Foto
Foto
Inhoud blog
  • Bloggen.be stopt ermee
  • 26 Jaar lief en leed
  • De Dennse dog
  • Autorijschool
  • La Azohia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ziekenhuizen
    www.bloggen.be/ziekenh
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Vive la France maar ondertussen al Spanje

    Beste lezer, Welkom op onze blog Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011 Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan . Veel leesgenot ERIC
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan je wel Peter

    De zondag was voor ons een rustdag. Na het feest van Yanneke, hadden we dat wel verdiend. Yanneke mocht nochtans kiezen wat ze wilde doen. Ze wilde gewoon thuis blijven en aan het zwembad zitten, liggen en zwemmen. En weet je wat ze wou? Ze nam een kookboek, met enkel visrecepten en zei me wat ze wilde eten.

    Voorgerecht; Langoustines in een krokant korstje op een groen bedje en zelfgemaakte tartaar. Hoofdgerecht; Een Provençaals stoofpotje van vis met tagliatelli. En daarna een ijsje. Ze weten al goed wat ze willen hé.

    Maar vandaag terug school.

    Vanmorgen bij het ontbijt was mijn vraag wat ze wilden eten. “Moussaka”.

    Ik weet dat dit lekker is, maar er is behoorlijk veel werk aan. Och, niet gelaten, het is tevens dan ook een perfect hoofdgerecht voor het restaurant. Na het inkopen van al de verse ingrediënten, ben ik er toch, met afwas meegerekend, twee en een half uur aan bezig geweest. Ondertussen ook een soepje gekookt van wortelen en aardpeer. Allemaal weer lekker.

    Rond 3 uur kregen we telefoon van een koerier bedrijf. Ze wilden weten waar we juist woonden , omdat ze voor ons een pakje hadden. Wij allemaal nieuwsgierig dus. Van de meter Annick hebben Yanneke en Yetteke een mooie rugzak met hun naam op gekregen. Ze zijn er echt tevreden mee. Vanwege onze meiden, bedankt.

    En dan het grote nieuws.

    Toen we gisteren lui lekker in de warme zon aan het zwembad waren, hebben we eigenlijk ook nog wat gewerkt

    Kijk maar op www.fincabuengusto.be 

    Met dank aan Peter

    En ….de moussaka was overheerlijk.



                                                                                                             En het was lekker. Claudia heeft vandaag, na 24 uur dus, alweer een paar keer gezegd....Da was lekker... Tja , dan zal het welleker geweest zijn zeker...

                                                                      Dju ..Dit is lekker...Ook dit zijn Claudia's woorden.... Tja, dan zal it ook lekker geweest zijn hé..

                                                                     Hier zie je dan het adres van de kinderen. Ook ons adres.Het is wat geweest.Donderdag kregen we vanuit Madrid een telefoon, dat er een pakje voor Yanneke en Yetteke aangekomen was in Madrid. Ze zouden het maandag leveren. Vrijdagavond rond 9 uur kregen we telefoon dat het pakje kon afgehaald worden in het centrum van Mazarron. 9 uur !! Kon dat niet vroeger. Dus we zeiden de braven man, ofwel breng je het nu ofwel nietr. Maandag zou hij terugbellen. En ja hoor , vandaag terug telefoon , rond 2 uur namiddag. Afhalen in Mazarron. Ik zei hem, " Leveren op de plaats van adres". Tegen zijn goesting precies, maar rond 3 uur was hij er dan toch.

                                                               Nieuwsgierig en zenuwachtig wordt het pakje geopend

                                                                   En Voila... Mooi meter Annick. Alleen moeten ze nog wat groeien om het rond hun tenger lijfje te krijgen. Het heeft alvast een plaatsje gekregen in hun kast. En lieve Annick, als je over 3 jaar komt, zullen ze zeker deze zakken vullen met eten en cava en wijn en samen met jouw in de bergen trekken voor één dag...

                                                                     XXX als je niet wist van de komst , bleef dit een raadsel. XXX Annick, dit niet googelen , want dan kom je uit op vieze sites.


                                                                                                             "MOUSSAKA UIT DEN OVEN " zingen zoals hosanna uit de hoge...

    08-10-2012 om 20:32 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardagsfeestje Yanneke

    10 jaar geleden, was ik snip verkouden. Ik heb toen heel de bevalling van ons Yanneke moeten meedoen met een masker op. Nu 10 jaar later, wanneer ik dit begin te schrijven, kom ik recht uit het zwembad. Heb juist mijn dagelijkse baantjes getrokken. Wat een verschil hé. Hoe alles op 10 jaar tijd toch kan veranderen.

    Vanmorgen waren ze, voor een zaterdag, vroeg wakker. Ik den dat ons Yanneke wat zenuwachtig is. Ze is vandaag een 10-er geworden. Samen hebben we het ontbijt klaar gezet. We hebben lekker gegeten en dan was het pakjestijd. Wij hebben in ons gezin de traditie dat iedereen wat koopt voor de jarige. Ja, en Bram en Sabeth doen ook mee. De laatste keer dat ze hier waren, hebben ze hun cadeautje al afgegeven. Yanneke was echt tevreden mat alles wat ze kreeg. Dat maakt me dan weer gelukkig. Een kind dat ook met niks tevreden is. Zo is onze 10-er nu eenmaal.

    Alles wordt voorbereidt voor het kinderfeestje, straks om 5 uur. Ik heb het deeg voor de pizza al gemaakt en de saus om over de pizza te doen. Al de andere rest, zoals groenten snijden en beleggen van de pizza, moeten de kinderen zelf doen.

    We hebben het restaurant volledig versierd en het wegje van de Finca naar de hoofdweg is versierd met ballonnen. Ze zullen het geweten hebben hier in El Saladillo.

    Claudia heeft de voorbije dagen schorten gemaakt voor de kinderen. Ze zullen van pas komen en, de schorten zijn voorzien van de naam van het kind, dus het is een geschenk van Yanneke, die ze naar huis mogen nemen.

    Om 5 uur waren ze er allemaal. Ouders inbegrepen. Ja, zo gaat dat hier in Spanje. Je geeft een verjaardagsfeest van 5 tot 8 en de ouders komen mee en blijven zitten. Waarom van 5 tot…. Omdat de siësta rond 5 uur gedaan is. Wil je vroeger beginnen, dan komt er geen kat.

    Om kort te zijn, we hebben een kookstudio georganiseerd. Zelf pizza maken. Enkele voorbereidingen had ik zelf al gedaan, maar de rest was voor de kinderen. En het was geslaagd. De pizza’s zagen er allemaal lekker uit. Veel dansen en spelen en wij zelf hadden een mooi onderhoud met de ouders. Het was gezellig en leuk. Na het ijsje en nog wat samen spelen was het feestje rond half9 gedaan. En dan de afwas… Een klein bergje, maar al bij al hebben we zelf ook een zeer leuke dag gehad.

     

     



                                                                       ' s Morgens is het bij ons echt privé. De pakjes worden afgegeven aan de jarige , met de nodige kusjes. Leuk toch.





                                                                     Dit is de " Baarmoeder" van 10 jaar geleden

                                                                                                             Zo lag onze kleine toen bij de mama. En ja hoor , het past nog altijd

                                                                                                             Zoek de 7 verschillen......???

                                                                                                        10 jaar verschil; Ander kleedje, langer haar, ander kussen, in een bedje in plaats van een zetel,veeeeel kleiner, en nu met sokken....

                                                                   Het versieren van ons wegje naar de finca



                                                                    Kook studio... geniet mee , van het maken van de pizza deeg tot het opeten.













    06-10-2012 om 23:06 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tenniselleboog

    De voorbije maanden hebben we niet stil gezeten. Dat heb je eerder al gelezen. Door al dat werk van de voorbije tijd, had ik een beetje last van mijn rechter elleboog. Vorige week ben ik begonnen aan het snoeien van de bomen en de coniferen. En ik heb daar door mijn elleboog serieus onder druk gezet. Gevolg. Tenniselleboog.

    Nu, tennissen, badminton, ping pong of padel heb ik niet gedaan. Dan noemen we het maar een studentenelleboog. Maar ook dat klopt niet echt. De studie begint pas op 16 oktober. Laat ons het dan maar houden op een verschrikkelijke pijnlijke elleboog.

    Maar het werk moet door. Er moet gekookt worden, tuinafval moet naar het containerpark gebracht worden en er moet verplant worden. Dat laatste was er vandaag teveel aan. Ik kreeg mijnen arm niet meer omhoog.

    En dan is er Claudia.

    Vroeger zei ze me altijd dat ze een leven wilde, met veel natuur om haar heen, beestjes en veel buitenwerk. Ze heeft veel natuur, er zitten veel beestjes, slangen, spinnen, konijnen, vossen enz…en er is bijzonder veel buitenwerk. Maar die vrouw hoor je niet klagen hoor. Omdat ze zelf wou dat ik ging koken en die elleboog wat zou laten rusten, heeft ze in haar eentje jonge fruitbomen verplant. Ik durf je wel te zeggen dat dat hier niet om te lachen is. Met een pik houweel moet je hier de aarde losmaken om een gat te graven.

    We zijn ook stilletjes alle aan het klaarmaken voor Yanneke. Morgen is het hier groot feest. Ze krijgt haar allereerste nieuwe voordeur. 10 Jaar al..

    Maar daar morgen meer over.





                                                                      Eenzaam en alleen , in het midden van de woestijn , doet deze Vlaamse boerin (sorry schat) in de typische teneu, nen fruitboom uit.



                                                              Graven tot in China om toch de ganse wortel mee te hebben

                                                                                                              Maar na een uurtje , staan er wel 5 op een rij.

                                                                      En onze appelsienenboom.... de vruchte blijven kleuren. Dankzij de zorgen van ons Clauke.

    05-10-2012 om 19:56 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegenwerken

    Het is weer een heerlijke nazomerdag. Aan het zwembad is het ongeveer 32°C

    We zijn nog altijd aan het snoeien. Tja, als je heel wat bomen hebt staan en je wilt ze mooi houden, en zorgen dat er vruchten aan komen, moet je ze onderhouden. We hebben ook bomen verplant. Een mispel, en nog twee andere fruitbomen, die stonden te verkommeren tussen de olijfbomen. Afwachten maar of ze aanpakken. Vorige week hebben we tussen onze olijven een perenboom gevonden. Er hingen 3 mini peertjes aan en 1 blad. De peertjes hebben we afgetrokken en geproefd. Ze waren ontzettend lekker. Dus we hebben de boom verplant. Korter bij huis, zodat we deze kunnen gade slaan en regelmatig van water kunnen voorzien. Ik heb hem gesnoeid. We zijn nu een week later, en terwijl in België de bladeren van de bomen vallen, begint deze hier ferm te botten en bladeren te krijgen.

    Eerder hebben we verslag uitgebracht van de storm die we vrijdag hadden. Door de hevige regenval, en daar de grond in 7 maanden geen water meer zag, stroomde het water naar de lagere gebieden. Ook over onze weg richting de Finca. Gevolg, putten en grachten. Je kon nog amper met de wagen door. Het was een beetje mikken.

    En dan is er Antonio. De boer en onze buur. Met zijn tractor heeft hij vandaag onze weg volledig terug in orde gemaakt. Goede mens toch.

    Ik heb gisteren van Peter S. een paar recentere satellietfoto’s gekregen van de plaats waar wij wonen. Het zijn ook niet echt recente foto’s, want de bomen in de gaard zijn al veel groter, de pergola en de badkamer van de B&B staan er nog niet bij en het tuinhuis aan het zwembad staat niet meer op die plaats. Maar toch, fijn om te zien0

    Bedankt Peter.







                                                                                                           Het wegje naar de Finca.Je ziet een diepe geul van het regenwater.

                                                                    De perenboom met nieuwe blaadjes

                                                                                                     Huis uit de ruimte..

                                                                                                    Het huis, de gaarden er rond en de bruine vlakte erachter. Ideaal voor een camping te maken. Maar voorlopig enkel B&B

    04-10-2012 om 18:46 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heerlijke nazomer

    Op 22 maart van dit jaar , hebben we voor het eerst gezwommen . Maart, april, mei…Juni , juli, augustus en tot half september had het water in het zwembad een temperatuur tussen 26 en 30°C . Vandaag was het rond 14 uur nog 33°C. Buiten hé.. Het zwemwater is bij ons nu nog 24 à 25°C . Heerlijk. En als het zo verder gaat, zwemmen we nog zonder bij te warmen tot ,hopelijk, half november. Nog een volledige maand. Dan maar genieten. En dat hebben we de voorbije twee dagen dan ook gedaan.

    In de voormiddag word er in de tuin volop gesnoeid. Niet alleen de bomen, maar ook de coniferen en de vetplanten die de grond bedekken. We werken tot 13 uur, douchen ons dan , buiten , met lekker koud water, en zwemmen dan wat. Na de tapa’s, als de kinderen hun huiswerk maken, gaan we nog lekker in de zon liggen en zwemmen nog tot een uur of 6.

    Ondertussen en terwijl, wordt er natuurlijk ook nog gekookt en voorbereid. Maar dat is wat routine geworden. Dus je kan alles een beetje combineren. Vanaf 8 uur ’s avonds koelt het wel af en het is al snel donker. Maar temperaturen ’s nachts van 15 à16°C zorgen er toch nog altijd voor dat we niet ,in huis, moeten bij verwarmen, en dat we nog steeds zonder donsdeken slapen. Ik heb juist eens gekeken naar de verwachtingen van het weer. Ik zie dan dat het elke dag terug één graadje warmer wordt. En dat het volgende maandag en dinsdag zelfs terug 30°C zal zijn. Dat beloofd.

    Enkele weken geleden hebben we ons nieuwe fietsen aangeschaft. Handig. Vandaag merkten we dat de gemalen kaas op was . Dus de vrouw en de kinderen , met de fiets ,naar de winkel. Het is gezellig en het spaart benzine.

    Voor de rest merken we een beetje dat het leven hier terug op gang komt. Ik bedoel daarmee; de toeristen van de zomer zijn weg en de overwinteraars beginnen stilaan te komen. Je ziet al enkele dagen terug veel andere ,dan Spaanse nummerplaten.

    Goed voor ons. Want zoals onze aannemer ooit zei tegen ons:”Als je iets wil verbouwen of doen aan het huis, doe dit dan in augustus of september. Dan heb je veel minder klanten”. En er zit natuurlijk wat waarheid in. Doch over die maand augustus ben ik het gelukkig niet eens.

     



                                                            Ochtenstond heeft goud in de mond. Is het niet heerlijk als je dit 's morgens mag zien, rond 9 uur . Het maakt je enkel blij. En het beloofd voor de rest van de dag.









                                                                     Ik ben de coniferen aan het inkorten. Heel primitief. Ik heb een lange rechte lat. Een waterpas leg ik op de lat en dan neem ik een meter . De coniferen mogen maar 16 cm boven de draad komen. Tot nu toe heb ik dat zo gedaan met een 20 tal boompjes en ons Clauke heeft al gezegd" Amaai, da's recht!" Zij content, ik ook tevreden.Zo hebben we dan ook wat meer uitzicht op de bergen.



                                                                   Die zullen er morgen aan moeten geloven

                                                                    En dan met de fiets naar de winkel

    03-10-2012 om 18:33 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatieve bezigheden

    Alweer 1 oktober.

    Het zal een creatieve dag worden vandaag. Onze kinderen moeten terug hun schooluniform aandoen. Van 1 juni tot 1 oktober waren ze vrij in het dragen van het uniform. Of het uniform, of de sportkledij van de school. Ze zien er allemaal weer schattig uit.

    Gisteren hebben we op de markt stof gekocht. Zaterdag is Yanneke jarig, en we gaan met de kinderen een kookstudio organiseren. Dus moeten er schorten gemaakt worden. Dat is werk voor Claudia.

    We zijn aan de website bezig. In grote lijnen staat deze vast, qua vorm en inhoud. Daar ben ik vandaag een halve dag mee bezig geweest. Teksten schrijven en deze begeleiden met gepaste foto’s. Hopelijk zal het nu allemaal vlug gaan en kunnen we zeer snel online.

    De school duurt vandaag ook een uur langer. Tot 2 uur. Voor ons geeft dat de gelegenheid om een uur extra te werken zonder onderbreking.

    Yanneke en ik hebben samen de uitnodigingen op de pc gemaakt. We hebben ze uitgeprint en tegen elkaar geplakt en dan de namen van de genodigden geschreven. Uitnodigingen kan je ook wel kopen, maar we vinden het veel fijner om zelf wat re creëren.

    Na de hevige regenval van vrijdag is het landschap en de natuur zowat op zijn plooi aan het komen. De rambla’s lopen stilaan leeg en de wegen die door de rambla’s lopen worden terug opengesteld voor het verkeer. We zien wel heel veel mensen met emmers door de campo wandelen. Na hevige regen, zijn er enorm veel slakken te vinden. Lekker, met wat lookboter !! Alleen moet je weten hoe ze te bereiden voor ze de oven in gaan.

    En dan moet er nog gekookt worden. Vandaag wordt het tonijn. Lomos de atun a la plancha met rijst en verse groentenstooppot.

    Belangrijk is dat je de filets van Tonijn met een vinaigrette insmeert voor je hem bakt. Vinaigrette van 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout.. En dan goed mengen.

    Het stoofpotje van groenten, alle groenten die je graag lust en die je kunt stoven. Belangrijk Alles brunaise snijden, stoven in wat boter en warme groentebouillon overgieten en even laten sudderen. Afwerken met verse tijm, rozemarijn en peterselie.

    Wij presenteren er rijst mee.

     

    Smakelijk





                                                          Uitnodigingen schrijven voor haar verjaardagsfeestje

                                                                 Schorten maken. We gaan een kookstudio organiseren met de kinderen. De schorten mogen ze later mee naar huis nemen



                                                                                                  Mislukte foto. Maar de uitnodigingen die we zelf hebben gemaakt zijn gelukkig niet mislukt.



                                                                     Atun a la plancha

    01-10-2012 om 20:18 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leuke zondag

    Na twee dagen van minder aangenaam nieuws op de blog, is het vandaag dan weer het tegenovergestelde.

    We stonden met ons drieën vanmorgen rond half 9 op. Ja, met ons drieën. Ons Yanneke heeft gelogeerd in de Peurt samen met haar vriendinnetje Nathalie. De zon was van de partij en het was zowaar windstil. Het beloofd een heerlijke dag te worden. We hadden eerder afgesproken dat we Yanneke rond 11 uur zouden ophalen om dan verder naar de markt te gaan. Yanneke heeft nieuwe sportschoenen nodig, Mama heeft stof nodig om schorten te maken voor zaterdag en stof voor overgordijnen. Overgordijnen die de, eventuele, koude buiten zal houden.

    Na het ontbijt hebben we, althans de dames, Clauke en Yetteke, een uitgebreid ceremonieel wassen uitgeoefend. Douchen, haar blazen, en dan met de stijftang erdoor, tanden poetsen en scheren….Sorry, dat was mijn ding.

    Tegen 11 uur zijn we naar de Puerto gereden, hebben ons Yanneke uitgehaald, en dan door naar de markt. De sportschoenen hadden we zeer vlug gevonden. Het stof voor de schorten ook. Opeens zagen we een kraam met zeer mooie stoffen voor overgordijnen. Wat bleek, het waren bedspreien. Dan maar wat verder gekuierd. Op zowat het einde van de markt stond een man met stukken stof. Einde reeks. Een stuk van 1m40 breed en 10 m lang. En het was ook nog ons goesting. 8€. Dat is verkocht. Claudia kan nu beginnen met naaien.

    Toen we terug naar de auto gingen, vroeg ik aan mijn dames in wat ze zin hadden om te eten. We gaan eerst aperitieven aan de puerto en daarna kopen we verse mosselen. Wat een leven. Wij dus naar de puerto. We hebben een fles rosé gevraagd, de kids cola en Fanta, en hebben heerlijk genoten van het aperitief. Dan naar de Arbol om 2 kg mosselen. Bij thuiskomst hebben we deze gekuist en samen met gestoofde ui lekker opgesnoept. Heerlijk toch.

    Zondag is genieten. De kids en Claudia zijn gaan zwemmen. Ik heb het deeg gemaakt voor het wekelijks brood en daarna heb ik me bij die lady’s aan het zwembad gelegd. Het was heerlijk. Zon, zalige temperatuur in het water en iedereen goed gezind. Wat moet je nog meer.

    Vandaag bieden we konijn, met een zoet sausje en heerlijke zelfgemaakte kroketten. Het konijn heeft gemarineerd in bruin bier, rode wijn, wortelen, ajuin, peperbolletjes en krieken. 24 u lang. Het konijn wordt dan in de pan gebakken, de marinade wordt gekookt en gemixt. De saus wordt aangelegd met siroop en bruine suiker en dan in de pan met het konijn gegoten. En dan maar laten pruttelen hé. Gisteren heb ik aardappelpuree gemaakt, en die is tot nu volledig uitgedroogd. We maken er kroketten van. Nog in de bloem draaien, dan door eiwit en broodkruim en bakken op 180°C. Het zal weer smullen zijn. Ah ja, we presenteren er koude abrikozen bij.





                                                                       Ons fier Marieke. De krullen ruit met de stijftang. Als je Claudia als kind hebt gekend, beste lezer, het is zoals twee druppels water.

                                                            Mosselen!!!! in de wok op de BBQ









                                                                   Op het menu, Konijn uit de Campo met een zoute saus en zelfgemaakte kroketten









                                                                      Lekker

    30-09-2012 om 20:42 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naweeën van de regenbui

    Drie mensen lieten het leven in de provincie Murcia. Drie anderen stierven in Almería, een vrouw kwam om in Málaga. Vooral plaatsen langs de rivier de Guadalhorce zoals Alora en Pizarra hebben te kampen met grote overstromingen en schade.

    Een van de doden is een man die een fatale hartaanval kreeg toen hij werd gered van het dak van zijn overstroomde huis. Ook een meisje van 9 jaar is verdronken. Zij zat in een auto die werd meegesleurd door het water. Een persoon raakte vermist en is vrijwel zeker overleden.

    Meerdere wegen staan blank, waaronder de belangrijke snelweg A7 ten noorden van Almería. Die snelweg loopt langs de Spaanse Middellandse Zeekust.

    Sinds gisteravond is plaatselijk 120 mm regen gevallen. De afgelopen maanden was het juist uitzonderlijk droog in Spanje.

    Dit stond vanmorgen in de krant.

    Voor de rest laat ik jullie een impressie na van foto’s over wat er allemaal aan de hand is en was , op enkele uren tijd. Vandaag is het weer al zon . De temperatuur is aangenaam. Het is een dag van opkuisen en kuisen. Niet dat we binnen een modderstroom hadden, neen , maar het is de wekelijkse kuis hé.      En buiten, daar ziet alles er betrekkelijk normaal uit. We hebben geluk gehad als je de andere foto’s bekijkt.

    Vanmorgen konden we nog eens heerlijk skypen met nonkel Daniel en tante Anita. Het was geleden van ons vertrek. Dus bijna een jaar. We hoorden dat alles goed ging met bompa, na enkele minder goede momenten en we hoorden verhalen van familie waar we mee konden lachen en waar we bepaalde uitdrukkingen op ons gelaat kregen…

    We hebben het altijd al gezegd en gedacht….Gewoon doen is soms voor velen moeilijk…















                                                                                                Gisteren middag stond deze rambla nog droog. We hebben sinds we hier wonen nooit anders geweten dan dat deze droog stond. En kijk nu..









    29-09-2012 om 19:21 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen regen en nog eens regen

    We hebben het vannacht over ons gekregen. Regen. Het is vannacht begonnen en tot op heden is het nog niet gestopt. Het regent niet fel, maar het is zo van die zever regen. Het doet me echt terug aan België denken. Het enige verschil is dat de temperatuur nog aangenaam is.

    Wat ons deze morgen ook opgevallen is, dat na enige tijd van regen , opeens alles groener ziet. Niet dat er meer gras is beginnen groeien of zo! Neen, het is gewoon de zand en het stof van de voorbije maanden die van de bladeren afgeregend is. Het is echt een heel ander zicht. Het ene weerstation zegt dat het zo nog zal doorgaan tot maandag. Het andere zegt dan weer dat het morgen voorbij is . We zien wel. In ieder geval spaart het ons veel water van de kraan uit om aan de planten te geven. Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel hé.

    We zijn nu enkele uren verder en hoe romantisch de buitjes van vanmorgen waren, hoe heftig de regen nu met bakken uit de hemel valt. Om half 1 zijn we vertrokken om de kinderen van school te halen. Normaal was er een opendeur gepland met grote paëlla . Wegens het stortregenen is deze opendeur uitgesteld tot volgende week. We reden van onze finca naar de hoofdbaan. Het was precies of we door een rivier moesten. De rambla’s , die we tot nu toe , alleen nog maar leeg hadden gezien, waren gevuld met stromend water. Het water stroomde van de hoger gelegen velden en het was één en al modderstroom wat in de zee vloeide. Open grachten puilden uit van het water. Dat kon niet weg , door al het zwerfvuil die er in lagen. Ons veld achter het huis was op een mum van tijd herschapen in een vijver. Precies een sneeuwtapijt. Onze gaard met olijven, amandelnoten, appelsienen en vijgen , stroomde gewoon over. Al de grond hier is kleigrond. Mocht je er nu instappen , dan zakte je weg tot aan je knieën.

    Op een zeker moment kreeg ik het waterpeil van het zwembad in het oog. Vlug de pomp omgeschakeld, zodat er water uit kon. Het liep bijna over.

    Ook hebben we ontdekt dat er enkele lekken zijn. Aan de achterkant van het huis hebben we een raam dat niet goed waterdicht is. En er komt via de schouw van de haard , water binnen. Gelukkig hebben we alles snel kunnen oplossen, maar toch, in de loop van de komende dagen weten we weer wat doen.

    Rond half 4 is het gestopt met de hevige buien. En raad eens…het zonneke begon te schijnen. Dat gaf mooie uitzichten tegen de bergen. Maar niet te voorbarig, ze voorspellen nog heel wat druppels. 40 regendagen per jaar. We hebben er al enkele gehad met maar 2 à 3 druppels. Hopelijk tellen ze die ook mee.

    Momenteel is het 10 uur voorbij en we hebben geen regen meer gehad. Wel bezoek. Onze vrienden Marcel en Trini zijn langs geweest. Ze wisten ons te vertellen dat in het stadje Vera alles afgesloten was. De ouders van Trini verblijven er en je kan Vera niet meer in of uit.

    Morgen wordt het hopelijk beter en kunnen we de beperkte schade herstellen.



                                                            Geniet van de foto's . Foto's zonder uitleg. Hier kan het dus ook een regenen.







                                                               Modder in zee









                                                                   Ons land. Overstroming



                                                                   Siera Espuña . Tussen de wolken . Het geeft een zeer mooi zicht







                                                                                                 Bolnuevo en de Puerto.... Overstroming

    28-09-2012 om 22:21 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderwolken boven de Finca

    Donderwolken boven de finca.

    Het kan niet alle dagen zon zijn. De boompjes en de bloemen moeten ook water krijgen hé. De hele dag hangen er al zware donkere wolken in de lucht. Vanmorgen kwamen we terug van school, en het was in het centrum zowaar aan het regenen. Fel genoeg, deze keer, om mijn ruitenwissers te gebruiken. We reden verder richting de Finca, en…geen drup. Claudia heeft besloten om nog enkele ramen te sappen. Het is er echt het weer voor. Geen zon, lekkere temperaturen24 à 26°C. Dan ga ik de coniferen die rond het zwembad staan snoeien. Ik wil niet dat ze te groot worden. Vele mensen snoeien zo een haag met een machine. Ik gebruik een handzaagje, een waterpas, om de juiste hoogte te houden, een lat en een meter en nog een snoeischaar. Recht is het. Zelfs Claudia maakte er een opmerking over. Amaai, das recht!.

    De donderwolken hingen er nog steeds, maar nog steeds geen drup. Na de soep, verse broccolisoep, is Claudia verder gegaan met sappen. Ik had zin om te fietsen. Dus, een 22 km door de campo gefietst. Zware zwarte wolken. Stiekem had ik gehoopt dat ik een natte bui over me zou krijgen. Helaas, nog steeds geen drup.

    Na het fietsen nog even zwemmen en dan aan het eten beginnen.

    Blauwe haai. Een lekkere vis in moten gesneden. Je kunt hem, geloof ik, in België niet kopen. De blauwe haai leeft in de zuidelijke regionen van de Middellandse zee. Volgens mijn opzoekingen, kan je hem nog kopen in het echte zuiden van Frankrijk. Vanaf Perpignan tot het uiterste zuiden van Spanje.

    Hoe maken we dit klaar:

     

    INGREDIENTES:                                                           voor 4 personen

    - 4 rodajas de tintorera                                                  4 moten Blauwe haai                                        
    - 1/4 de cebolla ralladita                                               ¼ van een grote ajuin
    - 2 ajos picaditos                                                          2 teentjes knoflook
    - 1 cucharada de perejil                                                1 eetlepel peterselie vers of gedroogd
    - 100 gr de guisantes de bote en conserva                      100 gr erwten , vers en 10 minuten gekookt
    - 1 cucharada de harina                                                1 eetlepel bloem
    - 1/4 fumé de pescado                                                  2,5 dl visbouillon
    - Pimienta                                                                    peper
    - Sal                                                                            zout
    - Aceite                                                                       olijfolie

    PREPARACIÓN:

    Salpimentar las rodajas de tintorera. En una sartén, con unas gotas de aceite, asarla, apartar y reservar. En la misma sartén añadir un poco más de aceite y rehogar la cebolla rallada con el ajo picado en el mortero.
    Agregar la cucharada de harina, dar unas vueltas y verter el fumé de pescado. Dejar hervir unos minutos y batir con la batidora hasta que quede una salsa muy fina. Luego agregar de nuevo la salsa a la sartén. Agregar entonces los guisantes. Rectificar de sal. Añadir las rodajas de pescado que tenemos reservado. Dejar cocer a fuego suave unos 7 minutos y servir

    Bereiding

     

    Bak de blauwe haai. In een pan, met een paar druppels van olie, enkele minuten. Neem de haai uit de pan en houd deze warm. Voeg een beetje meer olie in de pan en bak die de ui, de knoflook die geplet is. Alles bakken in dezelfde pan waar ook de vis is ingebakken. Voeg een eetlepel bloem erbij, roer even door en giet de visbouillon in de pan. Een paar minuten laten doorkoken en de saus mixen met de staafmixer tot een zeer fijne saus. Dan de saus terug in de koekenpan doen. Voeg vervolgens de erwten erbij. Dan doen we er wat zout bij. Voeg moten van de vis die we hebben warm gehouden bij de saus in de pan. Laat op een laag vuur ongeveer 7 minuten pruttelen en serveer. Je kunt er puree bij voegen en op de vis een gepocheerde wordtel om wat kleur te geven.

     

    Smakelijk.

     

    Ps. Kan natuurlijk ook met ander moten vis.









    27-09-2012 om 20:59 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broekrokjes voor de school

    Met de auto rijden we regelmatig over de paadjes door de campo. We komen dan altijd wel ergens uit. Zo is er van bij ons een paadje dat ergens, wat kilometers verder, op een straat uitkomt. De straat is de verbinding tussen Camposol en Las Palas.

    Die gaan we lopen. We vertrekken en op het einde van het paadje, kan ik berekenen dat we 3,5 km hebben gelopen. Ok dan maar terug via de weg. Die hebben we al vele malen met de auto gedaan en is een weg die op en neer gaat. Maar!!! Er kwam maar geen eind aan de weg. Na het zoveelste berg op, dachten we dat we aan de rotonde zouden zijn. Helaas. Eerst nog een bergje af en dan weer omhoog. Om een lange loop kort te vertellen, na 11 km en 150meter en na één uur en 12 minuten waren we thuis. Een lange loop deze keer. En dan als klap op de vuurpijl. Claudia wou per se samen met mij nog wat baantjes gaan trekken in ons zwembad. Die wil me echt jong houden hé. Al de gekheid op een stokje..Het was een fijne loop. We hebben hem samen zeer goed verteerd.

    Vanaf 1 oktober moeten onze meisjes terug hun uniform aan doen. Broekrokje, hemd, en als het wat kouder wordt, ook nog een jasje. Wat die broekrok betreft. Ooit kregen we van de vertegenwoordiger van Coca-Cola, een heel pak schorten. Lange. Met de reclame van chaudfontaine op. Blauw van kleur en dezelfde stof als de meisjes hun broekrokje voor school. En dan is er Claudia, haar overlock en naaimachine. Resultaat.. Een broekrokje op maat voor het volgende schooljaar.

    Yetteke mocht vandaag naar een verjaardagsfeestje. Als wij zo een feestje houden, is het aan huis. Hier is het in het midden van het centrum, in een café en op het terras. Snoep, frieten, worstjes en taart. En je dan maar volproppen. Terwijl Yetteke haar volpropte, zijn wij wat gaan kletsen in Bolnuevo bij Trini Marcel en Mitchel. Het zijn altijd van die leuke gesprekken. Met een biertje en een hapje erbij….Lekkere temperatuur buiten op het terras….

    Wat moet ne mens toch meer.



                                                                                                           Schorten van de frituur uit Belgie. Daar worden straks broekrokjes uit gemaakt.

                                                                       Het resultaat...Onderkant zie je de ..echte.. en bovenkant zie je de...heel echte...zelfgemaakte.Nog een knoopje en het logo borduren.

                                                                     Een verjaardagsfeestje midden op een plein in het centrum van de stad.





    26-09-2012 om 22:18 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms heb je geen titel

    We hebben weer een prachtige dag. Toen ik vanmorgen rond 6 uur uit mijn bed kwam, was het maar 16°C. Windstil en natuurlijk nog pikke donker. Om half 9 reden we naar school en het was aan de kust 23 °C. Blauwe hemel en windstil. Dat belooft.

    Ik heb de laatste dagen gezien, dat de boeren al hun fruitbomen, zoals amandelnoten, peren, appels, vijgen, perziken en pruimen aan het snoeien zijn. Van al dat fruit hebben we wel wat bomen in onze gaard staan. Dus, vandaag niet lopen, niet fietsen, maar snoeien. Al vlug was mijn aanhangwagen goed gevuld. Morgen, na de ochtendjogging, is het ledigen van de aanhangwagen in het eco-park.

    De appelsienen beginnen nu iedere dag feller te kleuren. Een groene boom met groene vruchten, dat valt niet op, maar een groene boom met oranje vruchten is een mooi zicht in de tuin.

    De kinderen maken het vrij goed in de school. Ze hebben wel heel veel huiswerk. Na de soep, tomatensoep vandaag, beginnen ze eraan. Ze zijn van ongeveer half 3 bezig tot 5 uur. En wij moeten tussendoor al eens helpen. Soms begrijpen ze iets niet, maar dat heeft dan al zeker niet meer met de taal te maken, maar eerder met de oefening. En dan begrijpen wij het niet altijd. Dat heeft dan niet met de oefening, maar met de taal te maken.

    En daar gaan we iets aan doen.

    Vandaag hebben we ons ingeschreven aan de universidad de Mazarron. Van 16 oktober tot 31 mei gaan we 2x per week naar de Spaanse les. 2X per week is het grammatica en dan kan je nog 1x per week in groep samenkomen om te kletsen. De lessen zijn van 9 tot half 11.Kletsen, de beste praktijk. Praten met andere mensen. Je kunt natuurlijk veel les gaan volgen en je kot niet uitkomen. Dan leer je volgens mij niks. We hebben het ondervonden in de 6 weken dat de aannemer bij ons bezig was. Enkel Spaans. En daar wen je op den duur aan. We zullen les krijgen van een mama van een schoolvriendinnetje van Yanneke. Ze spreekt een klein beetje Engels. Altijd nuttig indien het echt niet meer gaat.

    Voor het restaurant is het vandaag gevulde kipfilet met een paprikasausje, gebakken Provençaalse aardappeltjes in de schil en gehalveerde boontjes. De kipfilet is gevuld met Spaanse ham en verse kruiden met een gepocheerde wortel. De saus is als volgt. Paprika, ajuin, courgette fijn snijden en koken in 2dl kippenfond. Daarna pureren en in een puntzeef laten uitlekken. Opwarmen met wat room en klaar.

    Voor iedereen die deze blog leest en morgen jarig is…maak er een fijne dag van.

     



                                                                       Het remorkske is vol. Morgen gaan we deze naar het eco-park brengen.En daarna kunnen we hem weer vullen.

                                                                   Stilletjes worden de appelsienen rood. In de herfst beginnen de bladeren van de bomen te kleuren. De bladeren van de appelsienenboom blijven groen, maar de vrucht begint te kleuren. Begin december, dan kunnen we er van smullen.

                                                                       Een ruw bord. Nog een beetje bijkleuren en kruiden en dan opdienen.Gevulde kippenfilet met ham en een gepoceerde wortel. Ondertussen hebben we het al op gegeten en het was ...heerlijk..

    25-09-2012 om 20:11 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snit en naad

    Het weekend is voorbij en er moet weer wat gewerkt worden.

    Eerst sporten. Dat is bijna een dagelijkse bezigheid geworden. Het moet wel. We moeten in conditie blijven.            We hebben alles mee. Het mooie weer, gezonde lucht, zee en bergen. Waarom zouden we er dan geen gebruik van maken?

    Na de sport is het de dagelijkse bezigheden. Claudia heeft vandaag, sinds lange tijd, groentesoep gemaakt. Na school waren we het gewoon om tapa’s te eten. Sardientjes, olijven en tomaten en slaatjes. Maar de herfst is hier ook begonnen, dus is het soep. We hebben lekker gegeten, maar we waren alle 4 aan het zweten. Warme soep bij 30°C is wel lekker, maar je gaat er van zweten.

    Claudia heeft een kleedje gemaakt voor Yetteke. Ze had nog wat stof liggen en dan is ze creatief. De amandelnoten op ons veld zijn geplukt, de vijgen zijn deels door de vogels opgegeten en geplukt, de appelsienen zijn aan het kleuren en de olijven beginnen te rijpen. 2 Soorten bomen zijn er. De vroege en de late. De vroege zijn al volop rijp. Ze kleuren zwart en dan is het hoog tijd om ze te plukken. De groenen hebben nog wat tijd nodig. Die zullen rond Sinterklaas rijp zijn.

    Over de Sint gesproken.

    Als wij ’s avonds naar de lucht kijken, dan is die zo mooi rood gekleurd. Hij zal zeker speculoos aan het bakken zijn.



                                                                                                           Met wat jeansstof en ander stof..... Dit is het resultaat.







                                                                                                            En onzen held hier. Ze leert naaien en krijgt van mama wat stofjes die ze niet meer gebruikt. Een -JANE- pakje . Straks maakt ze voor mij misschien nog een tarzan slipje.

                                                                 Wat bieden we vandaag: Zalm op zijn vel gebakken met gevulde paprika en rijst. Dit is een kladversie ...De afwerking moet nog komen.
    wedstrijdje..... Zoek de vlieg.....

                                                                     Rode gloed aan den Hemel...De Sint bakt koekjes....In Spanje....

    24-09-2012 om 20:37 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een prachtige dag

    Wat een prachtige dag !!!

    Ik zie ze op tv wel met een dikke trui aan, langs de kant van de weg, naar de koers kijken. Maar een prachtige dag. Voor één keer eens geslapen tot 9 uur en opgestaan met, in de lucht, een heerlijk zonnetje. Een lekker ontbijt genoten na een zwempartij al vroeg in de morgen. We lezen sommige berichten op Facebook, dat mensen hun tuin aan het opruimen zijn. Al de zomerspullen aan het wegzetten voor de winter, om daarna achter de stoof te zitten.

    Wat een prachtige dag!!!

     Claudia nog wat strijken en ik ben de HD-recorder, die aangekomen is met de post, aan het installeren. Bedankt Bram. Wat een prachtig beeld. We hebben vandaag ook even bezoek gehad. Op een zeker moment stond er voor de deur een prachtige Duitse herdershondwaar hij van komt is een raadsel. Hij zag er moe uit en is in de schaduw tegen de muur gaan liggen. We hebben hem met rust gelaten omdat je het toch nooit echt kan vertrouwen, zo een grote hond. Op een gegeven moment was hij dan ook weer gewoon verdwenen.

    Wat een prachtige dag!!!

    Na de start van de F1 zijn ook wij vertrokken. Calenegre. Een klein dorpje aan zee en daar prachtige baaien. Nu de Spaanse vakantie ook voorbij is, is het er echt rustig. Niet teveel mensen, de zee een beetje rustig en een mooi, prachtig zandstrand. Lekker in de zon liggen, een beetje tennis spelen en veel snorkelen en zwemmen. 23 september en nog steeds heerlijke temperaturen.

    Wat een prachtige dag !!!

    Bij thuiskomst vernemen we dat er weer een Belg wereldkampioen is geworden. Mooi voor België. En op de derde plaats een Spanjaard. Mooi voor Spanje.

    Wat een prachtige dag !!!

    Een mooie dag die we afsluiten met spare ribs op de bbq met daarbij penné arabiata.

    Wat een prachtige dag !!! Dank je.

     



                                                                                                    Zaterdag heeft Claudia de 2de les gegeven in het ontwerpen van kledij voor kinderen. Yanneke en Yetteke hebben al zeer goed de les begrepen. Ze mogen nu in de praktijk al wat vodden aan elkaar naaien.

                                                                  Onze bezoeker. Een prachtige Duitse herder. Hij kwam , bleef een beetje en was zo weer weg.

                                                                 Voor Ilse en haar zonen, We hebben zelfs een heus basketveld aan zee gevonden.

                                                                   Kijk eens aan . Wat een mooie baai. En dat midden september . Temperaturen van 30-32 °C . En het zee water is nog een slordige 27°. Dat is genieten.En in de herfstvakantie zullen de temperaturen nog 27° zijn en het zeewater 25° Perfect om te zwemmen. We kunne alleen aanraden om in de herfstvakantie te boeken.



                                                                    En dan de avond afsluiten Spareribs met penné en een heerlijk sausje

    23-09-2012 om 20:47 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TUV-autokeuring

    In augustus is mijn autokeuring verlopen. Wat nu. Terug naar België rijden om even naar de keuring te gaan? Neen toch. Dus even informatie vragen bij de verzekering. Ik kan in Spanje een keuring van de wagen laten doen op vrije basis. Deze formulieren moeten naar de verzekering in België gestuurd worden en zo is de verzekering weer in orde. Ten minste als de wagen goed gekeurd wordt.

    Vandaag reed ik samen met Marcel naar Lorca, om de auto te keuren. We waren op de plaats rond 10 uur en wonder boven wonder, waren we de eerste. Eerst naar de receptie. Je moet de papieren van de auto afgeven, je verzekeringsformulier en een betalingsbewijs. Dan moest ik 47 € betalen, en mocht dan rijden naar inkom 2. Even wachten en dan was het mijn beurt. Lichten, ruitenwissers, claxon, sproeiers enz..testen. Chassis nummer controleren. Remmen testen en dan over de foss om de onderkant van de wagen te controleren. Eigenlijk idem zoals in België, maar je moet hier zelf in de auto blijven zitten en al de handelingen doen. Als alles gekeurd is, mag je een papier gaan halen op het secretariaat. Dat papier is voldoende en er staat in het vet geschreven….Den Jumpy is goedgekeurd… Wanneer moet je terug….?????.... Op vrijwillige basis.

    Ons Claudia heeft vandaag de hele dag haar favoriete ding gedaan. Kleding ontwerpen en dan in elkaar steken.

    Ik heb een nieuw gerecht gemaakt voor het restaurant. Vandaag eten we ‘Hierba Esteppa’

    “Hierba Esteppa “

    Een zoutzure Provençaalse saus. Maar dat is een groot geheim hoe het echt gemaakt wordt. Claudia maakt deze saus. Ze heeft het recept van haar mama en oma zaliger, en zelfs ik ken dat recept niet. Maar het is lekker. Niet lekker, maar zeer lekker. We bakken eerst een steak. Naar de zin van de klant. Daar bovenop wordt dan die lekkere Provençaalse saus gedaan En daar bovenop een hoeveelheid Hierba Esteppa Dit zijn zeer dun gesneden aardappeltjes In België noemen ze dit gerecht; Steppengras

    Hopelijk zijn de Spanjaarden er zot van Nederlanders en Engelsen en Duitsers, alvast Wie weet doen we enkel nog dit in het restaurant

    Morgen is het zaterdag. De kinderen hebben na schooltijd echt hard gewerkt. Ze hebben al hun huiswerk gemaakt en zijn dus vrij van huiswerk op zaterdag en zondag.

    Smakelijk.



                                                                  De autokeuring van ...Lorca

                                                                   Foto's nemen, ik weet niet of ze het graag hebben, maar stiekem hé





                                                                                                         Strooi... Maar als het strooi afgewerkt is.....lekker

                                                                   En ons Clauke, ze heeft een heel fabriek hier in Mazarron.

                                      Improviseren,nieuwe ideen, zelf patronen maken, en ontwerpen. Laat ze maar doen hoor, maar straks gaan mijn meisjes weer op stap door de straten van Mazarron met kleding die je nergens kan kopen.

                                                                     En dan het eindresultaat 'Hierba Estepa '

    21-09-2012 om 21:05 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstschotel

    We zijn weer diep gegaan vanmorgen. Gisteren lopen, dus vandaag rust. Maar dan kennen we Claudia niet. Voormalig Europees topturnster ( mag toch even gezegd zijn), kan niet stilzitten. “ Ik heb een oudere man en moet toch voor hem niet onderdoen zeker” En ik die altijd dacht!!!” Ik heb een jongere vrouw en moet toch steeds mijn best blijven doen om ze aan te kunnen “ Jaaa nu zijn we bezig hé.

    Al de gekheid op een stokje. We kunnen het niet laten om ’s morgens niets te doen. Dus vandaag mountenbiken. De mountens hebben we, de bike ook. En wijle weg. Eigenlijk gingen we een rit maken om zo een parcour uit te stippelen om te lopen. We zijn 2x vastgereden. Daarmee wil ik zeggen dat we 2 x op een top van een berg zaten, en niet verder konden. Maar wel zeer mooie uitzichten. Foto’s volgen nog wel. Op een zeker moment was het zo stijl, dat we de ketting op het kleinste tandwiel voor en achter moesten leggen. En nog afstappen.

    Moesten de veteranen van de judo van Koersel dit lezen, “ Mannen, hier is het te doen zenne “ En we kunnen u allemaal te slapen leggen.

    Vandaag geven we ook een culinaire uitleg van het hoofdgerecht op ons menu in het restaurant.

    Rijstschotel

    Kan je thuis ook eens maken.

    Voor 8 personen neem je 800 gr gemend gehakt. Dit doe je in een beboterde ovenschotel. Je legt de bodem goed vol. Daarboven doe ringen van ajuin tot het vol ligt. Daarop die je slierten rode en groene paprika. Peper zout en paprikapoeder strooi er ruim over. Daarover doe je 2 koffietassen rijst over. Niet gekookt, gewoon rouw. Daarover ajuinringen tot het weer goed vol ligt. Daarboven gekookte en afgekoelde prinsessenboontjes. Peper zout en paprikapoeder.2 tassen rijst.  Hier gooien we een 2 blikken tomatenblokjes over.  Dan maïs, uit blik, tot het vol ligt. Daarover gieten we een tas water met een opgelost runderbouillonblokje. We dekken de rijstschotel af mat alu papier, en zetten dit enkele uren in de koelkast. Dit is belangrijk.

    Daarna moet deze schotel in de oven. Hoeft niet voor te verwarmen, maar we zetten de schotel om te beginnen in de oven voor één uur. Na het uur moet je even kijken of de rijst gaar is. Meestal moet dit gerecht anderhalf uur in de oven.

    Opdienen in een bord en smullen maar. Lekker met tomaten of curryketchup.

    Indien je dit hebt uitgeprobeerd, beste lezers, laat het ons eens weten hé.

    En morgen een speciale dag. Ik ga met den Jumpy naar de keuring. Spannend.









    20-09-2012 om 20:58 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijven plukken

    Sporten, goed voor de geest en het lijf. Maar soms is het ook wel eens afzien. Zonder dat je weet wat je te wachten staat, begin je aan een avontuur. Dat is ons overkomen vanmorgen. Het weer was betrokken en zelfs aan zee zijn er 81 druppels gevallen. Het kunnen er ook wel 88 geweest zijn. Grapje.

    Ideale temperatuur om gaan te lopen. Als we om zeven uur opstaan is het ongeveer 18 °C maar tegen we om half 9 vertrekken naar school is het al 23°C. Voor ons een ideale temperatuur om te lopen. Van Bolnuevo zijn we vetrokken. We hadden de intentie om een uur te lopen, dus 30 minuten heen en dan terug. Richting Prechelles, langs de kust. Een adembenemend mooi uitzicht. Ideaal voor wandelaars en mountenbikers. Voor lopers ook, maar het is echt zwaar. Hellingen, vals plat, steile afdalingen….En als je dan terug loopt heb je steile hellingen. We hadden het wat onderschat. Claudia en ik zijn er tot ver in de namiddag niet goed van geweest. Maar we deden het toch weer en dat is het voornaamste.

    Een tijd geleden schreef ik dat we 30 olijfbomen in de tuin hadden. Vandaag heb ik een inspectie gedaan, en heb ze geteld.

    84

    Van september tot december, zijn de olijven rijp. Het hangt een beetje af van de weersomstandigheden en van de vochtigheid. We hebben momenteel 2 bomen die zwarte olijven dragen. Dus, die zijn rijp. En de groene van dezelfde bomen waar de zwarte aanhangen, kan je ook al plukken. We gaan het eerst proberen met de zwarte. Een fles van 5 à 6 liter nemen. 3 Kwart vullen met olijven en dan 10 dagen aan een stuk spoelen en laten trekken in zoutwater. Dus elke dag het water vernieuwen en er wat zou aan toe voegen. 10 Dagen na elkaar. Dan de olijven in een bad van kruidenwater steken. Ongeveer 2 maanden. Het hangt een beetje af van de smaak die jezelf wil.

    En dan maar eten hé.        

    We kunnen ook olie maken, maar voor 1 liter heb je ongeveer 15 kilo olijven nodig. De vorige eigenaar van de Finca moet de olijven voor ons maar af doen. Machinaal. En wij vragen dan enkele liters. Juiste overeenkomst zou ik zeggen.

     




    De rode streep was vandaag ons parcour. Zeer mooi en zeer vermoeiend. Maar we hebben energie te over dus... Morgen mountenbiken.

    De olijfjes zijn aan het rijp worden. Dus met zijn allen plukken .




                                                                  En dan in zoutwater. Elke dag opnieuw verversen en 10 dagen aan een stuk schudden. We zijn benieuwd.

    19-09-2012 om 00:00 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen op de kap van de ramen man

    Voor ons vertrek uit België, hebben Claudia en ik, al onze fietsen verkocht. Onze heren en dames Norton fiets, was al 25 jaar oud, mijn mountenbike en koersfiets ook. We hebben die fietsen in één pakket verkocht aan een Turkse meneer. Hij zal er maar goed bij zijn geweest, want ze waren in orde.

    Hier in Spanje, hebben we altijd gezegd, dat we terug fietsen zouden kopen als de gelegenheid zich voor deed. Hoe de gelegenheid zich heeft voor gedaan is een klein verhaal.

    Einde juli, hebben we offerte laten maken voor de ramen in het restaurant. 14 dagen later hebben we een contract getekend en enkele dagen verder zijn 2 jongens de ramen en deuren komen plaatsen. Toen waren we al in de tweede week van augustus. En op een vrijdag, zei Vicent, de ramenman, me, dat hij nog bepaalde zaken moest afwerken. Doch vanaf de daaropvolgende maandag was het verlof, en hij kon geen stukken meer krijgen. Ik zelf heb jaren in die wereld gewerkt en weet als de beste dat verlofperiode een moeilijke tijd is. Hier zal het niet anders zijn. Maar, de grootste fout die een vertegenwoordiger kan maken, is een tijd of termijn afspreken. Je moet als vertegenwoordiger dan ook zeer zeker zijn van je uitspraken. Beloven om een klant te paaien, is de grootste fout die je kunt maken.

    Vicent zei me dat hij zeker terug kwam in de laatste week van augustus. Op enkele honderden euro’s had hij inmiddels zijn factuur betaald gekregen. In die verlofperiode, hebben we enkele gebreken aan de ramen en vooral deur gevonden. De laatste week van augustus en de eerste week september waren voorbij, en nog steeds geen Vicent. Vermits op zaterdag 15 september, alles in orde moest zijn voor de opening, heb ik zelf initiatief genomen. Ik kreeg toch geen gehoor bij den Vicent. Dus… Zelf alles maar opgelost.

    En gisteren rond 9 uur ’s avonds!Wie stond aan de deur? Vicent. Ik kom morgen alles herstellen en maken. Tja Vicent, je ziet wat je ziet hé, en als je dan toch alles wil herstellen, dan moet je een nieuwe dubbele deur maken, de vliegenhorren moeten opnieuw gemaakt worden en al de rubbers van de ramen moeten vast gekold worden. Dus?. Hij zei nog even goedenavond en was weg. Die enkele honderden euro’s wogen blijkbaar niet op tegen de kosten die hij moest doen om mij tevreden te stellen.

    Dus, de gelegenheid om fietsen te kopen. Dus Claudia en ik naar de Decathlon. En gelukkig op het juiste moment. De nieuwe collectie van 2012-2013 was binnen, en men verkocht de collectie van 2011-2012 aan 50%. Wat een meevaller.

    Na het huiswerk van de kinderen, zijn we een uurtje gaan fietsen. Naar de warmwaterbronnen. En zoals belooft, nu echte foto’s.

    Nog een nieuwsje; We hebben vandaag de zon niet gezien. Toch was het rond 4 uur nog 33°C . Dat beloofd voor de winter .





                                                                  Kies er hier maar eens enen uit.Je moet natuurlijk ook op de maat van de fiets letten. Ik ben 1m83 , dus voor mij nen XL

                                                                                                            Ons Claudia is 1m70 en voor haar wordt het dan en Medium

                                                                    Na het kopen van de fietsen , hebben ook nog een palmboomke gekocht. En die moet dan geplant worden hé

                                                                   Ja, het is zover.We kunnen weer met zijn allen de fiets op.

                                                                       Kijk eens , mooi helmpje en natuurlijk ook mooi landschap.Deze foto is getrokken om en rond onze woning.

                                                                   Onder de straat door fietsen. Moest het ooit regenen, dan zal dit niet lukken , want we fietsen door een 'rambla'of een rivier.





                                                                   En dan de warmwaterbronnen. Zoals gisteren beschreven.



                                                                 Van heel ver , heb je een indruk hoe onze finca er bij ligt. Tegen een berg en in de campo of de zeer mooie natuur.





    18-09-2012 om 18:50 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nen gewone maandag

    Het is zo nen hele gewone maandag.

    De kinderen naar school en Claudia en ik, ons dagdagelijks toerke lopen. Normaal gaan we om de 2 dagen, maar zaterdag zijn we niet geweest, en zondag al zeker niet. De calorieën die erbij gekomen zijn, moesten er vandaag dan maar af.

    In El Saladillo heb je warmwaterbronnen. In de winter schijnt het een zaligheid te zijn om in de, natuurlijk gevormde, baden gaan te liggen. De bronnen zijn nu voor deze temperaturen van 33°C veel te warm om in te liggen. Tot daar lopen was 4 km exact. Een zeer mooi landschap. Dan terug. Opeens was het pad waar we over liepen, gewoon omgeploegd. Dus even crosscountry. Al bij al hadden we 9,5 km gelopen en zijn we een dik uur weg geweest. Het is zalig en het doet goed. Na het zwemmen, naar Mazarron. De plaatselijke fietsenwinkels. Ja, het zal er waarschijnlijk deze week echt van komen. We gaan mountenbikes kopen. Voor ons, maar ook wel voor de gasten.

    Aan de schoolpoort, om 1 uur, was het weer een gezellige boel. Engelsen, Spanjaarden, allemaal onder elkaar, en dan maar tetteren.

    De eerste vraag als de school uit is van de kinderen is;”Wat gaan we eten?”. ‘s Middags is het meestal een slaatje, dus dat is snel gemaakt, maar voor ’s avonds, dat is een ander paar mouwen.We moesten toch nog inkopen doen in de Mercadonna, en daar werd dan beslist dat er paella gemaakt moest worden.

    Lekker.

    Voor de rest, was het een gewone stille maandag. Het weer is nog steeds heerlijk en wat moet ne mens dan meer…

    Foto’s volgen nog, want deze foto’s zijn van het net. Ik had gene portrettentrekker mee.

     



                                                                                                    Wel, dat is hier zo een 4 km vandaan. De warmwaterbronnen zijn zeer geschikt voor al de keine en grote ongemakken die een mens aan zijn lijf kan ondervinden. Ik weet zeker, dat ons Clauke in de winter hier veel gebruik van zal maken.

                                                                                                      De Mercadonna. De supermarkt van de Spaanse familie. Je ziet op de foto mensen met dikke jassen en lange broek.Deze foto is van het net geplukt.Ik had geen kodak mee . Daarom.Hier is het nog in de korte broek en soms zie je dames zelfs in bikini met daarover een t-shirt , inkopen doen.Wat wil je . Vandaag was het rond 4 uur nog een slordigr 33°C.


                                                                                                     En als afsluiter van een gewone maandag...een Paelle.

    17-09-2012 om 20:56 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsreceptie

    Bloggen van zaterdag en zondag.

    Zaterdag is, wat we denken, een speciale dag. Een keerpunt in ons werk en waarschijnlijk leven. Een dag waar Claudia en ik heel hard naar toe gewerkt hebben. Een dag om eindelijk al de mensen die ons verhaal hebben waargemaakt, te bedanken. Een dag, waar nog veel moet gedaan worden en zeker een dag waar we toch een klein beetje zenuwachtig naar zijn.

    Schrijven over dit gevoel is één, Het ervaren en begrijpen is twee.

    Maar nu eerst de zaterdag.

    We zouden een Breugel buffet doen voor de gasten. Kippenbouten, spek, versgemaakte boeletten met krieken, worstjes, wortelstamppot en broccoliestamppot. Tja, allemaal lekker. Maar den deze is er eentje die het graag allemaal zelf, vers, maakt. Dus werken geblazen. Om kort te zijn, heb ik gekookt van 10 uur tot ongeveer 4 uur. Ondertussen heeft Claudia alles gepoetst en de B&B in orde gezet, juist alsof er klanten zouden zijn. We geven onze gasten straks een rondleiding, dus het moet in orde zijn. Maar, met al dat werk, was er toch nog tijd om te zwemmen. Toen we rond 5 uur de tafels gedekt hadden, zijn we met gans ons gezinnetje gaan zwemmen in ons zwembad. Heerlijk stoeien en spetteren. Zalig.

    En dan was het 8 uur. De gasten zijn er allemaal, en we kunnen starten. Eerst een aperitief en wat met iedereen kletsen. Onze vrienden Angel en Sebastian, de Spaanse vrienden, hadden in de loop van de dag, spijtig genoeg afgebeld. Ik had nochtans een toespraak voorbereid in het Spaans. Maar deze heb ik nu, helaas, niet meer nodig. Dus wordt het een toespraak in het Engels. Er zijn 6 gasten van Ierland aanwezig, en al onze anderen gasten zijn de Engelse taal machtig. Niet voorbereid ben ik er aan begonnen, en achteraf mocht ik vernemen dat het goed was.

    De receptie was goed, het eten allemaal op en we zitten door den drank. Om 3 uur lagen we in bed en hebben een hele hoop afwas achter gelaten in de keuken.

    Zondagmorgen

    Daar staat hij dan, die afwas. Tot half één hebben we eraan gewerkt. Afwassen, poetsen en opruimen. Vermits al het eten op was gisteren, hebben we het gedaan met een lekkere simpele spaghetti. We zijn dan vandaag nog vlug naar het zeetje gereden in Calenegro. Ontspannen, lekkere zon, geen stress en nog altijd een warme zee om in te zwemmen en met de meisjes te snorkelen.

    Voor ons was het een geslaagd weekend. Hopelijk voor onze vrienden en genodigden ook.

     



                                                                                                         Het zetten van de tafels. We kozen voor één lange tafel om al de gasten samen te hebben. De kinderen kregen een tafeltje , waar ze zelf hun ding konden doen.





                                                              Voor het begon, hebben mijn lieve meiden zich weer echt mooi gemaakt.

                                                                  En daar zijn dan enkele van onze gasten. Iedereen die er was voelde zich echt thuis. Het was ook heel ongedwongen en familiair.



                                                                  Hier sé . Wel een papier in mijn handen, maar omdat ik de toespraak in het Nederlands had geschreven,kende ik deze vanbuiten. En dan was het gewoon de woorden in het Engels overbrengen. Het zal niet allemaal juist geweest zijn, maar Iedereen heeft het toch verstaan.









                                                                   Na het bezoek aan de fincan en de B&B was het aanschuiven.



                                                                Kijk, dat bedoel ik met de kinderen die hun ding konden doen aan hun eigen tafel . En vooral , er is er éne bij die zicht opperbest voelt tussen 4 dames.

                                                                  En toen stond er nog een hele boel afwas. Nadeel van ons afwasmachine is , dat de glazen er niet ingaan. Maar eigenlijk maar beter. Met de hand afwassen en spoelen en dan met een speciale doek afdrogen.

                                                                  De zaal moest gekuist en iedereen wordt in gang gestoken. Ons Yetteke moest stofzuigen, Claudia dwijlen , ik die grote afwas en ons Yanneke is Ingenieur van dienst, zij coordineert, zoals we zeggen.Ze heeft vandaag een beetje den luie typhus.





                                                                  En tegen het siesta uur, is alles weer in orde.

    16-09-2012 om 21:59 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 21/03-27/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Alle begrip
  • Dat was het dan.....
  • jammer
  • Ventilator
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    broedereverard
    www.bloggen.be/broeder
    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs