Er wordt enorm over ons geroddeld. De Engelse facebooken staan vol van berichten over finca buen gusto. Maar ..het zijn allemaal positieve roddels. Vandaag hadden we een middagshift. Tijdens die shift komen dan nog verschillende mensen binnen om te reserveren. Het doet alleen maar enorme deugd. Maar we moeten met de voetjes op de grond blijven. Op 21 december kregen we een boeking van meer dan 30 personen. Eigenlijk qua koken kan ik dat wel aan, maar qua plaats en bestek in ons restaurant, niet. We hebben dan samen besloten van geen 30 personen of meer, aan te nemen We geven nu kwaliteit op een bord, en dat verdient een klant ook, en daar willen we zeker niet vanaf. Maximum 24. Dan kunnen we kwaliteit en goede service geven. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor kerstdag loopt het inmiddels ook vrij goed. Tot nu zijn het enkel Vlamingen die komen genieten. Trouwens hebben we voor kinderen ook een fijn menuutje gemaakt.
Een mini big Mac zoals bij de Mc Donald
Een heerlijke echte Pizza
IJsjes met vannalles en nog wat
Drinken, tot je net niet ziek wordt
15 euro
Morgen hebben we een klant die enkel vegetarisch eet. Een kleine uitdaging. Maar hij zal smullen.
Bij het voorgerecht had ik vandaag speciale kleine broodjes gebakken. Het presenteert altijd beter dan dat je een stuk stokbrood aan de klant geeft. Gisteren hebben we een rek gekocht voor de afwas. Het is te zeggen, om de lege borden en bestek op te plaatsen die Claudia van de tafels haalt. Maar als ik alleen aan het werken ben, dan wordt die afwas onoverzichtelijk. En ik was alleen. Daar we een middagshift hadden, kon ik niet naar de les en is ons Clauke alleen geweest.
Nog even dit. Vandaag heb ik er voor een groot deel alleen voor gestaan. Claudia moest de kinderen gaan halen op school, terwijl we volop in de service zaten. De vrienden die normaal de kinderen komen halen, konden vandaag niet. Ik heb mijne plan getrokken, en het is me ferm gelukt. Tijdens het hoofdgerecht, was mijne schat terug en verliep alles nog gesmeerder. Ik moet zeggen, Ik kan niet 100% functioneren zonder de madam van de zaak. Ook de boekingen voor 31 december lopen binnen. Wat we juist gaan doen, weten we nog niet echt, maar we laten het zeer vlug weten.
En nu, gaan we hespenrolletjes met macaroni eten.

We hebben gisteren nieuwe potjes en pannetjes gekocht voor de aperitiefhapjes

Kleine broodjes voor bij het voorgerecht. Om het de klant gemakkelijk te maken, wordt het broodje , half, in schijven gesneden.
|