Vanmorgen keek ik op de website van de
plaats waar we, in de Ardennen, 6 jaar een chalet hadden. Die hebben een webcam
en daarop konden we zien dat ze in een mooi wit tapijt vertoefden. 2 jaar
geleden, hebben we daar nog, rond deze tijd, mooie dingen in de sneeuw gedaan. Sleeën,
BBQ in de sneeuw, mooie wandelingen, en noem maar op.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Maar langs de andere kant bekijk ik
dan ook de miserie en de smodder die we met zo een weer hadden. Die hebben we
momenteel hier niet. Vanmorgen was de zon weer van de partij en daar krijg ik
dan de nodige energie van.
Ons Claudia is weer aan de slag gegaan
om de B&B en het restaurant te versieren. Van suikerriet hout heeft ze aan
de deur een mooie kerstboom gemaakt. Met een heuse kerstman en de nodige
lampjes. De kinderen waren weer vrij vandaag en hebben geknutseld en de mama
geholpen. Ik moest gaan winkelen. Want het wordt een druk weekend. We hebben de
indruk dat de mensen de weg naar Finca Buen Gusto hebben gevonden.
Vandaag hebben we een dubbele shift. Neen,
de tweede shift heeft een ander karakter. Maar dadelijk iets meer erover.
Een nieuw menu.
Aperitief met amuse. Ik had scampi
gebakken met een half tomaatje en een stukje asperge met daarop een
zelfgemaakte coctailsaus. Alles gepresenteerd op een soeplepel waarvan ik de steel
heb omgeplooid.
Als voorgerecht een tortellini met ricotto
en spinazie, Sausje erbij en riccola sla. Daarna gevulde steak of voor sommige
een blinde vink. Zelf gemaakt met daarbij Italiaanse patatjes en zwarte olijven
en een platboon. En als dessert, appelsienpannenkoek met appelsienensiroop.
Het werd gesmaakt. Veel complimenten
en vooral, we willen de dagelijkse keuken brengen alleen een beetje anders
gepresenteerd.
Om iets na 4 waren al onze gasten weg
en ondertussen was ik weer bezig voor de volgende gasten. Als we een goede
middagshift hebben, dan durven we savonds wel een koken op vraag van de klant.
Natuurlijk is dit dan heel familiaal. Dit wil zeggen dat we de gasten vragen of
we mee aan tafel mogen. En zo was het. Onze gasten wilden echte Belgische friet
met steak en sla. De kids wilden
kipnuggets en vissteaks en er mocht nog een kippenfilet gebakken worden. Men
vraagt
wij draaien. En zo was het. Het was een zeer gezellige en vrolijke
avond. Zo mogen er meerdere komen.
Morgen is het hard werken om voor te
bereiden voor de zaterdag en zondag. Maar we zitten daar niks mee in. We hebben
dat gewild en zijn er tevreden mee.
Van wat stokken maakt ons Clauke weer iets moois
De Kerstman en de lampjes komen in de ....boom...
Maar met deze doek rond het geheel is het dan af
En mooie Kerst vlinders aan het doek van de paravent...Geweldig toch ...die madam van ons.

De amuse
Het voorgerecht
Vogel zonder kop
En alles van onze boomgaard. Sinaaspannekoek met sinaas en sinaassiroop
Tweede shift....Op vraag... Frut mee nen bufstaek
En hier is ie dan den frut mee den bufstaek en de sloat
Familiaal gaat het er dan aan toe. Samen met ons eten. Van welk land of in welke taal ook...genieten
|