Gisteren is het er niet van gekomen. We hadden een zeer rare dag. Om 14 uur hadden we gasten voor de lunch. Tijdens de lunch kwamen er gasten op het terras een pintje drinken. Bij ons was het in de zon, 274 graden. Ze kwamen van de puerto, waar het amper 14 graden was. Die mensen vertrokken om 17 uur en om 18 uur hadden we alweer gasten voor het diner. Deze mensen werden bediend en tegen het dessert kwamen er alweer gasten. Belgen die de andere dag terug naar België zouden vertrekken. Ze hadden nood aan een babbel en, zonder we het wisten, was het alweer 22.30 uur. Dus daarom gisteren geen blog.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vandaag hadden we alweer bijna prijs. Ik mocht vandaag mensen, onze vrienden, gaan afhalen aan de vlieghaven van Alicante. Normaal zou ik rond half 8 vertrekken, maar er was behoorlijk veel mist. Dus was het verstandig om rond 7 uur te vertrekken. Ons Yetteke wilde graag mee. Dus, ook zij was rond 7 uur klaar om mee te gaan. De mist was zeer hardnekkig. Doch, na een 20 tal km gereden te hebben loste de mist helemaal op. We kwamen op tijd aan de vlieghaven en hadden nog tijd om een ontbijtje te nemen. Yetteke en ik, samen op restaurant om te ontbijten. Leuk.
Na we de vrienden aan hun huis hadden afgezet, was het tijd om te gaan winkelen. Yetteke is mijne sous chef en doet alles mee. Winkelen, uitladen, wegzetten en patatjes schillen. Yanneke is de sous van de maître. Ze helpt mee de tafels te dekken en de servetten te plooien. Je merkt het, iedereen heeft hier zijn taak.
Vandaag was het echt hard werken. Eten klaar maken voor morgen. Soep koken, het vlees bereiden, het dessert prepareren enz.
Ondertussen nog 4 broden gebakken voor gasten die graag van ons brood willen kopen, en nog een heerlijk bezoek gehad van Jef en Marie. Er zijn nog boekingen binnengekomen voor het eindjaar en zo zijn we bezig. Om half 7, vanavond, hebben we de short afgelegd voor het restaurant, en zijn we aan ons Kerst avondmaal begonnen. We hebben sinds jaren een traditie. Ribbekes met penne a la rabiate.
En dan straks pakjes open doen
Vrolijk kerstfeest aan al de lezers
En vrolijk kerstfeest aan al de rest
Ons Yetteke is mijnen master junior chef. Die kan al zo goed helpen in de keuken.. Ze spreekt er al over om later de finca buen gusto over te nemen. Toekomst verzekerd..

Yanneke doet samen met de mama ook haar best. Maar ze zal het later wel over een andere boeg gooien. Horeca is niet echt haar ding.
Kestavond is traditioneel aan onze kerstboom en aan de poef. Ribbekes met penne

Smakelijk en vrolijk kerstfeest
|