Alweer
1 oktober.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het
zal een creatieve dag worden vandaag. Onze kinderen moeten terug hun
schooluniform aandoen. Van 1 juni tot 1 oktober waren ze vrij in het dragen van
het uniform. Of het uniform, of de sportkledij van de school. Ze zien er
allemaal weer schattig uit.
Gisteren
hebben we op de markt stof gekocht. Zaterdag is Yanneke jarig, en we gaan met
de kinderen een kookstudio organiseren. Dus moeten er schorten gemaakt worden.
Dat is werk voor Claudia.
We
zijn aan de website bezig. In grote lijnen staat deze vast, qua vorm en inhoud.
Daar ben ik vandaag een halve dag mee bezig geweest. Teksten schrijven en deze
begeleiden met gepaste fotos. Hopelijk zal het nu allemaal vlug gaan en kunnen
we zeer snel online.
De
school duurt vandaag ook een uur langer. Tot 2 uur. Voor ons geeft dat de
gelegenheid om een uur extra te werken zonder onderbreking.
Yanneke
en ik hebben samen de uitnodigingen op de pc gemaakt. We hebben ze uitgeprint
en tegen elkaar geplakt en dan de namen van de genodigden geschreven.
Uitnodigingen kan je ook wel kopen, maar we vinden het veel fijner om zelf wat
re creëren.
Na
de hevige regenval van vrijdag is het landschap en de natuur zowat op zijn
plooi aan het komen. De ramblas lopen stilaan leeg en de wegen die door de
ramblas lopen worden terug opengesteld voor het verkeer. We zien wel heel veel
mensen met emmers door de campo wandelen. Na hevige regen, zijn er enorm veel
slakken te vinden. Lekker, met wat lookboter !! Alleen moet je weten hoe ze te
bereiden voor ze de oven in gaan.
En
dan moet er nog gekookt worden. Vandaag wordt het tonijn. Lomos de atun a la
plancha met rijst en verse groentenstooppot.
Belangrijk
is dat je de filets van Tonijn met een vinaigrette insmeert voor je hem bakt.
Vinaigrette van 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, 4 eetlepels olijfolie, peper
en zout.. En dan goed mengen.
Het
stoofpotje van groenten, alle groenten die je graag lust en die je kunt stoven.
Belangrijk Alles brunaise snijden, stoven in wat boter en warme groentebouillon
overgieten en even laten sudderen. Afwerken met verse tijm, rozemarijn en
peterselie.
Wij
presenteren er rijst mee.
Smakelijk

Uitnodigingen schrijven voor haar verjaardagsfeestje
Schorten maken. We gaan een kookstudio organiseren met de kinderen. De schorten mogen ze later mee naar huis nemen

Mislukte foto. Maar de uitnodigingen die we zelf hebben gemaakt zijn gelukkig niet mislukt.

Atun a la plancha
|