Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
18-12-2012
1 jaar geleden zijn we vertrokken
De laatste dag .de allerlaaaaaatste dag (in België)
En we beginnen er met schrik aan. Schrik voor wat gaat komen. Schrik ook voor wat onze meisjes gaan doen en hoe ze erdoor zullen geraken.
Schrik, omdat het maar blijft regenen en wij onze aanhangwagen niet geladen krijgen
Schrik dus..
Maar wie zouden we zijn als we er niet voor zouden gaan .Chakaaa
Dit schreef ik exact een jaar geleden.
En toen waren we weg. Weg uit het Belgenland. We begonnen inderdaad met schrik. Schrik voor wat ging komen en voor de kinderen. En het kwam ook allemaal uit. De kinderen waren niet gelukkig in Frankrijk, we vonden maar geen huis om in te wonen en onze neus stond eigenlijk terug richting België.
Maar wie zouden we zijn als we er niet voor zouden gaan .Chakaaa
We zijn er voor gegaan. De kinderen hebben niet opgegeven. Integendeel. Ze zijn hier in Spanje, iedere dag een steun en een vat vol positivisme. Het zijn Spanjaarden geworden. Giecheltrienen, energieke en intelligente jonge dames. Claudia is helemaal open gebloeid en een perfecte gastvrouw in de B&B en het restaurant. Ze is hier gelukkig en ze maakt ons daardoor heel gelukkig. Ze is eveneens een vat vol energie. Altijd bezig om dingen te veranderen en te verbeteren. Ik mag met fierheid zeggen.. Ik heb een pracht van een vrouw.
En ik ik schrijf maar door. Kook maar door. Drink mijn dagelijks glaasje wijn ..en voel me content.
1 jaar geleden. Gepakt en gezakt. met een dikke fleece en een lange broek....
365 dagen later en waarschijnlijk ook 20 graden meer .
Maandag en weer het begin van een drukke week. Maar ons hoor je echt niet klagen. Maar eerst nog dit. Ons Yanneke is al aan het schrijven vanaf dat ze kon schrijven. Dit klinkt natuurlijk heel raar wat ik nu schrijf, maar sinds ze ken schrijven, schrijft ze verhaaltjes. Ik zei haar dat ze die verhaaltjes op een blog moest zetten. Ze heeft al een heel schrift vol. Dus, vandaag is ze begonnen. Haar blog noemt: BLOGGEN. BE/YANNEKEPHILIPS. Dus, een kleine oproep . Steun de blog en lees het. Ze kan zo euforisch zijn als er op de teller eentje bij komt.
Vandaag was het een creatieve dag. Koken natuurlijk, voor nieuwe klanten. En vandaag hadden we Schotten in de zaak. Er was een man bij die, ik dacht, een grote persoonlijkheid was. Hier in Spanje is er een facebook onderwerp dat vooral bezocht wordt door Engelsen. Er zijn al heel wat positieve reacties geweest op die site, maar er was ook een negatieve. Die man heeft, nadat hij bij ons was, een bericht gepost. Alleen maar positief. De reactie van de persoon die kritiek had, was via FB enorm anders. Het was opeens allemaal goed en opperbest. Twee uur later stond onze telefoon roodgloeiend. Reservaties tot en met. Dus, ik denk dat we de burgemeester van de Engelsen van Camposol over de vloer hadden.
Yanneke moet voor de klas iets maken met natuurproducten. Samen met Claudia zijn ze riet gaan sprokkelen om een armband te maken en een bladwijzer voor boeken.
Voor het dessert hebben we in de Finca een wafelenbak gehouden. Wafeltjes met vers fruit en ijs.
Brood gebakken, nog meer wafels gebakken en dan nog gekookt voor ons zelf. En belangrijk Het is hier om 9 uur s morgens nog altijd zo een 15 graden. Eigenlijk geen weer voor een Kerstsfeer. En als de berichten juist zijn, wordt het deze week gemiddeld 20 tot 22 graden. Dat bespaart natuurlijk in de verwarmingskosten.
Morgen een drukke gezapige dag en hopelijk .zonder sneeuw. Want dat past hier niet echt.
En morgen, een jaar geleden, zijn we uit Belgie vertrokken
Wafelenbak
Dessertje met wafels
Honderden spreeuwen die op de gevallen olijven komen. Ik zou ze moeten vangen, want het schijnt een lekkernij te zijn.
Winter, maar onze perenboom staat volop in de bloesem
Terwijl we vandaag weer een drukke middag hebben, is iedereen van het huis Finca Buen Gusto, bezig. Claudia heeft vanmorgen gepoetst, de kinderen zijn hun kamer aan het opruimen, en ik ben nieuwe menus aan het klaarmaken.
Stokvis op een bedje van tomaten en olijven.
Kip Cacciatore
Trio van ijs met crumble
Om half 2 begint de pret weer.
En het was weer geweldig. Om 6 uur zijn de laatste vertrokken. Vandaag een zeer gezellige mix van Belgen, Nederlanders, Engelsen en ja, lees het goed, want daar ben ik nu eens echt fier op .Spanjaarden. Ze wisten me te vertellen dat ze dit eten, de rust en de gezelligheid, niet hadden verwacht. Ze dachten dat we enkel frieten met worst of dergelijke zouden serveren. Ik ben, samen met Claudia, zeer blij als mensen komen eten, maar vandaag waren we echt trots.
Gisteren avond hadden we ook een vol huis, met enkel Engelsen. En naar het schijnt zijn er in Engeland mensen, die vrolijk zijn, die stug zijn, die altijd alles goed vinden en die niks kunnen waarderen. Gisteren hadden we een groep die geen emotie hadden. Ze aten wel alles op, maar er werd niet gezegd of het ok was of niet. Niets. Geen commentaar. Vandaag op een bepaalde facebook site was er van een dame die gisteren bij ons was, commentaar. Het was geen afbrekende, nog opbouwende commentaar. Het kwam er op neer dat ze ons systeem van werken wat raar vond. En ze schreef dit dan ook op de facebook site. En we hebben daar commentaar opgegeven.
We proberen een familie restaurant op te bouwen. We willen anders zijn dan de traditionele Spaanse en andere restaurants. Die zijn er al genoeg. We werken met dagverse producten en willen dat ook zo houden, dat is de reden dat we mensen weigeren die niet hebben gereserveerd. Bij reservatie kan men zijn wensen of noden altijd kenbaar maken. We hadden iemand vegetarisch en deze heeft ook zo kunnen eten. Lust men alleen kip en dit wordt gemeld, dan zal er kip zijn. Wij zelf nemen ook een risico door te koken voor het aantal reservaties en dan te moeten ervaren dat er minder mensen komen dan gereserveerd.
We proberen iedere dag een ander menu, doch kan het zijn dat een menu zich herhaald, mits kleine aanpassingen. In een traditioneel restaurant kan je trouwens ook enkel kiezen wat op de kaart staat. Als je dus echt dagvers werkt, kan je zomaar, op het moment, geen menu veranderen.
Wij zijn natuurlijk dankbaar en zeer blij dat 99% zeer tevreden is en ons, met ons project, steunt. Negatieve kritiek, daar leren we uit. Positieve kritiek horen we ook graag.
Welkom
Nog geen uur later hadden we bakken van positieve commentaar op ons antwoord. Al bij al, het is iets van de wereld. Voor sommige ben je goed en voor anderen niet. Het is zo en zal altijd zo blijven. Wij hadden een zeer leuke dag. Hard gewerkt en we hebben de dag in stijl afgesloten .zie fotos.
Tegen dat we beginnen aan de srvice, zetten we de broodmandjes en de aperitiefhapjes al klaar. Om te zorgen dat alles netjes en gezond blijft,wordt alles onder een plastick folie gelegd.
Iedereen werkt. Ook de kids, en je ziet het aan de foto. Hun kamer af entoe opruimen, is een job van enkele uren.
Dit is onze disco bar voor het restaurant. Ooit een dvd recorder gekregen bij een verblijf op Sunparcs. Daar hebben we wat boxen en een kleine versterker op aangesloten.. en klaar is ...de muziek.
Wie kent er dit.
Dit is onze maaltijd ..vandaag.. tussen de shiften in
Ne chef met een builke frit. Ne klenne me majeneis
Gisteren geen blog. Wegens geen tijd, en dat had een grondige reden. Nadat we de kinderen naar de school hadden gebracht, moesten we nog gaan winkelen. Gisteren en vandaag hadden en hebben we een vol huis. Rond 11 uur ben ik dan gestart met het koken. Maar eerst mijn mails bekijken. Het is al enkele keren gebeurd dat we reservaties per mail krijgen. Er was een mail van de vorige eigenaar, met een bijlage. Een brief van het kadaster. Hij schreef er ook bij, dat hij zaterdag, vandaag dus, fotos zou komen trekken. We zouden een bouwovertreding hebben begaan, en die kan ons 60 tot 6000 gaan kosten. Wij vielen dus heel even uit de lucht, hadden al zo iets van Als het dan een goed gaat, mogen we toch weeral geen geluk hebben.
En dan is er onze vriend Angel. Hij is na ons telefoontje gekomen, heeft de brief meegenomen en is naar de gemeente en het kadaster gereden.
Na enkele spannende uren kregen we dan een verlossend telefoontje. De gemeente wil gewoon al de woningen van Mazarron in kaart brengen en regulariseren. De 60 tot 6000 schrijven ze in de brief, omdat er anders toch niemand reageert. Het blijkt nu wel dat er aan onze woning, in het verleden, een stuk is bijgebouwd en een zwembad is gezet, zonder toestemming. Maar het kadaster wist ons te vertellen dat dit al verjaard was, dat de vroegere eigenaar er 2 boetes heeft voor gekregen en dat ons zeker niets ten laste wordt gelegd. Wat wij hebben bijgebouwd is geregeld en heeft ons een 100 gekost.
Dus, dat was even herademen. Tja, in Spanje, en te meer als buitenlander, weet je maar nooit.
Door deze toestanden hadden we zeer veel tijd verloren en moest er dan heel hard gewerkt worden. Maar al bij al hadden de mensen om 7 en om 8 uur een lekker menu. Voor iedereen weg was, was het ondertussen 11 uur en dan nog wat opruimen en zo is het vlug middernacht.
Daarom geen blog gisteren.
Vanmorgen zijn we opgestaan en de Siërra Espuna ligt er weer zeer mooi bij. Het beloofd een mooie dag te worden.
We zijn nu enkele uren verder. De middagshift zit er op en nu op weg naar de avond. Vanaf 8 uur zit het weer vol. Dus, moet ik de blog nu posten. Ondertussen zijn er twee mannen hier geweest om de elektrische leidingen grondig na te kijken. Ik had het gevraagd omdat we toch vrij veel apperatuur hebben die tegelijkertijd op staan. Ik zou niet willen, dat de klant straks of morgen in den donker moet eten. Ze hebben alles goed nagekeken en hier en daar gaan we wat verbeteren.
Er wordt enorm over ons geroddeld. De Engelse facebooken staan vol van berichten over finca buen gusto. Maar ..het zijn allemaal positieve roddels. Vandaag hadden we een middagshift. Tijdens die shift komen dan nog verschillende mensen binnen om te reserveren. Het doet alleen maar enorme deugd. Maar we moeten met de voetjes op de grond blijven. Op 21 december kregen we een boeking van meer dan 30 personen. Eigenlijk qua koken kan ik dat wel aan, maar qua plaats en bestek in ons restaurant, niet. We hebben dan samen besloten van geen 30 personen of meer, aan te nemen We geven nu kwaliteit op een bord, en dat verdient een klant ook, en daar willen we zeker niet vanaf. Maximum 24. Dan kunnen we kwaliteit en goede service geven.
Voor kerstdag loopt het inmiddels ook vrij goed. Tot nu zijn het enkel Vlamingen die komen genieten. Trouwens hebben we voor kinderen ook een fijn menuutje gemaakt.
Een mini big Mac zoals bij de Mc Donald
Een heerlijke echte Pizza
IJsjes met vannalles en nog wat
Drinken, tot je net niet ziek wordt
15 euro
Morgen hebben we een klant die enkel vegetarisch eet. Een kleine uitdaging. Maar hij zal smullen.
Bij het voorgerecht had ik vandaag speciale kleine broodjes gebakken. Het presenteert altijd beter dan dat je een stuk stokbrood aan de klant geeft. Gisteren hebben we een rek gekocht voor de afwas. Het is te zeggen, om de lege borden en bestek op te plaatsen die Claudia van de tafels haalt. Maar als ik alleen aan het werken ben, dan wordt die afwas onoverzichtelijk. En ik was alleen. Daar we een middagshift hadden, kon ik niet naar de les en is ons Clauke alleen geweest.
Nog even dit. Vandaag heb ik er voor een groot deel alleen voor gestaan. Claudia moest de kinderen gaan halen op school, terwijl we volop in de service zaten. De vrienden die normaal de kinderen komen halen, konden vandaag niet. Ik heb mijne plan getrokken, en het is me ferm gelukt. Tijdens het hoofdgerecht, was mijne schat terug en verliep alles nog gesmeerder. Ik moet zeggen, Ik kan niet 100% functioneren zonder de madam van de zaak. Ook de boekingen voor 31 december lopen binnen. Wat we juist gaan doen, weten we nog niet echt, maar we laten het zeer vlug weten.
En nu, gaan we hespenrolletjes met macaroni eten.
We hebben gisteren nieuwe potjes en pannetjes gekocht voor de aperitiefhapjes
Kleine broodjes voor bij het voorgerecht. Om het de klant gemakkelijk te maken, wordt het broodje , half, in schijven gesneden.
Deze tekst lazen we vandaag op de facebook pagina Pregunta y mas Murcia
This was someones review recently and we're going soon so will write on here afterwards. - If you would like to try something with a difference then try Finca Buen Gusto Restaurant which is on the right halfway between MCC and Camposol. From MCC turn off for the El Saladillo Restaurant and continue along that road until you see the Finca Buen Gusto sign. The road is unmade but very manageable. The extremely friendly owners of the restaurant, Eric (Chef) and Claudia are Belgian/Flemish and owned a very successful Restaurant in Belgium before moving to Spain. They speak quite a few languages. Since June they have been renovating the finca which is now a restaurant and also has one B & B suite. We ate there last night and were very impressed but don´t expect a plate of chips with everything! The food is what I would describe as fine dining. Eric is a very imaginative and capable Chef and the food is different to anything I´ve tried in Spain. The menu changes every day and fresh produce is used all the time so meals have to be booked in advance. Ring 666 090 801 for a reservation. You can also see photos etc on their website
Leuk toch.
We zijn vandaag naar Cartagena gereden om aperitief schoteltjes en dergelijke, bij te kopen. Ook mij pc had ik mee genomen. Ik had mijn pc ooit in de media markt gekocht. Dus had ik het vermoeden dat ze deze wel konden maken. De man van de reparatie in de MM vroeg me of ik het aankoopbewijs van mijn laptop had. Neen, het is een toestel van 8 jaar geleden. Dan maken we dat niet voor u en kan je misschien in Valencia terecht! Ik zei gewoon tegen hem: Ok kerel, dan koop ik hier geen nieuwe en ga ik de straat over, bij uw concurrent, en koop me daar een nieuwe. Hij had me duidelijk verstaan, maar ging gewoon met zijn werk verder. En dan zeggen ze dat het crisis is Ze willen gewoon niet.
Zondag hadden we een vol huis in het restaurant. Er was praktisch gezien in de keuken 1 klein probleem.De lege borden. Die stonden in de weg. In de brico Leroy Merlin hebben we nu een plastic rekje gekocht. Daar kunnen we de lege borden, die Claudia uit het restaurant afhaalt, inzetten. Stevig rekje dat je met zeep kan afwassen.
Vandaag hebben we weer verschillende mensen aan de deur gehad. Leuk, dat wat bekendheid krijgen. Elke dag zijn er mensen in het restaurant en tegen het weekend wordt het alsmaar drukker. Ook naar volgende week zit het goed. Maar er blijven nog wat huiselijke dingen te doen. Zwembad onderhouden, kuisen, wassen, strijken, hot dog eten en Claudias haar verven
Je ziet het hè, we moeten alles kunnen.
Een rekje voor de vuile borden.Naast de vuilbak. Nu nog nen afwasser vinden.
Nieuwe bordjes en kommetjes voor de aperitief hapjes
Neen , geen sausje voor het restaurant. Maar Claudia heeft een uitgroei in hare bos haren en er wordt een lekker sausje gemaakt om op hare bol te smeren.
Jaja, ik ben de gelukkige. Ik mag het sausje op hare bol smeren
Katweezel
Maar het eind resultaat is denderend en perfect. We moeten dus toch alles kunnen hé.
Het is een heel werk geweest om alles over te zetten van mijn pc naar Clauke hare. Nu moeten we het kastje om naar de wereld te kijken, delen. Het is natuurlijk geen probleem. We werken al heel wat jaren, iedere dag, samen en we kunnen zeggen dat we zo georganiseerd zijn, dat het geen hinder is om een pc te delen.
We hebben vrienden die gisteren in pan lagen met hun 2 autos tegelijk. Wij lagen gisteren met 2 pcs tegelijk in pan. Die van ons Yetteke heeft het ook begeven. Nochtans is deze betrekkelijk nieuw, maar ze heeft de pc buiten laten vallen en het beeldscherm is gebroken. Ook 150 . Hier moeten we ook eens over denken of we die laten maken. We kunnen de pc aansluiten op de tv. En zo heeft ze dan ook een scherm.
Eerst Spaanse les. Ja hoor, we doen nog altijd verder. Niet altijd even gemakkelijk omdat er ook niet al te veel tijd is om thuis te leren en te herhalen. Maar we kunnen nog steeds goed volgen.
We zijn bijna een jaar uit België. En om heel eerlijk te zijn, zijn we officieel als resident in Spanje. Nu we in ons eigen huis wonen en we een vaste baan hebben, is het tijd om ons definitief als inwoner van Spanje te laten registreren. Dus na de school zijn we informatie gaan inwinnen in Mazarron, bij de gemeente. Het zijn wat papieren dat we nodig hebben, maar dat komt wel in orde.
( qwerty toetsenbord is echt wennen als je jaren azerty gewoon bent)
Het menu voor kerstdag is klaar.
Aperitief met hapjes
Lasagne met verse groentjes
Tomaten paprika soep
Gevuld kalfsgebraad met witloof
Vruchtenkrans met kiwi en kaki.
We kregen vandaag veel bezoek. Een Engels koppel die kwamen reserveren en daarna een Vlaams koppel. En het moet gezegd, De Vlamingen trekken elkaar in het buitenland toch wel aan. Man en vrouw uit het Antwerpse, die eens kwamen kijken. Wel, na enkele liters wijn en een gezellige babbel hebben we van elkaar afscheid genomen. Niet voor altijd, maar voor even. Het was weer een zeer gezellige dag en avond.
Zo ziet er mijn secretaresse uit als de mensen bellen voor een reservatie in het restaurant. Glaasje wijn, sexy topje , nen heerlijke styllo en nen volle agenda.
En na den telefoon....zonnen
En den chef en fotograaf ...tambien
Dit is het moment dat de kinderen aankomen van de school
Venkelsoep met verse scampi op een toostje
Toen deze foto genomen is, sliep ik met mijn face in de zon. Dus wat ze aan het doen waren is me echt onduidelijk. MAAR, het zal zeker wel mooi en leuk geweest zijn
Huiswerk in de zon
En nu de oproep...Kom je naar hier...dit zeker meebrengen..We zitten door onze voorrrad en we missen al de lekkere smaak
Gisteren wou ik een bericht plaatsen op de blog en .......Niets meer. Mijn PC is gecrasht. Vandaag naar de pc winkel Beep in Mazarron. Heel slecht nieuws. De grafische kaart is stuk. 159 en 3 weken wachten. De pc moet daarvoor naar Barcelona. Dus moeten we even nadenken of we dat zullen doen. Je kan eigenlijk beter een nieuwe kopen. Dit bericht schrijf ik nu met de pc van Claudia. Het is wel wennen.Zij heeft een qwerty tabblat en ik had een azerty. Dus vergeef me als er fouten staan. In ieder geval laten we u zeker niet in de steek. Gisteren hadden we trouwens een vol huis. Engels, Nederlands, Duits en Vlaams. Het was een leuke en drukke dag. Maar vooral, het zonneke scheen en nu nog. Trouwens , zaterdag voorspellen ze hier nog 21 graden in de schaduw.
Yetteke en ik zijn inkopen gaan doen
voor morgen en vandaag. Vandaag is het een late shift. Enkel Fransen. Om 20 uur.
Maar morgen hebben we een groep van Belgen en Nederlanders om 13 uur. Ze willen
soep en vis.
Claudia heeft de strijk gedaan en
Yetteke heeft de groentjes gesneden voor de lasagne van morgen. Neen, die
verkopen we niet. We eten die zelf op. Alleen ons Yanneke. Die muist er altijd
van door als er moet gewerkt worden. Maar goed, ze had een beetje een goede
reden. Haar vriendinnetje Nereja was hier.
Voor de rest hebben we nog geskypt met
de papa van Claudia, 30 pannenkoeken gebakken en de hele dag op het gemakske
gekookt.
Weinig nieuws dus vandaag. Alleen nog
even dit, het zonneke schijnt nog altijd volop.
Claudia in onze dressingroom aan de strijk
Yetteke snijd de groentjes voor de lasagne van morgen.
Vandaag enkel mensen uit Frankrijk, dus , de menu in het Frans. Je kan zien dat we ons aan alles aanpassen hé. Alleen zijn we eens benieuwd wanneer we een menu in het Spaans kunnen schrijven. Een Spanjaard zal niet zo vlug naar een restaurant gaan van een anders talige.
Moest je zin hebben om hier komen door te doen..reserveer maar hoor
Vanmorgen keek ik op de website van de
plaats waar we, in de Ardennen, 6 jaar een chalet hadden. Die hebben een webcam
en daarop konden we zien dat ze in een mooi wit tapijt vertoefden. 2 jaar
geleden, hebben we daar nog, rond deze tijd, mooie dingen in de sneeuw gedaan. Sleeën,
BBQ in de sneeuw, mooie wandelingen, en noem maar op.
Maar langs de andere kant bekijk ik
dan ook de miserie en de smodder die we met zo een weer hadden. Die hebben we
momenteel hier niet. Vanmorgen was de zon weer van de partij en daar krijg ik
dan de nodige energie van.
Ons Claudia is weer aan de slag gegaan
om de B&B en het restaurant te versieren. Van suikerriet hout heeft ze aan
de deur een mooie kerstboom gemaakt. Met een heuse kerstman en de nodige
lampjes. De kinderen waren weer vrij vandaag en hebben geknutseld en de mama
geholpen. Ik moest gaan winkelen. Want het wordt een druk weekend. We hebben de
indruk dat de mensen de weg naar Finca Buen Gusto hebben gevonden.
Vandaag hebben we een dubbele shift. Neen,
de tweede shift heeft een ander karakter. Maar dadelijk iets meer erover.
Een nieuw menu.
Aperitief met amuse. Ik had scampi
gebakken met een half tomaatje en een stukje asperge met daarop een
zelfgemaakte coctailsaus. Alles gepresenteerd op een soeplepel waarvan ik de steel
heb omgeplooid.
Als voorgerecht een tortellini met ricotto
en spinazie, Sausje erbij en riccola sla. Daarna gevulde steak of voor sommige
een blinde vink. Zelf gemaakt met daarbij Italiaanse patatjes en zwarte olijven
en een platboon. En als dessert, appelsienpannenkoek met appelsienensiroop.
Het werd gesmaakt. Veel complimenten
en vooral, we willen de dagelijkse keuken brengen alleen een beetje anders
gepresenteerd.
Om iets na 4 waren al onze gasten weg
en ondertussen was ik weer bezig voor de volgende gasten. Als we een goede
middagshift hebben, dan durven we savonds wel een koken op vraag van de klant.
Natuurlijk is dit dan heel familiaal. Dit wil zeggen dat we de gasten vragen of
we mee aan tafel mogen. En zo was het. Onze gasten wilden echte Belgische friet
met steak en sla.De kids wilden
kipnuggets en vissteaks en er mocht nog een kippenfilet gebakken worden. Men
vraagt wij draaien. En zo was het. Het was een zeer gezellige en vrolijke
avond. Zo mogen er meerdere komen.
Morgen is het hard werken om voor te
bereiden voor de zaterdag en zondag. Maar we zitten daar niks mee in. We hebben
dat gewild en zijn er tevreden mee.
Van wat stokken maakt ons Clauke weer iets moois
De Kerstman en de lampjes komen in de ....boom...
Maar met deze doek rond het geheel is het dan af
En mooie Kerst vlinders aan het doek van de paravent...Geweldig toch ...die madam van ons.
De amuse
Het voorgerecht
Vogel zonder kop
En alles van onze boomgaard. Sinaaspannekoek met sinaas en sinaassiroop
Tweede shift....Op vraag... Frut mee nen bufstaek
En hier is ie dan den frut mee den bufstaek en de sloat Familiaal gaat het er dan aan toe. Samen met ons eten. Van welk land of in welke taal ook...genieten
6 december nationale feestdag Día de la
Constitición
6 december,
is het feestdag in Spanje, de dag van de Constitución. Op deze dag wordt
herdacht dat er een grondwet op werd gesteld in het jaar 1978, 34 jaar geleden
dus, een belangrijk feit wat elk jaar herdacht wordt. De grondwet, ook wel
Carta Magna genoemd, werd opgesteld nadat de dictator Franco drie jaar daarvoor
in 1975 overleed en er een nieuwe democratie werd gevormd in Spanje.
6
december is een dag die altijd gevierd zal worden aangezien dat een historische
dag is in de Spaanse geschiedenis.
Grondwet
De
Spaanse grondwet werd in 1978 door maar liefst 92% van de Spanjaarden
goedgekeurd in een referendum. Het voorzag een constitutionele monarchie en
erkende de multiculturele samenleving van Spanje. Tegelijk stelde het dat
Spanje niet opdeelbaar is. Er kwam al snel kritiek op zijn vaagheid en
dubbelzinnigheid, maar het leverde toch het uitstekende raamwerk voor de
overgang naar de democratie waarin Spanje momenteel leeft.
Maar
genoeg politiek. Het is een vrije dag voor de school en wij zitten met een goed
gevulde middagshift. Ik ben deze morgen nochtans ziekjes opgestaan. Een
kopvalling. Maar als ik de heerlijke geuren en dampen van het koken kan
insnuiven, dan betert dat alleen maar.
Vanmorgen
kwam ik toevallig in het restaurantje en onze vriend Jef zat op ons terras. We
hadden hem eerder al gezegd dat als hij wou internetten, dat het geen probleem
was om naar ons te komen. Dus Jef zat er al.
6
december. De Sint in België, maar ook een klein beetje hier. Snoepjes, een
waterzak om warm water in te doen om s avonds in je bed te leggen De meiden
zijn er zot van Niet dat ze koud hebben, maar het geeft ook een innig aangenaam
gevoel
En
na de middagshift was het Kerstversiering Onder leiding van onze chef inrichter
in huis, Claudia, werd er een zeer mooie kerstboom gezet en werd het restaurant
ook mooi ingericht
Vandaag
hebben we ook al verschillende boekingen binnen gekregen voor december in de
namiddag en december s avonds. Ook al voor 1 januari in de namiddag. Mochten
er mensen zijn die in de omgeving van Mazarron verblijven in die dagen, en die
de blog lezen en willen mee vieren. Het is het moment om te boeken. Kerstdag
zal het een menu zijn all in tussen de 30 en 40 .Oudjaar ook, maar 1 januari
is het een gewone menu aan 12,5 aperitief inbegrepen.
De foto is helaas niet scherp, maar de Sint had wat snoep en waterzakken en een brief in de schoenrek gelegd. Wat er op de brief staat is privé. Dus maar goed dat de foto niet echt scherp is
Ze schudden zo hard met de boom dat de naalden in het rond vlogen.
Maar het is allemaal goed gekomen . De boom groeit en straks komen de ballen en zo erin.
Voila se .Het komt allemaal goed
Ook in het restaurant is nu alles versierd. Dat is allemaal het werk van Claudia. En nu zal je misschien denken dat ik niets doe...Neen hoor , ik moet afwassen ondertussen.
Een gewone
woensdag. Geen avondshift vandaag enkel een middagshift. Eigenlijk is dat ook
plezant. Als de kids naar school zijn, kunnen we rustig voorbereiden en rond 2
uur kwamen vandaag de klanten. Je werkt dan tot 4 uur en het zit er op. Zo
hebben we de namiddag en de avond nog. De reservaties blijven goed binnenkomen.
Maar wat wel opvalt is, dat de meeste mensen, vooral Engelsen en Nederlanders,
op de middag willen komen. Voor ons niet erg. Ik denk dat het in de zomer juist
andersom zal zijn. We hoorden van Engelse mensen, dat ze eerder gewoon zijn om
rond de middag warm te eten.
Gisteren
avond kwamen er Nederlanders de zaak binnen. Daar ik aan het fornuis stond, en
Claudia mij wat aan het helpen was, kwamen die mensen gewoon de keuken binnen.
En daar moeten we iets aan doen.
Ik heb nog
een hele oude paravent van mijn grootmoeder. Enkel de kader. Claudia heeft nog
stof liggen en ze zal er doek aan maken. Net zoals vroeger. Enkel, we moeten er
houten stokken voor hebben om dat stof aan vast te maken. Claudia had
natuurlijk weer het idee. Suikerriet stokken. Dezelfde die ze gebruikt heeft
voor haat struisvogelhuis. Dus zij met de kids op weg. Je kunt hier onder de
fotos zien en dan begrijp je wat ik bedoel. Die van ons vindt op alles wat hé.
Die paravent
wordt dan een de deur gezet tussen het restaurant en onze bureau annex woonkamer.
Misschien en hopelijk zal dat de mensen dan tegenhouden.
Morgen hebben
de kinderen geen school. Het is 6 december. Neen geen Sinterklaas hier in
Spanje. Hij is morgen trouwens nog niet terug. Maar het is het feest van de
grondwet. Uitleg geef ik er morgen over. In België moesten ze ook maar eens
feest houden. Feest van meer dan 500 dagen geen regering. Dat is ook alweer een
jaar of bijna een jaar geleden zeker. Het zou leuk zijn dat ze dan een vrije
dag gaven aan de bevolking. Als tegenprestatie dat de mensen zolang in het
ongewisse hebben verkeerd.
Het stof is klaar gemaakt
De stokken hebben de dames in het veld gehaald en nu is het enkel nog aanpassen.
Nu moet het doek op maat genaaid worden.
En klaar is kees. Nu kunnen de klanten niet meer naar binnen kijken en kunnen , vooral , rondlopen in huis zonder dat het stoort.
Vandaag
weinig nieuws. Vanmorgen les en dan winkelen. Alles vers in de keet. Zo hoort
het. Voorbereidingen treffen voor vanavond. De hele week hebben we Engelse
gasten, behalve op vrijdag, zit er een Vlaams koppel tussen. Maar wat geeft
het. Klanten zijn klanten en die moeten we verwennen. Ik heb er een bijna hele
dagtaak aan. Claudia is verantwoordelijk voor de zaal en eveneens help ze me
toch met de afwas.Dus zoals het vroeger was, is het hier ook. We zijn een team.
Mazarron
is een mijn gemeente. Er is hier een gigantische grote mijn. Een kopermijn. Ook
hier op 4 december, wordt Sint Barbara gevierd. Straf toch hé. De mijnen
trekken ons precies aan. Eerst in Koersel gewoond, de mijn van Beringen. Daarna
Heusden, de mijn van Zolder en dan willen verhuizen naar Frankrijk. Naar St.Eloi-les-Mines,
ook een mijn en nu hier in Mazarron, ook een mijn. De overgebleven mijnwerkers
en/of familie ervan, dragen van Mazarron het Sint Barbara beeld naar de mijn.
Daar is dan een kerkdienst en dan dragen ze het beeld terug. Juist zoals
vroeger in Heusden.
Vanmorgen
las ik de internetkrant van Heusden Zolder en tot mij verbazing stond er een
foto en een klein artikel over mijn grootvader. Hij heeft inderdaad een
ereplaats gekregen in ons restaurant. Een zwart witte foto, die nog met de hand
ingekleurd is. Gekregen bij zijn in pensioen stelling. Die foto heb ik eerder
naar Dirk van de internetgazet verstuurd, toen hij een reportage schreef over
den mijn van vroeger.
Terwijl
we met de mise en place bezig zijn voor vanavond, ben ik een nieuw gerecht aan
het uit proberen. Dat gerecht laat ik dan, als avondeten, proeven aan mijn 3
dames. Kalkoenlapjes met mozzarella en serranoham. Gepresenteerd met Italiaanse
patatjes. En het werd goed bevonden. Dus dit zal een volgend gerecht worden.
Terwijl
ik vandaag aan het koken was is ons Clauke met de kinderen de campo
ingetrokken. Schaapjes kijken en varkentjes. Dus al de fotos zijn vandaag van
ons boerin.
Het is nu bijna 8 uur en we zullen er eens
invliegen voor een uurtje of 2 . Alleez, voor mij is het ergste door. Het nu
aan Claudia om de madam te zijn. Maar ze kan het hoor
Het Sint Barbara beeld wordt gedragen. Een foto van vroeger aan de koolmijn van Beringen
Dit waren foto's die Claudia genomen heeft . Bij ons iets verder woont er een schapen herder. Een soort boer Willy uit Stal. Tegen kerstmis heeft hij altijd lammeren. Die zijn ...mooi...lekker....en kunnen ook dienen in de Kerststal
Gewoon genomen om te laten zien hoe groen het hier nu is.
Nieuw gerechtje...maar eer dit op de menu komt, wordt er nog heel wat aan bij geschaafd.
Ik
weet niet wat er scheelt, maar deze morgen was het zowaar kwart voor 7 toen ik
wakker schoot. En dan te denken dat het ontbijt, en de koffie pm 7 uur moet
klaar staan. Gisteren waren de klanten wat lang gebleven, en voor je dan slapen
bent is het al snel middernacht. We hebben gisteren avond nog vlug een pallet
van 2 meter lang in de campo gaan halen. Met de auto en een zaklamp. Claudia en
de kinderen waren eerder door de dag op verkenning geweest. Ze hadden die
pallet zien liggen
Ik
stelde voor om nog zo laat de pallet met de auto te gaan halen. Dan konden we
sneller beginnen te werken. Dus wij weg. Na 11 uur nog. En Die pallet ging niet
in de wagen. Ik tevoet terug naar de finca en ons Clauke achter me met den
auto.
Vandaag
hebben we geen klanten. De rest van de week zijn er al vele boekingen. Dus
wordt de maandag waarschijnlijk onze rustdag.
Aan
de straat moeten we een wegwijzer zetten met de reclame van de finca. Dus wordt
het weer knutselen. Maar eerst hebben we een bezoek gebracht aan Jef en Maria. Zij
wonen voor enkele maanden in Camposol, en Jef had een probleem met zijn tv.
Broodje meegenomen en dan wat uchteren. Tv gemaakt en dan weer terug naar huis.
Reclamebord
maken. We hebben van oude paletten een ferm sterk en zwaar paneel gemaakt waar
we onze spandoek op kunnen nagelen. Het spandoek heb ik met roofing nagels vast
gezet. Die hebben een brede kop en zo zal het spandoek niet doorscheuren. Maar Toen
het paneel klaar was , moesten we die nog naar de straat brengen. Dat was niet
om te lachen. We hebben het paneel veel te zwaar gemaakt. Beter te zwaar dan
dat het met de minste wind omvalt.
Claudia
maakte vandaag ook lekkere soep. En dat opsmullen in het zonnetje Dat is
genieten.
Klussen. En het moet goed gedaan worden. Ik heb nen ingenieur bij mij wonen en die vrouw kijkt naar ne cm.
Neen , geen horde of zo een ding waar paarden over springen. Maar...
Voila ...ons reclamebord om aan de straat te zetten
En toen was er soep. En zon. En lekker weer. En korte broek....Lang leve december
Ik
ben deze morgen om half 7 op gestaan. Een record. Zo lang slapen. Maar het zal
misschien komen door de dagen die we ervoor gewerkt hebben en waar we wat
gespeculeerd hebben of we het allemaal wel zouden aankunnen. We zijn een weekje
ferm aan het werken en we moeten zeggen dat het aardig lukt. De gerechten zijn
mooi en het gaat vlot en ..vooral..de klanten zijn tevreden. We zullen er alles
aan doen om het zo te houden.
Deze
morgen heeft ons Clauke voor een verrassingsontbijt gezorgd. Croque madam. Dat
is zo nen monsieur met een spiegelei op . Lekker
Gisteren
is de Cereformbloem vanuit België via Benidorm naar hier vervoerd. Iets meer
dan een maand onderweg geweest. Vandaag is deze bloem omgetoverd tot een lekker
brood. Jef en Maria zullen er morgen van mogen smullen. En als Peter en Eske
ooit komen tambien.
De
zon heeft zich vandaag echt weer van zijn goede kant laten zien. Heerlijk
T-shirt en korte broeken dag. En volgens de vooruitzichten blijft dit nog tot
vrijdag.
Na
het brood bakken is het echter terug wat werken. Het gezin moet ook eten, dus
proberen we nieuwe gerechten uit. Gevulde courgette met zilvervliesrijst. Het
is al wel gemaakt, maar ik moet het nog proeven. Straks een update hiervan.
Daar
het lekker in de zon was hebben we weer mogen genieten van heerlijke tapas in
de buitenlucht. Met fierheid kunnen we zeggen dat het uitdelen van de flyers
niet voor niets is geweest. De telefoontjes komen binnen en regelmatig stopt er
een wagen aan de finca om te komen reserveren. Tot nu loopt het zoals we echt
gewild hebben. Niet te veel in het begin zodat we zelf in het juiste ritme geraken.
Wat ons wel opvalt is, Vandaag spreken we Frans, Engels en Duits. Tussendoor
nog wat Spaans en overwegend Nederlands. Onze beheersing van de talen wordt er
alleen maar beter op.
En
als de zon schijnt, dan zijn we nog blijer gezind dan anders en doen we wat
zotte kuren. Circus spelen met stokken , flessen en glazen.
Update
Het
is 23 uur voorbij en de gasten zijn weg. Het was een groep uit Zwitserland. Man
man man dat is een volk. Die tonen totaal geen emotie. Of het nu lekker was of
niet ???? Alleen weet ik wel , dat ze precies allemaal een stuk in hun
voeten hadden en ze zeiden dat ze zeker terug kwamen. We zullen zien..
Ik geef aan dat in de Ardennen de sneeuw een 10 cm dik ligt. Yetteke en ons Clauke geven aan dat Bertha el Sol hoog in de lucht staat. En kijk , beste vrienden. Cava-t-shirt en short. Afkomen....!!!
El Sol...Bertha
De ene vindt het zonder zonnebril te licht en de andere vindt het hapje te heet...
Circus in Mazarron. Circus de Belgica
Deze stunt kan niemand na doen. Een stok horizontaal tegen je hoofd leggen en dan nog laten zweven..Kom het zien!! Kom het zien!!
Of dit...Genieten van haar lievelings drank en de zon
Van België kwam het meel... Via Frankrijk en Benidorm naar Mazarron. En toen kwam het meel in handen van den Rik en.... lekker brood.
Ze
vliegen hier nogal, die maanden. December, de feestmaand. Hopelijk voor ons
hard werken. 1december is ook de maand van de Sint. Hoewel hij in Spanje woont,
wordt dit hier echt geen kinderfeest. Op 65 december is het wel een feestdag en
is er dus geen school. Op de blog van 6 december, zal ik het er over hebben.
Maar Vandaag was de Sint toch bij ons aan de finca.
Deze
morgen moesten er weer verse groenten gekocht worden, nog wat wijn bijgehaald
en nog veel andere dingen. We hadden afgesproken rond 3 uur te eten. Ik wel dat
onze 2 meisjes aan tafel, altijd hun lange haren samen binden. Yanneke is daar
goed in en daar hoef ik eigenlijk niets meer tegen te zeggen. Yetteke .iedere
dag opnieuw: Doe je haar samen aan tafel Ze hebben allebei krullen en als
die loshangen durven die haar wel een in het eten terecht komen.
Ons
Yeteke, de clown van het gezin, had er wat op gevonden. We aten vandaag pasta
en schaapskoteletjes. Daar het zo goed smaakte, had ik het eerst nog niet in de
mot. Maar na een tijdje zag ik het. Zwart haar en twee lange vlechten. Kan toch
niet!!! Normaal is het bruin blond en krullen ??? Madam had een pruik op gezet.
Waarom? Anders moet ik mijn haar weer samen doen was haar antwoord.
En
toen kwam voor mij de Sint aangewandeld. Helemaal uit België. Uit Heusden nog
wel. Jef. En wat had de Sint Jef mee.. Cereform bloem. 20 kg. En 4 fleskes
Duvel en pralines en speculaas. Wat een verassing. En Jef had ook heel wat te
vertellen. Dat deed enorm deugd om bezoek te krijgen. Eigenlijk kennen we Jef
en Maria helemaal niet. Ze lezen onze blog iedere dag en het is precies of ze
ons al jaren kennen. Dat is dus echt ook de bedoeling. Blog lezers leven mee in
ons dagdagelijks gedoe. Veel geheimen hebben we niet. Als we het goed hebben,
mogen ze het weten en als we in de miserie zitten, weten ze het ook. Weet je Jef
op een moment zei? Uw kinderen zien er gelukkig uit En dat doet verdikke
deugd om zoiets te horen van een ???? vreemde???
Waarvoor
ook een ferme merci aan Peter en Eske
UPDATE
Het
is nu 22.48 uur en de laatste klanten zijn juist weg. Het was een leuke avond.
We hebben ontspannen en hard gewerkt. Iedereen tevreden en zo hoort het ook. We
zijn tevreden, maar vooral dankbaar.
En
verdorie . Weer vergeten fotos te trekken van de menu .
Wat
een herrie en wat een plezier vandaag in de auto. Misschien heb ik het nog niet
verteld, maar de kinderen naar school brengen, en dan terug naar huis rijden,
duurt juist een uur. Dus hebben we met Engelse vrienden een afspraak, dat we om
beurt rijden. Vandaag moesten wij dus de Engelse kinderen gaan ophalen en naar
school brengen. Mia , het Engels meisje, had een cd bij met allemaal
kerstliederen. Gezongen door kinderen. Kids for kids. Wij konden het natuurlijk
niet laten om uit volle borst mee te zingen. Het was een herrie en lachen en
plezier. Dit zijn toch fijne dingen op een zonnige morgen.
Winkelen
geblazen .Er moeten inkopen gedaan worden voor het restaurant, voor het
weekend. Er lag in de Mercadonna weer een overvloed aan lekkere verse vis. Dat
kennen ze hier toch. Van de Mercadonna naar de Lidl. Daar hebben ze de beste
tomatenpuree en sinaasappelsap. Dat vind ik toch . We kopen al onze producten
in verschillende winkels. De ene heeft dit beter dan de andere. Van de Lidl
naar de Consum. Daar hebben ze weer de beste cola en citroensorbet. Je merkt het
hé. Een restaurantje openhouden is altijd een beetje reizen
En
wie kent er ons Clauke? Als die ooit ergens een plank heeft gezien of heeft
zien liggen, dan moet ze die ook hebben want, ze heeft weer knutselplannen.
Tijdens een eerdere wandeling,zagen we een ruïne in de campo. Daar hadden ze
ooit ingebouwde kasten en die waren nog voorzien van luiken. Dus, wij vandaag
naar die ruïne. Luiken pikken.
De
blog wordt ook in Spanje gevolgd. Aan de school zijn er enkele moeders die aan
Claudia gevraagd hebben om kleedjes voor het eindejaarsfeest te naaien.Ze
hebben gezien via de blog dat ze kan naaien Straf eigenlijk en aan mij hebben
ze niets gevraagd. Nochtans Ze moet voor een kindje een verpleegstershortje
maken. Gemakkelijk , maar ook weer niet. Het is een echt mini kindje . Amper
één jaar voorbij en hoe groot is het dan? Maar het zal zich wel op lossen . En
ja , hier gaan ze al naar de school vanaf 1 jaar. Eigenlijk meer een
schoolopvang.
Vanavond
zijn het enkel Engelse klanten . Dus wat eten ze? Hetzelfde als gisteren, maar
dan in het Engels.
Aperitif
Whiting
fillet with house making tartaar
Rolled
up chiken with smoked ham
Lemon
sorbet with peache
Update
Het
is nu half 11 . De klanten zijn naar huis en ze waren weer heel tevreden. Ons
Clauke is toch weer de perfecte gastvrouw geweest. Proficiat aan mijn madam.
Maar weer Gisteren heb ik enkel een foto genomen van het aperitiefhapje en
voor de rest had ik geen tijd. Ik beloofde het vandaag goed te maken. Maar het
voorgerecht heb ik maar door de drukte is de rest weer vergeten. Morgen nog een
kans. Ik beloof niks, maar ik zal mijn best doen.
Ze ziet een ruïne ...en stapt er naar toe..en
bekijkt de planken ...Denkt erover na wat ze er mee kan doen...en dan
pak ik ze toch mee zker. Anders blijven die hier maar verrotten.
Dagelijkse bezigheid. In het begin van de week in het Nederlands. Dan in het Frans . Vandaag in het Engels en morgen in het Hollands. Of is dat ook het zelfde als Vlaams? Ja toch. En zondag is het gemengd . Frans, Iers en Engels .
Alles is klaar voor de aperitief en het voorgerecht
En daar heb je hem dan... Kaapse wijting filet met huis gemaakte tartaar en huis gemaakt brood. en morgen de rest.
De Spaanse les was interessant en
zeer vlug om. Wat hebben we gedaan? Bingo, of zoals wij vroeger zeiden..Kien.
We speelden bingo om zo op een vlotte manier de getallen te leren kennen en ze
ook uit te spreken. De inzet was 1 per man en de winnaar was..de juf. Om half
11 heeft ze de euros opgehaald en zijn al de leerlingen van dat geld een
koffie gaan drinken. Wij niet. Op Camposol is het markt en Claudia en ik hebben
op die markt flyers uitgedeeld. De reservaties komen ondertussen met
mondjesmaat binnen. We hebben al verschillende mensen over de vloer gehad
vandaag, die uit nieuwsgierigheid eerst eens kwamen kijken.
Ook moeten we onze eetgewoonte een
beetje aanpassen. Voorheen aten we warm rond 7 uur in de winter en om half 9
tijdens de vakantie en in de zomer. Maar nu hebben we iedere avond rond en
vanaf 6 uur gasten. Gemiddeld komen ze rond 7 uur . Dus eten we nu een warme
maaltijd rond 3 uur. Eigenlijk niet echt ongezond. Ontbijten om 7 uur, om half
12 een boterhammetje en om 3 uur warm. En s avonds, proeven Claudia en ik nog
en daar hebben we genoeg mee. De kinderen eten nog een boterham of een fruitje
voor het slapengaan.
Voor de rest is er eigenlijk geen
groot nieuws. Op het menu staat vandaag
Aperitief
avec rilette de sardines
Cape
Merlon avec tartaar maison
Poulet
roule avec du jambon
Sorbet au citron
Alles
in het Frans vandaag omdat we Franse gasten hebben.
Morgen
weer wat anders en dan in het Engels want dan komen er enkel Engelsen.
In
bijlage ook wat fotos van de opkomende volle maan en de verlichting van Clauke
haar landingsbaan.
Update
Het
is nu kwart voor 10 en de service zit er voor vandaag weer op. Door de drukte
heb ik vergeten fotos te nemen .Enkel van het aperitief hapje .Ik beloof dat
ik morgen beter mijn best zal doen.
De foto's zijn deze keer niet je dat .Ik moet het boekje van mijnen portrettentrekker nog eens nalezen.
Aan de ene kant gaat de zon onder
Daar tussen branden de lampjes aan ons Clauke hare vogel nest
En aan den andere kant verschijnt ...Yanneke ...maan
UFO ..landingsbaan
Wat een faar die maan
Dit is ons aperitief hapje . Morgen meer..Als ik er aan denk
En we hebben het gefixt. De deur is
bij geschaafd en gaat weer helemaal dicht. Vandaag staat er wat meer wind dan
anders. Ondanks de middag temperaturen van 22°C voelt het wel wat kouder aan.
Het schaafmachien kan je aansluiten aan een stofzuiger of een zak. Wij schaven
in open lucht en die attributen heb je dan niet nodig. De deur uitgehaald en
klaar gezet om te schaven. Claudia houdt de deur vast en ik schaaf Natuurlijk
tegen de wind in en al het schaafsel over ons heen. Claudia boos en ik,
dommerik, zie gene steek meer omdat alles in mijn ogen kwam. Maar als de wind
niet wil draaien, dan draaien wij wel ..Slim toch..
Terwijl we aan de deur bezig waren,
zagen we plots 3 grote vogels op ons land ,neerstrijken. Vlug de kodak erbij halen,
maar ze vlogen al weg. Ik heb nog enkele fotos kunnen maken, van ver, maar je
ziet het nog. Ik ben er bijna zeker van dat het gieren waren. In de Siërra
Nevada leven er. Ik heb gelezen dat ze soms naar de Pyreneeën trekken. Als dat
zo is, dan kwamen ze even rusten op ons land. Tja, hadden ze gewild hadden ze
ook in ons Claudia hare vogel bungalow kunnen logeren. Die is toch groot
genoeg.
Gisteren zijn we de flyers gaan
ophalen bij de post, en in de late namiddag zijn we er al zo een 250 gaan
verdelen in de Country club. Dat is geen club voor cowboys, neen het is een
urbanisatie waar veel Engelsen, Duitsers en Nederlanders wonen. Hier en daar
ook nog een Belg en een Spanjaard.
We kregen opmerkelijke reacties.
In juli hebben we op onze gevel aan
de straatkant in het groot Finca Buen Gusto geschilderd. Nu komen we van de
mensen te weten dat er al maanden over gepraat wordt. Wat is dat? Wie woont
daar? Wat doen ze daar? Eigenlijk wel grappig dat we dit horen. Morgen is het
eerst school en daarna gaan we naar Camposol. Ik heb me laten vertellen dat er
zo een 600 huizen staan. We gaan ze zeker niet allemaal doen, want er is de
tijd niet voor. Er zijn boekingen in het restaurant en er moet gekookt worden.
Maar op donderdag is er een kleine markt op Camposol en we zullen er zeker bij
zijn.
Vandaag is het onze
rustdag. En we eten een gewone spaghetti lekker
Eerst zagen we er twee.Het is wel van zeer ver getrokken.Volgens wat we hebben opgezocht zou het gaan om de monniksgier....
En dan waren ze opeens met 3
En toen waren ze weg. En konden we ons deurke verder afwerken.Resultaat...ze gaat weer open en toe. Open ging al , maar toe...
En de patatten...ze groeien alsmaar verder.Nochtans spreken ze voor het weekend van lichte nachtvorst.Jaja,...Door de dag gemiddeld 20 ° en 's nachts afkoelen tot 5 en zelfs tot 0.Hopelijk bevriezen de patatten niet.
Flyers uitdelen op de Country Club. In de brievenbussen. Aan de mensen persoonlijk afgeven en achter de ruitenwissers. Hier mag dat nog.
Onze flyers zijn aangekomen. Bij de
boekhouder is alles in orde. De reservaties komen binnen. Dus het zit voorlopig
in de lift.
Vandaag hadden we uitzonderlijk een
middagshift. 2 Koppels die van Torrevieja kwamen. Via de kinderen kenden ze
onze Finca en alzo hadden ze gevraagd om te komen eten. De chauffeur rijdt niet
zo graag in den donkere naar huis terug. Maar voor ons echt geen probleem. Ze
hebben(hopelijk) genoten.
De temperaturen zakken in Mazarron
Toch volgens het weerbericht in Spanje Het zou maar 15°zijn. In werkelijkheid
was het 22°C. Een heerlijk weertje om lampjes in de tuin te zetten. Claudia
heeft lampjes op zonne energie geplaatst in ..heel de oprit van onze finca. Ik
hoop maar, dat er s avonds geen vliegtuig over komt. Hij zou wel eens kunnen
denken dat we een landingsbaan hebben gemaakt.
Tussen de middag en de avond shift,
hebben we wat tijd om andere dingen te doen. Claudia maakt tafel lakens. Haar passie.
Naaien.( mijn ook )
Samen met Yanneke spelen we een
spel. Levensweg. En ons Yetteke die studeert via, en op haar pc ..Como.. Of te
geschiedenis en aardrijkskunde en biologie en natuurwetenschappen. Onder één
naam ..Como..
Al bij al weer een heerlijke drukke
winterdag Hoor mij nu; 22°C en dan zeg ik winterdag. Tot op heden hebben we nog
altijd geen verwarming moeten aansteken. We zijn wel voorzien. We hebben een
gaskachel en enkele elektrische convectoren. Maar tot nu niet gebruiken. Onze
pergola staat pal op de zuiderkant. Nu staat de zon vrij laag en krijgen we
alle warmte binnen. In d zomer staat onze rode bol vrij hoog en dan blijft het
koel. Ideaal dus.
Er is één probleem. Het is wat kouder
aan het worden en wat gebeurd er als het kouder wordt? Houten ramen en deuren
zetten uit door het vocht. Onze wc deur van het restaurant, hebben we open
gedaan en ..we kregen deze niet meer dicht. Vanmorgen zijn we naar Fons van Jefke
Peeters geweest. Grapje. In Berkenbos, Heusden, was Fons van Jefke Peeters een
ijzerwinkel. Ze verkochten nagels, en kastrollen en alles wat een mens nodig
had. In Mazarron is er de Molinero. Hij heeft alles. We vroegen een schaaf om
de deur een beetje af te schaven. Eerst gaf hij ons een schaaf, die met de hand
te bedienen was. Merk..Stanley Beter kunde niet hebben..Tja, dat is waar Maar
9 meer en heb je een elektrisch toestel. Dus .Skill.
Morgen gaan we de deur bij schaven
en zal ze zeker in de winter..terug sluiten.
Een proffesioneel schaafmachine. Ons Clauke al content zijn. Ze maakt van al het hout dat ze in de campo vindt, meubels en ander dingen. Nu kan het geschaafd worden, en kan het dus professioneel afgewerkt worden... Niks beter dan een tevreden vrouw
En terwijl ik de gebruiks aanwijzing van het schaaf toestel in studeer, maakt ons Claudette , samen met ons Yanneke de tafel lopers
Kijk, de deur . Ze gaat niet meer dicht
Onze flyers...1000 stuks. We zullen nogal mogen uit delen de volgende dagen.
Neen, geen sigater of sigaar in mijn mond..Maar het is de klink van de deur die toevallig op de foto staat en precies zorgt dat ik op de foto een sigaret in mijn mond heb. Gelukkig , sinds 2000 hen ik een sigaret of sigaar of wat dan ook wat doempt, niet meer aan geraakt.
De tafel lopers
En dan ....VENKEL....Zeer zeldzaam in Spanje .Maar , we hebben het gevonden...