Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
29-12-2012
Rustdag
We hebben het vandaag eens niet over eten. Het is te zeggen. Lekkere hot dog met franfurter worst en zuurkool, stond op ...onze ...menu en straks nog frieten met steak. Maar eten in het restaurant is er vandaag niet bij. Geen boekingen. Iedereen wacht op oudjaar. Nochtans, morgen hebben we het weer druk en maandag is het, voor oudjaar, vol. En dan dinsdag op 1 januari zitten we weer goed gevuld vanaf 2 uur. Het zullen korte nachten worden. Vanmorgen ben ik alleen in Totana gaan winkelen. Alles indoen voor de komende dagen. Als ik dit maandag nog moet doen, dan is het veel te druk in de winkels. Vandaag was het rustig. Claudia is rond 11 uur naar de markt getrokken met de dames des huizes. Ondertussen kreeg ik bezoek van onze Jef. En dan tetteren we over alles en nog wat. Hij is nog 2 maanden hier, maar ik weet al dat ik bompa en bomma Spanje, zoals de kinderen hen noemen, zal missen. Marc, Wendy en Amy zijn in deze periode ook in Spanje. Het zal jullie lezers waarschijnlijk niets zeggen, maar voor mij is dat belangrijk. Marc is bakker. Nu bak ik al meer dan 15 jaar het dagelijks brood. Kneden met de hand en dan doet het rijzen en de oven de rest. Mark heeft mijn brood geproefd en gekeurd. Hij heeft me enorm goede tips gegeven. Ik liet het brood 45 minuten rijzen, terug kneden en in de bakjes doen en dan weer 45 minuten rijzen. Dan de oven voorverwarmen op 100 graden en daarna het brood voor 45 minuten op 200 graden bakken. Het brood lukte altijd vrij goed. Maar bij het snijden viel de korst er soms af. FOUT zei Marc. Heel goeg kneden. 10 tot 15 minuten laten rijzen en dan in de bakjes doen. 45 minuten laten rijzen en de oven ondertussen op 200 graden voorverwarmen. Het brood 30 minuten laten bakken ...en klaar. Dit is natuurlijk minder werk, minder tijd en alles sneller klaar. Ik heb het vandaag zo gedaan.. en...Goeie tips Marc . Het is heel goed gelukt. Smaak is goed. Brood is niet te vast en..de korst blijft er goed rond... Je ziet het , je bent nooit te oud om te leren. Zo hebben we ook al een hele tijd last van vogels die hun tegen de ramen van het restaurant komen spiegel. En dan ook nog vogels die aan de rand van het zwembad komen om te drinken. Dat ze drinken is niet erg, maar dat ze dan heel wat ..poep..achterlaten is niet zo een zicht. Je moet nepslangen leggen..leerden we van iemand. Claudia heeft vandaag nepslangen gekocht. Er ligt er eentje aan het zwembad en er ligt er eentje bij de ramen. En ....geen vogels meer. Vandaag dus gene service. Gisteren hebben we er trouwens 2 gedaan. Dus tijd om mijn druivelaars te snoeien. Teveel groen geeft te weinig druif. De kinderen kregen vandaag bezoek van 3 meisjes uit Mol die hier in Camposol logeren. Voor hen is dit natuurlijk een leuke tijd om te ravotten en te spelen. En om Nederlands te praten op kinderniveau. Voor de rest...Het zonneke schijnt nog iedere dag , het weer is zacht en we zijn nog steeds gelukkig.
En voor ons Sabeth.....Feliz Cumpleaños
Spelen met Vlaamse kinderen. Nintendo is niet echt Vlaams , maar toch..
4 broodjes van elk 773 gr. Ze zijn , dank zij Marc, zeer goed gelukt. Merci voor de tips Marc.
Een slang aan het venster
En eentje aan het zwembad. Zie die zwarte puntjes..Geen zicht al die vogel poep.
Sylvain de slang , kijkt hoe ons Clauke de poep afhaald van de soep. Poep op de stoep. Het zou een hit kunnen zijn voor Sam Gooris
Gisteren echt geen tijd gevonden om de blog te schrijven. We zijn 's morgens naar het gemeentehuis geweest om ons eindelijk in te schrijven in de gemeente Mazarron. Natuurlijk hadden we niet al de nodige papieren. We moesten papieren van het kadaster hebben en de paspoorten van de vorige eigenaars. Dus een maat voor niets. Dan naar de vroegere eigenaar. Die had die papieren natuurlijk niet bij de hand. Hij beloofde ons dat hij de nodige documenten in de late namiddag zou brengen. Er moest nog gewinkeld worden en dan koken. We hadden een late shift en voor vandaag was of is er een verjaardagsfeest gepland. We maken steppengras. Claudia is expert in het maken van de saus. Je ziet wel he dat ze niet alleen in de tuin haar manneke kan staan, maar , en in de tuin, in het restaurant en in de keuken. Ik heb het toch getroffen hoor. Om 7 uur ben ik aan de mise en place begonnen. Ik heb een biscuit taart gemaakt voor de jarige en de genodigden. Rond half 9 is Yetteke opgestaan en heeft ze samen met Clauke , de patatjes geschild. Dan was het tijd om de flinterdunne frietjes te snijden. Na het ontbijt zijn we terug naar het gemeentehuis gereden. Nu waren de papieren wel in orde. De vroegere eigenaar had ze gisteren nog gebracht. Een man van zijn woord. En na een 3 kwartier, want de beamte kom maar met 2 vingers typen, was alles in orde. Thuis gekomen zijn mijn 3 vrouwen, de afval en de aardappelschillen,naar de schapen gaan brengen. De boer heeft hun toegand verschaft tot de stallen. Het was ook mooi om zien. Enkele schapen hadden vannacht gelammerd. Natuurlijk kunnen ons Yetteke en Yanneke dan niet van die snoezige diertjes afblijven. Maar het is ook schattig. Om 2 uur zat de keet weer vol. Steppengras . Geen voorgerecht, daar het anders toch wel een beetje teveel zou worden. Het was trouwens op vraag van de jarige. Maar we hadden een leuke en vlotte service. Straks om 8 uur is het opnieuw koken en werken. We geven dan een heel andere menu. Tja, zo 2 maal per dag wat anders serveren is een beetje vermoeiend. Maar al bij al, we doen het graag, en we vinden het niet erg. Toevallig hebben we morgen geen gasten. Vele Engelse mensen van Camposol , zijn in deze periode terug naar Engeland. Dan hebben we tijd om te winkelen en om met de kinderen bezig te zijn. Winkelen is noodzakelijk want zondag hebben we gasten en maandag moet alles klaar gemaakt worden voor het oudjaar diner. En om maandag nog te gaan winkelen !!... Iedereen wacht tot het laatste moment . Niet!!!!
Oud brood en afval van groenten, wordt aan de schapen gegeven.
Pasgeboren lammetjes
Yetteke met de boer
en dan de taart . Helaas schiet er geen stukje van over. Maar dat zal betekenen dat het goed is zeker...
Om de een of andere reden zijn gisteren niet al de foto's op de blog geraakt. Hier dus nog wat foto's van ons en de zaal en de speciale kerstboom met oranje ballen.
Zalig Kerstmis. Via allerhande netwerken zoals twitter en facebook, hotmail en skype, worden de kerstwensen geschreven. Mooi.
Voor ons was het gisterenavond een echte familie avond. Lekker eten, mooie films op tv en vooral pakjes. We doen het al enkele jaren op de volgende manier. Ieder koopt voor ieder. Ongeveer voor 5 . Wij kopen voor de kinderen echt wat ze nodig hebben. En kost het meer dan 5 , dan is het maar zo. Natuurlijk kost het altijd meer. Maar ja. De Sint komt niet in Spanje, de Kerstman wel.
Vandaag is het al vroeg werkendag. Om 3 uur beginnen we aan ons 1ste kerstfeest hier in Spanje. We hebben 16 gasten. De tafels zijn gedekt, en alles wat we al op voorhand kunnen klaarmaken, is klaar. Vanmorgen dacht ik dat we een witte Kerst hadden. Alles zag wit van de mist. Gelukkig is de mist boven op onze berg weg getrokken en het zonneke schijnt weer.
Ondertussen zijn al de gasten gelukkig en voldaan naar huis. Iedereen was zeer tevreden en dat stemt ons echt gelukkig. De afwas is gedaan, alles opgeruimd en Claudia en ik gaan nu, in de zetel, op ons gemak een pizza eten. Zelf gemaakt. Nog vlug gedaan tijdens de mise en place. Want voor de rest hebben we vandaag maar ene pistolet gegeten.
Onderstaand een pak fotos van onze kerst. De pakjes, de gedekte tafels in het restaurant, ik aan het werk en de kinderen die groot worden. Vooral ons Yanneke. Die is echt een juffrouwke aan het worden. Kerst aan een kerstboom en Kerst aan een palmboom..
Gisteren is het er niet van gekomen. We hadden een zeer rare dag. Om 14 uur hadden we gasten voor de lunch. Tijdens de lunch kwamen er gasten op het terras een pintje drinken. Bij ons was het in de zon, 274 graden. Ze kwamen van de puerto, waar het amper 14 graden was. Die mensen vertrokken om 17 uur en om 18 uur hadden we alweer gasten voor het diner. Deze mensen werden bediend en tegen het dessert kwamen er alweer gasten. Belgen die de andere dag terug naar België zouden vertrekken. Ze hadden nood aan een babbel en, zonder we het wisten, was het alweer 22.30 uur. Dus daarom gisteren geen blog.
Vandaag hadden we alweer bijna prijs. Ik mocht vandaag mensen, onze vrienden, gaan afhalen aan de vlieghaven van Alicante. Normaal zou ik rond half 8 vertrekken, maar er was behoorlijk veel mist. Dus was het verstandig om rond 7 uur te vertrekken. Ons Yetteke wilde graag mee. Dus, ook zij was rond 7 uur klaar om mee te gaan. De mist was zeer hardnekkig. Doch, na een 20 tal km gereden te hebben loste de mist helemaal op. We kwamen op tijd aan de vlieghaven en hadden nog tijd om een ontbijtje te nemen. Yetteke en ik, samen op restaurant om te ontbijten. Leuk.
Na we de vrienden aan hun huis hadden afgezet, was het tijd om te gaan winkelen. Yetteke is mijne sous chef en doet alles mee. Winkelen, uitladen, wegzetten en patatjes schillen. Yanneke is de sous van de maître. Ze helpt mee de tafels te dekken en de servetten te plooien. Je merkt het, iedereen heeft hier zijn taak.
Vandaag was het echt hard werken. Eten klaar maken voor morgen. Soep koken, het vlees bereiden, het dessert prepareren enz.
Ondertussen nog 4 broden gebakken voor gasten die graag van ons brood willen kopen, en nog een heerlijk bezoek gehad van Jef en Marie. Er zijn nog boekingen binnengekomen voor het eindjaar en zo zijn we bezig. Om half 7, vanavond, hebben we de short afgelegd voor het restaurant, en zijn we aan ons Kerst avondmaal begonnen. We hebben sinds jaren een traditie. Ribbekes met penne a la rabiate.
En dan straks pakjes open doen
Vrolijk kerstfeest aan al de lezers
En vrolijk kerstfeest aan al de rest
Ons Yetteke is mijnen master junior chef. Die kan al zo goed helpen in de keuken.. Ze spreekt er al over om later de finca buen gusto over te nemen. Toekomst verzekerd..
Yanneke doet samen met de mama ook haar best. Maar ze zal het later wel over een andere boeg gooien. Horeca is niet echt haar ding.
Kestavond is traditioneel aan onze kerstboom en aan de poef. Ribbekes met penne
Wat een prachtige dag weer vandaag. Al vroeg ben ik in Totana boodschappen gaan doen voor het restaurant. We serveren vandaag..
EEN APERITIEF MET EEN KAASPASTEITJE VENKELSOEP MET EEN TOAST VAN SCAMPI HAZENRUG MET EEN SPRUITENPUREE FRUIT TIRAMISOU.
Een prachtige dag, dan spreken we over temperaturen van 23-24 graden en uit de wind, zijn er dat wel enkele meer. Dat doet de wandelaars natuurlijk buiten komen. Deze voormiddag kregen we bezoek van enkele wandelaars, die ook tevens kwamen boeken voor oudjaar. In de na middag kregen we bezoek van Michel en Carin. Nu niet dat we die mensen kennen. Ze hebben geboekt voor Kerstmis, Nieuwjaar en zijn er op de 28ste om Steppengras te eten. De man was aan het vertellen dat hij lang in Heusden had gewoond. Na een tijdje begon mijnen euro te vallen. Vanwaar kende ik deze persoon? Natuurlijk. Hij heeft altijd aan de sporthal in Heusden gewoond. Naast mijne beste nonk zaliger en tante. Hij is tevens de broer van de bekende zanger Salim Segers. We hadden een fijn gesprek, met een pintje en een olijfje. In januari komt den Salim af, en dan komen ze naar hier...Hohohooo, nen beroemde zanger in onze zaak. Dus, binnenkort, al de fans, naar Finca Buen Gusto. Hopelijk leest Paco Garcia van Heusden dit ook en komt hij ook eens af.
Alle gekheid op een stokje, ik moet het iedere keer weer kunnen zeggen, een Kerstsfeer met temperaturen die in België soms in een hele zomer niet zijn. Het is echt wennen.
Vanavond hebben we een verjaardagsfeest in het restaurant. Het bovenstaande menu wordt geserveerd, maar voor de jarige is er nog een ijs champagnefles.
Gisteren avond, toen we al in onze pyjama zaten, ging opeens de telefoon. De dochter van de jarige stond aan de deur. Ze bracht een ijs champagne fles als verjaardagstaart. Nochtans heb ik voor een leuk dessert gezorgd. Maar goed, als ze iets anders willen, waarom niet. We proberen flexibel te zijn.
22.39 Update.
De gasten zijn weg, alles is afgewassen, enwe kuisen onze schup nu af.
Slaap lekker.
22 december en genieten in de zon.Ne mens vraagt zich af wat de mensen nog gaan zoeken in belgenkand ...
Deze kerel komt in januari naar onze Finca
GENIETEN
AMUSE bij de aperitief kaas souflee met rucola en dwegtomaatjes
Ik had zeker gedacht om niets te moeten schrijven vandaag. Aan de hand van de Mayas hunne kalender, stopt en de wereld zou vergaan. Ergens in de jaren 90, zijn Clauke en ik naar Mexico geweest. We hebben daar de tempel van Chitzen Itza bezocht, en daar hebben we een Maya kalender gekocht. Daar er vandaag nog steeds niets gebeurde, heb ik die eens uitgehaald, en inderdaad, 21 december 2012 stopt de kalender. Toen ik de kalender wou terug leggen zag ik plots dat er nog een achterkant was. En wees gerust, die gaat nog tot 21 december 4024. Dus We hebben nog effen en kunnen gerust zijn
Vandaag zijn we gesloten. Met reden hoor. We blijven het nog altijd zeggen, we werken om te leven, maar echt niet andersom. De kinderen hebben en krijgen van ons nog altijd de aandacht. Gisteren schreef ik dat ze zeer goed gewerkt hadden en vandaag werd dit gevierd. Om 10 uur was er een kerstfeest in de school. Het kerstfeest is hier in de vorm van een schoolfeest. Elke klas geeft een optreden in de theaterzaal van de school. Het was zeer mooi en met momenten heel ontroeren. Live gitaar muziek , zang en dans met als onderwerp Kerstmis.
De klas van Yetteke gaf een optreden, in schooluniform. Ze zongen een kerstlied met op het einde een klein dansje. Ya esta aqui (het is er) Yanneke met haar klas hadden een originele dans met een lied. De dans en de muziek waren gebaseerd op de gangnamstyle van PSY ..navidadstyle. Het was voor ons een zeer geslaagd schoolfeestje. De school eindigde vandaag om 13 uur. Dus na het optreden was het eigenlijk te laat om naar huis te rijden. Dan maar naar de Puerto. Enkele cadeautjes kopen voor onder de kerstboom en een lekkere koffie drinken. Het is voor ons een beetje raar. In de periode van ..Jingle Bells, Im dreaming of a white Christmas en Santa Claus.., in de zon, 27 graden..Het geeft een raar gevoel.
Van de school naar Cartagena. Nog wat inkopen doen en dan ons zelf wat verwennen. Naar de pastabar. Alle soorten pastas, pizzas, spagetties, raviolies en zo veel meer, met drank en dessert inbegrepen, voor 33 . Dat is verwennerij.
Het was een heerlijke rustdag. Morgen vliegen we er weer in, zondag ook en maandag zijn we dicht omdat het kerstavond is en omdat we op kerstdag zo goed als een vol huis hebben.
Den achterkant van de kalender. Dat de wetenschappers dat niet eerder hadden gezien.
De directeur van de school geeft een kleine toespraak en opent zo het kerstschoolfeest
Het zankoor van 3 A met live begeleiding. Zie die oogjes van ons Yetteke blinken
En dan 5 A ..De helden en heldinnen van de Siglio XXI
( B ) ENGELTJES
Samen met het 6de leerjaar, zonden de kinderen van het 5de een kerstlied in het Frans.
Straks komt de groep van de universiteit met 24 personen eten. We zullen weten wat te doen. Deze morgen stonden we op met een mooie heldere hemel. Maar in nog geen 5 minuten, zagen we een wolk naderen en waren we gehuld in een dichte mist. De wolk zakte, en we kregen de zon dus terug te zien. Toen we de kids naar school brachten, reden we in de zon boven de mistwolk. Maar als je naar de kust rijdt, dan daal je af. Dus terug lampen en mistlampen van de auto aan. En aan zee, volop zon. Mooi natuurfenomeen.
Vandaag nog vlug winkelen en daarna alles uitladen. Opeen werd er geklopt. Pedro en zijn vrouw, stonden aan de deur. Het zijn onze buren en runnen een plantencenter. Wijn, snoepjes, een kerstplant en een mooie kaart. Hartverwarmend. Je merkt aan die mooie leuke dingen, dat we aanvaard zijn.
Daarna kregen we bezoek van onze beste maat Jef. Hij was voor ons naar de markt geweest en zowaar, had hij venkel bij. We zijn er zot van en hier in Spanje is het vrij moeilijk te vinden. Dus het volgende menu zal iets met venkel zijn.
Maar het allerbelangrijkste van de dag, was het afhalen van de rapporten van de kinderen. Yanneke, er zijn geen woorden voor. In België zeiden de juffen dat Yanneke nieuwe en moeilijke uitdagingen nodig had. Spanje, vreemde taal, nieuwe omgeving, ze zal er voor moeten knokken. Ja wadde, de juf zei dat ze meer uitdagingen nodig had. Wat is dat toch met die meid. Dat rapport was weer zo goed. Zelfs haar Spaanse vriendjes waren fier. Maar voor Yetteke is het ook het zelfde nieuws. Ze moet er iets harder voor werken, maar het was dik in orde. Een klein probleempje was de woordenschat bij het vak Como. Dat is zoals W.O. in België. Maar wat wil je. Biceps en Triceps, daar leren kinderen in het derde studiejaar normaal nog niet over. Hier dus wel. Al bij al, een eindconclusie op hun rapport. Super intelligente kinderen.
Wat zijn we fier en tevreden, wie had dat gedacht.
We hebben op alle gebied een echte thuis gevonden. Nu nog hopen dat we gezond blijven en voor de rest zal alles wel zijne gang gaan zeker.
Update23.45 hr Het is gedaan en we zij eraan . moe, maar tevreden.
En dit was het dan. Bedankt voor het lezen. Morgen geen blog want dan bestaat de wereld niet meer......
Deze Kerstroos kregen we van de Spaanse buren
Claudia dekt de tafels in voor al de leerlingen van de universiteit
Na het rapport van de kinderen, drinken we een aperitiefje op hun goed resultaat. En terwijl we genieten , schrijven we wat Kerst kaarten
Amaai, het was vanmiddag vollen bak. Een tafel van 6 eentje van 5 en eentje van 8. Allemaal op het zelfde moment. En het waren allemaal babbelaars. Rumoer in de keet. En dan nog wandelaars die een pint kwamen drinken. Alles op een hoop. Maar ons hoor je niet klagen. We zijn nog maar pas klaar met de afwas, en er komt alweer een tweede shift.
Maar toch een kleine kanttekening. Het zit waarschijnlijk in de mens zijn genen of in zijn karakter, maar sommigen kunnen het echt niet laten.
In het toilet van het restaurant hebben we een speciaal pompje met zeep staan. En nu is dat plotseling weg. We hadden vandaag ook enkele luidruchtige heren die hier toch wel een beetje veel gedronken hadden. Aan dat zelfde wc ,een tuinlamp ,gewoon omgelopen en, lamp stuk. Ik spreek dan niet over pubers of jonge mannen, neen ik beschrijf hen met hun eigen woorden .Iedere maand mogen we ons handjes open doen, en het geld ligt er in Tja ,ik heb zo mijn gedacht hierover.
Onze kinderen hadden vandaag een sportdag in de school. Helaas konden we niet gaan kijken hoe ze het er vanaf brachten, maar het enige wat ze vertelden toen ze thuis kwamen was: Het was niet voor medailles, dus Dus wat , was mijn opmerking. Ja papa , we hebben wel ons best gedaan, maar er was niets te winnen .?
Bij de laatste shift, om 8 uur vanavond, hadden we aan de toiletten een bijzondere gast. Niemand van de belastingen, niet iemand van de fiscus, maar het was den Kermit. Zo groot als een klein konijn.
Het was een drukke, leuke dag. En nu zijn we moe en gaan dadelijk slapen.
We laten ook nog even zien hoe het er hier vroeger uit zag
Zo zag het er hier heeel vroeger uit
En zo was het in mei , toen we hier aankwamen en alles voor het eerst zagen
En zo is het nu
Al de Amuse hapjes staan klaar, net voor vertrek naar de mondjes van de gasten
Claudia is een experte in het dekken van de tafels.
Het was vandaag zo warm, dat de gasten in het restaurant vroegen om de ramen open te zetten.
De laatste dag .de allerlaaaaaatste dag (in België)
En we beginnen er met schrik aan. Schrik voor wat gaat komen. Schrik ook voor wat onze meisjes gaan doen en hoe ze erdoor zullen geraken.
Schrik, omdat het maar blijft regenen en wij onze aanhangwagen niet geladen krijgen
Schrik dus..
Maar wie zouden we zijn als we er niet voor zouden gaan .Chakaaa
Dit schreef ik exact een jaar geleden.
En toen waren we weg. Weg uit het Belgenland. We begonnen inderdaad met schrik. Schrik voor wat ging komen en voor de kinderen. En het kwam ook allemaal uit. De kinderen waren niet gelukkig in Frankrijk, we vonden maar geen huis om in te wonen en onze neus stond eigenlijk terug richting België.
Maar wie zouden we zijn als we er niet voor zouden gaan .Chakaaa
We zijn er voor gegaan. De kinderen hebben niet opgegeven. Integendeel. Ze zijn hier in Spanje, iedere dag een steun en een vat vol positivisme. Het zijn Spanjaarden geworden. Giecheltrienen, energieke en intelligente jonge dames. Claudia is helemaal open gebloeid en een perfecte gastvrouw in de B&B en het restaurant. Ze is hier gelukkig en ze maakt ons daardoor heel gelukkig. Ze is eveneens een vat vol energie. Altijd bezig om dingen te veranderen en te verbeteren. Ik mag met fierheid zeggen.. Ik heb een pracht van een vrouw.
En ik ik schrijf maar door. Kook maar door. Drink mijn dagelijks glaasje wijn ..en voel me content.
1 jaar geleden. Gepakt en gezakt. met een dikke fleece en een lange broek....
365 dagen later en waarschijnlijk ook 20 graden meer .
Maandag en weer het begin van een drukke week. Maar ons hoor je echt niet klagen. Maar eerst nog dit. Ons Yanneke is al aan het schrijven vanaf dat ze kon schrijven. Dit klinkt natuurlijk heel raar wat ik nu schrijf, maar sinds ze ken schrijven, schrijft ze verhaaltjes. Ik zei haar dat ze die verhaaltjes op een blog moest zetten. Ze heeft al een heel schrift vol. Dus, vandaag is ze begonnen. Haar blog noemt: BLOGGEN. BE/YANNEKEPHILIPS. Dus, een kleine oproep . Steun de blog en lees het. Ze kan zo euforisch zijn als er op de teller eentje bij komt.
Vandaag was het een creatieve dag. Koken natuurlijk, voor nieuwe klanten. En vandaag hadden we Schotten in de zaak. Er was een man bij die, ik dacht, een grote persoonlijkheid was. Hier in Spanje is er een facebook onderwerp dat vooral bezocht wordt door Engelsen. Er zijn al heel wat positieve reacties geweest op die site, maar er was ook een negatieve. Die man heeft, nadat hij bij ons was, een bericht gepost. Alleen maar positief. De reactie van de persoon die kritiek had, was via FB enorm anders. Het was opeens allemaal goed en opperbest. Twee uur later stond onze telefoon roodgloeiend. Reservaties tot en met. Dus, ik denk dat we de burgemeester van de Engelsen van Camposol over de vloer hadden.
Yanneke moet voor de klas iets maken met natuurproducten. Samen met Claudia zijn ze riet gaan sprokkelen om een armband te maken en een bladwijzer voor boeken.
Voor het dessert hebben we in de Finca een wafelenbak gehouden. Wafeltjes met vers fruit en ijs.
Brood gebakken, nog meer wafels gebakken en dan nog gekookt voor ons zelf. En belangrijk Het is hier om 9 uur s morgens nog altijd zo een 15 graden. Eigenlijk geen weer voor een Kerstsfeer. En als de berichten juist zijn, wordt het deze week gemiddeld 20 tot 22 graden. Dat bespaart natuurlijk in de verwarmingskosten.
Morgen een drukke gezapige dag en hopelijk .zonder sneeuw. Want dat past hier niet echt.
En morgen, een jaar geleden, zijn we uit Belgie vertrokken
Wafelenbak
Dessertje met wafels
Honderden spreeuwen die op de gevallen olijven komen. Ik zou ze moeten vangen, want het schijnt een lekkernij te zijn.
Winter, maar onze perenboom staat volop in de bloesem
Terwijl we vandaag weer een drukke middag hebben, is iedereen van het huis Finca Buen Gusto, bezig. Claudia heeft vanmorgen gepoetst, de kinderen zijn hun kamer aan het opruimen, en ik ben nieuwe menus aan het klaarmaken.
Stokvis op een bedje van tomaten en olijven.
Kip Cacciatore
Trio van ijs met crumble
Om half 2 begint de pret weer.
En het was weer geweldig. Om 6 uur zijn de laatste vertrokken. Vandaag een zeer gezellige mix van Belgen, Nederlanders, Engelsen en ja, lees het goed, want daar ben ik nu eens echt fier op .Spanjaarden. Ze wisten me te vertellen dat ze dit eten, de rust en de gezelligheid, niet hadden verwacht. Ze dachten dat we enkel frieten met worst of dergelijke zouden serveren. Ik ben, samen met Claudia, zeer blij als mensen komen eten, maar vandaag waren we echt trots.
Gisteren avond hadden we ook een vol huis, met enkel Engelsen. En naar het schijnt zijn er in Engeland mensen, die vrolijk zijn, die stug zijn, die altijd alles goed vinden en die niks kunnen waarderen. Gisteren hadden we een groep die geen emotie hadden. Ze aten wel alles op, maar er werd niet gezegd of het ok was of niet. Niets. Geen commentaar. Vandaag op een bepaalde facebook site was er van een dame die gisteren bij ons was, commentaar. Het was geen afbrekende, nog opbouwende commentaar. Het kwam er op neer dat ze ons systeem van werken wat raar vond. En ze schreef dit dan ook op de facebook site. En we hebben daar commentaar opgegeven.
We proberen een familie restaurant op te bouwen. We willen anders zijn dan de traditionele Spaanse en andere restaurants. Die zijn er al genoeg. We werken met dagverse producten en willen dat ook zo houden, dat is de reden dat we mensen weigeren die niet hebben gereserveerd. Bij reservatie kan men zijn wensen of noden altijd kenbaar maken. We hadden iemand vegetarisch en deze heeft ook zo kunnen eten. Lust men alleen kip en dit wordt gemeld, dan zal er kip zijn. Wij zelf nemen ook een risico door te koken voor het aantal reservaties en dan te moeten ervaren dat er minder mensen komen dan gereserveerd.
We proberen iedere dag een ander menu, doch kan het zijn dat een menu zich herhaald, mits kleine aanpassingen. In een traditioneel restaurant kan je trouwens ook enkel kiezen wat op de kaart staat. Als je dus echt dagvers werkt, kan je zomaar, op het moment, geen menu veranderen.
Wij zijn natuurlijk dankbaar en zeer blij dat 99% zeer tevreden is en ons, met ons project, steunt. Negatieve kritiek, daar leren we uit. Positieve kritiek horen we ook graag.
Welkom
Nog geen uur later hadden we bakken van positieve commentaar op ons antwoord. Al bij al, het is iets van de wereld. Voor sommige ben je goed en voor anderen niet. Het is zo en zal altijd zo blijven. Wij hadden een zeer leuke dag. Hard gewerkt en we hebben de dag in stijl afgesloten .zie fotos.
Tegen dat we beginnen aan de srvice, zetten we de broodmandjes en de aperitiefhapjes al klaar. Om te zorgen dat alles netjes en gezond blijft,wordt alles onder een plastick folie gelegd.
Iedereen werkt. Ook de kids, en je ziet het aan de foto. Hun kamer af entoe opruimen, is een job van enkele uren.
Dit is onze disco bar voor het restaurant. Ooit een dvd recorder gekregen bij een verblijf op Sunparcs. Daar hebben we wat boxen en een kleine versterker op aangesloten.. en klaar is ...de muziek.
Wie kent er dit.
Dit is onze maaltijd ..vandaag.. tussen de shiften in
Ne chef met een builke frit. Ne klenne me majeneis
Gisteren geen blog. Wegens geen tijd, en dat had een grondige reden. Nadat we de kinderen naar de school hadden gebracht, moesten we nog gaan winkelen. Gisteren en vandaag hadden en hebben we een vol huis. Rond 11 uur ben ik dan gestart met het koken. Maar eerst mijn mails bekijken. Het is al enkele keren gebeurd dat we reservaties per mail krijgen. Er was een mail van de vorige eigenaar, met een bijlage. Een brief van het kadaster. Hij schreef er ook bij, dat hij zaterdag, vandaag dus, fotos zou komen trekken. We zouden een bouwovertreding hebben begaan, en die kan ons 60 tot 6000 gaan kosten. Wij vielen dus heel even uit de lucht, hadden al zo iets van Als het dan een goed gaat, mogen we toch weeral geen geluk hebben.
En dan is er onze vriend Angel. Hij is na ons telefoontje gekomen, heeft de brief meegenomen en is naar de gemeente en het kadaster gereden.
Na enkele spannende uren kregen we dan een verlossend telefoontje. De gemeente wil gewoon al de woningen van Mazarron in kaart brengen en regulariseren. De 60 tot 6000 schrijven ze in de brief, omdat er anders toch niemand reageert. Het blijkt nu wel dat er aan onze woning, in het verleden, een stuk is bijgebouwd en een zwembad is gezet, zonder toestemming. Maar het kadaster wist ons te vertellen dat dit al verjaard was, dat de vroegere eigenaar er 2 boetes heeft voor gekregen en dat ons zeker niets ten laste wordt gelegd. Wat wij hebben bijgebouwd is geregeld en heeft ons een 100 gekost.
Dus, dat was even herademen. Tja, in Spanje, en te meer als buitenlander, weet je maar nooit.
Door deze toestanden hadden we zeer veel tijd verloren en moest er dan heel hard gewerkt worden. Maar al bij al hadden de mensen om 7 en om 8 uur een lekker menu. Voor iedereen weg was, was het ondertussen 11 uur en dan nog wat opruimen en zo is het vlug middernacht.
Daarom geen blog gisteren.
Vanmorgen zijn we opgestaan en de Siërra Espuna ligt er weer zeer mooi bij. Het beloofd een mooie dag te worden.
We zijn nu enkele uren verder. De middagshift zit er op en nu op weg naar de avond. Vanaf 8 uur zit het weer vol. Dus, moet ik de blog nu posten. Ondertussen zijn er twee mannen hier geweest om de elektrische leidingen grondig na te kijken. Ik had het gevraagd omdat we toch vrij veel apperatuur hebben die tegelijkertijd op staan. Ik zou niet willen, dat de klant straks of morgen in den donker moet eten. Ze hebben alles goed nagekeken en hier en daar gaan we wat verbeteren.
Er wordt enorm over ons geroddeld. De Engelse facebooken staan vol van berichten over finca buen gusto. Maar ..het zijn allemaal positieve roddels. Vandaag hadden we een middagshift. Tijdens die shift komen dan nog verschillende mensen binnen om te reserveren. Het doet alleen maar enorme deugd. Maar we moeten met de voetjes op de grond blijven. Op 21 december kregen we een boeking van meer dan 30 personen. Eigenlijk qua koken kan ik dat wel aan, maar qua plaats en bestek in ons restaurant, niet. We hebben dan samen besloten van geen 30 personen of meer, aan te nemen We geven nu kwaliteit op een bord, en dat verdient een klant ook, en daar willen we zeker niet vanaf. Maximum 24. Dan kunnen we kwaliteit en goede service geven.
Voor kerstdag loopt het inmiddels ook vrij goed. Tot nu zijn het enkel Vlamingen die komen genieten. Trouwens hebben we voor kinderen ook een fijn menuutje gemaakt.
Een mini big Mac zoals bij de Mc Donald
Een heerlijke echte Pizza
IJsjes met vannalles en nog wat
Drinken, tot je net niet ziek wordt
15 euro
Morgen hebben we een klant die enkel vegetarisch eet. Een kleine uitdaging. Maar hij zal smullen.
Bij het voorgerecht had ik vandaag speciale kleine broodjes gebakken. Het presenteert altijd beter dan dat je een stuk stokbrood aan de klant geeft. Gisteren hebben we een rek gekocht voor de afwas. Het is te zeggen, om de lege borden en bestek op te plaatsen die Claudia van de tafels haalt. Maar als ik alleen aan het werken ben, dan wordt die afwas onoverzichtelijk. En ik was alleen. Daar we een middagshift hadden, kon ik niet naar de les en is ons Clauke alleen geweest.
Nog even dit. Vandaag heb ik er voor een groot deel alleen voor gestaan. Claudia moest de kinderen gaan halen op school, terwijl we volop in de service zaten. De vrienden die normaal de kinderen komen halen, konden vandaag niet. Ik heb mijne plan getrokken, en het is me ferm gelukt. Tijdens het hoofdgerecht, was mijne schat terug en verliep alles nog gesmeerder. Ik moet zeggen, Ik kan niet 100% functioneren zonder de madam van de zaak. Ook de boekingen voor 31 december lopen binnen. Wat we juist gaan doen, weten we nog niet echt, maar we laten het zeer vlug weten.
En nu, gaan we hespenrolletjes met macaroni eten.
We hebben gisteren nieuwe potjes en pannetjes gekocht voor de aperitiefhapjes
Kleine broodjes voor bij het voorgerecht. Om het de klant gemakkelijk te maken, wordt het broodje , half, in schijven gesneden.
Deze tekst lazen we vandaag op de facebook pagina Pregunta y mas Murcia
This was someones review recently and we're going soon so will write on here afterwards. - If you would like to try something with a difference then try Finca Buen Gusto Restaurant which is on the right halfway between MCC and Camposol. From MCC turn off for the El Saladillo Restaurant and continue along that road until you see the Finca Buen Gusto sign. The road is unmade but very manageable. The extremely friendly owners of the restaurant, Eric (Chef) and Claudia are Belgian/Flemish and owned a very successful Restaurant in Belgium before moving to Spain. They speak quite a few languages. Since June they have been renovating the finca which is now a restaurant and also has one B & B suite. We ate there last night and were very impressed but don´t expect a plate of chips with everything! The food is what I would describe as fine dining. Eric is a very imaginative and capable Chef and the food is different to anything I´ve tried in Spain. The menu changes every day and fresh produce is used all the time so meals have to be booked in advance. Ring 666 090 801 for a reservation. You can also see photos etc on their website
Leuk toch.
We zijn vandaag naar Cartagena gereden om aperitief schoteltjes en dergelijke, bij te kopen. Ook mij pc had ik mee genomen. Ik had mijn pc ooit in de media markt gekocht. Dus had ik het vermoeden dat ze deze wel konden maken. De man van de reparatie in de MM vroeg me of ik het aankoopbewijs van mijn laptop had. Neen, het is een toestel van 8 jaar geleden. Dan maken we dat niet voor u en kan je misschien in Valencia terecht! Ik zei gewoon tegen hem: Ok kerel, dan koop ik hier geen nieuwe en ga ik de straat over, bij uw concurrent, en koop me daar een nieuwe. Hij had me duidelijk verstaan, maar ging gewoon met zijn werk verder. En dan zeggen ze dat het crisis is Ze willen gewoon niet.
Zondag hadden we een vol huis in het restaurant. Er was praktisch gezien in de keuken 1 klein probleem.De lege borden. Die stonden in de weg. In de brico Leroy Merlin hebben we nu een plastic rekje gekocht. Daar kunnen we de lege borden, die Claudia uit het restaurant afhaalt, inzetten. Stevig rekje dat je met zeep kan afwassen.
Vandaag hebben we weer verschillende mensen aan de deur gehad. Leuk, dat wat bekendheid krijgen. Elke dag zijn er mensen in het restaurant en tegen het weekend wordt het alsmaar drukker. Ook naar volgende week zit het goed. Maar er blijven nog wat huiselijke dingen te doen. Zwembad onderhouden, kuisen, wassen, strijken, hot dog eten en Claudias haar verven
Je ziet het hè, we moeten alles kunnen.
Een rekje voor de vuile borden.Naast de vuilbak. Nu nog nen afwasser vinden.
Nieuwe bordjes en kommetjes voor de aperitief hapjes
Neen , geen sausje voor het restaurant. Maar Claudia heeft een uitgroei in hare bos haren en er wordt een lekker sausje gemaakt om op hare bol te smeren.
Jaja, ik ben de gelukkige. Ik mag het sausje op hare bol smeren
Katweezel
Maar het eind resultaat is denderend en perfect. We moeten dus toch alles kunnen hé.
Het is een heel werk geweest om alles over te zetten van mijn pc naar Clauke hare. Nu moeten we het kastje om naar de wereld te kijken, delen. Het is natuurlijk geen probleem. We werken al heel wat jaren, iedere dag, samen en we kunnen zeggen dat we zo georganiseerd zijn, dat het geen hinder is om een pc te delen.
We hebben vrienden die gisteren in pan lagen met hun 2 autos tegelijk. Wij lagen gisteren met 2 pcs tegelijk in pan. Die van ons Yetteke heeft het ook begeven. Nochtans is deze betrekkelijk nieuw, maar ze heeft de pc buiten laten vallen en het beeldscherm is gebroken. Ook 150 . Hier moeten we ook eens over denken of we die laten maken. We kunnen de pc aansluiten op de tv. En zo heeft ze dan ook een scherm.
Eerst Spaanse les. Ja hoor, we doen nog altijd verder. Niet altijd even gemakkelijk omdat er ook niet al te veel tijd is om thuis te leren en te herhalen. Maar we kunnen nog steeds goed volgen.
We zijn bijna een jaar uit België. En om heel eerlijk te zijn, zijn we officieel als resident in Spanje. Nu we in ons eigen huis wonen en we een vaste baan hebben, is het tijd om ons definitief als inwoner van Spanje te laten registreren. Dus na de school zijn we informatie gaan inwinnen in Mazarron, bij de gemeente. Het zijn wat papieren dat we nodig hebben, maar dat komt wel in orde.
( qwerty toetsenbord is echt wennen als je jaren azerty gewoon bent)
Het menu voor kerstdag is klaar.
Aperitief met hapjes
Lasagne met verse groentjes
Tomaten paprika soep
Gevuld kalfsgebraad met witloof
Vruchtenkrans met kiwi en kaki.
We kregen vandaag veel bezoek. Een Engels koppel die kwamen reserveren en daarna een Vlaams koppel. En het moet gezegd, De Vlamingen trekken elkaar in het buitenland toch wel aan. Man en vrouw uit het Antwerpse, die eens kwamen kijken. Wel, na enkele liters wijn en een gezellige babbel hebben we van elkaar afscheid genomen. Niet voor altijd, maar voor even. Het was weer een zeer gezellige dag en avond.
Zo ziet er mijn secretaresse uit als de mensen bellen voor een reservatie in het restaurant. Glaasje wijn, sexy topje , nen heerlijke styllo en nen volle agenda.
En na den telefoon....zonnen
En den chef en fotograaf ...tambien
Dit is het moment dat de kinderen aankomen van de school
Venkelsoep met verse scampi op een toostje
Toen deze foto genomen is, sliep ik met mijn face in de zon. Dus wat ze aan het doen waren is me echt onduidelijk. MAAR, het zal zeker wel mooi en leuk geweest zijn
Huiswerk in de zon
En nu de oproep...Kom je naar hier...dit zeker meebrengen..We zitten door onze voorrrad en we missen al de lekkere smaak
Gisteren wou ik een bericht plaatsen op de blog en .......Niets meer. Mijn PC is gecrasht. Vandaag naar de pc winkel Beep in Mazarron. Heel slecht nieuws. De grafische kaart is stuk. 159 en 3 weken wachten. De pc moet daarvoor naar Barcelona. Dus moeten we even nadenken of we dat zullen doen. Je kan eigenlijk beter een nieuwe kopen. Dit bericht schrijf ik nu met de pc van Claudia. Het is wel wennen.Zij heeft een qwerty tabblat en ik had een azerty. Dus vergeef me als er fouten staan. In ieder geval laten we u zeker niet in de steek. Gisteren hadden we trouwens een vol huis. Engels, Nederlands, Duits en Vlaams. Het was een leuke en drukke dag. Maar vooral, het zonneke scheen en nu nog. Trouwens , zaterdag voorspellen ze hier nog 21 graden in de schaduw.
Yetteke en ik zijn inkopen gaan doen
voor morgen en vandaag. Vandaag is het een late shift. Enkel Fransen. Om 20 uur.
Maar morgen hebben we een groep van Belgen en Nederlanders om 13 uur. Ze willen
soep en vis.
Claudia heeft de strijk gedaan en
Yetteke heeft de groentjes gesneden voor de lasagne van morgen. Neen, die
verkopen we niet. We eten die zelf op. Alleen ons Yanneke. Die muist er altijd
van door als er moet gewerkt worden. Maar goed, ze had een beetje een goede
reden. Haar vriendinnetje Nereja was hier.
Voor de rest hebben we nog geskypt met
de papa van Claudia, 30 pannenkoeken gebakken en de hele dag op het gemakske
gekookt.
Weinig nieuws dus vandaag. Alleen nog
even dit, het zonneke schijnt nog altijd volop.
Claudia in onze dressingroom aan de strijk
Yetteke snijd de groentjes voor de lasagne van morgen.
Vandaag enkel mensen uit Frankrijk, dus , de menu in het Frans. Je kan zien dat we ons aan alles aanpassen hé. Alleen zijn we eens benieuwd wanneer we een menu in het Spaans kunnen schrijven. Een Spanjaard zal niet zo vlug naar een restaurant gaan van een anders talige.
Moest je zin hebben om hier komen door te doen..reserveer maar hoor
Vanmorgen keek ik op de website van de
plaats waar we, in de Ardennen, 6 jaar een chalet hadden. Die hebben een webcam
en daarop konden we zien dat ze in een mooi wit tapijt vertoefden. 2 jaar
geleden, hebben we daar nog, rond deze tijd, mooie dingen in de sneeuw gedaan. Sleeën,
BBQ in de sneeuw, mooie wandelingen, en noem maar op.
Maar langs de andere kant bekijk ik
dan ook de miserie en de smodder die we met zo een weer hadden. Die hebben we
momenteel hier niet. Vanmorgen was de zon weer van de partij en daar krijg ik
dan de nodige energie van.
Ons Claudia is weer aan de slag gegaan
om de B&B en het restaurant te versieren. Van suikerriet hout heeft ze aan
de deur een mooie kerstboom gemaakt. Met een heuse kerstman en de nodige
lampjes. De kinderen waren weer vrij vandaag en hebben geknutseld en de mama
geholpen. Ik moest gaan winkelen. Want het wordt een druk weekend. We hebben de
indruk dat de mensen de weg naar Finca Buen Gusto hebben gevonden.
Vandaag hebben we een dubbele shift. Neen,
de tweede shift heeft een ander karakter. Maar dadelijk iets meer erover.
Een nieuw menu.
Aperitief met amuse. Ik had scampi
gebakken met een half tomaatje en een stukje asperge met daarop een
zelfgemaakte coctailsaus. Alles gepresenteerd op een soeplepel waarvan ik de steel
heb omgeplooid.
Als voorgerecht een tortellini met ricotto
en spinazie, Sausje erbij en riccola sla. Daarna gevulde steak of voor sommige
een blinde vink. Zelf gemaakt met daarbij Italiaanse patatjes en zwarte olijven
en een platboon. En als dessert, appelsienpannenkoek met appelsienensiroop.
Het werd gesmaakt. Veel complimenten
en vooral, we willen de dagelijkse keuken brengen alleen een beetje anders
gepresenteerd.
Om iets na 4 waren al onze gasten weg
en ondertussen was ik weer bezig voor de volgende gasten. Als we een goede
middagshift hebben, dan durven we savonds wel een koken op vraag van de klant.
Natuurlijk is dit dan heel familiaal. Dit wil zeggen dat we de gasten vragen of
we mee aan tafel mogen. En zo was het. Onze gasten wilden echte Belgische friet
met steak en sla.De kids wilden
kipnuggets en vissteaks en er mocht nog een kippenfilet gebakken worden. Men
vraagt wij draaien. En zo was het. Het was een zeer gezellige en vrolijke
avond. Zo mogen er meerdere komen.
Morgen is het hard werken om voor te
bereiden voor de zaterdag en zondag. Maar we zitten daar niks mee in. We hebben
dat gewild en zijn er tevreden mee.
Van wat stokken maakt ons Clauke weer iets moois
De Kerstman en de lampjes komen in de ....boom...
Maar met deze doek rond het geheel is het dan af
En mooie Kerst vlinders aan het doek van de paravent...Geweldig toch ...die madam van ons.
De amuse
Het voorgerecht
Vogel zonder kop
En alles van onze boomgaard. Sinaaspannekoek met sinaas en sinaassiroop
Tweede shift....Op vraag... Frut mee nen bufstaek
En hier is ie dan den frut mee den bufstaek en de sloat Familiaal gaat het er dan aan toe. Samen met ons eten. Van welk land of in welke taal ook...genieten
6 december nationale feestdag Día de la
Constitición
6 december,
is het feestdag in Spanje, de dag van de Constitución. Op deze dag wordt
herdacht dat er een grondwet op werd gesteld in het jaar 1978, 34 jaar geleden
dus, een belangrijk feit wat elk jaar herdacht wordt. De grondwet, ook wel
Carta Magna genoemd, werd opgesteld nadat de dictator Franco drie jaar daarvoor
in 1975 overleed en er een nieuwe democratie werd gevormd in Spanje.
6
december is een dag die altijd gevierd zal worden aangezien dat een historische
dag is in de Spaanse geschiedenis.
Grondwet
De
Spaanse grondwet werd in 1978 door maar liefst 92% van de Spanjaarden
goedgekeurd in een referendum. Het voorzag een constitutionele monarchie en
erkende de multiculturele samenleving van Spanje. Tegelijk stelde het dat
Spanje niet opdeelbaar is. Er kwam al snel kritiek op zijn vaagheid en
dubbelzinnigheid, maar het leverde toch het uitstekende raamwerk voor de
overgang naar de democratie waarin Spanje momenteel leeft.
Maar
genoeg politiek. Het is een vrije dag voor de school en wij zitten met een goed
gevulde middagshift. Ik ben deze morgen nochtans ziekjes opgestaan. Een
kopvalling. Maar als ik de heerlijke geuren en dampen van het koken kan
insnuiven, dan betert dat alleen maar.
Vanmorgen
kwam ik toevallig in het restaurantje en onze vriend Jef zat op ons terras. We
hadden hem eerder al gezegd dat als hij wou internetten, dat het geen probleem
was om naar ons te komen. Dus Jef zat er al.
6
december. De Sint in België, maar ook een klein beetje hier. Snoepjes, een
waterzak om warm water in te doen om s avonds in je bed te leggen De meiden
zijn er zot van Niet dat ze koud hebben, maar het geeft ook een innig aangenaam
gevoel
En
na de middagshift was het Kerstversiering Onder leiding van onze chef inrichter
in huis, Claudia, werd er een zeer mooie kerstboom gezet en werd het restaurant
ook mooi ingericht
Vandaag
hebben we ook al verschillende boekingen binnen gekregen voor december in de
namiddag en december s avonds. Ook al voor 1 januari in de namiddag. Mochten
er mensen zijn die in de omgeving van Mazarron verblijven in die dagen, en die
de blog lezen en willen mee vieren. Het is het moment om te boeken. Kerstdag
zal het een menu zijn all in tussen de 30 en 40 .Oudjaar ook, maar 1 januari
is het een gewone menu aan 12,5 aperitief inbegrepen.
De foto is helaas niet scherp, maar de Sint had wat snoep en waterzakken en een brief in de schoenrek gelegd. Wat er op de brief staat is privé. Dus maar goed dat de foto niet echt scherp is
Ze schudden zo hard met de boom dat de naalden in het rond vlogen.
Maar het is allemaal goed gekomen . De boom groeit en straks komen de ballen en zo erin.
Voila se .Het komt allemaal goed
Ook in het restaurant is nu alles versierd. Dat is allemaal het werk van Claudia. En nu zal je misschien denken dat ik niets doe...Neen hoor , ik moet afwassen ondertussen.