christus-priester, hebt veroorzaakt en tegenover elk actief lid dat deel uitmaakt van Mijn Mystieke Kerk. Elk gevolg dat te wijten is aan uw ontrouw, zal aan het licht komen. U zult alle zielen kennen die door uw onachtzaamheid verloren zijn gegaan.

U, gedoopten van Mijn Kerk, alle kinderen van alle gosdiensten en alle kinderen zonder godsdienst, maar die toch geloofden in de goedheid, zullen voor uw geloof geplaatst worden. U zult uw eigen rechter zijn tegenover uw Liefde voor God, die de Goedheid is, voor de liefde van de naaste en voor de liefde tegenover uzelf.

Alle gedoopten van Mijn Kerk, alle kinderen van alle religies en alle kinderen zonder religie, maar die toch geloofden in de goedheid, zullen voor hun geloof geplaatst worden. Zij zullen hun eigen rechter zijn voor al hun veronachtzaamheden tegenover God die de Goedheid is, voor de liefde van de naaste en voor de liefde voor zichzelf.

U, die gedoopt werd en die geweigerd hebt om u te voeden met Mijn Lichaam en Mijn Bloed, u zult de belangrijkheid van de Eucharistie verstaan. Omdat u ervoor gekozen hebt om Mij niet in u te ontvangen, zult u zich voelen als minderwaardige wezens tegenover hen die Mijn Aanwezigheid wel hebben ontvangen.

U, die Mij ontvangen hebt in een staat van dagelijkse zonde, u zult de schaamte kennen van niet vlugger te gaan biechten. Uw innerlijke zal u de onverschilligheid tonen om Mij niet te willen behagen.

U, die Mij ontvangen hebt in staat van doodzonde, U zult zelf tegenover uw eigen zo zwarte daden gesteld worden en u zult Mijn Liefde voor u ontdekken, Ik die de Calvarie beklommen heb. Ik zal u mijn liefdesdaad tonen en uw onzuivere daden zullen u een hevige smart doen voelen, zoals een bankschroef die uw koude harten omklemd voor Mijn wonden die zich openden, elke keer dat u Mijn ontving.

U, die Mijn Zuiver Lichaam met onzuivere handen hebt aangeraakt, u zult de vuilheid van uw handen voelen die een geur van zwavel hebben. U zult beseffen dat Ik Mij heb laten nemen uit Liefde, terwijl Ik Mij gaf in de vergetelheid van Mijn zuiver Wezen, dat uw nalatigheden tegenover Mij, het volmaakte Wezen van de Zoon van God de Vader, aan het licht brengen.

U, die geen aandacht schonk aan Mijn Aanwezigheid in u, terwijl Ik Mij aan u gaf tijdens de Eucharistie, u zult uzelf herkennen als weinig waardig voor de tegenwoordigheid van God. U zult een innerlijke eenzaamheid voelen en u zult voelen wat u Mij, de Tegenwoordige, hebt aangedaan.

U, die Mij niet bent komen aanbidden, u zult uw tekortkoming zien en u onbehaaglijk voelen voor de Liefde, de Koning der Koningen en u zult u onwaardig voelen voor zoveel liefde.

U, die het niet nodig achtte om te knielen en de hoofden te buigen om Mij te aanbidden tijdens de opheffing van Mijn Lichaam en Mijn Bloed, daar u dat maar als een banale verering zag, u zult zich schamen voor uw gebrek aan eerbetuiging voor Mij, de Koning der Koningen. Ik zal u laten zien wat u niet kunt hebben: Mijn ontelbare genaden, die Ik enkel voorbehoud aan Mijn onderdanen.

U, die Mijn Heilige Plaats onteerd hebt en alles wat Zij in Zich bergt, u zult uzelf onteigend zien van elke handeling. U zult willen vluchten, want u zult uzelf ontdekt voelen. Daar u Mijn ruimte onteerd hebt, zullen uw ledematen de onbeweeglijkheid voelen en zult u weten dat dit gebeurt omdat u dat hebt gedaan.

U, de afvalligen, zult verstoken zijn van alle zelfrespect, omdat u geen respect had voor al wat heilig is. Heel uw wezen zal in smart zijn, want u zult voelen wat Ik heb gevoeld onder het plegen van uw heiligschennis tegen Mijn plaats van Liefde.

Wee U, die de volgende zaken begaan hebben: zwarte missen, offers, toverspreuken, satanische verafgoding, enz... en ook u die eraan deelnamen, want u zult voor de Liefde staan die u hebt verraden. Omdat u zwarte missen hebt gevoerd en offers hebt gemaakt met als doel de ondergang van de zielen, de kinderen van God, te schaden en door geweld uw honger naar macht te stillen, door de opoffering van mensen en door bloed te laten vloeien van schepselen van God, zult u getekend zijn door het bloed van het Beest. Hoe zult u lijden, verraders! Waarom hebt u voor zoveel lijden gekozen! U hebt ervoor gekozen om te leven, zonder u te bekommeren om het leven in u. U hebt uzelf veroordeeld voor de eeuwigheid en u zult alles zien wat u tegen Mij hebt misdaan. Al uw daden en uw gedachten zullen zich samenbundelen om u te geselen. U zult weten wat het betekent om met ijzer aan handen en voeten te zijn gekluisterd en zo in het kokende water te worden geworpen. Al de folterwerktuigen die u hebt gebruikt zullen zich tegen u keren en uzelf folteren. Al uw kwetsende woorden zullen tot in het diepste van uw wezen binnendringen. Alles in u zal smart zijn omdat u geen enkel verweer zult hebben tegen deze folteringen. Wat nog erger voor u is, is te weten dat alles wat u mij hebt aangedaan er niet in geslaagd is om Mij te vernietigen, noch het geloof te vernietigen van zij die mij liefhadden. U zult begrijpen dat alles wat u zult ondergaan, alles zal zijn wat u mij hebt doen afzien. O! Dat alles zal uw ondergang zijn, want nog een grotere woede zal zich meester maken van u en zich tegen u keren: de wezens van satan! Acht u niet geslepener dan u bent, want satan heeft u bedrogen en u zult spoedig weten wat hij voor u heeft voorbehouden. En dan is wat u wacht in de hel nog niets in vergelijking met wat ik u  hier beschreven heb.

De Liefde zal in u zijn en het is met Mijn Liefde in u dat u al deze tekortkomingen zult voelen. Uzelf zult kunnen oordelen, maar u zult uw eigen oordeel niet ontvluchten. U, die door Mijn Vader gegeven zijt, zult dit alles beleven, alsook allen wiens naam niet in het Boek des Levens staan opgetekend. Zelfs al weten Wij wie een "neen" aan de Liefde in zich draagt, toch zullen ook zij het beleven. U zult het kwade in zijn zuivere staat aanvaard hebben, kort na de Grote Zuivering, want dan zal de aarde zich openen om u op te slorpen opdat er nog nooit kwaad zal zijn op de aarde van Liefde. Het ware beter voor u geweest om nooit te zijn geboren.

U, die een "ja" aan de liefde in zich draagt, daar ik u allen ken, zult van mijn genaden kunnen genieten, want ik wil u in mij voor de eeuwigheid. Wanneer u Mij voor u zult zien staan, zult u weten dat Ik diegene ben die u van de hel heeft verlost. Ik zal u alles wat u heeft doen lijden, volledig doen verdwijnen, want ik wil al het kwade uit u wegrukken. Ik ben uw Goede Herder en u Mijn schapen. Mijn schapen kennen Mij en daarom laat u zich zuiveren. U, die vanaf nu nog altijd niet wilt beginnen met de zuivering, u zult de Grote Zuivering kennen, die zal gepaard gaan met grote pijnen. Waarom aan Mijn oproep vanaf nu niet beantwoorden? Ik heb geantwoord voor uw redding en Ik kan voor u dus geen onachtzaam Wezen zijn, omdat u dat niet wenst. Het zij zo.

Mijn kinderen, hoezeer heb Ik u lief! Ik geef Mij voortdurend op al de altaren van de wereld, om al uw offers te zuiveren. Kom Mij uw liefde geven, opdat ik elke dag alles zou kunnen zuiveren. Ik vraag u zelfs niet om elke dag naar de mis te gaan, ook al verlangt Mijn Hart daar iedere dag naar, maar kom dan toch minstens op Zondag. Geef uzelf die moeite en doe uw best. Is het dan zo zwaar om u op deze wijze te laten leven, zonder te veel te lijden? Ik durf u nog te zeggen dat het einde van deze haatdragende wereld gekomen is en dat deze aarde zal worden omgevormd door de Liefde: dus kom, Mijn kinderen. Ik, Jezus, Ik wacht u op in het licht van uw binnenste. Ik bemin u. Amen.

Bron: deze tekst over de waarschuwing is een gedeeltelijke vertaling uit een Boek, "Liefde voor al de Mijnen, deel 4," van en is mij toegestuurd per mail. Hoewel ik de oorsprong ervan niet ken, heb ik zowat alle boeken over Garabandal gelezen, inclusief het bekendste boek, "She Went in haste to the Mountains," van de hand van Conchita Gonzalez zelf. In eer en geweten kan ik verklaren dat ik in deze tekst niets in tegenspraak heb gevonden met wat in Garabandal over 'de Waarschuwing" is onthuld. De Waarschuwing zal echter een gebeurtenis zijn, die iedereen verschillend zal ervaren, omdat niemand van ons dezelfde is. Het is pas wanneer onze levensstijl volledig tegen God is gericht, dat we komen tot een soort "Worst Case Scenario," met een combinatie van alle hierboven beschreven feiten. En uiteraard bestaat er ook nog zoiets als het Sacrament van de Biecht.

Chris De Bodt



08-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bartholomeüs Holzhauser: 14 profetieën
Bartholomeüs Holzhauser: 14 profetieën

Inleiding

De Eerbiedwaardige Bartholomeus Holzhauser werd geboren te Laugna op 24 augustus 1613 en overleed te Bingen am Rheim, Duitsland op 20 mei 1658. Hij haalde zijn diploma theologie aan de universiteit van Ingolstadt. In 1639 werd hij priester gewijd. Hij was een wereldlijk priester, stichter van een religieuze gemeenschap en visionair. Barthelomäus Holzhauser maakt ook een opdeling van de geschiedenis in tijdperken. Hij ziet 7 tijdperken, die allemaal te situeren zijn binnen het 6e en laatste tijdperk van Augustinus.

Hij maakt in zijn boek "Interpretatio Apocalypsis usque ad cap. XV, v. 5" een opdeling in de tijd vanaf de geboorte van Christus in zeven tijdvakken.
  • Status seminativus : vanaf de geboorte van Christus tot en met paus Linus en keizer Nero
  • Status irrigativus : de vervolging der christenen na paus Linus tot paus Sylvester
  • Status illuminativus : vanaf paus Sylvester tot paus Leo III
  • Status pacifitcus : vanaf paus Leo III tot paus Leo X
  • Status afflictionis et purgativus : vanaf paus Leo X tot de grote koning en de heilige paus
  • Status consolationis : vanaf de grote koning en de heilige paus tot de geboorte van de antichrist
  • Status desolationis: vanaf de geboorte van de antichrist tot het einde van de wereld
Volgens Holzhauser zitten we actueel in de vijfde tijd. De tekenen van de tijd doen vermoeden dat we op het einde van de vijfde tijd zitten, en de transitie naar de zesde tijd niet veraf is.

Op vele punten bevestigen deze profetieën deze van de Extatische Non van Tours. De eerbiedwaardige Bartholomeüs Holzhauser verdeelt de geschiedenis van de Kerk in zeven perioden. De vijfde periode [waarover hij specifiek is], zal eindigen met de komst van de Grote Koning en de Heilige Paus, die beiden worden vernoemd in vele profetieën en ze zullen hand in hand worden. De Heilige Paus zal zeer vastberaden zijn, en zijn geestelijke richtlijnen zullen doeltreffend zijn, dankzij de tijdelijke macht van de Grote Koning, die zijn wereldse bondgenoot zal zijn en dat is precies zoals het moet zijn; de Staat moet onafhankelijk zijn maar tegelijkertijd gehoorzaam aan de Kerk.

De jaren van toegeeflijkheid zullen worden afgesloten. Regels en voorschriften zullen niet langer worden overgelaten aan de "vrije wil" van de mensen, een ontaarde gedachte. De Grote Koning zal echter macht moeten aanwenden om tucht en geweld te herstellen. Een aantal opmerkingen zijn hier noodzakelijk.


Bartholomeüs Holzhauser

Het is waar dat een systeem dat enkel op macht is gebaseerd geen wezenlijke waarde heeft. De maatstaf van de kwaliteit ervan is niet de macht, maar de beginselen die het systeem bezielen. Wanneer de basisbeginselen vredig zijn, is gezag toegelaten.

Het is echter eveneens zo dat het gebruik van geweld er nooit in slaagt om goede basisbeginselen op te leggen aan mensen de gehard zijn in hun misvattingen. Maar het bereikt iets: het belet in grote mate de vernietigende pogingen van zulke mensen en het beschermt de mensen grotendeels van hun misdadige invloeden.

Heeft het Westen nu het hoogtepunt van de dwaasheid bereikt, dan is dit niet omdat de mensen over het algemeen in essentie slechter zijn dan in vroegere tijden [de menselijke aard wijzigt niet], maar dan is het omdat ze tot dwalingen zijn geleid [zoals het geloof dat men het recht heeft om alles te doen wat ons kan bevredigen] en dit door een minderheid van "intellectuelen" die het toegelaten is om vrijuit hun funeste ideeën te verspreiden.

Deze "intellectuelen" die de Heilige Judas Thaddeüs hekelt als "mensen vol van trots, blijvende andersdenkenden, deskundig in bedrieglijke redeneringen, het verdraaien van de betekenis van woorden, zaaiers van tweestrijd, het belasteren van Heilige aangelegenheden," deze mensen eerbiedigen niets in hun ijverige pogingen om ten alle tijden respectabel en objectief te lijken, zodat zelfs onze Bisschoppen, de verdedigers van ons geloof, deze mensen niet openlijk durven te berispen wanneer ze openlijke verklaringen doen om hun dodelijke dwalingen te promoten.

Na de notie dat het Concilie van Trente [1545-1563] een geschenk was van God om de Christenen bij te staan en bij te staan, gaat de Eerbiedwaardige B. Holzhauser verder met te zeggen dat er een ander Concilie zal plaatsvinden ten tijde van de Grote Koning, iets wat ook de Extatische Non van Tours zegt. Vreemd genoeg echter worden Vaticaan I en II nergens vernoemd. Waarom? Er zijn hiertoe meerdere redenen. Klaarblijkelijk kan de Holzhauser enkel de meest betekenisvolle gebeurtenissen van de vijfde periode vernoemen en Vaticaan kan op geen enkele wijze vergeleken worden met het Concilie van Trente. Het kondigde de Pauselijke onfeilbaarheid af, maar het werk was nog niet af.

Vaticaan II was doelbewust opnieuw doctrinair, maar de nadruk lag op het pastorale, maar zelfs bij een "pastoraal" concilie is het onmogelijk om alle verwijzingen naar doctrinaire aangelegenheden te vermijden. Vaticaan II kwam uit deze moeilijkheden door vergelijken en dubbelzinnigheden. De deelnemers waren zo verdeeld over zoveel vitale kwesties, dat het niets anders kon of er kwam een Pauselijke tussenkomst. Het gevolg is dat Vaticaan II onbeduidend is.

Pastoraal had het heel wat kunnen bereiken, maar het klimaat van toegeeflijkheid, twijfel, verlegenheid [wat zo kenmerkend is voor onze tijden] is amper ingesteld om krachtige richtlijnen op te leggen. Met andere woorden heeft Rome gefaald om een juiste opvulling op te leggen van de richtlijnen van het Concilie. Wat is afgedwongen is een aanfluiting van wat er werd beslist en het is opgelegd door een fors aantal geestelijken over de wereld en in het Vaticaan zelf, die de Kerk voortdurend ontwrichten.

De liturgie is een opmerkelijke zaak: Vaticaan II liet een uitbreiding toe van de streektaal terwijl het anderzijds oplegde dat het Latijn behouden moest blijven. Er is werkelijk niets verkeerd aan de uitbreiding van de streektaal bij het voorlezen van het epistel en het evangelie, maar wanneer deze tolerantie resulteert in het volledig elimineren van het Latijn, wanneer het leidt tot het afstand nemen van de Gregoriaanse gezangen [die onafscheidelijk zijn van het Latijn] en tot het aanvaarden van handgeklap en het gitaarspel, dan is dit duidelijk in tegenstelling tot de bedoeling van Paus Johannes XXIII in zijn encycliek "Veterum Sapienta" over het behoud van het Latijn.

Het resultaat is hier uiteraard voor iedereen merkbaar: verwarring binnen de Kerk, provocerende vernieuwingen, een tekort aan priesters en een sterke daling in het aantal roepingen, bekeringen enz. Het Tweede Vaticaanse Concilie heeft daarom indirect de crisis bespoedigd die reeds zo’n zestig jaar aan de gang was. Ver van zijnde een "vernieuwing," kenmerkt het daarentegen het komende einde van de "vijfde periode van de kerk," die wordt aangehaald door B. Holshauzer.

Het is echter zeker niet de bedoeling om alle veranderingen van Vaticaan II te verwerpen. Doorheen de geschiedenis heeft de Kerk haar regels aangepast. De veranderingen die zijn teweeggebracht door St. Pius X, die nu wordt aanzien als een conservatief, kenden geen precedent. Conservatisme betekent geen immobilisme, integendeel, het houdt regelmatig onderzoek en hernieuwingen in. Dat is zo, omdat niet kan worden bewaard zonder enige vorm van handhaving en tegelijkertijd hernieuwing. De Kerk vormt daarop geen uitzondering. Klaarblijkelijk was er in onze wereld van vandaag vraag naar een bijwerking. Daarom is er absoluut geen sprake van een verwerping van alles, zonder voorwaarden. Het moet echter worden betreurd dat de verstanding herziening, die oorspronkelijk was bedoeld door Johannes XXIII, gelijk geworden is aan revolutie en dat de nodige veranderingen een voorwendsel zijn geworden voor een breuk met het verleden.

Klaarblijkelijk, kan een Concilie dat er niet in slaagt om met vastberadenheid, en dit op een ogenblik waarin alle vastberadenheid sterk wordt uitgedaagd, haar pastorale beslissingen op te dringen, dan ook niet historisch als erg betekenisvol worden aanzien. En als we dit niet in inzien, dan is dit omdat we het breed historisch perspectief eveneens niet inzien: wij bevinden ons nog steeds in het post conciliair perspectief. Alles is nog te recent voor een correcte beoordeling. De Eerbiedwaardige Bartholomeüs Holshauzer ziet echter met een profetisch oog dit historisch perspectief en dit kan eventueel uitleggen waarom hij het tweede Vaticaanse Concilie niet heeft vernoemd.

Hij voorzag correct driehonderd jaar geleden dat, in onze tijden, het herstel van een zekere Franse monarch volgens het huidige menselijke redeneren praktisch onmogelijk zou blijken en dit lijkt inderdaad onmogelijk. Maar, als we de wijze overwegen, op de manier waarop een handvol doctrinaire welgetrainde en vastbesloten Bolsjewieken de macht overnamen in Rusland in 1917, en als we overwegen dat er thans in Europa een gelijkaardig welgetrainde en vatbesloten gemeenschap van toegewijde Katholieken bestaan, die geen moeite besparen om het zaad van de hernieuwing rond te strooien, een concept van katholieke denkers en filosofen die thans nog ongekend zijn, juist zoals Karl Marx dit in 1850 was, maar niettemin bekwaam en kundig, dan heeft God reeds alles in gereedheid gebracht voor een wonderbaarlijke hernieuwing waar Hij de hand zal in hebben.


Bartholomeüs Holzhauser [links] in gesprek met Aartsbisschop
Philip Von Schönborn [midden] en Koning Karel II van Engeland [rechts]

Profetie 1

De vijfde periode van de Kerk, die zowat rond 1520 zal beginnen, zal eindigen met de komst van de Heilige Paus en een machtige Koning, die "Hulp van God" zal worden genoemd, omdat hij alles [in Christus] zal herstellen.

Profetie 2

De vijfde periode is er een van onheil, woestenij, vernedering en armoede voor de Kerk. Jezus Christus zal Zijn volk zuiveren met vreselijke oorlogen, hongersnoden, pestepidemieën en andere verschrikkelijke rampen. Ook de Latijnse Kerk zal worden beproefd en verzwakt door vele ketterijen. Het is een tijd van ontrouw, rampen en vernietiging. Er zullen weinig Christenen zijn die het zwaard, de pest en de hongersnoden zullen overleven. Naties zullen tegen naties vechten en zullen worden verwoest door bloederige meningsverschillen.

Profetie 3

Tijdens deze periode zal de wijsheid van God de Kerk op diverse wijzen leiden:
  • Door de Kerk zodanig te straffen opdat de rijken Haar niet volledig zouden vernietigen.
  • Door het Concilie van Trente aan te voeren, dat als een licht in de duisternis zal schijnen, zodat vele christenen die het licht zullen zien zullen weten wat ze moeten geloven.
  • Door de Heilige Ignatius en zijn gemeenschap tegenover Luther en andere ketters te plaatsen.
  • Door het geloof, dat in bijna geheel Europa is geband, naar de verre landen te dragen.
Profetie 4

Moeten we tijdens deze periode niet vrezen dat de Mohammedanen opnieuw zullen komen om hun duistere plannen tegen de Latijnse Kerk uit te voeren?

Profetie 5

Tijdens deze periode zullen vele mensen misbruik maken van de vrijheid van het geweten, dat hen is verleend. Het is over zulke mensen dat Judas, de apostel, sprak toen hij zei: "Deze mensen zullen alles lasteren wat zij niet begrijpen en ze zullen immoreel zijn in alles wat ze weten, tot zo’n graad wat absurde beesten doen. Ze zullen zonder beperkingen tezamen feesten, zichzelf volproppen, mopperen en klagen en leven volgens hun lusten. Uit hun mond zal niet anders dan potsierlijke dingen komen en omwille van het gewin zullen ze bepaalde mensen aanbidden. Ze zullen tweedracht brengen, de wellustige mensen, zonder de kennis van de geest te hebben.

Profetie 6

Tijdens deze ongelukkige periode, zal er een laksheid zijn in de goddelijke en de menselijke voorstelling. Tucht en gehoorzaamheid zullen lijden. De Heilige Canons zullen volledig worden veronachtzaamd en de clerus zal de wetten van de Kerk niet eerbiedigen. Iedereen zal worden afgeleid en tot het geloof gebracht om te doen wat hij aantrekkelijk vindt, overeenstemmend met de wijzen van het vlees.

Profetie 7

Zij zullen de Christelijke eenvoud belachelijk maken en deze dwaasheid en onzin noemen, maar zullen de grootste achting hebben voor de ontwikkelde kennis en voor de vaardigheid waarmee de grondstellingen der wetten, de geboden van de zeden, de Heilige Canons en de religieuze dogma’s worden verduisterd door onzinnige vragen en uitgebreide argumenten. Als resultaat hiervan zal er geen enkel principe, hoe heilig, betrouwbaar, geloofwaardig, klassiek en zeker deze ook mogen zijn, vrij van censuur, kritiek, valse uitleg, verzwakking en begrenzing door de mensen blijven.

Profetie 8

Dit zijn zondige tijden, een eeuw vol van rampen en gevaren. Overal heerst er dwaalleer en de volgelingen van deze dwaalleer zijn haast overal aan de macht. Bisschoppen, kloosteroversten en priesters zeggen dat ze hun plicht doen en dat ze opmerkzaam zijn en dat ze leven zoals ze hoeven te leven naar hun status in het leven. Op dezelfde wijze zoeken ze daarom allemaal excuses. Maar God zal een groot kwaad toelaten tegen Zijn Kerk: Ketters en despoten zullen plots en onverwachts komen. Ze zullen de Kerk binnendringen terwijl de Bisschoppen, Kloosteroversten en Priesters te slapen liggen. Ze zullen Italië binnendringen en Rome verwoest achterlaten. Ze zullen de Kerken afbranden en alles vernietigen.

Profetie 9

De zesde periode van de Kerk zal aanvangen met de machtige Koning en de Heilige Paus, zoals hiervoor vermeld en dit zal zo blijven duren tot de openbaring van de antichrist. Tijdens deze periode zal God zijn hele Kerk troosten voor de kwellingen en de grote beproevingen die ze tijdens de vijfde periode heeft moeten ondergaan. Alle landen zullen Katholiek worden en er zullen roepingen komen zoals nooit voorheen en de mensen zullen enkel kijken naar het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid. De mensen zullen in vrede leven en dit zal worden toegestaan omdat de mensen vrede met God zullen willen sluiten. Zij zullen leven onder de bescherming van de grote Koning en zijn opvolgers.

Profetie 10

Tijdens de vijfde periode zagen we niets dan rampen en verwoesting, de verdrukking van de Katholieken door verkondigers van de valse leer en despoten, terechtstellingen van Koningen en samenzweringen om republieken te stichten. Maar door de handen van de Almachtige God, zal er zo’n wonderbaarlijke verandering plaatsvinden tijdens de zesde periode zoals geen mens zich zal kunnen voorstellen.

Profetie 11

De machtige Koning, die door God zal worden gezonden, zal elke republiek uitroeien. Hij zal alles onderwerpen aan zijn gezag en hij zal een vurig enthousiasme zenden over de ware Kerk van Christus. Het rijk van de Mohammedanen zal worden opgebroken en deze Koning zal zowel over het Westen als het Oosten heersen. Alle landen zullen God komen te vereren in het ware Katholieke en Roomse geloof. Er zullen vele heiligen en Doctors [van de Kerk] zijn op aarde. Vrede zal heersen over de hele aarde omdat God satan zal ketenen voor een aantal jaren tot de dagen van de Zoon van de Verdoemenis.

Niemand zal erin kunnen slagen om het Woord van God te misbruiken, omdat er tijdens de zesde periode een oecumenische raad zal zijn die de grootste van alle raden zal zijn. Door Gods genade en door de macht van de Grote Koning, door de toestemming van de Heilige Paus en door de vereniging van de meest vrome prinsen, zal het atheïsme en elke dwaalleer worden gebannen van de aarde. De Raad zal de ware betekenis van de Heilige Schrift definiëren en dit zal door iedereen worden aanvaard en geloofd.

Profetie 12

Nadat de ontreddering haar hoogtepunt heeft bereikt in Engeland zal ginds de vrede worden herteld en zal Engeland met heviger vuur dan ooit terugkeren tot de Katholieke leer.

Profetie 13

Wanneer alles is verwoest door oorlog, wanneer Katholieken hard worden onderdrukt door verraderlijke en overdreven godsdienstijveraars en verkondigers van dwaalleren, wanneer de Kerk en haar dienaars worden ontzegd van hun rechten, wanneer koninkrijken zijn omvergeworpen en hun heersers zijn omgebracht, dan zal de hand van God een wonderbaarlijke verandering tewerkstellen, iets wat onmogelijk lijkt volgens het normale menselijke denken.

Profetie 14

Er zal een dappere Koning opstaan, gezalfd door God. Hij zal Katholiek zijn en tegelijkertijd een afstammeling zijn van Lodewijk XIV en van een oude Duitse Keizerlijke familie, in ballingschap geboren. Hij zal oppermachtig regeren in wereldse aangelegenheden en de Paus zal oppermachtig regeren in geestelijke aangelegenheden. Vervolgingen zullen ophouden en gerechtigheid zal heersen en elke valse leer zal worden uitgeroeid. Zijn zeggenschap zal zich van het Oosten tot het Westen uitstrekken. Alle landen zullen God als hun Heer aanbidden, volgens de Katholieke leer. Er zullen vele wijze en geleerde mensen zijn. De mensen zullen houden van deze gerechtigheid en vrede zal heersen over de hele wereld, want de goddelijke macht zal satan ketenen voor vele jaren tot de komt van de Zoon des Verderfs. De Grote Koning zal de bijzondere hulp van God krijgen en zal niet te verslaan zijn.

Vertaling: Chris De Bodt

07-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalige Gioacchino di Fiore: 12 profetieën
Zalige Gioacchino di Fiore: 12 profetieën


Gioacchino di Fiore werd werd geboren in 1130 in Celico, nabij de stad Cosenza in het Koninkrijk Napels. Tijdens zijn jeugd was hij schildknaap van Rogier II, de koning van Sicilië. Enkele jaren later werd hij Cisterciënzer monnik in het Klooster van Corrazo. Omwille van zijn enorme kennis en zijn deugdzaamheid werd hij al spoedig tot prior en abt verkozen.

Met de toestemming echter van Paus Lucius II trok hij zich in het jaar 1185 in alle eenzaamheid terug te Casemara, waar hij commentaren schreef over de Heilige Schrift. Twee jaar later, in 1187, keerde hij terug naar het klooster van Corrazo, maar op verzoek van de paus om voort te werken aan zijn geschriften, werd hij met toestemming ontslaan van zijn abtstitel en trok hij zich terug in Fiora, Calabrië, waar hij een nieuw klooster oprichtte.. In 1202 overleed hij op 72-jarige leeftijd overleed te Pietrafitta en liet hij een groot aantal werken achter dat in 1516 in Venetië voor het eerst werd gedrukt. Dom Gervais, een Trappistenmonnik, schreef twee boekdelen over zijn leven, die hij publiceerde in 1745. Zijn lichaam ligt opgeborgen in de abdij van San Giovanni te Fiori.


Profetie 1

Tegen het einde van de wereld zal de antichrist de paus doen vallen en zich zijn stoel toeëigenen. [...]

Profetie 2

Na veel aanhoudende pijnen, door de Christenen ondergaan, en na een groot vergieten van onschuldig bloed, zal de Heer vrede en geluk brengen aan de troosteloze landen. Een merkwaardige Paus zal zetelen op de Pauselijke Troon, onder de bijzondere bescherming van de Engelen. Heilig en vol van vriendelijkheid, zal hij al het slechte vernietigen, de staten van de Kerk terugwinnen en de verbannen wereldse machten herenigen. Hij zal vereerd worden door alle mensen en zal het koninkrijk van Jeruzalem herstellen. Als enige Herder zal hij de Oosterse en Westerse Kerk herenigen en zal er dus opnieuw één geloof bloeien.

Profetie 3

De heiligheid van deze weldadige paus zal zo groot zijn dat de voornaamste vorsten zullen buigen voor zijn aanwezigheid. Deze heilige man zal de arrogantie van de religieuze schisma’s en ketterijen verbrijzelen. Alle mensen zullen terugkeren naar de oorspronkelijke kerk en er zal één herder zijn, één wet en één meester, nederig, bescheiden en Godvrezend, omdat enkel God de wonden van de mensheid met genezende balsem en zoete olie kan helen. Rome, verzwakt in de wereldse macht, zal geestelijk leider blijven en zal van een grote vrede genieten. Zes en een half jaar na deze tijd zal de Paus zijn ziel terugschenken aan de Heer.

Profetie 4

De ware God van de Joden, Onze Heer Jezus Christus, zal alles doen bloeien tot ver buiten elke menselijke verwachting en hoop. De hemelen zullen de glorie van God afkondigen en de gelovigen zullen in vreugde en geluk leven omdat de Heer zich zal waardigen aan allen genade te verlenen. Hij zal zijn verkozenen uitnodigen tot het banket van het Lam, waar mooie lofzangen en welluidende concerten zullen worden gehoord.

Profetie 5

De heilige macht van deze Paus zal zo groot zijn dat hij dat furie en de onstuimigheid van de dreigende golven zal afhouden. De verwoestende krachten van de bergen en de zee zullen voor hem buigen en de doden zullen herrijzen, de kerken heropend en altaren zullen worden opgetrokken.

Profetie 6

Er zullen twee hoofden zijn, de ene in het Oosten en de andere in het Westen. De Paus zal de wapens doen zwijgen en de strijdende hordes verspreiden. Hij zal de vreugde zijn van Gods verkozenen. Deze engelachtige paus zal het evangelie verkondingen in elk land. Door zijn vroomheid en zijn nauwgezetheid zal de Griekse Kerk voor altijd verenigd zijn met de Katholieke Kerk.

Profetie 7

Daarvoor echter, na vast en stevig gevestigd te zijn in de Heilige Stoel, zullen er ontelbare oorlogen en gewelddadige conflicten zijn tijdens dewelke de Heilige Stoel door elkaar zal worden geschud. Maar door de vurigheid van de Goddelijke Barmhartigheid, in beweging gebracht door de gelovigen, zal alles zo goed welslagen dat ze hymnen en dankgebeden zullen kunnen zingen ter ere van God.

Profetie 8

Deze heilige Paus zal zowel herder als hervormer zijn. Door hem zullen het Oosten en het Westen een eeuwigdurend concordaat sluiten en de stad Babylon zal dan het hoofd en de gids van de hele wereld worden. Voor Rome, verzwakt in macht, zal voor altijd het geestelijke gezag worden voorbehouden en zal van een grote vreugde genieten. Tijdens deze gelukkige dagen zal de engelachtige Paus gebeden vol van beminnelijkheid naar de Hemel zenden. De verspreide natie [de Joden] zal ook van de rust genieten. Zes en een half jaar na deze tijd zal de Paus zijn ziel terugschenken aan de Heer. Het einde van zijn dagen zal komen in een schrale streek dat zich bevindt tussen een rivier en een meer nabij de bergen.

Profetie 9

Om deze gelukkige resultaten te bekomen zal deze Heilige Paus aanvankelijk de hulp nodig hebben van een tijdelijke en krachtige begeleiding en zal hij de medewerking vragen van de weldadige Franse Koning [De grote Monarch]. Tegen die tijd zal een knappe koning en afstammeling van Koning Pepijn, als een pelgrim komen om getuige te zijn van de pracht van deze glorierijke paus, wiens naam beginnen zal met een R... Een wereldlijke troon zal vrij komen en de Paus zal hem op deze troon plaatsen en zijn hulp inroepen.

Profetie 10

Wanneer de Paus een monster zal zien verschijnen aan de Hemel, zult hij een gemakkelijke ontsnappingsroute vinden naar het Oosten, waar hij na negen jaren zijn ziel zal terugschenken aan God.

Profetie 11

Een man van een opmerkelijke heiligheid zal de opvolger worden op de Heilige Stoel. Door Hem zal God zo’n wonderen verrichten dat de mensen ontzag zullen hebben voor hem en niemand het zal aandurven om zijn regels tegen te werken. Hij zal aan de clerus geen wereldse zaken brengen, maar hen overreden om te leven door tienden en door giften aan de gelovigen. Hij zal praalvertoon in de klederdracht verbieden, alsook elke immoraliteit in liederen en dansen. Hij zal het evangelie in persoon verkondigen, en alle eerlijke meisjes aanmanen om in het openbaar te verschijnen zonder enige gouden versieringen of dure edelstenen. Na de Heilige Stoel voor een lange periode te hebben bekleed, zal hij gelukkig terugkeren naar de Heer.

Profetie 12

De drie onmiddellijk opvolgers zullen mannen zijn van een voorbeeldige heiligheid. De ene na de andere zullen voorbeelden van waarden zijn en zullen hun werk verrichten door mirakelen en de leer van hun voorgangers bevestigen. Onder hun leiding zal de Kerk groot worden en men zal deze Pausen de engelachtige pausen noemen.

Vertaling: Chris De Bodt

06-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanne Le Royer: 22 profetieën
Jeanne Le Royer: 22 profetieën

Jeanne Le Royer, ook gekend als zuster "Marie de la Nativité," werd geboren op 23 januari 1731 in het dorpje Beaulot, nabij Fougères, in Bretagne [Frankrijk]. Op 8 juli 1852, toen ze 21 jaar oud was, trad ze binnen in het klooster der Urbanisten in Fougères. Reeds vanaf jonge leeftijd kreeg zij visioenen, de ene al merkwaardiger dan de andere. Ze had eerder een oppervlakkig onderwijs genoten: ze kon lezen, maar niet schrijven. Op een dag zag ze in een visioen het tabernakel als een gloeiende oven. Het meest merkwaardig zijn haar visioenen over de toekomst, vooral met betrekking tot de Franse Revolutie van 1789. Zij overleed op 15 augustus 1798, de dag van Onze Lieve Vrouw Hemelvaart.

Zij dicteerde haar onthullingen aan haar geestelijke begeleiders, maar ze kreeg gewetensbezwaren en wierp de eerste kopijen weg in het haardvuur. Zowat dertig jaar later, rond 1790, schreef haar nieuwe spirituele begeleider Vader Genet, haar profetieën weer op papier. Hij had reeds vier boeken geschreven, toen hij onderbroken werd door de vervolgingen tegen de Kerk door de Revolutionairen.

Zij voorspelde deze verschrikkelijke gebeurtenissen van de Franse Revolutie in haar eerste werken, die ze had vernietigd. Maar door de gebeurtenissen van 1789 werd het haar duidelijk dat ze klaarblijkelijk werkelijk een goddelijke opdracht had gekregen en daarom dicteerde ze alles opnieuw aan Vader Genet. Hier zijn haar profetieën die betrekking hebben op onze tijden:

Profetie 1

Ik zie dat de eeuw die zal aanvangen in 1800, niet de laatste zal zijn, maar het bewind van de antichrist komt dichterbij. De dikke dampen die ik zie opstijgen vanuit de aarde en het licht van de zon verduisteren, zijn de valse grondregels van de ongelovigen en allen in verwarring zullen brengen over de ware regels. Zij zullen overal zo’n duisternis verspreiden dat zowel het geloof als de reden zullen vervagen.

Profetie 2

Op een dag hoorde ik een stem die zei: "de nieuwe grondwet zal voor velen anders lijken dan ze in werkelijkheid is. Zij zullen deze zegenen als een geschenk van de hemel, terwijl ze in werkelijkheid door de hel is gezonden en door God in zijn rechtvaardige toorn is toegelaten. Het zal enkel door de resultaten ervan zijn, dat mensen de draak, die alles wil vernietigen en verteren, zullen herkennen.

Profetie 3

Op een nacht zag ik een aantal geestelijken. Hun hoogachting en strenge houding lijken de eerbied van anderen af te dwingen. Zij dwongen de gelovigen om hen te volgen. Maar God beval dat ik mij tegen hen moest verzetten: "Zij hebben niet langer het recht om in Mijn Naam te spreken," zei Jezus, "het is tegen Mijn Wil dat zij hun mandaat uitvoeren, want ze zijn hun ambt niet langer waardig."

Profetie 4

Ik zag een hevige macht opkomen tegen de Kerk. Deze macht plunderde, vernietigde en bracht verwarring onder de wijnranken van de Heer, die vertrapt werden door de mensen en belachelijk werden gemaakt door alle naties. Het celibaat zal worden belasterd en het priesterschap onderworpen. Deze macht is bovendien zo onbeschaamd dat ze de Kerkelijke eigendommen zullen aanslaan en zich de macht van God de Vader, wiens persoon en wetten zullen worden geminacht, zal toeëigenen.

Profetie 5

Ik had een visioen: van de Vader en de Zoon, beiden gezeten, knielde een Maagd van een onvergelijkbare schoonheid, die de Kerk vertegenwoordigde. De Heilige Geest verspreidde Zijn verlichte vleugels over de Maagd en de Vader en de Zoon. De wonden van de Heer leken levensecht. Met het ene hand hangend aan het Kruis, offerde Hij aan Zijn Vader de kelk die de Maagd Hem had gegeven. Zij ondersteunde de kelk die de Meester in het midden vasthield. De Vader plaatste de ene hand op de beker en verhief de andere hand om de Maagd te zegenen.

Profetie 6

Ik merkte op dat de kelk slechts voor de helft met bloed was gevuld en ik hoorde deze woorden de Heer uitspreken op het ogenblik van deze voorstelling: "Ik zal enkel tevreden zijn gestemd tot wanneer Ik deze kelk kan vullen tot de bovenrand." Toen begreep ik dat de kelk het bloed van de vroege martelaren voorstelde en dat dit visioen betrekking had op de laatste vervolging van de Christenen, wiens bloed de kelk volledig zal vullen, waarbij het aantal martelaren en voorbestemden bereikt zal zijn. Want tegen het einde der tijden, zullen er zoveel martelaren zijn als in het begin van de Kerkperiode, en zelfs meer, want de vervolgingen zullen veel gewelddadiger zijn. Dan zal het Laatste Oordeel niet langer worden uitgesteld.

Profetie 7

Ik zie in God dat een lange tijd voor de opkomst van de antichrist, de wereld zal worden geteisterd door vele bloedige oorlogen. Mensen zullen opstaan tegen mensen en landen tegen landen, soms verenigd, soms vijanden in hun gevecht tegen dezelfde partij. Legers zullen elkaar treffen en de wereld vullen met moord en bloedbaden.

Profetie 8

Deze interne en vreemde oorlogen zullen enorme opofferingen, blasfemieën, schandalen en oneindig kwaad vergen, door de invallen die zullen geschieden in de Kerk.

Profetie 9

Daarenboven zie ik dat de aarde op verscheidene plaatsen door elkaar zal worden geschud door aardbevingen. Ik zie hele gebergten begeven en splitten met een enorm kabaal. Enkel zij die er met de schrik vanaf komen, zullen zich mogen gelukkig wanen, maar nee, ik zie uit deze gapende bergen windhozen van rook, vuur, teer en zwavel komen, die hele steden in de as zullen leggen. Dit alles en duizenden andere rampen moeten komen voor de komst van de antichrist, de man van zonde.

Profetie 10

Ik zag in het Licht van de Heer dat het geloof en onze Heilige Godsdienst lauwer zullen worden in bijna elk koninkrijk. God heeft toegestaan dat ze zullen worden gestraft door gemenen, om hen zo uit hun apathie te wekken. En nadat de gerechtigheid van God volbracht zal zijn, zal Hij een overvloed van genaden over Zijn Kerk doen stromen en zal Hij het geloof verspreiden en de orde van de Kerk herstellen in die landen die koel en laks zal geworden.

Profetie 11

Ik zag in God dat onze Moeder, de Heilige Kerk, in vele landen haar vruchten in overvloed zal verspreiden, als tegengewicht voor de wandaden die ze heeft moeten ondergaan door de meedogenloosheid en de vervolgingen van haar vijanden.

Profetie 12

Ik zag dat het arme volk, afgetakeld door de zware lasten en beproevingen die God hen heeft gezonden, dan zal opgewonden worden door de vreugde die God in hun goede harten zal brengen. Door hun geloof en hun liefde zal de Kerk meer dan ooit bloeien en vurig worden. Onze goede Moeder, de Kerk, zal getuige zijn van vele verbazingwekkende dingen, zelfs van de kant van haar voormalige vervolgers, want deze zullen voorwaarts treden en zich aan haar voeten werpen, haar erkennen en genade afsmeken van God voor hun wandaden en vergrijpen dat ze tegen Haar hebben begaan. Zij zal hen niet langer aanzien als haar vijanden, maar hen in de plaats verwelkomen als haar kinderen.

Profetie 13

Nu komen alle oprechte berouwvollen van alle kanten toegestroomd naar de Kerk, die ze in hun hart zullen ontvangen. De gehele gemeenschap van gelovigen zal het hart uitstorten in berouwvolle en dankliederen ter ere van God.

Profetie 14

Ik zie in God een grote macht die geleid wordt door de Heilige Geest, die door een tweede opschudding de orde zal herstellen. Ik zie in God een grote verzameling priesters die de rechten van de Kerk en haar leider hoog zullen houden. Ze zullen de vroegere wetten opnieuw instellen. Ik zie in het bijzonder twee dienaars van God die zichzelf zullen onderscheiden in deze glorierijke strijd en die door de genade van de Heilige Geest een vurige geestdrift zullen brengen in deze luisterrijke gemeenschap.

Profetie 15

Alle valse vereringen zullen worden afgeschaft. Alle misbruiken van de opstand zullen worden vernietigd en de altaren van de ware God zullen in eer worden hersteld. De vroegere gebruiken zullen opnieuw van kracht worden, en onze godsdienst zal [minstens in een zeker opzicht] meer dan ooit bloeien.

Profetie 16

Ik zie in God dat de Kerk een diepe vrede zal kennen voor een voor mij tamelijk aanzienlijke periode. Dit uitstel zal de langste van allen zijn die zal plaatsvinden tussen de opstanden vanaf heden tot het Laatste Oordeel. Hoe dichter we bij het Algemene Oordeel komen, hoe dichter de opstanden tegen de Kerk nabij zijnHet soort vrede die er na elke soort opstand zal komen, zal eveneens steeds korter worden. Dit is zo, omdat we het Einde der Tijden naderen en er zal nog weinig tijd over zijn voor de verkozenen om goed te doen, of voor de slechten om kwaad te doen.

Profetie 17

Op een dag zei de Heer tot mij: "Een aantal jaren voor de komst van mijn vijand, zal satan valse profeten doen opstaan die de antichrist zullen aankondigen als de ware Messias en ze zullen ons Christelijk Geloof trachten volledig te vernietigen. Maar ik zal de kinderen en de ouderen doen profeteren. Hoe dichter we bij de heerschappij van de antichrist komen, hoe meer satan zijn duisternis over de aarde zal verspreiden en hoe meer pogingen zijn volgelingen zullen ondernemen om de gelovigen in hun netten te strikken."

Profetie 18

Wanneer de heerschappij van de antichrist nabij komt, zal er een valse religie naar voor treden
, die de eenheid van God zal ontkennen en die zich tegen de Kerk zal opstellen. Dwalingen zullen vernietiging veroorzaken zoals nooit voorheen.

Profetie 19

Op een dag was ik op een grote vlakte helemaal alleen met God. Jezus verscheen aan mij een toonde mij van op de top van een heuvel een mooie zon aan de horizon. Hij zei bedroefd: "De wereld gaat voorbij en mijn Tweede Komst is nabij. Wanneer de zon aan het ondergaan is, weet dan dat de dag nabij is en dat de nacht spoedig zal vallen. Eeuwen zijn voor mij als uren. Kijk naar deze zon en zie hoeveel ze nog te reizen heeft en schat de tijd die overblijft voor de wereld."

Profetie 20

Ik keek aandachtig naar de zon en het leek mij alsof ze binnen de twee uur zou ondergaan. Jezus zei: "Dit zijn geen millennia maar eeuwen en ze zijn maar klein in aantal."

Profetie 21

Maar ik begreep dat Jezus de precieze kennis van het juiste aantal voor Zichzelf hield, en ik wou ook hierover niets méér vragen. Het voldeed me om te weten dat de vrede van de Kerk en de herstelling van de gehoorzaamheid nog een aanzienlijke tijd zouden vragen.

Profetie 22

God heeft mij de boosaardigheid van lucifer en de verdorvenheid en duivelse bedoelingen van zijn aanhangers tegen de Kerk van Jezus Christus getoond. Op het bevel van hun meester gingen ze als gekken de wereld rond om de weg en de plaats van de antichrist, wiens heerschappij nabij is, voor te bereiden. Door de verdorven adem van hun trotse geest hebben ze het verstand van de mensen vergiftigd. Zoals mensen aangetast door de pest, hebben ze het kwade aan elkaar doorverteld en de besmetting was algemeen geworden. De storm begon in Frankrijk en, na zijn bakermat te zijn geweest, zal Frankrijk eerst leiden onder de vernielingen. Op een dag zal de Kerkelijke Raad aanvallen met anathema’s en de kwade beginselen van die misdadige instelling vernietigen. Wat en vertroosting! Wat een vreugde voor de ware gelovigen!

Vertaling: Chris De Bodt

05-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A.C. Emmerich: Nog dertig profetieën
A.C. Emmerich: Nog dertig profetieën

De zalige A.C. Emmerich was een Augustijner kloosterzuster. Ze werd in Duitsland geboren in 1774 en had een leven vol lijden. Zij droeg de stigmata van de Heer en overleed in het jaar 1824.

Profetie 1

13 mei 1820. Ik zag ook de verhouding tussen de twee pausen ... Ik zag hoe noodlottig de gevolgen voor deze valse kerk zouden zijn. Ik zag deze in omvang toenemen: allerlei soorten dwaalleren kwamen in de stad [Rome]. De locale clerus werd lauw van geloof en ik zag een grote duisternis ... Daarop scheen het visioen zich uit te breiden langs alle kanten. Volledige Katholieke gemeenschappen werden verdrukt, geteisterd, opgesloten en beroofd van hun vrijheden. Ik zag hoe vele kerken de deuren sloten en ik zag overal grote ellende, oorlog en bloedvergieten. Een wild en onbeschaafd volk ondernam gewelddadige handelingen. Maar dit duurde niet lang.

Profetie 2

Opnieuw zag ik de Kerk van Petrus aan het wankelen gebracht door een plan dat was bedacht door een geheime sekte, terwijl hevige stormen schade toebrachten. Maar ik zag ook dat er hulp kwam wanneer de ellende op haar hoogtepunt was. Ik zag de Heilige Maagd opstijgen uit de Kerk en er Haar mantel over spreiden. Ik zag een Paus die plots heel vriendelijk en standvastig werd ... Ik zag een grote hernieuwing en de Kerk reikte hoog tot de hemel.

Profetie 3

 

12 september 1820. Ik zag een vreemde kerk die tegen elke regels werd gebouwd … er waren geen engelen die toezicht hielden op de bouwwerken. In die kerk kwam er niets van hierboven. Er heerste enkel verdeeldheid en chaos. Het is waarschijnlijk een kerk, bedacht door de mensen, die de laatste geloofsgrillen aanhangen, alsook een nieuwe ketterse kerk in Rome, van dezelfde aard.

Profetie 4

 

Ik zag opnieuw die vreemde, grote kerk die ginds werd gebouwd [in Rome]. Er was niets heiligs aan. Ik aanschouwde dit visioen precies op het ogenblik dat ik een beweging zag, geleid door geestelijken en waar engelen, heiligen en andere Christenen aan deelnamen. Maar ginds [in die vreemde, grote kerk] was alle werk ongeïnspireerd [volgens regels en formules], maar niets geschiedde naar het menselijke denken.

Profetie 5

Ik zag allerlei soorten mensen, dingen, leerstellingen en meningen. Er was iets trots, arrogant en gewelddadig aan, en ze leken heel succesrijk. Ik geen enkele engel, noch enige heilige die eraan meehielp. Maar ver weg, op de achtergrond, zag ik de zetel van een gemeen volk, gewapend met speren en ik hoorde een lachende figuur zeggen: "Ook al bouwt u het zo stevig mogelijk, toch zullen we het met de grond gelijk maken."

Profetie 6

12 juli 1820. Ik had een visioen over de Heilige Keizer Hendrik. Ik zag hem ’s nachts knielen aan de voet van het hoofdaltaar in een grote en mooie kerk ... en ik zag de Heilige Maagd Maria helemaal alleen nederdalen. Zij legde op het altaar een rode doek, bedekt met een wit linnen. Ze plaatste een boekinleg met edelstenen. Zij stak de kaarsen en de eeuwige lamp aan. Toen kwam de Redder zelf, gekleed in priesterlijk gewaad. Hij droeg de kerk en het doek. Twee engelen dienden hem en twee engelen volgden. Zijn kazuifel was een volle en zware mantel met doorzichtig rood en wit en glinsterend in juwelen. Er was geen altaarbel, maar wel ampullen voor water en wijn. De wijn was rood als bloed en er was ook een weinig water. De Mis was kort. Het Evangelie van de Apostel Johannes werd op het einde niet gelezen. Toen de Mis ten einde was, kwam Maria naar Hendrik [de keizer] toe, en Zij reikte Haar handen naar hem toe, waarmee ze de erkenning van zijn reinheid bedoelde. Dan voerde Zij hem met klem aan om niet te wankelen. Daarop zag ik een engel die de zenuw van zijn heup aanraakte [zoals bij Jacob]. Hij [Hendrik] leed hevig pijn. Vanaf die dag liep hij mank.

Profetie 7

Van augustus tot oktober 1820. Ik zie meer martelaren, niet nu, maar in de toekomst ... ik zag de geheime sekte niet-aflatend de grote Kerk ondermijnen. Naast hen zag ik een verschrikkelijk beest opkomen uit de zee. Over de hele wereld werden de goede en vrome mensen, en voornamelijk de geestelijken, geteisterd, onderdrukt en in de gevangenis geworpen. Ik heb het gevoel dat ze op een zekere dag martelaren zullen worden.

Profetie 8

Wanneer de Kerk dan voor het grootste gedeelde [door de sekte] zal zijn vernield, en wanneer enkel nog het altaar en het tabernakel zullen rechtstaan zag ik de vernielers van de vreemde sekte de Kerk binnengaan met het beest. Daar ontmoetten ze een Vrouw, met een edel gedrag, die een kind bleek te dragen, want ze wandelde langzaam. Bij dit zicht kregen de vijanden schrik, en het beest kon geen enkele stap meer voorwaarts maken. Het beest richtte de nek naar de Vrouw, alsof het Haar wou verzwelgen, maar dan keerde de Vrouw zich en boog neer naar het altaar toe, zodanig dat Haar hoofd de grond raakte. Daarop zag ik het beest opnieuw de vlucht nemen naar de zee en vluchtten de vijanden in de grootste verwarring. In de verte zag ik grote legioenen naderen, met voorop een man op een wit paard. Gevangenen werden vrijgelaten en vervoegden hen. Alle vijanden werden vervolgd. Dan zag ik plots dat de Kerk werd herbouwd, meer schitterend dan ooit.

Opmerking: De beschrijving van het beest en de zee en de Vrouw en het Kind, lijkt treffend op de geschriften van de Openbaringen. Toch heeft zuster Emmerich, vertrouwelijk [en aan haar waarheid kan niet worden getwijfeld] gezegd, dat ze de Openbaringen nooit heeft gelezen. In deze betekenis is de Vrouw de Kerk, die op het punt staat de geboorte te geven [van een Paus], die zal heersen met een "roede van ijzer" [Openbaringen 12:5] en Haar barensnood zal samenvallen met de laatste vervolging, alvorens de vrede zal worden hersteld. De legers zijn deze van Hendrik, de grote Katholieke Prins. Vele profetieën zeggen dat hij op een wit paard zal rijden, en dit mag nogal letterlijk worden genomen, want tegen die tijd zal Europa herschapen zijn tot een ruïne en zal er niets anders zijn om te reizen.

Profetie 9

10 augustus 1820. Ik zie de Heilige Vader in groot lijden. Hij leeft in een ander paleis dan voorheen en laat enkel een beperkt aantal vrienden toe bij hem. Ik vrees dat de Heilige Vader nog vele beproevingen zal moeten ondergaan vooraleer hij sterft. Ik zie dat de valse kerk der duisternis groeit en ik zie de vreselijke invloed die ze heeft op het volk. De Heilige Vader en zijn Kerk zijn waarlijk in zo een grote verwarring, dat men waarlijk dag en nacht God moet aanroepen.

Profetie 10

De voorbije nacht werd ik naar Rome gebracht, waar de Heilige Vader, verzonken in verdriet, zich noch steeds verbergt, om zo de vele vragen naar Hem te vermijden. Hij is heel zwak en uitgeput door smarten, zorgen en gebeden. Hij kan nu maar enkele mensen meer vertrouwen. Dit is hoofdreden waarom hij zich verstopt. Maar een zeer eenvoudige en vrome oudere priester is nog steeds bij hem. Hij is zijn vriend en omwille van zijn eenvoud dachten ze dat het de moeite niet was om zich van hem te ontdoen. Maar deze man ontvangt vele genaden van God. Hij ziet en noteert vele grootse dingen die hij in trouw mededeeld aan de Paus. Van mij werd er vereist dat ik hem, tijdens zijn gebeden, moest inlichten over de verraders en boosdoeners die dienden gevonden te worden onder de hoogwaardigheidsbekleders rondom hem, opdat hij er zich zou bewust van zijn.

Profetie 11

Ik weet niet op welke manier ik de voorbije nacht naar Rome ben gebracht, maar ik bevond mezelf nabij de basiliek Santa Maria Maggiore te Rome, en ik zag vele mensen in ellende en verwarring, omdat de Paus nergens te vinden was, alsmede door de verslagen uit de rusteloze stad. Deze mensen leken niet te verwachten dat de kerkpoorten zich zouden openen, ze wensten enkel buiten te bidden. Een innerlijke drang had hen elk individueel naar hier geleid. Maar ik was ik de kerk en ik opende de deuren. Ze kwamen verrast en verschrikt binnen omdat de deuren zich hadden geopend. Het leek me alsof ik mij achter de deur bevond en dat ze mij niet konden zien. Er werd geen dienst gehouden in de kerk, maar de lampen naast het hoogaltaar brandden. De mensen baden in tamelijke rust.

Profetie 12

Toen zag ik een verschijning van de Moeder Gods en Zij zei dat de beproevingen heel groot zouden zijn. Zij voegde er aan toe dat deze mensen vurig moesten bidden, met uitgestrekte handen, lang genoeg om drie Onze Vaders te bidden. Dit was de wijze waarop Haar Zoon voor ons bad aan het Kruis. Om 12 uur middernacht moesten ze opstaan en op deze wijze bidden. Ze moeten ook naar de kerk blijven komen. Ze moeten boven alles bidden opdat de kerk der duisternis Rome zou verlaten.

Profetie 13

De Heilige Moeder vertelde me nog vele andere dingen. Het doet mij pijn om ze te berichten. Ze zei dat, indien er ook maar één priester was die waardig het onbloedige offer kon brengen, met dezelfde instelling als de apostelen, dat hij alle komende rampen zou kunnen vermijden. Volgens mij zagen de mensen in de kerk de verschijning niet, maar waren ze in beroering door iets bovennatuurlijks, want van zodra de Heilige Maagd had gezegd dat ze tot God moesten bidden met uitgestrekte armen, gingen al hun armen omhoog. Dit waren allemaal goede en vrome mensen en ze wisten niet waar ze hulp en begeleiding moesten zoeken. Er bevonden zich geen verraders, noch vijanden onder hen en toch hadden ze schrik van elkaar. Hierdoor kan men zich inbeelden hoe ernstig de situatie was.

Profetie 14

Ik zag de kerk van Sint Pieter, vernield tot aan het hoogaltaar en het tabernakel. De Heilige Michael daalde in wapenkledij neer in de kerk. Hij stopte en bedreigde met zijn zwaard een aantal onwaardige priesters die wensten binnen te komen. Het gedeelte van de kerk dat vernietigd was, werd plotseling omheind door een wit licht, zodat de Heilige Dienst kon doorgaan zoals het moest. Dan kwamen er van over de hele wereld priesters en leken om de stenen muren te heropbouwen. De vernielers waren er niet in geslaagd om de funderingen te verwijderen.

Profetie 15

27 september 1820. Ik zag betreurenswaardige dingen: ze gokten, dronken en praatten in de kerk. Er waren ook hofdames. Allerlei gruwel werd hier bedreven. De priesters lieten alles toe en vierden de Mis in grote oneerbiedigheid. Ik zag dat slechts weinigen onder hen nog godvruchtig waren en een klare kijk hadden op de zaken. Ik zag ook Joden onder het kerkportaal. Al deze dingen brachten mij in grote verwarring.

Profetie 16

De Kerk is in groot gevaar. We moeten bidden opdat de Paus Rome niet zou verlaten, want ontelbaar kwaad zou het gevolg zijn. Nu vragen ze iets van hem. De protestantse leer en deze van de afgescheurde Grieken zijn nu overal verspreid. Ik zie niet dat in Rome de Katholieke Kerk zo sluw wordt ondergraven dat er amper een paar honderd priesters overblijven die niet zijn misleid. Zij werken allemaal aan de vernietiging, zelfs de clerus. Een grote vernieling is nu op handen.

Profetie 17

4 oktober 1820. Toen ik de Kerk van Sint Pieter zo in verval zag en ook de wijze waarop zo velen van de clerus met zichzelf bezig waren aan dit werk van vernietiging [niemand van hen deed dit openlijk voor de anderen], was ik zo verward dat ik het met volle kracht uitschreeuwde tot Jezus, waarbij ik zijn genade afsmeekte. Toen zag ik Hem voor mij, de Hemelse echtgenoot en hij sprak gedurende een lange tijd tot mij. Hij zei, samen met anderen dingen, dat deze overbrenging van de Kerk van de ene plaats naar de andere, betekent alsof het lijkt dat deze in volledige aftakeling is. Maar ze zou opnieuw opstaan, ook al zou er slechts één katholiek overblijven. De Kerk zou opnieuw overwinnen, omdat ze niet is gebouwd op menselijk advies en intelligentie. Er werd mij eveneens getoond dat er bijna geen Christen meer over was, in de ware betekenis van het woord.

Profetie 18

Toen ik door Rome ging met de Heilige Françoise, vergezeld van nog een heilige, zag we een groot Paleis, van beneden tot boven met vlammen omgeven. Ik was enorm bevreesd dat diegenen, die nog binnen zouden zijn, zouden omkomen in de vlammen, omdat er niemand ter hulp kwam om de vlammen te blussen. Toen we naderbij kwamen werd het vuur echter minder hevig en zagen we het gebouw, zwart van de vlammen. We gingen door een aantal prachtige kamers, die door het vuur niet waren aangetast, tot we uiteindelijk de Paus bereikten. Hij zat in het donker en zat in een zetel met lange armleuningen. Hij was heel erg ziek en zwak en kon niet langer stappen. De geestelijken in de middencirkel leken onoprecht en hadden een gebrek aan ijver. Ik had een afkeer van hen. Ik vertelde de Paus over de Bisschoppen die spoedig moesten worden aangesteld en ik vertelde hem ook dat hij Rome niet mocht verlaten, zo niet zou er chaos heersen. Hij dacht dat het kwade onvermijdelijk was en dat hij moest weggaan om zo nog vele zaken en zichzelf te kunnen redden. Hij was heel erg geneigd om Rome te verlaten en drong hier voortdurend op aan. De Paus is nog op vele wijzen gebonden aan de dingen van de wereld.

Profetie 19

De Kerk is volledig geïsoleerd en als het ware volledig verlaten. Het is alsof iedereen wegrent. Overal zag ik ellende, haat, verraad, wrok, verwarring en voslagen blindheid. O Stad! O Stad! Wat bedreigt er u? De storm komt: wees waakzaam.

Profetie 20

Ik zag ook de verschillende streken op de aarde. Mijn gids [Jezus] toonde mij Europa en wees naar een kleine en zanderige streek en sprak deze opmerkelijke woorden: "Hier is Pruisen, de vijand." Toen toonde Hij mij een andere streek, naar het noorden en zei: "Dit is Moskva, het land van Moskou dat veel kwaad zal brengen."

Profetie 21

Tussen de vreemdste dingen die ik waarnam, waren er de lange processies van Bisschoppen. Hun gedachten en woorden werden mij bekend gemaakt via beelden die uit hun mond kwamen. Hun fouten tegenover de godsdienst werden gekenmerkt door uiterlijke misvormingen. Enkelen hadden slechts een lichaam, met een donkere wolk of grijze mist op de plaats van hun hoofd. Anderen hadden enkel een hoofd en hun lichamen en harten waren zoals stoom. Nog anderen waren kreupel en lam. Er waren er ook die bijna in slaap vielen of wankelden.

Profetie 22

Ik zag zowat, naar ik denk, alle bisschoppen ter wereld, maar enkel een klein aantal was volkomen gezond. Ik zag godvrezend en gebedsvol eveneens de Heilige Vader. Zijn verschijning was er een zonder hartstocht en hij was verzwakt door zijn ouderdom en het vele lijden. Zijn hoofd draaide van de ene naar de andere zijde en viel dan op zijn borstkas, alsof hij in slaap zou vallen. Hij viel dikwijls flauw en het leek alsof hij zou sterven. Maar hij was aan het bidden en werd dikwijls getroost door verschijningen uit de Hemel. Dan richtte hij zijn hoofd op, maar van zodra het terugviel op zijn borstkas, zag ik vlug een aantal mensen links en rechts kijken, in de richting van de wereld.

Profetie 23

Dan zag ik dat alles wat protestants was, geleidelijk aan de bovenhand kreeg en de Katholieke godsdienst verviel in volledige decadentie. De meeste priesters werden verleid door de schitterende, maar valse kennis van de jonge schoolonderwijzers en allen droegen ze bij tot het werk van vernieling.

Profetie 24

In die dagen zal het geloof erg laag vallen en zal het maar op enkele plaatsen bewaard blijven, in enkele schuren en in een paar families die God heeft beschermd van oorlogen en rampen.

Profetie 25

1820-1821. Ik zie vele geëxcommuniceerde geestelijken die er niet eens bezorgd over schijnen te zijn en er zich zelfs niet van bewust zijn. Toch zijn ze [ipso facto] uitgesloten wanneer ze deelnemen aan ophitsende ondernemingen, genootschappen binnentreden en meningen delen waarover een kerkelijke ban heerst. Ik kan hierbij zien dat God de richtlijnen, bevelen en verboden, ingesteld door het Hoofd van de Kerk, bekrachtigt en dat Hij ze van kracht houdt, zelfs al tonen de menen er geen belangstelling voor, worden ze door hen verworpen of misprijzen ze en lachen ze ermee.

Profetie 26

Ik zag heel duidelijk de dwalingen, de misstappen en de ontelbaar zondige mensen. Ik zag de dwaasheid en de verdorvenheid van hun daden, tegen elke rede en waarheid in. Er bevonden zich Priesters onder hen en onderga met vreugde mijn lijden zodat ze tot betere gedachten zouden komen.

Profetie 27

12 april 1820. Ik kreeg een andere visioen van de grote rampspoed. Het leek mij of er een toegeving van de clerus werd gevraagd, die niet kon worden ingewilligd. Ik zag vele oudere priesters en vooral een priester die bitter weende. Een aantal jongere priesters weenden ook. Maar andere, en de lauwen van geloof onder hen, deden goedschiks wat van hen werd gevraagd. Het was alsof het volk in twee kampen was verdeeld.

Profetie 28

Ik zag een nieuwe Paus die heel strikt zal zijn en die bisschoppen met een koud en lauw geloof van zich zal vervreemden. Het is geen Romein, maar een Italiaan. Hij komt uit een plaats, niet veraf gelegen van Rome en ik denk dat hij uit een vrome familie komt van Koninklijke bloede. Maar er zal nog steeds voor een tijd onrust en vechten zijn.

Profetie 29

Heel slechte tijden komen eraan wanneer ongelovigen vele mensen op een dwaalspoor zal zetten. Een grote verwarring zal het gevolg zijn. Ik zag eveneens een gevecht. De vijanden waren veel talrijker, maar een klein leger van gelovigen sloeg hele rijen vijandige soldaten neer. Tijdens dit gevecht stond de Heilige Maagd op een heuvel, uitgerust in wapenkledij. Het was een verschrikkelijke oorlog en op het einde bleven er slechts enkele vechters voor de rechtvaardige zaak over, maar zij hadden wel de overwinning op hun hand.

Profetie 30

Ik zag dat vele pastoors zich ideeën lieten aansmeren die gevaarlijk waren voor de Kerk. Ze bouwden een grote, vreemde en buitensporige kerk. Iedereen werd toegelaten voor het bekomen van de eenheid en gelijke rechten: katholieken, protestanten en sekten van allerlei slag. Dit moest dan de nieuwe Kerk zijn ... maar God had andere plannen.

Vertaling: Chris De Bodt


04-02-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profetie van Judah Ben Samuel, overleden in het jaar 1217
Profetie van Judah Ben Samuel, overleden in het jaar 1217

Sommigen dingen kunnen gewoonweg niet worden begrepen door het menselijk verstandelijk vermogen. In 2008 vierde Israël de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid en dit is een hedendaags mirakel. Een volk dat bijna tweeduizend jaar verspreid leefde over de hele wereld, keerde terug naar haar oorspronkelijke thuisland. Op 14 mei 1948 [de vijfde van de Hebreeuwse maand Iyar, 5708], kondigde de Israëlische eerste minister, David Ben-Gurion de onafhankelijkheid af van het land. Dit jaar valt deze dag, volgens de Joodse kalender, op 8 mei. Omdat 8 mei sabbatsdag is, valt de viering twee dagen eerder.

Het feit dat hij een pragmatist was [filosofische leer die het kenmerk van de waarheid ziet in haar praktische toepasselijkheid], weerhield Ben-Gurion er niet van om te geloven in mirakelen. Honend zei hij: "Hij die in geen mirakelen geloofd is geen realist." Voor hem vormde zowel dit geloof in mirakels als het behouden van de zin voor de realiteit geen tegenstelling. Israëls Bijbelse en voor-Bijbelse geschiedenis bevestigen wat Ben-Gurion hier zei, want Israël is inderdaad een land van mirakels.

Zo’n 800 jaar geleden leefde er in Duitsland Rabbi Judah Ben Samuel, een vooraanstaand Talmoedisch geleerde die een voorkeur had voor het mystieke. Alvorens hij in jaar 1217 stierf, voorspelde hij dat de Ottomaanse Turken Jeruzalem zouden veroveren en over de Heilige Stad zouden heersen voor "acht jubileumjaren." Een Bijbels jubileumjaar bestaat uit vijftig jaren. Vijftig vermenigvuldigd met acht, betekent vierhonderd jaren.

Nadien zouden, volgen Ben Samuel, de Turken uit Jeruzalem worden verdreven en het zou een soort "niemandsland" blijven voor één jubileumjaar, of vijftig jaar. In het tiende jubileumjaar zou Jeruzalem worden teruggeschonken aan de Joden en dan zouden de Messiaanse eindtijden beginnen.

Dit gebeurde driehonderd jaar na de dood van Ben Samuel en hij kon zijn voorspelling niet hebben gebaseerd op gebeurtenissen die konden worden voorzien, maar enkel op basis van zijn studie van de Bijbel.

Volgens Leviticus 25, wordt het volk verenigd met het land, in het jaar van het jubileum. Daarom speelt het jubileumjaar een belangrijke rol in de geschiedenis van Israël. In dit geval vangt het Jubileumjaar aan met het verslaan van de Mamelukken in Jeruzalem door het Ottomaanse Koninkrijk in 1517. Vervolgens regeerden de Turken over Jeruzalem tot de Britse generaal Edmund Allenby hen, precies acht jubileumjaren later, versloeg in 1917.

Hiermee ging de voorspelling van Ben Samuel in vervulling, want tussen 1517 tot 1917 zijn er precies vierhonderd jaren. Daarna was Jeruzalem gedurende vijftig jaren een niemandsland tijdens de dagen van het Britse mandaatgebied [1917 en1947] en de oorlog van 1967, een volgend jubileumjaar.

Tijdens deze zesdaagse oorlog veroverde Israël Jeruzalem van Jordanië en werd de stad opnieuw Israëlisch gebied, na bijna tweeduizend jaar van ballingschap. Vanaf dan begint het aftellen van het Messiaanse tijdperk.

Het waren niet alleen mystici die deze gebeurtenissen hebben voorspeld, maar ook vrijzinnige joden, zoals de journalist en dromer van de Joodse staat, Theodor Herzl. Hij voorspelde op het eerste Zionistische Congres van 1897 in Zwitserland, dat er binnen de vijftig jaar een Joodse staat zou bestaan. Dit gebeurde vijftig jaar na Herlzs voorspelling. In 1947 liep het Britse mandaat ten einde en stemden de Verenigde Naties voor de oprichting van een Joodse staat in Israël.

Volgens deze tijdslijn is het mogelijk dat 2017 of 2018 een beslissend jaar zal zijn voor Israël, omdat het dan zeventig jaar zal zijn sedert de onafhankelijkheid en vijftig jaar sedert de inbezitneming van Jeruzalem.

Al deze getallen hebben een Bijbelse betekenis: het getal vijftig is het getal van eenmaking [bijvoorbeeld tussen Pasen en Pinksteren] en het getal zeventig is, volgens Daniël 9, het getal van de voltooiing. En zo vertegenwoordigen de getallen vijftig en zeventig het begin en het einde. Daartussen bevindt zich het getal zestig, wat ondersteuning betekent. God herinnert er ons aan dat hij de pijler is die het begin en het einde ondersteunt, zodat alles volgens zijn plan zou verlopen. Dit is Gods tijdstabel voor Israël.

Vertaling: Chris De Bodt


Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content