Dat was ik op maandag 24 december. Er werden 's avonds immers 18 gasten verwacht en er moest nog zoveel gedaan worden. Huis gekuist of minstens de plaatsen waar de gasten kwamen, tafel gedekt, eten gehaald, twee kilo soepballetjes gerold. Dat laatste liep niet van een leien dakje. Want ook al had ik al 14 dagen op voorhand alles besteld in het grootwarenhuis, de dag zelf stond er geen bestelling klaar. Gelukkig bleef chef beenhouwer kalm en kwam het nog in orde terwijl ik de rest van de boodschappen deed. Door het harde werk en de vele hulp van dochterlief waren we een half uurtje op voorhand klaar. Even tijd om te ontstressen en ... in een goed humeur te komen dus. Kerstavond zelf viel mee. De fondue ging goed naar binnen en er gebeurden geen accidenten met de vuurtjes. We hadden wel brandblusser, branddeken, emmers waters en natte dweilen klaarstaan, "just to be on the safe side". De gasten gingen tevreden naar huis. Gelukkig hoef ik maar één maal in de vier jaar zoveel gasten te ontvangen op kerstavond.
Marijke
|