Donderwolken boven de finca.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het kan niet alle dagen zon zijn. De boompjes en de
bloemen moeten ook water krijgen hé. De hele dag hangen er al zware donkere
wolken in de lucht. Vanmorgen kwamen we terug van school, en het was in het
centrum zowaar aan het regenen. Fel genoeg, deze keer, om mijn ruitenwissers te
gebruiken. We reden verder richting de Finca, en
geen drup. Claudia heeft
besloten om nog enkele ramen te sappen. Het is er echt het weer voor. Geen zon,
lekkere temperaturen24 à 26°C. Dan ga ik de coniferen die rond het zwembad
staan snoeien. Ik wil niet dat ze te groot worden. Vele mensen snoeien zo een
haag met een machine. Ik gebruik een handzaagje, een waterpas, om de juiste
hoogte te houden, een lat en een meter en nog een snoeischaar. Recht is het.
Zelfs Claudia maakte er een opmerking over. Amaai, das recht!.
De donderwolken hingen er nog steeds, maar nog
steeds geen drup. Na de soep, verse broccolisoep, is Claudia verder gegaan met
sappen. Ik had zin om te fietsen. Dus, een 22 km door de campo gefietst. Zware
zwarte wolken. Stiekem had ik gehoopt dat ik een natte bui over me zou krijgen.
Helaas, nog steeds geen drup.
Na het fietsen nog even zwemmen en dan aan het eten
beginnen.
Blauwe haai. Een lekkere vis in moten gesneden. Je kunt
hem, geloof ik, in België niet kopen. De blauwe haai leeft in de zuidelijke
regionen van de Middellandse zee. Volgens mijn opzoekingen, kan je hem nog
kopen in het echte zuiden van Frankrijk. Vanaf Perpignan tot het uiterste
zuiden van Spanje.
Hoe maken we dit klaar:
INGREDIENTES: voor
4 personen
- 4 rodajas de tintorera 4
moten Blauwe haai
- 1/4 de cebolla ralladita ¼
van een grote ajuin
- 2 ajos picaditos 2
teentjes knoflook
- 1 cucharada de perejil 1
eetlepel peterselie vers of gedroogd
- 100 gr de guisantes de bote en conserva 100
gr erwten , vers en 10 minuten gekookt
- 1 cucharada de harina 1
eetlepel bloem
- 1/4 fumé de pescado 2,5
dl visbouillon
- Pimienta peper
- Sal zout
- Aceite olijfolie
PREPARACIÓN:
Salpimentar las rodajas de tintorera. En una sartén, con unas gotas de aceite,
asarla, apartar y reservar. En la misma sartén añadir un poco más de aceite y
rehogar la cebolla rallada con el ajo picado en el mortero. Agregar la cucharada de harina, dar unas
vueltas y verter el fumé de pescado. Dejar hervir unos minutos y batir con la
batidora hasta que quede una salsa muy fina. Luego agregar de nuevo la salsa a
la sartén. Agregar entonces los guisantes. Rectificar de sal. Añadir las rodajas
de pescado que tenemos reservado. Dejar cocer a
fuego suave unos 7 minutos y servir
Bereiding
Bak de
blauwe haai. In een pan, met een paar druppels van olie, enkele minuten. Neem
de haai uit de pan en houd deze warm. Voeg een beetje meer olie in de pan en
bak die de ui, de knoflook die geplet is. Alles bakken in dezelfde pan waar ook
de vis is ingebakken. Voeg een eetlepel bloem erbij, roer even door en giet de visbouillon
in de pan. Een paar minuten laten doorkoken en de saus mixen met de staafmixer tot
een zeer fijne saus. Dan de saus terug in de koekenpan doen. Voeg vervolgens de
erwten erbij. Dan doen we er wat zout bij. Voeg moten van de vis die we hebben
warm gehouden bij de saus in de pan. Laat op een laag vuur ongeveer 7 minuten pruttelen
en serveer. Je kunt er puree bij voegen en op de vis een gepocheerde wordtel om
wat kleur te geven.
Smakelijk.
Ps. Kan
natuurlijk ook met ander moten vis.



|